Dodaj do ulubionych

gdzie ubezpieczenie AC + OC

24.11.06, 16:45
Witam,
mam zamiar zarejestrowac swoj pierwszy samochod. gdzie moge znalezc najlepsze
warunki ubezpieczenia OC + AC??
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • llaszczewski Re: gdzie ubezpieczenie AC + OC 24.11.06, 20:10
      witam!
      jesli jestes z warszawy lub okolic to poczytaj o "pakiecie mazowieckim" w PTU.
      To chyba dosc dobra firma choc malo znana - nie jest to ogolnopolskie
      towazystwo a chyba tylko mazowieckie. Na pewno nie jest to firma "krzak". Ja
      jestem tam ubezpieczony (1100 zł za oc+ubezpieczenie zycia za honde civic `96,
      1,4) ale mam juz kilka lat jazdy za soba ale moja znajoma wlasnie zrobila
      prawko i swoja toyote corolle 1,4 `97 ubezpieczyla za niecale 1300zł wiec chyba
      atrakcyjne warunki.
      Pozdrawiam!
      • pchelka_81 Re: gdzie ubezpieczenie AC + OC 24.11.06, 20:40
        Ceny między ubezpievczycielami się dużo nie różnią, a im jest taniej tym mniej
        mozesz się po takim ubezpieczycielu spodziewać.
        Podam ci dobry przykład z życia wzięty.
        3 tygodnie temu mój znajomy wracając w NIEDZIELĘ z uczelni toruńskiej wpadł w
        wyrwę w jezdni, przez co uszkodził samochód. Ubezpieczył się w "Samopomocy" bo
        jest jadna z najtańszych. Wezwana policja spisała protokoł zdarzenia. Chyba nie
        musze dodawać, iż okazało się że Samopomoc nie pracuje w niedzielę, nie ma
        nikogo awaryjnie przy telefonie, w razie jakby się coś stało. Natomiast
        ubezpieczyciel drogi, w której to była ta wyrwa, nie ma zamiaru podać numeru
        polisy tegoż właściciela.

Ja mam samochód ubezpieczony w Linku (90/94 1,6 - 880 zł), płacę trochę mniej
        niż w PZU (950 zł), ale wiem, że jeśli stanie się coś w NIEDZIELĘ to moge na
        nich liczyć.
        Chcociaż mam nadzieję że nie będę musiała :)
        • bartolomeo81 Re: gdzie ubezpieczenie AC + OC 26.11.06, 22:41
          Dzieki za spostrzezenia. Wlasnie z moich dociekan wychodzi ze najatrakcyjniejsze
          warunki moglbym miec w PTU, Linku i Compensie, i chyba sklanialbym sie do tej
          trzeciej opcji. Ciekaw jestem jakie doswiadczenia mial ktos wlasnie z Compensa.
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka