alutka20 24.07.09, 15:48 Czy cesarka przy małopłytkowości jest bezpieczna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alutka20 Re: Małopłytkowość a cesarka. 25.07.09, 13:57 Nikt nie spotkał się z takim przypadkiem? W ciąży spadła mi strasznie liczba płytek i lekarz twierdzi,że może trzeba będzie zakończyć ciążę wcześniej i być może będzie to cesarka? Czy małopłytkowość może być wskazaniem do cesarki i czy będzie to całkowicie bezpieczne dla mnie i dziecka ( np. czy nie grozi mi krwotok?)Pani doktor proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
gosias301 Re: Małopłytkowość a cesarka. 28.07.09, 09:44 ja miałam małopłytkowość w ciązy, odpisze Tobie wieczorem bo teraz nie mam zbytnio czasu aby sie rozpisywac Odpowiedz Link Zgłoś
gosias301 Re: Małopłytkowość a cesarka. 28.07.09, 18:14 Dwie ciąze i w obu miałam małopłytkowość, w drugiej spadło mi do 50 tys. w szpitalu przetaczali mi płytki ale nic nie pomogło, w jeden dzien wzrosły w drugi znów sie obniżyły.Lekarze sie starali aby nie dopuścic do cesarki abym nie straciła duzo krwi, w końcu rodziłam siłami natury , chcieli mnie nie nacinać tez ze wzgledu małopłytkowości ale sie nie udało bo dzidzia miała rączke przy głowce ale i tak duzo krwi nie straciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
alutka20 Re: Małopłytkowość a cesarka. 04.08.09, 10:31 Dziękuję za odpowiedź.Na forum ciąża bez lęku, Pani doktor odpisała mi, że przy 50 tyś cesarka jest wskazana, więc dlaczego u Ciebie koniecznie chcieli abyś rodziła naturalnie? U mnie liczba płytek 80tyś ale spada, a do porodu trzy tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: Małopłytkowość a cesarka. 11.08.09, 23:45 Jakoś urodzić trzeba - a małopłytkowość może mieć znaczenie w każdym porodzie. Ważny jest nie tylko poziom płytek, ale także koagulogram i to na jergo podstawie zostanie podjęta decyzja o dalszym postępowaniu i zabezpieczeniu Pani i dziecka. Myślę, ze jest to sprawa do przedyskutowania z lekarzem prowadzącym, na forum na pewno nikt nie udzieli Pani wiążącej odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś