12.08.16, 12:44
Witam Pani Kasiu mam pytanie-na ostatniej wizycie ginekolog stwierdził,ze zrobimy posiew w kierunku gbs wiec pobral materiał z pochwy i odbytu po czym wziął ta próbkę i gdzies ja wsadzil. Jak sie ubralam to spytalam czy wynik bedzie na następnej wizycie a ten,ze będzie za kilka minut-co jakiś czas podchodził i cos robił z ta probka. Na koniec zakomunikował,ze wynik gbs ujemny. Slyszala Pani o takiej metodzie,ze ginekolodzy robią ten posiew w gabinecie? Po poprzedniej ciąży wynik byl po 3 dniach w laboratorium(nawet taniej bo wtedy zaplacilam 20 zl a teraz 40zl). Jakos mi to siedzi w glowie. Ginekolog wpisal do karty ciazy,ze wynik ujemny bo żadnego papierka nie dostałam.
Dziekuje za odp.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: gbs 16.08.16, 00:20
      Nie wiem nic o teście, który trwałby zaledwie kilka minut, ale obiecuję, że popytam i dam znać. Pozdrawiam :)
      • kamilaw123 Re: gbs 16.08.16, 12:05
        Tez bylam bardzo zdziwiona i zastanawiam się czy ten wynik jest wiarygodny? Ale chyba ginekolog wie co robi? Troche mnie to stresuje
    • kamilaw123 Re: gbs 16.08.16, 12:42
      W dodatku na ostatniej wizycie tydzien temu lekarz stwierdził,ze musze dużo lezec no szyjka jest bardzo krotka. Obecnie mam 35tyg i 1 d i zdarzają mi sie twardnienia brzucha kilka razy dziennie,pobolewanie dolem jak na okres,ale bardzo delikatne i duże ilości śluzu. Mam się obawiać,ze cos się juz powoli zbliża? Leze niemal caly czas-wstaje tylko do wc i jeść a i tu dziwnie bo od 2-3 dni zero apetytu.
      Poprzednia ciaza zakonczyla sie porodem w 38 tyg,odeszly mi wody.
      Dziekuje za odp
      Pozdrawiam
      • katarzynaoles Re: gbs 24.08.16, 11:22
        Nie bardzo chcę ani potrafię na odległość decydować o tym, czy musi Pani leżeć, czy nie. Mogę jedynie powiedzieć, że z mojego doświadczenia wynika, że podobne zalecenia są w większości przypadków mocno na wyrost. Objawy, które Pani opisuje nie wydają się alarmujące, raczej powiedziałąbym, że fizjologiczne jak na skończony 35 tc. Właściwie 36, biorąc pod uwagę czas, który upłynął od napisania posta. I proszę pamiętać, że po ukończeniu 37 tc poród jest porodem o czasie. Niestety, nikt z moich rozmówców nie zna sposobu oznaczania gbs w ciągu kilku minut, więc w tej sprawie niewiele nowego... Pozdrawiam serdecznie :)
        • kamilaw123 Re: gbs 24.08.16, 19:18
          W sprawie gbs nie pozostaje mi chyba nic innego jak zaufac lekarzowi-w końcu bardzo duzo pacjentek prowadzi,ale dziękuję za zainteresowanie:)
          Co do mojego samopoczucia to od czwartku codziennie odchodzi mi kawałek czopu,czasem juz w kolorze kawy. Wczoraj byłam tez na wizycie i po badaniu gin stwierdził,ze szyjka juz tylko w jednym punkcie trzyma i mam sue powoli szykować na powitanie coreczki:)
          Liczę na to,ze dotrwam te kilka dni do skończenia 37 tyg;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka