ron5 02.09.06, 08:33 Witam-mam diesla i muszę kupić nowy akumulator.Auto ma mi slużyć jeszcze 5 lat i jeżdżę dużo w góry . Jakiej firmy akumulator kupić aby byl dobry ale żeby nie przeplacać? Będę wdzięczny za porady.Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baartur Re: Jaki akumulator kupić 02.09.06, 19:07 > Witam-mam diesla i muszę kupić nowy akumulator.Auto ma mi slużyć jeszcze 5 > lat i jeżdżę dużo w góry . > Jakiej firmy akumulator kupić aby byl dobry ale żeby nie przeplacać? Może być varta, centra, zap z piastowa cena przystepna i dosyc wytrzymałe, najważniejsze żeby parametry sie zgadzały... Pozdrawiam, Artek Zapraszam na www.forumsamochodowe.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pchelka_81 Re: Jaki akumulator kupić 02.09.06, 19:37 Bosh - w testach akumulatorów róznych marek uplasował się najwyżej. Tez taki mam i przy mrozach -30 nawet się niezająknął Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Jaki akumulator kupić 03.09.06, 03:35 pchelka_81 napisała: > Bosh - w testach akumulatorów róznych marek uplasował się najwyżej. najwyzej jak .... mogł ? w tescie Motoru ze dwa lata temu Bosch zajal ostatnie albo przedostatnie miejsce daj namiary na te testy w ktorych wygral Bosch Odpowiedz Link Zgłoś
pchelka_81 Re: Jaki akumulator kupić 05.09.06, 14:33 No to przez dwa lata mogli zmienić technologię i teraz są najlepsi. Ja bynajmniej nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: Jaki akumulator kupić 04.09.06, 09:28 Polski z Piastowa (ZAP)lub z Poznania(Centra). Odpowiedz Link Zgłoś
rbski Re: Jaki akumulator kupić 05.09.06, 23:11 dobry na wieczór. Aktualnie mam u siebie centre 3 letni 55 Ah. Nigdy żadnych niespodzianek.Nawet zima gdyt stał na 25 stopniowym mrozie od 19 tej do 7 rano - kontakt i palił bez mrugania . Poprzedni też był centra - tamten słuzył siedem lat !ale musze dodac ze tak teraz jak i poprzednio samochod jezdzi codziennie (nawet niedziele) -jedynie raz go roku kontrola poziomu elektrolitu .Nie mam zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
benek56 Re: Jaki akumulator kupić 20.09.06, 09:59 Do diesla potrzebny będzie akumulator z dużym prądem rozruchu. Proponuję ZAP. Bosch i Varta z odpowiednio dużym prądem rozruchu są dobre, ale nieproporcjonalnie droższe. Odpowiedz Link Zgłoś