Dodaj do ulubionych

!!!!!!!!!!!!!! PROBLEM Z DIESLEM !!!!!!!!!!!!!!

20.02.05, 12:32
WITAM, POSIADAM DIESLA OPEL ASTRA 1.7D(OHC) ZACZALEM MIEC PROBLEMY Z
ODPALANIEM PO WYMIANIE USZCZELKI POD GLOWICA I TEORETYCZNIE WSZYSTKO JEST
DOBRZE ZROBIONE OTO OBJAWY PO JEZDZIE SAMOCHODEM GDY ZOSTAWI SIE GO PRZED
BLOKIEM NA 3-4 GODZINKI BARDZO CIEZKO GO ODPALIC 3-4 RAZY TRZEBA MECZYC
PORZADNIE SILNIK NATOMIAST JAK JUZ ODPALI I TROCHE POCHODZI MOZNA GO ZGASIC I
ODPALA NATYCHMIAST, MOZE MI KTOS COS NA TO PORADZIC NIE WIEM CO TO MOZE BYC
MOZE POMPA WTRYSKOWA?? PROSZE O RADE.
Obserwuj wątek
    • marcin1978 Re: !!!!!!!!!!!!!! PROBLEM Z DIESLEM !!!!!!!!!!!! 20.02.05, 14:35
      Może jest włożona niewłaściwa uszczelka - za gruba ,powoduje to słabą kompresje
      i na zimnym nie zapala .
    • kram55 Re: !!!!!!!!!!!!!! PROBLEM Z DIESLEM !!!!!!!!!!!! 21.02.05, 16:16
      mialem to samo w wv passacie.1,9 tdi.okazalo sie ze paliwo zchodziloz ukladu.po
      wymianie filtra paliwa wszystko jest o.k.pali od pierwszego razu.pozdrawiam.
      • 1505tadek Re: !!!!!!!!!!!!!! PROBLEM Z DIESLEM !!!!!!!!!!!! 12.09.05, 18:40
        kram55 napisał:

> mialem to samo w wv passacie.1,9 tdi.okazalo sie ze paliwo zchodziloz ukladu.po
        >
        > wymianie filtra paliwa wszystko jest o.k.pali od pierwszego razu.pozdrawiam.

podpisuję się pod tym ale dodam że miałem to samo mam vectrę 20 dtl i tam
        uszczelka przy filtrze paliwa nie trzymała
    • agmargor Re: !!!!!!!!!!!!!! PROBLEM Z DIESLEM !!!!!!!!!!!! 23.02.05, 11:06
      miałam identyczny problem z moim fiatem Tipo 1,7D. Również po wymianie filtra
      paliwa wszystko jest ok.
    • wojti81 Re: !!!!!!!!!!!!!! PROBLEM Z DIESLEM !!!!!!!!!!!! 27.02.05, 13:12
      sprawdź jeszcze świece żarowe
      • airdream Re: !!!!!!!!!!!!!! PROBLEM Z DIESLEM !!!!!!!!!!!! 17.09.05, 17:43

a ja mam odwrotnie: pali slabo jak juz jest rozgrzany. Przyklad: jade autem,
        zatrzymuje sie na chwile na 2 minuty, potem trzeba krecic jakies 3 razy zeby
        zapalil. Moze mi ktos to wytlumaczy? swiece, filtr paliwa wymieniane niedawno.

Pzdr
    • waffenamt Re: !!!!!!!!!!!!!! PROBLEM Z DIESLEM !!!!!!!!!!!! 17.10.05, 18:07
      Ja miałem podobny problem. okazało się, że wąż idący od filtru paliwa do pompy
      jest delatnie pęknięty (zmurszały) i był wilgotny, sączyło się paliwo. A po
      dłuższym postoju chyba się zapowietrzał. Po wymianie tego węża problem znikł.
      dotyczyło to nissana Sunny 2,0 Diesel
    • zaq26 Re: !!!!!!!!!!!!!! PROBLEM Z DIESLEM !!!!!!!!!!!! 17.10.05, 22:15
      po mojemu to może być nieszczelność układu doprowadzającego paliwo. jak postoi
      to ON schodzi z przewodów a w jego miejsce pojawia się powietrze. postaw go na
      parę godzin i przed odpaleniem podpompuj paliwo pompką (do twardości). jak
      dobrze odpali to wiesz już czego szukać.
    • 1picior Re: !!!!!!!!!!!!!! PROBLEM Z DIESLEM !!!!!!!!!!!! 17.10.05, 23:22
      to kup se benzynioka
    • oprzadek Re: !!!!!!!!!!!!!! PROBLEM Z DIESLEM !!!!!!!!!!!! 18.10.05, 21:24
      Sprawdz rowniez, co jeszcze wymieniono w Twoim samochodzie oprocz
      uszczelki.Uzytkuje diesla 12 lat i nigdy nie zdazylo sie, zeby po wymianie
      czegokolwiek zle pracowal silnik. Jeden raz polakomilem sie na tansza oferte
      amortyzatorow i po wymiane wlasnie w/w, silnik nie pracowal normalnie.
      Inwestygacja doprowadzila do wniosku, ze rowniez wtryskiwacze zostaly
      wymienione, tylko tyle ze na dluzej uzywane, pewnie w innym samochodzie. W
      technice cuda sie nie zdazaja - sa tylko bardziej doswiadczeni "docenci" lub
      mniej doswiadceni uzytkownicy (posiadacze?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka