maggi1262 30.03.09, 09:10 Pani Kasiu, co na zaparcia?? ratunku??:):):) biore ispagul, ktory srednio pomaga. Staram sie rowniez wiecej pic:):) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwucha50 Re: zaparcia 30.03.09, 12:05 a moze czopki jakies, ja brałam w ciązy, nie pamietam jak sie nazywały ale kupywałam bez recepty w aptece. prosze sie spytac na pewno cos doradzą w aptece Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lenka78 Re: zaparcia 30.03.09, 14:58 polecam albo sok z jabłek ale świeży z sokowirówki albo co działa bardzo skutecznie ale nie gwałtownie zjedzenie rano na czczo jabłka ze skórką i popicie szklanką wody :-) Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: zaparcia 30.03.09, 16:31 na mnie działają wafle ryżowe i sok kubuś do tego dużo jabłek a tak w ogóle to jedz rzeczy bogate w błonnik- te wafle np maja 3 gramy błonnika pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mareszka Re: zaparcia 30.03.09, 19:24 Jako zwolenniczka metod naturalnych polecam Ci: śliwki i morele suszone, pełnoziarniste pieczywo, kefiry, maślanki, a także siemię lniane. To ostatnie można przyrządzić poprzez zalanie wrzątkiem wtedy tworzy się taki glut i to się pije (dla mnie nie do przełknięcia). Ja mieliłam i dosypywałam do surówek, sałatek, posypywałam kanapki, ziemniaki na obiad. Prócz właściwości w interesującym Cię obszarze zawiera wiele cennych mikroelementów, a także nienasycone kwasy tłuszczowe, białka, lecytynę, cholinę, no po prostu cud miód ;) Poprawia skórę, włosy, paznokcie, perystaltykę i sama nie wiem co jeszcze :P Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: zaparcia 30.03.09, 20:32 o, dzięki mareszka - chętnie podłapię, bo nie znoszę jabłek w żadnej postaci, a reszta nie skutkuje. Ale siemię jakoś mi wypadło z głowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mareszka Re: zaparcia 30.03.09, 21:10 Zapomniałam jeszcze: ruch, szczególnie na świeżym powietrzu, pomaga wytuptać, co trzeba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lenka78 Re: zaparcia 30.03.09, 21:51 ja mielę siemię i dodaję do własnoręcznie pieczonego chleba, polecam. tego gluta z woda tez bym nie przełknęła... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: zaparcia 01.04.09, 00:24 Dziewczyny udzieliły bardzo konkretnych porad - dorzucam jeszcze wodę z miodem na czczo i baaardzo skuteczny sok z kiszonych buraków. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś