Dodaj do ulubionych

weterynarz

29.12.10, 17:29
Poszukuję dobrego weterynarza. Mam owczarka niemieckiego 4 miesiecznego, który ma włosogłówki i krzywicę, byłam już u paru, no ale niestety żaden nie potrafi powiedziec na ten temat nic logicznego tylko każe przychodzic na kolejne wizyty, a nic nie robi. Więc tu moja prośba byście pisali, który weterynarz jest godny polecenia, z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: weterynarz IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 29.12.10, 17:44
      A co to są te włosogłówki?
      • domi5501 Re: weterynarz 29.12.10, 19:24
        spróbuj może na ul. Orkana u Pani dr Magdaleny Zawadzkiej
        • Gość: E. Re: weterynarz IP: 94.254.237.* 31.12.10, 19:22
          Nie Zawadzka tylko Zatoń. Też ją polecam.
      • nikoletta2506 Re: weterynarz 29.12.10, 21:18
        włosogłóki to są takie robaki które wyglądają jak włosy, jest je bardzo trudno wyleczyc
    • stokrotka2201 Re: weterynarz 29.12.10, 19:30
      na szczęście mój pies nie miał takich problemów jak Twój, ja z moim chodzę do lecznicy Animal na POW, mam zaufanie do nich :)
      • Gość: em Re: weterynarz IP: *.net.stream.pl 29.12.10, 20:15
        Ja też polecam panów doktorów z Animal z POW (skrzyzowanie z Focha)
        Bardzo dobrzy diagnosci
        • nikoletta2506 Re: weterynarz 29.12.10, 21:37
          a może słyszeliście coś o dr. Żygulskiej??
          • Gość: kasia Re: weterynarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 22:20
            ja polecam ci lecznice na bor forwet. i lekarza barbare fornal chodzimy do niej z naszym aronem juz 8 rok i nigdy nie bylo problemow zawsze doradzi i pomoze i kiedys nawet poprosila ja o wizyte domowa bo nie mialam auta i tez przyjechala.
            • Gość: zin Re: weterynarz IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 15:34
              Absolutnie odradzam lecznicę Vita, gdzie pracuje Roman Garbaciak.
            • Gość: ona-1971 Re: weterynarz IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 16:00
              Również polecam lecznicę na ul Bór. Zapytaj w jakich godzinach zastaniesz szefową lecznicy, bo jak dla mnie to najbardziej kompetentny lekarz w Częstochowie i nie traktuje zwierząt przedmiotowo .
    • Gość: mysia Re: weterynarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 16:42
      z całego serca odradzam Golca z Krakowskiej brr,szkoda pieska i ciebie
      • Gość: zin Re: weterynarz IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 18:45
        Pow dr Piotrowski godny polecenia.
        • Gość: aadd Re: weterynarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 19:52
          Ja też mam owczarka niemieckiego(6,5 lat) i od szczeniaka jeżdżę z nim do weterynarza w Poraju, dr Synowiec. Wiem, wiem że daleko(20 km), bo też mieszkam w Cz-wie ale warto. Byłam u kilku w Cz-wie, ale to strata pieniędzy, widzą w zwierzaku tylko kasę. Chodziłam na szkolenie z moim psem, to ktoś z uczestników polecał Klinikę Weterynaryjną we Wrocławiu, ale korzystał z jej usług w jakimś skrajnym przypadku,kiedy jego pies był jedną łapą na tamtym świecie. Spróbuj najpierw w Poraju.
          • Gość: Gość Re: weterynarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 09:30
            Co z tymi włosogłówkami???Prosta sprawa i nikt nie może pomóc?
            • nikoletta2506 Re: weterynarz 31.12.10, 12:26
              Dzisiaj byłam z psiakiem u weta na zawodziu ktos o nim pisał wczesniej. Tak na pierwszy rzut to nawet nawet sie wydaje. Ale zobaczymy czy pomoże. Dał jakies tabletki mam jej dawc przez 3 dni.Kupiłam u niego karme którą kazał jej dawac do jedzenia.
              • Gość: abc Re: weterynarz IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 31.12.10, 17:34
                A czy na pewno Twoja suczka ma włosogłówki? Robiłaś badanie kału? Inaczej nie stwierdzisz czy to ten pasożyt bo on malutki jest..
                • nikoletta2506 Re: weterynarz 01.01.11, 23:06
                  to było tak najpierw jezdziłam z sunią do dr. Włodzimierza Glińskiego byli kiedys na wyszyńskiego teraz przeniesli się za cmentarz Rocha. On stwierdził że psiak ma krzywice, kazał podawac coraz to nowsze witaminy i na tym się kończyło (więc niepolecam) , później do dr. Bolesława Siejki na ul. Władysławy (na wstępie powiedział że będzie to drogo kosztowało). On odrazu stwierdził włosogłówki zrobił badanie kału, dał tabletki i dalej nic. Teraz pojechałam z nią na Zawodzie ul. Podwójna tam dr. zbadał ją dał tabletki i za 12 dni będzie badanie kału i zobaczymy co dalej.
                  A powiem wam jeszcze coś. Jak byłam u dr. Siejki opowiadł mi że byli już jacys ludzie u niego i piesek też miał włosgłówki ponoc jakis szczeniaczek. Dr. Powiedział włascicielą że leczenie będzie drogie, na co oni że nie mają dużo kasy, to on stwierdził aby psa odrazu uspisc i kazał im jechac do Zwierzyńca na Cmentarnej. Kiedy tylko opowiedział mi o tym to odrazu zrezygnowałam z jego usług. Aż nie mogę pojąc że tacy ludzie kształcą się w takich kierunkach, a gdzie jaki kolwiek ludzki instynkt?
                  • Gość: abc Re: weterynarz IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 01.01.11, 23:36
                    Nikoletto , jeżeli byłaś u tzw dr.Siejki to już gorzej trafić nie mogłaś.I jeżeli on stwierdził te włosogłówki to nie jestem jakoś zdziwiona bo on stwierdza z zasady albo zapalenie płuc albo właśnie te pasożyty.A badanie kału zrobił Ci jak znam życie na miejscu z tzw marszu.Włosogłówek można się pozbyć w dość prosty sposób dając przez 3 kolejne dni lek zwany ANIPRAZOL .Co do lekarza z Zawodzia to powiem Ci tak -w Częstochowie są zdecydowanie lepsi weci tzn z większym doświadczeniem.Z tych trzech lekarzy największe miałabym mimo wszystko do dr.Glińskiego. Możliwe że kupiłaś ,dostałaś pieska który dorastał w domu nie zdającym sobie sprawy z opieki nad szczeniakiem i wystąpiły jakieś zaniedbania które teraz Ty musisz nadrobić właściwą opieką.A możesz napisać co się właściwie dzieje z twoją suczką i w jakim jest wieku?
                    • nikoletta2506 Re: weterynarz 02.01.11, 10:51
                      Sunia ma lekko ponad 4 miesiące. W sumie takich szczególnych objawów jak przy tych włosgłowkach to nie ma. Bo i nie ma biegunki, jest tylko troche ospała i całkiem przestała jesc. Do tego ma krzywice, której póki co nie idzie zwalczyc przez te robale. Dostaje w ciągu dnia witaminy w tabletkach i proszku. Niedawno zaczęła po trochu jesc, Dostaje karmę suchą i smażone podroby z kaszą bo tylko to chce jesc. Do tego przez trzy dni właśnie dostawała aniprazol 3 tabletki dziennie bo waży 25 kg. No i jeszcze 3 razy dziennie dostaje citropepsin na pobudzenie apetytu, do tego 2 razy dziennie dostaje wit. D3 . Jak pisałam wczesnie nie ma biegunki, dopiero wczoraj miała ale mało. Ja straciłam zufanie do dr. Glińskiego, wczesniej jezdzilismy tam z psami i kotem praktycznie przez 8 lat, no tak dac szczepionke czy odrobaczyc to jest ok, natomiast teraz nie mógł w ogóle znaleźc przyczyny krzywicy, ani wykryc wlosgłówek, ciągle sprzedawał mi nowe witami przez co mam ich już 6 paczek.
    • Gość: krisi444 Re: weterynarz IP: *.net.stream.pl 31.12.10, 17:40
      Polecam Forvet na ul. Bór.Nie zdzierają kasy ,płaci się za konkretne leczenie (np.zastrzyki) a nie za wizytę czy poradę.Mam yorka ,który przechodził tam operację.Zapłaciłam tylko raz.Kolejne wizyty , antybiotyk, ściągnięcie szwów już bez kasy. Polecam.
    • louissa27 Synowiec 02.01.11, 14:17
      Jedynym godnym polecenia weterynarzem jest Jarosław Synowiec z Poraja. Też mam owczarka niemieckiego i jak coś mu jest to tylko tam jadę. On kiedyś hodował owczarki niemieckie więc zna się na nich dobrze,ogólnie bardzo dobry lekarz.
      • Gość: aadd Re: Synowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 21:50
        Nie męcz dłużej psa i jedź do dr Synowca w Poraju.
        Nikomu innemu nie oddałabym mojego owczarka!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka