Dodaj do ulubionych

ból warg sromowych

30.08.10, 10:23
Pani Kasiu! Od ponad tygodnia, a dzisiaj zaczął się 31 tydzień ciąży, bardzo bolą mnie wargi sromowe.Najbardziej ból nasila się gdy idę do toalety.Przy siusianiu lub wypróżnianiu czuję straszne rwanie, czasem również odbytu.W poprzednich dwóch ciążach czegoś takiego nie doświadczyłam i ciekawi mnie czy to coś "normalnego" czy też może być oznaką jakiś komplikacji.Dodam, że w sumie w podobnym okresie męczą mnie bóle po prawej lub lewej stronie podbrzusza; ból jest ciągły i dość silny, podobny jak przy bolesnym miesiączkowaniu, który niestety miałam lub przy zapaleniu jajników.Po jakimś czasie przechodzi samo więc tylko cierpliwie czekam. Czy te dwie dolegliwości mogą mieć ze sobą coś wspólnego?
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: ból warg sromowych 30.08.10, 19:51
      Mogą mieć coś wspólnego, jeśli powodem jest niskie ułożenie dziecka,
      co przy trzeciej ciąży jest dość prawdopodobne. Ale radziłabym się
      jeszcze przyjrzeć wargom sromowym i odbytowi i sprawdzić, czy nie ma
      tam Pani żylaków, bo te dolegliwości też by pasowały. Tak czy tak
      trzeba się zorientować, czy nie ma powodów do jakiejś interwencji.
      Chyba będzie konieczne spotkanie z lekarzem lub położną.
      Pozdrawiam :)
      • karla.81 Re: ból warg sromowych 31.08.10, 11:49
        Bardzo dziękuję Pani za opinię.Żylaków nie mam więc chyba przyczyna tkwi gdzieś indziej.Jutro idę do mojej pani doktór i zobaczę co powie.Również pozdrawiam:)
    • karla.81 Re: ból warg sromowych 02.09.10, 09:06
      Pani Kasiu! Byłam wczoraj na wizycie u mojej pani ginekolog i szczerze mówiąc wyszłam z przychodni troszkę rozczarowana:( Mówiłam o tych moich bólach "jak na miesiączkę" i bólach warg sromowych ale pani doktór mnie zbadała i stwierdziła,że nic groźnego się nie dzieje.Uspakajała mnie,że to trzecia ciąża, poza tym zaszłam w nią trochę ponad rok po porodzie z drugim dzieckiem i że takie objawy mogą występować bo macica jest dobrze rozciągnięta.Ja jednak czasem tak źle się czuję,że obawiam się przedwczesnego porodu:( Proszę o słowa otuchy.Chciałabym się nie przejmować i wierzyć pani doktór na słowo ale przy takim samopoczuciu jest to trudne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka