bartobarto 07.03.04, 17:08 Czy to prawda hak musi byc zdejmowany jesli nie holuje sie w danej chwili przyczepy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolina.g Re: hak holowniczy 07.03.04, 21:25 wydaje mi sie, ze ktos wprowadzil cie w blad. Gsdzie bylby sens w nieustannym sciaganiu haka? Jesli ma sie wpis do dowodu rejestracyjnego, to nie ma problemu. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang Re: hak holowniczy 08.03.04, 07:44 z doświadczenia!!! ja mam zdejmowany ale tylko to co wystaje (kula + drążek) wjeżdżając do niemiec celnik może nakazać Ci zdjęcie haka. widziałem jak dwóch gości leżało na granicy pod samochodem i odkręcali. ja zdjąłem przed wyjazdem i nic mi nie mówili ale sprawdzali. natomiast rozmawiałem z rodziną w niemczech i nie ma tam jakotakiego zakazu jazdy z hakiem. więc po przejeździe granicy można założyć spowrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
kierowiec1 Bzdury opowiadasz 08.03.04, 08:09 Nie ma zakazu jazdy z hakiem bez przyczepy ani w Polsce, ani w Niemczech. Za tem i celnik nie moze nakazac demontazu haka, bo nie ma podstaw. Pozdr. K. Odpowiedz Link Zgłoś