Dodaj do ulubionych

Babski punkt widzenia

26.07.06, 14:01
Witam wszystkich bardzo serdecznie.Od kilku dni siedzę sobie cicho i czytam
różne wypowiedzi,czasami bardzo ostre.Szczególnie uważnie śledzę wątek
konfliktu na Bliskim Wschodzie.Tak się składa,że po obu stronach mam
przyjaciół.Wiem,że nie bardzo pasuję do tego forum,toż miejsce "baby" jest
przy garach.Ale tak sobie myślę,że gdyby to od nas kobiet zależało to może
świat byłby wolny od wojen.Bo przecież na każdej ginie czyjś mąż,ojciec lub
syn.A iluż niewinnych ludzi,niezaangażowanych w żadną politykę traci
życie.Starcy,kobiety,dzieci.....Gorąco proszę Opatrzność by wreszcie świat się
opamiętał.
Obserwuj wątek
    • roman_g_love Wcale nie 26.07.06, 14:05
      Rywki z M-16 po jedenj stronie, szahidki po drugiej.Posiadanie jeża nie
      upoważnia do siania pokoju jak widać :/
      • ellen13 Re: Wcale nie 26.07.06, 14:26
        roman_g_love napisał:

> Rywki z M-16 po jedenj stronie, szahidki po drugiej.Posiadanie jeża nie
        > upoważnia do siania pokoju jak widać :/
        to może należałoby zmienić zwierzątko ?
    • mechanior Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 14:05
      No , no pacyfistyczne poglądy u kobiety? A kto potrafi w domu zrobic niezłą
      wojnę mężowi o byle co?
      • ellen13 Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 14:18
        mechanior napisał:

> No , no pacyfistyczne poglądy u kobiety? A kto potrafi w domu zrobic niezłą
        > wojnę mężowi o byle co?
        Hmmm...są różne kobiety tak jak i różni mężczyźni.Awantura w domu o byle
        co?.....No tak,bo zupa była za słona.Ale to nie kobieta
    • michalgajzler Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 14:09
      ellen13 napisała:

>Ale tak sobie myślę,że gdyby to od nas kobiet zależało to może
      > świat byłby wolny od wojen.

Obawiam się, że jest kilka przykładów historycznych świadczących o
      nieprawdziwości takiej zależności;).
      • bhuzdur Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 14:15
        Elzbieta Batory byla b pokojowa i miala ciekawe sposoby na podtrzymywanie
        swojej urody.
        • ellen13 Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 14:24
          bhuzdur napisał:

> Elzbieta Batory byla b pokojowa i miala ciekawe sposoby na podtrzymywanie
          > swojej urody.
          Dziękuję za sugestię.Lepsze brzydkie i mądre niż ładne i puste.
          • marcus_crassus dla kobiet z pewnoscia :) dla nas niekoniecznie :) 26.07.06, 14:26

• ellen13 Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 14:21
        michalgajzler napisał:

> ellen13 napisała:
        >
        > >Ale tak sobie myślę,że gdyby to od nas kobiet zależało to może
        > > świat byłby wolny od wojen.
        >
        > Obawiam się, że jest kilka przykładów historycznych świadczących o
        > nieprawdziwości takiej zależności;).
        Zgadzam się,ale to tylko wyjątki potwierdzające regułę
        • bhuzdur Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 14:32
          Kobiety sa OK! I dla tego nalezy walczyc z Islamskim terroryzmem bo tak kobieta
          jest nikim.

Tydzien temu w UK:

Dziewczyna z Pakistanu (wyksztalcona Uni, dobra praca) osmielila sie chodzic
          nie z muzuzmaninem (potajemnie) odmawiala poslubienia meza przyslanego z
          pakistanu. Kiedy powiedziala matce ze chce poslubic swojego ukochanego, wydano
          na nia wyrok rodzinny, jej WLASNY BRAT wraz kuzynem zamordowali ja na oczac
          matki siostr i kuzynek, ktore wszystko poparly bo przeciez to " rassenschande".
          Takie rzeczy sa na porzadku dziennym wsrod wspolnoty pakistanskiej w UK.
          Dlatego nie dziwie sie ze Babki z IDF sa bojowe.
          • ellen13 Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 14:41
            bhuzdur napisał:

> Kobiety sa OK! I dla tego nalezy walczyc z Islamskim terroryzmem bo tak kobieta
            >
            > jest nikim.
            >
            > Tydzien temu w UK:
            >Dzięki za to OK. Terroryzm a kultura islamu to dwie odrębne sprawy.Powiązane ze
            sobą,ale nie do końca.Przykład : LTTE na Sri Lance.
            > Dziewczyna z Pakistanu (wyksztalcona Uni, dobra praca) osmielila sie chodzic
            > nie z muzuzmaninem (potajemnie) odmawiala poslubienia meza przyslanego z
            > pakistanu. Kiedy powiedziala matce ze chce poslubic swojego ukochanego, wydano
            > na nia wyrok rodzinny, jej WLASNY BRAT wraz kuzynem zamordowali ja na oczac
            > matki siostr i kuzynek, ktore wszystko poparly bo przeciez to " rassenschande".
            >
            > Takie rzeczy sa na porzadku dziennym wsrod wspolnoty pakistanskiej w UK.
            > Dlatego nie dziwie sie ze Babki z IDF sa bojowe.
        • michalgajzler Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 14:35
          Tyle, że te wyjątki posiadały realną władzę. I to dość silną;).
          • ellen13 Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 14:44
            michalgajzler napisał:

> Tyle, że te wyjątki posiadały realną władzę. I to dość silną
            Niestety to prawda.A co z regułą ?
    • czescjacek Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 14:32
      myk w tym, że do władzy dostają się raczej kobiety o "męskim" typie osobowości i
      poczynają sobie nie gorzej niż mężczyźni. a kobiety "kobiece" do władzy nie
      dążą, to i pacyfizmu na świecie nie mają jak zaprowadzać....
      • ellen13 Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 14:48
        czescjacek napisał:

> myk w tym, że do władzy dostają się raczej kobiety o "męskim" typie osobowości
        > i
        > poczynają sobie nie gorzej niż mężczyźni. a kobiety "kobiece" do władzy nie
        > dążą, to i pacyfizmu na świecie nie mają jak zaprowadzać....
        Bo te kobiece myślą jak stworzyć bezpieczny i ciepły dom rodzinie.Szkoda,że ich
        pacyfistyczne pragnienia nie są dostrzegane.
        • czescjacek Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 14:52
          och, są dostrzegane, nikt tak nie szanuje matek, córek i żon, jak dążące do
          wojny oszołomy z dowolnego okresu historii. znaczy, tylko jeśli idzie o własne
          matki itd.
    • adam_al Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 14:42
      >Wiem,że nie bardzo pasuję do tego forum,toż miejsce "baby" jest
      >przy garach.Ale tak sobie myślę,że gdyby to od nas kobiet zależało to może
      >świat byłby wolny od wojen

Oj Moja Droga,
      piękna płeć bierze czynny udział od lat w konfliktach na bliskim wschodzie.
      Kobiety potrafią być bardziej okrutne od mężczyzn. Dla przykładu przyboczna
      gwardia niejakiego Muammara K. to kobitki.

Wizję świata we władaniu pań już mieliśmy w Seksmisji ...

Pozwolisz, że zrobię odskok od tematu głównego. Wojna z kobietami trwa. Tak dla
      doprecyzowania to jest ona jednostronna - kobiety są jak niekierowane pociski,
      których trajektorii nie jest w stanie przewidzieć najlepszy balistyk. Ta wojna
      trwa na naszych drogach.
      Od razu zanim zostanę odsądzony od czci i wiary zaznaczę, że jestem mężczyzną
      pełnym szacunku dla kobiet. Nie znosszę profilu kury domowej, nie mam nic
      przeciwko temu by moja żona realizowała się zawodowo. Mam córkę. Pomagam
      sprzątać, umycie kibla nie jest uszczerbkiem dla mojej męskiej dumy.
      Nie trawię tylko jednej rzeczy .... kobiet za kółkiem. Dużo jeżdżę i powiem to
      z autopsji - w kobietach jest coś takiego co czyni je niebezpiecznymi na
      drodze. Jedyną rzecz jaką zapożyczyłbym od ortodoksyjnych państw islamskich to
      brak praw jazdy dla kobiet.
      Oczywiście z małą modyfikacją - taki niezupełny zakaz. Kobieta może warunkowo
      prowadzić wtedy gdy jej towarzysz jest na gazie.

Ślę ukłony, całuję rączki.
      • ellen13 Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 14:55
        Nie jestem kierowcą,ale znam kobiety świetnie i rozważnie prowadzące pojazdy.A
        co z pijanymi kierowcami? Przecież w przeważającej części to mężczyźni.Pozdrawiam
        • bhuzdur Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 14:58
          proste jestesmy tacy sami. Bez kobiet nie da sie zyc bez mezczyzn either.
          Kocham kobiety bo sa wspaniale, a zwlaszcza jedna...:-)
        • adam_al Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 15:01
          > Nie jestem kierowcą,ale znam kobiety świetnie i rozważnie prowadzące pojazdy.
          Zdania nie zmienię ;-)
          > A co z pijanymi kierowcami? Przecież w przeważającej części to mężczyźni.
          Kara, Moja Droga, kara dla debili, a odsetek tych wśród mężczyzn jest niemały.

Pzdr.
        • marek_boa Re: Babski punkt widzenia 26.07.06, 16:17
          Po pierwsze Primo: Znam drugą wersję tego plakatu: "Bo futro było za tanie..."
          Po drugie Primo: Nie licząc "drobnych"(ale jakże istotnych)szczegółów
          technicznych w wyglądzie zewnętrznym to NICZYM kobiety od mężczyzn się nie
          różnią!!!
          Po trzecie Primo: Z racji wykonywanego zawodu("pies" jestem) stwierdzam z całą
          stanowczością,że kobiety na podwójnym gazie wcale nie są takim sporadycznym
          przypadkiem! Jest ich jednak troszku mniej w stosunku do kierowców-mężczyzn i
          dla tego statystyka tak to wykazuje a nie inaczej! Znane mnie są "panie"
          prowadzące pojazdy mechaniczne posiadające w wydychanym powietrzu PONAD 3
          PROMILE!
          -Dziękuję za uwagę >>cdn nie będzie<<!:)
          -Pozdrawiam!
    • mosze_zblisko_daleka Propozycja... 26.07.06, 16:04
      Siedze tutaj kilka minut i nie wierze co widze. Jak wszyscy pisza ladnie i
      przyjemnie, poprostu nie do wiary.
      Ja proponuje pani Ellen13 na moderatora, mysle ze nie zna sie duzo na wojskowych
      "fachach" ale moze uspokoic zawzietych wrogow!
      Co wy na to?
      Pzdr,
      Mosze
      • ellen13 Re: Propozycja... 26.07.06, 16:58
        mosze_zblisko_daleka napisał:

> Siedze tutaj kilka minut i nie wierze co widze. Jak wszyscy pisza ladnie i
        > przyjemnie, poprostu nie do wiary.
        > Ja proponuje pani Ellen13 na moderatora, mysle ze nie zna sie duzo na wojskowyc
        > h
        > "fachach" ale moze uspokoic zawzietych wrogow!
        > Co wy na to?
        > Pzdr,
        > Mosze
        To prawda,że nie znam się dużo na wojskowych fachach.Miło mi natomiast,że dzięki
        mnie zrobiło się tutaj sympatyczniej.To potwierdza tylko moją opinię,że
        prawdziwe kobiety a nie żelazne damy powinny zająć się polityką.Pozdrawiam
      • bhuzdur Re: Propozycja... 26.07.06, 17:00
        mosze_zblisko_daleka napisał:

> Siedze tutaj kilka minut i nie wierze co widze. Jak wszyscy pisza ladnie i
        > przyjemnie, poprostu nie do wiary.
        > Ja proponuje pani Ellen13 na moderatora, mysle ze nie zna sie duzo na
        wojskowyc
        > h
        > "fachach" ale moze uspokoic zawzietych wrogow!
        > Co wy na to?
        > Pzdr,
        > Mosze
        Bo tym sie roznia ludzie zachodu od islamskich fundalistow ze szanuja kobiety i
        w ich towarzystwie zachowuja sie jak gentelamami

Shalom!
        • ellen13 Re: Propozycja... 26.07.06, 17:17
          Wydaje mi się,że to nie o to chodzi.Na zachodzie również są mężczyźni,którzy nie
          szanują kobiet.Sedno leży gdzie indziej.Otóż pojawia się kobieta,slabsza
          płeć/podobno/ w gronie samych mężczyzn.I w tym momencie każdy stara się być
          gentelmanem.To miłe.Pozwoliłam sobie na odrobinę babskiej kokieterii,bom przecie
          baba :) .Miło,że dzięki mojej tu wizycie wypowiedzi nabrały delikatności.Pozdrawiam
          • bhuzdur Re: Propozycja... 26.07.06, 17:32
            ellen13 napisała:

> Wydaje mi się,że to nie o to chodzi.Na zachodzie również są mężczyźni,którzy
            ni
            > e
            > szanują kobiet.Sedno leży gdzie indziej.Otóż pojawia się kobieta,slabsza
            > płeć/podobno/ w gronie samych mężczyzn.I w tym momencie każdy stara się być
            > gentelmanem.To miłe.Pozwoliłam sobie na odrobinę babskiej kokieterii,bom
            przeci
            > e
            > baba :) .Miło,że dzięki mojej tu wizycie wypowiedzi nabrały
            delikatności.Pozdra
            > wiam
            Ok. Ale mimo wszystko na zachodzie Twoj brat nie zamorduje Cie na oczach Twojej
            mamy i siostr z ich calkowitym poparciem bo bedziesz chciala chodzic z buddysta.
            • ellen13 Re: Propozycja... 26.07.06, 17:52
              Hmmm....żyć żyję pomimo,że mam męża buddystę.Niestety stałam się przysłowiową
              "czarną owcą" w katolickiej rodzinie.To taka mała dygresja.A chodziło mi o co
              innego.Ileż kobiet jest maltretowanych przez swoich macho,którzy wtaczają się do
              domu po przyslowiowym pół litra ?Ile kobiet zostało zakatowanych na śmierć ?
              • bhuzdur Re: Propozycja... 26.07.06, 17:59
                ellen13 napisała:

> Hmmm....żyć żyję pomimo,że mam męża buddystę.Niestety stałam się przysłowiową
                > "czarną owcą" w katolickiej rodzinie.To taka mała dygresja.A chodziło mi o co
                > innego.Ileż kobiet jest maltretowanych przez swoich macho,którzy wtaczają się
                d
                > o
                > domu po przyslowiowym pół litra ?Ile kobiet zostało zakatowanych na śmierć ?
                To prawda baaaaardzo duzo. Ale ci faceci to scum, nie dorabiaja do swojego
                bestialstwa ideologii religijnej.
                • mechanior Baba bije 26.07.06, 18:12
                  W mojej niedalekiej okolicy to żona bije męża i to pulicznie czasem, bo jest od
                  niego większa i silniejsza.
                  • ellen13 Re: Baba bije 26.07.06, 18:18
                    mechanior napisał:

> W mojej niedalekiej okolicy to żona bije męża i to pulicznie czasem, bo jest od
                    > niego większa i silniejsza.
                    Hmmm...i znowu WYJĄTEK potwierdzający regułę.Rada dla tego chłopa:niech zmieni
                    jak najszybciej babę :) . Pozdrawiam
                • ellen13 Re: Propozycja... 26.07.06, 18:13
                  ideologii religijnej nie,zgadzam się.Cały czas się jednak nie rozumiemy.Trudno
                  powiedzieć,że islam jest BE a Chrześcijaństwo CACY.Tak samo trudno dzielić
                  kolory tylko na czarny i biały.Zdaję sobie sprawę,że najwięcej fanatyków jest
                  wśród islamistów.Ale jak historia uczy to również i chrześcijanstwo pochłonęło
                  wiele ofiar.Nie generalizujmy zatem.Poza tym wyznanie wyznaniem a człowiek
                  człowiekiem.
                  • bhuzdur Re: Propozycja... 26.07.06, 18:17
                    ellen13 napisała:

> ideologii religijnej nie,zgadzam się.Cały czas się jednak nie rozumiemy.Trudno
                    > powiedzieć,że islam jest BE a Chrześcijaństwo CACY.Tak samo trudno dzielić
                    > kolory tylko na czarny i biały.Zdaję sobie sprawę,że najwięcej fanatyków jest
                    > wśród islamistów.Ale jak historia uczy to również i chrześcijanstwo pochłonęło
                    > wiele ofiar.Nie generalizujmy zatem.Poza tym wyznanie wyznaniem a człowiek
                    > człowiekiem.

Moja odpowiedz: Zydzi CACY fundamentalisci islamscy BE:-)

A z reszta sie zgadzam w calej rozciaglosci:-)
                    • ellen13 Re: Propozycja... 26.07.06, 18:21
                      Czarne to Czarne a Białe to Białe.A gdzie odcienie szarości ??? Całą resztę
                      popieram :)
                      • roman_g_love Czy mogę zostać królem tego forum ? 26.07.06, 18:42
                        Tak pytam skoro wybieramy moderatora.Mam już wyciąta koronę z brystolu i berło z
                        tłuczka do mięsa.Mogę? Proszę...
                        • ellen13 Re: Czy mogę zostać królem tego forum ? 26.07.06, 18:56
                          roman_g_love napisał:

> Tak pytam skoro wybieramy moderatora.Mam już wyciąta koronę z brystolu i berło
                          > z
                          > tłuczka do mięsa.Mogę? Proszę...
                          Nie mnie podejmować decyzję :) Proszę się zwrócić do wszechwładnego tego
                          forum.Jam tylko słaba kobieta :)
                          • marek_boa Re: Czy mogę zostać królem tego forum ? 26.07.06, 20:03
                            A juś Ci!:) A która kobieta jest słaba?:) Niestety wracając do statystyk w
                            mojej profesji to coraz bardziej zaczynają przeważać...zabójstwa mężów przez
                            maltretowane kobiety! Zazwyczaj jest to nóż kuchenny,siekiera lub...wynajęty
                            łamignat od "operowania" kołkiem! Jeśli chodzi o małżeństwa "mieszane" pod
                            względem religii to moja siostra cioteczna wyszła za...Sri Landczyka
                            mieszkającego od "X" lat w ...Londynie ale skurczybyk jest bardziej niewierzący
                            od mła więc doświadczenia nijakiego w tym temacie u mienia niet! A Romkowi
                            Pozwól niech się pocieszy po postach ,które mu wycieli!:) Romuś a nie chciał
                            byś być "Cysorzem"? Un to mo klawe życie!:)
                            -Pozdrawiam!
                            • roman_g_love Dziękuję, koronacja nastąpi jutro w południe :) 26.07.06, 20:24
                              • ellen13 Re: Dziękuję, koronacja nastąpi jutro w południe 26.07.06, 20:34
                                Cała przyjemność po mojej stronie ...jak mawia imć Krokodyl :-)
                            • ellen13 Re: Czy mogę zostać królem tego forum ? 26.07.06, 20:32
                              A niech się Romuś cieszy.Resztę pominę...mam też męża ze Sri Lanki.Nie narzekam
                              :-).Pozdrów siostrę.
                              • marek_boa Re: Czy mogę zostać królem tego forum ? 26.07.06, 20:39
                                No problem Seniora!:)
                                -Pozdrawiam!
      • marcus_crassus Re: Propozycja... 26.07.06, 20:13
        od przyjemnosci to jest forum "sex" z calym szacunkiem do kobiet. a to forum
        jest wlasnie od wojen, maszyn do zabijania i wrogow :)
        • bhuzdur Re: Propozycja... 26.07.06, 20:20
          Tak to forum dla tzw Alpha male, tu ma plynac testosteron, a pociski spadac na
          terrorystow, jutro zakladam do pracy koszulke idf, bo wakacje i wszysce chodza
          casual.
          • ellen13 Re: Propozycja... 26.07.06, 20:40
            bhuzdur napisał:

> Tak to forum dla tzw Alpha male, tu ma plynac testosteron, a pociski spadac na
            > terrorystow, jutro zakladam do pracy koszulke idf, bo wakacje i wszysce chodza
            > casual.
            dziękuję za miłe przyjęcie.
          • ellen13 Re: Propozycja... 26.07.06, 20:42
            dziękuję za miłe przyjęcie.Mimo wszystko nadal tu będę zaglądać
            • bhuzdur Re: Propozycja... 26.07.06, 20:43
              ellen13 napisała:

> dziękuję za miłe przyjęcie.Mimo wszystko nadal tu będę zaglądać
              Hej przeciez nikt Cie nie wygania. Ja chce zebys zostala:-)
              • ellen13 Re: Propozycja... 26.07.06, 21:30
                bhuzdur napisał:

> ellen13 napisała:
                >
                > > dziękuję za miłe przyjęcie.Mimo wszystko nadal tu będę zaglądać
                > Hej przeciez nikt Cie nie wygania. Ja chce zebys zostala:-)
                Toteż zostaję :-)
        • ellen13 Re: Propozycja... 26.07.06, 20:36
          marcus_crassus napisał:

> od przyjemnosci to jest forum "sex" z calym szacunkiem do kobiet. a to forum
          > jest wlasnie od wojen, maszyn do zabijania i wrogow :)
          Dlaczego myślisz,że każdej kobiecie tylko TO w głowie ? Hmmmmm....no comments
          • bhuzdur Re: Propozycja... 26.07.06, 20:48
            ellen13 napisała:

> marcus_crassus napisał:
            >
            > > od przyjemnosci to jest forum "sex" z calym szacunkiem do kobiet. a to fo
            > rum
            > > jest wlasnie od wojen, maszyn do zabijania i wrogow :)
            > Dlaczego myślisz,że każdej kobiecie tylko TO w głowie ? Hmmmmm....no comments

Zostan Pls...
    • ignorant11 Pkt widzenia reaganowskiej swini:))) 27.07.06, 03:22
      ellen13 napisała:

> Witam wszystkich bardzo serdecznie.Od kilku dni siedzę sobie cicho i czytam
      > różne wypowiedzi,czasami bardzo ostre.Szczególnie uważnie śledzę wątek
      > konfliktu na Bliskim Wschodzie.
      Tak się składa,że po obu stronach mam
      > przyjaciół.
      +++Nawet gdyby nie byłi znajomymi, to tez szkoda przyadkowych ofiar...

Wiem,że nie bardzo pasuję do tego forum,toż miejsce "baby" jest
      > przy garach.

+++Słuszna i trzeźwa uwaga, przez uprzejmosc nie zaprzeczam
      :)))

Ale tak sobie myślę,że gdyby to od nas kobiet zależało to może
      > świat byłby wolny od wojen.

+++Przeciwnie! Sadze że dopiero by sie zaczelo. Ilez to wojen wywołały "baby"..?
      Wexmy film sexmisja, czyli idealny totalitrayzm mozliwy chyba tylko
      feministycznym spoleczestwie.

Bo u facetów to zawsze jest jakis wariant Paragrafu 22.

Bo przecież na każdej ginie czyjś mąż,ojciec lub
      > syn.A iluż niewinnych ludzi,niezaangażowanych w żadną politykę traci
      > życie.Starcy,kobiety,dzieci.....Gorąco proszę Opatrzność by wreszcie świat się
      > opamiętał.
      ++Bog tez czasem topil palił, szczegolnie tych na BW...
      :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka