Dodaj do ulubionych

Silniki TSI

14.04.11, 08:05
Zastanawiam się nad kupnem Volksvagena z silnikiem TSI 1,2 raczej 1,4 z turbo i sprężarką. Czytałem wiele pochlebnych opinii szczególnie o dużym momencie ,małym zużuciu paliwa, przspieszeniu i frajdzie z jazdy z tym silnikiem. Wiem, że jest to nowy produkt i nie ma za wiele doświadczeń, ale interesowała by mnie trawałość tego silnika jego awaryjność,Czy ktoś z internautów ma przjechał może kilkadziesiąt tysięcy km tym sinikiem jakie są doświadczenia z eksloatacji oraz z jazdy.
Obserwuj wątek
    • oktego Re: Silniki TSI 15.04.11, 12:15
      Poczytaj może na forach o samochodach dla ludu, albo pokrewnych typu octavia.... Tam sporo ludzi wypowiada swoje opinie o tych silnikach.....
    • t.birczyk Re: Silniki TSI 22.09.15, 19:44
      13. Mój dobry znajomy ma VW Sirocco 1.4TSI 160KM i moja szczera opinia jeździłem, dynamiczne małe zgrabne auto, ale ja osobiście bym go sobie nie kupił, stosunek ceny do tego co otrzymujemy mnie nie przekonuje. Natomiast wszystko jest kwestią gustu. Jedni wybieraja takie auta inni inne, ich wybór. Mnie zniecheca choćby fakt, iż przy 29000 wymieniany był łańcuszek rozrządu bo się wyciągnął. W skrócie.. taka fajna zabawka. Obecnie ma 60tyś km, nie osczędza na eksploatację stosuje najlepsze części zamienne, olej Shell Helix Ultra 5W40 i myśli nad jego sprzedażą i więcej takiego auta nie kupi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka