katarzyna_85 25.03.04, 12:01 w jakim towarzystwie ubezpieczeniowym najlepiej i jednoczesnie najtaniej ubezpieczyc samochod? nie mam jeszce ukonczonych 25 lat i zadnej znizki,a samochod duzy (ford merkur 2.3) Prosze o porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drac0 Re: ubezpieczenie auta 26.03.04, 09:25 Ja tez nie mialem skonczonych 25 lat i nie mialem znizki. Ubezpieczylem autko w Samopomocy. Fakt ze dostalem 45% wzwyzki, ale stawki podstawowe maja bardzo niskie. Wzwyzke dostalem: - 20 % za nie ukonczone 25 lat - 20 % za prawojazdy ponizej roku - 5 % za raty. oni wiecej zwyzek nie maja. Acha i jeszcze jedno. Wlasnie koczy mi sie to ubezpieczenie. Odpada mi wzwyzka 20 % za prawko i mam 10 % znizki. Podnosze sluchawke, dzwonie do jednego z towarzystw ubezpieczeniowych (reklamuja sie ze podobno tanio 2244....)i pani wylicza mi skladke. Wychodzi mi ze z 10% znizka zaplace uwaga: 30 zl wiecej niz w samopomocy zaplacilem ze zwyzkami bez zadnych znizek. Ja moge ci polecic tylko samopomoc jezli nie masz zadnych znizek. Tam moim zdaniem jest najtaniej. Dodam ze przegladalem oferty innych towarzystw i mieli po pierwsze wysokie stawki podstawowe a po drugie wzwyzki za praktycznie wszystko co sie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
drac0 Re: ubezpieczenie auta 26.03.04, 09:27 Acha i jeszcze dodam ze przyjamniej narazie najtaniej bedzie ci przy rejestracji wziasc na wspolwlasciciela jakiegos dlugoletniego posiadacza samochodu z duza znizka. Zobaczysz ze to sie polaci Odpowiedz Link Zgłoś
bartoo Re: ubezpieczenie auta 31.03.04, 15:51 W tym roku, po 7 latach, zamieniłem PZU na Generali i zapłaciłem zamiast 1000 tylko 400 zł. Znajdź przedtawiciela który ma duży wybór firm - on znajdzie najkorzystniejszą ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: ubezpieczenie auta 01.04.04, 18:20 Ja pierwsze ubezpieczenie miałem w Energoasekuracji, obecnie Tryg. Dalej tam jestem, zniżki lecą, pamiętam, że w momencie ubezpieczania (zero zniżek + zwyżki za wiek) ich opferta była najkorzystniejsza, lepsza o kilka złotych od Samopomocy. Tylko że należy brać pod uwagę też takie czynniki jak wypadkowość oraz inne ryzyka ubezpieczeniowe i w związku z tym w poszczególnych miastach ceny mogą się bardzo różnić, sam zauważyłem, że w chwili pierwszego ubezpieczenia ceny w Rzeszowie były niższe niż w Tarnowie. Tak czy inaczej - nadal jestem w Trygu i jakoś idzie. Odpowiedz Link Zgłoś