Dodaj do ulubionych

Nowy Wielki Raków

18.07.11, 09:27
Tak jak było wczoraj omawiane na Prezentacji która odbyła się na Promenadzie z największą oprawą jakiej w Częstochowie jeszcze nie było, wszyscy kibice którzy mają w sobie Czerwono-Niebieskie serce niech zakładają SZALIK! Tak! Bo szalik nie jest obciachem, nie jest czymś złym-to co masz w sercu, pokazuj. Klub się odbudował, sam p. Jurek Brzęczek zapowiedział że go nie satysfakcjonuje gra na poziomie II ligi (III ligi). Dlatego, musimy wspomóc naszą drużynę! Przyjdźmy wszyscy na mecz 23 Lipca, na godzinę 17:00 w Czerwono-Niebieskich barwach! Pokażmy, że jest dla kogo grać! Pokażmy i namawiajmy wszystkich znajomych: rodziców, babcie, dziadków, ciocie... wszystkich! Na nasz stadion warto przyjść i jest BEZPIECZNIE!! Warto przyjść z dziećmi! Pokażmy wszystkim to, co było kiedyś! Niech te czasy wrócą!! Niech wrócą Ekstraklasowe rozgrywki, niech wróci ta atmosfera, nawet niech wróci to, co było na Koszarawie --> www.youtube.com/watch?v=PeN7qIzLHmY&feature=youtu.be

Ludzie, przekonajcie się do nas, czas zniszczyć stereotypy!
Stadion: ul. Limanowskiego 83
Raków Częstochowa vs. Bytovia Bytów - pierwszy mecz Rakowa!
Zapraszamy!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Nowy Wielki Raków IP: *.net.stream.pl 18.07.11, 10:34
      Tja bezpiecznie nie wygłupiaj się co ja 6 letniemu dziecku mam powiedzieć idąc na stadion miajając 20-30 radiowozów policyjnych i dziesiątki policjantów uzbrojonych po zęby. Bezpiecznie to będzie wtedy jak będzie sobie stał jeden radiowóz a nie dziesiątki i nie będzie się pisało o wiecznych walkach i niszczeniu stadionów na tą chwilę piłki nożnej (kibicowaniu) w Polskim wydaniu nikomu nie życzę!!!
      • Gość: Lechu Re: Nowy Wielki Raków IP: 91.210.242.* 18.07.11, 11:22
        A ja życzę mniej wyborczej i tvn-u. Nie warto wierzyć w to, co mówią zakłamane media. Trzeba przyjść na stadion i się przekonać jak jest. Swoją drogą, to policja stoi na meczu - źle, nie ma jej - jeszcze gorzej. Niektórym ciężko dogodzić.
        • student854 Re: Nowy Wielki Raków 18.07.11, 11:35
          Nie jest tak źle. Jak Raków grał w 1 lidze, to bywało różnie. A teraz przyjazna atmosfera na stadionie. Ludzie przyjacielsko nie wyglądają, sprawiają złe wrażenie, ale generalnie na stadionie Rakowa jest ok ;)
      • Gość: do gosc Re: Nowy Wielki Raków IP: *.net.stream.pl 18.07.11, 19:32
        ehhh te uwagi "kubicuf" z olsztynskiej ;] ludzie przelamcie sie i zerwijcie ze stereotypami ktore wyrobili Ci ktorzy uznaja sie za kibicow :P
      • Gość: asd Re: Nowy Wielki Raków IP: *.internetia.net.pl 19.07.11, 17:07
        A armii nie widziałeś? Czołgi, śmigłowce, piechota?
      • Gość: ona Re: Nowy Wielki Raków IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.11, 10:29
        Mieszkam na Błesznie, całkiem niedaleko stadionu i od czasu do czasu zdarza mi się przejeżdżać koło tego obiektu podczas meczu . Nie widziałam tam jeszcze nigdy 20 policyjnych samochodów, a najwyżej kilka . Dziesiątki uzbrojonych po zęby policjantów to też jakaś fantazja . Sąsiedzi chodzą na mecze z kilkuletnimi dzieciakami i czują się na stadionie bezpiecznie .
        • Gość: acotopo Re: Nowy Wielki Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 11:19
          Mieszkam na Błesznie, całkiem niedaleko stadionu i od czasu do czasu zdarza mi się przejeżdżać koło tego obiektu podczas meczu . Nie widziałam tam jeszcze nigdy 20 policyjnych samochodów, a najwyżej kilka . Dziesiątki uzbrojonych po zęby policjantów to też jakaś fantazja .

mo[b]że nigdy nie przejeżdzałaś w czasie meczu?

Częstochowianin
          Musiałeś chyba nieźle kozaczyć skoro ktoś chciał Ci wpie....
          Oddychaj. Chodź sobie na ten Ckm. Noś trąbkę...
          Nie wpisuj bzdur na forum. Takich kibiców nie potrzebujemy!
          TYLKO RAKÓW!

To po co piszecie, żeby rozpowiedzieć wszystkim? I te hasła wszyscy na stadion itp...

sid
          Prezentacja Rakowa została specjalnie ustawiona na 20:00, bo żużel był od tygodni planowany na wcześniejszą godzinę. Chodziło o to, żeby wszyscy zdążyli dojechać po Włókniarzu. Niestety, w ostatniej chwili ktoś zmienił godzinę rozpoczęcia meczu z Gorzowem na 19:00... :/

NO być może - ja nie chcę twierdzić czyja to wina - ale jednak fakt jest faktem, że odbyło się to w tym samym dniu w tej samej godzinie. Są jeszcze inne dni tygodnia...

• Gość: K2 Spoko ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 23:09
      ... przyjde tam jak te zj..y w szalikach z tamtąd pójdą w cholere, raz dałem się naciągną w zeszłym roku i omało wpie...pod stadionem nie dostałem od jakiegoś nawaleńca w szaliku rakowa o zgrozo... na Rakowie daleko jeszcze do prawdziwego kibicowania rodem z CKMu... a szkoda bo piłka ma potencjał tylko ci kibole ludzi straszą.
      Pewnie nie jeden napisze że pieprzę głupoty, otóż nie znam to środowisko sportu Częstochowskiego od podszewki i wiem co mówię a żądne tego typu reklamy i prezentacje mnie nie przekonają doputy na stadion nie bęzie można wejść jak na normalna imprezę masową na której jest świetna atmnosfera.
      Tak drodzy szalikowcy Rakowa z ręką na sercu odpowiedzcie sobie czy naprawdę jesteście wporzo dla innych ludzi.....no sami powiedzcie....no niech jeden choc napisze?
      • Gość: nero Re: Spoko ale... IP: *.net.stream.pl 19.07.11, 23:42
        Ja nie jestem z szalikowców i dawno na Rakowie nie byłem. Kilkanaście lat, mówiąc szczerze. Ale w niedzielę na Promenadzie zobaczyłem coś takiego:

www.youtube.com/watch?v=HHN86zrErkc
        Włączcie, choćby na pierwsze kilka minut. To nic nie kosztuje.

Szalikowcy Rakowa są zdecydowanie "wporzo". Nawet więcej niż "wporzo". W niedzielę jednemu się wyrwało przekleństwo - czterech innych od razu go uciszyło. I głośno przeprosił. To totalnie inny standard, niż się mówi o nich w Częstochowie. I ta niesamowita żywiołowość!

Idę w sobotę na mecz - przekonali mnie do siebie. Ludzie, naprawdę olejcie to, co inni gadają. Bo głupoty gadają. Do zobaczenia na stadionie!
      • Gość: asd Re: Spoko ale... IP: *.internetia.net.pl 19.07.11, 23:49
        beznadziejna prowokacja, i to "kibicowanie rodem z CKMu" - wszystko do kupy - śmiechu warte
        • Gość: asd Re: Spoko ale... IP: *.internetia.net.pl 19.07.11, 23:58
          I zaraz pewnie pojawią się kolejni pokrzywdzeni przez zwyrodnialców z Rakowa, pobici, zjedzeni na surowo, zgwałcone córki i żony.
          Raków rozpoczął sezon "z kopyta", prezentacja w amfiteatrze wypadła porywająco, w mieście odżywa tęsknota za piłką nożną, w sobotę szykuję się fajny mecz, więc trzeba trochę czarnego "pijaru" RKS-owi na forum zrobić. Sponsor, spółka, prezentacja, transfery, ambitne cele, prężnie działajace Stowarzyszenie, teraz współpraca z APN, za dobrze w tym Rakowie się dzieje.

Tylko, że jak ktoś potrafi myśleć samodzielnie, to nie będzie na te śmieszne zabiegi zwracał uwagi i prędzej lub później na limanowskiego się zjawi.
          A jeśli prędzej, to okazja już w sobotę, inauguracja ligi z rewelacyjną swego czasu w Pucharze Polski Bytovią Bytów. Początek 17:00
          • Gość: acotopo Re: Spoko ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 00:22
            szkoda że prezentacja była równolegle do meczu Włókniarza!!

ale widocznie komus zależy żeby tak to wszystko właśnie wyglądało...

To są 2 różne dycypliny jakbyście nie zauważyli...

W sobotę może być cięzko - ale napewno przyjd
            • Gość: sid Re: Spoko ale... IP: *.net.stream.pl 20.07.11, 00:59
              Prezentacja Rakowa została specjalnie ustawiona na 20:00, bo żużel był od tygodni planowany na wcześniejszą godzinę. Chodziło o to, żeby wszyscy zdążyli dojechać po Włókniarzu. Niestety, w ostatniej chwili ktoś zmienił godzinę rozpoczęcia meczu z Gorzowem na 19:00... :/
              • Gość: olunia 6 lat IP: *.xdsl.centertel.pl 20.07.11, 12:56
                Dla takich chwil się żyje jak mecz z Koszarawą czy pierwsza prezentacja drużyny Rakowa.
                Raków potrzebuje kibiców a kibice Rakowa. Dołóżmy starań by zawodnicy czuli że cały stadion jest z nimi. Ja namówiłem ok. dziesięć rodzin z dzieciakami które spotkałem na promenadzie zróbcie to samo niech stadion wrze w sobotę czerwona koszulka głośne gardło i naprzód w górę tabeli. Oby nie było rozczarowania. Moje córki nie mogą się doczekać w przerwie chcą poznać ANIMKA.
                BBJ RAKÓW RKS !!!
          • Gość: K2 Re: Spoko ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 12:50
            no mam nadzieję że tak zostanie o ile prawdę piszesz... nie będę ryzykował tylko jak od znajomych wreszcie usłyszę...."Marek idziesz na Raków bo warto" to wtedy pójdę a tak to siłą mnie tam nikt nie zaciągnie...pod publiczkę każdy potrafi się zacvhować a chamstwo i tak wyjdzie na meczu ...przykro mi że mam takie zdanie na temat Rakowa ale latami zapracowaliście na to...sorki
      • Gość: Częstochowianin Re: Spoko ale... IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.11, 09:12
        Musiałeś chyba nieźle kozaczyć skoro ktoś chciał Ci wpie....
        Oddychaj. Chodź sobie na ten Ckm. Noś trąbkę...
        Nie wpisuj bzdur na forum. Takich kibiców nie potrzebujemy!
        TYLKO RAKÓW!
        • Gość: ymyjm Re: Spoko ale... IP: *.xdsl.centertel.pl 20.07.11, 13:12
          www.youtube.com/watch?v=HHN86zrErkc
          zobaczcie morderców ;-)
          mnie i moje krwiopijne córeczki oraz policję
          Przyjdź na czerwono Limanka sobota 17:00
    • Gość: lol Re: Nowy Wielki Raków IP: *.netcominternet.pl 20.07.11, 14:54
      pokazecie to co bylo kiedys? Czyli mordobicie na stadionie i demolka samochodow w trakcie przemarszu po przegranym meczu? Ehhhh .... lata 90 sie klaniaja. Ale wtedy to ty w tetrowe pieluszki sikales, a nie na mecze chodziles.
      • Gość: kibic Re: Nowy Wielki Raków IP: *.ip.netia.com.pl 20.07.11, 15:31
        Gość portalu: lol napisał(a):

> pokazecie to co bylo kiedys? Czyli mordobicie na stadionie i demolka samochodow
        > w trakcie przemarszu po przegranym meczu? Ehhhh .... lata 90 sie klaniaja. Ale
        > wtedy to ty w tetrowe pieluszki sikales, a nie na mecze chodziles.

Pokażemy, ale wtedy jak AZS i CKM pokażą jak rzucali koktajle Mołotowa do autobusu nr 24 koło Hali Polonia, którym kibice Rakowa wracali z meczu.
        • Gość: K2 Re: Nowy Wielki Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 23:44
          kurcze ludzie co wy pieprzycie, częstochowski sport powinien trzymać się razem bo wszędzie robi się zwyczajna bieda, co za róznica AZS/CKM/RKS/CKS wszyscy dostają po tyłku jeśli chodzi o kasę.
          Napisałem wczesniej akurat o dopingu na CKMie bo w tym sezonie jest naprawdę wporzo i aż chce się iść na mecz, Raków też powinien podążać tą drogą bo piłka ma zawsze potencjał tylko sami mięzy soba musicie wyplewić chamstwo które może nie tak jak kiedys ale się zdarza jeszcze, jeśli rodziny z dzieciakami poczują się bezpiecznie i dzieci nie będą musiały wysłuchiwać chamskich tekstów to aż bęzie się chciało iść na Raków.
          A teraz porusze taki drażliwy temat.... nie pisze o wszystkich kto sie poczuje urażony to znaczy że macza w tym palce... skoro Wy kibice Rakowa jesteście tacy wporzo to do jasnej cholery czemu żaden sponsor nie chce się tego tykać bo się boi że zrobicie mu antyreklamę, skoro jest tak fajnie to czemu sponsorzy nie walą drzwiami i oknami? No sie pytam!?
          • Gość: Lechu Re: Nowy Wielki Raków IP: 91.210.242.* 21.07.11, 00:57
            A na Włókniarz to może sponsorzy walą drzwiami i oknami (nie wiem czy zauważyłeś, ale właśnie pojawili się na Rakowie nowi sponsorzy)? Chyba nie bardzo. Rozumiem, że na Włókniarzu nie słychać absolutnie żadnych chamskich odzywek i wulgaryzmów? Bardzo starasz się wybielić klub z Olsztyńskiej i jednocześnie za wszelką cenę chcesz oczernić Raków. Argumenty i tak masz słabiutkie. Piszesz, że trzeba się trzymać razem, a sam wprowadzasz zamieszanie.
            • Gość: K2 Re: Nowy Wielki Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 23:06
              Czytaj ze zrozumieniem? Nawet jednego złego słowa na Raków nie napisałem tylko na ludzi NIEKTÓRYCH co tam uczęszczają.
              Sam gdy miałem 13-15lat ojciec pare razy mnie zabrał na Raków kiedy to jeszcze w pierwszej lidze grał i naprawdę pare następnych lat zależało mi an tym klubie na bierząco śledziłem rozgrywki i co się z klubem niedobrego działo....no i po kilku latach w zeszłym roku zachciało mi się pójśc znowu no i nic dobrego nie zobaczyłem...proste
              • Gość: Lechu Re: Nowy Wielki Raków IP: 91.210.242.* 22.07.11, 01:00
                Szkoda, że nie odpowiedziałeś na moje pytania. Chyba okazały się za trudne. Skoro na Włókniarzu nie widzisz żadnego chamstwa to chyba masz na myśli Włókniarz Kietrz
                • Gość: K2 Re: Nowy Wielki Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 10:42
                  ale co do tego tematu ma CKM :)
                  • redbluefan Re: Nowy Wielki Raków 22.07.11, 10:44
                    Sam pisałeś o kibicowaniu "rodem z CKM"...
    • Gość: Limanovia Raków pokazał swą wielkość ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 19:26
      0:2 z trzecioligowcem. Dzięki - jesteście wielcy! ;)
      • Gość: acotopo Re: Raków pokazał swą wielkość ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 20:04
        Gość portalu: Limanovia napisał(a):

> 0:2 z trzecioligowcem. Dzięki - jesteście wielcy! ;)

To tylko Puchar kolego!!!
        Nie ocenia się książki po okładce...
        • Gość: OMG! Precz ! IP: *.net.stream.pl 21.07.11, 18:54
          Tak ludzie ( w sensie Ci co odwiedzaja co 2 tygodnie Olsztynska , kupuja slonecznik i siedzi taki i wcina przez 1,5h i nawet nie otworzy mordy zeby krzyknac cos w sprawie dopingu , jedynie podniesie dupsko jak fala idzie. Zapraszam na L83 to wtedy zobaczycie co to doping i atmosfera na meczu) myslcie sobie dalej , na Rakowie dostane butelka to nie ide , policjii wiecej niz na komisariacie to dziecko tez sie boi , a po meczu zamieszki itp. To jest wlasnie je***a mentalnosc ludzi. Ci co byli na promenadzie 17.07 to widza jak jest na meczu. Jest rowniez identycznie tylko boiska brakowalo i przeciwnikow. Cale rodziny z dziecmi. Wiadomo ze tego nie powtorzymy poniewaz człowiek guma (Donald) wymyslil sobie zeby elementy pirotechniczne usunac ze stadionow. A zapytam tych co byli na promenadzie : stalo wam sie cos ? Race lataly po calym amfiteatrze ? Wszystko robione z glowa.

Zapraszam na Stadion w sobote na godz 17 zobaczycie co to kibic i prawdziwy doping ;P tu nie chodzi o rzucanie konfetii z ulotek auchan i tesco ale sila gardel !

BBJ RKS !
          • taki_i_owaki Re: Precz ! 21.07.11, 20:52
            ludzi ze slonecznikiem to ja wlasnie na Rakowie widzialem, tak samo jak z kielbasami i tez 90% stadionu siedzi i oglada mecz podrywajac sie moze ze 2 razy w meczu, jedyni co caly czas dopinguja to ci za bramka w miejscu dawniej zwanym "sektorem promila".

Zgadzam sie jednak, ze spokojnie mozna sie wybrac rodzinnie pod wzgledem bezpieczenstwa, bo juz od 2 lat nie widzialem niczego strasznego. Marny to jednak wybor jezeli chodzi o poziom sportowy, emocji i fajerwerkow pilkarskich tyle co w 3 biegach na olsztynskiej, lub w polowie seta na hali poloni.

A co do mentalnosci - juz to ktos wczesniej napisal, sami sobie zasluzyliscie na taka opinie jaka krazy po miescie, czeka was dluga walka o zmiane nastawienia ludzi, jednak stadion to nie wszystko, trzeba jeszcze sie zachowywac poza nim, a tu nadal jest kiepsko.

A co do zakazu pirotechniki, tot eraz to wszystko niby by bylo robione z glowa, tylko dlaczego jak bylo mozna to czesto to nie bylo robione z glowa ??? stad te zakazy.
            • Gość: K2 Re: Precz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 23:13
              taki_i_owaki napisał:

> A co do mentalnosci - juz to ktos wczesniej napisal, sami sobie zasluzyliscie n
              > a taka opinie jaka krazy po miescie, czeka was dluga walka o zmiane nastawienia
              > ludzi, jednak stadion to nie wszystko, trzeba jeszcze sie zachowywac poza nim,
              > a tu nadal jest kiepsko.

o i zgadzam się w 100% dokładnie o to mi chodziło, od razu normalnego kibicowania się nie stworzy....to jest długi okres w którym nie można sobie pozwolić na debilizmy, może i mówicie ze teraz jest OK ale ja po prostu podświadomie nie wierzę i takich niedowiarków jak ja jest bardzow ielu trzeba nas przekonać. Czemu każdy kto żyw wali na polonię (pomimo drogich bletów) czy na Olsztyńską, bo ma gwarancję popartą latami wzglęnie dobrego zachowania że nic nieoczekiwanego się nie wydarzy

• redbluefan Re: Precz ! 22.07.11, 10:39
                Sami nie wierzycie chyba w to co piszecie. Przecież tu nie chodzi o jakieś mityczne stereotypy czy uprzedzenia tylko po prostu o poziom sportowy.

Chociażby na Rakowie zapanował "wersal" to mecze z Nielbą Wągrowiec czy Jarotą Jarocin nie przyciągną 10tys widzów na mecz w III lidze i z tym trzeba się pogodzić. I tak sądzę, że jak na tych przeciwników co mamy w tej lidze to te ok 1,5-2tys widzów na meczach Rakowa to sporo. A to przecież tyle co ma AZS (a tam podobno wali kto żyw).
                Gwarantuję wszystkim co tu piszą, że gdyby Raków zamiast odpadać w I rundzie poradziłby sobie w Pucharze Polski w miarę dobrze i wylosowałby w jednej z rund np. Lecha, Wisłę czy Legię to nikogo by nie obchodziły jakieś tam wulgaryzmy i stadion zapełniłby się w nadkomplecie.

I wysoka - chociaż bez szału w ostatnich latach - frekwencja na Włókniarzu jest zagwarantowana tylko i wyłącznie przez fakt, że Włókniarz jest w najwyższej klasie rozgrywkowej i przez lata liczył się w walce o medale. Na ilu kibiców mógłby liczyć Włókniarz gdyby był ligę, albo dwie ligi niżej i zajmował miejsce w środku tabeli? I czy przerysowany obecnie pozytywny wizerunek kibica żużla cokolwiek by uratował?

Dlatego dajcie sobie spokój ze zbędnym odbijaniem piłeczki. Kto chodzi na Raków to wie jak jest, okazji żeby się o tym przekonać jest każdego roku przynajmniej 34, jak ktoś jest kibicem częstochowskiego sportu to będzie chodził i na CKM i na AZS i na Raków niezależnie od tego co tam gdzieś usłyszy, a jak ktoś za miłośnika sportu podaje się tylko na forum i jeszcze się do Rakowa nie przekonał to trzeba takiemu dać spokój. Nic na siłę.
                • redbluefan Re: Precz ! 22.07.11, 10:42
                  Oczywiście spotkań w Częstochowie w sezonie jest 17, a nie 34 ;)

To na koniec jeszcze dodam, kto jednak odważy zaryzykować własnym życiem, tego w sobotę zapraszam na Raków na mecz z Bytovią, niezależnie od pogody...
                  • Gość: K2 Re: Precz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 10:58
                    I wiesz co chyba zaryzykuję, ale jeśli będzie NOK to obsmaruję was tutaj;)
                • Gość: K2 Re: Precz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 10:57
                  Czyste dywagacje.
                  Heh a tak a propo to pamiętam jak CKM walczył o wejście do pierwszej Ekstraligi jeszcze w byłym stuleciu i ludzi było naprawdę wiele od zawsze tam... a nawet doskonałym przykłaem jest ten rok kiedy to CKM walczy o utrzymanie a ludzi jest więcej na meczach niż w sezonach kiedy to teoretycznie miały być tłuste.
                  Tak Raków jest w 2 lidze, ale gdyby tak awansował do ekstraklasy to ludzi było by nieporównywalnie więcej tylko zauważ zę za tymi awansami poszła by kasa na proocję pewnie trzeba by było nowy stadion postawić na któym były by doskonałe warunki no i mecze trochę ciekawsze by były a tak to no cóż teraz rozgrywane są mecze z cyklu "zenek podaj na lewą", nuda i tyle...wole iść do kina/ kabaret czy na AZS (gdzie mogę zobaczyć emocjonujące mecze z udziałem kadrowiczów i grę na naprawdę wysokim poziomie)/CKM... dzisiaj już nie ma kibiców jako takich... idzie się tam gdzie ma być ciekawie, są fajne warunki.
                  I na tą chwilę jeśli miałbym do wyboru RKS/CKM/AZS/CKS to wybrałbym wszystko tylko nie Raków...no sorki chłopkai ale na TĄ CHWILĘ nie przekonacie mnie.
                  Nie mam nic przeciw RKSowi i pewnie cieszyłbym się gdyby odnosił sukces ale jestem niedzielnym kibicem który kibicowanie traktuje jako rodzaj rozrywki i wybieram to gdzie jest fajnie i są emocje a takich kibiców jak ja są dziesiątki tysięcy w Częstochowie o których trzeba zawalczyć....Pan Maślanka jak widać to rozumie:)
                  • redbluefan Re: Precz ! 22.07.11, 12:54
                    Wszystko co jest pisane na tym forum to tylko dywagacje;)

Ja natomiast pamiętam sezon gdy Włókniarz spadał z ligi i ludzi było niewielu. A po youtubie krążył kiedyś taki filmik z początku lat 90 gdy Włókniarz był jak pamiętam Yawalem, był to jakiś skrót meczu z Częstochowy i ludzi na stadionie nie było więcej niż 500. Popularność zużla przychodzi więc falami i nawet prezes Maślanka nie ma monopolu na pełny stadion.

Widzę, że się jednak zgadzamy co do tego, że faktycznie to atrakcyjność rywala, rozgrywek wpływa na frekwencje na stadionie/hali. Mecz to nie teatr, i chyba każdy zdaje sobie z tego sprawę, że czasem się oberwie po uszach sędziemu czy jakieś wyzwiska polecą - bo to są emocje. Natomiast to nie to ma wpływ na frekwencję. Mecz Włókniarza ze Startem Gniezno o 5 miejsce w II lidze też ściągnie tłumów na stadionów.
                    • Gość: K2 Re: Precz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 23:40
                      jako że jestem rocznik 83 to nie bardzo pamiętam kiedy CKM był Yawalem, ale już natomiast AZS Yawal doskonale pamiętam bo nie raz z ojcem chodziliśmy na mecze z Olsztynem czy juz potem z kolegami na mostostal i świetne ogólnie lata 90te AZSu.
                      No to oczywiste że np mecz o pietruszkę w każdej dyscyplinie nikogo nie przyciągnie.
                      Tutaj koleżanka pod spodem napisała że niech niedzielni kibice zostaną w domu...ja się z tym nie zgadzam ponieważ ci niedzielni kibice też robią wkład finansowy w działalnośc klubu, a nie każdy chce należeć to tych fanatycznych kibiców z sektorów rozkręcających stadion.
                      Pozdrawiam wszystkich niedzielnych i nie niedzielnych kibiców ;)
                  • Gość: Olunia Re: Precz ! IP: *.xdsl.centertel.pl 22.07.11, 13:41
                    Niedzielni kibice niech siedzą w sobotę w domu bo przecież muszą przeżyć następny dzień.
                    Poranna msza a po południu dłubanie słonecznika i dmuchanko z kolegą w trąbeczkę.
                    Co do wyników one przyciągają ale frekwencja na Rakowie jest większa niż np Polonia W-wa.
                    Klub potrzebuje kibiców i każdy niech na mecz w sobotę weźmie znajomego koleżankę dzieci czy dziadków. Ale może być tak że Raków przegra bo to jest sport i kto ma lepsze umiejętności i troszkę szczęścia to wygrywa może być niski wysoki gruby czy chudy jak jest dobry to wygra i nie zależy to od rzeczy martwych "łańcuszek"
          • Gość: acotopo Re: Precz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 22:56
            Gość portalu: OMG! napisał(a):

> Tak ludzie ( w sensie Ci co odwiedzaja co 2 tygodnie Olsztynska , kupuja slonec
            > znik i siedzi taki i wcina przez 1,5h i nawet nie otworzy mordy zeby krzyknac c
            > os w sprawie dopingu , jedynie podniesie dupsko jak fala idzie. Zapraszam na L8
            > 3 to wtedy zobaczycie co to doping i atmosfera na meczu) myslcie sobie dalej
            > , na Rakowie dostane butelka to nie ide , policjii wiecej niz na komisariacie t
            > o dziecko tez sie boi , a po meczu zamieszki itp. To jest wlasnie je***a mental
            > nosc ludzi. Ci co byli na promenadzie 17.07 to widza jak jest na meczu. Jest ro
            > wniez identycznie tylko boiska brakowalo i przeciwnikow. Cale rodziny z dziecmi
            > . Wiadomo ze tego nie powtorzymy poniewaz człowiek guma (Donald) wymyslil sobie
            > zeby elementy pirotechniczne usunac ze stadionow. A zapytam tych co byli na pr
            > omenadzie : stalo wam sie cos ? Race lataly po calym amfiteatrze ? Wszystko rob
            > ione z glowa.
            >
            >
            > Zapraszam na Stadion w sobote na godz 17 zobaczycie co to kibic i prawdziwy dop
            > ing ;P tu nie chodzi o rzucanie konfetii z ulotek auchan i tesco ale sila garde
            > l !
            >
            > BBJ RKS !

No właśnie a czy idąc na mecz (czy to Raków czy Włókniarz) trzeba od razu krzyczeć i robić wszystko to co robią w młynie???
            i nie chodzi mi tu o rzucanie konfetti z ulotek auchan i tesco...
            Czy dla takich kibiców niema miejsca na rakowie? Bo z Twojej wypowiedzi właśnie to wynika.
            A szczerze powiem poziom widowiska pociąga za sobą poziom dopingu (chodzi mi o zwykłych kibiców) a z tym na Rakowie naprawde ostatnio kiepsko.
            I tyle w tym temacie. Mam nadzieję, że w tym sezonie się zdziwie.
    • Gość: Olunia zaproszenie IP: *.xdsl.centertel.pl 22.07.11, 07:55
      Sobota 17:00 23.07.11 r.
      Raków-Drutex Bytów
      Tylko nie spodziewajcie się poziomu Barsy Realu czy chociażby Wisły czy Legi
      To jest III liga.
      • Gość: gosc Re: zaproszenie IP: *.xdsl.centertel.pl 22.07.11, 17:13
        Idę w zależności od pogody ze znajomymi i dzieciakami zobaczę czy prawdę piszą jeśli nie to szybko mnie tam nie zobaczą.
      • Gość: pani Re: zaproszenie IP: *.xdsl.centertel.pl 22.07.11, 17:17
        Idę z koleżanką tylko szkoda że się płaci bo wcześniej chyba się nie łaciło
      • Gość: kolo Re: zaproszenie IP: *.xdsl.centertel.pl 22.07.11, 17:19
        A można coś tam zjeść i napić ;-(
        • Gość: Można Re: zaproszenie IP: *.net.stream.pl 22.07.11, 18:06
          Można coś zjeść i się napić bo jest catering obsługiwany przez kibiców. :)
          Niezależnie od pogody chodźmy na Raków. Ubierzmy się cieplej, weźmy parasole jak będzie padać, jakieś peleryny czy kurtki przeciwdeszczowe, ciepłe buty... I chodźmy, Ci co nie byli mają okazję zobaczyć jak jest naprawdę. Zmiana wizerunku kibiców i tak zależy od nas wszystkich, my też coś mamy wspólnego. Ponieważ gdy zobaczą więcej ludzi na stadionie, to bardziej się będą wszyscy zmieniać na lepsze! Weźcie to pod uwagę.

Jutro na Rakowie się wszyscy spotykamy! Do zobaczenia!
          • Gość: sobotni_kibic Re: zaproszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 01:15
            Gość portalu: Można napisał(a):

> Można coś zjeść i się napić bo jest catering obsługiwany przez kibiców. :)
            > Niezależnie od pogody chodźmy na Raków. Ubierzmy się cieplej, weźmy parasole ja
            > k będzie padać, jakieś peleryny czy kurtki przeciwdeszczowe, ciepłe buty... I c
            > hodźmy, Ci co nie byli mają okazję zobaczyć jak jest naprawdę. Zmiana wizerunku
            > kibiców i tak zależy od nas wszystkich, my też coś mamy wspólnego. Ponieważ gd
            > y zobaczą więcej ludzi na stadionie, to bardziej się będą wszyscy zmieniać na l
            > epsze! Weźcie to pod uwagę.
            >
            > Jutro na Rakowie się wszyscy spotykamy! Do zobaczenia!

Fajnie będzie... Staruch będzie sprzedawał kiełbaski...hhehhee
            Szacun dla stowarzyszenia WR...:-)
            • Gość: Zaskoczony Re: zaproszenie IP: *.xdsl.centertel.pl 24.07.11, 17:05
              Odwiedziłem po kilku latach limanowskiego ku mojemu zaskoczeniu było O.K. tak jak było opisywane poza jednym zdarzeniem kiedy kibice skandowali jeb... Pzpn po niesłusznej czerwonej kartce. Moje dziecko pytało się co to znaczy. Poza tym będę na następnym meczu i mam nadzieje że przekleństw już nie będzie. Poziom meczu O.K. jak na III ligę nawet momentami zawiało extra klasą.
              Pozdrawiam sympatyk.
              • Gość: Czoku Re: zaproszenie IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.11, 17:38
                Uwierz mi że nigdy nie będzie bez przekleństw. A to dlatego że są wszędzie. I ich nie wyeliminujesz. Ale atmosfera na Limance super!
                TYLKO RAKÓW!
      • Gość: lila Re: zaproszenie IP: *.xdsl.centertel.pl 22.07.11, 18:02
        A ile będzie ludzi
        • Gość: RKS Re: zaproszenie IP: *.net.stream.pl 22.07.11, 18:07
          Tego nie wie nikt, ale może być dużo bo to 1 mecz, są sponsorzy, lepsi grajkowie-okaże się ale ludzi to interesuje.
    • Gość: Arek Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 22.07.11, 18:42
      Wracam na stadion po 6 latach myślę że się nie zawiodę
    • Gość: Po meczu i wygrana Wygrana! IP: *.net.stream.pl 23.07.11, 23:35
      No i po meczu. Wygraliśmy. 2:0 z bieniaminkiem. A teraz pytanie: i co ??
      Latały butelki ? Kije, patyki, tasaki, noże na meczu ??

Dzięki wielkie wszystkim zgromadzonym na tym spotkaniu. :) Gdy śpiewał cały stadion, to było COŚ! Aż się łezka w oku zakręcała gdy śpiewali wszyscy, gdy wszyscy dopingowali a potem te strzały na bramkę!! Mega!

Jedynie sędzia nienormalny... Ale... I tak wygraliśmy!

A my swoje.... BYŁ BĘDZIE JEST !!! RAKÓW RKS!!!!

Więcej, więcej przychodźcie Częstochowianie, naprawdę warto przychodzić na Limanowskiego.
      • Gość: fcb Re: Wygrana! IP: *.pl 24.07.11, 10:03
        Dokładnie. Jeśli ktoś poszedł po paru latach przerwy, albo w ogóle pierwszy raz, to chyba się nie zawiódł. Bardzo ładny doping całego stadionu, zero wulgaryzmów, zero chamstwa. Ci, którzy wygadywali takie głupoty o Rakowie powinni się trochę wstydzić.
        Pozdro dla Pawła Kowalczyka!
        • Gość: 1921 Dla niedowiarkow IP: *.net.stream.pl 24.07.11, 11:40
          6.08.2011 | sobota | godz. 17:00 | RAKÓW – Jarota Jarocin |

Zapraszam juz dzisiaj wszystkich ! :D Niech Ci co nie wierza jak to jest maja kolejna szanse aby sie przekonac jak to jest na Rakowie !
    • Gość: JKH Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 24.07.11, 21:17
      Atmosfera - Super
      Frekwencja - B.dobra
      Wynik - O.K.
      Tylko do przodu.
      • redbluefan Re: Nowy Wielki Raków 24.07.11, 23:12
        Kibice Rakowa są w trudnej sytuacji bo są pod ustawiczną obserwacją, wręcz presją. Nikt nie chce się zbytnio rozpisywać o pozytywnych działaniach kibiców/stowarzyszenia, natomiast gdy wydarzy się coś złego wszyscy będą o tym bębnić na lewo i prawo. Mam wrażenie, że jest wiele osób, które tylko na to czekają. Jak na razie nie mają satysfakcji i oby tak jak najdłużej.

• Gość: kibic Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 25.07.11, 11:15
      Byłem na Rakowie i Włókniarz. Patrząc obiektywnie na Rakowie bluzgi po czerwonej kartce na Włókniarzu cały mecz jeb........... przeciwnika. Choć siła szalikowców 10:1 dla Rakowa.
      Szkoda że żużlowcy słabo jeżdżą ale 1 liga też nie jest zła.
      • taki_i_owaki Re: Nowy Wielki Raków 25.07.11, 18:29
        to malo obiektywnie jednak spojrzales, albo miales inna mijscowke, bo kolo mnie to non stop takich 2 "powaznych" panow wyklinalo albo przeciwnikow albo sedziego. Ale to jest norma na kazdej imprezie sportowej, poza tym przeciez nie trzeba isc na stadion zeby posluchac bluzgow, wszedzie tego pelno. Co do szalikowcow to tu sie zgodze, ale co do 1 ligi ?? poki jezdza to nie wszystko stracone :)
        • kmicic.full Re: Nowy Wielki Raków 27.07.11, 22:03
          A ja na stadionie Rakowa widziałem wiele kobiet i dzieci, nie słyszałem wielu bluzgów (na pewno nie więcej niż na ulicy,w szkole,w restauracji ,w dyskotece, czy w pracy) i nie widziałem żadnych pijanych zgredów, tak jak to miało miejsce kilka tygodniu temu na meczu CKMu z Apatorem .
          Rozumiem ,że stereotyp "kibicowania" w naszym mieście jest mocno utrwalony ,ale powoli to się na szczęście zmienia.
          Proszę o zapoznanie się z krótką relacją z meczu :skwr.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=227&Itemid=1
          • Gość: acotopo Re: Nowy Wielki Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 00:05
            kmicic.full napisał:

> A ja na stadionie Rakowa widziałem wiele kobiet i dzieci, nie słyszałem wielu b
            > luzgów (na pewno nie więcej niż na ulicy,w szkole,w restauracji ,w dyskotece, c
            > zy w pracy) i nie widziałem żadnych pijanych zgredów, tak jak to miało miejsce
            > kilka tygodniu temu na meczu CKMu z Apatorem .
            > Rozumiem ,że stereotyp "kibicowania" w naszym mieście jest mocno utrwalony ,ale
            > powoli to się na szczęście zmienia.
            > Proszę o zapoznanie się z krótką relacją z meczu : href="skwr.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=227&Itemid=1" target="_blank"
            rel="nofollow">skwr.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=227&Itemid=1

To dziwne, że byłeś na Apatorze - ja myślałem, że ludzie ze SKWR nawet nie przechodzą koło stadionu żużlowego...
            Bo przecież nie możecie w żaden sposób zrozumieć jak można iść w sobote na Raków a w niedziele na Włókniarz...
            A ja akurat tak często robie - choć muszę przyznać, że na Raków rzadziej, ale to już wina mojej pracy.
    • Gość: kibic Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 25.07.11, 13:11
      W Legnicy tylko zwycięstwo Rakowie tylko zwycięstwo.
      Tylko do przodu. Najazd na Legnicę musi być nas więcej niż w ubiegłym sezonie.
      BBJ Raków RKS
      • Gość: dd Re: Nowy Wielki Raków IP: *.static.reseler.com 25.07.11, 22:44
        A ja znowu w pracy bede :/ Ostatnio na wyjezdzie bylem chyba w tamtym roku w Sosnowcu .
      • Gość: Wyjazd Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 26.07.11, 07:20
        W Legnicy nie ma co liczyć na fajerwerki. Oni po wzmocnieniach są głównymi kandydatami do awansu ale warto obejrzeć ten mecz na własne oczy. Musi nas tam być więcej niż w ubiegłym sezonie niech piłkarze mają wsparcie. Tylko do przodu.
    • Gość: hhjjhh Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 26.07.11, 12:17
      Oby za rok stadion tak wyglądał jak sześć lat temu.
      RAKÓW.
      • Gość: RKS'21 Re: Nowy Wielki Raków IP: *.net.stream.pl 26.07.11, 15:50
        Być może i w tym roku będzie tak jak 6 lat temu na Koszarawie. :) Na 90-lecie istnienia Rakowa szykuje się ciekawy mecz z klubem ekstraklasowym. :)

Aa na mecze ligowe zapraszamy wszystkich chętnych, całe rodziny! Przychodźcie. Nic wam się nie stanie... Nie dostaniecie "butelką w łeb".

Do zobaczenia na Jarocie!
        • Gość: asd Re: Nowy Wielki Raków IP: *.internetia.net.pl 26.07.11, 16:50
          Stadion wygląda dziś prawie tak samo jak 6 lat temu, i jak 10 lat temu i jak 15 lat temu, i za rok też tak będzie wyglądał... Niestety.
    • Gość: vvccff Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 27.07.11, 09:59
      Chłopaki w tym sezonie nie dadzą sobie rady z awansem ale na pewno zrobią parę niespodzianek może z Miedzią ;-)
    • Gość: paa fundamenty Wielkiego Rakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 09:18
      fundamenty Wielkiego Rakowa ;

www.youtube.com/watch?v=w6k031SgApM
      www.youtube.com/watch?v=Y5UvRbL73NA&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=DGnieoGn-O8
      www.youtube.com/watch?v=FstCc13tGr8&feature=related
      • Gość: olunia Oszust IP: *.xdsl.centertel.pl 28.07.11, 10:02
        Dosyć się natrudziłeś by znaleźć te linki pierwszy jest z przed 6-ciu a drugi 7-miu lat dwa następne ukazują bierne zachowanie kibiców Rakowa przy prowokacji kibiców Odry. Jak zauważyłem ty nawet nie rozpoznajesz kibiców Rakowa i jak ktoś ma podobne barwy to Raków. Nawet laik pozna stadion Rakowa widocznie linki ściągał jakiś nieźle zakręcony gość i to w lewą stronę. Widocznie ten sport ogłupia.
        Zapraszam wszystkich normalnych:
        SOBOTA, 30 lipca, godzina 18.00
        Miedź Legnica VS RKS Raków oraz
        sobota, 6.08.2011, godz. 17:00
        RAKÓW – Jarota Jarocin
        www.youtube.com/watch?v=dsVLpfPozyU&feature=player_embedded
        • Gość: paa Re: Oszust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 10:21
          "trud" trwał 5 minut, prawda w oczy kole !
          • Gość: Olunia Re: Oszust IP: *.xdsl.centertel.pl 28.07.11, 11:29
            Nie kuje.
            Oto zakręcone umysły:
            kibice - www.youtube.com/watch?v=2dx2oaQVSK4
            www.youtube.com/watch?v=QHL4YgB6MsI
            www.youtube.com/watch?v=1zx6grhTxSk&feature=related
            zawodniczy - www.youtube.com/watch?v=0TfhLniUNGY&feature=related
            fanatycy - www.youtube.com/watch?v=YU0Lnj5uSBc&feature=related
            • Gość: paa Re: Oszust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 13:16
              widać , słychać i czuć Oluniu , że coś cię za rzadko kuje !
              • Gość: fcb Re: Oszust IP: *.pl 29.07.11, 10:57
                Zabolało łajzo?
          • oszustt Re: Oszust 24.09.15, 21:33
            UWAGA OSZUST w Pomorskim Janusz Hilbrecht, pełnomocnik firmy Lider NIP 591-144-60-51
            Zajmuje się dekarstwem i różnymi robotami budowlanymi.
            Pracuje na budowie 2-3 dni, bierze zaliczkę i więcej się nie pokazuje.
            Proszę uważać jest bardzo przekonujący.
      • Gość: asd Re: fundamenty Wielkiego Rakowa IP: *.internetia.net.pl 28.07.11, 20:30
        Jaki jest cel wyszukiwania takich filmików przez Ciebie? Co chesz tym udowodnić i czemu wyskakujesz z takimi "perełkami" akurat teraz? Teraz gdy Raków staje na nogi, na stadion chodzi coraz więcej kibiców, stowarzyszenie działa prężnie, dopiero co zorganizowano wyjątową w skali naszego miasta prezentację drużyny, wszystko zaczyna układać się finansowo (po x-komie, macronie i biedronce dziś dołączyli kolejni sponsorzy) i sportowo...

A o to stadionowy bandytyzm na Rakowie:
        skwr.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=227&Itemid=1
        rksrakow.pl/art.php?id=9&tyt=201107261512
        rksrakow.pl/art.php?id=9&tyt=201107192150
        • Gość: MPK Re: fundamenty Wielkiego Rakowa IP: *.net.stream.pl 29.07.11, 00:57
          Po meczu włókniarza. Linia nr. 13. Wiecie że dzieją się dantejskie sceny w tym busie wtedy ???!
          14-latkowie z dziewczynami tłuką w szyby, w sufit autobusu, urywają te rączki do trzymania się, krzyczą jak stado małp... sufit autobusu zniszczony, fotele zniszczone, szyby zniszcznone, oświetlenie zniszcznone... Banda chuliganów! Nie warto chodzić na włókniarz, bo w drodze powrotnej można od kogoś dostać w ryj i zostać poszkodowanym (czyt. kaleką)/

www.youtube.com/watch?v=05SORONo8tc
          www.youtube.com/watch?v=ajo-nknkH9k
          www.youtube.com/watch?v=cjftO1yLHug

• Gość: paa Więcej pokory ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 08:41
            Rakowiacy jak będziecie mieć w całym sezonie taką frekwencje jak Włókniarz na jednym . dobrym meczu to będzie to sukces.
            Więcej pokory !
            • Gość: kklloo Re: Więcej pokory ! IP: *.xdsl.centertel.pl 29.07.11, 09:45
              Na Raków przez cały sezon przychodzi około 55 tys a na żużel dwa razy więcej maże troszkę więcej więc nie jest tak źle jak na 70 drożynę w Polsce a dodając do tego cztery drużyny w Częstochowie to całkiem dobry wynik. A jak widzisz żużel po za jednym wyjątkiem Wrocław zawitał w mniejszych miastach. W większych króluje piłka i wierzę że ludzie przejrzą na oczy i zaczną inwestować w społeczeństwo częstochowskie a nie w najemników którzy jak tylko skończy się kasa odejdą a juniorzy których nie ma spadną z kretesem. Brak szkolenia młodzieży jest przerażający w żużlu lepiej naciągnąć sponsorów i kupić wyrobników.
              • Gość: kolo Re: Więcej pokory ! IP: *.xdsl.centertel.pl 29.07.11, 09:53
                Zgadzam się inwestycja w młodzież przynosi efekty i nawet gdy klub jest w ciężkiej sytuacji są z nim związani i grają za free. Za taką postawę wielki szacunek dla zawodników trenera prezesa i oczywiście dla wiernych kibiców.
              • taki_i_owaki Re: Więcej pokory ! 29.07.11, 13:59
                > Na Raków przez cały sezon przychodzi około 55 tys a na żużel dwa razy więcej m
                > aże troszkę więcej więc nie jest tak źle jak na 70 drożynę w Polsce

55 tys ???????? dobre sobie 17 meczy po 1,5k = 25,5k nawet przy odrobinie szczescia niech to bedzie 30k - skad ta reszta ????? chyba lacznie z wyjazdowymi.

Co do wlokniarza liczba 100k w sezonie mysle ze jest nawet zanizona ale powiedzmy ze bedzie

Co do reszty wypowiedzi to lepiej nie komentowac bo to znow jakis belkot malolata, ktory za 2 sezony bedzie oklaskiwam slowencow, bosniakow i innych ze wschodu, i co bedzie jak do rakowa trafi murzyn ?? tez beda wyzywac jak tego pilkarza z zawiszy ?
            • Gość: fcb Re: Więcej pokory ! IP: *.pl 29.07.11, 11:00
              Zobaczymy ilu widzów przyjdzie na Włókniarzyka, jeśli w 1 lidze będzie jeździł samymi juniorami :)))) Nie kompromituj się pajacu :)
              • Gość: Olunia Sponsorzy IP: *.xdsl.centertel.pl 29.07.11, 11:37
                Świetne info. Kolejni sponsorzy dołączyli do czerwono-niebieskich prawdopodobnie do końca sierpnia dołączą następni.
                Tylko do przodu !!!
                Może w tym sezonie
                I liga I liga RKS ???
                • Gość: l Re: Sponsorzy IP: *.net.stream.pl 29.07.11, 15:37
                  Jacy sponsorzy ?
                  • redbluefan Re: Sponsorzy 29.07.11, 17:05
                    Jacy? Nowi.

rksrakow.pl/dzial.php?id=2
              • redbluefan Re: Więcej pokory ! 29.07.11, 17:04
                Tylko po co te pyskówki? Komu to służy?
                @fcb, jak Ty na piszesz na forum raz "pajacu" a ktoś z Włókniarza napisze to 5 razy to i tak za chwilę wszyscy będą mówić że to kibice Rakowa obrażają innych. Dyskusji na tym forum nie wygrasz, a opinia "chamów" obejmie całość kibiców RKS-u.

Jednym życzę awansu, a drugim nie życzę spadku, ale gdyby tak się stało, że Raków awansuje, a Włókniarz spadnie to wtedy możemy rozmawiać o porównywaniu frekwencji.

PS. 8x8, 8x9, 8x10 - nijak nie wyjdzie 100tys ;)
                • taki_i_owaki Re: Więcej pokory ! 29.07.11, 18:58
                  > Jednym życzę awansu, a drugim nie życzę spadku, ale gdyby tak się stało, że Rak
                  > ów awansuje, a Włókniarz spadnie to wtedy możemy rozmawiać o porównywaniu frekw
                  > encji.
                  >
                  > PS. 8x8, 8x9, 8x10 - nijak nie wyjdzie 100tys ;)

Dlaczego specjalnie zanizasz ilosc widzow ?? srednia wychodzi 11 000, wiec juz przy 9 meczach zbizymy sie do "setki", a nawet jak to bedzie w sumie 90 000 to jak to sie ma do proponowanych 55 000 na rakowie?

www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/07/20/frekwencja-na-stadionach-zuzlowych-po-13-kolejce/
                  PS. jak mozesz tez zauwazyc frekwencja w 2 ligowych klubach nadal znacznie przewyzsza srednia rakowska 2 ligi. W tej chwili jest moda na zuzel, jak byla na "malysza" i tego glupimi wpisami zaden z was "rakowiakow" nie zmieni.
                  • Gość: RKS je*ac cioty z olsztynskiej IP: *.net.stream.pl 29.07.11, 20:19
                    wy sie tak madrujecie madrujecie. Zacznijmy od tego jaka pojemnosc ma stadion L83 a jaka ten owal na zawodziu ? Rakow ok 3-4 tys , wlokniarz kolo 20 tys. Wiec powiedzcie mi madruski jedne jak mamy pomiescic wiecej kibicow ? chyba ze na boisku ich ustawimy to moze jeszcze z 1tys sie dolozy.

POZDRO DLA KIBICOW RAKOWA JUTRO WYJAZD ZA TYDZIEN NA PELNEJ WCHODZIMY NA ŁUK !!!
                    • Gość: kibolia rakowia curvowia IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.11, 23:37
                      spokojnie tramwaj niedługo dojedzie .Oczywiście dopóki meczu nie sprzedacie .Wtedy linię odetną.Matołku
                    • taki_i_owaki trollu 30.07.11, 06:30
                      To zapytaj starszych kolegow, jak i gdzie miescilo sie wiecej kibicow.
                      • Gość: fcb Re: głąbie IP: *.pl 03.08.11, 11:37
                        Nie kompromituj się synku. Życzę ci spadku o klasę niżej. Zobaczymy, ile "fanów" przyjdzie:)))))
                        • taki_i_owaki Re: głąbie 03.08.11, 12:38
                          poki co to kompromitujesz sie sam lacznie z nijakim/nijaka olunia, a ze zyczycie spadku wszystkim dookola (cale szczescie, ze jako ta mniej cywilizowana czesc spoleczenstwa jestescie w mniejszosci) to zadna mi nowina, dla was najlepiej jakby wygonic wszystkie inne dyscypliny i kluby - ale mam dla ciebie zla nowine - to se ne da.
                          Ja niestety dla ciebie mimo wszystko zycze Rakowowi stabilizacji, a awansu najpozniej w przyszlym sezonie. Ale ciebie nie pozdrawiam,

PS: Marek cie tez nie pozdrawia.
                  • Gość: olunia Re: Więcej pokory ! IP: *.xdsl.centertel.pl 29.07.11, 23:11
                    Do - taki_i_owaki napisał:
                    Jeśli masz jaja przedstaw się: 506171655
                    możesz napisać sms lub podaj nr. telefonu wyślę ci mój adres !
                    • taki_i_owaki Re: Więcej pokory ! 30.07.11, 06:32
                      mozesz byc pewny ze niedlugo ktos cie zarejestruje w jakims fajnym konkursie sms ;)

Jak juz podajesz nr telefonu to napisz od razu imie nazwisko i adres, nie zapomnij podac pesel i nip
                      • olunia.rks Re: Więcej pokory ! 30.07.11, 10:04
                        Jednak peniasz?
                        • taki_i_owaki Re: Więcej pokory ! 31.07.11, 06:56
                          > Jednak peniasz?

hehehe, nie slyszalem tego zwrotu od ladnych 20 lat - myslalem ze w podstawowkach/gimnazjach juz tak sie nie mowi :D
                          • olunia.rks Re: Więcej pokory ! 31.07.11, 10:44
                            Nie napinaj się tylko jak nie masz jaj to może masz troszkę odwagi.
                            Lecz z drugiej strony jak boisz się dziewczyn to skąd u ciebie może być odwaga.
                            Ale próbuję cię zrozumieć być bitym przez matkę w dzieciństwie zostawiło ślad na twojej psychice. Ja cię nie będę biła.
                          • Gość: fcb Re: Więcej pokory ! IP: *.pl 03.08.11, 11:38
                            Tchórz:)
                  • redbluefan Re: Więcej pokory ! 03.08.11, 17:26
                    Sorry masz rację, przyznaję się do błędu, tych statystyk z tego sezonu nie widziałem, a i zapomniałem, że jest przecież jeszcze "baraż o baraż" czyli możliwe jest 9 spotkań, ale czy będzie to dopiero zobaczymy, tak jak zobaczymy jak się to wszystko ułoży na Rakowie.

A żeby nie było, że tak do końca przyznaję Ci rację, to powiedzmy, że swoje wyliczenia odniosłem do zeszłego sezonu:
                    6. Włókniarz Częstochowa - 7.111 (9 meczów, łącznie 64.000)
    • Gość: cycu Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 30.07.11, 01:19
      Liczymy na jakąś niespodziankę może jeden punkcik ;-)
      TDP
    • Gość: Olunia Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 31.07.11, 01:02
      Brakło trochę czasu do niespodzianki ale Głowy do góry Rycerze z pod Jasnej Góry.
      • Gość: kibolia Re: Nowy Wielki Raków IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.11, 20:02
        Przestań olunia bo mnie osłabiasz.Ile tego czasu, dwie godziny?Krzyk na całą stronę jaki ten Curvowia wielki ,a póżniej Miedź wymiata.A lalunie z Rakowa mordy w kubeł.Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe.I nie zapraszamy śmierdzących pysków na strony Włókniarza.
        • Gość: Lechu Re: Nowy Wielki Raków IP: 91.210.242.* 31.07.11, 20:52
          To po co ty parchu odzywasz się w temacie, który dotyczy Rakowa?
          • Gość: kolo Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 31.07.11, 21:52
            Nie ruszaj gówna bo zacznie śmierdzieć.
            To są mocarze klawiatury.
            A my swoje BBJ Raków RKS.
            Tylko do przodu.
            • Gość: pompon Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 01.08.11, 18:05
              Trzeba zapomnieć o Miedzi i szykować się na Jarotę. Oni wygrali dwa mecze. To będzie sprawdzian czy gramy o górna część tabeli czy walczymy o utrzymanie. Na tle Miedzi wypadliśmy średnio.
              Tylko do przodu.
              • Gość: kibic876543 Re: Nowy Wielki Raków IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 18:33
                A kto wielkie derby Skra-Raków -to były wspaniale mecze .A Raków -Victoria.
                • Gość: RKS Re: Nowy Wielki Raków IP: *.net.stream.pl 01.08.11, 19:12
                  www.tvn24.pl/-1,1712561,0,1,z-maczeta-jechali-na-jasna-gore,wiadomosc.html
                  hahaha
                  • Gość: olunia Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 02.08.11, 18:49
                    Zastanawiam się co koleś chce osiągnąć.
                    Nie zna się na piłce a o klubach nie wspomnę.
            • Gość: Sensacja Wielka sensacja IP: *.xdsl.centertel.pl 04.08.11, 21:47
              Raków 1 września rozegra mecz z Wisłą Kraków na Limance !!!!!!!!!!
    • Gość: kibic Dla normalnych-ocena IP: *.xdsl.centertel.pl 02.08.11, 19:06
      Recenzja meczu zabrakło czasu:
      www.youtube.com/watch?v=qb4nge-p_QE&feature=share
    • Gość: rks rakow Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 03.08.11, 16:18
      W sobotę tylko zwycięstwo !!!!!!!!!!!!!!!!
      • olunia.rks Re: Nowy Wielki Raków 04.08.11, 21:49
        Raków - Wisła Kraków 1 września 17:30
        • olunia.rks Re: Nowy Wielki Raków 04.08.11, 21:52
          Dla niedowiarków:
          rksrakow.pl/art.php?id=9&tyt=201108041632
          • Gość: Ginko Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 05.08.11, 21:51
            Świetne info !!!!!!
            Ale w sobotę na Jarotę.
            Tylko do przodu !!!
            • Gość: doda Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 06.08.11, 08:41
              Dziś 17:00 wszyscy na Raków. !!!
              BBJ Raków RKS !!!
        • Gość: nero Re: Nowy Wielki Raków IP: *.net.stream.pl 11.08.11, 09:41
          Myślicie, że nasza częstochowska Wyborcza kiedyś napisze o tym meczu z Wisłą Kraków? Eeee, to chyba za słaby news, nuda, nic się nie dzieje, szkoda pisać, gdy mamy takie breaking newsy jak: "częstochowianie walczą w siatkówkę plażową" czy "nowy trener KS Częstochowa".

Żenuła.
          • Gość: Lechu Re: Nowy Wielki Raków IP: 91.210.242.* 11.08.11, 12:15
            czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,10071887,Ale_jazda__Przyjedzie_do_Czestochowy_Biala_Gwiazda_.html
            • Gość: nero Re: Nowy Wielki Raków IP: *.net.stream.pl 11.08.11, 19:17
              No! :)

P.S.
              Ups... ;)
    • olunia.rks Polska-Włochy na Limanowskiego 06.08.11, 11:51
      A po Wiśle żeby atrakcji we wrześniu nie zabrakło 7 września na limanowskiego mecz reprezentacji do lat 20 Polska-Włochy początek spotkania o godz 16:30 !!!
      Piłkarska Częstochowa zaprasza wszystkich na Limanowskiego.
      Tylko do przodu !!!
      BBJ Raków RKS !!!
      • Gość: Kibic Re: Polska-Włochy na Limanowskiego IP: *.xdsl.centertel.pl 06.08.11, 13:57
        A czy to jest pewne?
        • olunia.rks Re: Polska-Włochy na Limanowskiego 06.08.11, 14:00
          www.wczestochowie.pl/kategoria/sport/2400,mecz-polska-wlochy-w-czestochowie
    • Gość: Zasko Re: Nowy Wielki Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 15:35
      Niemoc napastników mnie zaskakuje 5 setek to jakaś masakra.
    • Gość: kibic Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 16.08.11, 18:12
      Panowie brać się do roboty i kopać gałę nawet po treningach bo zaczynacie się ośmieszać taką skutecznością i wolą walki do końca.
      • Gość: weku Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 17.08.11, 00:25
        To prawda do roboty kopać piłę gdzie się da uważacie się za zawodowców no przynajmniej zachowanie wasze po meczach na to wskzuje tylko piłkarz udowadnia swą jakość na mórawie a nie poza nią !!!
    • Gość: alko Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 19.08.11, 18:48
      W sobotę może wygrają może lepiej by mecz był nie ładny ale były trzy punkty.
    • Gość: RKS 1989 Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 20.08.11, 22:38
      Można by narzekać ale trzy punkty są najważniejsze a skuteczność może w końcu przyjdzie.
      Tylko do przodu.
    • Gość: moka Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 22.08.11, 10:51
      Trochę trzeba poprawić skuteczność a konto bramkowe na pewno się będzie powiększać w szybszym tempie.
      • Gość: Zak Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 24.08.11, 19:03
        Tylko do przodu !!!
        A GW niech łapie chwytliwe tematy.
        Może przyjdź na Raków, a obedrą cię ze skóry.
        BBJ Raków RKS.
        • Gość: ml Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 26.08.11, 16:08
          W sobotę kolejne spotkanie oby trzy punkty były nasze !!!!!!!!!!!
    • Gość: kibic Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 29.08.11, 12:15
      A teraz Wisła zobaczymy różnicę i co reprezentuje Częstochowska piłka. Wszyscy na Limana 16:00.
      Tylko do przodu !!!
      • Gość: oi Re: Nowy Wielki Raków IP: *.rev.masterkom.pl 29.08.11, 15:51
        Ta trzeci garnitur przyślą,a trzecioligowi naiwniacy szukają jeleni.
        • olunia.rks Re: Nowy Wielki Raków 29.08.11, 16:37
          Wisła to Wisła trzeba wygrać i już czy trzeci czy piąty garnitur przyślą.
          • Gość: lewy Re: Nowy Wielki Raków IP: *.xdsl.centertel.pl 30.08.11, 12:28
            Wszyscy na Wisłę atrakcje gwarantowane. Dzieci będą miały Animka, ciekawe losowania, a i dla ucha coś się znajdzie.
        • Gość: asd Re: Nowy Wielki Raków IP: *.internetia.net.pl 30.08.11, 18:55
          Sobolewski, Garguła, Jirsak, Biton, Lamey, Nunez...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka