Dodaj do ulubionych

Aquaflex - p. Kasiu proszę o odpowiedź.

16.11.10, 23:18
Chciałabym się dowiedzieć, czy uzyskała pani jakieś informacje nt. Aquaflex (pisała pani, że spróbuje porozmawiać z koleżanką, która jest bliżej tego tematu).

Nie ukrywam, że bardzo mi zależy na pani opinii, czy warto ćwiczyć mięśnie Kegla tym sprzętem, a co najważniejsze, czy ten sposób wykonywania ćwiczeń nie przyniesie czasami więcej szkód niż pożytku kobiecie, która miała problemy z obniżeniem narządów???

Z góry dziękuję za jakieś wieści i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: Aquaflex - p. Kasiu proszę o odpowiedź. 16.11.10, 23:52
      Rozmawiałam i nie bardzo wiem, co odpowiedzieć. Bo koleżanka ma doświadczenia z kobietami, które stosowały Aquaflex i nie jest zachwycona efektami pomimo, że mają rekomendację PTG. Koleżanka zaobserwowała, że stożki powodują przemęczenie mięsni dna miednicy, utrwalają zle nawyk, podnosza napiecie podstawowe ( wystepuje spastycznosc), co degraduje wlokna wolnokurczliwe (to w efekcie prowadzi do bolu w dnie miednicy). Dodatkowo kobiety źle znoszą terapię. Czyli ona nie poleca, a ja nie mam doświadczeń z tą metodą. Proszę jeszcze zajrzeć tu atrakcyjnamama.pl/ - może znajdzie Pani jakiś dobry kontakt. Pozdrawiam serdecznie :)
      • natnet Re: Aquaflex 18.11.10, 19:28
        Pani Kasiu, bardzo, bardzo dziękuję za odpowiedź, choć - nie ukrywam - spodziewałam się innej :( Pokładałam nadzieję w tym sprzęcie, ale bardzo dobrze się stało, że poznałam jego minusy.

Dziękuję za linka i serdecznie pozdrawiam :)
        • jesuisalle Re: Aquaflex 31.01.11, 13:15
          Witajcie, jestem po drugim porodzie (pierwszy ponad 2 lata temu, drugi 4 miesiące), ale to ten pierwszy mnie "zrujnował" w moim odczuciu i doprowadził do tego, że mam obniżenie narządów a na pewno ścianek pochwy (głównie przedniej). Jednak nie to było moim głównym problemem, ale totalna oziębłość seksualna!!!! Byłam zdruzgotana, ale nie poddawałam się. Po długich poszukiwaniach (bo w naszym kraju opieka okołoporodowa kończy się niestety na porodzie!) znalazłam info o aquaflex. Kupiłam i używam od 4 tygodni.TO JEST GENIALNE! Nie wróciły mi jeszcze narządy na swoje miejsce, ale częściej już są schowane :-) i - przede wszystkim - odżyłam w łóżku!!! Nareszcie czuję tak jak kiedyś i moje małżeństwo przeżywa renesans (a już myślałam, że do końca życia będę kaleką i ofiarą). Nie wiem czy są skutki uboczne, ale takie efekty są warte każdych skutków ubocznych :-). Dlatego POLECAM!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka