Dodaj do ulubionych

Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na je...

07.03.12, 08:56
Ile jeszcze tragedii musi się stac aby przywrócono w tym miejscu przejscie dla pieszych (jak zresztą obiecano), instalujac zarazem sygnalizacje świetlną. Tak na marginesie to mam nadzije iż sygnalizacja swietlana bedzie także dla tramwajow a nie jak to teraz modne jedynie dla pieszych i samochodów.
Obserwuj wątek
    • goofy82 Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na je... 07.03.12, 09:31
      Ja mam inne pytanie. Ile jeszcze osób musi zostać potrącone, zanim ludzie naucza się, że tam przejścia nie ma!!??!! Nie wolno tam łazić i tyle! Zakaz jest! Ja przechodzę tam gdzie wolno i z głowy!
    • Gość: mxt-1 Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 09:32
      W tym miejscu nie powinno dochodzić do żadnych tragedii. Ludzie którzy przechodzą w tym miejscu robią to bezmyślnie łamiąc jeden z przepisów o ruchu drogowym i w ten sposób narażają siebie na utratę zdrowia lub życia a kierowców na stres. Jeśli tam nie ma przejścia dla pieszych to nie powinno się w tym miejscu przechodzić. Będzie przjście dla pieszych to niech kierowcy uważają a piesi przechodzą. Zaważyłem że piesi w większości zachowują się jak Święte Krowy, tzn. widzą tylko wymalowane na jezdni pasy i wchodzą na przejście bez upewnienia się czy nic nie nadjeżdża. Dotyczy to też przejść z sygnalizacją śwetlną. Będzie się świecić czerwone światło a i tak przebiegają bo jeszcze zdąrzą zanim ruszą samochody. To postępowanie graniczy niekiedy z bezczelnym wymuszeniem.
    • 62maniek Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na je... 07.03.12, 09:45
      Kobiety nie bronię bo wlazła na ulice ale kiedyś tam przejście było i wszystko funkcjonowało dobrze ale do zarządu od dróg przyszedł nowy szef z powiatu (zaciężna armia Tow. Matyjaszczyka) i przejście zlikwidował. Czyżby bo pomylił Al. Wolności z drogą przez las?. Teraz będzie budował sygnalizację trzecią na odcinku 250 m ( II Aleja - dworzec PKP) musi to być wybitny specjalista jak tuskowa Mucha.
    • Gość: ??? Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 09:48
      Ty chyba chory albo ze wsi? Światla za światłami! Zgroza!
      • Gość: MIASTOWY Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na IP: *.gallus.pl 07.03.12, 10:50
        Ty z miasta o ZIELONYCH FALACH słyszałeś ?
        • Gość: tfu Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 10:54
          a Ty tez taki mądry! A na jakim docinku ta zielona fala ma działać? Nie przechodzili jak był remont, to czemu teraz chcą przechodzić?! Tysiące się nauczyły , a jednostki nie to jechac po nich! JESTEM PIESZYM NIE KIEROWCĄ!
        • Gość: ??? Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 12:41
          U nas zielona fala - marzyciel
    • Gość: gościuuu Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 10:09
      Co za idiotyzm żeby miasto po sterroryzowaniu zgadzało się na przejście. "Bo ludzie chodzą". A ile osób zginęło na DK1 przy wjeździe od strony W-wy? Zrobić tam przejście, bo nadal przechodzą! Trawniki wybetonować bo kierowcy i tak na nich parkują! Elewacji nie remontować bo i tak graficiarze pomalują! Straż miejską zlikwidować bo właściciele psów i tak po nich nie sprzątają. Terroryzm i tyle!
      Oby tylko ktoś myślał i jeśli już przejście musi być, zrobił je przy Waszyngtona.
      A mamusi rozumiem postawiono zarzut zagrożenia życia i zdrowia dzieci? Kuratora wyznaczono?
    • prawdziwykicha.1 Opuścił ją anioł stróż 07.03.12, 10:10
      i dlatego powinniściue dać na msze.
      • Gość: taki tam sobie... Re: Opuścił ją anioł stróż IP: 188.95.29.* 07.03.12, 22:10
        "prawdziwykicha.1 napisał:

> i dlatego powinniściue dać na msze."

...albo i dwie a nawet trzy!
    • bjb48 Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na je... 07.03.12, 10:44
      A wg mnie to skrajnym brakiem wyobraźni wykazało się kierownictwo Zarządu Dróg likwidując to przejście, tam ludzie zawsze przechodzili, przechodzą i będą przechodzić i dlatego to przejście kiedyś tam powstało. My kierowcy musimy pogodzić się z faktem, że w centrach miast ruch pieszy jest preferowany przed ruchem samochodowym, tak jest na całym świecie, a al. Wolności to nie droga DK1.
      • Gość: michal456 Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 11:43
        Ty to sięt wogule nie znasz wina jest tej kobiety bo nie powinna przechodzić w tym miejscu ale jak jest się ślepym to takie są skutki.Ale w naszym kraju to zawsze tak jest jak coś się stanie to zawsze wina jest albo kierowcy albo właściciela.Takich ludzi jak ta kobieta powinno się zamykać bo gdyby inne auto jechało za tym oplem to było by więcej poszkodowanych ale widać że ją to nie interesowało tylko to żeby jak najszybciej przejść na drugą stronę ulicy a pare metrów dalej są pasy.
        • Gość: do michal456 Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na IP: 91.210.242.* 07.03.12, 14:11
          pisze się - w ogóle.
    • Gość: Magistrat Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na IP: *.gallus.pl 07.03.12, 10:46
      Nie będzie NAM hołota dyktowała gdzie mają być przejścia dla bydła z częstochowskiej obory.
      JASNE ?!!!
      • Gość: ona Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na IP: *.ice-net.pl 07.03.12, 13:04
        kobieta faktycznie bezmyślna, w dodatku zafundowała bezmyślnością własnym małym dzieciom widok potrąconej przez samochód mamusi... Póki co dla mnie jasne: nie ma przejścia dla pieszych - nie przechodzę, bo nie wolno. Jeśli ludzie myślą że coś to da proszę bardzo niech się rzucają pod koła nadjeżdżających aut w celu protestu po zlikwidowaniu pasów. Przy okazji nasuwa mi się nieco inny problem z którym spotkałam się nie raz: o ile żadnej dyskusji nie podlega fakt że my kierowcy mamy obowiązek zatrzymać się jeśli na przejściu(gdzie nie ma sygnalizacji) już przechodzi pieszy, o tyle chciałam zaapelować do pieszych że wybiegnięcie w ostatniej chwili prosto pod samochód (rozpędzony choćby do tych 50km/h) nie daje kierującemu możliwości wyhamowania 5m przed pasami. Wiec "chłopczyku" który zrobiłeś mi to ostatnio na tysiącleciu więcej rozwagi!
    • pepikcz Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na je... 07.03.12, 13:20
      Wina kobiety, że przechodziła w miejscu niedozwolonym i tyle. Przejście w tym miejscu jest jednak potrzebne i to nie podlega wątpliwości. Komu ono tam przeszkadza - nie wiem. Chyba łatwiej jest na chwile przychamować jadąc autem, niż przejść 300m (może więcej, może mniej) aby dostać sie na drugą stronę. Dla młodych to żadna różnica (choć pewnie też się wkurzają), ale dla osób starszych to już jest duży problem.

Odniose się jeszcze do pchania się pieszych pod kola samochodom. Często pieszy nie ma wyjścia innego jak WYMUSIĆ na kierowcy to, aby go przepuścił - bo nawet na zielonym świetle, skręcający w prawo często się pchają i pieszy nie ma jak przejść.
    • Gość: babydogaruf Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na IP: 31.42.0.* 07.03.12, 14:59
      Baby do garów!!!! A one tylko mieście łażą jak święte krowy !!!!!!!
      • Gość: chłop Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 19:24
        Idź się leczyć - jesteś chory ( zdecydowanie na kolana już za późno - lecz się na głowę )
    • ja1024 Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na je... 07.03.12, 19:27
      Samochody na tym odcinku jeżdżą za szybko,
      a piesi chodzą jak "święte krowy" w Indiach.
      Nie da się się dogodzić PIESZYM I KIEROWCOM
      ( świadczą o tym wypowiedzi na Naszym forum)
      a do tego KUPCY też mają SWOJE do powiedzenia.
      I tak z miesiąca na miesiąc czekamy bezczynnie na kolejne zdarzenia.
      W zeszłym tygodniu AUTOBUS w banku
      a dzisiaj PIESI.
      • ja1024 Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na 07.03.12, 19:38
        Ulica Wolności to CENTRUM WSI, ale jednak znacznie zaludnionej.
        Tu trzeba coś zrobić - przykładem był "czarny wtorek"
        POTRĄCENIE kobiety w południe, a później STŁUCZKA przy Kopernika po południu.
        WZMOŻONY RUCH NA Wolności prowokuje do nerwów i ryzykanctwa.
        Może tak pomyślimy nad "spowolnieniem ruchu" na tym odcinku.
        Wielu kierowców szybko zrezygnuje z tej trasy "Kosciuszki-Wolności"
        i zacznie jeździć trasą "Pułaskiego - Popiełuszki".
        Tam wystarczy wygasić światła pod Jasną Górą na czas "posuchy pielgrzymkowej"
        I od razu przepustowość PŁN-PD zwiększy się niewspółmiernie.
      • Gość: gościuuu Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na IP: *.96.241.59.tvksmp.pl 07.03.12, 21:43
        CO wyście się ludzie tak do tego autobusu przyczepili??? CO on miał wspólnego z przejściem lub jego brakiem???
        • Gość: gość Czepiam się autobusu, ponieważ kierowca wykazał... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.12, 08:28
          Kierowca wykazał się olbrzymią elokwencją i wyczuciem sytuacji.
          Trzeba być "urodzonym idiotą" żeby tak zapierd...lac w centrum miasta takim 20 letnim "strupem".
          Niech ręce do Boga składa codziennie, że nikogo nie zabił na chodniku, bo siedziałby w pierdlu na 100%
          Jak się nie czepiać autobusu, jeżeli pokazał wszystkim do czego może prowadzić nieodpowiedzialność kierowcy.
          A popatrzcie czasami też na PKS-y, te to dopiero robią sobie wyścigi na Wolności, wyprzedzanie się wzajemne Ikarusów na dwóch wąskich pasach przypomina chwilami "szarżę ułańską" - kto pierwszy dojedzie do dworca ? (czyżby tak pilno było im do pracy, a może żona w nocy "nie dała" i trzeba rozładować negatywne emocje)
          Nie ważne przyczyny - najgorsze jest to, że nikt nie próbuje z tym zrobić porządku.
          I DLATEGO BĘDĘ "CZEPIAŁ SIĘ AUTOBUSU", bo wiem że wielu kierowców MPK i PKS czyta i pisze na tym forum. Może czasem pomyślą zanim stanie się większa tragedia.
          • Gość: gościuuu Re: Czepiam się autobusu, ponieważ kierowca wykaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 09:43
            Czytanie ze zrozumieniem u Ciebie leży. Tak jak u większości forumowiczów. Czepiaj się kogo chcesz, tylko mi wskaż związek między wypadkiem autobusu (który ponoć uległ awarii i wina kierowcy nie jest oczywista), a brakiem przejścia.
            • Gość: gość Re: Czepiam się autobusu, ponieważ kierowca wykaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 19:03
              Z tym czytaniem ze zrozumieniem to jak zwykle przeginasz.
              Sprawa jest prosta:
              było przejście to wszyscy jeździli wolniej i uważali na przechodniów.
              Teraz "miasto" dopięło swego i remontują Aleje, a co z tego wynika
              muszą puścić autobusy przez Kościuszki i Wolności.
              Zależy im żeby przyspieszyć przejazd tymi ulicami,
              to nie chcą przywrócić przejścia, bo spowalniało przejazd.
              A ludzie jak te święte krowy w Indiach - i tak zrobią co będą chcieli.
              Wniosek :
              autobus jechał za szybko i nie umiał opanować pędzącego kolosa więc się rozwalił
              kobieta z dziećmi przebiegała przez czteropasmową ulicę w dodatku z linią tramwajową to wpadła i ma problem ( nawet nikt nie napisał co jej się stało )
              - jak znam życie na tym nie koniec sensacji na Wolności
              Po prostu GOŚCIUUU użyj mózgu - przecież to jest logiczne.
              A może winnych tego stanu rzeczy poszukamy ???
    • angrusz1 Takie pokolenie 08.03.12, 07:00
      wychowane bezstresowo .
      Tak zachowują się już w szkole - na luzie - " RÓBTA CO CHCETA "
      • Gość: romur1 Re: Takie pokolenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.12, 08:54
        Widzisz Aniu! Takie wychowanie bezstresowe mają pewnie również KIEROWCY, którzy codziennie wykazują się skrajnym brakiem wyobraźni, jeżdżąc bez opamiętania po ścisłym centrum miasta.
        Tak zachowują się osobowe, ciężarowe, amatorzy niedzielni, ale także zawodowi kierowcy.
        ( może nawiążę do niedawnego zdarzenia z AUTOBUSEM MPK, który jechał przez światła w Alejach tak rozpędzony, że w żaden sposób nie był w stanie opanować pojazdu i za McDonaldem wylądował w witrynie banku WBK - na luzie mógł nawet wjechać do środka -
        " RÓBTA CO CHCETA " ??? PIESI też są beznadziejni, ale przynajmniej NIE ZABIJAJĄ.
        • Gość: gościuuu Re: Takie pokolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 09:52
          Byłeś świadkiem tego zdarzenia? Policja już Cię przesłuchała? Prędkość autobusu zmierzyłeś? Czy prędkość była powodem wypadku? Sprawdziłeś stan techniczny autobusu? Rozumiem, że tak bo inaczej nie miałbyś prawa do takiej wypowiedzi.
          • Gość: romur1 Re: Takie pokolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 19:10
            Dokładnie TAK - skąd wiesz ? Jesteś chyba adwokatem tego kierowcy.
            Przecież oficjalne badanie techniczne pojazdu wykluczyło jakąkolwiek awarię.
            Widziałeś pewnie także drogę hamowania więc nie próbuj wciskać Nam kitu.
            To żałosne.
            • Gość: gośćiuuu Re: Takie pokolenie IP: *.96.241.59.tvksmp.pl 08.03.12, 20:35
              Może trochę więcej napiszesz? Co "TAK"? Prędkość zmierzyłeś? Podaj! Jaka była? Dlaczego hamował? I gdzie to oficjalne badanie?
              • Gość: romur1 Re: Takie pokolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 21:29
                Wiesz co ! Jedź sobie na Niepodległości do pana Rub.......
                a on Cię dalej uświadomi.
                Przestań knuć jakieś chore domniemania.
                Byłem, widziałem, brałem udział..............do 23.00-
                I nie próbuj zmieniać FAKTÓW.
                • Gość: gościuuu Re: Takie pokolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 10:13
                  Nie wiem kto to jest "pan Rub..." z Niepodległości. A jeśli zadawanie pytań nazywasz zmienianiem faktów to już nie mój problem.
                  Brałeś udział czy byłeś gapiem? Rozumiem, że do 23 już był znany stan techniczny autobusu? Ekspertyzę na miejscu wykonano?
                  • Gość: romur1 Re: Takie pokolenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.12, 11:24
                    Teraz to już zaczynasz "świrować"
                    ( przecież nie podam publicznie szczegółów i źródła informacji )
                    Nie wierzysz albo po prostu nie chcesz przyjąć do wiadomości - Twoja sprawa.
                    Odechciało mi się z Tobą gadać - po kolejnej kolizji na Wolności wrócimy do tematu.
                    • Gość: gościuuu Re: Takie pokolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 15:10
                      Ja nie mówię, że nie wierzę. JA PYTAM! I odpowiedzi nie dostaję.
                      Zgadza się. Wrócimy do dyskusji o debilach / samobójcach wbiegających pod koła mimo zakazu i łańcuchów. Oddział psychiatryczny jest im potrzebny a nie przejście. Ktoś wchodzący na taką ulicę przy takim ruchu całkiem zrównoważony nie jest.
    • Gość: SKL Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na IP: 188.95.29.* 08.03.12, 22:14
      ŁAŻĄ TE MIESZCZUCHY Z PIESKAMI JAK ŚWIĘTE KROWY W INDIACH, CO CHWILE S*AJĄ, AŻ SIE PROSI Z PAŁY WYJECHAĆ TAKIEMU !!!
    • Gość: kierowca Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na IP: 62.244.151.* 13.03.12, 16:56
      Wszyscy muszą myśleć ale nie piesi.... bo po co?? Zawsze było więc można!!!! Winny będzie kierowca, który nie zauważył oszołoma... Kierowcom zmienia się drogi, stawia zakazy i muszą to respektować !!!! Ale piesi to święte krowy z całą stopą na na jezdni na czerwonym świetle!!! Nikt za to nie kara!!!
      A tak a propos sygnalizacji świetlnej - na odcinku 400 m - 4 sygnalizatoty gwarantują korek non stop bo synchronizacja świateł w Częstochowie nie istnieje przy tym i wcześniejszym bałaganie....Pozdrowienia dla pana Augustyna i jego rozbudowanej sieci dróg ( patrz ul. Wilgowa i dzielnica Lisiniec, Stradom i innych - tylko polne z dziurami po pachy....)
      Pozdrawiam
      • Gość: gościuuu Re: Al. Wolności: kobieta z dziećmi wtargnęła na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 12:36
        Gość portalu: kierowca napisał(a):

> Kierowcom zmienia się drogi
        > , stawia zakazy i muszą to respektować !!!!

Też nie respektują o czym też można było się przekonać na Wolności gdy była remontowana. Tak więc brak myślenia to nie tylko przypadłość pieszych ale ogólnie polaków. "Wczoraj przejechałem/przeszedłem to dzisiaj też dam radę! Kto mi zabroni?"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka