maggi1262 07.05.08, 12:55 jakie szczepienia radzi Pani wykonac przed ciaza??i na ile przed ciaza...??:):) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: szczepienia 07.05.08, 21:08 Moim zdaniem na pewno wzw b jeśli nie masz tych szczepień oraz zrób poziom p/ciał(IgM,IgG) na różyczkę i jeśli ich nie będzie to zaszczep sie p/różyczce. Po szczepieniu trzeba odczekać z ciażą 3 mies. Pzdr.Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: szczepienia 09.05.08, 00:21 Niektórzy radzą jeszcze grypę - ale myślę, że ma to pewien sens tylko w "grypowym" sezonie i jeśli wykonuje Pani pracę związaną z duża ilością kontaktów z ludźmi. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1262 Re: szczepienia 13.05.08, 09:06 wielkie dzieki za odpowiedz!! z tymi szczepieniami to ja jestem skolowana....bo znam opinie lekarzy, ktorzy sa przeciwni szczepieniom wogole!!!twierdza ze to bakterie w organizmie. czy naprawde warto sie szczepic??czy jezeli sie nie zaszczepie to jest to lekkomyslnosc?? Odpowiedz Link Zgłoś
alexkieszek Re: szczepienia 13.05.08, 14:28 maggi sprawdź antyciała na różyczkę. Grypy nie rób na pewno bo czasem bardziej szkodzi niż pomaga, a szkodliwe skutki potrafią wyjść po kilku miesiącach... ja nie zgadzam się ani z tymi co szczepią na wszystko, ani z tymi co nie szczepią na nic. Zdrowy rozsądek w tym temacie to podstawa... nie można przeginać w żadną stronę. Sprawdź różyczkę, ew. wzw i pogadaj z lekarzem o umiarkowanych poglądach w tym temacie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
galela Re: szczepienia 13.05.08, 17:12 Jeśli nie chorowałaś na ospę wietrzną i nie masz przeciwciał, to koniecznie się przeciw niej zaszczep. Trzeba odczekać 3 m. po drugiej dawce. Odpowiedz Link Zgłoś