bartolomeo81 24.11.06, 16:45 Witam, mam zamiar zarejestrowac swoj pierwszy samochod. gdzie moge znalezc najlepsze warunki ubezpieczenia OC + AC?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
llaszczewski Re: gdzie ubezpieczenie AC + OC 24.11.06, 20:10 witam! jesli jestes z warszawy lub okolic to poczytaj o "pakiecie mazowieckim" w PTU. To chyba dosc dobra firma choc malo znana - nie jest to ogolnopolskie towazystwo a chyba tylko mazowieckie. Na pewno nie jest to firma "krzak". Ja jestem tam ubezpieczony (1100 zł za oc+ubezpieczenie zycia za honde civic `96, 1,4) ale mam juz kilka lat jazdy za soba ale moja znajoma wlasnie zrobila prawko i swoja toyote corolle 1,4 `97 ubezpieczyla za niecale 1300zł wiec chyba atrakcyjne warunki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pchelka_81 Re: gdzie ubezpieczenie AC + OC 24.11.06, 20:40 Ceny między ubezpievczycielami się dużo nie różnią, a im jest taniej tym mniej mozesz się po takim ubezpieczycielu spodziewać. Podam ci dobry przykład z życia wzięty. 3 tygodnie temu mój znajomy wracając w NIEDZIELĘ z uczelni toruńskiej wpadł w wyrwę w jezdni, przez co uszkodził samochód. Ubezpieczył się w "Samopomocy" bo jest jadna z najtańszych. Wezwana policja spisała protokoł zdarzenia. Chyba nie musze dodawać, iż okazało się że Samopomoc nie pracuje w niedzielę, nie ma nikogo awaryjnie przy telefonie, w razie jakby się coś stało. Natomiast ubezpieczyciel drogi, w której to była ta wyrwa, nie ma zamiaru podać numeru polisy tegoż właściciela. Ja mam samochód ubezpieczony w Linku (90/94 1,6 - 880 zł), płacę trochę mniej niż w PZU (950 zł), ale wiem, że jeśli stanie się coś w NIEDZIELĘ to moge na nich liczyć. Chcociaż mam nadzieję że nie będę musiała :) Odpowiedz Link Zgłoś
bartolomeo81 Re: gdzie ubezpieczenie AC + OC 26.11.06, 22:41 Dzieki za spostrzezenia. Wlasnie z moich dociekan wychodzi ze najatrakcyjniejsze warunki moglbym miec w PTU, Linku i Compensie, i chyba sklanialbym sie do tej trzeciej opcji. Ciekaw jestem jakie doswiadczenia mial ktos wlasnie z Compensa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś