Gość: dorcia IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 17:14 inersuja mnie informacje odtyczące egzaminów na prawo i samo studiowanie. czy wart tam zdawac, bo na razie slyszałam same pochlebne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mar Re: prawo na UKSW IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 17:22 studuiję obecnie na drugim roku. jesli chodzi o wady to przde wszystkim odległośc od cetrum i według mnie to jedyna wada! Po za tym jest super. kameralnie tylko 150 osób na roku, wszyscy przynajmniej się znaja, fajna atmosfera i jak niektórzy błędnie myślą nie jestesmy pod wpływem księży:) nie miałem z nimi nawet żadnych zajęć. Na studiach jest na prawdę wysoki poziom i trzeba się sporo uczyć, masz jednak cały czas dostęp do asystentów, którzy pomagają. Ogólnie jest bardzo fajna atmosfera studiowania. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: prawo na UKSW IP: host254:* / 192.168.10.* 12.08.03, 15:32 Ja również studiuję prawo na uksw, ale zaocznie i jestem bardzo niezadowolona.Płacę najwyższe czesne w kraju za studia zaoczne prawnicze, mało dostając w zamian.Mamy polowę zajęć co dzienni ,a egzaminy tej samej trudności.Administracja i organizacja studiowania szkoda gadać.Asystenci twierdzą,ze nie będą sobie strzępić języka,bo maja weekend np.pani sokołowska, czy górecka.Oplanie zajęć na nowy rok akademicki dowiaduję się w pierwszym dniu nauki, panie w dziekanacie to tragedia, wsystko utrudniają, nie biąrąc pod uwagę,że pochodzimy nie z warszwy i płacimy za bilety sporo pieniędzy.Nawet zdany egzamin na dzienne nie zwalnia z plcenia 5 tys. czesnego. 1/4 wykłdów z prawa cywilnego wogóle się nie odbyła. burdel, burdel i jeszcze raz burdel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: prawo na UKSW IP: *.chello.pl 11.02.03, 21:44 ale dyplom prawa uksw znaczy "ciut mniej" niz uw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinity Re: prawo na UKSW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 07:41 "Ciut mniej" znaczy dyplom? Na podstawie samego dyplomu nikt potem nie przyjmie do pracy. Ważne jest przede wszystkim to, co się umie. Lepiej studiować na płatnym prawku na UW z tysiącem matołków??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuzin Re: prawo na UKSW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 21:50 O ile same studia sa raczej latwiejsze (porownujac np egzamin z logiki), to egzamin wstepny jest duzo trudniejszy niz na UW. Nie wiadomo jak ze wspomnianym wyzej dyplomem - okaze sie za pare lat. Ja sam dostalem sie na obydwa i wybralem UW. Wiekszosc ludzi zreszta idzie tam na egzamin jako zabezpieczenie w przypadku niedostania sie na UW, a znam tez takich co wybrali wieczorowy Uniwersytet zamiast dziennego UKSW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojma Re: prawo na UKSW IP: *.compi.net.pl / 192.168.0.* 17.02.03, 00:01 Jak ktos głupi to myśli, że jak UW to będzie super. Skonczylem UW i UKSW, zdecydowanie polecam UKSW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuzin Re: prawo na UKSW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 13:51 Tylko ze polowa ludzi nawet nie wie co to UKSW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: prawo na UKSW IP: *.chello.pl 21.02.03, 00:42 w zeszlym roku zdawalem i na uw i na uksw... dostalem sie tu i tu. egzamin na uksw mimo ze byl po raz pierwszy wielokrotnego wyboru wcale nie byl wg mnie trudniejszy niz na uw. Tak, ja bym wolal platne uw niz bezplatne uksw, bo "matolki" szybko odpadaja - albo na logice po I sem. albo na rzymie w sesji letniej. Oczywiscie ze sam dyplom o niczym nie swiadczy, ale z tego co slyszalem (a slyszalem) dyplom uksw jest mniej ceniony niz uw, co oczywiscie nie znaczy ze ceniony nie jest. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
minka001 Re: prawo na UKSW 20.02.03, 20:12 ja w tamtym roku zdawalam na UW i na UKSW...nie dostalam sie ani na UW ani na UKSW (czego nie zaluje)..:) ale moim zdaniem egz na UKSW byl trudniejszy- przede wszystkim dlatego ze byl wielokrotnego wyboru, a na UW jest tendencyjny..wiadomo czego sie mozna spodziewac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuzin Re: prawo na UKSW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.03, 22:55 Egzamin na UKSW jest naprawde duuuuzo trudniejszy! (jeszcze te koscielne pytanka...) Odpowiedz Link Zgłoś
migusim Re: prawo na UKSW 26.02.03, 00:02 minka001 napisała: Cześć > ja w tamtym roku zdawalam na UW i na UKSW...nie dostalam sie ani na UW ani na Ja także ale 2 lata temu >UKSW (czego nie zaluje)..:) ale moim zdaniem egz na UKSW byl trudniejszy- Kiedy ja zdawałem 2 lata temu egz pisemny na UKSW był moim zdaniem łatwiejszy >a na UW jest tendencyjny..wiadomo czego sie mozna spodziewac To nie jest moja złośliwość ale skoro można się spodziewać to dlaczego nie zdałaś? Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
minka001 Re: prawo na UKSW 26.02.03, 14:27 po co ta beznadzejna zlosliwosc...??? spojrz lepiej przez okno..slonce swieci...a nie czepiaj sie ludzi... odpowiedz jest prosta: nie wystarczajac sie przygotowalam... i wcale sie tego nie wstydze...bo ani troche nie zaluje ze sie tam nie dostalam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: prawo na UKSW IP: *.swic.dialup.inetia.pl 26.02.03, 18:58 A co teraz, jeśli mogę wiedzieć, studiujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migusim Re: prawo na UKSW IP: *.chello.pl 27.02.03, 23:48 przez okno wyglądam codziennie beznadziejna złośliwość?hmmm skoro egz jest tendencyjny i się to wie a mimo to sie nie przygotowuje należycie, ale to juz nie moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pppp Re: prawo na UKSW IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.04.03, 15:31 Studiuje prawo na UKSW i na jestem naprawdę bardzo zadowolony. Zastanawiam sie na jakich zasadach sa robione te wszystkie rankingi... Wykladowcow mamy czesciowo tych samych co na UW czy UMK, a dziekan jest najwybitniejszym specjalista od prawa europejskiego w Polsce (mam na mysli profesora Mika). Bez problemu zostalem przyjety do kancelarii adwokacko-radcowskiej na praktyki i nie widac zadnej roznicy w poziomie pomiedzy mna a moim kolego praktykantem z UW. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: prawo na UKSW IP: *.chello.pl 09.04.03, 11:13 Możesz napisać którzy wykładowcy wykładają na UKSW i na UW? Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pppp Re: prawo na UKSW IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 09.04.03, 15:12 Na przyklad: prof. Z. Cieślak, prof. T. Dybowski, prof. M. Jędrzejewska, prof. M. Omyła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: prawo na UKSW IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 15:34 Rowniez studiuje na UKSW (II rok) i poczatkowo troche sie wynikami zmartwilam ale w sumie jak sie przyjrzalam to najwiecej punktow stracilismy na rzeczach typu bibliotek, polozenie etc. a poza tym nie mamy jako 5 letni uniwersytet ugruntowanej pozycji jak wielkie stuletnie potegi typu UW ale ja jestem bardzo z uczelni zadowolona i uwazam ze wyjde z niej z naprawde ogromna dawka wiedzy. Asystenci daja w kosc ale widac ze na prawde ucza i sie przejmuja studentami ( w sumie przy 150) osobach nie trudno jest dokladnie przepytac. jestem bardzo, bardzo zadowolona z uczelni i mam gdzies rankingi. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelolejniczak Re: prawo na UKSW 14.06.04, 06:23 cieszcie sie ze jestescie na prawie na UKSW, moja dziewczyna studiowała ekonomie na UW, podjela prace w agnecji reklamowej i ubzdurala sobie, ze pojdzie na UKSW na socjologie dzienna - od tego czasu mam urwanie glowy - chodzi wsciekla, bo ciagnie sie przez zala wa-we i okazuje sie ze nie ma zajec bo jakis pacan nie przyszedl (notorycznie), na zajeciach bzdury, program ma sie jak piesc do oka w porownaniu z UW - porazka, nie chce mi sie pisac o tym Odpowiedz Link Zgłoś