Dodaj do ulubionych

Skutki cesarki

02.11.10, 21:40
Bardzo prosze o uczciwa odpowiedz na pytanie - jakie moga byc w przyszlosci skutki cesarki, zwlaszcza dla kolejnej ciazy, jakie moga byc powiklania i ryzyka? Wiem o mozliwosci rozejscia sie blizny, wiekszego ryzyka pekniecia macicy przy porodzie. Co jeszcze? czy jest wieksze ryzyko ciazy pozamacicznej, poronienia? o co chodzi ze zrostami na pecherzu. macicy? wiem tylko trzy po trzy cos na ten temat, trudno znalezc dokladniejsze informacje. Nie lubie panikowac, ale lubie miec konkretna wiedze, zeby moc swiadomie na pewne rzeczy uwazac lub zwrocic uwage. Urodzilam w kwietniu przez cc, przy 8 cm rozwarcia. Planuje drugie dziecko mniej wiecej po roku.
Obserwuj wątek
    • pecja Re: Skutki cesarki 03.11.10, 14:22
      U mnie endometrioza w bliźnie po cc. Kolejna ciąża i poród szczęśliwie bez powikłań
    • wanioliowa Re: Skutki cesarki 03.11.10, 15:49
      wiesz co to planuj szczęśliwie drugie dziecko i nie zastanawiaj się nad konsekwencjami po cc.

Po co ci to? Dla nerwów? Gwarantuje ci że ta wiedza do niczego poza stresem się nie przyczyni. WIele kobiet ma 4 cesarki (poczytaj forum cesarskie cięcie) i mają się dobrze.

Wiele kobiet po35 roku życia od razu sobie wkręca że dziecko będzie z ZD (bo w końcu prawdopodobieństwo rośnie), wiele po poronieniu wkręca sobie że snów poroni (bo jedno poronienie zwieksza ryzyko kolejnego ) etc etc. Po co taki stres. Naczytasz się o tych wszystkich koszmarstwach i będziesz ciągle się zastanawiać czy ci macica nie pęknie. Niestety, na to nie masz wpływu, więc może lepiej sobie nie dokładać nerwów skoro to i tak nic nie zmieni. Ja tez miałam cc i moja wizja jest taka że szczęśliwie i bez problemu urodzę kiedys drugie dziecko. W tej ciąży nastresowałam się tyle, że drugi raz tego błędu nie popełnię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka