Dodaj do ulubionych

skurcze w pachwinach 40tc

11.02.14, 17:53
mam takie jak na basenie w lydke lapie, w pachwinach:/ zwykle w nocy lub gdy stoje, nasilaja sie jak jestem w toalecie i troche mnie to przeraza:/ bo boje sie ze beda dokuczac podczas porodu. W pierwszej ciazy tego nie doswiadczylam.. jak mozna sobie z tym poradzic? mam wrazenie ze te sa bardziej paskudne niz te porodowe:)
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: skurcze w pachwinach 40tc 11.02.14, 23:04
      Zastanawiam się jak tym razem ułożone jest dziecko, bo takie skurcze w pachwinach często zdarzają się kiedy dziecko ułożone jest nisko - wtedy można zmniejszyć ucisk podnosząc brzuch ku górze przy pomocy pasa ciążowego lub szala (pisałam o tym niedawno). Czasem do poprawy sytuacji wystarczy uniesienie brzucha tylko przez część dnia. Radziłabym też uzupełnić dietę o magnez i wapń - ja często polecam dolomit. Nie martwiłabym się, ze coś podobnego będzie Pani dokuczało podczas porodu, bo to naprawdę rzadko się zdarza. Pozdrawiam serdecznie :)
      • settimana Re: skurcze w pachwinach 40tc 12.02.14, 07:51
        dziekuje Pani Kasiu! tak mozliwe ze coreczka jest bardzo nisko, pecherz mam zmasakrowany od jej ucisku i w ogole czuje ja niziutko;) pojde za Pani wskazowkami..
        • listek_a Re: skurcze w pachwinach 40tc 12.02.14, 08:36
          Ile kobieta musi znieść. To musi strasznie boleć. Powodzenia i sprawnego rozwiązania życzę :)
          • settimana Re: skurcze w pachwinach 40tc 12.02.14, 13:20
            :) hehe no tak lisek..ja tez nie rozumiem czemu okresla sie nas jako "slaba plec":) ze "piekna" to a i owszem:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka