zakochana222 11.05.06, 11:03 Mam pytanie ile sie czeka na pieniadze z becikowego? chodzi mi o ten 1000 zl. bo przypuszczam ze na te drugie 1000 trzeba troche poczekac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia200579 Re: Becikowe....?! 12.05.06, 00:06 ja czekałam miesiąc i po tym czasie wypłacili nam jedno i drugie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niunia782 Re: Becikowe....?! 12.05.06, 11:19 Zależy kiedy złożysz, jeśli do 10 maja to pod koniec maja będą i jeden i drugi.Natomiast po 10 maja to dopiero pod koniec czerwca będą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olazn Re: Becikowe....?! 12.05.06, 21:55 Złożyłam dokumenty 28.04.Pieniądze dostałam 9.05.I jednw i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
svistak Re: Becikowe....?! 13.05.06, 20:27 gdzie i jakie dokumenty trzeba zlozyc? s. Odpowiedz Link Zgłoś
wandzia9 Re: Becikowe....?! 29.06.06, 17:40 Mam pytanie jestem samotną i niepracującą matką czy to prawda że moge liczyć na 2 tyś becikowego? i jakie dokumenty do tego musze złożyć? Odpowiedz Link Zgłoś
obiwe Re: Becikowe....?! 29.06.06, 22:35 Chyba tylko skrócony akt urodzenia dziecka i zaświadczenie ze skarbowego. Tylko nie wiem za jaki okres? Może ktoś wie czy to jest za poprzedni rok? Odpowiedz Link Zgłoś
hilda78 Re: Becikowe....?! 09.07.06, 12:10 do końca sierpnia żeby otrzymać pieniądze z tyt. dodatek urodzenie dziecka musicie przygotować dochody za 2004r. swoje i męża z urzędu skarbowego. Do tego odpis aktu urodzenia, ksero dowodu osobistego i zapytać w Ośrodku Pomocy Społecznej w Waszym mieście (bo to tam w 90% miast wypłacają rodzinne z tym dodatkiem i becikowe) czego jeszcze ewentualnie potrzebują. Żeby dostać ten tysiąc z tyt. dodatku dochód wspólny nie może przekroczyć 504 zł na osobę w rodzinie. Czyli z zaświadczenia z US od dochodu odejmujecie składki, podatek (wszystko to pisze na tym zaświadczeniu) dzielicie przez 12 przez liczbę członków rodziny jeśli wychodzi mniej niż 504 można się ubiegać, jeśli przekracza a np. w przeciągu ostatniego roku któreś z rodziców straciło żródło dochodu i obecnie jego dochód to 0 nie bierze się pod uwagę jego dochodu za 2004. Do becikowego (to bez względu na dochód) potrzeba tylko odp. aktu ur. i ksero dowodów osob. obojga rodziców - to dostaje teraz każde dziecko rodzące się. Od września do tego pierwszego świadczenia o którym pisałam będą potrzebne dochody za 2005r. rodziny. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
8dorko4 Re: Becikowe....?! 16.10.06, 16:25 Mam zapytanko do Was. O jakim "podwójnym becikowym" mowa? Tzn, że można nawet 2 tys. dostac? Ja mam termin porodu na grudzien..nie pracowalam i nie pracuje..a mąż mój bedzie mial prace od listopada (wczesniej tez nie pracowal-tzn.nie pracowalismy Polsce..ciii:o) )..Czy mamy wiec szanse na wieksza pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś