Dodaj do ulubionych

Nie chcemy umów śmieciowych

10.08.11, 23:58
współczuję przyszłym pracownikom,
traktowanie zblizone do traktowania niewolnika
ale "o take polske walczyliśmy"
proponuję sprawdzić koneksje rodzinne rurexpolu a sellpo,
najlepiej byłoby powieśić jakiegoś skur...syna z zarządu, dla przykładu żeby się gnoje nauczyli szacunku dla ludzi
zawsze mowiłem jebany kraj, gdzie całą popuacje na stanowiskach rządowych i kierowniczych należało by wybić do nogi
Obserwuj wątek
    • rafalek135 Nie chcemy umów śmieciowych 11.08.11, 06:49
      TO jest cała POlska
      • Gość: observer a co na to IP: *.ice-net.pl 11.08.11, 09:49
        aktualny i przyszły poseł?
        • Gość: czasnaporządki Re: a co na to IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 23:15
          Nie tylko w Rurexpolu lecą z ludzmi w chu.a,w całej Częstochowie tak jest!Umowy na pół etatu,a muszą pracować po 10-12 h!W Polontex-ie,po przepracowaniu 6-ciu miesięcy pracownicy są zwalniani na miesiąc i znowu przyjmowani(nazywa to się wyciszenie).W Solid-zie pani kadrowa nowo przyjętym pracownikom podsuwa umowę zlecenie wraz z oświadczeniem,iż "nie chcą z własnej woli pracować na umowę o pracę",a jak nie pasuje,to nie dostaną nawet zlecenia.Czyste oszustwo,bo i tak wykonują póżniej pracę pod nadzorem przełożonego,w określonym miejscu i czasie.Ale PIP takich spraw nie zauważa,bo lepiej wypić małą czarną niż zadzierać z zatrudniającym wielu bezrobotnych(nieważne,że na gó...anych warunkach).Rąsia rąsię myje.Prezesi są uśmiechnięci,prezydenci i wojewoda również bo im słupki z bezrobociem spadają,a robole niech chleb ze smalcem wpierda...ą!Chyba już czas na rewolucję,kilka łbów musi spaść!
    • angrusz1 Nie chcemy umów śmieciowych 11.08.11, 07:29
      Po 30 latach pracy na umowy śmieciowe to jaka będzie emerytura ?

Hmm, kiepskie perspektywy .
      • Gość: kicha Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 07:44
        jak już będziesz kwiatki wąchał od spodu to po co Ci ta emerytura?Chyba wiesz że za pracę w katolickim kraju trafisz do raju?
    • angrusz1 Re: Nie chcemy umów śmieciowych 11.08.11, 07:32
      Do Janka Muzykanta :

Hmm, ale sondaże wyborcze mówią co innego - Polacy są zadowoleni .
      Może to ci , którzy maja normalną umowę o pracę , umowę na stałe . Dawniej to standard .

No ale Chińczycy mają jeszcze gorzej a to oni wyznaczają standardy socjalne .
    • Gość: kicha Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 07:46
      zostań bohaterem i i zrób tak dla dobra ogółu.
    • corepl Nie chcemy umów śmieciowych 11.08.11, 07:53
      MASAKRA - te wszystkie agencje "pracy tymczasowej" powinny zostać zdelegalizowane, żerują tylko na pracowniku. Jeśli firma chce ludzi do pracy to niech zatrudnia bezpośrednio i tak mają okres 2lat przez który mogą przedłużać umowę choćby i co miesiąc. Dwa lata to chyba wystarczający czas by poznać pracownika.
      BTW taki właśnie jest ten częstochowski "rynek pracy" na tych niezliczonych agencjach stoi.... :(
      • Gość: guga Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.11, 14:33
        właśnie, powinni zlikwidować te worki czy innych pseudo pracodawców
        • Gość: olo Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 21:11
          Worki to nie pracodawcy to zwykli oszuści i złodzieje.
    • kovalskybobi Nie chcemy umów śmieciowych 11.08.11, 08:29
      rozświetlmy nocą siedziby agencji pracy tymczasowej :)
    • prawdziwykicha.1 Nich Anglia da nam przykład jak zwyciężać mamy. 11.08.11, 08:55
      bierzmy przykład z anglików i nawrócimy prezesów na prawdziwą katolicką wiarę.Rozpalimy stosy z prezesami na wierzchu.
      • Gość: Swojak Do debila kichy IP: *.197-181-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.08.11, 10:18
        Znowu tu jesteś zarazo forum
    • Gość: realista Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.net.stream.pl 11.08.11, 10:12
      Z jednej strony to nieetyczne ale z drugiej pracodawca ma takie prawo a pracownik ma prawo się nie zgadzać i szukać czegoś lepszego, przecież z własnej woli zgadza się na warunki pracy.
      • Gość: ja Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.11, 10:40
        ,,Gdyby uczciwie, kilka miesięcy wcześniej, powiedziano tym ludziom, że będą zatrudnieni przez agencję pracy tymczasowej, mieliby czas na znalezienie zajęcia. A tak postawiono ich w sytuacji bez wyjścia,,

Dać im kilka miesięcy na starych zasadach umowy żeby mogli poszukać zajęcia i i tak będzie źle.
      • Gość: prezes Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.11, 22:31
        ty buraku jak bys miał rodzine i 3 dni przed koncem umowy dowiedział bys sie ze przejmuje cie nowa firma to bys nie podpisał
      • Gość: prezes Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.11, 22:46
        realisto je...ny wiesz co to jest demokracja wyzysk człowieka przez człowieka z własnej woli to mozesz isc na klopa i zrobic co swoje.W jakim ty świecie żyjesz i ile masz lat żeby takie cherezje pisać
        • Gość: realista Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.net.stream.pl 13.08.11, 08:16
          Nie moja wina, że nie chciało Ci się uczyć i brak Ci talentów skoro masz najgorszą umowę...
          Możesz mieć pretensje do samego siebie, zasługujesz na więcej? to szukaj gdzie indziej.
          Mnie jak nie pasowała praca jedna, druga, trzecia to szukałem dalej... też mając żonę i dzieci ale Ty tylko obrażać potrafisz i chciałbyś mieć podstawione pod nos.
          • Gość: prezes Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.11, 22:58
            kolego realisto uczyc mi sie chciało talentów mi nie brak i szukam gdzie indziej tylko nie ubliżaj komuś kto nie moze znależc pracy bo miał fach w tej branży
            • Gość: realista Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.net.stream.pl 15.08.11, 10:57
              Na razie to ty mi naubliżałeś i to dwa razy.
              Nie moja wina, że jesteś nieudacznikiem...
              • Gość: prezes Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.11, 18:43
                ja ci moge 100 razy naublizac ty gadzie przyjedz pod rurownie to zobaczysz nieudacznika konfidencie
              • Gość: prezes Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.11, 18:54
                nieudacznikiem jestes ty ch.ju bo tu piszesz je ..ny bambusie 3 ch .je w bok i nie pisz juz wiecej
                • Gość: realista Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.net.stream.pl 16.08.11, 09:42
                  Zawsze się śmieje z takich idiotów jak Ty :) w dodatku jak pokazałeś kim jesteś to mi nie żal, że wyleciałeś.
    • Gość: ewa Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.net.stream.pl 11.08.11, 14:21
      W tej niby wolnej Polsce panuje jawne niewolnictwo w białych rękawiczkach!! Prawo w Polsce jest baaaardzo chore! Wszystkie te agencje pracy tymczasowej powinny już dawno przestać istnieć!!!
      • Gość: angrusz1 Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 14:33
        Tak będzie zawsze, aż bezrobocie będzie w okolicy ponad 5 % czyli ponad normalny stan .
        Przy wyższym bezrobociu warunki narzuca pracodawca .

Hmm, ale w Chinach pracownicy też nie mają dużo wyboru , a to tam są wyznaczane standardy socjalne , poprzez ustalanie kosztów wielu , wielu produktów .
        • Gość: a-z Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.centertel.pl 11.08.11, 15:45
          A work service już szuka chętnych na miejsce tych 20 co nie podpisali umów
          • Gość: asa Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.realestate.net.pl 11.08.11, 16:43
            Kto pozwolił na powstanie takich firm, które są pośrednikami w zatrudnianiu pracowników.
            Kto pozwolił na to złodziejstwo w katolickim kraju.
            Bardzo współczuję tym, których to dotknęło.
            Jak pójdę na wybory (jeszcze nie wiem czy pójdę bo nie mam na kogo głosowac), to wszystkich skreślę. Świadomie oddam głos nieważny.
            Rządzili już wszyscy (z każdej opcji politycznej) i wszyscy jak dojdą do władzy to robią to samo,
            a tylko jedni na drugich gadają.
            • Gość: TI TI Tina Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 18:05
              Politycy do kostnicy.
              Bić białych i czerwonych !!!
              Niech żyje anarchia!!!
              Движение Сoпрoтивления - Мaрш Мaхнoвцев
    • angrusz1 Nie chcemy umów śmieciowych 11.08.11, 22:40
      Rafał Ziemkiewicz :"Od tego czasu jestem ostrożny wobec medialnych zadym - co i Państwu szczerze doradzam."
    • s13corpion mam pytanie 12.08.11, 14:09
      Dlaczego nie napisano całej prawdy? Przecież zatrudniła Alchemia kilka (podobno 4) osób na czas nieokreslony. Czy nie może w tej sprawie wypowiedzieć się prezes DCh? A moze i po wygasnięciu pakietu taki los spotka innych?
      "... A miało być tak ładnie - wywiady miały byc ..." (Max Paradyz - Seksmisja)
      • Gość: czasnaporządki Re: mam pytanie IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 20:39
        Nie 4,a 6 i na razie są na czas określony,bo są szkolone,a póżniej też będą wydymane.
      • Gość: xxx Re: mam pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.11, 22:40
        trzeba zacząć od tego gdy huta sprzedawała rurownie dlaczego nie wprowadziła aneksu do umów dla pracowników bez pakietu przedłużając chociaż na pare lat lub na stałe tez ktoś musiał mieć w tym interes.bo na stalowni czy walcowni podostawali na czas nieokreslony poprostu czarna magia kto ma kase ten rządzi
        • Gość: kladk Re: mam pytanie IP: *.rev.inds.pl 13.08.11, 14:24
          Jestem pracownikiem niepakietowym w ISD-Huta Częstochowa. I co z tego że mam umowę na czas nieokreślony, skoro i u nas już weszła agencja pracy tymczasowej. Nie chce prorokować ale po wygaśnięciu pakietu socjalnego wszyscy, czy to pakietowcy czy nie, będziemy zatrudnieni na warunkach agencji.
          Częstochowa to dziura zabita dechami. Przez kilkanaście lat rządów Pana Wrony liczyła się tylko Jasna Góra i kler. Na to szły wszystkie środki. Pamiętacie był nawet taki okres kiedy w całej Częstochowie nie było ani jednego kina (wiocha, wiocha i jeszcze raz wiocha). Jak tak dalej będzie to wszyscy młodzi wyemigrują z tego zasranego miasta. Zostaną tu tylko renciści i emeryci to będzie miasto widmo o ile już nie jest.
          • Gość: angrusz1 Re: mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 19:30
            Do kładk :

Czy ja dobrze zrozumiałem ?

Czy ty obwiniasz prezydenta miasta o to , że jest duże bezrobocie w kraju w tym i w Częstochowie ?

Czy ty obwiniasz prezydenta miasta o to , że pracodawcy wykorzystują swoją przewagę ekonomiczną i narzucają pracownikom niekorzystne warunki pracy ?

Hmm, no cóż widzę, że i tacy ludzie są .
            Chyba często tacy są bezrobotni .
            No i dobrze takim .
            Bo na głupotę nie ma rady .
            • Gość: kladk Re: mam pytanie IP: *.rev.inds.pl 13.08.11, 19:59
              Obrońca się znalazł. Co prawda boli (uderz w stół a.......). . Kogo mam obwiniać. Zamiast rozwijać rynek pracy (przyciągać inwestorów ), na piedestale była tylko III aleja i Jasna Góra.
              Ludzie się na nim poznali i zrzucili gościa ze stołka, ale był na tyle bezczelny że wziął udział w następnych wyborach na prezydenta miasta (i co z tego wyszło ha ha ha). Ciężko odejść od koryta nieprawdaż.
            • Gość: xxx Re: mam pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.11, 22:45
              ty angrusz głupote to ty masz w głowie chyba forum pomyliłeś Prezydent z województwa zrobił powiat a zarazem wioche jak kolega napisał wczesniej zobaczymy inteligencie jak ty spadniesz kiedyś ze stołka chyba masz dobre plecy żeby takie głupoty pisać
              • Gość: trzy xxx Re: mam pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.11, 22:52
                a ty co z wiejskiego niebytu nie mylić z odbytem spadłeś z dobrobytu.Musisz udać się do Lepperowej tam potrzebują pracowników.
                • Gość: xxx Re: mam pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.11, 22:30
                  odbyt to chyba tak miałeś mieć na imie bo każdemu tam włazisz apropo jak masz numer do Lepperowej chętnie zadzwonie po żałobie
    • psamtik Płaczecie jak dzieci... 15.08.11, 08:13
      Płaczecie jak dzieci. Jak wam tak wszystkim źle jako pracownikom, to co stoi na przeszkodzie założyć własna firmę? Samemu zostać prezesem i zatrudniać pracowników? Zobaczycie jak to jest, kiedy każdy rząd Cię bezczelnie doi, pracownicy okradają i oszukują (sami wiecie, że to przecież norma) a jak dochodzi to wypłaty, to wiecznie dostali za mało!

Może to większość z Was zaboli, ale firmy dobrych pracowników zatrzymują za wszelką cenę, bo są firmie potrzebni i są coś warci. Jeżeli firma kogoś nie chce zatrzymać to znaczy, że nie ocenia go jako wartościowego pracownika, wbrew temu co myśli sam zainteresowany.

Macie odwagę to sami załóżcie firmę i zobaczcie jak to jest.

Nie piszcie tylko że nie macie na to pieniędzy.

Microsoft, Apple, Google, Facebook - to są wszystko firmy które zaczynały od zera!! Po prostu stworzyli je ludzie którzy mieli zapał i chęci!

Zobaczcie jak Wam przyjdzie zapłacić złodziejski ZUS od każdego pracownika. Jak każdy z Was dostaje na rękę przynajmniej 1000 zł to firmę kosztuje 1 700. Taka jest po prostu prawda. Zadajcie sobie sami pytanie czy potraficie nawet na siebie w firmie zarobić?
      • Gość: Swojak do uczciwego pracodawcy IP: *.197-181-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.08.11, 10:16
        Może byś się przyznał jaką to ty masz uczciwą i porządną firmę dbającą o swych pracowników gwarantując uczciwy zarobek i normalne umowy o pracę . A może pan prezes sobie odjąść od pyska trochę niż żerować na pracownikach ale nie bo trzeba się nachapać . Nie dawaj przykładu portali lub firm komputerowych przez te przykłady określiłes swój wiek jesteś zwykłym klikaczem zza klawiatury . Opisz naszych uczciwych pracodawców na naszym częstochowskim rynku to możemy podyskutować a znam takich wielkich bosów co płacą pracownikom po 4 zł na godzinę ale sami sobie nic nie ujmą .
        • psamtik Re: do uczciwego pracodawcy 15.08.11, 10:36
          Prawda jest niestety smutna, że większość pracowników w Polsce uczciwie pracować nie potrafi. Robią co tylko mogą aby oszukać pracodawcę. Zawsze pracownicy są przekonani, że dostają za mało, a pracują za dużo.
          Wbijcie sobie do głowy, że w Polsce nie ma niewolnictwa i nie ma przymusu pracy! Obecna praca Ci nie pasuje, czujesz się oszukiwany przez obecnego pracodawcę - to zmień pracę na inną. Załóż swoją firmę i stań po drugiej stronie - sam zatrudniaj ludzi i zobacz jak to jest.

Na pewno są też pracodawcy nieuczciwi, ale niestety większość nieuczciwych ludzi w tym kraju to pracownicy.

Sory ale takie mam doświadczenie z pracownikami.
          • Gość: Swojak Re: do uczciwego pracodawcy IP: *.197-181-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.08.11, 11:52
            Dlaczego nie piszecie jakie macie firmy ich nazwę może dowiemy się od waszych pracowników jacy naprawdę jesteście jak oszukujecie na stawkach jakie zawieracie umowy , po ile pracownicy pracują godzin nie ma się czego bać jak tak kochacie swych pracowników to pewnie oni też kochają was tak byn pracowali dla was najchętniej za waszą miłość do niego za wasze podejście "Grunt że macie pracę a zarobek - co tam ?"
            • psamtik Re: do uczciwego pracodawcy 15.08.11, 12:56
              Tak bardzo chcesz poznać nazwę mojej firmy? Po Co Ci to? Abyś mnie obrażał na forum? Abyś poznał moje nazwisko i adres z KRSu? Zapomnij o tym. Napisz lepiej dlaczego tak strasznie boisz się założyć własną firmę.
        • Gość: realista Re: do uczciwego pracodawcy IP: *.net.stream.pl 15.08.11, 10:58
          Dokładnie tak, każdy może założyć firmę być prezesem i zarabiać miliony.
          Pokażcie co potraficie :)
          • Gość: a-z Re: do uczciwego pracodawcy IP: *.centertel.pl 15.08.11, 11:37
            Ale jak wszyscy pozakładamy firmy to kto wtedy będzie na nas zapier.......
            • psamtik Re: do uczciwego pracodawcy 15.08.11, 12:57
              A to firmy wszystko robią same? Nie zlecają pracy innym podmiotom? A czy firma nie może byc jednoosobowa? Głupie myślenie.
              • Gość: a-z Re: do uczciwego pracodawcy IP: *.centertel.pl 15.08.11, 18:56
                Komu zlecisz jak wszyscy będą jednoosobowymi firmami czy ty będąc właścicielem przyjmiesz jakieś zlecenie i sam swoimi rękami je wykonasz przecież nie po to zakładałeś firmę by teraz w niej zapier...
                To jest głupie myślenie.
                • psamtik Re: do uczciwego pracodawcy 15.08.11, 21:32
                  Jeżeli myślisz, że prezes tylko siedzi w fotelu i nic nie robi, to mi Cię naprawdę szkoda człowieku.

Chcesz coś zrobić dobrze - zrób to sam!
          • Gość: swojak Re: do uczciwego pracodawcy IP: *.197-181-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.08.11, 11:40
            Jeżeli każdy zostanie prezesem któż
            • the-only-bodzio dobrze że się ludzie zaczynają buntować. 15.08.11, 18:53
              Nie wybierać mniejszego zła .Wybierać takich by poźniej nie szlochać .Może tu tymczasowi.zsp.net.pl/?p=14
              • Gość: ja Re: dobrze że się ludzie zaczynają buntować. IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.11, 17:29
                a to co znaczy?

forum.gazeta.pl/forum/w,55,127913404,127968216,Re_Kwasi_morda_ty_masz_jakiegos.html
    • angrusz1 Nie chcemy umów śmieciowych 15.08.11, 19:08
      Biskup Dzięga także wspominał w dzisiejszym kazaniu o patologii w zatrudnieniu .

No ale potrzeba " ludzi sumienia " o których wspominał JP2 .
      A tu ich brak .
      • Gość: prezes Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.11, 20:37
        prosty realisto co ty piszesz sumienny jestes w czym chyba jak wyslesz turnusz nad morze w uwikiacji
    • s13corpion żal mi Was "forumowicze" 16.08.11, 12:19
      W artykule mowa jest o pracownikach najemnych w rurowni, a nie o "włascicielach" firmy. Rurownia od 6 lat usiłowała zatrudnić ludzi do pracy, ale miała rzucane kłody pod nogi - z tej lub innej strony. Owi ludzie z "Polwir"-u stanowili dobrą inwestycję Huty - wnieśli dużo nowej siły do zakładu i stanowili wazny czynnik ludzki w podnoszeniu produkcji. Na rurowni osobliwie stanowili ponad 10% załogi - dobrej załogi. Przyjęci zostali do pracy z perspektywą zatrudnienia na stałe po 12 a potem po 24 miesiącach dobrej, nienagannej pracy. Kryzys pokrzyżował te plany. Ale Alchemia gwarantowała dotrzymanie obietnic poprzedniego właściela i to ona okazała się taka "słowna". Summa summarum - okazało się, ze Ukraińcy + prezes AJakubow są bardziej słowni niż Polacy z K.W.Hankó na czele. I to jest przykre.

A tak na koniec - czy obrzucanie się błotem i wulgaryzmami cos tu zmieni? Szkoda tych ludzi - zostali oszukani przez wszystkich.
    • Gość: roch Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 12:30
      A co na to wybitny poseł - specjalista od rozwiązywania problemów społecznych !?
      • Gość: kdjsh Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.rev.inds.pl 16.08.11, 18:11
        Były oseł to ma w dupie. Prowadzi teraz kampanię wyborczą, patrzy tylko jak się do koryta dosiąść.
        • Gość: Spalić agencje Re: Nie chcemy umów śmieciowych IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.11, 10:21
          Ja proponuje spalic Worki,Work serwisy i te podobne gó-wna.LUDZIE nie podpisujmy umów z tymi pedałami (ps. nie ubliżam geją).Trzeba szukac gdzie indziej roboty.Pani Wścibiuk niech idzie do roboty za 1300 zł z Karkoszką
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka