prawdziwykicha.1 26.08.11, 12:53 biskupie Michalik za co mamy kochać Twoj kościół? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prawdziwykicha.1 Polityka to darmowa kasa 26.08.11, 12:57 A o to chodzi kościołowi.Płomienne kazania pełne hipokryzji.Słyszycie już jak Rydzyk siedzi cicho? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktyk wierzący Re: Polityka to darmowa kasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 14:16 Czy Chrystus przyszedł na świat, by obalić cezara? nie! Chrystus nie przyszedł burzyć porządku tego świata (tego ziemskiego). Św. Paweł odesłał niewolnika Onezyma do Filemona, bo taki był ówczesny porządek świata. Nie znosił niewolnictwa, nie dyskutował z tym - po prostu przyjmował, a działając z wiarą i dzięki darom Ducha Świętego zmieniał ludzi, by "większość" zmieniła się mentalnie,a przez to z biegiem czasu zniesiono niewolnictwo, ale nie krzyczał : "Dość rządowi" etc. Jestem wirzący i praktykujący, ale mieszanie się Kościoła do Polityki mnie gorszy. A już słuchanie Radia Maryja, czy czytanie TV Trwam... no cóż, jeżeli przyjmuje się tylko jedną prawdę - to nie ma nad czym dyskutować... :( Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Kościół jest obrzydliwy 26.08.11, 16:15 Kościół jest obrzydliwy, zamiast zając się religią, to miesza się do polityki. Mówią hipokryci z ambon, że politycy trzebią pianę i dążą do władzy za wszelką cenę, a czy mówiąc, że kościół nie może stać biernie przed wyborami, nie mówi, że sam domaga się władzy i wpływów które przy wyborze innej partii niżby chcieli mogły by te wpływy ukrócić? Ale ich tłuste łapska, zawsze są dla nich zbyt małe, żeby nie chcieć więcej i więcej. Niech lepiej kościół uczy o Bogu a do polityki się nie miesza. Jeśli będzie nauczał wg Biblii i mówił o tym co w niej pisze, to owieczki same będą potrafiły się kierować właściwie swoim sumieniem i będą wiedziały czy iść na wybory czy nie, i czy zagłosować ewentualnie na tych czy na tamtych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks.z dziada-pradzi Re: Kościół jest obrzydliwy IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 16:22 Obrażasz Boga,mnie i moją świętą rodzinę.Za ten wpis będziesz się smażył w smole śmierdzącsj i to przez wieki wieków amen. Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Kościół jest obrzydliwy 26.08.11, 17:23 Jeśli już kogoś obrażam, to kościół i samego diabła. A o tym by diabeł jakąś smołę gotował dla mnie i dla innych nic mi nie wiadomo. W samej Biblii też nie doczytałem o takich karach i to za przyzwoleniem Boga. Wątpię też czy Bóg, chciałby mnie przekazać na wieczne smażenie Diabłu (który zresztą sam ma zginąć), w zamian za parę lat głupot. Toż to nie adekwatna kara za moje rzekome grzechy. Tym bardziej, że Bóg jest miłością! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: Kościół jest obrzydliwy IP: *.pl 26.08.11, 18:20 Kościół to banda złodziei, która przewróciła ustrój i jako jedyna grupa w Polsce dobrze na tym wyszła. Hipokryci i kłamcy, wiczni lawiranci i wyzyskiwacze ciemnych i niedouczonych. A propos diabła i piekła- Watykan juz kilka lat temu wycofał sie z tej doktryny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks.z dziada-pradzi Re: Kościół jest obrzydliwy-nie ,jest miłosierny IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 18:30 I wybacza Wam grzechy.Bo nie wiecie co czynicie,wypisując takie kłamstwa.Ja jako ksiądz i wywodzący się z kościelnej rodziny nigdy nikogo nie obkradłem ,a wszystko co posiadam dał mi Bóg.I dlatego służę mu z tak wielkim oddaniem.Obrażając kościół i nas pasterzy obrażacie samego Boga i zostaniecie po śmierci za to ukarani ogniem piekielnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kościół jest obrzydliwy-nie ,jest miłosierny IP: *.net.stream.pl 26.08.11, 20:14 Taki z Ciebie ksiądz jak z koziej dupy trąba - dziadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks.z dziada-pradzi Re: Kościół jest obrzydliwy-nie ,jest miłosierny IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 20:26 jeszcze będziesz przedemną na kolanach klęczał i po rękach całował.O modlitwie to nawet nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Kościół jest obrzydliwy-nie ,jest miłosierny 26.08.11, 21:52 Nie wiem czy ty należysz do tych "pasterzy", ale jakby tacy pasterze byli na halach górskich, to wszystkie owieczki byłby już dawno pożarte przez wilki albo poginęłyby w przepaściach. A duchowi pasterze kościoła, właśnie to czynią, nauczając kłamstw, ucząc nienawiści do drugich nawet wewnątrz swoich wiernych (bo należy do innej partii niż sugerowana) i wykorzystując biedę ludzką na potęgę, a samemu pasąc się bogactwem. Ale jak ma być dobrze jak ślepy, ślepego prowadzi? I Cię uświadomię, nie obrażam Boga, tylko jak już coś (skoro się tak czepiasz) kościół, który z Bogiem nie ma nic wspólnego, chyba że miałeś na myśli boga tego świata zepsutego szatana. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi-modo Re: Kościół jest obrzydliwy 26.08.11, 23:31 Gość portalu: ks.z dziada-pradzi napisał(a): > Obrażasz Boga,mnie i moją świętą rodzinę.Za ten wpis będziesz się smażył w smol > e śmierdzącsj i to przez wieki wieków amen. Całuj psa w dupę - nawiedzony palancie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eden Re: Kościół jest obrzydliwy IP: *.net.stream.pl 26.08.11, 17:34 Słuszna racja Kościół precz od polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droid Re: Polityka to darmowa kasa IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.11, 12:51 MYLISZ SIĘ kolego, Chrystus ZBURZYŁ porządek ówczesnego świata i to NA ZAWSZE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktykujący katol Re: Polityka to darmowa kasa IP: *.54.171.7.tvksmp.pl 05.09.11, 09:01 Chyba nie zrozumiałeś o co chodzi, więc jeszcze raz: Czy Chrystus przyszedł na świat, by obalić cezara? nie! Chrystus nie przyszedł burzyć porządku tego świata (tego ziemskiego). Św. Paweł odesłał niewolnika Onezyma do Filemona, bo taki był ówczesny porządek świata. Nie znosił niewolnictwa, nie dyskutował z tym - po prostu przyjmował, a działając z wiarą i dzięki darom Ducha Świętego zmieniał ludzi, by "większość" zmieniła się mentalnie,a przez to z biegiem czasu zniesiono niewolnictwo, ale nie krzyczał : "Dość rządowi" etc. Jestem wierzący i praktykujący, ale mieszanie się Kościoła do Polityki mnie gorszy. A już słuchanie Radia Maryja, czy czytanie TV Trwam... no cóż, jeżeli przyjmuje się tylko jedną prawdę - to nie ma nad czym dyskutować... :( Odnieś się do tego. Bo wiadomo, że Chrystus zmienił świat, ale nie podżegał przeciwko cezarowi. Zmieniał serca ludzi i przez to zmieniał świat. Hmmm, ksiądz z dziada-pradziada? a to księża mogą mieć dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Polityka to darmowa kasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 14:51 Do praktykującego katola : A Jan Chrzciciel to mieszał się do polityki mówiąc Herodowi, że źle robi, że bierze żonę swojego brata dla siebie . Przypłacił za to głową . Nie upraszczaj tak . Jezus też powiedział, że brat przeciwko bratu wystąpi - a więc porządek świata się zmieni pod wpływem jego nauki . Trudno ustali ściśle granicę gdzie jest nauka Jezusa a gdzie jest polityka . Każde słowo wypowiedziane publiczne z Jasnej Góry może mieć skutek polityczny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktykujący katol Re: Polityka to darmowa kasa IP: *.54.171.7.tvksmp.pl 07.09.11, 08:57 no właśnie wszystkie wypowiedzi osób, które przytaczasz dotyczyły moralności a nie "polityki". Zresztą o tym występowaniu brata przeciwko bratu to chyba nie zrozumiałeś o co chodziło Jezusowi... (odsyłam do Pisma Świętego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Polityka to darmowa kasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 16:12 Ty klępo dobrze poinformowana słuchaj dalej to może zmądrzejesz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierna kocham Boga nie kościół IP: *.xdsl.centertel.pl 26.08.11, 13:01 nie takiego kościoła oczekiwałam po upadku komuny.nie kościoła interesów,polityki,podefilstwa i złodziejstwa Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: kocham Boga nie kościół 26.08.11, 13:10 Do wiernej : czy oczekiwałaś, że po upadku komunizmu ludzie nie będą grzeszyć ? Zgrzeszyłaś naiwnością , ba !!! głupotą . Kościół to instytucja działająca z natchnienia Ducha Świętego ale składająca się jednak z grzesznych ludzi . To nie dotarło do ciebie - ty wierząca !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierna ludzie są ludzmi IP: *.xdsl.centertel.pl 26.08.11, 13:20 a kler został natchniony ale wiarą w mamonę.to jest ich jedyny Bóg.to już nie jest mój kościół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lihho Re: ludzie są ludzmi IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.11, 11:02 Bóg jako siła sprawcza tak , wynaturzony kle nie " BOże ,żebym ja mial tyle siły jak ich ....... no właśnie ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: kocham Boga nie kościół IP: *.icis.pcz.pl 26.08.11, 17:13 Ducha Swietego ? Wiele kosciolow nie zna pojecia Ducha Swietego. Wiec nawet kosciol nie musi dzialac z jego natchnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwykicha.1 Re: kocham Boga nie kościół 26.08.11, 13:11 Już biskup Wyszyński powiedział że słowa kleru są głosem boga.Kościół tak samo jak komuniści pod przykrywką wiary przemyca różne zboczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: kocham Boga nie kościół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 13:15 Kler mieszał, miesza i mieszać będzie. Im jest ciągle mało, chcieliby władzy absolutnej, ale na szczęście im się to nie uda, bo zrażają do siebie coraz więcej ludzi, a przez to odsuwają wiernych od kościoła. Kler to w większości to faryzeusze, przed którymi należy uciekać. Jest przykazanie: "Kochaj blizniego swego jak siebie samego", a oni uczą nienawiści (patrz rydzykowe mohery). Od takiego kościoła chroń mnie Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks. z dziada-pradz Re: Jestem księdzem z dziada pradziada IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 15:57 i my całe duchowieństwo musimy mieć wpływ na politykę.Bo musimy zapewnić należyte warunki bytowe naszemu potomstwu.Zapewniam Was że mój syn będzie biskupem a wnuk papieżem.A nam jako urzędnikom Boga należy się znacznie więcej,niż zwykłemu motłochowi.Więc módlcie się razem ze mną aby moje życzenia zostały wysłuchane przez Pana Boga w Trójcy jedynego,stworzyciela nieba i ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi-modo Re: Jestem księdzem z dziada pradziada 26.08.11, 23:37 Gość portalu: ks. z dziada-pradz napisał(a): > i my całe duchowieństwo musimy mieć wpływ na politykę.Bo musimy zapewnić należy > te warunki bytowe naszemu potomstwu.Zapewniam Was że mój syn będzie biskupem a > wnuk papieżem.A nam jako urzędnikom Boga należy się znacznie więcej,niż zwykłem > u motłochowi.Więc módlcie się razem ze mną aby moje życzenia zostały wysłuchane > przez Pana Boga w Trójcy jedynego,stworzyciela nieba i ziemi. Idź zboku do psychiatry . Chyba , że celowo robisz sobie jaja ? Jeśli tak to wal w pier.......ęty moher . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks.z dziada-pradzi Re: kocham Boga nie kościół IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 16:25 o wierna pokochaj mnie,nie jestem obrzydliwy.Będziemy mieć syna który będzie biskupem,a wnuk nasz papieżem znaczy JPIII. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Tyle ważnych uroczystości na Jasnej Górze 26.08.11, 13:07 Kościół Katolicki ma swoje dziedziny działania i głos biskupów wypowiedziany z Jasnej Góry jest istotny dla katolików . Trudno oddzielić , tak jednoznacznie politykę od nauczania moralnego i społecznego zgodnego z nauką Kościoła Katolickiego . Złośliwym nigdy się nie dogodzi .No ale i oni nie liczą na poparcie biskupów i parobatę dla swojego działania . Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwykicha.1 Re: Tyle ważnych uroczystości na Jasnej Górze 26.08.11, 13:12 Nie będą mną rządzili biskupi bo mi jeść nie dają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgh Re: Tyle ważnych uroczystości na Jasnej Górze IP: *.pgs-soft.com 26.08.11, 13:56 Rządzić będą Ci, których wybierzemy. Dla jednych głos kościoła jest nieistotny, a dla innych tak. Mamy demokrację i niech każdy wybiera sam. Ja akurat może mam ochotę posłuchać księży i wziąść ich zdanie pod uwagę podczas wyborów. Nikt nie może mi tego zabronić. Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Tyle ważnych uroczystości na Jasnej Górze 26.08.11, 23:17 Jak się nie potrafi samodzielnie myśleć, to trzeba słuchać innych. Masz do tego prawo, zgadzam się! Tylko to jest tak, jak byś piekarza pytał o to, które silniki w samochodach są najlepsze. To nie piekarza branża, tak jak branżą kościoła nie powinna być polityka, tylko religia. A jeżeli religia, to Biblia na której rzekomo opiera się kościół (choć ogólnie wiadomo, że jak w 5% to i tak dobrze). A sama Biblia każe się trzymać od polityki z daleka, każe wręcz uciekać od niej. Ale Ty możesz robić co chcesz, możesz nawet cały majątek przepisać na swoich ulubieńców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Tyle ważnych uroczystości na Jasnej Górze IP: *.icis.pcz.pl 26.08.11, 17:16 Glos biskupow w sprawach politycznych nie musi byc wytyczna dla wiernych. I coraz czesciej juz nie jest, rowniez w Polsce. Zreszta, nigdy nie byl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 13:16 Kościół nie będzie milczał............a powinien. Zanim się odezwie , niech zapłaci podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas oni nie płacą IP: *.xdsl.centertel.pl 26.08.11, 14:07 nastawieni są głównie na branie.ale pomalutku nadchodzi opamiętanie,coraz więcej ludzi się budzi i widzi o co im chodzi.kasa,kasa,kasa Odpowiedz Link Zgłoś
qdynt Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów 26.08.11, 13:17 Oczywiście, że nie będzie milczał. Zawsze miał milczeć i nigdy nie milczał. Czemu teraz ma milczeć. Poczytajcie tutaj: colaska.pl Odpowiedz Link Zgłoś
colaska.pl Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów 26.08.11, 13:20 @qdynt - a i owszem, ale nie to jest dla kościoła najważniejsze. Najważniejsze to mieć wpływ na politykę i rządzących. Kościół zawsze rządził i rządzić chce. Skąd pieniądze na kościoły, na KUL, niskie podatki lub ich brak? To i wiele więcej na colaska.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ser Re: Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 14:15 NIKT CI NIE KARZE _ BARANI ŁBIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów IP: *.183.179.205.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.08.11, 14:26 Niech KOŚCIÓŁ modli się za siebie a nie za politykę, państwo i ludzi. Módlcie się za swoich księży homoseksualistów, za księży którzy mają na boku kochanki, za księży którzy majątek kościelny lokują w swoje prywatne rodziny itd itd. Już "kiedyś" mieliśmy krucjaty krzyżackie które w imię Boga mordowały, grabiły i gwałciły. Już WAM się TO drugi raz nie uda. Niedługo wasze kościoły będą świecić pustkami, tylko wymrą wasze moherowe berety !!!!! WASZ KONIEC JEST BLISKI !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martin102 Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów 26.08.11, 14:26 Człowieku nie uderzaj w Kościół, nie uderzaj w kapłanów mimo, że molestują młodych chłopców, wyłudzają państwowe czyli współne pieniądze, są pełni obłudy i zakłamania, są oślepieni kasą, nie krytykuj ich, bo mogliby poczuć się nieswojo w swoim kościele!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów IP: 193.138.241.* 26.08.11, 15:33 ...a więc o to chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiądz z dziada-pr Re: Sceptyku o kasę!!! IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 15:35 o pieniążki mój synu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies na kler pasibrzuchy ! IP: *.146.65.114.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.08.11, 17:22 wierzacy i niewierzacy, katolicy i innowiercy popatrzcie ile tych pasibrzuchow siedzsi w tych 'SPADPCHRONOWYCH KREACJACH' przy oltarzu na Jasnej gorze? CZY zastanowil sie ktos choc przez chwile czym oni przyjechali na te uroczystosci? (skad kasa na te brykli co staly na placu? skad kasa na te stroje spadochronowe? (ktos to musial kupic material, uszyc, ozdobic, wychaftowac zlotem (Skad kasa na to? kto pokryl zarcie na tyle gęb ....skad kasa na to? SKAD KASA NA TO WSZYSTKO? KTO ZA TO PLACI? PRZECIEZ ONI SIE T*Y*L*K*O* MODLA...NIE DAJA ZADNEJ PRODUKCJI KTO PLACI???????????????????????? ANO PLACA OWCE!!!!! Ludzie nie maja na chleb, na ksiazki a te darmozjady wygladaja jak spasione byki , jezdzxa drogimi samochodami, rozbijaja sie w kasynach, przegruywaja kase parafialna z cyganami, laza do burdeli. MAJA LEPIEJ JAK NIEJEDEN POLAK,ktory MUSI ZAPIERNICZAC NA UTRZYMANIE RODZINY, A TE sss...syny wyciagaja lapy po pieniadze. APELUJE DO OWIEC NIE DAWAJCIE KASY NA TACE I NA CO LASKA!!!! PISZMY PETYCJE DO WLADZ O OPODATKOWANIE SIE KATOLIKOW. gdzie jest napisane ze kosciol ma byc na jeden blok?, bo niedlugo tak bedzie. Na zachodzie jest jeden proboszcz na 3-4 parafie a u nas jest 3-4 proboszczy na jedna parafie. DOSC KOSCIOLOW, DOSC KLERYKOW, DOSC WLAZENIA W KAZDA SZCZELINE ZYCIA. niech sie kosciol zajmie robota i nie wysciubia lba poiza mury koscielne. ECHHHH WROC KOMUNO!!!!! PRZYNAJMNIEJ PO TO, ZEBY KLER ZNAL SWOJE MIEJSCE, DZIECI MIALY JEDEN RODZAJ KSIAZEK W SZKOLACH, A WIEZNIOWIE NA DROGI DO ROBOT!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks.z dziada-pradzi Re: pasibrzuchy ! IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 17:31 Grzeszysz synu!!!Te wszystkie dobra o których tak wrzeszczysz zsyła nam sam Bóg za dobrą służbę jemu i ludowi bożemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Analfabeci na tym forum-np.pies na kler!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 17:38 "pies na kler", - kundelku,- trzeba mieć przynajmniej tytuł magistra w dzisiejszych czasach, a Ty nie masz nawet świadectwa ukończenia szkoły podstawowej! Z Twojego wpisu wynika,że jesteś analfabetą! Dyskusja z Tobą jest próżna. Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Analfabeci na tym forum-np.pies na kler!!!!!! 26.08.11, 22:00 Poucz mnie w takim razie (bo tutaj staje w obronie tego którego nazwałeś kundelkiem), jakie wykształcenie miał Jezus? Czy wszyscy uczniowie Jezusa ukończyli wielkie szkoły? Bo z tego co ja wiem, większość z nich była prostymi ludźmi, a dokonywali takich rzeczy, że twojemu klerowi po szkołach może się tylko śnić i marzyć. Jest taki werset w Biblii (nie pamiętam gdzie teraz na gorąco - ale jest na 100%), który brzmi dosłownie: "(..)mądrość tego świata, jest u Boga głupstwem". Także twoja magisterka w oczach Boga (jeśli ją masz), nawet w 1% nie zmienia twojej oceny w oczach Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Analfabeci na tym forum-np.pies na kler!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 21:41 "marillon" -ze świadkami jehowy nie dyskutuję! Jeśli wiesz , gdzie dzwonią,- to powiedz! Sam piszesz,że nie wiesz gdzie dzwonią! Wie na pewno,gdzie dzwonią Twój proboszcz,- zgłoś się zatem do niego i uzyskasz informację. Tam wysyłam świadków jehowy. Zapamiętaj sobie "marillon"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bóg nie pozwoli z siebie drwić. Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Analfabeci na tym forum-np.pies na kler!!!!!! 27.08.11, 22:12 Myślisz, że tylko świadkowie Jehowy coś rozumu używają? Inni też to zaczynają robić, bo widzą co się dzieje i myślą w przeciwieństwie do Ciebie. A ty mnie zupełnie nie znasz, więc mnie z nikim nie utożsamiaj. Dla Ciebie mogę być świadkiem Jehowy, bo to znacznie mniejszy obciach, niż to co Ty reprezentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Analfabeci na tym forum-np.pies na kler!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 22:42 A zatem "bingo",-strzeliłem w dziesiątkę! "marillon",-gratuluję!!!!!!!!!!!!1 Doszedłeś do celu,-udowodniłeś,że na forum "Gazety Wyborczej" w większości dyskutują świadkowie jehowy. Ja zatem znikam z tego forum! Dziękuję tym , co zechcieli przeczytać to, co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kżyzió nie óciekai Re: Analfabeci na tym forum-np.pies na kler!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.11, 11:23 kżyzió nie óciekai !! A gdzie ja ciebie teras snaidem ? Na foróm ortgrawidznym? A ty hciałbyź dyskótowadź tylko s tymi ktuży majom takie poglondy jak ty ? masz dobre zadatki na klakiera i wazeliniarza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Analfabeci na tym forum-np.pies na kler!!!!!! 28.08.11, 11:35 Ja w takim razie twierdzę, że jesteś "ćwierćinteligentem" i nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Ale dla Ciebie mogę być każdym jeśli sprawi Ci to radość. A że chcesz uciekać od świadków i nie rozmawiać z nimi, to się nie dziwię, bo twoja znajomość Pisma Św. w porównaniu z ich jest pewnie zerowa, albo w wersji optymistycznej 1 procentowa. Adwentyści, Zielonoświątkowcy... wszyscy oni by Ci zawstydzili minimalnym nakładem sił umysłowych jeśli chodzi o znajomość Biblii. Na twoim miejscu przy podejrzeniu, że ktoś jest jednym z nich też bym uciekał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszana Re: Analfabeci na tym forum-np.pies na kler!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.11, 13:09 Znałem jednego ateistę co znał biblię lepiej ode mnie.Tak mi się wydawało.Ale co ma to do rzeczy jak jesteś oszołomem antykościelnym.Co na najgorsze wpisy niereagujesz .Nawet na najgorsze ku...kie wpisy.A atakujesz swoimi postamii wielokrotnymi ,jak ktoś jest przeciw.Bielmo masz na oczach i nie pisz że twoje wykształcenie Cię przerasta.Z ateistą moim znajomym można było porozmawiać .I był szacun .Z Tobą nie .Bo się wpisujesz ,w każdym bzdetnym poście i masz czas to śledzić .W porównaniu do mnie .Trzeba przeczytać takiego Mario i mu odpowiedzieć , bo czuje się bezkarny. Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Analfabeci na tym forum-np.pies na kler!!!!!! 28.08.11, 14:30 Możesz mi odpowiadać co chcesz, jest wolność słowa, a ja się nie obrażam. I nie traktuję przeciwnych moim poglądom odpowiedzi, jako karę. "Piszta i róbta co chceta". Jeśli ktoś używa mózgu i robi to obiektywnie, to bez względu na wszystko i tak wyciągnie właściwe wnioski, a głupcowi - nawet tłuczkiem - do łba rozumu się nie wbije. Mój główny post na forum w tym artykule dotyczył tego, że kościół nie powinien się mieszać do polityki, tylko zajmować się powinien religią. I jeśli ktoś uważa, że zna Biblię i kościół dobrze robi mieszając się w politykę - to jest po prostu śmieszny i zakłamany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jed Re: Analfabeci na tym forum-np.pies na kler!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 12:22 "Bóg nie pozwoli z siebie drwić" to jest czytelny przekaz do czarnej zarazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lichi Re: Analfabeci na tym forum-np.pies na kler!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.11, 10:56 krzyś napisał(a): > "pies na kler", - kundelku,- trzeba mieć przynajmniej tytuł magistra w dzisiejs > zych czasach, a Ty nie masz nawet świadectwa ukończenia szkoły podstawowej! > Z Twojego wpisu wynika,że jesteś analfabetą! > Dyskusja z Tobą jest próżna. Krzysiu luby ,czy ''Kultura ' ' ci pozwala tak traktować ludzi . Opanuj się przeczytaj pismo święte .Zobacz jak Jezus trkatował swoich przyjaciół ,którzy byli prostymi ludźmi . Nie przynoś takimi wpisami wstydu swoim współwyznawcą. A ja i tak cię "lubuje '' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koyod Re: pasibrzuchy ! IP: *.xdsl.centertel.pl 27.08.11, 12:29 Ofiary są dobrowolne, nie chcesz nie dajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: pasibrzuchy ! IP: *.xdsl.centertel.pl 27.08.11, 12:31 Proszę podaj przykład parafii, w której jest 3 proboszczów, no może 2-óch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klawers Re: Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 14:21 Jak korzystaja obecnie to widac w Krakowie.Ile kosciol odzyskal kamienic??Czesc pewnie sprzedal ale czesc przebudowal na drogie hotele ,apartamenty hotelowe. I wciaz mieszaja sie do polityki.Pod kosciolami PiSowcy zbieraja in blaco podpisy.Jaki kandydat ma dostac poparcie nie napisano.Duchowni na kazaniach chociaz w dwoch zdaniach a musza atakaowac ob. rzad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks.z dziada-pradzi Re: Polaku pamietaj! Dajac na tace wspierasz Boga IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 20:31 tak powinneś napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesti Re: Polaku pamietaj! Dajac na tace wspierasz Boga IP: *.t-mobile.co.uk 26.08.11, 21:38 Boga w to nie mieszaj. Dawno o nim zapomnieliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
przem0_25 Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów [ZD... 26.08.11, 17:49 Jakiż Ci eminencje są wspaniali . Jak Rzeczpospolita ma podpisaną umowę z Kościołem gdzie jest adnotacja , iż episkopat nie będzie się wtrącał do polityki państwa , to księża muszą ją łamać - "nie będzie milczał". Jeśli budynek sakralny trzeba wyremontować Kościół też "nie będzie milczał". Zawoła ile mu się należy. Ale jak już ten drugi Kościół - czyli my parafianie , zauważymy jak księża zapominają o przysiędze , zaczną grzeszyć za sakramenty święte ( pochówek, komunia , chrzest) , nadużywają używek a innych pouczają to wtedy jakoś ci księża "będą milczeć". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Znowu analfabeta się odezwał! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 17:58 Dlaczego piszą sami analfabeci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: Znowu analfabeta się odezwał! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 18:30 krzyś wez wskocz do szamba. Jak nie wiesz co napisać, to zamilcz trolu jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Znowu analfabeta się odezwał! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 20:05 Chroń mnie Boże od takich nieuków jak "eliza"! Dowód- wpis wyżej,-"wez".!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Znowu analfabeta się odezwał! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 20:19 A dlaczego biskupi przyjechali samochodami z ciemnymi szybami?Boją się owieczek?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Znowu analfabeta się odezwał! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 20:26 "ewa",-a dlaczego posłuchałaś szatana i do dzisiaj wciskasz tę szarlotkę mężczyźnie? Prawdziwy mężczyzna nie lubi takiego ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lihhi Re: Znowu analfabeta się odezwał! IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.11, 12:19 zamknij Dzięki Tobie Forum może być lepsze - klikaj w tę ikonę: przy wpisach łamiących regulamin. Od 15 lipca na forum obowiązuje nowy regulamin. Zapoznaj się z nim Częstochowa Autor: (gość portalu) Zaloguj się .Temat: .Treść: Pogrubienie.Kursywa.Podkreslenie.Link. . Powiadamiaj mnie mailem o odpowiedziach w wątku .E-mail: Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia .Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut. . . Odpowiadasz na: Gość portalu: krzyś napisał(a): > "ewa",-a dlaczego posłuchałaś szatana i do dzisiaj wciskasz tę szarlotkę mężczy > źnie > Prawdziwy mężczyzna nie lubi takiego ciasta. Luby kżysiu ty najlepiej wierz ,rze taki prawdziwy męczyzna jak ty najlepiej lubi parufy w ciescie nalesnikowym Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio Możesz sobie klikać ,a bechapowiec z MPK 27.08.11, 14:36 nie znika taki na przykład jak kwasi morda.Ten jest nieuleczalny swoich postach .Mowa ludu i ten wyniosły ton .Widać tam wysoki iloraz inteligencji.Zniknął fasola pojawił się kwasi morda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katecheta POKORY plebanie każdej rangi, pokory ! IP: *.trustnet.pl 26.08.11, 20:53 Mam nadzieję , że Kościół nie będzie wielkim milczącym bo jego członkowie wezmą udział w wyborach. Tak to rozumiem ale jednocześnie chciałbym aby nie był Wielkim Milczącym na temat wypaczeń i grzechów jego purpuratów / pycha i nadmierne bogacenie się w czasach biedy wielu wiernych/ i ich podopiecznych , czarnych / grzechy nieczystości i kłamstw oraz pedofilia / . I o tym porozmawiajmy !!! NIE MILCZMY Księżę U kOŚCIELNEJ wŁADZY. Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Znowu analfabeta się odezwał! 26.08.11, 23:08 Trollu jeden podający się za księdza, eliza napisała "wez" zamiast "weź" ponieważ jest to zwykła tzw. literówka komputerowa. Dziwię się, że tak wielce uczony facet jak Ty, nic o tym nie wiesz. A jeżeli już uważasz się za tak światłego osobnika, to też Cię pouczę, że wstawiając myślnik ("-") powinna być spacja z dwóch stron. A poza tym po kropce nie stawia się wykrzyknika. Uczył Morcin Morcina, a sam głupi jak świnia. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi-modo Re: Znowu analfabeta się odezwał! 26.08.11, 23:43 Czy ja doczekam tych czasów , że te zwyrodniałe kiece będą się bały wyjść na ulicę ? Czy na tą czarną hołotę znajdzie się wreszcie bat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koyod Re: Znowu analfabeta się odezwał! IP: *.xdsl.centertel.pl 27.08.11, 12:39 bat to może przydałby się na ciebie, z twoich wypowiedzi płynie jad i nienawiść, o którą oskarżasz innych. Można dyskutować na różne tematy, lecz nie należy obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Znowu analfabeta się odezwał! 27.08.11, 22:15 Bat może nie, ale olej do głowy by się przydał na pewno tym o których bodzio pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lichu Re: krzysiu luby zmień się IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.11, 10:44 Odpowiadasz na: Gość portalu: krzyś napisał(a): > Chroń mnie Boże od takich nieuków jak "eliza"! > Dowód- wpis wyżej,-"wez".!!!!!!!!!!! Krzysiu luby ,nie wszyscy uczniowie Jezusa, pisali bezbłędnie ,byli tacy .którzy byli analfabetami. Czy Chrystus ich potepiał ? nie zrobił ich swoimi uczniami . A jakie ty masz prawo potępiać ludzi za literówki. ? kochany nie bądż taki małostkowy ,bo to tylko źle o tobie świadczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów [ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 15:51 Przew. Episkoaptu wyznaje zasade ,ze to oni ,purpuraci maja miec wplyw na rzady i ludzi.I co z tego wychodzi jak nie "sekty" w kosciele - Natanek,RM to naduzywanie ambony do celow politycznych.Dziwne ,ze oltarz jasnogorski jest zbyt upolityczniony.To wstyd.A Hofman z PiS okpil ludzi ze wsi a przeciez czesc wyzszego i nizszego duchowienstwa jest ze wsi.I jak tu osmielaja sie popierac partie Hofmana i jego patrona.Co robi chlop jak przyjechal do miasta gdy juz zamieszka odp ma Hofman!!!!!! Biskupi poczytajcie te wypowiedz. A tak ku przemysleniu to polski Episkopat najwiecej pisze listow do wiernych.A w kosciolach nie ma mlodziezy.Kto winien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów [ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 16:36 Do Matti : Matti pisze : "A w kosciolach nie ma mlodziezy" Chyba ślepy jesteś . Na pielgrzymkach też ich nie widziałeś zapewne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lhhhhi Re: Kościół nie będzie milczał,przeprosi za swoje IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.11, 17:05 Angrusz nie rżnij głupa jak mówi klasyk . Pielgrzymki to dla młodzieży, rodzaj rajdu i z religią to mało ma wspólnego. przecież ty na pochody pierwszo-majowe też chodziłeś z pieśnią na ustach. Popatrz na zdjęcia ,zobacz jaki zadowolony tam byłeś . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Kościół nie będzie milczał,przeprosi za swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 22:13 Do ihhihi : Taak , to dość trafne spostrzeżenie . Kiedy ktoś mógł wymusić na mnie pójście na pochód to było to bardzo dawno ale rzeczywiście szedłem , ba w szkole jak dali szturmówkę to ją niosłem , a obok mnie szła też i Aśka i Kaśka ... moja żona też . Takie czasy . Kiedy już nikt nie mógł mnie zmusić do pójścia na pochód to poszedłem kilka razy z dziećmi , by sobie pooglądali barwne widowisko . I trudno było z tych zachowań wyciągnąć wniosek o poparciu dla komuny . Może i tak jest teraz z pielgrzymkami ? Nie wiem . Nie byłem na pielgrzymce . Ale tam ponoć się modlą i są msze . Więc może to jest takie połączenie - obóz wędrowny z i religijne przeżycie - dlatego może jednak młodzi dość licznie uczestniczą w tych pielgrzymkach . Celem jednak pielgrzymki jest pobyt na Jasnej Górze , więc twoje twierdzenie jest błędne . Na Jasnej Górze się modli . Patologia wszędzie może zaistnieć . Ale to niewielki margines . A wracając do tematu : biskupi udzielą poparcia jednym i ci będą zadowoleni a ci , którzy nie dostaną poparcia będą źli . Cóż tak bywa . Trzeba postarać się o poparcie albo pogodzić się z jego brakiem . Moja opcja polityczna we Wrocławiu dostała poparcie . Mnie to cieszy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów [ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 22:06 "O la Boga",- ""Matti",- gdzie Ty do szkoły chodziłeś??????????????????????????? Przew.Episkoaptu................ wplyw na rzady.................. itd.... itp.......... Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio Krzysiu czy musisz być taki okrutny dla tych 27.08.11, 23:18 bezbożników ?lol. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Prezes dziękuje 27.08.11, 13:55 kardynałowi Gulbinowiczowi i biskupowi Decowi . Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio Re: Prezes dziękuje i ja też dziekuję 27.08.11, 14:50 Wszystkim za wyniosłe wpisy .Dużo dały do myślenia lol.Kicha etatowy działacz\ka z G.PL.Jak jeden nie pójdzie , to drugi wchodzi.Te wpisy to można tak obstawiać jak mecz Wisły o L.M.Budzisz się rano ,otwierasz stronkę i znowu to samo kwękanie .Taki cytacik: Że ci nikt nie powie ,że głupi, przez to mądrym niejesteś.A. Fredro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licho Re: Prezes dziękuje IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.11, 16:09 A jak im podziekuje jak przez nich przegra wybory . twardy elektorat pisu to około 20%. o wynikach wyborów zadecydują niezdecydowani, których takimi wypowiedziami kk nie przekona . Młodzi nie słuchają kk i dzieki BOgu Odpowiedz Link Zgłoś
benio-net Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów [ZD... 27.08.11, 19:21 Kościół sobie nie musi nic.Ponieważ jest to kościół żydowski,to ten kościół nie wie,że Jezus i Jego Wieczna Partnerka są wśród Polaków.Mieszkają na Rakowie.Wielu Polaków ich widziało.Jakoś, żaden Polak, nie widział w nich, niczego nadzwyczajnego.Znaczy się,że są nie rozpoznawalni.To było potrzebne,do tego czasu.Obecnie,Jezusa można spotkać na Rakowie,bo tam mieszka.Można Go rozpoznać, po złotej aurze-czyli otoczce wokół Jego postaci.Cała otoczka kościelna,jest bzdurą.Każdy kapłan jest złem w tym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odipeprzcie się Re: Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów [ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 21:48 od Kościoła , ok, a wy kościelni nie prowokujcie ludzi! Kościół jest i będzie naszą osstoją,czy komuś się to podoba , czy nie~! A ci , co krytykują, niech sie trzymają - dobrze trzymają, bo może być za poźno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów [ IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.11, 22:01 benio-net napisała: > Kościół sobie nie musi nic.Ponieważ jest to kościół żydowski,to ten kościół nie > wie,że Jezus i Jego Wieczna Partnerka są wśród Polaków.Mieszkają na Rakowie.Wi > elu Polaków ich widziało.Jakoś, żaden Polak, nie widział w nich, niczego nadzwy > czajnego.Znaczy się,że są nie rozpoznawalni.To było potrzebne,do tego czasu.Obe > cnie,Jezusa można spotkać na Rakowie,bo tam mieszka.Można Go rozpoznać, po złot > ej aurze-czyli otoczce wokół Jego postaci.Cała otoczka kościelna,jest bzdurą.Ka > żdy kapłan jest złem w tym świecie. Zdecydowanie potwierdzam Jezus mieszka na Rakowie. Co prawda nie widzialem go z 10 lat ale kiedyś dość często widywałem go pod relaksem. Miło że wspomniałeś bo całkowicie o nim zapomniałem a postać kultowa alejki. I tu pozdrowienia dla niego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio Re: Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów [ 27.08.11, 22:42 maniek czy nie ty stałeś z puszką piwa i z ogolonym łbem na koncercie Muńka S.Kino Relax +Jurek Kulej,który przyjeżdża na Włókniarza .Zawsze w odpowiednim momencie.I Pekin .Ale ty tego nie znasz ,bo się wylęgłeś .A nie urodziłeś jak normalni homo sapiens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów [ IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.11, 09:51 Odezwał się mój wielbiciel - piesek kościelny który szczeka na każdy ochłap nie po myśli pieska rzucony. Bądź pozdrowiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosgdzies kler to rozpustnicy i dewiaci Garstka prawych IP: *.205.105.145.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.08.11, 22:45 prowadzilam swego czasu lokal na 'Baltyku' Przyszla pielgrzymka warszawska, rozbili namioty, porozkladali legowiska, odprawili rytual mszalny i co? DZIADKI DO SPANIA, A MLODZIEZ? DYSKOTEKA DO BIALEGO RANA. a co robily pary wychodzac poza loka i wracajac z 'BLYSKIEM W OCZACH'? MOZNA SOBIE DOSPIEWAC. Pare razy w nmocy zajrzal ksiadz i prosil mlodziez o cisze, ale im bylo wsio rawno. Mieli muzyke, papierosy, poza lokalem alkohol, moze i dragi? to juz byla 'OSTATNIA STACJA' a oni mieli taka kondycje. Nie trudno sobie wyobrazic co bylo na innych stacjach. Za rok.....chyba byla ta sama czesc grupy, albo slyszeli ze w CZ-wie jest fajowa zabawa, bo jak tylko wpadli to zaraz bylo pytanie "prosze pani.....a bedzie dzisiaj dyskoteka?" oj modla sie modla goraco na tyc pielgrzymkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacuś Re: kler to rozpustnicy i dewiaci Garstka prawych IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.11, 23:15 a to bezbożnicy,dyskoteki im się marzą .A nie można pobiegać po wieży Jasnogórskiej .Sodoma i Gomora.Ktosiu takie teksty to proszę sobie włożyć w tyłek .I patrzeć jak ta drukarka drukuje .Oczywiście ty prawy sromotnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droid Re: Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.11, 13:00 Jak zwykle psy szczekają na Kościół i co wam to daje? Choćby tu się znalazło 1000 postów podżegaczy i szczekaczy, to nie zamknie to ust nam katolikom, bo mamy takie same prawa w Polsce jak wy! Jedynie wy potraficie głośniej szczekać! :) Szczęść wam Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio Re: Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów 28.08.11, 13:43 Małe pytanie ,dlaczego ludzi traktuje się jak psy ,a psy jak ludzi? O to jest pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droid Re: Kościół nie będzie milczał w czasie wyborów IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 20:12 dobre pytanie, spojrzyj wyżej. cytat: Analfabeci na tym forum-np.pies na kler!!!!!!!!!!! Autor: Gość: krzyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 17:38 "pies na kler", - kundelku,- trzeba mieć przynajmniej tytuł magistra w dzisiejszych czasach, a Ty nie masz nawet świadectwa ukończenia szkoły podstawowej! Z Twojego wpisu wynika,że jesteś analfabetą! Dyskusja z Tobą jest próżna. Ja mogę jedynie powiedzieć na was: podżegacze i propagandy pogańskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Stowarzyszenie cyklistów również! IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.11, 16:22 Stowarzyszenie cyklistów, podczas swoich przejażdżek, również postanowiło, że nie będzie w czasie wyborów milczeć. Niezdecydowani za to są myśliwi, bo rozmowy o wyborach (i nie tylko) w czasie polowań, płoszą zwierzynę. Do grup społecznych, które także zadeklarowały brak milczenia w czasie wyborów, można zaliczyć też Koło Gospodyń Wiejskich w Woli Królewskiej (to z Woli Szlacheckiej, na przekór tym z Królewskiej milczeć będzie), a także Związek Emerytów i Rencistów, poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych. I wszyscy oni twierdzą, że prawo do swobody wypowiedzi, również na tematy polityczne, im się należy, jak głupiemu ser (słyszeliście o tym, że głupi musi mieć ser, żeby się do sera śmiać, bo "śmieje się, jak głupi do sera"). A może już prawo do swobodnej wypowiedzi nie należy się wszystkim, tylko wybranym? Pozdrawiam i na zdrowie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio Re: Stowarzyszenie cyklistów również! 28.08.11, 20:37 Jasiu ,główny gajowy myśliwych ten co zamienił strzelbę na apart fotograficzny jest już zdecydowany.Niezdecydowne jest stado baranów i owieczek bożych ,których będzie strzyc jedyna i słuszna partia.Nie napiszę jaka ,tylko tyle .Tej co nie lubią kibice piłki kopanej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Lubię sobotę IP: *.apus-net.pl 28.08.11, 21:07 Wtedy pojawia się Bodzio i mogę poczytać odkrywcze myśli jego umysłu. I lubię Go pomimo pobytu w innym obozie. Ciekawe co odkrył w miłości posła Hofmana do chłopów. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Patrzcie , patrzcie zwolennicy PO 14.09.11, 09:56 dla Nowaka - PO - Nergal to ziomal . Patrzcie !!! patrzcie wierzący a głosujący na PO . Jemu - Nowakowi - takie zachowanie , jakie Nergal pokazał , nie przeszkadza . wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10284123,Nowak__Nergal_w_TVP_mi_nie_przeszkadza__To_moj_ziomal_.html Odpowiedz Link Zgłoś