ewelina266 25.01.06, 10:58 Witam.Mam pytanie czy w 24 dniu cyklu można stwierdzić już ciążę poprzez badanie Beta HCG we krwi.I jeszcze jedno,jak wylicza się tygodnie ciąży-od którego momentu-od miesiączki czy od owulacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta1978.01 Re: Do Pani Doktor-Beta HCG!!! 25.01.06, 12:33 Czesc. Co prawda to pytanie kierowałas nie do mnie, ale ja miałam robione B-hcg w 37 dniu cyklu i już było "widac" . Tygodnie ciazy liczy sie od dnia ostatniej miesiaczki, natomiast wiek zapłodnieniowy jest o 2 tygodnie krótszy, czyli tak jakby od owulacji :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina266 Re: Do Pani Doktor-Beta HCG!!! 25.01.06, 13:17 A jeżli ja zrobiłam badanie(czekam na wynik) w 24 dniu cyklu to może już coś wyjść? Odpowiedz Link Zgłoś
koala.mb Re: Do Pani Doktor-Beta HCG!!! 26.01.06, 10:10 bhCG we krwi pojawia się w stężeniu możliwym do stwierdzenia ciązy 9-12 dni po zapłodnieniu, więc w Twoim przypadku na dwoje babka wróżyła. Brak cierpliwości nie zawsze wychodzi na zdrowie :)) Odpowiedz Link Zgłoś