krwawy 10.06.03, 14:48 Kiedy wymienić? Czy zużyty pasek daje w jakiś sposób o sobie znać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nemesis44 Re: Pasek rozrządu 10.06.03, 17:06 zalezy od marki auta Opel zaleca wymiany co 60tys km A koncacy pasek daje o sobei znać dopiero jak peknie, jak rozrzad jest bezkolizyjny to tylko po pasku, a jak jest kolizyjny to z tego co wiem tłoki mogą zderzyć sie z zaworami itp... A to juz pachnie sporym remontem silnika. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy Re: Pasek rozrządu 10.06.03, 17:11 nemesis44 napisał: > zalezy od marki auta Mercedes C180 benzyniak 10.93 Odpowiedz Link Zgłoś
greenblack Re: Pasek rozrządu 11.06.03, 09:09 krwawy napisał: > Mercedes C180 benzyniak 10.93 W Mercedesach jest łańcuch. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy Re: Pasek rozrządu 11.06.03, 09:48 greenblack napisał: > W Mercedesach jest łańcuch. > Pozdrawiam Dziękuję. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ale wiedziałem, że nie wszystkie samochody mają pasek rozrządu. Miałem właściwie cichą nadzieję, że "goebbelsy" nie chodzą na pasku. A łańcucha nie trzeba przypadkiem wymieniać? Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
greenblack Re: Pasek rozrządu 11.06.03, 11:27 Łańcuch trzeba wymieniać, jak się zanadto rozciągnie - w Mercedesach, do tego o tak małej pojemności, praktycznie niespotykane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy Re: Pasek rozrządu 11.06.03, 12:08 greenblack napisał: > Łańcuch trzeba wymieniać, jak się zanadto rozciągnie - w Mercedesach, do tego o > > tak małej pojemności, praktycznie niespotykane. > > > Pozdrawiam Tym lepiej. Jeden wydatek mniej. Ostatnio zdechła mi pompa paliwowa na autostradzie. Wymiana całego kompletu z filtrem paliwa ( stary filtr nie pasuje do nowej pompy ) kosztowała mnie ok. 400 EUR. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
twojtasiak Re: Pasek rozrządu 14.06.03, 07:52 A propos łańcucha w mesiach w mojej beczce 123 2.0d r 77 kupinej jak maila 200000 jeżdzilem na jednym łańcuchu 15 lat i chyba koles nadal na nim jeżdzi co ja kupił. Odpowiedz Link Zgłoś
heatseeker Re: Pasek rozrządu 14.06.03, 15:01 niespotykane, bo Mercedesy sa wyposazone w samonapinacz. A takie wyeksploatowanie lancucha, zeby braklo zakresu ruchow samonapinacza jest prawie niemozliwe (no przynajmniej w 'Mietkach' :) ) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy Re: Pasek rozrządu 15.06.03, 19:01 Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś