Dodaj do ulubionych

ALLELUJA , ALLELUJA , ALLELUJA ALLE LUJA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 09:23
pracuję sobie radio wyłączone i słucham pielgrzymów , idą , idą czy ktoś wie
jakie pielgrzymki teraz wchodzą ?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: ALLELUJA , ALLELUJA , ALLELUJA ALLE LUJA IP: 195.116.246.* 12.08.04, 09:37
      ha ha ha
      • Gość: MISTERXY Re: ALLELUJA , ALLELUJA , ALLELUJA ALLE LUJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 12:05
        a co? Wolałbyś słyczeć: KUR... HU... SPIER...?
    • Gość: pfan czytasz wyborcza?? bylo niedawno ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 09:55
      miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,43169,2223832.html
    • Gość: zasłuchana Re: ALLELUJA , ALLELUJA , ALLELUJA ALLE LUJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 13:56
      ale cisza , juz poszli ???
      • Gość: Obserwator Re: ALLELUJA , ALLELUJA , ALLELUJA ALLE LUJA IP: *.prenet.pl 12.08.04, 15:26
        uważaj uwazaj.......bo w nocy nie pośpisz, bo co niektorzy nawaleni beda mordy
        darli.....dzisiejszej nocy juz był wstep.
        To jest cisza przed burza.
        A za dwa dni to juz bedzie
        H
        O
        R
        R
        O
        RRRRRRRRRRRRRRRRRR.
        POD WEZWANIEM MARYJI
        • Gość: ludwiKa Re: ALLELUJA , ALLELUJA , ALLELUJA ALLE LUJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:05
          idź do swojej czerwonej zdegenerowanej hołoty, albo lepiej wyjedź do Korei Pn.
          tam będziesz miał spokój cymbale!
          • Gość: Morning Calm Re: ALLELUJA , ALLELUJA , ALLELUJA ALLE LUJA IP: *.com.pl 13.08.04, 00:47
            Ilez to razy trzeba pisac takim ludziom jak ludwika czym jest tak na prawde
            pielgrzymka!? Nie wiesz? 10% to osoby idace na pielgrzymke dlatego, ze wierza,
            reszta idzie bo:
            a) nie ma co robic w wakacje
            b) a moze uda sie kogos okrasc?
            c) a moze uda sie jakies laski wyrwac
            d) polej!

Nie wierzysz? Idz na pielgrzymke. Jutro zawita do mnie plocka. Wiem jak bylo w
            poprzednich latach. Spiewy (wcale nie piesni religijne) do 2 w nocy, butelki
            (niekoniecznie plastikowe po napojach bezalkoholowych), syf, syf i syf. Nie
            mieszkasz w miejscu gdzie sie zatrzymuja, wiec sie nie wypowiadaj.
            I darujcie sobie juz wszyscy te chore wypowiedzi o czerwonych krajach,
            towarzyszach, kolesiach itp. Odechciewa mi sie wchodzic na to forum, gdy widze
            co wypisujecie za bzdury! Nie potrafisz konstruktywnie dyskutowac? To sie nie
            odzywaj!!! Napisal co uwaza na temat pielgrzymki - wolno mu! Pomieszkaj sobie
            sierpien w alejach, bedziesz pisala to samo! Dajcie sobie na wstrzymanie, cala
            Czestochowa i okolice wiedza jakie na prawde sa pielgrzymki. Najlepiej wiedza o
            tym Aleje!!!
            Idzcie do jakiegokolwiek baru w tym czasie i zobaczcie kto tam
            siedzi. "PIELGRZYMI", ktorzy pytaja na dodatek miejscowych gdzie jest jakas
            dyskoteka, albo gdzie sie mozna zabawic. To jest dla Ciebie przyklad
            pielgrzyma? To jest dla Ciebie kwintesensja wiary? Jesli tak to dedykuje Ci ta
            koszulke (jesli oczywiscie znasz angielski i nie jest on dla Ciebie jezykiem
            czerwonych!): www.koszulki.com/cgi-bin/shop.pl?
            id=31&sid=7828320&pin=21538314696319&mod=03&towar=100671&pt=&lang=pl&ppts=
            przeczytaj tekst znajdujacy sie na tej oto koszulce.

BEZPARTYJNY, OBIEKTYWNY Freelancer
            Pozdrawiam J.M.C.
            • Gość: Ewa Re: ALLELUJA , ALLELUJA , ALLELUJA ALLE LUJA IP: *.gateway.ap.edu.pl 13.08.04, 10:55
              MC pogadamy dopiero wtedy kiedy pójdziesz chcoć raz na pielgrzymkę. Jak się
              przejdziesz w skwarze i deszcz 500 czy chociaż 200 km i oczywiście zrozumiesz
              sens pielgrzymowania może zaskoczysz? Pochodziłbyś w latach 80-tych, kiedy to
              UB-ecy wyłapywali pielgrzymów z końca pielgrzymki, kiedy celowo w promieniu 50
              km od Cz-wy na ostatnich noclegach wyłączano prąd i wodę i pod namiotami w nocy
              tajniacy rozkładali setki ulotek z hasłami na pierwszych stronach typu: Zdrajca
              Popiełuszko tak skończył! może byś sie mniej dziwił? Trochę empatii i nic
              więcej!
              • mmaly Re: ALLELUJA , ALLELUJA , ALLELUJA ALLE LUJA 14.08.04, 08:44
                Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Jak się przejdziesz w skwarze i deszcz 500 czy chociaż 200 km i oczywiście zrozumiesz
                > sens pielgrzymowania może zaskoczysz?

Ewo, myślę, ze MC trochę niepotrzebnie generalizował.
                pewnie, że są w pielgrzymce ludzie, dla których jest to głębokie przeżycie religijne.
                Ale też ma rację pisząc, że dla wielu jest to sposób na coś, co z religią nic wspólnego nie ma.
                Nie ma co generalizować. Nie można ani robić z nich samych zbirów, pijoczków i ćpunów, ani nie można mówić, że to sami święci.
    • Gość: zasłuchana Re: ALLELUJA , ALLELUJA , ALLELUJA ALLE LUJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 09:51
      szkoda ,że pada , bo pielgrzymi zmokną , tak naprawde lubię ich bo nasz
      grajdołek częstochowski robi się bardziej wesoły , co mają powiedzieć np.
      mieszkańcy Krakowa na wakacyjną "stonkę" turystów , poprostu zarabiają
      pieniądze i przybijają pieczątkę wysłuchania hejnału mariackiego ...
      może my też zarobimy na pielgrzymach ?
      • cham_z_mpk Re: ALLELUJA , ALLELUJA , ALLELUJA ALLE LUJA 13.08.04, 10:01
        Niedoczekanie nasze! Biali braciszkowie bardzo dbają, ażeby cała kasa była w
        ich łapach.
    • Gość: zasłuchana Re: ALLELUJA , ALLELUJA , ALLELUJA ALLE LUJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 10:07
      no tak musiałabym byc mężczyzną do lat 15 i całować ich w usta ...ok ok nie
      generalizuję , a tak poważnie może postawimy w Alejach budkę z pieczątką
      " WIDZIAŁEM JASNĄ GÓRĘ " ZA 5 ZŁ . Jeśli połowa pójdzie do ' białych" , to
      zostanie 2,50 razy 100 osób dziennie = 250 zł dziennie mogę pieczątkować!
      • Gość: Obserwa widzialam pielgrzymke z bliska IP: *.prenet.pl 13.08.04, 11:14
        ludwiKa pisze aby ja tu bylo widać. O pielgrzymkach wie tyle co widzi na
        ulicach.
        Ja swego czasu prowadzilem lokal na Lisińcu-Baltyku.
        Pierwsze wejście do lokalu zmeczopnych pielgrzymow było....A bedzie dyskoteka w
        nocy????
        I BYLA.....szaleli do 5 rano, mimo, ze dookoa spali co bardziej zmeczeni
        pielgrzymi.
        Nawet ksiadz mlody szalal z nimi w cywilu. Nie moglem wtedy sprzedawać napojow
        alkoholowych, ale wiekszość wskazywala na "spożycie", czesto tez pary
        wyskakiwały na chwile poza lokal i wracali w uściskach z kolorami na
        twarzach/wiadomo po co wyskakiwali/
        A co sie wtedy nasluchalem opowieści o przebytej trasie to oj oj oj. wystarczy
        mi do do konca zycia zeby sobie wyrobić odpowiednia opinie o tym co sie dzieje
        na takich pielgrzymkach.
        Ja w każdym razie swojego dziecka bym na takie cos NIGDY nie puścil,
        Tak że ludwiKo odczep sie od czerwonych i nie wyzywaj od chamow bo w rodzinie
        napewno masz lub mialaś czerwonego i kiedys korzystalas z jego pomocy.
        A to wlaśnie dzieki pracy i organizacji czaewonych w pewnym okresie masz
        dzisiaj autostrade Gierkowke, szkoly /ktore solidaruchy zamykaja/
        szpitale/ktore sa tragiczne/, oraz wiele innych dowmow yzyteczności publicznej.
        Teraz za to twoi czarni ulubiency zabieraja ogrodki Jordanowskie /Mickiewiza/
        place zieleni /Al.Pokoju/ i inne tereny zielone , zeby budować swoje Swiatynie,
        dla coraz mniejszej ilości wiernych. A Ty musisz za to placić. i mimo, ze
        partycypujesz w kosztach budowy, to nie masz zadnej taryfy ulgowej przy
        konieczności posługi w razie potrzeby
        • cham_z_mpk Re: widzialam pielgrzymke z bliska 13.08.04, 11:37
          Gość portalu: Obserwa napisał(a):

> Nie moglem wtedy sprzedawać napojow
          > alkoholowych, ale wiekszość wskazywala na "spożycie", czesto tez pary
          > wyskakiwały na chwile poza lokal i wracali w uściskach z kolorami na
          > twarzach/wiadomo po co wyskakiwali/

Teraz wiadomo dlaczego święte miasto (?) Częstochowa zajmuje pierwsze miejsce w
          sprzedaży prezerwatyw.
    • Gość: zasłuchana no no IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:23
      zamilkli , deszczyk pada , w radio sączy się muzyczka , jest miło
    • agi75 skąd w człowieku tyle wrogości........????????? 13.08.04, 22:12
      13 VIII pielgrzymka kielecka!!!!
      wiele razy chodziłam i wiem że nie wszyscy bywają na pielgrzymkach z potrzeby
      wiary!!ale nie generalizujmy nie wszyscy idą żeby popić i poznać lokalne
      dyskoteki!!!!!250 km w słońcu , deszczu , w namitach, stodołach i czasami w
      domach!!! obolałe stopy, plecy..a mimo to radość na twarzach i śpiew i
      wiara...zawsze myślałam że jednak dajemy jakieś świadecto..ale jak widzę
      przepływ pielgrzymów przez 2 tyg jest dla mieszkańców zwykłym nalotem
      intruzów.....może powinniście zastanowić się jakie tym wystawiacie sobie
      świadectwo??może powinniście pomyślec o wyjeździe w tym czasie skoro nie
      możecie nas ścierpieć...????? ale nie zrozumie tego nikt kto nie przejdzie tej
      drogi i nie poczuje jak zmienia człowieka pielgrzymka......szkoda, że
      mieszkańcy miasta, którego świątynia odmienia serca, do którego droga jest
      przemianą nie potrafią tego pojąć....nie potrafią zrozumieć jesli nie wiary to
      chocby trudu w pokonywaniu setek km.......
      żal.......

pzdr!!
      • Gość: Obserwator Re: skąd w człowieku tyle wrogości........??????? IP: *.prenet.pl 14.08.04, 02:27
        Tak masz racje agi75 tylko ze ty przychodzisz tu raz w roku i na pare
        dni...godzin?
        a my jestesmy tu na codzien i to co sie napatrzymy i nasluchamy na temat
        naszych Przywodcow do wiecznosci na ich przekrety zlodziejstwa, brak moralnosci
        i deprawacje mlodych, na ich pazernosc i trwonienie majatku, pomoc bandziorom,
        to niech Cie nie dziwi taka nasza postawa.
        Propozycja opuszczenia naszego miasta dla Was jest nierealna. Bo my w tym casie
        musimy sczcegolnie pilnowac naszych domostw, zaparkowanych na ulicach pojazdow,
        naszych mlodych corek portfeli w autobusach.
        Bo z wami....pielgrzymami przychodza tezci ktorzy licza nalatwy zlodziejski
        zarobek.
        A co sie dzieje na pielgrzymkach to jak chodzisz to dobrze wiesz.
        • Gość: Ruda Re: skąd w człowieku tyle wrogości........??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 09:53
          Obserwator zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości, nic nie mam do pielgrzymów,
          mało tego ,znam czestochowiaków którzy jechali do Wawy by iść na pielgrzymkę
          tak dla zabawy,dla wielu to folklor ,dla następnych przyzwyczajenie .Tylko
          dziwi mnie jedno jeśli co roku tysiące ludzi pielgrzymuje i prosi o dobro to
          dlaczego jest tak żle.Skąd podłość, zawiść,zakłamanie i wszystko inne.......Coś
          to nie w tą stronę działa .............Pozdrowienia dla TWA ...Ruda
      • Gość: misterxy Re: skąd w człowieku tyle wrogości........??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 12:26
        Zgadzam się z agi75. Ja też dwa razy szedłem z kielecką pielgrzymką. Wydaję mi
        się, że Ci, którzy tak "najeżdżają" na pielgrzymów i pielgrzymki są zagłubieni
        w wierze. Chcą wierzyć, chcą pokonywać razem trudy pielgrzymki z innymi,
        ale "Coś" usilnie im w tym przeszkadza. Stąd właśnie ta zawiść.
        • Gość: Obserwator Re: skąd w człowieku tyle wrogości........??????? IP: *.prenet.pl 14.08.04, 13:52
          Hejjj misterxy chyba cos z czytaniem nie tak.
          Nik tu nie jest przeciwko pielgrzymom, ale nie mozna robic z nich ideałow.
          Pilgrzymi tez sie dziela na grupy. Dls jednych to marsz w pelnej wierze, z
          jakas intencja, dla innych wspanialy okres nudnych wakacji, "urwania" sie spod
          kurateli rodzicow, swobody luzu a jeszcze dla innych dobry sposob na ukrycie
          sie przed organami scigania, lekkiego zarobku itp.
          A wiec coz?
          My mieszkancy przez Pielgrzymow mamy swoje ograniczenia i trudy, Cale
          szczescie ze jest taki nawal tylko kilka razy w roku
          UFFFF jakos to przełkniemy.
          Ale zauważ ze chyba Bog tez ma tego dość. Tej manifestacji na pokaz.
          ZAWSZE 15 sierpnia wczeseniej czy pozniej leje deszcz z niebios. A wieć?
          Biblia mowi wyraznie ze hold Bogu to nie defilada, czy ogromne fortece zwane
          kosciolami.
          Bog oczekuje od nas skromnosci, modlitwy zycia bez grzechu / przy czym dla
          niego grzechem nie sa grzechy o ktorych nam mowia ksieza/. A modlic sie i
          skladac hołd Bogu mozna wszedzie i nie potrzeba nam do tego płatnych
          posrednikow w osobach zdegenerowanych ksiezy, czy wystawianych za ciezkie
          pieniadze biednego spoleczenstwa Koscioly.
          Przykemnego pobytu w naszym miescie
          • Gość: Ruda Re: skąd w człowieku tyle wrogości........??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 14:04
            Amen
            • Gość: misterxy Re: skąd w człowieku tyle wrogości........??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 00:48
              .?
    • kubus_2004 Re: ALLELUJA , ALLELUJA , ALLELUJA ALLE LUJA 15.08.04, 08:57
      Byłbym wdzięczny za wypowiedzi na temat pielgrzymek na moim forum w tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21155&w=14914310
      • Gość: ewa Re: ALLELUJA , ALLELUJA , ALLELUJA ALLE LUJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 10:09
        nie zaśmiecaj tego forum, człowieku, lecz się dalej ze swojej katopsychopatii
        na forum dla debili
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka