saphira 01.12.03, 19:23 W astrze strasznie parują mi szyby. Ustawienie nawiewu wg instrukcji obsługi niewiele daje. Dodam, że autko mam od pół roku (używane). Pomóżcie blondynce!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polam5 Re: strasznie parują szyby 01.12.03, 19:39 Wlacz klimatyzacje. Jak nie pomaga to moze zepsuta? Albo prznies sie do Kaliforni - U nas nie paruja ani nie zamarzaja. :) Odpowiedz Link Zgłoś
saphira Re: strasznie parują szyby 01.12.03, 19:45 Zapomniałam dodać, że nie mam klimy. Odpowiedz Link Zgłoś
ion-tichy Re: strasznie parują szyby 02.12.03, 07:34 prawdopodobnie masz jakiś problem z zaciągiem powietrza zewnętrznego - zapchany wlot /liście lub coś/ lub mechanicznie nie otwiera się zapadka nawiewu powietrza z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
karburatorek Re: strasznie parują szyby 02.12.03, 10:34 Może w astrze jest filtr przewietrzania, i trzeba go wymienić ? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.klonowski Re: strasznie parują szyby 02.12.03, 10:37 Przede wszystkim musi byc otwarty doplyw powietrza zzewnatrz i wolne odplywy na zewnatrz (okolice tylnych slupkow czy polki podokiennej). Czy wylaczany jest obieg wewnetrzny? A moze w aucie gdzies zebrala sie woda? Odpowiedz Link Zgłoś
saphira Re: strasznie parują szyby 02.12.03, 17:53 Wszystkim baaaardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: strasznie parują szyby 02.12.03, 23:47 Przerabialem to z moj? astr? poprzednij zimy. Na 99% winny jest brudny filtr przeciwpylkowy. Znajduje sie on na wlocie powietrza pod przedni? szyb?. Trzeba otworzy? maskŤ silnika, ćci?gn?? d¸ug?, gumow? uszczelkŤ, kt?ra biegnie w poprzek komory silnika pod przedni? szyb?, w otrzyman? szczelinŤ wsadzi? rŤkŤ i namaca? po¸oýony poziomo filtr (prostok?t ok 15x 25 cm 2 cm gruboćci). Wywali? albo wstawi? sobie nowy (ok 20 z¸). Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mike_g Re: strasznie parują szyby 04.12.03, 00:48 To jest to... Podobno powinno się wymieniać minimum raz w roku... Też niedawno wymieniłem i różnica jest duża... Odpowiedz Link Zgłoś
saphira Re: strasznie parują szyby- do Randolffa 06.12.03, 14:14 Wielkie dzięki i ogromny buziak za podpowiedź. Dziś się zajęłam autkiem i miałeś rację z tym filtrem. Ile tam było syfu!!!! Znajomy mi pomógł w wymianie i jest rewelacyjnie!!! Nigdy nie spodziewałam się, że będzie tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś