Dodaj do ulubionych

Pani Kasiu prosze o rade:(!!

01.06.09, 16:40
Pani Kasiu mam pytanie..na początku bardzo dziękuje za odp na moje poprzednie pytanie..niestety przeczytałam je dopiero po powrocie ze szpitala(dostałam sie w ten sam dzień co wysłałam zapytanie z powodu stawiania sie macicy).Mam problem otóż od 3 tyg jestem stale na lekach przeciwbólowych ponieważ nie jestem w stanie chodzić:(Mam straszny ból spojenia łonowego:(Mam wrazenie jakby mi kto je rozrywał:(Czuje każdy krok,każdą zmiane pozycji,każde tąpnięcie:(Nie moge sie obrócić na 2 bok z bólu:(Zgłaszałam to mojemu lekarzowi ale on to zbagatelizował i kazał tabletki przeciwbólowe jeść i leżeć ale po 1 tabletki pomagają tylko na chwilke po 2 nie moge cały czas leżeć będąc sama w domu z żywiołowym 3 latkiem:(Obecnie jestem w 24/25 tyg ciąży i ból jest coraz mocniejszy:(Córeczka ułożona jest miednicowo wiec to nie ona mi uciska a momo tego z bólu sie wije bo nie jestem w stanie chodzić ani nogi podnieść ani z łózka zejść:(Nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac z tego bólu:(Boje sie że tymi lekami przeciwbólowymi zaszkodze dzidzi:(Lekarz nie zbadał mnie nawet tylko kazał brać apap i leżeć:(Jestem na 100% pewna że w ciąży z synem tego nie miałam:(Prawde mówiąc nie ufam mojemu ginekologowi zbytnio bo w ciąży nie zalecił mi badania na cytomegalie,toksoplazmoze i innych,usg genetycznego(tego do 14 tyg ciąży),nie zrobił mi wymazu z pochwy w ciąży bo jak on twierdzi po co mi one i mimo ze zgłaszałam mu że mam upławy i stan zapalny nie przepisał mi nic na nie:(Nie wiem co robić nie mam możliwości zmiany lekarza prowadzącego(mieszkam na wsi i mam bardzo zły dojazd do miasta a prawojazdy i samochodu też nie mam)i zastanawiam sie czy takie dolegliwości są normalne i jaka może byc ich przyczyna..nie wiem czy mam iść do innego lekarza na konsultacje ale ból jest naprawde nie do wytrzymania:(Dodam ze jestem bardzo szczupłą osobą:(Z góry dziekuje za odpowiedź!!
Obserwuj wątek
    • 987ania Re: Pani Kasiu prosze o rade:(!! 01.06.09, 18:24
      Ja bym jednak się poświęciła i pojechała do innego lekarza albo do szpitala.
    • katarzynaoles Re: Pani Kasiu prosze o rade:(!! 01.06.09, 20:32
      Rozumiem, że może Pani być trudno skonsultować się z innym lekarzem,
      ale myślę, że chyba by trzeba. Pani dolegliwości wskazują na
      rozejście spojenia łonowego, a to wymaga leżenia i bardzo
      oszczędzającego trybu życia. Można też używać pasa ciążowego, albo
      bandaża - było już sporo o tym na forum i na pewno znajdzie Pani
      jakieś pomocne rady. Jeśli mogę jeszcze dorzucić coś od siebie, to
      radziłabym poszukać kogoś, kto byłby w stanie wspomóc Panią choć
      przez kilka godzin dziennie, bo prawdę powiedziawszy wielkiej
      poprawy nie należy się spodziewać. Na szczęście można liczyć na to,
      że po porodzie wszystko wróci do normy po jakimś czasie. Może
      dziewczyny o podobnych doświadczeniach napiszą i jakoś Panią wesprą?
      Pozdrawiam serdecznie :)
      • misia21k7 Re: Pani Kasiu prosze o rade:(!! 01.06.09, 20:59
        Dziękuje bardzo za odp!!!Zaraz poszukam czegoś na forum!!Nie wiedziałam że taki problem był już poruszany i pod jakim hasłem mam go szukać:(Dziękuje bardzo za wszystkie rady!!Pozdrawiam serdecznie!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka