Dodaj do ulubionych

Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: be...

20.12.12, 16:11
Tak to leciało: www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/20021210-nierzadnica/20021210-nierzadnica.html Szef tego Radia jest na Jasnej Górze przyjmowany z honorami.
Głupia ta Unia, ja bym nie dała kasy.

A tak gwoli wyjaśnienia. Jasna Góra to jeden z największych polskich zabytków. Trzeba o niego dbać. Ale żeby kasa od nierządnicy ....

Obserwuj wątek
    • Gość: Ł. Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: IP: *.42.7.27.alfanet24.pl 20.12.12, 17:03
      mój kolega pracował przy tej renowacji, praca się skończyła i nie miał co robić w Częstochowie, wyjechał do Anglii
    • Gość: storima Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: IP: 78.251.24.* 20.12.12, 17:24
      Kazdego to cieszy ze Unia Europejska finansuje....

europejskie pomniki naszej wspolnej historii.

A z drugiej strony szokuja wyopwiedzi bardzo ograniczonych osobnikow przeciw UE na tym FCz, jak i przede wszystkim
      Przciwnym Unii Jasnogorskim Paulinom jak i Polskim Władzom Kościoła
      AntyChrzescijanskiego w Partii PiS
      z siedziba w Toruniu.
      • roc_co Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: 20.12.12, 18:20
        Nie słyszałeś o takim gatunku hipokrytus katolikus. Takie zwierzę, najczęściej przyjmuje ubarwienie czarne lub też nad jego czołem znajduje się moher. nie mylić z katolikus miłosierdzus
        (gatunek na wyginięciu)
      • Gość: ktosik Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 21:52
        A jak cię cieszy pakt fiskalny .W szybkim tempie montowany ,przez PO i PSL.Musiał ci Kaczyński dziecko na głowie zrobić ,wraz z Rydzykiem .W dupniaka grali u ciebie grali panienko.
    • tomi1702 Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: be... 20.12.12, 19:22
      Bałwochwalstwo, idolatria (gr. eidolon - obraz lub posąg, latreia - kult) – grzech w religiach abrahamowych polegający na oddawaniu czci fałszywym bóstwom (bożkom). W szerszym sensie: przywiązywanie nadmiernej wagi do spraw doczesnych kosztem Boga.
      • Gość: Ja Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 19:30
        Mój kilkuletni syn recytuje wszystkie zbrodnie kk na pamięć. Wie o pedofilii wśród księży, i jej zatajaniu przez wojtyłę (brak szacunku dlatego mała litera). W nim siła Narodu Polskiego i Jego Pokoleniu o zdrowym umyśle.

Polska kiedys powstanie!!! Z Palikotem lub bez!!!!
        • Gość: jan Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: IP: *.net.stream.pl 20.12.12, 19:44
          " Niedaleko pada jabłko od jabłoni, jaki ojciec taki syn".
          Ojciec idiota , ale syna i to kilkuletniego szkoda...!
          • Gość: speleus Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: IP: *.net.stream.pl 20.12.12, 20:06
            Zastanówcie się grajdołkowicze częstochowscy co tutaj wypisujecie. Daleko jestem od księży, kościoła raczej też, ale gdyby nie klasztor na Jasnej Górze , to kto w Polsce i na świecie wiedziałby o jakiejś tam Częstochówce. Przecież my tu nie mamy nic oprócz biedy , bezrobocia, puszkarzy, bezdomnych i małolatów i troche więcej latów , którzy nie mają zajęcia i zajmują się draństwem, niszczeniem publicznego mienia, oszukaństwem. Było nie bylo jest to obiekt klasy światowej i bardzo dobrze, że przechodzi renowację. Szkoda tylko, że czcigodni braciszkowie nie uruchamiają swoich dóbr, ktore mają w zanadrzu / pewnie na czarną godzinę / na bieżące remonty i naprawy. Ale OK. Natomiast ktoś / piszę też małą literą / kto czepia się Wielkiego Polaka Wojtyły niech sobi zrobi rachunek sumienia. Pamiętacie pojednanie w 2005 r, łzy narodu, odwołane zajęcia w szkołach, wspólne modlitwy po śmierci papieża, wyjazdy zorganizowane do Watykanu, a wcześniej a czasie wizyt w Częstochowie wszyscy lecieli witać gościa. Hipokryzja totalna. Synuś może kiedyś mamusi wiaderko ze śmieciami na wyczesaną główkę wrzuci. A dzisiaj sobie byle kto gębę wyciera Janem Pawłem II. Pozdrawiam
          • Gość: Ja Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 20:15
            Gość portalu: jan napisał(a):

> " Niedaleko pada jabłko od jabłoni, jaki ojciec taki syn".
            > Ojciec idiota , ale syna i to kilkuletniego szkoda...!

Janie, idiotą jestem że fakty niechlubne o karolu synowi przekazuje?
            Pewnie ochrzczony byłeś, a ja nie biorę sobie do serca uwag od tobie podobnych.
          • stanley_4 Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: 21.12.12, 10:53
            Jest demokracja i mamy prawo wyrażania swoich poglądów ale bez ubliżania innym a co do krzk to on nie ma prawie nic wspólnego z nauką Jezusa.
        • Gość: gość Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 22:43
          "Ja",- dlaczego chcesz umieścić swojego syna w Lublińcu lub w Tworkach ?
      • dyziek_o Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: 20.12.12, 19:57
        Ja tam bym takim zadowolonym z tych dotacji na klasztor nie był.
        A to z tej prostej przyczyny, że jak to zwykle bywa, diabeł tkwi w szczegółach.
        Zachłystując się osiągnięciami w dziedzinie restauracji zabytku jakim niewątpliwie jest klasztor, należało by się zastanowić, czyją własnością jest ów zabytek?!
        Bo jeśli należy do Narodu, - wszystko jest OK.
        I tu - tkwi haczyk.
        Tylko wtedy powinniśmy pociągnąć do odpowiedzialności karnej za podjudzanie do rękoczynów znanego biznesmena z Torunia, który to jawnie z murów klasztornych nawoływał do linczu na ekipie telewizji Polsat.
        No bo jeśli to własność narodowa.......każda telewizja ma prawo kręcić co jej się żywnie podoba.
        Jeśli jednak klasztor jest własnością prywatną, - a tak wszelkie dane na ziemi i niebie wskazują, - to jakim prawem z naszych podatków, - pieniądze unijne nie biorą się z nieba, to nasze czyli wspólne pieniądze, które wcześniej czy później trzeba będzie spłacić, - prywatna firma jest dotowana?!
        Dodatkowo smaczku dodaje fakt, że jest to najbogatsza firma w Polsce która ponadto nie ma zamiaru płacić podatków od swoich dochodów i to niemałych.
        Słusznie ponad to zauważył "żagielek", - wytykając "ubogim braciszkom" pochodzenia kasiory w kontekście ich stosunku do darczyńcy.
        Albowiem jak na dłoni ukazane jest fałsz i obłuda w postępowaniu kościoła w kwestii pozyskiwania pieniędzy. Podejrzewać skłonny nawet był bym, że " braciszkowie" nawet z diabłem cyrograf by podpisali, gdyby ten ofiarował im kasę.
        Przecież gdy chodziło o wyłudzenie od Państwa majątków, nie wahali się współpracować ze swoim niedawnym "wrogiem" jakim był słynny Marek P. - były funkcjonariusz SB.
        No cóż, trzeba być skończonym idiotą by nie zauważyć, o co tak naprawdę kościołowi chodzi.
        Bo na pewno nie o dusze maluczkich.
        Co było do udowodnienia,
        Dyzio.
        • Gość: speleus Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: IP: *.net.stream.pl 20.12.12, 20:12
          Dyziek nie zapominaj, że kościół katolicki w Polsce, to instytucja najbardziej opłacana i najbogatsza. Jeszcze raz podkreślam INSTYTUCJA.
          • Gość: gościu dyziek nie zapominaj, by synowa w pysk ci dała IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 21:22
            Naprawdę powiadam wam,macie czas nawijać o pierdołach .I to od rana do wieczora.
        • Gość: yach Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: IP: *.xdsl.centertel.pl 20.12.12, 20:13
          Trochę się zagubiłeś w swoim wywodzie.
          1. Jeżeli ktoś podjudza do rękoczynów, to najmniejszego znaczenia nie ma, na jakim terenie się to dzieje /prywatnym czy ogólnodostępnym/. Trochę mnie dziwi, że stacje telewizyjne nie zgłosiły sprawy do prokuratury, no chyba, że podjudzania nie było.
          2. Dotacje unijne wielokrotnie w ramach różnych programów trafiają do prywatnych przedsiębiorców, są to np. dofinansowania do utworzenia miejsc pracy, zakupu środków trwałych.
          3. Odnośnie niepłacenia podatków też chyba trochę pojechałeś bo mam parę paragonów z kas fiskalnych klasztoru, a oznacza to, że ewidencjonują sprzedaż - zapewne więc i płacą podatki.
          5. Odnośnie wyłudzeń majątku i nadmiernych, niezasadnych roszczeń majątkowych - przykład odszkodowania za użytkowanie przez Poznań budynku liceum, to masz całkowitą rację.
        • stanley_4 Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: 21.12.12, 11:01
          Pozdrawiam
          Wyłożyłeś na ławę cząstkę obłudy jaką cały czas głosi(serwuje)watykański kościół.
    • Gość: Jacenty Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 20:02
      ze smutkiem ogladalem w Katalonii w oplakanym stanie zabytkowy klasztor z grupy klasztorow cysterskich.
      Dziwne, ze tutaj tyle stare panstwa UE przekazaly euro.A tam nic.I tam nie prosze o datki na odnowe jak w cz. klasztorze oo.Paulinow .Ponadto ile gosci od oltarza na szczycie agitowalo przeciw akcesowi Polski do UE.Brak konsekwencji.
      • Gość: pan poeta Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: IP: *.42.7.27.alfanet24.pl 20.12.12, 20:07
        to urząd marszalkowski przydzielił te pieniądze, widocznie w Katalonii władze mniej dbają o zabytki sakralne
      • Gość: gość Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 22:47
        Widzisz już "Jacenty" moc BOGA !
    • Gość: apage satana "Unijne" pieniądze dla watykańskich wyłudzaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 20:18
      Te "unijne" pieniądze, to NASZE pieniądze, ktore poprzez UE przepływają do watykańskich wyłudzaczy.
      "Zapraszanie" do Unii politycy zachodni zaczęli od zaproszenia do siebie watykańskich biskupów z Polski i przedstawienia im korzyści, jakie otrzymają po wstapieniu Polski do UE.
      • Gość: speleus Re: "Unijne" pieniądze dla watykańskich wyłudzacz IP: *.net.stream.pl 20.12.12, 20:28
        Pieprzyrz. Zapraszani byli wszyscy. Począwszy od Prezydenta RP, poprzez premierów kolejnych zresztą, przedstawicieli instytucji pozarządowych po młodzież szkolną. A po co były i są zresztą organizowane huczne Parady Schumana w Warszawie w maju?. Spęd przede wszystkim młodzieży. Tak to działa. A faktycznie jest jak jest ale zastanów się, czy mielibyśmy estakadę na Jagiellońskiej, w szkołach dzieciaki komputery, poważne inwestycje chociażby termoizolację bloków mieszkalnych i ich dzisiejszy wygląd , a nie szpecące krajobraz i tak nieciekawy odpadające tynki, zwałowiska śmieci. Nie ma tu złotego środka. Zawsze jest coś dobre, ale musi być i to złe.
        • Gość: apage satana Re: "Unijne" pieniądze dla watykańskich wyłudzacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 21:14
          Twój język mi nie odpowiada, ale odpowiem. Tak, zapraszani byli wszyscy, ale pierwszymi zaproszonymi byli biskupi z Polski.
          Czy wiesz, ile wynosi polska składka do UE ? Właśnie za nią można by zbudować te wszystkie "estakady". I bez pośrednictwa Unii ! Bo jest ono kosztowne.
    • Gość: pierre_dollinsky Ooo tak, to by im pasowało najbardziej: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 20:54
      Sypcie mamoną, ale od naszej Bolandy i naszych owiec wara...
      • Gość: speleus Re: Ooo tak, to by im pasowało najbardziej: IP: *.net.stream.pl 20.12.12, 21:07
        Mój dziadek przed wojną mieszkał pod samiutką jaśniutką tu na rogu Barbary i 7 Kamienic - dzisiaj Caritas - sklep tylko, że dziadkowie mieszkali w podwórku w kamienicy po lewej stronie. Dziadka wynajmowali do drobnych prac w sumie nie wiem jakich, ale kiedyś była taka sytuacja, że pokazali mu skarbiec. Ale żeby tam wejść to zawiązali mu oczy , kilka razy obrócili gościa w tę i inną stronę, żeby facet nie załapał za bardzo kierunku. A później jak tam dotarł to oczom jego ukazał się widok złotych monet, które miał przerzucić szuflą, żeby zrobić miejsce na nowe datki. Dlatego też piszę, żeby braciszkowie ujawnili swoje dobra. Naprawdę nie ściemniam , bo co mi zależy, a moja kuzynka też to potwierdzi , bo zna te opowieści, ale takie rzeczy nigdy nie ujrzały światła dziennego.
        • Gość: gościu Re: Ooo tak, to by im pasowało najbardziej:ooooo IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 21:18
          Jak się spotka idiota, z kretynem to sobie pogadają.I to długo.Czym bliżej świąt ,to tumany nawijają .Że hej.Tym złotem ,to można całą drogę z Częstochowy do Kłobucka wyścielać.Jak to tumany .
        • Gość: do spelusa Re: Ooo tak, to by im pasowało najbardziej: IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 21:25
          Jesteś wyjątkowym jajcarzem .Pozdrówka.
          • Gość: speleus Re: Ooo tak, to by im pasowało najbardziej: IP: *.net.stream.pl 20.12.12, 21:58
            Dlaczego mi nie wierzysz i nazywasz jajcarzem. Zawsze mam jaja. Taka prawda.
            • miglanc86 Oo przyda Wam się to złoto ,z Jasnej Góry 20.12.12, 22:07
              Lawinowo rośnie bezrobocie ,w Polsce.Na koniec roku ,urzędy pracy nie mogą się obrobić.Nawet tańszy gaz ,a najdroższy w unii nie pomoże.Hicior dnia, harcerze u Tuska.Na stronie internetowej premiera.Przekazanie Betlejemskiego Światła Pokoju.Skauci przestraszeni ,Tusk zachwycony.I komentarz.Nie martwcie się drodzy harcerze,ten rząd nie długo upadnie.Widać to po waszych minach.
              • Gość: pierre_dollinsky Re: @miglanc86, pierdoło demagogiczna - wskaż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.12, 08:49
                jakąś alternatywę, to zaraz zamienimy tych nieudaczników na innych.
                A najlepiej załóż własną gazetę i pisz o czym tylko chcesz. :)
            • Gość: gość Re: Ooo tak, to by im pasowało najbardziej: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 22:54
              "spelus", ja też mam jaja i mam za 3 miesiące 100 lat, - taka prawda !
              Ale Tobie nie wierzę !
              • Gość: speleus Re: Ooo tak, to by im pasowało najbardziej: IP: *.net.stream.pl 21.12.12, 23:56
                Twój problem, że nie wierzysz. Nas było 12 wnucząt i jak spotykaliśmy się rodzinnie przy okazji różnych świąt, to starzy nadawali o swoich fajnych i nie fajnych momentach z życia. Między innymi z wojny, z przed wojny. Jesteśmy rodziną o zatwardziałych korzeniach częstochowskich z pra pra dziada. I nikt mi tu kitu nie będzie wciskał, bo doskonale znam historię tego miasta zresztą z racji mojego zawodu również, ale także z opowiadań moich przodków. W "tamtych" moich dziecięcych czasach nie było mediów za bardzo rozpowszechnionych jak to jest dzisiaj i siedzieliśmy z rozdziawionymi gębami i wsłuchiwaliśmy się w opowieści ojców, wujków, ciotek, którzy byli wywiezieni do Niemiec na roboty / szczęśliwie wrócili /. Dlatego też nikt mi tu kitu nie będzie wciskał w pewnych kwestiach. Wszyscy my wnukowie też jakoś się udało, że żyjemy jeszcze i wiemy swoje. A Ty Gościu możesz mieć i 3 dni do setki , ale nie bardzo wiesz o co chodzi. Ja natomiast wiem, w którym miejscu na wieży jasnogórskiej podpisał się mój ojciec jako gó...arz i to jeszcze na zewnętrznej stronie, który chciał zaimponować chłopakom. Wiem na którym drzewie siedziała dziś już niestety jajcara ciotka i zimą udawała kukułkę. Znam to miasto i jego historię i zycie lepiej niż się komuś wydaje. I takie pierdoły, że Muniek Staszczyk / z całym szacunem dla Niego / odkrył swój podpis w LO Sienkiewicza to jest pikuś. Dlatego też nie pierdziel mi tu takich farmazonów.Pozdrawiam
        • Gość: gość Re: Ooo tak, to by im pasowało najbardziej: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 22:51
          w "ciuciu- babkę" bawił się Twój dziadek i ....
    • filopolityk Good bless UE 21.12.12, 09:43
      AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA MMMMMMMMMMMMMMMMMMMM EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • douglasmclloyd Śliczne nt 21.12.12, 19:00
    • harry1983 Wierszyk o unii 23.12.12, 13:22
      Widzę, że "jedynie słuszna opcja" ma już wtyki u moderatorów - więc ja przypomnę co usunięto z pierwszego posta: To, co fachowo nazywa się hipokryzją, a normalni ludzie nazywają zwyczajnym ku....twem.

Najpierw jechali po unii jaka to zła i gościli rydzyka, który również po nią jechał, a teraz sami biorą od niej pieniądze.

Usunięte linki:

Tu w wersji tekstowej:

www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/20021210-nierzadnica/20021210-nierzadnica.html
      A tu można posłuchać:
      korneliusz.wrzuta.pl/audio/3Eo1ox8UClO/wiersz_o_unii_europejskiej_radio_maryja
      Zapytam: jak macie czelność brać pieniądze z tej instytucji, skoro jawnie pozwalaliście szefowi tej rozgłośni tak po niej jechać ? To może oddajcie te pieniądze?

Do moderatora: pokażcie mi punkt regulaminu, który naruszam, jeżeli chcecie ten post usunąć.
    • segel Do moderatorów! 23.12.12, 14:44
      Regulaminu i prawa należy przestrzegać. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości.
      Mam jednak prośbę. Ponieważ piszę na tym forum nie od dziś, jestem użytkownikiem zalogowanym, staram się nikogo nie obrażać - powiedzcie mi, moderatorzy, co w moim poście naruszyło prawo, lub Regulamin. Będę wiedzieć na przyszłość, bo być może źle zinterpretowałam Regulamin forum.
      Jeśli moderator nie chce mi odpowiedzie na forum, proszę o wiadomość na e-mail.
      Który z punktów Regulaminu naruszyłam?
    • segel Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: 28.12.12, 20:29
      "Witam,

wpis został usunięty omyłkowo przez dyżurnego i został przywrócony.

Pozdrawiamy

--
      Administracja Forum
      Gazeta.pl"

Miło mi, że jednak nie złamałam Regulaminu. Jeśli ma się rację, trzeba jej bronić.
    • glemp1 Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: be... 03.05.13, 20:06
      Bez Unii Europejskiej nigdy by się to nie udało - podkreśla o. Czesław Brud, administrator klasztoru.
      ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
      Kościół najbardziej skorzystał na wejściu Polski do UE. Czy pamiętacie, jak darli japy, żeby broń Boże Polacy nie głosowali za wejściem do Unii?
    • glemp1 Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: be... 03.05.13, 20:09
      Niech księżulo tylko nie pitoli, że Kk brakuje pieniędzy. Jeśli najbogatsza instytucja w tym kraju cierpi na brak gotówki, to u licha kto ma ją mieć?!
      • Gość: hm Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.13, 08:51
        bogacze, niekoniecznie kościelni
        • Gość: GA Re: Klasztor odzyskuje blask. Paulini przyznają: IP: *.eu 12.08.13, 14:25
          "Brama Papieska przestała wystarczać dla pieszych i samochodów, a dla wozów strażackich jest za niska."
          A co to za nowe słowo "wystraczać"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka