Dodaj do ulubionych

Andrzej Lepper- despota czy nadzieja Narodu?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 14:56
Witam Wszystkich ponownie. Chciałbym poruszyć dysputę na temat kolejnej
niezwykle kontrowersyjnej postaci, mianowicie na temat Andrzeja Leppera.
Znamy go wszyscy. Może się dowiem co Państwo o nim sądzą. Kto go afirmuje, a
kto może ma do niego ambiwalentny stosunek. Kilka słów ode mnie. Czym
zasłynął? Oczywiście swoimi niekolokwialnymi wypowiedziami i nagannymi
występkami. Zawsze zajmował konstruktywne stanowisko w dyskusjach na temat
poprawy warunków życia w Naszym kraju, tymczasem w otoczeniu Leppera co drugi
to aferzysta i malwersant. Zeby zwalczyc korupcje i zlodziejstwo, samemu
trzeba przestrzegac prawa. A jak myślicie. Skąd ma on gospodarstwo rolne
warte 500 tys. złotych? Dorobił się? Przecież w dzisiejszych czasach rolnicy
ledwo pletą koniec z końcem. Sądzę, że są to zdefraudowane pieniądze
podatników, czyli Nas wszystkich. Ja uważam, że wszystko o czym mówi to
oszczerstwo. Za przykład chciałbym podać to, że opowiada się przeciwko
kosmopolityzmowi(no i bardzo dobrze). Ale czy sam tego przestrzega? Jestem
przekonany, że gdybyśmy weszli do jego domu, moglibyśmy znaleźć rzeczy takich
marek jak np. Hugh Baghart, Boss, Armani, Girard-Perregaux. A wakacje spędza
zapewne w 7* hotelu w Dubaju-"Burj Al Arab", skoro jest tak opalony. Jestem
ciekaw jakim samochodem jeździ prywatnie. Czy jest taki niewinny, skoro
krytykuje innych zachowanie? W młodości trenował zapasy i boks (waga
lekkopółśrednia). Z powodu silnej pięści trzykrotnie zmieniał szkołę. Czy Wy
naprawde wierzycie w Leppera? Jeśli tak, to naiwnosc ludzka nie zna granic.
Sceptycznie patrzę na los Naszego kraju prowadzonego przez niego. Jedynym
antidotum na rządy samoobrony jest jej skreślenie. Na koniec chciałbym
dodać ,że szanowny A.L. twierdzi, iż znany niektórym człowiek o nazwisku
Gasiński ma numer do najbardziej poszukiwanego terrorysty na świecie,
mianowicie do Osamy Ben Ladena. Z kolei jego koleżanka z partii, niezwykle
inteligentna Renatka Beger(jedna z najbogatszych polityków w Polsce) uważa,
że w Iraku był sobowtór Naszego Prezydenta. Żałośni są. Wyobraźcie sobie, że
oni będą rządzić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Lepper Re: Andrzej Lepper- despota czy nadzieja Narodu? IP: *.chello.pl 21.04.04, 15:09
      Odwalcie sie od mojego starego! On jest niewinny!!!
    • niech Re: Andrzej Lepper- despota czy nadzieja Narodu? 21.04.04, 15:09
      Czy moglbys rozwinac swoje tezy?
    • Gość: K.B.666 :P Re: Andrzej Lepper- despota czy nadzieja Narodu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 15:14
      Zgadzam się z Sz.P. Krzysztoffem S. Andzej jest typowym wiejskim burakiem,
      który dostał się do żłoba (czyt. Sejmu RP). Jeździ służbową Lancią, chodzi do
      solarium, a wszytko to robi za pieniądze ciężko pracującego polskiego
      społeczeństwa. Endrju teraz chce wcześniejszych wyborów tylko dlatego, że w tej
      chwili Samoobrona ma największe poparcie i boi się, że wkrótce może spaść. Tak
      więc Drodzy Rodacy nie pozwólmy aby naszą biedną Polską rządził tak
      nieodpowiedzialny typ jakim jest Lepper i jego banda kretynów z Samoobrony.
      • niech Re: Andrzej Lepper- despota czy nadzieja Narodu? 21.04.04, 15:25
        Nie zgadzam sie z jedenastym wyrazem i trzecim przecinkiem. Poza tym jest OK.
    • Gość: Klimas Re: Andrzej Lepper- despota czy nadzieja Narodu? IP: *.chello.pl 21.04.04, 15:25
      Szanowny Panie Sowa wiem ze jestes fajny i w ogole ale zamknij juz ta morde i
      przestan rozsylac linki do twoich tematow na gg. Wez lepiej usiadz w foteliku z
      gumowa lalka i czytaj dalej swoj slownik z ktorego bierzesz wyrachowane wyrazy.
      Moim zdaniem zainteresuj sie nauka do matury a nie trujciem dup zeby pokazac
      jaki jestes madry oczytany i w pupe pchany. Nawiasem mowiac jestes cwelem
      pedalem i niemytym siusiakiem oraz wiem ze targasz lachy ludziom z ulicy
      Moje uszanowanie i duze poklony w kierunku twojej osoby psitko
      • slodkoslony Re: Andrzej Lepper- despota czy nadzieja Narodu? 21.04.04, 18:56
        Drogi Sowo ,

Gdybyś nie był leśnym dzięciołem potrafiłbyś odróżnić linię i fason garniturów
        Armaniego/Boss'a , od tych które nosi p. Lepper.
        G-P nie produkuje domowych zegarków z kukułką - zgodnie z Twoim wyobrażeniem
        o luksusie .

Czemu swojego dzioba nie skierujesz na tych przedstawicieli ludu , którzy w
        jego imieniu noszą [bez chowania w domu ] i kosztowniejsze zegarki i odzież i
        auta ?

Zajmuj się nadal pędrakami a 'dyplomatykę i łowy' zostaw wyżej zorganizowanym
        organizmom .
    • Gość: wex slodkoslony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 20:48
      tutaj spotkaliśmy się ze zwolennikiem Leppera(slodkoslonym), który jest w
      Andrzeja zapatrzony i mu szczerze ufa. Wiesz, żebyś jeszcze kiedyś przez niego
      nie był zdenerwowany. Utopi cię i zje. Życzę powodzenia. Pozdr. Wex.
      • Gość: tolerancyjny [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.04, 21:27
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Wex Re: Wex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 21:37
          ty już jesteś wystarczająco duży na to. doświadczyłeś tego. wiedz że nie jestem
          takim waflem i śmieciem jak ty, więc nie dam w życiu dupy (jak ty).
          • Gość: tolerancyjny [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.04, 23:18
    • Gość: Krzysztof Sowa Serdeczne pozdrowienia dla debila słodkosłonego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 21:21
      Witam cię bardzo serdecznie przygłupie. Jest mi bardzo miło powiedzieć, że
      jesteś idiotą. wiedz, że jak rozmowa Leppera z Wiśniewskim pokazała tego
      pierwszego córka miała na sobie koszulkę(nie jestem pewien) ale chyba była to
      firma Gianni Versace. Ja wiem, że z buractwa pochodzisz i nie wiesz co to
      znaczy za bardzo. A Andrzejek raczej nie kupuje sobie na targu garnituru, skoro
      ma full hajsu i wszystkich okrada. Potrafi on sobie zjednać buraków i
      wieśniaków i właśnie to z tobą zrobił. owinął cię wokół palca. Andrzej Lepper
      tak samo jak ty powinien wrócić skąd się wziął, czyli do koryta tak samo jak
      ty. A z takimi zwrotami jak do mnie wyskakujesz to możesz lecieć do starych
      swoich cwaniaczku.
      • niech Skad sie biora sowy? 21.04.04, 21:29
        Z bigosu?
      • slodkoslony Re: Serdeczne pozdrowienia dla debila słodkosłone 21.04.04, 22:24
        Synek ,

My wiemy , że jesteś jeszcze w wieku w ktorym patrząc na dziewcznki nie jest
        się w stanie powiedzieć czy one mają koszulki czy już nie .

<córka miała na sobie koszulkę(nie jestem pewien)>

Za kilka lat poczujesz różnicę . Jest kolosalna !

Być może za kilka dalszych lat nauczysz się rozpoznawać koszulki - to mniej
        ciekawa wiedza ale czasem przydatna.
        Córka Przewodniczącego nosiła [ i pewnie nadal nosi ] bazarowe Wersacze .

Jeżeli uczysz się w szkole specjalnej i internet traktowany jest tam jak
        terapia ruchowa - po prostu o tym powiedz , chętnie z Tobą poklikamy .

Jeśli szkoła ma charakter niespecjalny - przykro mi ale reformę kraju
        powinniście zacząć od utopienia waszych nauczycieli w gnojówce .
    • Gość: K.S. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 21:32
      • niech Re: Andrzej Lepper- despota czy nadzieja Narodu? 21.04.04, 21:37
        Hahahahaha... Znakomite! Cala rodzina turla sie ze smiechu! Ale celne! Teraz
        juz ten wstretny Niech sie nie podniesie. Ale mu przywaliles!
        • Gość: Matrix Re: Andrzej Lepper- despota czy nadzieja Narodu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 21:40
          Hahaha. Chyba tobie stara przywaliła przyrodzeniem po łbie i rzeczywiście
          ciężko ci się będzie podnieść. pogarda dla ciebie.
          • niech Re: Andrzej Lepper- despota czy nadzieja Narodu? 21.04.04, 21:42
            Niestety nie mam ci sie czym odwdzieczyc. Pogarde zachowuje dla osobnikow
            ludzkich.
            • Gość: Matrix Re: Andrzej Lepper- despota czy nadzieja Narodu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 21:47
              osobników ludzkich. bardzo trafnie zformułowanie idioto. powiedz mi jak osobnik
              może być nieludzki.
              • kixx Re: Andrzej Lepper- despota czy nadzieja Narodu? 21.04.04, 21:50
                nie mozna liczyc na to ze bałwan bedzie wiedzial,ze jaest balwanem
                bałwanie
                ups przepraszam,matrixie,sowo i kim tam jeszcze jestes
                • niech Sowa - zwyciezyl w naszym konkursie! 21.04.04, 21:55
                  Najwiekszy palant na forum - Sowa!
                  sjp.pwn.pl/haslo.php?id=41041
    • Gość: KOWALSKI JAN Re: Andrzej Lepper- zagrożenie dla Narodu? IP: *.elpos.net 22.04.04, 16:29
      Jak wybiorą Leppera to będzie bardzo żle.Każdy z Samoobrony ma coś na sumieniu.
    • Gość: Valentinoo Re: Andrzej Lepper- despota czy nadzieja Narodu? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.04.04, 20:04
      Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie jestem zwolennikiem pana Leppera, ale z
      wieloma zarzutami tudzież oskarżeniami nie jestem wstanie się zgodzić, więcej,
      jestem zmuszony zareagować. Jaki jest pan Lepper wiemy wszyscy z wystąpień w
      telewizji, radiu itp. Jego działania częstokroć są mocno kontrowersyjne,
      wzburzają opinie publiczną, doprowadzają do niekończących się dyskusji na temat
      bohatera tej wypowiedzi. Lepper jest bękartem polskiej sceny politycznej,
      oprócz zamieszania nic nowego nie wnosi. Jestem zmuszony zgodzić z autorem
      Panem Krzysztofem, że z Lepperem nie powinniśmy wiązać przyszłości naszej
      ojczyzny. Jednak nie mogę się zgodzić z tezą autora, że Lepper swój majątek
      osiągnął poprzez drogę defraudacji majątku publicznego "Skąd ma on gospodarstwo
      rolne
      warte 500 tys. złotych? Dorobił się? Przecież w dzisiejszych czasach rolnicy
      ledwo pletą koniec z końcem". Oczywiście, że się dorobił! Tak samo pani Renata
      Beger (nie jest może ona nazbyt obeznana ze światem współczesnej polityki, ani
      z językami obcymi co de facto dyskwalifikuje ją z życia politycznego, ale głowę
      do interesów to ona ma wespół ze swym mężem) Nie jest to moje osobiste zdanie
      czy też domysły. Artykuł o błyskotliwej karierze pani Beger znajduje się
      w "Dużym Foramcie" bodajże z przed 3 miesięcy, w którym to jest dokładnie
      opisane jak to po 1990r. poradziła sobie ona, bez żadnych malwersacji w
      zrobieniu dużych pieniędzy, (co do innych rolników, to z pewnością mieli oni
      mniej szczęscia, pomysłu na rozwój itp.) Pan Krzysztof krytykuje Leppera za to,
      że ubiera się w garnitury Hugo Bossa, Armaniego. Długi czas temu był wywiad z
      Lepperem w radiowej jedynce. W czasie wywiadu redaktor(nazwiska nie pamiętam)
      zapytał się Leppera o jego strój ( a był ubrany elegancko). Lepper bardzo
      mądrze odpowiedział mu pytaniem: "A co!? To, że jestem rolnikem, znaczy, że nie
      mogę nosić garnituru, tylko ma śmierdzieć ode mnie gnojem!!" Lepper oprócz
      tego, że jest rolnikem, jest jeszcze politykiem, reprezentantem Polski(co z
      bólem jestem zmuszony stwierdzić). I jako taka osoba jest wręcz zobowiązany do
      noszenia garniturów ( a, że stać go na Hugo Bossa czy też Armaniego to już jego
      prywatna sprawa, a tak na marginesie Lepper ubiera się w garnitury firm
      polskich). Pan Krzystof pisze, że Lepper "Z powodu silnej pięści trzykrotnie
      zmieniał szkołę. Czy Wy naprawde wierzycie w Leppera?". A co to ma do rzeczy,
      przepraszam Pana Krzysztofa bardzo??!! Każdy człowiek kiedy był młody robił
      rózne głupie rzeczy (niestety Lepper chyba z tego nie wyrósł), nie można za coś
      takiego człowieka dyskfalifikować! Minister Spraw Zagranicznych Niemiec Joshka
      Fischer w młodość uczestniczył w demonstracjach, bił się z policją itp., czy
      ktoś go za to skreślił z areny politycznej!! (no ale Fischer prezentuje
      zdecydowanie wyższy poziom od przewodniczącego Samoobrony). Kończąc swoją
      wypowiedz chciałbym powtórzyć, że nie jestem zwolennikiem Leppera, nigdy nie
      solidaryzowałem się z jego partią, czy też poglądami, jednak dość
      kontrowersyjna wypowiedz i bezpodstawne oskarżania zmusiły mnie abym się
      wypowiedział na forum. Dziękuje bardzo.
      • slodkoslony Re: Andrzej Lepper- despota czy nadzieja Narodu? 24.04.04, 22:07
        Valentino , spróbuj zostać amantem albo chociaż fordanserem .

Politykiem ani literatem [ w tym wcieleniu ] nie zostaniesz .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka