macduc 31.07.03, 17:46 Żeby wrzucić jedynkę po zatrzymaniu samochodu muszę 2 razy wcisnąć sprzęgło, pozostałe biegi wchodzą bez kłopotu. Co może być przyczyną? pozdrawiam, maciek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nemesis44 Re: problemy z jedynką 01.08.03, 08:51 nie wiem co to, ale sporo ludzi, w tym ja mam to samo ze wstecznym biegiem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
macduc1 Re: problemy z jedynką 01.08.03, 09:14 A u mnie wsteczny wchodi bez problemu, co ciekawe zamiast dwa raz wciskac sprzeglo moge tez najpierw wrzucic wsteczny a dopiero potem jedynke, dziala. maciek Odpowiedz Link Zgłoś
darkle Re: problemy z jedynką 01.08.03, 11:09 macduc1 napisał: > A u mnie wsteczny wchodi bez problemu, co ciekawe zamiast dwa raz wciskac > sprzeglo moge tez najpierw wrzucic wsteczny a dopiero potem jedynke, dziala. > > maciek Dokładnie tak należy postępować w takim przypadku wg. instrukcji obsługi samochodu np. do poloneza. A spowodowane jest to w przybliżeniu tym że jeśli sprzęgło działa prawidłowo, sytuacja może byś taka że akurat koła zębate ustawią się do siebie ząbkami, i trzeba je troszeczkę obrócić aby się mogły zazębić. pozdrowienia i życzę tylko takich problemów Odpowiedz Link Zgłoś