wakacyjna_iguana 20.07.09, 18:29 Mam pytanie - na ile przed porodem opuszcza się brzuszek? Są jakieś ramy terminowe? Dziękuję z góry za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziub_dziubasek Re: Opuszczenie brzucha 20.07.09, 22:12 Przy pierwszym porodzie brzuch mi się nie opuścił, przy drugim opuscil się wyraźnie jakieś trzy tygodnie wcześniej. moja mama mówiła, że jak byla w ciązy ze mną to brzuch opuścił jej się dzien przed moimi narodzinami :) Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Opuszczenie brzucha 20.07.09, 23:33 plotka stugębna głosi, że około 2 tyg przed. Ale nie wierz w to - często do końca nie opada. Mi już trzeci raz nie chce się obniżyć ani o centymetr ;) Dopiero po odejściu wód cokolwiek takiego zauważałam. Odpowiedz Link Zgłoś
malyduszek Re: Opuszczenie brzucha 21.07.09, 08:55 Jestem w 38tc - brzuch opadł mi koło 24 czerwca, czyli jakieś 4 tygodnie temu i póki co cisza. Kuzynka z opuszczonym brzuszkiem przechodziła coś koło 5 tygodni. Więc chyba nie ma reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia-g Re: Opuszczenie brzucha 21.07.09, 10:45 hej ja mam 3 dni do terminu porodu i moim zdaniem nic mi nie opadł:) Odpowiedz Link Zgłoś
amika02 Re: Opuszczenie brzucha 21.07.09, 17:35 a ja jestem w 37 tc, brzuch mi opadł i to bardzo nisko jakieś 3 tygodnie temu. teraz mam wrażenie, że zaraz urodzę, jest tak nisko,że nawet nie mogę normalnie usiąść. to moja trzecia ciąża- w poprzednich brzuszek opadł mi 2 tygodnie przed rozwiązaniem i tylko troszkę, nie tak jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: Opuszczenie brzucha 09.08.09, 23:43 Dla wszystkich zainteresowanych tematem: forum.gazeta.pl/forum/w,548,89821557,89893529,Re_opadniecie_brzucha_ile_przed_porodem_.html Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś