Dodaj do ulubionych

olej w golfie

03.07.05, 23:29
po wymianie oleju i filtra w VW II zaczala mi migac dioda od oleju wraz z
sygnalem dzwiekowym i dzieje sie tam po przejchaniu kilki kilometrow:/ juz mi
radzono abym wymienil film oleju bo czasami sa wadliwe,aby wymienic czujnik,i
zeby sprawzic czy wlalem dobry olej-wiec wykonalem wszytkie polecenia
mechanikow i dalej nie widze rezulatu...poziom oleju tez jest wporzadku.
bardzo prosze o jakas rade
Obserwuj wątek
    • poldek16 Re: olej w golfie 04.07.05, 09:51
      Ostatnia szansa to sprawdż zawór redukcyjny na pompie oleju może jest
      zawieszony. Jeśli jest w porządku to pozostaje remont silnika. Prawdopodobnie
      poprzednik użył zagęszczaczy oleju aby sprzedać auto.
    • poldek16 Re: olej w golfie 04.07.05, 09:51
      Ostatnia szansa to sprawdż zawór redukcyjny na pompie oleju może jest
      zawieszony. Jeśli jest w porządku to pozostaje remont silnika. Prawdopodobnie
      poprzednik użył zagęszczaczy oleju aby sprzedać auto.
      • luk75 Re: olej w golfie 08.08.05, 21:34
        jeden mechanik mi powiedzial ze to tez moze byc wina filtra oleju bo rzekomo w
        niektoroch wersjach golfa sa filtry z jakimis zaworkami ale nie byl w stanie mi
        powiedziec dokladnie w ktorych wersjach. Jest tak mozliwosc? ze to bedzie tym ?
        • dark13 Re: olej w golfie 08.08.05, 21:44
          luk75 napisał:

> jeden mechanik mi powiedzial ze to tez moze byc wina filtra oleju bo rzekomo
          w
          > niektoroch wersjach golfa sa filtry z jakimis zaworkami ale nie byl w stanie
          mi
          >
          > powiedziec dokladnie w ktorych wersjach. Jest tak mozliwosc? ze to bedzie
          tym ?
          wszystkie filtry firmowe sa takie same i kazdy ma zawor ale on sluzy do czegos
          innego
          niech mechanik sprawdzi cisnienie oleju byc moze przypadek sprawil ze uszkodzil
          sie tylko czujnik akurat w tym momencie jesli cisnienie jest ok to wymien
          czujnik
          • luk75 Re: olej w golfie 10.08.05, 18:22
            dark12 ale ja juz jak napisalem na samym poczatku wymienilem oba czujniki i juz
            nie wiem co dalej robic :/
            • dark13 Re: olej w golfie 10.08.05, 21:33
              luk75 napisał:

> dark12 ale ja juz jak napisalem na samym poczatku wymienilem oba czujniki i
              juz
              >
              > nie wiem co dalej robic :/
              poradzilem tobie zebys pojechal niech pomierza cisnienie oleju bedziesz
              wiedzial czy wina lezy po stronie ukladu smarowania czy wadliwa jest instalacja
              elektryczna
              a dobrze wymieniles czujniki oleju sa 2 rozne czujniki o roznych parametrach i
              kazdy musi byc wkrecony na swoje miejsce
    • dredd1 Re: olej w golfie 26.08.05, 15:00
      jesli masz komputer w golfie to takie cos sie dzieje poniewarz on przypomina o
      wymianie oleju przy kazdej wymianie powino sie jechac i w komputerze zmienic
      kilometry ja sie dopiero dowiedziałem o tym od goscia co miał golfa i wczoraj
      pojechałem do warsztatu i zeczywiscie jest takie cos kosztowało mnie to 10 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka