Dodaj do ulubionych

Skandal - kolejny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

04.11.10, 09:53
Mamy kolejny skandal personalny z czestochowską PO w roli głównej. Całkiem niedawno była sprawa z synem pani poseł Rospondek umieszconym w zarządzie ZGM. Teraz mamy 29 działacza PO umieszczonego na pensji za kilkana scie tys. w funkcji prezesa Agencji Rozwoju Regionalnego. Skok na kase PO przed wyborami.
Czytajcie w "Poniedziałku":
extrapolska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6973:platforma-stanowisk-dla-platformy&catid=218:dzie-z-extra&Itemid=334
Ciekawe jakie stanowisko na ten oburzający proceder (Wrona był aniołem przy tym) zajmie Gazeta Wyborcza. To dowód na to, że partyjniactwu powinniśmy dac kopniaka w tych wyborach.
Obserwuj wątek
    • myzoriona Re: Skandal - kolejny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.10, 09:56
      Fragment: "Artur Siwek nie ma żadnego doświadczenia na stanowiskach menedżerskich. Mimo tego częstochowska Platforma Obywatelska zrobiła z niego prezesa zarządu Agencji Rozwoju Regionalnego.

Agencja Rozwoju Regionalnego jest spółką akcyjną, której blisko 99 procent akcji posiada miasto Częstochowa. Jej głównym zadaniem jest inicjowanie i prowadzenie szerokiego zakresu działań stymulujących rozwój gospodarczy regionu. Na tym polu jednostka ta nie odnosi sukcesów niemniej prezydent Piotr Kurpios dostrzegł w niej kolejne miejsce gdzie może posadzić na dobrych etatach swoich partyjnych towarzyszy z Platformy. W tym celu zwiększył on skład zarządu ARR S.A. z jednej do trzech osób. Dotychczasową prezes, Barbarę Muchalską zastąpił właśnie Artur Siwek. Muchalską, do której wrócimy później, przesunięto na stanowisko wiceprezesa."

"Praca prezesa zarządu Agencji Rozwoju Regionalnego musi należeć do wyjątkowo przyjemnych zajęć. Oprócz wysokiej, przekraczającej 13 tysięcy złotych pensji miesięcznie, nowy szef wydaje się ma niewiele obowiązków, za to dużo wolnego czasu. Tak tylko można tłumaczyć fakt, iż wybiera się jeszcze do… sejmiku województwa śląskiego! W zaplanowanych na 21 listopada wyborach, Siwek będzie zabiegał o głosy wyborców i o mandat z listy Platformy Obywatelskiej. Automatycznie na usta ciśnie się kolejne pytanie. Jeśli wygra wybory, to jak pogodzi prezesowanie z ciągłymi wyjazdami do Katowic i zadaniami związanymi z wypełnianiem mandatu?"

"Idźmy dalej, a nawet wybiegnijmy trochę w przyszłość. Jeśli Platforma Obywatelska przegra wybory prezydenckie w Częstochowie, Artur Siwek straci protektora i jest niemal pewne, że także stanowisko prezesa spółki. Jest jednak małe ale. Siwek straci stanowisko, nie pracę. Bowiem, gdy zostanie radnym, będzie można go co najwyżej przesunąć, ale tu uwaga, z zachowaniem obecnego uposażenia".

• Gość: vip Nie Ty... IP: *.wip.pcz.pl 04.11.10, 10:09
        Jeśli wygra wybory, to jak pogodzi prezesowanie....
        Nie Ty będziesz o tym decydował, zdecydują Wyborcy.
        Ty możesz tylko poburczeć
        • Gość: oko Koalicja Wrony z PO trwa ! IP: *.171.10.186.static.crowley.pl 04.11.10, 10:36
          Koalicja Wrony z PO trwa, bo Tadzio za dużo wie o PrOminentach !
          Wyborcy nie dajmy się dalej oszukiwać !
        • Gość: ?!? Re: Nie Ty... IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.10, 19:56
          panie vip: swoja wypowiedzia potwierdza pan tylko arogancje, która mówi: robimy co chcemy a wyborców mamy w d... jesli takie rzeczy mysla vipy czyli wadza to wcale sie pan nie przysłuzył
          • Gość: Niewodniczański Re: Nie Ty... IP: *.apus-net.pl 04.11.10, 20:05
            Czego chcesz od vipa, przecież on wyraźnie pisze, że zdecydują wyborcy, a nie jakaś myzoriona . czy coś tam innego.
      • Gość: wyborca Re: Skandal - kolejny! IP: 212.87.241.* 04.11.10, 11:51
        Posady w administracji (i spółkach municypalnych) jeszcze długo będą walutą w politycznym handlu.
        > Jak to się dzieje że człowiek prowadzący kampanie Komorowskiego w Częstochowie
        > Pan Artur Siwek otrzymuje stanowisko Prezesa Zarządu Agencji Rozwoju Regionalne
        > go? Zarabiać 12 000 za działalność polityczną to chyba gruba przesada?
        forum.gazeta.pl/forum/w,55,113517207,113517207,PO_placi_stanowiskami_za_kampanie_.html
        www.arr.czestochowa.pl/informacje.htm
        Firma Pana S. ubezpieczyła niemal cały majątek Platformy i Platformersów w Częstochowie.
        www.ktokogo.pl/Artur_Siwek
        Na szczęście wkrótce wybory.

• Gość: ABC Re: Skandal - kolejny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 193.138.241.* 04.11.10, 11:20
      no a gdzie tu masz jakiś skandal ? no i po drugie wczoraj zaczął tam pracować, przecież już tam funkcjonuje jakiś czas? no ale jasne, wybory się zbliżają to i hieny się aktywują...
      • Gość: xcx Re: Skandal - kolejny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.146.255.145.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.11.10, 11:42
        UUUUU chłopcom z Poniedziałku już zaczynają nerwy puszczać ;)
        Wiadomo sprawa jest nie etyczna i moralnie zła. Pan Siwek nie ma doświadczenia w prowadzeniu takiej organizacji i dalsza dyskusja jest zbędna. Sam sobie niech spojrzy w lustro codziennie rano ;) no i ten wzrok urzędników ( jego podwładnych ) przed którym nie ucieknie. Cóż cena sławy.

Zastanawia mnie coś innego jaki musi być dół finansowy w poniedziałku skoro uprawiają już reklamę na forum znienawidzonej gazety. Używając "wybitnych" sformułowań z tej gazety - tajemnicą poliszynela oraz mówi się na mieście - ten tygodnik ma coraz większe kłopoty finansowe - kilkadzieśiąt złoty miesięcznie idzie z dymem. Oczywiście na biednych nie trafiło ale .... boli coraz bardziej.
        Sam pomysł z tygodnikiem nie był zły i miał szansę powodzenia. Właściciele jednak ( w sumie to ich kasa ) zadecydowali inaczej i postanowili mądry projekt uśmiercić.
        Totalna wojna Poniedziałku ze wszystkimi opcjami politycznymi sprowadziła tygodnik do roli lokalnego wariata który nawet jak mówi prawdę to i tka go już nikt nie słucha.
        "Niby" poparcie udzielone SLD wynika tylko i wyłącznie z desperacji tygodnika żeby się gdzieś politycznie zahaczyć.
        Kolejną tajemnica jest fakt że nie udało się stworzenie list wyborczych tygodnikowi i w czasie wyborów ( a właściciele mieli ambicje przynajmniej współrządzenia miastem ) zostali z ręką w nocniku. Poparcie przez tygodni SLD i Krzysia nie będzie miało większego znaczenia dla tych drugich w momencie wygranej i uważam że i ta opcja stanie się kolejnym wrogiem tygodnika.
        Pytanie pozostaje jedno - w jakiej formie poniedziałek ekstra będzie wydawany po wyborach ? Na pewno nie będzie to mityczne 20.000 egzemplarzy tylko może 5.000 albo i mniej.
        A straszenie że jeśli Poniedziałek nie otrzyma nic za poparcie SLD to będzie nowe referendum ws. odwołania nowego prezydenta uważam za mało realne. I to nie z faktu że nie będzie frekwencji ale z faktu że Poniedziałek na pewno jest impotentem w działaniach politycznych.
        • Gość: misio skąd w was tyle nienawiści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 11:57
          Skąd sie bierze taka nienawiść,nie oparta na niczym? Jakie podłe jest to, że anonim pomiata czyimś nazwiskiem po forum i w żaden sposób za to nie odpowiada. Oczywiście administratorzy powiedzą demokracja i wolność słowa. Jaka wolność słowa, jeżeli odbiera się dobre imię człowiekowi nazywanemu z imienia i nazwiska. I za co? Za to, że ośmiela się gdzieś pracować, że jest dobry, że ma świetne doświadczenie, że był najlepszym studentem na swoim kierunku. Tylko po co pisać o dobrych stronach człowieka, jak lepiej posiać nienawiść. Wstyd!
          • Gość: xcx Re: skąd w was tyle nienawiści? IP: *.146.255.145.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.11.10, 12:09
            Pełna zgoda. Artykuł nie jest najwyższych lotów.I jest bardzo nierzetelny zresztą jak 90% informacji w Poniedziałku. Mało tego jest na 100% do wygrania w sądzie.
            Moja uwaga
            Nie chodzi tu o podważanie kwalifikacji ale o brak etyki politycznej i tylko tyle.Ja nie mam problemu z tym że bohater artykułu jest prężnie działającym biznesmenem - bogacić się to prawo każdego. Ale jeśli ja mam biznes to nie pcham sie do polityki pomimo że mam chęci bo to psuje mój biznes i zawsze będzie źle wyglądać na zewnątrz i tylko tyle.

• Gość: misio Re: skąd w was tyle nienawiści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 12:46
              Ja też się z Tobą zgadzam, tylko pozwólmy ludziom decydować o swoich losach, jak im się to podoba, a nie jak nam.
              • Gość: xcx Re: skąd w was tyle nienawiści? IP: *.146.221.75.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.11.10, 12:57
                OK no problemo z małym wyjątkiem jeśli pozostaje to w sferze prywatnej każdy może robić to co mu się podoba w momencie jeśli przechodzi się do sfery publicznej już się jest na świeczniku.
                Bo pensja prezesa agencji jest składką i z moich i z twoich i każdego innego obywatela pieniędzy.
                W tym wypadku to już ja czy ty czy inni obywatele decydują czy to jest etyczne czy nie.
                I tylko tyle. Nie śmiałbym nigdy oceniać co dany prezes robi w swojej firmie - nic mi do tego ale jeśli angażuje sie w sferę publiczną no to już mam prawo głosu w tej sprawie.
          • Gość: Halina Dąbrowska Re: misio IP: 212.87.238.* 04.11.10, 14:43
            Witam Pana misio!

Dla mnie "trochę" dziwny jest Pana komentarz. Czytałam artykuł "Platforma stanowisk dla Platformy". Nie zauważyłam w artykule przekłamań, nadinterpretacji faktów. A że są podawane w artykule nazwiska osób związanych z Agencją Rozwoju Regionalnego w Częstochowie?... to co w tym złego?... NIC, wprost przeciwnie: plus dla autora artykułu. Jak Pan sobie wyobraża pisanie o kimś - zresztą będącą osobą publiczną z racji pełnienia określonej funkcji - bez podawania jego nazwiska?...

Żadnego zniesławienia, pomówienia, w tym artykule nie ma.
            Podawane są fakty prawdziwe i ocena tych faktów. TO nie jest karalne !!!

Proszę mnie Panie misio przypadkowo nie podpinać pod jakieś ugrupowanie polityczne funkcjonujące w Częstochowie bo zrobi Pan taką samą bzdurę jak pisząc na forum zapytanie "Skąd się bierze taka nienawiść, nie oparta na niczym?"

Bo widzisz Pan, musi jeszcze DUŻO "wody upłynąć w rzece", wiele lat minąć, byś Pan zrozumiał, że gro mieszkańców Częstochowy wypowiadając się na tym FORUM wyraża tylko i wyłącznie swoje pragnienie i marzenie o NORMALNOŚCI, której to w ostatnich 30-latach nie dało się zauważyć w naszym grodzie. A zanosi się na to, że będzie jeszcze gorzej.
            Żadne próby podważenia mojej oceny na nic się zdadzą. Ja piszę o faktach, ktoś, kto by się starał zanegować moją wypowiedź będzie tylko i wyłącznie osobą "politycznie ukierunkowaną". A to mówi samo za siebie: pokazujemy to, co dla nas wygodne, nie ujawniamy tego, czego nie powinniśmy ujawniać."

O nienawiści będzie mówił człowiek, który sam kochać nie umie, nieprawdaż?...

Bo widzisz Pan misio, tak to już jest. Człowiek porównuje drugiego człowieka zawsze przez pryzmat siebie samego. Człowiek, który kochać potrafi, siebie i innych, będzie widział zawsze dobro, zauważy je, nawet TAKIE malutkie.
            Człowiek, który nie zaznał miłości w życiu, kochać nie potrafi. Wszędzie będzie "węszył zło, nienawiść". Dobra, miłości i troski nie zauważy.

I na zakończenie:

Wiesz Pan, Panie misio, co mówią w Polsce o Częstochowie?...

"CUDEM JEST PRZEŻYĆ W CZĘSTOCHOWIE MIESIĄC BEZ ZNAJOMOŚCI!"

A Panu, Panie misio, czego życzę?... MIŁOŚCI.... MIŁOŚCI.... MIŁOŚCI....

Pozdrawiam Pana serdecznie.
            • Gość: neutralny Re: misio IP: *.121.180.a402.sta.adsl.cyfra.net 04.11.10, 15:21
              Pozwolę sobie się z Panią nie zgodzić.
              Ja też czytałem ten artykuł i muszę powiedzieć że Pan Artur Siwek (nie znam tego Pana) został oceniony przez tygodnik Poniedziałek jak człowiek niekompetentny na to stanowisko.
              Pytania czy tak jest skoro osiągnął sukces zawodowy to może właśnie jest najbardziej odpowiedni na to stanowisko a że jest związany z partią polityczną to co? To znaczy że unikaj partii bo jak Ci się powiedzie w życiu to powiedzą że za nasze pieniądze Ci się tak powodzi?
            • Gość: misio skąd tyle nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 19:18
              Parafrazując Pani słowa - ja bym wzywał: przyzwoitości,przyzwoitości, przyzwoitości. To nie jest tylko przytaczanie faktów, ale ułożenie je w taki sposób, aby czytelnik wyciągnął tylko i wyłącznie "stosowne" wnioski. Ja swojego wpisu nie dedykuję tylko poniedziałkowi, ale wszystkim,którzy anonimowo szargają nazwiskami innych ludzi, bezkarnie. Wystarczy poczytać to forum
        • Gość: krzyś Re: Skandal - kolejny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 12:56
          "xcx"- dlaczego ponownie piszesz z błędami ortograficznymi?
          • Gość: xcx Re: Skandal - kolejny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.146.221.75.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.11.10, 13:02
            Drogj Kszyśu
            Ciesze sie ogrąmnie rze tak wybitnie pilnójesz ortografi na tym foróm

Pszepraszam wiencej sie to niepowtuży

Pszyżekam
            • dyziek_o Re: Skandal - kolejny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.10, 18:33
              To je dobre!
              Dyzio.
    • Gość: pistolsik Re: Balt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 19:01
      Tak to rzeczywiście skadal, ale nie wiem jakie kompetencje będzie miał przyszły wiceprezydent miasta Marek Balt. Podobno jak Matyjaszczyk zostanie prezydentem to Balt jego zastepcą. To sie dopiero będzie działo. W końcu wtedy przetargi będą uczciwe. Osobiście będę głosowała na panią Balt, żeby mogła uciszac swojego męża na sesjach bo czasami straszne larum czyni i to bez potrzeby. Poniedziełk dajcie sobie spokój z takimi artykułami bo czytam w was jako dziedzicznie niespełnionych aktywistów. Kurpios to powinien wymienić wszystkich dyrektorów naczelników jesli chce brac odpowiedzialność za to miasto. Mam nadzieję, że Leszczyna to zrobi.
      • Gość: ?!? Re: Balt IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.10, 19:41
        ale przeciez pan komisarz Kurpios nie chce brac odpowiedzialnosci za miasto bo nawet nie startuje w wyborach a startuje do katowickiego sejmiku. pamietamy tez wszyscy że na poczatku rzekł iż nie ma mandatu społecznego żeby..... itd. ale mandat do usadowienia aparatczyków i synów posłanki z PO ma. pana Kurpiosa lubie, ale żal mi że daje się zmusic do utraty twarzy. był przeciez pasjonatem samorzadnosci a czas jego rzadów może być zapamietany tylko jako czasy rozdawania posad partyjnym działaczom i rodzinom partyjnych działaczy. przeciez nic dobrego nie zdziałano - korzystano z roboty Wrony i jego planów. pewnie okazały się jednak dobre. wielka szkoda mi pana Kurpiosa.
        pan Matyjaszczyk to rzeczywiscie dla miasta dramat, pan Balt to tragedia ale pani Leszczyna to tragifarsa. pan Warzocha.... czy to nie jest ten którego Pis zawiesil z powdu podobno konszachtów z SLD?
        Czestochowski kabaret z przedszkolnym dramatem w tle.
    • Gość: sld Re: Skandal - kolejny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 20:08
      dla mnie skandalem jest fakt, że kolega MAtyjaszczyk po raz kolejny przegrywa wybory i nadal jest liderem lewicy. widac dawniej ten ktos cos potrafił ten był liderem a teraz kto częściej przegrywa wybory ten jest liderem. Jest mi wstyd za tych kolegów
      • Gość: TONI Re: Skandal - kolejny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.10, 20:48
        A czy nie uważacie, że start małżeństwa Baltów z SLD to czysty nepotyzm? Czym się zasłużyli dla miasta? Pani Baltówna chyba deklamowaniem wierszy na imprezie I-majowej. A pan Balt mówi szybciej niż myśli. Jego udział w Radzie Miasta jest kompletną pomyłką. Wyborcy powinni o tym pamiętać.
        • Gość: ligia Re: Skandal - kolejny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 10:36
          ty toni zajmij się nepotyzmem tej emerytki z po
        • Gość: zztop Re: Skandal - kolejny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.121.180.a402.sta.adsl.cyfra.net 05.11.10, 15:34
          Balt wywalił gabarską i wstawił swoją żonkę tak sie robi w SLD.
          • Gość: juhas Skandal - kolejny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 12:44
            grunt zeby pokolenie "teraz ku... my" przejelo wladze w miescie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka