martyna122 14.03.05, 13:56 Pojawiły mi się na policzkach czerwone plamki o śred.0,5 cm. Jestem w 27tc. ciąży. Skąd one się wzięły i jak je usunąć? Dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala.mb Re: czerwone plamy? 14.03.05, 16:07 To mogą być zarówno zmiany alergiczne, zakaźne jak i wybroczyny czy pękajace naczynia krwionośne. Nie widzę tego, wiec trudno mi coś wiążącego powiedzieć. Nie są to jednak zmiany typowe dla powodowanych przez ciążę. Musisz to pokazać lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna122 Re: czerwone plamy? 14.03.05, 17:17 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie. Drętwieją mi kilka razy dziennie ręce w przedramieniu i nogi. A także odczuwam silny ból w łydkach i pod kolanami. Czy mogę zastosować jakąś maść lub żel? Odpowiedz Link Zgłoś
koala.mb Re: czerwone plamy? 14.03.05, 18:48 To może być niedobor magnezu i/lub potasu. Wykonaj oznaczenia tych pierwiastków i to sprawdź. Magnez możesz brać 3xdz po 200 mg zupełnie bezpiecznie o ile go już nie przyjmujesz.Potas trzeba kontrolować. Dretwienie może swiadczyć o ucisku. Kiepsko z tym cokolwiek można zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś