jag66 27.03.06, 08:09 w suche dni jest jeszcze dobrze ale gdy pada deszcz to można się wściec, dmuchawa musi chodzić na 3 lub 4 biegu a i tak cieżko schodzi para z szyb. Czy to normalne w Audi, albo może coś jest nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waskes29 Re: Audi 80 B4 problem z parowaniem się szyb 27.03.06, 10:59 Tak w tych audi to jest normalne kazda 80-tka po 86r miala z tym problem to jedna z nielicznych wad tego samochodu.Jedyne co mozna poradzic to wspomagac sie preparatami ktore nanosi sie na szyby troche pomagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
bolantus Re: Audi 80 B4 problem z parowaniem się szyb 28.03.06, 13:28 Nie zgadzam się z poprzednią wypowiedzią. Miałem 5 lat Audi B4 i nie miałem większych problemów z parowaniem szyb. Szyby napewno będą parować w każdym samochodzie jak naniesiemy wody albo po zimie jest mokro pod wycieraczkami albo podczas deszczu dostaje się wilgoć. Odpowiedz Link Zgłoś
jag66 Re: Audi 80 B4 problem z parowaniem się szyb 28.03.06, 13:42 wody raczej się nie naniosło do środka, dywaniki też raczej suche i dziwne to to, że jak jest suchy dzień to raczej nie ma problemu a gdy zacznie padać to od razu robi się para na szybach. Kumpel ma podobnie w swoim audiku. Odpowiedz Link Zgłoś
waskes29 Re: Audi 80 B4 problem z parowaniem się szyb 28.03.06, 13:52 bolantus napisał: > Nie zgadzam się z poprzednią wypowiedzią. > Miałem 5 lat Audi B4 i nie miałem większych problemów z parowaniem szyb. > Szyby napewno będą parować w każdym samochodzie jak naniesiemy wody albo po > zimie jest mokro pod wycieraczkami albo podczas deszczu dostaje się wilgoć. > To ze ty nie miales nie oznacza ze tego problemu nie ma ja mialem 3 takie samochody w tym jedna wersje Coupe ,zreszta poczytaj na ten temat kilka osob sie skarzy wlasnie na ten problem moto.money.pl/oceny_aut/Audi_80_B4_m.html Odpowiedz Link Zgłoś
bolantus Re: Audi 80 B4 problem z parowaniem się szyb 29.03.06, 08:53 Ja nie miałem takiego problemu. W deszczowe dni zazwyczaj wystarczyła dmuchawa na szyby na pozycje 1 - chyba że z kompletem pasażerów to trzeba dać dmuchawke na 2. Teraz mam Astre II i w zasadzie nie widze różnicy w parowaniu szyb. Odpowiedz Link Zgłoś
jag66 Re: Audi 80 B4 problem z parowaniem się szyb 30.03.06, 07:36 mnie też szyby niby się nie parują. wygląda to tak, że wczoraj lało przez cały dzien i jeżdżąc po mieście musiałem miec dmuchawę na 3 biegu, jak chodziła na 2 biegu to po jakimś czasie szyby powoli pokrywały się mgłą. Uważam, że nie powinno tak być. W innych autach 1 lub 2 wystarczą. Trójka tylko na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
bolantus Re: Audi 80 B4 problem z parowaniem się szyb 30.03.06, 09:04 Proponuje jeszcze wymienić filtr przeciwpyłkowy i przy okazji wlot do niego wyczyścić z liści i innych śmieci. W B4 filtr ten znajduje się pod maską w podszybiu za akumulatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
jag66 Re: Audi 80 B4 problem z parowaniem się szyb 30.03.06, 09:33 liści i śmieci nie ma, bo sprawdzałem. A filtr wymaga wymiany ale zapchany nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bolantus Re: Audi 80 B4 problem z parowaniem się szyb 30.03.06, 11:55 Ale brudny filtr mniej przepuszcza powietrza z zewnątz awięc robi się pomału tak jak by był obieg zamknięty co sprzyja parowaniu szyb. Dlatego warto co 2 lata filtr przeciwpyłkowy wymienić. Odpowiedz Link Zgłoś