Dodaj do ulubionych

Dyplom z sieci

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 08:19
Studia,czy kurs? Przypuszczam,ze to ostatnie bo jako zywo prawdziwe studia
nigdzie nie trwaja rok.
Obserwuj wątek
    • Gość: giga Re: Dyplom z sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 14:46
      ale studia podyplomowe jak najbardziej.
    • Gość: GK Re: Dyplom z sieci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.04, 23:56
      Jak to kurs? Nie kurs, tylko Internetowe Podyplomowe Studia w zakresie
      psychologii zmiany postaw i zachowań! Trwały cały rok! Zajrzyj na stronę
      www.come.uw.edu.pl
      Właśnie odbywa się nabór na drugą edycję tych samych studiów podyplomowych. Są
      tam zresztą drugie studia w zakresie integracji europejskiej.
    • Gość: Kania Re: Dyplom z sieci IP: *.pppoe.mtu-net.ru 15.06.04, 09:55
      Jako zywo nie orientujesz sie w studiach podyplomowych,ktore mozna robic pod
      warunkiem,ze jestes juz magistrem.
    • Gość: studentka Re: Dyplom z sieci IP: 217.153.47.* 15.06.04, 10:11
      Drogi Zenonie, te studia trwaja rok. W tym czasie dużo sie dzieje. Obliczono,
      ze kazdy ze studentow spedzil w sieci co najmniej 285 godzin, wzial udzial w 20
      dyskusjach tematycznych, napisal 14 prac domowych (w tym niektore mialy
      charakter projektow opracowywanych w malych grupach) oraz rozwiazal 53 testy
      wiadomosci. Oprocz tego przeczytal ponad 1000 stron materialow drukowanych,
      obejrzal kilka wykladow wideo i wysluchal wykladow audio. Do dyspozycji byla
      takze lista dyskusyjna i czat (nieobowiazkowe). Byly 3 zjady tradycyjne, na
      ktorych odbywaly sie zajecia i egzaminy (7). Podejrzewam, ze to wiecej pod
      wzgledem czasu i wysilku niz wymaga sie od studenta tradycyjnych studiow
      podyplomowych. Nawet tych trwajacych 1,5 roku.
    • Gość: student tychze Re: Dyplom z sieci IP: *.76.233.240.coditel.net 15.06.04, 10:31
      jasne ze studia !!!!!
    • Gość: Adam Re: Dyplom z sieci IP: 194.205.123.* 15.06.04, 13:28
      Mam wrażenie, Zenonie, że niedokładnie przeczytałeś artykuł, Mowa o studiach
      podyplomowych, które z reguły trwają dwa semestry, a są przeznaczone dla osób,
      które już legitymują się wyższym wykształceniem. Studia, o których mówimy,
      miały formę stacjonarno-internetową, tzn. że oprócz zajęć w sieci, były wykłady
      i egzaminy w tzw "realu":), czyli w auli uniwersytetu. Poza tym wyraźnie
      kierujesz powszechnym stereotypem nauki w sieci, ale jeśli spojrzałbyś
      przykładowo na ofertę zachodnich uczelni, to zobaczyłbyś, że, taka forma
      studiów jest tam bardzo popularna, i poprzez Internet można studiować w
      Oksfordzie czy skończyć MBA na innej renomowanej uczelni.
      Ja, jako absolwent tych podyplomowych studiów mogę powiedzieć, nie tylko
      wątpiącym, ale wszystkich zainteresowanym i wahającym się, że taka forma
      studiów mobilizuje do pracy znacznie bardziej niż studia stacjonarne, i żadne
      studia stacjonarne nie dają możliwości tak bezpośredniego kontaktu z
      wykładowcami i innymi studentami. Poza tym uczestnicy mają też wykłady w auli,
      i zdają normalne egzaminy na uczelni, gdzie są oceniani za wyniesioną wiedzę,
      tak samo jak wszyscy studenci. A to jaką legitymują się wiedzą, zależy już
      tylko od nich i ich motywacji.
      • paiha Dyplom jak najbardziej prawdziwy. Studia takze:) 15.06.04, 13:50
        To byly moje drugie studia podyplomowe, pierwsze zrobilam w systemie tradycyjnym, zajecia,
        wyklady, cwiczenia, egzaminy i praca dyplomowa. Doskonale pamietam, ile razy bylam na
        zajeciach wylacznie cialem, dusza bladzila po innych tematach, sferach, a mobilizacja w
        poszukiwaniu wiedzy odbywala sie tuz przed egzaminami i dyplomem. Tu mobilizacja ( pod
        przymusem!:) odbywala sie co tydzien. Kazdego tygodnia nalezalo przeczytac okreslona partie
        materialow, wypelnic testy, napisac eseje, wziac udzial w dyskusji itd. Prosze, pokazcie mi
        drugie takie studia, podczas ktorych prowadzacy wymagaja takiej aktywnosci i ja egzekwuja?!
        I to nie jakims zrywem, ale przez 10 miesiecy, tydzien w tydzien! Ech, naprawde zaczynam byc
        z siebie dumna:)
        Ewa
        • runek Re: Dyplom jak najbardziej prawdziwy. Studia takz 17.06.04, 08:35
          Pani Ewo:)
          Jakie to były studia ?
      • Gość: Aneta Nowak Re: pełne info + lekcja próbna IP: *.noname.net.icm.edu.pl 15.06.04, 13:53
        O studiach internetowych "Psychologia zmiany" mozecie poczytac na stronie
        www.come.uw.edu.pl/psychologia - jest tam tez LEKCJA PROBNA, ktora daje
        pewien obraz tego, na czym polega studiowanie przez internet, chociaz chyba
        najlepiej jest zapytac samych absolwentow na tym forum na przyklad.

W kazdym razie rekrutacja na nowy rok trwa i bardzo serdecznie zapraszam
        wszystkich zainteresowanych :-) Dodatkowe informacje: ispsych@uw.edu.pl i (22)
        553 40 10.

pozdrawiam,

Aneta Nowak
        Uniwersytet Warszawski
        www.come.uw.edu.pl
    • Gość: asiab Re: Dyplom z sieci IP: *.tkchopin.pl 15.06.04, 17:50
      Można się uczyć intensywnie i długo jakichś schyłkowych, skostniałych rzeczy.
      Chyba nie jest najważniejsze jak długo czy jak intesywnie - najważniejsze było
      to, że przekazano nam zarówno podstawy jak i najnowsze osiągniecia czy kierunki
      w psychologii. Ja sie czułam tak, jakbym otwierała nowe okna( bramki) z nowymi,
      ekscytujacymi rzeczami. A co do rzetelności studiów - nigdy nei uczyłam sie tak
      intensywnie. Robiłam podyplomowe stacjonarne studia półtoraroczne z pedagogiki
      specjalnej na UG i to było żałosne, robione pro forma i nei nauczyłam się tam
      niczego NICZEGO nowego. A co do czasu, że tylko rok... zgadzam się .. pozostał
      apetyt na więcej :)
    • Gość: ters Re: Dyplom z sieci IP: *.lumedia.pl 15.06.04, 23:12
      Tak naprawdę to czy to tak ważne czy studia czy kurs? Ważne, że wspomaganie
      uczenia siecią przynosi świetne rezultaty dla tych, którzy rzeczywiście chcą
      się czegoś nauczyć. To akurat są studia podyplomowe. Jeśli lubisz się uczyć i
      chciałbyś nauczyć się czegoś konkretnego pod okiem kompetentnych i
      doświadczonych wykładowców, to polecam tę właśnie formę uczenia się. Pozwala
      ona maksymalnie wykorzystać czas, a wiedza jest przekazywana i egzekwowana
      systematycznie i rzetelnie. To gwarantuje ciagłą motywację do nauki. Studia
      były bardzo intensywne i siedząc nad zadaniami przypominałam sobie stare dobre
      czasy studenckie. Brawo dla ekipy COME, która podjęła się przeprowadzić naszą
      grupę przez ten obszar psychologii.

Studentka Internetowych Studiów Psychologicznych
    • Gość: Ania Re: Dyplom z sieci IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 16.06.04, 10:32
      A może Zenonie powinieneś zainteresować się tymi studiami. Zmieniłbyś swoją
      postawę i dowiedział się trochę o stereotypach.
      A ja wszystkim moim koleżankom i kolegom, którzy brali udział w tych studiach
      serdecznie gratuluję wytrwałości w pokonywaniu wcale niełatwych wyzwań, które
      przed nami stawiali wykładowcy i samo życie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka