Dodaj do ulubionych

Instalacja LPG

09.04.15, 12:16
Witam,
kupiłem ostatnio (2014 r) w salonie Kia Rio, silnik 1.4 benzyna - zakładam, że auto posłuży mi parę ładnych lat. W salonie zaproponowali mi w ramach promocji instalację LPG. Nie zdecydowałem się wtedy, ale sprzedawca powiedział, że zawsze mogę do nich wrócić i dostanę namiary na warsztat gdzie takie instalację montują. Teraz ceny benzyny zaczynają powoli rosnąć, a znając jaśnie nam panujących powrócą do poziomu 5.50 zł/l. Poczytałem o tych instalacjach na stronie Kia - produkt który montują do kijanek jest od firmy BRC
www.kia.com/pl/specials/promocje/
Dają na to gwarancję i takie tam
W związku z tym moje pytanie, czy ktoś ma już doświadczenie z taką instalacją od tej firmy? Wszystko wygląda dobrze na papierze (lub tablecie) ale jak to się sprawuje w praktyce? Proszę o opinie

Rocznie pokonuje ok 20 tys/km więc taka instalacja z pewnością się szybko zwróci:)
Obserwuj wątek
    • julita925 Re: Instalacja LPG 10.04.15, 14:48
      Hej. Za zakładałam instalację LPG do mojej KII tutaj www.autogaz.com.pl. Wspaniała, mega profesjonalna obsługa. Polecam. Moi znajomi też montowali LPG u nich i nikt nie zgłaszał żadnych zarzutów do nich, wręcz przeciwnie chwalą te instalacje. Może najlepiej wybrać taką sprawdzoną w praktyce firmę? Poczytaj sobie o nich na stronie. A tak w ogóle to jak przerzuciłam się na LPG to naprawdę dużo oszczędzam, więc dziwię się, że nawet wcześniej się nie zdecydowałeś.
      • arekwij Re: Instalacja LPG 21.04.15, 16:20
        Zdecydowałem się tylko szukam konkretnych informacji o instalacjach BRC, bo tylko tej marki są montowane w Kia bez utraty gwarancji producenta na samochód i z 2 letnią gwarancją na sam gaz, Chodzi mi o opinie użytkowników którzy już jeżdżą tym autem lub podobnym z taką instalacją
    • bolo-myjnia Re: Instalacja LPG 22.04.15, 20:51
      od ponad roku dwie kijanki ceed z 2014 i 2013 przyjeżdżają do mnie i obie w gazowni, klienci obaj jak się pytałem nie narzekają-obaj mówią że montowali w salonach kijanek przy zakupie nowych ale jakiej firmy mają instalację to nie pamiętam.
      Pozdrawiam BOLO www.bolo-myjnia.cba.pl
    • debicams Re: Instalacja LPG 15.05.15, 09:54
      Moja corsa D robi 100 km na gazie za 13 zł. Jak dla mnie super bomba :)
    • porszak3 Re: Instalacja LPG 20.05.15, 15:52
      BRC chyba jako jedyna firma posiada wszelkie atesty do montażu instalacji gazowej w nowych samochodach bez utraty gwarancji , tutaj dosyć ciekawy artykuł gazeo.pl/samochody/osobowe/Kia-Rio-LPG-gazowy-karnawal,artykul,7488.html .
    • t.birczyk Re: Instalacja LPG 09.06.15, 19:40
      Witajcie forumowicze. Zastanawiam się nad zakupem 2-3 letniego auta honda mazda. Dużo jeżdżę i chciałbym założyć instalację gazową. Co proponujecie?
      • t.birczyk Re: Instalacja LPG 11.06.15, 14:06
        Zasięgnąłem trochę wiadomości i podobno do Hondy dobra by była sekwencja BRC. Co myślicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka