Gość: aardvaark IP: *.acn.waw.pl 19.09.08, 22:37 > Masz siatę reklamą na domu? A może będą państwo łaskawi napisać po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mzb Ciąć, ciąć! Sam bym pociął! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 23:00 Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 KoREKTA! 20.09.08, 10:07 Weszłam na ten artykuł tylko i wyłącznie dlatego, że wydaje mi się, że jego autorem jest Wietnamczyk z I roku polonistyki... Na domu? Może jeszcze wyślę ci lista bez znaczku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: KoREKTA! IP: *.bb.sky.com 20.09.08, 10:13 A jak niby wg ciebie powinno być? Na domie? Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: KoREKTA! 20.09.08, 10:38 wg mnie powinno być a) na elewacji domu b) na scianie domu c) itp Na dachu jest ta siata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko malo jestes inteligentny IP: *.ebpl.net 20.09.08, 16:52 jak dorosniej i pochodzisz do szloly to moze zrozumies o co chodzilo tej osobie co napisala ten artykol Odpowiedz Link Zgłoś
antolka73 Masz siatę reklamą na domu? Wytnij sobie okno 19.09.08, 23:28 Jedno małe zastrzeżenie do artykułu na wydziale Inżynierii Lądowej sale wykładowe są z drugiej strony, ze strony od Trasy Łazienkowskiej są pokoje kadry naukowej Wiem bo ją kończyłam, więc studentom płachta raczej nie przeszkadza .... przynajmniej na Lądówce... Odpowiedz Link Zgłoś
eizo111 Re: Masz siatę reklamą na domu? Wytnij sobie okno 19.09.08, 23:47 a co na te płachty straż pożarna? jeśli miasto chce się ich pozbyć wystarczy się dogadać ze strzakami i karzą zdjąć wszystkie szmaty w mieście z nimi nie ma żartów to nie nadzór budowlany czy straż miejska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzrepraszam, że do eizo 111 IP: 80.50.167.* 21.09.08, 19:21 prepraszam,że będzie mało subtelnie, otóż jesli jesteś inteliGĘTNY , to może szukaj koBIĘTY, a taka która cię interesuje - 44 kg i powyżej 172 cm, to albo we wspomnieniach z getta, albo bidulka już na cmentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaa Re: do eizo 111 IP: *.nat.student.pw.edu.pl 30.09.08, 14:08 czytać nie umiesz? przecież napisał wyraźnie, że wzrostu ma mieć 172-175 METRóW, a nie centymetrów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobas Warszawa to jedna wielka wiocha. Wstyd , III swiat IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.08, 23:48 czysta zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiochastudencka a co studencikom ma przeszkadzać?! IP: 157.166.216.* 20.09.08, 00:10 przecież i tak tylko chleją i się parzą po kątach, więc jaka nauka????????? o czym wy pier...cie????? Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd A ty zazdrościsz, klaunie? 20.09.08, 00:56 Żal ci zad ściska i chłopak nie ma jak wejść? Pewnie dlatego rzygasz na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zomers Re: A ty zazdrościsz, klaunie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 08:18 szczerze, to jakiś dziwny przykład z tą siatką na SGH, bo to wygląda na remont budynku i myślę, że to się lepiej prezentuje w szczególności dla nowych studentów, niż rusztowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lorek Chyba nie ma drugiego miasta (poza Polską) IP: 217.98.20.* 20.09.08, 00:31 tak zaśmieconego pstrokatymi reklamami jak Warszawa. Jakoś w innych krajach udaje się zachować pewien umiar w rozmieszczaniu reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstyd Re: Chyba nie ma drugiego miasta (poza Polską) IP: *.acn.waw.pl 20.09.08, 01:11 jak sie wraca do warszawy, do bardzo raza te "reklamy". Oszpecaja cale miasto. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Masz siatę reklamą na domu? Wytnij sobie okno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 05:53 Interesuje mnie kto wydaje zgodę na wieszanie tych reklam. Ostatnio podano do wiadomości, że wnajęto jakiejś spółce kawiarnię Nowy Świat. Miasto wreszcie wsadziło tam jakiegoś swojaka. Poprzednie przetargi mówiły o niebotycznych czynszach, umowie na 3 lata, roszczeniach do kamienicy i konieczności przeprowadzenia kapitalnego remontu. Czyżby najemca te warunki przyjął? Codziennie oglądam to miejsce. Wiszą tam wielkie i marne reklamy. Cisną się pytania. Kto i za czyje pieniądze będzie remontował kamienicę? Kto tak naprawdę wynajął lokal, na ile lat, jak miasto załatwi sprawę roszczeń? Nie sądzę, że znalazł się ktoś kto wynajął na poprzednich warunkach. A zatem, kto i komu tak naprawdę, wyremontuje kamienicę? Kto wydaje zgody na wieszanie tam tych reklam? Chyba jednak właśnie miasto, choć deklaruje, że chce się ich pozbyć. Przecież zgodę na powieszenie reklamy musi wydać właściciel. Sądzę, że właścicielem jest miasto. A zatem? Już wiem jak to będzie. Teraz reklama. Póżniej fundusze na kapitalny remont/ mogą być te niby unijne/. A jeszcze póżniej/ tak za 3 lata/ sprzedaż lokalu. Te reklamy mówią coś więcej niż to co na nich napisano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman I dobrze IP: *.chello.pl 20.09.08, 06:11 I bardzo dobrze. Sam bym tak niezwłocznie zrobił gdyby mi ktoś na siłę powiesił płachtę zasłanijącą okno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentix Masz siatę z reklamą na domu? Wytnij sobie okno IP: *.uni.lodz.pl 20.09.08, 08:01 Klimatyzacja w akademiku? Karaluchy się przeziębią! O nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Masz siatę reklamą na domu? Wytnij sobie okno IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 20.09.08, 08:04 Nie wiem czy Gazeta powinna zachęcać do wycinania okien - a tak odbieram ten artykuł. Prokurator umożył śledztwo - to znaczy że nikt nie zostanie skazany na podstawie kodeksu karnego. Ale zawsze właściciel takiej szaty może dochodzić odszkodowania za zniszczenie jego własności. Myślę że tak ogromne reklamy są dość drogie. Więcej rozwagi od redaktorów proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Re: Masz siatę reklamą na domu? Wytnij sobie okno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 10:00 a ten kto patrzy przez okno o odzkodowanie za utracony wzrok np.5 milionow Sad powinien zakaz wieszania reklam z powodow zdrowotnych i dac kare wieszajacym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Masz siatę reklamą na domu? Wytnij sobie okno IP: *.chello.pl 20.09.08, 11:03 siatke mozna bezkarnie wyciac w ramach ochrony posesoryjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu-pysiu Re: Masz siatę reklamą na domu? Wytnij sobie okno IP: *.aster.pl 20.09.08, 12:01 wiecej czytania ze zrozumieniem. chyba wtyraznie napisane, ze prokuratura umoRZyła sledztwo. A nie umożyła, misiu-pysiu. Wiecej chodzenia do szkoły proszę. A, i nie wyciągaj tego lewego zaświadczenia o "dysleksji". Bo to jest "dysortografia", inaczej zwana nieuctwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studenci do noży! Masz siatę z reklamą na domu? Wytnij sobie okno IP: 217.96.50.* 20.09.08, 08:37 Umówić się na szybką akcję i wyrżnąć sobie okienka. Tego samego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaC Masz siatę z reklamą na domu? Wytnij sobie okno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 09:08 Akurat na Inżynierii Lądowej to sale do zajęć ze studentami są od strony podwórka Politechniki, natomiast od strony Trasy Łazienkowskiej są pokoje pracowników, z ekspozycją na słońce (południowa elewacja), więc reklama zapewne nie tylko nie przeszkadza, ale i daje ulgę pracownikom w mocno nasłonecznionych pokojach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan_emo Re: Masz siatę reklamą na domu? Wytnij sobie okno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 10:02 Jakie są normy dotyczące tych siatek, jaką muszą mieć gramaturę, przepuszczalność itp. Czy ktoś to kontroluje? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Masz siatę reklamą na domu? Wytnij sobie okno 20.09.08, 11:31 Gość portalu: kapitan_emo napisał(a): > Jakie są normy dotyczące tych siatek, jaką muszą mieć gramaturę, > przepuszczalność itp. Czy ktoś to kontroluje? Nie tylko o dane które podałeś chodzi. Istotny jest materiał, emisja substancji szkodliwych (normy) i klasa palności. Potem tusz. I znowu - emisja, palność. Na to wszystko powinny być certyfikaty. Pomysł ze strażą pożarną ŚWIETNY chociaż niewykluczone, że te instalacje są ze strażakami konsultowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coty żeby była jasność... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 10:13 ... Agora jest właścicielem sieci billboardów AMS. Ten nośnik nie sprzedaj się ostatnio dobrze ponieważ klienci wolą reklamę wielkoformatową. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: żeby była jasność... 20.09.08, 11:33 Gość portalu: Coty napisał(a): > ... Agora jest właścicielem sieci billboardów AMS. Ten nośnik nie > sprzedaj się ostatnio dobrze ponieważ klienci wolą reklamę > wielkoformatową. I niezadowoleni ludzie którym odcięto okna przy pomocy one-waya są w spisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek"Aiwa-Platz" Masz siatę z reklamą na domu? Wytnij sobie okno IP: *.centertel.pl 20.09.08, 10:55 Prokurator ze skarbówką to może prześwietlić tych, co dali zgody na reklamy. Sukces gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec ds riv Masz siatę reklamą na domu? Wytnij sobie okno IP: *.nat.student.pw.edu.pl 20.09.08, 11:37 "Tym razem zbieramy pieniądze na klimatyzację w tym akademiku - tłumaczy Ewa Chybińska, rzeczniczka uczelni." o tej klimatyzacji mowia od kilku lat i przez kilka nastepnych nadal beda. pozdrawiam;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronka Do mieszkańców bloku na rogu Solidarności i JP II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 11:40 Mam do Was prośbę! Zdejmijcie to paskudztwo ze swojego budynku!!! Czy to Wam się podoba, że tyle lat wisi? Nie wierzę, że nie potraficie znowu odsłonić Waszych okien? Tacy słabi jesteście????????? Odpowiedz Link Zgłoś
wspolna-flaszka.pl -->> juz widze jak zamkna studentow za dzialanie 20.09.08, 11:49 w zorganizowanej grupie przestepczej majacej na celu popelnianie przestepstw niszczenia mienia :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturoem Masz siatę reklamą na domu? Wytnij sobie okno IP: 83.2.245.* 20.09.08, 11:51 Zycie ludzi stloczonych jak mrowki, ciagle stojacych w korkach, marnujacych pol zycie na kolejki itp masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmiM Masz siatę reklamą na domu? Wytnij sobie okno IP: *.elartnet.pl 20.09.08, 12:32 Czy w jakimś innym kraju jest dopuszczalne zlikwidowanie na parę lat (a może i na zawsze) okien w budynku mieszkalnym ??? Ale co tu mówić, jeśli nawet władze Politechniki są w stanie tak postąpić w stosunku do własnych studentów... Na Pradze przy Targowej stoi nowa,kilkupiętrowa kamienica . Na fasadzie kamienicy zarządca budynku (?) przygotował miejsca na osiem dużych, wielkości kilku okien, reklam. Wielki napis zachęca: "tu jest miejsce ma twoją reklamę". A ja jestem ciekawa, co na to władze dzielnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szypkey Masz siatę z reklamą na domu? Wytnij sobie okno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 12:52 Polskie prawo nie jest prawem precedensowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Co za debilny tekst IP: *.acn.waw.pl 20.09.08, 12:53 Jasne po co reklamy. Może lepiej poprosgtu podnieść czynsz i w ten sposób zbierac kase na remonty. A Agora niech da przykład i zrezygnuje z reklam flashowych, które wkurzają wielu czytelników portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Co za debilny tekst 20.09.08, 14:38 Gość portalu: JB napisał(a): > Jasne po co reklamy. Może lepiej poprosgtu podnieść czynsz i w ten > sposób zbierac kase na remonty. Dokładnie tak. Jaki widzisz inne opcje poza zasłonięciem ludziom okien? > A Agora niech da przykład i zrezygnuje z reklam flashowych, które > wkurzają wielu czytelników portalu. Jakie reklamy? Od dawna żadnej nie widziałem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan etymologiczny Masz siatę z reklamą na domu? Wytnij sobie okno IP: *.icpnet.pl 20.09.08, 12:59 Megasiata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vb Re: Masz siatę reklamą na domu? Wytnij sobie okno IP: *.e-wro.net.pl 20.09.08, 13:06 GW zachęca do niszczenia cudzego mienia. Ciekawe co by zrobiła jakby pracownik GW pociął baner widszący na budynku redakcji. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Masz siatę reklamą na domu? Wytnij sobie okno 20.09.08, 14:39 Gość portalu: vb napisał(a): > GW zachęca do niszczenia cudzego mienia. Ciekawe co by zrobiła jakby > pracownik GW pociął baner widszący na budynku redakcji. Żenada. Ale ten baner zasłania okna w czyimś mieszkaniu czy po prostu tak palnąłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaku Czytasz Gazetu Wyborczu? IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.08, 13:12 Zapomnij o polszczyźnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er bardzo kulturalny człowiek - to pewne! IP: *.toya.net.pl 20.09.08, 14:13 w przeciwieństwie do chamstwa które zasłoniło człowiekowi okna!! Odpowiedz Link Zgłoś