gzielony 12.01.04, 11:04 Mam pytanie, ile moze palic auto z dieslem cdti w duze mrozy przy krotkich trasach(do 5km)? Auto opel corsa 1.3 cdti Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luzaklive Re: 1.3 cdti 14.01.04, 00:37 Myśle iż 6.5 literka to musisz sie liczyć. Też mam takowy i niestety krótkie trasy to o wiele wieksze spalanie niż trasa poza miastem. Silnik po prostu się bardzo wolno nagrzewa i tylu. ten typ tak ma. Lepiej sprawdz sobie poziom oleju w silniku. Moj bierze olej a ma 4500 km !!! W serwisie nie wiedzą co jest. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
gzielony Re: 1.3 cdti 14.01.04, 11:41 dzieki za odpowiedz, moj jeszcze oleju nie lyknal, ale mam dopiero 1200 km. Chetnie wymienie sie doswiadczeniaqmi z innymi uzytkownikami takiego autka, uklony w strone luzaklive :). U mnie miala miejsce taka sytuacja, ze zapalila sie kontrolka malej ilosci oleju przy -12 stopni. Dzwonilem do serwisu i powiedzieli ze to gesty olej i po prosty nie splynal do michy, smieszna, ale faktycznie nic sie nie stalo. Pozniej wszystko ok. Pozdrawiam zielony Odpowiedz Link Zgłoś