Dodaj do ulubionych

co sądzicie o fiacie Albea

27.02.04, 09:04
zastanawiam się nad kupnem,co sądzicie o tym aucie
Obserwuj wątek
    • bartoo Re: co sądzicie o fiacie Albea 27.02.04, 09:44
      Nie kupuj. Pali dużo (Fiat), abs i poduszki szwankują. Drzwiami jak nie
      pierdol.... to nie zamkniesz. Kup sobie jakiegoś niemca albo francuza lepiej.
      • kenn Re: Co do samochodów Renault 01.03.04, 11:17
        Co do fancuzów to powiem tyle że moj sonsiad ma nowke peugota 206 i aż strach
        mnie bierze jak patrze na książke serwisowom!!!
        Na serwisie jest 3-4 razy w miesiącu!!!
        A to peknieta szyba,licznik swieci jako choinka,gumy na stabilizatorach,alarm
        szwankuje centralny zamek wymieniali 2 razy!!
        To oczywiści tylko niektóre żeczy o których mi powiedział!! Dodam że samochód
        ma 7 miesięcy i aż sie martwi co bedzie po gwarancji!!

Natomiast moj wujek ma renaulta Clio 2,i sądzi sie z serwisem o popekany lakier
        na tylnym słupku,skrzypiące siedzenie,elektronika szwankuje!!

Natomiast co do Fiatów sie nie wypowiadam bo jak narazie do moi znajomi maja
        fiata bravo ,brawe,seicento,punto i nie słyszałem aby mieli jakieś problemy
        przynajmniej te które wystepuja w samochodach typu RENALULT!

Mysle że zakup fiata Albei to dobry wybór i 2 lata gwarancji to zadawalający
        fakt!
    • marcin.klonowski Re: co sądzicie o fiacie Albea 27.02.04, 10:33
      awaryjność Albei nie odbiega od poziomu fiatowskiego. Czyli jakieś detale to co
      pewien czas się sypną, na przykład te nieszczęsne klamki. Wersja 1.2 jest dość
      oszczędna,a 1.6 polecane jest tym, którzy robia długie trasy - ma kopyto, ale
      sporo pali. Jakościowo jest już generalnie nieco lepiej niz w Sienie, ale nadal
      jest to Fiat
    • rupertpl Re: co sądzicie o fiacie Albea 27.02.04, 11:50
      Wysokie spalanie w modelu 1,6 to mit w który nie wierz. Absolutnie nie odbiega
      ono od innych marek. Mój zarówno zimą jak i latem z klimą nie przekroczył
      jeszcze średniej 8litrów/100, na trasie potrafi spaść nawet poniżej 6. Co do
      awaryjności to faktycznie zdarzają się drobiazgi, ale takie które nie mają
      wpływu na eksploatację (typu zegar cyfrowy nie wyświetlający jednej kreseczki).
      Więcej znajdziesz na www.autocentrum.pl/?FF=25&makeid=6&modelid=1111 .
      Co do proponozycji bartoo, to porównaj tam sobie z P307, to zobaczysz co to
      znaczy "bezawaryjność" francuza.
      • bartoo Re: co sądzicie o fiacie Albea 27.02.04, 12:00
        W naszej służbowej padła poduszka, ABS (po przebiegu 25 tys. km włączał się np.
        przy 130 km/h i niemożliwe było wyhamowanie).

No i ten fantastycznie ergonomiczny zegarek tuż za lewarkiem na dole :-)

Zresztą moja Laguna 1,8 + LPG pali mniej...
        • rupertpl Re: co sądzicie o fiacie Albea 27.02.04, 17:52
          Ja mam już 35kkm i poduszki oraz ABS są OK, nie twierdzę że ten samochód jest
          bezawaryjny, ale na pewno nie odbiega od średniej (tym bardzie francuskiej).
          Porównywanie awaryjności i spalania samochodu służbowego i prywatnego uważam za
          nonsensowne, wszyscy wiemy jak się jeździ służbowym (niczyim) - gaz do dechy bo
          za paliwo i naprawy ja nie płacę.
          • bartoo Re: co sądzicie o fiacie Albea 01.03.04, 08:07
            Dobra, ale sam jeżdżę obydwoma więc mam porównanie...:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka