grzegorz.ostry 14.08.08, 13:06 Niedawno słyszałem pogłoski,że Air Italy Polska ma dostać B-767.Czy to prawda?Do tej pory widziałem tylko B-757. Pozdrawia Bytom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: Boeing 767 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 15:57 No co Ty. Co prawda były takie plany ale to było na samym początku istnienia tej firmy. Jeszcze wtedy ktoś tam myślał, natomiast wizja na dzisiaj jest taka, że zamykają interes więc nie licz na 767. Może kolejny czarterowy przewoźnik, któy powstanie po AIP będzie dysponował takim samolotem. Miejmy nadzieję, że tak będzie, bo loty na 757 na dalekie kierunki są mało fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.ostry Re: Boeing 767 18.08.08, 14:30 Dzięki za odpowiedż...A taką miałem nadzieję na tego 767 ); Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasjonat Re: Boeing 767 IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.08, 12:08 Niegdyś Air Italy (spółka matka polskiej firmy) wypożyczyła od LOT-u 767 SP-LPC, który latał w barwach włoskiego przewoźnika. I to był i chyba pozostanie jedynym takim polskim 767 z trójkolorowymi charakterystycznymi pasami. Plan dostarczenia 767 był jeszcze w maju 2008 (rozmawiałem z jedną z pięknych młodych stewardes tej firmy i chwaliła się planowanym szkoleniem na 767 mającym odbyć sie w maju i czerwcu). Piękne plany wzięły w łeb przy takich cenach paliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: Boeing 767 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 13:56 WITAM właśnie wracalem takim w pazdzierniku w ich barwach z rodos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Boeing 767 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 15:18 Tak, wtedy pożyczyli z Mediolanu 767 bo ich 757 zepsuł się a "na szybko" tylko to dało się znaleść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Boeing 767 IP: *.centertel.pl 01.11.08, 16:46 jutro odbedzie sie pierwszy lot na Kube po 2miesiecznej przerwie wlasnie samolotem 767!!! I tak caly sezon zimowy somolocik ten polata sobie z Polski np do Tajlandii, Meksyku, na Sri Lanke i Kube. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Boeing 767 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 19:25 Szkoda, że dopiero teraz ten 767 ale lepiej późno, niż później. Odpowiedz Link Zgłoś
spotters Re: Boeing 767 06.11.08, 13:41 Teraz wszystkie loty z WAW będą obsługiwane przez b762 w grudniu przyleci kolejna maszyna. Najprawdopodobniej będzie to b763. W sezonie zimowym Air Italy Polska będzie wykonywała loty długodystansowe (Varadero,Cancun,Fortalenza,Goa,Bangok) Odpowiedz Link Zgłoś
glos_z_sali_obok Re: Boeing 767 06.11.08, 14:45 Dopóki nie zbankrutuje, albo dopóki touroperatorzy nie anulują rejsów bo im linia podniesie ceny o 80% ;p Odpowiedz Link Zgłoś
spotters Re: Boeing 767 06.11.08, 16:22 Nie zgodzę się z Tobą (głos_z_sali_obok). Obecna sytuacja na rynku nie zapiowada gwałtownych zmian na rynku lotniczym. Co miało upaść to upadło, co miało zbankrutować, już zbankrutowało. Wybrano nowego Prezydenta USA tak więc sytuacja się ustabilizuje. Jeżeli touroperatorzy anulują rejsy - sami zbankrutują. Kwoty, które zawarte są w umowie pomiędzy biurami, a linią są olbrzymie. Wkońcu w zimę lata się tylko do "ciepłych krajów". Aurela okazała się marnym graczem, tak więc biura nie mają innego wyboru - Air Italy Polska zostaje jedynym przewoźnikiem czarterowym. Odpowiedz Link Zgłoś
glos_z_sali_obok Re: Boeing 767 12.11.08, 14:24 Większego steku bzdur nigdy nie czytałem. Kilka biur odwołało rejsy na Margaritę i Wyspy Zielonego Przylądka i jakoś nadal funkcjonują (i nic nie zapowiada ich bankructwa, podobnie było zresztą w latach ubiegłych. Dla Twojej wiadomości biura podróży nie latają tylko za ocean, ale także m.in. do Egiptu. Jeszcze raz powtarzam, Aurela nie wycofała się z polskiego rynku, bo jeszcze nawet nie zdążyła na niego wejść. Zatem bądź uprzejmy nie zabierać głosu w sprawach o których nie masz zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Boeing 767 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 10:40 A co z czarterami w Locie? LOA i LOB do Meksyku nie poleciały. Może Lot się włączy? Odpowiedz Link Zgłoś
spotters Re: Boeing 767 28.11.08, 17:10 LOT to inna kwestia. Oscar Alfa lata już teraz w Mexicanie. A wracając do tematu to Air Italy Polska lata na b762 [I-AIGH/I-AIGI] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Boeing 767 IP: *.xdsl.centertel.pl 29.11.08, 01:47 AEI pożycza 762 i 752 od Air Italy Group. Ich wyleasingowany i jedyny 752 jest w chwili obecnej na długim przeglądzie. Rejsy dalekiego zasięgu są realizowane samolotem 762 i 752 ale mają międzylądowanie w Mediolanie bo przepisy zabraniają latania z Polski do krajów 3... Podobno Aurela Airlines ma ich zastąpić na każdej z tras tak jak to miało miejsce w przypadku zastąpienia Prima Charter przez Air Italy Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
glos_z_sali_obok Re: Boeing 767 29.11.08, 11:56 Aurela będzie sobie wykonywać swoje rejsy, a AEI - swoje. Nikt nikogo na razie nie zastępuje. Odpowiedz Link Zgłoś
spotters Re: Boeing 767 30.11.08, 15:00 Podobno zaczynają latać od 26 grudnia ale na swój rachunek, a nie dla AEI. Co za bzdury! A dla tych co narzekają na spóźnienia to dzisiaj AEI403 do VRA poleciał o 10.00. Odpowiedz Link Zgłoś
glos_z_sali_obok Re: Boeing 767 30.11.08, 18:04 A kto powiedział że mają latać dla AEI? Znowu dałeś popis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejj Re: Boeing 767 IP: 217.147.104.* 04.05.09, 09:05 > Niedawno słyszałem pogłoski,że Air Italy Polska ma dostać B-767. A to na pewno nie pomyłka? Leciałem już z 5 razy do ORD i spowrotem i przysiągłbym, że to był mocno wyeksploatowany B-767 właśnie. http://www.lot.com/Info/PL/aspx/Content_Fleet.aspx Wynalazek natomiast, którego i ja nie mogę się doczekać (Dreamliner) ma bodajże oznaczenie B-787 i po przeczytaniu wątku wydaje mi się, że o niego właśnie autorowi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Boeing 787 dla AIP :D IP: *.xdsl.centertel.pl 04.05.09, 14:46 Wręcz na pewno autorowi chodzi o B-787:) AIP i Dreamliner:D No nie mogę...Pewnie będą nim latać do Turcji, bo tylko tamten kierunek im pozostał gdzie latają "aż" 3 razy w tygodniu z "najlepszymi" biurami podróży:D Odpowiedz Link Zgłoś