Dodaj do ulubionych

Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego,

07.05.15, 18:36
kreującego się na osobę, która nie szuka, unika i nie wywołuje kłótni.
Wpierw prezydent nie miał odwagi stanąć twarzą w twarz ze swoimi kontrkandydatami aby uczestniczyć w publicznej debacie ale zaraz następnego dnia krytykował wystąpienia swych przeciwników. A teraz ten "mąż zgody" w kolejnym już spocie reklamowym atakuje personalnie kontrkandydata, który zajmuje drugie miejsce w sondażach.
Czyżby sztab Komorowskiego utracił wiarę w te 64% poparcia, którym szczycił się jeszcze w lutym tego roku, a może "prezydent zgody" pokazał swe prawdziwe oblicze, chłoptasia którego stać tylko na kopanie konkurencji po kostkach?

Obserwuj wątek
    • qq.44 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 07.05.15, 18:56
      Oczywiście sprawa jest prosta ale jak widać nie dla wszystkich !
      To podam wytłumaczenie tej zmiany taktyki dla słabo myślących : polska.newsweek.pl/spot-komorowskiego-o-in-vitro-spot-dudy-o-lesie,artykuly,362651,1.html
      • koyod Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 07.05.15, 20:27
        Dzięki za linka, nie znałem. Można przyjąć, że między tymi panami jest remis.
        Nadal jednak podtrzymuję pierwszą część swej wypowiedzi.
        Co do twojego "dla słabo myślących" to jednak dobrze się wpisujesz w "język miłość" twego ugrupowania.
        • qq.44 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 07:00
          Najpierw przyznajesz mi rację a później piszesz ( z " wyszukaną " ) ironią o "języku miłości ", więc jednak teoria o " słabo myślących " się potwierdza - bardzo się cieszę !
        • qq.44 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 07:10
          "twego ugrupowania." buahahahah a które to jest moje " ugrupowanie " ????

pewnie po ???
          • koyod Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 08:40
            A gdzieżbym śmiał zaliczać cię do tego elektoratu, przecież we wszystkich swoich wpisach popierasz ich kandydata tylko dlatego, że zawiodleś się na Magdalenie.
            pozdrawiam
            • qq.44 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 11:41
              No to poproszę o jakiś mój wpis w którym popieram jakiegoś kandydata !!!

Jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ale dobry jesteś w wymyślaniu debilizmów to zapisz się do jakiejś partii tam takich " elokwentnych " ludzi potrzebują ( do obojętnie jakiej partii ) !!
              • koyod Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 12:34
                qq.44 ty jesteś niby taką "cwaną gapą", że niby żadnego kandydata nie popierasz. Tylko dziwi, że taki niby "obiektywny" i "niezależny" a swe negatywne posty piszesz tylko przeciw jednemu kandydatowi. Szkoda, że jesteś cienkim bolkiem, który wstydzi się swoich poglądów.
                • qq.44 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 12:42
                  buahahah akurat bez problemu można odszukać moje posty na temat innych " kandydatów " a milusiński swojej mamusi dostaje negatywne posty z mojej strony w kontrze do tych bredni jełopów wypisujących o " 650 " aktach prawnych o prywatyzacji lasów, ( ostatnio nawet rzek!!! tu pisowskie barany pobiły samych siebie !!! )

A jakich to ja poglądów się wstydzę barani łbie ( to tak w kontrze do " cinkiego bolka " ) ???
                  Znowu tworzysz sobie świat równoległy ?
                  • koyod Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 14:52
                    Bez problemu można znaleźć twoje posty na temat innych kandydatów? A ja nie znalazłem takich.
                    No ale dlaczego miałbyś kłamać, wklej więc w swej odpowiedzi mi przykłady takich twoich wypowiedzi.
                    • qq.44 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 16:05
                      Nie ma problemu czekam na ciebie jak podasz mój cytat w którym popieram jakiegoś kandydata !!!
                      No bo przecież nie miałbyś powodu wymyślać bzdur na kogoś temat - przecież tak postępują tylko barany nie ?
                      • qq.44 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 16:08
                        A i poproszę też o te poglądy których się wstydzę!
                        Musiałem gdzieś o nich napisać przecież nie zachowałbyś sie jak idiota wmawiając mi takie banały, jestem o tym przekonany !!
                      • koyod Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 18:20
                        Przecież wiadomo kogo popierasz wklejając wpisy przeciw jego najmocniejszemu kontrkandydatowi. Czekam na te obiecane posty w których krytykowałeš innych kandydatów. Chyba nie jesteś kłamcą i trollem siejącym niezgodę? A może nie dotarło do ciebie, że Bronisław brzydzi się takimi co obrzucają błotem innych.
                        • qq.44 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 19:13
                          A więc dalej żyjemy gdzieś obok w świecie fantazji !
                          Czekam na te moje wpisy o popieraniu jakiegoś kandydata i o tych " poglądach " których się wstydzę !
                          Wiem że muszą być bo przecież nie możesz zachowywać się jak idiota, a mam do czynienia chyba z kimś inteligentnym ???
                          "Chyba nie jesteś kłamcą i trollem siejącym niezgodę?"
                          • koyod Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 22:11
                            Czekam nadal na choćby jeden twój wpis w którym krytykowałeś innego kandydata niż Duda.
                            I obaj wiemy, że się nie doczekam bo takich nie było.
                            I obaj wiemy, że jesteś hejterem z brygady Misia Kamińskiego, tego który pluł przez lata na platformę a teraz pluje na PiS bo platforma płaci mu pensje.
                            I żałosne jest to, że tacy hejterzy jak ty, jak optio11, jak pluto37 nie jesteście w stanie napisać dwóch postów bez inwektyw w stosunku do adwersarzy. A bierze się to z braku argumentów, wasza frustracja przeradza się w przemoc. Żal mi was.
                            • qq.44 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 22:23
                              Prosiłem cię trollu internetowy pierwszy o moje wpisy które to niby miały świadczyć o twoich urojeniach !
                              Skoro ich nie ma to normalny człowiek by się przyznał a nie bredził o jakimś Kamińskim !

Żałosny to jest taki troll jak ty który wszędzie widzi wrogów i wysłanników ( w tym przypadku Kamińskiego ) jakichś spiskowców !
                              To że komuś nie podoba się ten burak Duda nie znaczy trollu że jest z po - no ale komu ja to tłumaczę !!!
                              Zabieraj zabaweczki z piaskownicy i do mamusi !!
                              • koyod Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 22:42
                                qq.44 żałosny jesteś z tym twoim "zabieraj zabaweczki z piaskownicy .."
                                A co to, jakim prawem uzurpujesz sobie prawo do decydowania kto może a kto nie może wypowiadać się na tym forum.
                                Ja już ci udowodniłem, ze pisząc negatywne posty wyłącznie przeciw Dudzie jesteś hejterem z drużyny Bronisława. Twierdziłeś, że nie jest to prawdą bowiem wpisy krytyczne pisałeś również wobec innych kontrkandydatów. Tylko, że tych innych wpisów nie ma na tym forum.
                                Nie znalazłem ich ja i nie wskazałeś ich ty. Znaczy się jesteś kłamcą, kłamcą i hejterem, który wobec braku argumentów posługuje się inwektywami.
                                A patrząc na twój ostatni wpis i liczne literówki widać, że się zagotowałeś w swej bezsilności i rączki ci się trzęsą. Obyś tylko nie zszedł przed niedzielą bo Bronusiowi głosów zabraknie i do drugiej tury nie wejdzie.
                                • qq.44 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 09.05.15, 06:49
                                  Trollu żałosny już ci napisałem, że pierwszy poprosiłem o wypisanie tu , moich wypowiedzi które to niby w twoim ciasnym rozumku popełniłem !!

Nie ma takowych czy są trollu ???? Czy to tylko twoja trollowata fantazja ???

"A co to, jakim prawem uzurpujesz sobie prawo do decydowania kto może a kto nie
                                  > może wypowiadać się na tym forum" - no a tu kolejny przykład gdzie napisałem brani łbie że " uzurpuje" sobie jakieś tego typu prawo ???? - kolejna twoja bzdura

"Ja już ci udowodniłem, ze pisząc negatywne posty wyłącznie przeciw Dudzie jeste
                                  > ś hejterem z drużyny Bronisława"
                                  nic mi trollu barani nie udowodniłeś tylko brniesz dalej w te swoje żałosne wywodzenia !!

Podpowiem ci żałosny baranie - jest mój wpis o Ku...nie a teraz sobie poszukaj !!

Najśmieszniejsze jest : " Znaczy się jesteś kłamcą, kłamcą i
                                  > hejterem," ;))) buahahahhahahahahahahahahahahhaha

Dalej czekam trollu głupi na moje wpisy !!!! Będą ??? Czy będziesz dalej bredził ????
    • ramzes1960 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 07.05.15, 20:36
      RAZ SIERPEM RAZ MŁOTEM W PISOWSKĄ HOŁOTĘ
      • koyod Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 07.05.15, 22:50
        A cóż to się stało, żeś dziś ramzes1960 żadnej wklejki o getin banku nie zamieścił?
        No ta ci podrzucę do poczytania jak warszawska władza z PO traktuje zwykłych mieszkańców a jak właściciela banku z którym tak emocjonalnie jesteś związany. Poczytaj sobie kolego warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,15036423,Miliarder_nielegalnie_wybudowal_droge__Urzad_zalegalizowal.html i głosuj nadal na platformę.
    • obserwator1-2013 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 07.05.15, 21:33
      Wygląda na to, że "qq.44" coś słabo się stara zdobyć nowych zwolenników PO i utrzymać istniejących gdyż Bronisława Komorowskiego chce, jak wynika z sondażu Millward Brown dla "Faktów" TVN, poprzeć już tylko 39 proc. wyborców, czyli o 3 punkty proc. mniej niż w poprzednim sondażu.
      • kchrzanka Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 06:54
        Bronkowi Komorowskiemu już dziękujemy,
        głosy na Dudę zmultiplikujemy !
        • pluto37 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 13:24
          krzanka! znowu krzanisz.
          Z tymi głosami na Dude to ma być zapowiedź że same je sfałszujecie przy pomocy szwadronów na wzór tych z SA?
      • qq.44 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 07:08
        obserwator zwisa mi głęboko wyborca po ,
        no ale jak widać znowu wróżysz,
        o twoich bredniach które wypisywałeś w poprzednich wątkach nawet nie chce mi się pisać i
        no i ten link do henryka starego komucha pająka który podałeś - no cóż jak ktoś tęskni za ubecją i tego typu gadami to jego sprawa a moja takich jak ty ośmieszać zresztą pająkiem sam się ośmieszasz i tymi debilnymi tekstami o 650 ustawach po :)) !!
        tak więc czekam na kolejne twoje linki " publicysto " od siedmiu boleści , no chyba że faktycznie jesteś " publicystą " ??? Obserwator jesteś ?????
        • taniarada Red Bul doda ci skrzydeł 08.05.15, 21:24
          Ale nie Bul-Komorowski .Posiedział sobie jedną kadencję w Belwedrze i wynocha.Robić siarę gdzie indziej.Już się robi zadyma bo system nie działa w ambasadach.Jak zaczną w PKW na liczydłacj liczyć głosy i konsultować się ze Związkiem Sowieckim to głupota wygra i będzie fruwać ze szczęścia na utrapienie Polaków.
          • taniarada Pięć lat nieszczęsnej prezydentury Komorowskiego 08.05.15, 21:48
            Tego co podpisał ustawę by Polacy i Polki pracowali aż do śmierci .Ten co podpisał najwyższe podatki ustalone przez PO i PSl .Kopacz-ka strojąc obrzydliwe miny (sama zresztą nie jest nachalnie urodziwa) straszyła jakąś wyimaginowaną "awanturą i szukaniem wrogów" jeśli kandydat "zgody i bezpieczeństwa" nie wygra. Obrażała i judziła, ale były też w jej "wystąpieniu" akcenty komiczne. Po pierwsze nazwała Komorowskiego "nowoczesnym patriotą" posiadającym "mocne nerwy i trzeźwy umysł". Potem poszła już na całość. Według niej "głowa" państwa jest "samodzielnym politykiem", którego ceni świat i Europa. Nie wspomaniała chyba przez skromność o Japonii gdzie do dziś ludzie duszą się ze śmiechu na wspomnienie skakania Bredzisława po krzesłach w parlamencie. Pamiętajmy jego wrzaski na wiecach, obrażanie Polaków ale przede wszystkim jego szkodliwą, niszczącą kraj działalność. Ten człowiek psuł, psuje i będzie psuł państwo. Jest tak samo "obywatelski" jak Platforma. Poza tym, ktoś kto z podkulonym ogonem zwiewa przed debatą z konkurentami nie nadaje się do reprezentowania państwa .Dajmy mu wolne od niedzieli.
    • obserwator1-2013 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 22:02
      Zagłosujecie na Komorowskiego, nieprawdaż? ...

bo to przecież wstyd, jak niektórzy mówią, że "kandydat PO w ogóle musi startować w wyborach. Przecież powinien zostać mianowany, najlepiej na kolegiach odpowiednich, jedynie słusznych mediów."
      (źródło: Co z tą polską demokracją?, niezalezna.pl, dnia 08.05.2015)
      • taniarada Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 08.05.15, 22:08
        . Gdyby TVPlatforma uczciwie pokazała tę konwencję Bredzisław już dziś mógłby się zaczać pakować.Zarzuty "ekspertów" i "autorytetów", że Duda jest sterowany przez Jarosława Kaczyńskiego, jest tylko frontmenem bez samodzielności okazały się w ciągu tych miesięcy chybione. Duda to juz samodzielny byt polityczny, bez względu na wyniki.Potrzeba mu niewiele i berdzo duzo - solidarnego poparcia Polaków , którym nie jest wszystko jedno, którzy nie zatracili się w platformianym matrixie, chcą żyć i pracować w wolnym i suwerennym kraju.

• koyod A jednak Polacy oczekują zmian, na przekór temu 10.05.15, 21:52
          co próbowały wmówić nam niektóre sondaże.
          Pokazuje to zwłaszcza bardzo dobry wynik Kukiza. Sondażowe wyniki z godziny 21.00 pokazały także jak bardzo negatywne efekty przyniosły agresywne materiały reklamowe przygotowane w sztabie obecnego prezydenta i emitowane w ostatnich dniach kampanii. Okazało się, że większość z nas odcina się od języka agresji, języka który znaleźć można prawie w każdym wpisie pluto37 bądź qq.44. Języka nienawiści, którego tak wiele dziś w komentarzach pod artykułem o złożeniu szczątków gen. Błasika w kaplicy na Jasnej Górze.
          I kończąc, niezależnie od wyników, które rozstrzygną drugą turę tych wyborów mam nadzieję, że różnice zdań nie będą zwiększały stopnia tej agresji.
          pozdrawiam

• qq.44 Re: A jednak Polacy oczekują zmian, na przekór te 11.05.15, 06:34
            No i mamy typowego pisiaka : najpierw na kogoś napluć, powymyślać a później oburzać się że odpowiedzią jest "język nienawiści" !! :))
            Zawsze tak będzie, ty "plujesz " to od oplutego dostaniesz to samo !!!!
            O i na koniec jakie wzruszające wezwanie : "że różnice zdań nie będą zwiększały stopnia tej agresji."
            NO to się połowa forumowiczów rozpłakała, od dzisiaj możesz koyod wymyślać te swoje debilne teorie i pseudo polityczne bzdury a wszyscy odpowiedzą ci na te ataki " uśmiechem " i " dobrym słowem " !! amen

• koyod Re: A jednak Polacy oczekują zmian, na przekór te 11.05.15, 06:54
              @qq.44
              Jako komentarz zamieszczę ci tu kawałek wypowiedzi kolegi pluto37
              .. pluto37 21.04.15, 09:04 ...
              koyod!
              Przegrany? Wbij sobie do głowy raz na jutro, że razem z tobą wygrać to jedyną formą okazania radości z wygranej to bałaby gałąź i sznur. Albo SKOK z wieży .....może być jasnogórska. ...

I ty się dziwisz, że mam obawy co będzie dalej po wyborach.
              • qq.44 Re: A jednak Polacy oczekują zmian, na przekór te 11.05.15, 06:59
                Widzę że Bozia nie podarowała zdolności czytania ze zrozumieniem !!
                To wytłumaczę łopatologicznie !
                Pisałem o sobie !!! Wypisujesz pierdoły na mój temat a później umieszczasz mnie w głupawej i obłudnej wypowiedzi o " języku nienawiści " !
                Mało mnie obchodzą inni dyskutanci jak podajesz mój nick to o mnie " znawco " !!

Miałeś podać jakich to przekonań się wstydzę i jaka jest moja partia, do dzisiaj się nie doczekałem " znawco " !!!!!!
              • qq.44 Re: A jednak Polacy oczekują zmian, na przekór te 11.05.15, 07:01
                A i jeszcze moja wypowiedz w której popieram jakiegoś kandydata !!!

No przecież popieram jakiegoś kandydat, nie " znawco " ?????
                • koyod Re: A jednak Polacy oczekują zmian, na przekór te 11.05.15, 22:54
                  Widzę kolego, że się zapętliłeś i po raz n-ty zadajesz te same pytania i zapewne będziesz je tak zadawał aż do jesieni.
                  Mając jednakże na względzie dzisiejszą obietnicę prezydenta Bronisława, tą która rozbawiła znaczną część Polaków odpowiem ci na twe pytania po raz ostatni.
                  1. to jakiej partii sympatykiem jesteś wynika z twojego zachowania, atakowania wyłącznie jednego z kontrkandydatów dla obecnie urzędującego prezydenta. Próbowałeś to zanegować pisząc, że wypowiadałeś się tu na forum również na temat innych kandydatów, jednakże ja wpisów takich nie znalazłem a ty ich na moją prośbę nie jesteś w stanie wskazać. Czyli, krótko - wpisów takich nie ma i jest to dowód że kłamiesz,
                  2. to, że wstydzisz się swoich poglądów ma umocowanie w tym, że piszesz "zwisa mi głęboko wyborca po" co nie jest oczywiście prawdą bo gdyby tak było to byś tu cały czas na forum nie wisiał i na Dudę nie nadawał,
                  3. język agresji pojawia się w twoich wypowiedziach w stwierdzeniach ... Zabieraj zabaweczki z piaskownicy i do mamusi !! ..., ... możesz koyod wymyślać te swoje debilne teorie ..., ...Dalej czekam trollu głupi...,

Z chęcią poznałbym również twą "niezależną" opinię na temat obietnicy prezydenta, że doprowadzi do referendum w sprawie JOW-ów. Jak ci się wydaje, co Bronisław miał na myśli mówiąc w pierwszej turze, że jest inny od tych kandydatów bo nie jest populistą. Co Bronisław robił przez 4 lata jako wicemarszałek sejmu i przez 5 lat jako prezydent, że nie zajął się inicjatywą obywatelską wniesioną do sejmu w 2005 r przez PO pod nazwą 4xTAK.
                  • qq.44 Re: A jednak Polacy oczekują zmian, na przekór te 12.05.15, 07:00
                    NO to gimbusie ponieważ jednak nawet łopatologicznie nie jesteś w stanie pojąć prostych spraw spróbuję wytłumaczyć jak debilowi :
                    1. napisałem ci żenujący trollu ( tu podobny zestaw inwektyw jak ty baranie stosujesz ) że pisałem o Ku...nie - poszukaj sobie !!!
                    2. wróżyć to sobie może na temat moich poglądów baranie a ja czekam na moje wpisy na temat kandydata którego popieram żenujący trollu i moich partii !!!! Debilne wnioski wyciągane przez żenującego trolla zachowaj sobie dla kolegów w gimnazjum !!
                    3. ten 'język agresji " żenujący baranie jest tak jak ci już napisałem odpowiedzią na twoje plucie i agresję i zawsze tak będzie , naplujesz to " dostaniesz w pysk " żenujący trollu !

Nie mam ochoty rozmawiać o polityce z jełopami wymyślającymi rzeczywistość wirtualną, bo z fantastami nie da się rozmawiać - no chyba że podasz te moje wypowiedzi które to niby tu umieściłem ale chyba nie baranie ?? !!
                    • koyod Re: A jednak Polacy oczekują zmian, na przekór te 12.05.15, 10:41
                      qq.44 jesteś przewidywalny do "bulu".
                      Dalsza wymiana zdań, z kimś kto ogranicza się do powielania jednych i tych samych stwierdzeń nie ma sensu. Tak samo jak sensu nie ma twoje stwierdzenie, że nie masz ochoty rozmawiać o polityce ... To po co dokonujesz wpisów na tym forum w tym temacie, nie dotarło jeszcze do ciebie, że forum to miejsce gdzie następuje wymiana poglądów?
                      Jak nie jesteś zainteresowany dyskusją to wygłaszaj swe poglądy do lustra i będziesz cały happy, że audytorium cię uwielbia.
                      żegnam
                      • qq.44 Re: A jednak Polacy oczekują zmian, na przekór te 12.05.15, 11:30
                        No tak debilowi trzeba powtórzyć 1000 razy !!
                        Gdzie baranie napisałem, że nie mam ochoty dyskutować ????
                        Z tobą jełopie nie mam ochoty - i tak napisałem a nie że nie mam ochoty !!
                        No ale to tłumaczy twoje wcześniejsze wpisy jesteś po prostu głupi !!
                        Do nauki barani łbie !!!
                        • taniarada Re: A jednak Polacy oczekują zmian, na przekór te 20.11.16, 19:13
                          qq.44 napisał:

> No tak debilowi trzeba powtórzyć 1000 razy !!
                          > Gdzie baranie napisałem, że nie mam ochoty dyskutować ????
                          > Z tobą jełopie nie mam ochoty - i tak napisałem a nie że nie mam ochoty !!
                          > No ale to tłumaczy twoje wcześniejsze wpisy jesteś po prostu głupi !!
                          > Do nauki barani łbie !!!
                          Tu nikomu to nie przeszkadzało.
              • pluto37 Re: A jednak Polacy oczekują zmian, na przekór te 11.05.15, 11:18
                koyod!
                jakiego kolegi? Przecie od długiego czasu tłumaczę ci, że na kolege to się ...nie kwalifikujesz. Z przyczyn ogólnie znanych.
                A po drugie primo, czemu prawda kole cię w oczy? Głoszenie prawdy nie jest językiem nienawiści, a próba zbawienia twej błądzącej po manowcach wiedzy duszy.
                Nauczyłeś z pisowskiego podręcznika dla niepełnosprawnych czlenów głupot i je klepiesz bez opamietania zamiast myśleć, myśleć, mysleć. intensywnie i samodzielnie.
                :):):):)
                To, ze napiszesz "język nienawiści" i kilka ozdobników nie zastąpi objawów logicznego myslenia na minimalnym poziomie.
          • pluto37 Re: A jednak Polacy oczekują zmian, na przekór te 11.05.15, 11:56
            koyod napisał:
            .... Języka nienaw
            > iści, którego tak wiele dziś w komentarzach pod artykułem o złożeniu szczątków
            > gen. Błasika w kaplicy na Jasnej Górze.

--------------------------------------------------------------------------
            koyod.
            Czy możesz zamiast bredzić o języku sprecyzować o co ci biega w kwestii Błasika?
            Skup się! I spróbuj wyteżyć umysł, a potem napisz co się w tym com napisał nie zgadza?
            Śmiało!!! Dasz radę! Tylko solidnie się skup!!!
            • koyod @ kolegi pluto37, 11.05.15, 23:11
              jak już wcześniej pisałeś nie interesuje cię, że wycinane są twoje posty naruszające zasady forumowej netykiety.
              Trudno ci zatem poświęcać czas na tłumaczenie, co to są obraźliwe treści bo i tak tego nie zrozumiesz. Łatwiej kliknąć w kosz przy takiej twojej wypowiedzi i ląduje ona tam gdzie jej miejsce - na śmietniku.
              W identyczny sposób zniknęło wiele wypowiedzi zamieszczonych pod artykułem o który dopytujesz. Wypowiedzi od rzekomych katolików oburzonych postawą klasztoru mieszającego się w politykę. Dziwne, że piszący te komentarze milczeli pod artykułami poświęconymi wizytom prezydenta Komorowskiego w klasztorze, także tej ostatniej z okazji święta strażaka. Wtedy mieszania się w politykę nie dostrzegali.
              Jak widać trafne jest nasze stare przysłowie 'źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz".
    • obserwator1-2013 I tura wyborów 10.05.15, 21:55
      "Trzeba wyciągnąć wnioski" powiedział dzisiaj Komorowski po ogłoszeniu wyników I tury Wyborów 2015.

Czy forumowicz "qq.44" też wyciągnie wnioski z tego co się dzisiaj zadziało?
      • qq.44 Re: I tura wyborów 11.05.15, 06:37
        A czy ty w końcu " publicysto " napiszesz gdzie to publikujesz , coś o tych 650 ustawach - które to po wprowadziła żeby wygrywać kolejne wybory ????

Jakież to wnioski mama wyciągać po tym co się działo ??? " publicysto " od siedmiu boleści ??????

A może ten śmieć antysemita pająk henryk wyciąga jakieś wnioski ??
    • storima Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 11.05.15, 01:02
      W drugiej turze wygra kandydat, ktory zdobedzie glosy Pawla Kukiza.
      Andrzej Duda juz zapowiedzial, ze poruszy w swej kampanii wyborczej kwestie jednomandatowych okregow wyborczych, aby usatysfakcjonowac elektorat Kukiza probujac przycignac go na swoja strone; mimo iz PiS nigdy wczesniej nie wykazywal zainteresowania tym tematem.

• koyod Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 11.05.15, 07:00
        PO w 2005 r. wykazała zainteresowanie utworzeniem JOW-ów w inicjatywie obywatelskiej 4xTAK. Podpisało ją 750 tys. osób, w tym i ja. Pozostałe kwestie dotyczyły: likwidacji senatu, zmniejszenia liczby posłów i zniesienia immunitetu posłów.
        Storimo, proszę wskaż mi, który z tych postulatów został zrealizowany po 7 latach rządów PO.
        pozdrawiam
      • mojbrzuch Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 11.05.15, 08:09
        W wywiadzie Kukiz mówił, że swoich głosów nie odda nikomu, zobaczymy czy słowa dotrzyma.
      • julka571 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 11.05.15, 09:54
        Ja i wielu moich znajomych w pierwszej turze głosowaliśmy na Kukiza. W drugiej turze zagłosujemy na Dudę.
        • angrusz1 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 11.05.15, 10:08
          Sympatyk WSI ogłosił , że złoży wniosek o referendum w sprawie JOW . Takie chwyty już Bulowi nie pomogą wszak Cookies powiedział ,że Bul to kandydat dla VIP-ów .
          Elektorat Cookies nie jest VIP-owy .
          O ile pójdą na wybory .
          • pluto37 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 11.05.15, 11:28
            angruszu!
            Przecie za młodu byłeś komunistą w wyboru. to co cię te WSI tak bolą?
            Wprawdzie w twoim PiSie przechrztów tobie podobnych na kopy, ale chyba przesadzasz z tym lizaniem towarzyszy po plecach.
            Na posła jesienią cię nie wpiszą, a do rozklejania plakatów wyborczych mają ....młodszych.
            Choćby koyoda:):)
            • angrusz1 Mimo kłamstw 25.05.15, 07:21
              i nieuczciwych chwytów i nachalnej propagandy telewizyjnej ogon WSi został odcięty .
        • pluto37 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 11.05.15, 11:23
          Julko!
          Słusznie! W końcu Kukiz mówił, że oni wszyscy to partiokraci I złodzieje. A więc Duda też, to chyba jakoś powinno się kłócic z tym co Kukiz proponuje:):) W/g mnie PiS I kukiz to odległe planet.
          Ja nie mam zamiaru wam wyborów na Dudę obrzydzać, ale chętnie poczytałbym o motywach.
          • dyziek_o Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 12.05.15, 08:58
            No co Ty Pluto znowu pleciesz?!
            Z Angrusza taki komunista jak z koziej.............../ w wolnym przekładzie to - podróżna torba /
            Co do koyoda: może i młodszy ale też mądry inaczej więc bym go nie brał pod uwagę.
            W kwestii wyborów wypowiadał się nie będę: - głosowałem na Magdę.
            Wprawdzie w perspektywie nic by się nie zmieniło ale przynajmniej było by na czym oko zawiesić.
            Przecież tylko idiota wierzy, że strażnik żyrandola może cokolwiek zmienić...........!
            Co zaś do Kukiza........wcale on od PiSu nie tak odległy.
            Jednym słowem...........dupa blada.
            Kto by tych wyborów nie wygrał - czas na emigrację.
            Pozdrawiam cieplutko i jadę na Poraj popływać............a co się będę wkur.....iał.
            Dyzio.
            • koyod Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 12.05.15, 11:14
              Drżyj Częstochowo, jeden pajac - pluto37 grozi, że w wypadku wygranej PiS-u będzie się wieszał a drugi - dyziek_o, że będzie emigrował. Dyźku, ponieważ straszysz nas tym swoim wyjazdem średni raz na pół roku to zdradź nam tajemnicę, czy wizę do Pjongjang już odebrałeś?
              • pluto37 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 12.05.15, 12:12
                koyod napisał:

> Drżyj Częstochowo, jeden pajac - pluto37 grozi, że w wypadku wygranej PiS-u będ
                > zie się wieszał a drugi - dyziek_o, że będzie emigrował. Dyźku, ponieważ strasz
                > ysz nas tym swoim wyjazdem średni raz na pół roku to zdradź nam tajemnicę, czy
                > wizę do Pjongjang już odebrałeś?
                koyod!
                Czy mnie się zdaje czy znowu uruchomiłeś swoje procesy myślowe?
                Weź może szpadelek, grabki, kilka foremek i zalicz robótki w jakiejś piaskownicy to w sam raz trud godny ciebie i twych szarych dwóch.
                znowu nie kcem ale muszem, jakis test na rozwój rozumku ci zafundować:
                Uważaj. Skup się!
                Tablica - ciemnota - tło - białe - widać.
                A tera pracuj cierpliwie.
                Gdyby co to rozwiązanie znajdziesz ciut wyżej. Albo sąsiada z podstawówki zapytaj.
            • pluto37 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 12.05.15, 11:59
              dyziek_o napisał:

> No co Ty Pluto znowu pleciesz?!
              > Z Angrusza taki komunista jak z koziej.............../ w wolnym przekładzie t
              > o - podróżna torba /

I taki z niego rasowy PiSuar z czerwonym korzeniem.:):):) taka rasa,

> Co do koyoda: może i młodszy ale też mądry inaczej więc bym go nie brał pod uw
              > agę.

O co Ci chodzi. Przecie chyba'm jasno wytłumaczył, że aby białe było widać to musi być ciemnota w tle:):)
              Bo inaczej skąd byś wiedział, że białe to białe???
              > W kwestii wyborów wypowiadał się nie będę: - głosowałem na Magdę.
              Uoj Dyziek, Dyziek! "Tobie to tylko d...y w głowie" że zacytuje klasyka:):)
              > Przecież tylko idiota wierzy, że strażnik żyrandola może cokolwiek zmienić.....
              > ......!

Ale sp ......ć może. I to trza mieć w pamięci.
              > Co zaś do Kukiza........wcale on od PiSu nie tak odległy.
              > Jednym słowem...........dupa blada.

Magdy? Być może. Na blondinę wygląda:):)
              > Pozdrawiam cieplutko i jadę na Poraj popływać............a co się będę wkur....
              > .iał.

dwutygodniowa emigracja na Poraju, to chyba letka przesada. Ale jak tam już sobie chcesz.
              Chyba, ze jakaś Magda z ręcznikiem czeka......
    • obserwator1-2013 II tura wyborów 12.05.15, 19:32
      Rady Komorowskiego dla młodych: znaleźć inną pracę, wziąć kredyt, mieć pracę.

Według Komorowskiego, kto zastosuje się do jego rad to spokojnie da radę żyć za dwa tysiące złotych miesięcznie.

Skoro to takie mądre rady to ja mam propozycję: niech Komorowski zrezygnuje z dalszego kandydowania i sam zacznie żyć za dwa tysiące miesięcznie a nadwyżkę z emerytury prezydenckiej niechaj oddaje np. na potrzeby służby zdrowia.

Kto popiera mój pomysł?

• qq.44 Re: II tura wyborów 12.05.15, 19:45
        Ja popieram żebyś " publicysto " w końcu napisał gdzie publikujesz swoje " wybite dzieła !!!
        Chyba że wstyd ?????

Co z tymi "650 ustawami po" które to miały zapewnić jej władzę ??
        Chyba że to debilna propaganda którą to powielasz, no ale chyba debilem nie jesteś więc pewnie napiszesz ????

I czy ten szmaciarz antysemita henryk pająk którego to wypociny tu wklejasz jest reptilianem ??

Kto popiera mój pomysł ??
        • obserwator1-2013 Re: II tura wyborów 12.05.15, 19:58
          "qq.44",
          czemu się pienisz?...
          Swoją drogą, jeżeli chcesz cytować moje wypowiedzi to masz moją zgodę. Cytuj a nie przeinaczaj moje wypowiedzi, nie przypisuj mi słów, których nie napisałem bo zmieniasz istotę moich wypowiedzi.

Ponadto, w tym wątku teraz dyskutujemy o zdarzeniach/zachowaniach/obietnicach Komorowskiego i Dudy.
          Czy nie zauważyłeś "qq.44", że nie jestem z żadnych tych kandydatów na urząd Prezydenta RP? Dlaczego więc nie bierzesz udziału w trwającej dyskusji w tym wątku tylko podejmujesz próby ukierunkowania dyskusji na mój temat? Przecież to nic nie da, szans Komorowskiemu w wyborach nie przysporzy. Nie zauważyłeś tego?
          • koyod seria memów podsumowywująca I turę 12.05.15, 20:32
            Dla rozładowania napięcia polecam zajrzeć na czestochowa.naszemiasto.pl/artykul/zdjecia/wybory-2015-memy-wyborcze-o-zwyciestwie-dudy-sukcesie,3378842,artgal,15409954,t,id,tm,zid.html
          • qq.44 Re: II tura wyborów 12.05.15, 20:40
            No jak to ???????
            W wątku o Komorowski piszesz o tym, że 650 ustaw wprowadzonych przez po ma im zapewnić władzę a teraz masz do mnie pretensje że domagam się wyjaśnień ????

To jak to jest, możesz wypisywać każde debilizmy które przyjdą ci do główki plus linki do debila henryka pająka plus przechwałki jako byś był " publicystą " a teraz masz pretensje !!

Rozumiem że ty wypisujesz różne debilne bajki a mi nie wolno o nie pytać i ich komentować ??? Świetny sposób na dyskusję !!
            Taki w stylu towarzyszy z pzpr - no ale po wpisach i linkach do debila henryka pająka byłego towarzysza jakoś mnie to nie dziwi !

• obserwator1-2013 Re: II tura wyborów 12.05.15, 21:49
              "qq.44",
              na spokojnie odszukaj mój wpis, przeczytaj ponownie i zobaczysz, że nie cytujesz mojej wypowiedzi lecz ją przekręcasz. Nie upieraj się jak rozwydrzony dzieciak przy swoich twierdzeniach bo to nie ma sensu. Wręcz takie zachowanie dorosłego faceta jest śmieszne.

"qq.44",
              jeszcze jedno przyjmij do wiadomości. Nie próbuj ze mną się sprzeczać lub kłócić. Nic ci z tego nie wyjdzie. Aby była kłótnia/awantura to muszą być co najmniej dwie osoby. W innym przypadku zawsze to tylko monolog, co najwyżej bardzo głośny.
              Tak jest i tym razem w twoim przypadku. Wygłaszasz monolog za monologiem, z różnym natężeniem głosu, z zastosowaniem różnych słów, w tym ze słowami, które w naszej kulturze nie są uznawane za kulturalne. Po co więc to robisz?... ze mną się nie pokłócisz bo... nie umiem się kłócić! Jeszcze w życiu nie kłóciłem się z nikim... bo i zresztą po co?
              Jest tyle interesujących spraw w życiu, tyle pasjonujących tematów. Nimi warto się zająć.
              A ludzie?... czy nie warto być dla nich bardziej wyrozumiałymi, i kochać ich takich jakim są?
              • qq.44 Re: II tura wyborów 12.05.15, 22:08
                buahahahah
                " publicysto " skoro tak ci teraz wstyd za twoje debilne wpisy o "650 aktach prawnych " to daruj sobie żenującą paplaninę o miłości do ludzi !!!
                Jedynym sposobem jest nie powtarzanie debilnej propagandowej paplaniny - skoro tego nie potrafisz to nie dziw się że ktoś ci wytyka debilne zachowania !!

To teraz masz szansę " publicysto " od siedmiu boleści do napisania jak to ja przekręciłem twoje " wypowiedzi " !! Dalej " publicysto " do dzieła !!!

Daruj sobie teksty o dziecinnym zachowaniu , brzydkich słowach itp. paplaninie o miłości do ludzi - wklejając linki do debilnego antysemity henryka pająka mało masz wspólnego z miłością do bliźniego !!

Czekam na te moje przekręcanie twoich " dzieł " !!!!!
                • obserwator1-2013 Re: II tura wyborów 12.05.15, 22:30
                  "qq.44",
                  nudzisz zamiast przeczytać dawne wątki i sprawdzić gdzie popełniasz błąd.
                  • qq.44 Re: II tura wyborów 12.05.15, 22:37
                    Buahahah
                    No tak myślałem, teraz trochę ci wstyd za te debilizmy które wypisywałeś ale co mi tam poczekam na kolejne brednie i oczywiście sowicie wyśmieję i skomentuję odpowiednio !
                    " publicysto " od siedmiu boleści
                    a linki do debilnych antysemitów w szczególności !!
                    • obserwator1-2013 Re: II tura wyborów 13.05.15, 11:03
                      "qq.44"
                      ależ jesteś LENIWY! Czy to lenistwo wywołał twój stan umysłu czy też wiek kalendarzowy?

"qq.44",
                      odszukaj dawne wątki, znajdziesz przyczynę popełnianego przez siebie błędu.
                      Nikt tego za ciebie nie zrobi, bo to twój problem, do rozwiązania tylko i wyłącznie przez ciebie.
                      Jeżeli tego nie zrobisz, o czym piszę wyżej, to dalej tylko będziesz wypisywał bzdety na forum i będziesz się sam dalej ośmieszał.

"qq.44",
                      przy okazji. Proszę byś zmienił używane przez siebie słownictwo. Język polski zawiera bardzo dużo słów. Nie ograniczaj się do tak skromnego zasobu jaki stosujesz obecnie na forum, np. "Buahahah". Jeszcze ktoś pomyśli, czytając twoje wpisy, że masz problemy zdrowotne i jesteś w stanie wydawać tylko dźwięki przypominające/naśladujące jakieś zwierzęta.

• qq.44 Re: II tura wyborów 13.05.15, 11:39
                        Ponieważ debilowi twojego pokroju nic nie pomaga to podam twój cytat " publicysto " :
                        "PO wydała/ustanowiła ponad 650 aktów prawnych zabezpieczających dalszą jej władzę. "

NO i co tam " publicysto " od siedmiu boleści w dalszym ciągu wstydzisz się swoich " publikacji " czy może ujawnisz te swoje " dzieła " ????

Teraz jełopie opisz te 650 aktów, czy może wypiszesz kolejną bzdurę wyssana z palca piesku propagandowy ???
                        • obserwator1-2013 Re: II tura wyborów 13.05.15, 13:28
                          "qq.44",
                          nawet nie zdajesz sobie sprawy jak ucieszyłem się, że włożyłeś trochę wysiłku i odnalazłeś wątek z moim wpisem o który jest tyle larum, niepotrzebnego wrzasku.
                          Teraz poproszę ciebie jeszcze o jedno: bądź tak miły i poczytaj o tzw. hierarchii aktów prawnych.

"qq.44",
                          zauważ, że użyłem określenia "akty prawne" a nie określenia"ustawy". Ten mały niuans nadaje istotny sens mojej wypowiedzi w tamtym wątku. Nie wątpię w twoją inteligencję, tłumaczyć różnicy nie trzeba.

"qq.44",
                          wnikliwej interpretacji tych wszystkich aktów prawnych możesz dokonać sam. Nic nie stoi na przeszkodzie. Ostatecznie, jeżeli będziesz mieć problem z interpretacją jakiegoś aktu prawnego to możesz udać się do jednego z wielu prawników, nawet do prawników w Częstochowie, i poprosić o wytłumaczenie/o interpretację danego aktu prawnego.
                          Oczywiście najpierw musisz te wszystkie akty prawne przeczytać, a jest ich sporo bo wydano ich ponad 650. Znajdziesz je wszystkie w internecie, nawet na stronie Sejmu RP powinna znajdować się ich większość.

"qq.44",
                          po przeczytaniu tych wszystkich aktów prawnych opiszesz je na forum, nieprawdaż?

"qq.44",
                          pisałem już na temat kultury słowa. Używasz takich brzydkich słów, np. "debil", "jełop".
                          Po co to robisz? Komu chcesz na tym forum zaimponować takim słownictwem?
                          A może jest to skutek silnego wewnętrznego zakompleksienia i próba nadania sobie animuszu? Jeżeli tak, to takie działanie prowadzi donikąd.
                          • qq.44 Re: II tura wyborów 13.05.15, 14:35
                            Żałosny jełopie gdybyś potrafił czytać w co wątpię to byś wiedział, że użyłem słów akta jak i ustawy !!
                            A że akurat prawo konstytucyjne żałosny jełopie znam - w odróżnieniu od ciebie nikt mi nie musi tego tłumaczyć ( już mnie w tym temacie oceniali inni tacy co to potrafią w odróżnieniu od ciebie żałosny jełopie czytać i nie tylko ) !
                            Żadnego "niuansu" w tym nie ma jełopie !!

Po drugie żałosny jełopie jeszcze raz jakież to 650 aktów prawnych ma zapewnić po władzę ??????????????????????????????????????????????????????????????

Ponieważ odpowiedzi z twojej żałosnej jełopie strony nie otrzymam, bo jesteś tylko pieskiem powtarzającym propagandowe wypociny innych jełopów czekam marny " publicysto " na te twoje " publikacje " - czego pewnie też się nie doczekam bo cały czas milczysz w tym temacie !!
                            Pewnie wstyd jełopie ?????

Pisałem już paplaninę wklejaczu linków do szmatławców antysemickich debilków o miłości i słownictwie zachowaj dla innych debilków !!
                            • obserwator1-2013 Re: II tura wyborów 13.05.15, 18:48
                              @"qq.44"
                              Wystarczy!
                              Występujesz w charakterze internetowego trolla i błazna. Szkoda mojego czasu dla ciebie.
                              Bycie forumowym trollem to świetny biznes , to „pracuj” sobie dalej.
                              Będzie się z czego śmiać czytając twoje wpisy.
                              • qq.44 Re: II tura wyborów 13.05.15, 21:28
                                Jak na razie jełopie to ubaw jest z twoich bredni " publicysto " bez publikacji !
                                I z tych bzdur o 650 i z tekstów w stylu " zobaczymy jak będzie ...." :)))
                                Czekam na kolejne brednie, zawsze z chęcią skontruję jełopie twoją paplaninę !

pozdrawiam i proszę o więcej miłych słów a nie " troll " i " błazen "
                                miłego wieczoru , kochajmy się wszyscy !!

Tak jak myślałem " publikacje " pewnie w gazetce szkolnej wiszą !
                                • obserwator1-2013 Re: II tura wyborów 13.05.15, 22:55
                                  W pustym pokoju uwiędłe kwiaty,
                                  w fotelu siedzi Jełop wąsaty,
                                  a zegar tyka, bo czas umyka.
                                  Z każdym browarem Jełop zanika.
                                  - I co tak siedzisz knurze opasły?
                                  Twoje nadzieje i gwiazdy już zgasły,
                                  Knurze opasły!
                                  A Jełop jęczy, stęka i sarka,
                                  nie wie że grób mu kopie koparka.
                                  A na tym grobie kamień niech stanie,
                                  a na kamieniu poety wołanie:
                                  -Tu leży Jełop mój przyjacielu, który przepierdział życie w fotelu.
                                  • qq.44 Re: II tura wyborów 14.05.15, 06:14
                                    No widzisz jełopie pora wstać z fotela i skończyć z wypisywaniem debilizmów na forum !

Piękna samokrytyka jełopie !
                                    • pluto37 Re: II tura wyborów 14.05.15, 11:02
                                      obywatele!
                                      tak zaglądam tu I zastawiam się o co wam chodzi.
                                      I co to ma wspólnego z jakąkolwiek turą wyborów.
                                      :):):)
                                      qq.44!
                                      Zwolnij ciut bo idziesz w ślady koyoda, a to nie jest najlepszy wzór do naśladowania.
                                      • qq.44 Re: II tura wyborów 14.05.15, 11:24
                                        Tak tylko że ja to robię specjalnie, plującym pluję w twarz a wypisującym debilizmy uświadamiam ich debilność - tak w skrócie !!

No chyba że uważasz że debil wypisujący pierdoły o 650 aktach prawnych, których nie ma albo wrzucający linki do antysemickich wypocin debila henryka pająka, czy bredzący o tym że jest jakimś publicystą nie zasługuję na uwagę ;)) ??

Taki sobie narzuciłem reżim, walka z debilami ich metodą !:)) jako zwolennik Polski Razem Jarosława Gowina mam taki obowiązek ;)
                                        • koyod Re: qq.44 14.05.15, 11:44
                                          Poziom prezentowanej kultury osobistej oraz wiedzy i sposobu wyrażania się zdecydowanie dyskwalifikuje cię z obozu zwolenników Jarosława Gowina.
                                          • pluto37 Re: qq.44 14.05.15, 14:46
                                            koyod to ty jesteś gowinowiec czy kuku, bo juz się pogubiłem:):):)
                                            W kazdym razie w jednym zaprzęgu wyglądacie ....atrakcyjnie:):):):):)
                                        • obserwator1-2013 Re: II tura wyborów 14.05.15, 20:48
                                          Cytat:
                                          "... jako zwolennik Polski Razem Jarosława Gowina mam taki obowiązek ;)"

Oj, już gdzieś coś podobnego słyszałem! Gdzie?... już wiem, od Tadeusza Wrony.
                                          I to słowo: obowiązek.

Tak tłumaczył się Tadeusz Wrona z tego, że głosował za likwidacją województwa częstochowskiego.

• ku-tz Czy popieram? 12.05.15, 22:31
        Jak wyobrażasz sobie popieranie demagogii ???
        • obserwator1-2013 Re: Czy popieram? 13.05.15, 11:22
          Interesowałem się kiedyś filozofią i socjologią. Trudno mi sobie samemu wyjaśnić przyczynę dla której podobała mi filozofia Roberta Owena (żyjącego na przełomie XVIII i XIX wieku), angielskiego ekonomisty, utopijnego socjalisty. Być może, że odzwierciedlała ona w jakiś sposób ludzkie marzenie o równości i sprawiedliwości społecznej, o ochronie dzieci oraz zdrowia i życia, o zapewnieniu ludziom godnego życia.
          Sądzę, że jakiś wpływ wywarł również i na mnie ten filozoficzny ruch, czego skutkiem był mój wpis na forum, a do którego postawiłeś mi pytanie.
          Pozdrawiam.
          • taniarada Re: Czy popieram? 14.05.15, 13:06
            Nie.Komorowski niech się pakuje
            • koyod Oj, chyba słupki poparcia dla prezydenta topnieją 14.05.15, 21:21
              bo walec jego obietnic wyborczych zaczyna się niebezpiecznie rozpędzać.
              I nie chodzi mi tu bynajmniej o show Karolaka, no bo co od aktora wymagać. Gra takie role za jakie mu płacą.
              Ale żeby minister finansów wypierał się swoich niezwykle krytycznych uwag do zaproponowanych przez prezydenta zmian w ordynacji podatkowej to już farsa. Przecież projekt ten wpierw utknął w sejmie a później prócz negatywnej opinii Szczurka dostał również w dniu 20.04.2015r. negatywną opinię Stałego Komitetu Rady Ministrów. Ja się pytam, co się zmieniło przez ten miesiąc, że stanowisko dwóch niby poważnych i niezależnych organów państwa ulega zmianie o 360 stopni?
              Do czego doprowadzi strach przed utratą stołków, czy po niedzieli Kosiniak-Kamysz zacznie lobbować za obniżeniem wieku emerytalnego do 60?
          • taniarada Re: Czy popieram? 14.05.15, 18:56
            Obserwator jedyne takie forum gdzie obrońca godnego życia jest atakowany ,niszczony i kasowany.Jedyne takie forum,gdzie plujki zawodowe opluwają wszystkie wartości.A odpowiadając dostajesz kosza lub o łamaniu nieetykiety. Jedyne takie forum gdzie spamer może pisać bezkarnie.Jedyne takie forum jak FK gdzie trolle z Rosji atakują partie prawicowe w Polsce. Za przyzwoleniem opiekuna tych stron .Pozdrawiam
    • qq.44 Re: @ pluto37, 14.05.15, 14:05
      A i wypraszam sobie ty po-wski dywersancie zaczepki co do mojej lojalności wobec Polska Razem Jarosława Gowina !!
      My w Polska Razem walczymy z obłudą : wiadomosci.onet.pl/kraj/tyszkiewicz-odpowiadamy-na-manipulacje-pis/gwc16y
      • koyod qq.44 czy ty jak i pozostali sztabowcy 14.05.15, 16:27
        platformy uważasz, że warszawskie ulice należą tylko do was?
        To człowiek o innych poglądach nie ma już prawa wyjść z domu bo może natknąć się na prezydenta w trakcie jego "spontanicznego" spotkania ze społeczeństwem?
        A może cię to oburza bo wy w platformie macie swoisty kodeks honorowy w myśl, którego odpowiada się tylko na pytania zaufanych członków partii ze stażem nie krótszym niż 5 lat.
        To by akurat tłumaczyło czemu Bronisław nie chciał uczestniczyć w debacie, to również tłumaczy czemu nie chciałeś odpowiedzieć na moje pytanie, o to czemu prezydent przez 8 lat nie zajmował się postulatem JOW-ów zgłoszonym w inicjatywie obywatelskiej przez PO a nagle podpisuje wniosek w tej sprawie po jednej nieprzespanej nocy?
        Jak sądzisz, co też było powodem takiego pośpiechu, że prezydent narodu nie odbył w powyższej sprawie konsultacji z żadnym ciałem opiniotwórczym?
        I na koniec marny oszuście zapoznaj się z poglądami Gowina ... Gowin dodał, że jeszcze nie może otrząsnąć po zwycięstwie kandydata PiS. ”Wierzyłem w to, że Andrzej Duda może wygrać II turę, ale to, że może wygrać I turę, ani mi przez myśl nie przeszło” – zaznaczył ...
        • qq.44 koyod czy ty jak i pozostali sztabowcy 14.05.15, 16:52
          peło musicie tak jątrzyć i szydzić z uczciwych wyborców Jarosława Gowina Polski Razem syna ???

TO że ktoś woli POlskę Razem od peło nie znaczy że trzeba od razu mu ubliżać jełopie zafajdany !!
          TY jak i reszta tych judzących członków 5 kolumny peło podszywających sie pod prawdziwie polskie partie jesteście jak te czarne owce !!
          Czy ten chłopiec akurat nie mógł przypadkiem przechodzić sobie spacerkiem a zmartwiony sytuacją kraju jak i swoją własną zagadnął przypadkowego kandydata ( pierwszego z brzegu ) o to " jak żyć " - a już był taki ( " paprykarz " - później zdradził jak się okazało ) !!???

I proszę mi tu nie insynuować niewiedzy na temat mojego ukochanego Jarosława Gowina bo znam Jego wypowiedzi na pamięć !!!!
          • qq.44 Re: koyod czy ty jak i pozostali sztabowcy 14.05.15, 16:56
            Nie wiem czy wiesz ale kiedyś Jarosław Gowin na spontanicznej konferencji prasowej powiedział : "nie wierzyłem w to ale u nas w jednej wsi pod Bronowicami krowa urodził cztery jałówki "

redaktor CNN na to " so what " ( no i co ???)
            J. Gowin : " nic.... chowają się " !!!

Znałeś tą wypowiedź pełowski prowokatorze ???
        • pluto37 Re: koyod.... 15.05.15, 17:28
          koyod napisał:

> To by akurat tłumaczyło czemu Bronisław nie chciał uczestniczyć w debacie, to r
          > ównież tłumaczy czemu nie chciałeś odpowiedzieć na moje pytanie, o to czemu pre
          > zydent przez 8 lat nie zajmował się postulatem JOW-ów zgłoszonym w inicjatywie
          > obywatelskiej przez PO a nagle podpisuje wniosek w tej sprawie po jednej nieprz
          > espanej nocy?
          ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
          koyod!
          Znowu dałeś wyraz... już wiesz czego.
          A teraz odpowiedź, którą powinieneś zrozumieć.
          ... BO PREZYDENT w przeciewieństwie do ciebie UMIE LICZYĆ.

co do do referendum, to też proste. Skoro Szydło mamrotała o referendum w sprawie JOW,-ów to trza sprawdzić czy koyody za czy przeciw.

• koyod Re: pluto37 15.05.15, 20:55
            Coś Bronisławowi liczydełko się popsuło albo w ciągu ostatnich 3 miesięcy jego zwolennicy się masowo od niego odwrócili.
            Bo czymże można wytłumaczyć to, że w lutym nasz prezydent głosił wszem i wobec, że cieszy się poparciem 64% społeczeństwa a w pierwszej turze otrzymał jedynie 33% głosów.
      • obserwator1-2013 Re: @ pluto37, 14.05.15, 20:54
        "qq.44",
        Tadeusz Wrona też był lojalny względem swoich mocodawców partyjnych i dlatego teraz nie mamy województwa częstochowskiego.
        A co planuje zabrać mieszkańcom Częstochowy partia Gowina?
        • qq.44 Re: @ pluto37, 14.05.15, 21:18
          My partia Polska Razem Jarosława Gowina razem z kolegami z Prawa i Sprawiedliwości chcemy zabrać Częstochowie powiat !!
          Uważamy, że to zbyt obciąża mieszkańców tego wspaniałego miasta !
          W związku z tym mamy zamiar przenieść urząd miejski do Kusiąt razem z budynkiem i zapleczem sanitarno - wypoczynkowym , dworzec główny PKP umieścić w Kamyku - stoi tam nie wykorzystany dworek w stylu socjalistyczno-szlacheckim a torów nie ma co w znacznym stopniu odciąży kolej - no bo nie będzie pasażerów ( wiadomo ) !
          Ratusz ulokować w Poraju -( wiadomo : woda , żaglówki i te sprawy ) będzie to piękna reklama Częstochowy jako miasta wypoczynkowego ( właściwie można zmienić nazwę na Częstochowa zdrój - już nad tym pracuje nasz kolega z Solidarnej Polski ).

Na miejscu ratusza powstanie przestrzeń w której planujemy umieścić największy (co będzie rekordem jakiegoś tam Guinessa ) pomnik największego premiera naszych czasów Jarosława Kaczyńskiego w szyszaku i zbroi - jako symbol jego krwawej walki z brutalnie ignorującym go urzędem bezpieczeństwa w czasach słusznie minionych !!

Mamy tyle pomysłów że nasz herszt Jarosław Gowin powiedział ostatnio : " chłopaki liczą się chęci jak powiedział towarzysz Gierek, więc przystopujcie " !!
          Ale idea jest słuszna !!!
          • storima Re: @ pluto37, 14.05.15, 21:53
            qq.44 napisał:

> My partia Polska Razem Jarosława Gowina razem z kolegami z Prawa i Sprawiedliwo
            > ści chcemy zabrać Częstochowie powiat !!

Słusznie!
            Zabrano już 1 ligę żużla!
            Usuńcie druga ligę piłkarską dla pełnego obrazu poszerzonej przestrzeni odnowy!
            • qq.44 Re: @ pluto37, 14.05.15, 22:09
              My w Polsce Razem wespół z PiS Solidarną Polską zrobimy więcej !!!

Zlikwidujemy wf w szkołach gdyż promuje on niezdrowe, genderowe i wyuzdane sceny obnażania się chłopców i dziewcząt płci odmiennej w tzw. strojach " do ćwiczenia " !!!

Kto to widział żeby młody chłopak ( jak i płeć odmienna ) latała po boisku w majtkach i koszulce tylko !! A przecież mamy takie wspaniałe stroje jak żupan , kubrak i włosienica !!!
          • pluto37 Re: @ pluto37, 15.05.15, 17:18
            qq.44 napisał:

> My partia Polska Razem Jarosława Gowina razem z kolegami z Prawa i Sprawiedliwo
            > ści chcemy zabrać Częstochowie powiat !!
            ........................................
            KUKU 44!
            Jak coś piszesz do mnie to pisz wyraźnie adresując i precyzuj o co ci biega.

A co do zabrania powiatu, to nie byłoby to głupie, bo osobiscie ie widzę powodu, żeby istniały dwa niezależne organizmy miast i powiat z dwiema odrębnymi administracjami skoro w wielu przypadkach się dublują.
            Tylko kuku ....problem w tym, ze to jest twoja własna twórczość i dobrze byłoby, zeby jacyś twoi koledzy z PiSu to powierdzili:):)
            szczególnie jedna Wiśniewska.
            • qq.44 Re: @ pluto37, 15.05.15, 17:30
              A bo to nie do Ciebie tylko do forumowego " publicysty " który nie publikuje !

"Tadeusz Wrona też był lojalny względem swoich mocodawców partyjnych i dlatego teraz nie mamy województwa częstochowskiego.
              A co planuje zabrać mieszkańcom Częstochowy partia Gowina?"
              - o na to odpowiadałem pluto37 !

Nie wiem co na to moja koleżanka Wiśniewska ale chyba nie ma czasu bo ostatnio widziałem jak robiła za klakiera u Dudy, trzeba przyznać że ładnie klaszcze !!
              • obserwator1-2013 Re: @ pluto37, 15.05.15, 17:52
                qq.44,
                z naszego regionu to JEDYNIE poseł Wiśniewska może zasługiwać na szacunek.
                Możesz przy okazji przekazać Jej ode mnie pozdrowienia i wyrazy szacunku.

• qq.44 Re: @ pluto37, 15.05.15, 20:01
                  Tu masz rację, poseł Giżyński tak ładnie nie klaszcze jak Wiśniewska !!

Wiśniewska klaszcze w tępo i tak dynamicznie, ( powiedziałbym szatan nie klakier ale nie wypada bo to koleżanka z pis ) !!
    • pluto37 Re: @ pluto37, 14.05.15, 14:57
      koyod napisał:
      > Zapalczywość połączona z brakiem argumentów oraz nieustanne atakowanie adwersar
      > zy inwektywami

koyod nie używaj słów których twój organism nie absorbuje. A takim jest słowo argument.
      gdyby było inaczej to zauważyłbyś, że prawda nie jest inwektywą tylko miłosierną próba nawrocenia na droge cywilizacji.

> Ze mną mają niewiele wspólnego.

każdy alkoholik też powtarza, że on kontroluje przypadłości po nadużyciu.
      > Nawet odniesienia w stosunku do mnie, abym zajął się zabawą w piaskownicy
      I widzisz. Znowu nie zrozumiałeś. Przecie ci tłumaczę jak komu bardzo nieletniemu, że bez ciebie byłoby smutno jak w kondukcie pogrzebowym późnojesiennym wieczorem.
    • storima Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 14.05.15, 21:59
      Prawdopodobnie wynik debat kandydatów prezydenckich
      zadecyduje o wyniku drugiej tury.
      • obserwator1-2013 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 14.05.15, 22:06
        @storima
        Osobiście czekam z dużym zainteresowaniem na tę debatę.
        Pozdrawiam.
        • pluto37 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 15.05.15, 09:56
          A mogę obserwatorze spytać w jakim celu to czekanie?
          Jakich danych brakuje Ci, żeby dokonać wyboru między jednym i drugim kandydatem?
          I co może dać Ci debata kiedy ma się w pamięci uprawnienia prezydenckie.

• obserwator1-2013 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 15.05.15, 18:08
            pluto37,
            witaj!
            Wybrałem już kandydata na Prezydenta RP na którego będę głosować, czyli wybrałem mniejsze zło dla kraju.
            Zresztą te wybory przypominają mi wybory z 1990 roku gdy startował Lech Wałęsa i Stanisław Tymiński. Wałęsy nie lubię (mam zresztą ku temu uzasadnione podstawy). Jednak wtedy zagłosowałem na Wałęsę. Cóż, lepsze znane swoje zło i niż cudze.
            A dlaczego interesuję się obecnie zbliżającą się debatą kandydatów? Nadchodzi czas zmian w naszym kraju, który zaistnieje jesienią. Ta zbliżająca się debata i wyniki II tury wyborów powiedzą nam jak potoczą się dalsze losy naszego kraju, co oznacza jedno: jak będzie wyglądać nasze dalsze życie. A zmiany będą, i to duże!
            Pozdrawiam.
            • pluto37 Re: Nerwowa końcówka kampanii Komorowskiego, 15.05.15, 18:54
              obserwator1-2013 napisała:

> pluto37,
              > witaj!
              > Wybrałem już kandydata na Prezydenta RP na którego będę głosować, czyli wybrałe
              > m mniejsze zło dla kraju.

...........................................................................................
              czyli debata - jak rozumiem ci na nic potrzebna nie jest.
              > Zresztą te wybory przypominają mi wybory z 1990 roku gdy startował Lech Wałęsa
              > i Stanisław Tymiński. Wałęsy nie lubię (mam zresztą ku temu uzasadnione podstaw
              > y). Jednak wtedy zagłosowałem na Wałęsę. Cóż, lepsze znane swoje zło i niż cudz
              > e.

....................................................................................................................
              różnica drobna jest, bo tu 'dobro/ zło" jest własne:)
              Ta zbliżająca się debata i
              > wyniki II tury wyborów powiedzą nam jak potoczą się dalsze losy naszego kraju,
              > co oznacza jedno: jak będzie wyglądać nasze dalsze życie. A zmiany będą, i to
              > duże!

.................................................................................................
              Co do zmian to masz rację. W końcu w ciągu 25 lecia pojawiło się całkiem inne pokolenie rodaków, którzy dylematy z naszych wyborów które powyżej wspomniałeś mają w ...... i raczej nie jest to pamięć:)
              I zapewne obaj wtedy nie przypuszczaliśmy, że tymińszczyzna powróci na nasze podwórko po tylu latach.
              Czy te dabaty dadzą nam jakiś obraz przyszłości? Osobiście nie sądzę. Przedprezydenckie wyczyny literackie -bardziej, czy mniej sprawne- nie mają żadnej mocy sprawczej dla przyszłości. Prezydent może najwyżej zepsuć to co zmajstrują inni. Jak to miało miejsce w niedalekiej przeszłości.

> Pozdrawiam.
              Też najlepszego
    • obserwator1-2013 Re: Czy popieram? 15.05.15, 08:38
      "qq.44",
      witaj!
      Przestań się obrażać, szkoda życia. Popatrz z dystansem na wpisy, zarówno swoje jak i moje. Potraktuj je z humorem. Życie jest piękne, m.in. ze względu na różnorodność ludzkich poglądów i zachowań. Uważam, że mądrzej jest wykorzystać własną energię na sprawy istotne, zwykłe codzienne, dla siebie i dla ludzi niż sprzeczać się dla zasady i przekory.
      Życzę przyjemnego dnia.
      • qq.44 Re: Czy popieram? 15.05.15, 10:00
        A gdzie ja napisałem " o obrażaniu się "??????????????????????????????? To chyba takie same pierdoły jak o twoich " publikacjach" ?????
        Kochajmy sie i miłujmy wzajemnie , jest piękny dzień a ptaszki śpiewają , pozdrawiam wszystkich !!!!
        • storima Re: Czy popieram? 15.05.15, 10:58
          qq.44 napisał:
          > Kochajmy sie i miłujmy wzajemnie , jest piękny dzień a ptaszki śpiewają , pozdr
          > awiam wszystkich !!!!

U mnie nie pięknego dnia a ptaszki chórem milczą!
          Ale za to wszyscy kochamy się tu nawzajem!

Pozdrawiam wszystkich tych kochających się i tamtych co stronią od miłości !!!
        • obserwator1-2013 Re: Czy popieram? 15.05.15, 20:46
          "qq.44",
          zwolnij!!! Zwróć uwagę, że brakuje kilku wpisów w tym wątku!
          Moderator (którego przy okazji serdecznie pozdrawiam) też człowiek, i usunął tych kilka wpisów, w tym trochę moich. Sprawdzałem pliki, nie zgadza się ich ilość!
          Jestem przekonany, że Moderator zrobił to dla naszego dobra ze względu na nasze niewyparzone języki, co mogłoby w końcu się dla nas w istniejącej rzeczywistości źle skończyć. Cóż, mogę tylko po przemyśleniu tego zdarzenia napisać: DZIĘKUJĘ MODERATORZE!
          • taniarada Re: Czy popieram? 16.05.15, 19:45
            Dziękuję moderatorze napisał Obserwator.Kablowanie na necie i donosicielstwo to norma.Ludzie nie umieją rozmawiać.Jedyna słuszna racja to najazdówka na kościół i przeciwników politycznych jakim jest PIS.Jeśli tego nie popierasz to masz multum wiadomości typu "oj za dużo cię kasujemy.Gość może spokojnie napisać obrzydliwy post typu "czarne zboki w sukienkach .Lub naczelny idiota prezes PIS i spokojnie sobie egzystuje i nie dostaje bana.W drugą stronę to nie możliwe .
            • taniarada Batalia prezydencka w naszym ogołoconym kraju 16.05.15, 19:50
              Jak informował portal rmf.fm "Wczoraj ( 13 maja- przyp. red.) Komisja Europejska ogłosiła strategię, która przewiduje rozmieszczenie imigrantów w różnych krajach Unii. W przypadku Polski mówi się o mniej więcej dwóch tysiącach osób."[1]. Nie wiem jak Polska ma temu wyzwaniu sprostać skoro nie tylko panikę wywołała niewielka grupka motocyklistów z Rosji, lecz należy pamiętać, iż te dwa tysiące ludzi musi dostać mieszkania, bo w Polsce nie da się przetrwać zimy w namiocie. Oznacza to, że nie mniej, nie więcej dwa tysiące Polaków będących na "życiowym zakręcie" nie doczeka się mieszkań socjalnych, bo trzeba będzie w nich osiedlić przybyszów z Afryki. Oczywiście lokale socjalne będą musiały spełniać "europejskie standardy ", więc nie ma mowy o kibelkach na klatce schodowej, czy wygódce, choć takie "lokale zastępcze" są często jedyną ofertą na przykład dla matek z dziećmi, które z takich czy innych powodów nie mają gdzie się podziać

• qq.44 Re: Czy popieram? 16.05.15, 20:08
            Też się cieszę obserwator mój " publicysto " ukochany !!;)
            • taniarada Re: Czy popieram? 16.05.15, 21:01
              qq.44 napisał:

> Też się cieszę obserwator mój " publicysto " ukochany !!;)
              I ja się cieszę mój nie ukochany .Ale z czego?Trochę się cykam .Tacy prezydenci to mają klawe życie.Nawet po prezydenturze .Tacy jak Buzek i spółka europosłowie ustawieni do końca życia.A reszta po tysiąc pińcet na renke i nędzna emerytura .Ale się cieszę jak czytam takie bzdety.
              • qq.44 [...] 16.05.15, 21:11
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mateusz572 Re: oto nasz prezydent 23.05.15, 18:46
      mercedes25 napisał(a):

Takie masz ładne imię, a tak nieładnie się zachowujesz. Przecież mercedes nie łamie zasad, nieprawdaż ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka