marcin_kob 07.05.05, 15:47 Kupiłem niedawno samochód Audi A4 1,6 1996 i zauwazyłem ze z rury wydechowej kapie paliwo, jaka moze byc tego przyczyna ? I jak mozna temu zapobiec Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ag2812 Re: Audi A4 1,6 07.05.05, 18:52 marcin_kob napisał: >z rury wydechowej > kapie paliwo, Kiedyś koledze dla kawału wstrzykneliśmy olej do rury wydechowej. Było dużo zabawy gdy próbował dociec jak to mozliwe że z rury cieknie olej. Moze u ciebie też jest ta sama przyczyna ? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_kob Re: Audi A4 1,6 07.05.05, 19:40 :-)) to chyba nie to, sam nie jestem piewien czy to dokońca benzyna czy woda z benzyną, wogóle sie natym nieznam i pewnie bym tego wogóle nie zauważył, gdybym niedał się bratu przejechać. ale dzięki za pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
macwall Re: Audi A4 1,6 08.05.05, 05:03 No paliwo z rury to na pewno Ci nie kapie bo albo by sie zapalilo w katalizatorze albo auto w ogle by nie jechalo. Zapewne woda zmieszana ze spalinami Ci tak pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ag2812 Re: Audi A4 1,6 08.05.05, 07:15 Na poważnie, to jak zapewne znajdziesz w wielu wątkach także na tym forum woda w rurze wydechowej to zjawisko normalne zwłaszcza w chłodne dni i szczególnie świeżo po uruchomieniu silnika (pochodzi ze spalania paliwa). Problem jest gdy okazuje się że jest jej dużo cały czas i towarzyszy temu ubywanie płynu chłodzacego. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_kob Re: Audi A4 1,6 08.05.05, 17:38 dzieki za podpowiedz poobserwuję go kilka dni, jak bedzie miało to zwiazek z płynem chłodniczym to pojade do warsztatu. Odpowiedz Link Zgłoś