Dodaj do ulubionych

LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE

• Gość: ania PRZYJMUJE ZA CCC.....???? IP: 195.116.234.* 01.12.04, 14:35
      jakiś lekarz ginekolog(pani)przyjmuje za ccc, mam pytanie czy jest dobra ??? i
      jak ma na nazwisko !! dzięki za odpowiedź !!!
      • Gość: Maria Re:Dr Lemanski IP: *.prenet.pl 23.02.07, 17:43
        Co do Lemanskiego to jest naprawde super. Miły, kulturalny. Przyjmuje na
        Sobieskiego w Klinice matki i dziecka oraz na gen. Kutzreby (prywatnie). Bardzo
        ludzki człowiek. Chodze do niego teraz i polecam.
        • Gość: karola Re:Dr Lemanski IP: 94.251.137.* 27.11.08, 23:10
          Może i jest super jak się nic nie dzieje ,a jak się coś dzieje to umywa ręce przekonałam się na własnej skórze ...
          • moniak35 Re:Dr Lemanski 04.12.08, 17:08
            nie zgadzam sie z tym, bo jak zaczelam w 4 miesiacu mocno krwawic i on nie mial
            dyzuru to od razu kazal mi jechac do szpitala i mialam juz zalatwione miejsce i
            opieke a na drugi dzien byl u mnie juz z samego rana i okazalo sie ze wczesne
            poronienie i po tygodniu zaczelam rodzic to do niego zadzwoniłam ze rodze ( byl
            to 16 tydzien ciazy) to w ciagu 5 min byl u mnie i on wszystko robil mimo ze nie
            mial dyzuru. jest lekarzem naprawde z powolania.
    • Gość: ANIA PRZYJMUJE ZA CCC.............??? IP: 195.116.234.* 01.12.04, 22:00
      CZY KTOS MOZE POWIEDZIEĆ COS O TEJ PANI DOKTOR , PONOC JEST BARDZO CHWALONA , A
      NAWET NIE ZNAM NAZWISKA , MOZE KTOŚ SIĘ WYPOWIE !!DZIĘKUJE !
    • Gość: Grażyna Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 13:23
      Moim zdaniem najlepszym lekarzem w dziedzinie ginelokogii jest dr Słabikowski.
      Dzięki niem urodziłam dwoje dzieci, chociarz wcześniej lekarze częstochowscy
      uważali, że mam duży problem. Na pierwszej wizycie u dr Słabikowskiego okazało
      się, że to jest niewielki problem. Może jest formalistą, jak wcześniej
      określiła go jedna z Pań, ale trzeba ściśle przestrzegać jego zaleceń i będzie
      naprawdę dobrze. Jest to człowiek bardzo odpowiedzialny, podejmujący słuszne
      decyzje.
      • Gość: Magducha76 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 80.51.236.* 06.12.04, 11:47
        Witajcie!Czy ktoras z Was zna dr Marka Mikołajczyka?Czy prowadzil ciążę którejś
        z Was? Czy któraś z Was rodziła w jego obecności? Jakie sa koszty korzystania z
        jego usług, wizyt, prowadzenia ciąży i porodu. Będę wdzięczna za odpowiedź,
        pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.inds.pl / *.inds.pl 27.01.05, 22:59
        masz racje ja tez jestem mu wdzieczna jest super lekarzem ktory uspokoil mnie
        maksymalnie ,a inny lekarz dr kruk mnie pognebil w mojej niby chorobie,dr
        slabikowski uspokoil mnie i wszystko bylo ok ,mam dwie piekne zdrowe
        coreczki.pozdrawiam
    • Gość: nina Re: Dr. Urszula Szary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 23:40
      Moje problem polega na tym ze mam gruba blone dziewicza i poszlam z tym
      problemem do dr Szary. Czytalam bowiem i rozmawaialam na ten temat z innym
      ginekologiem ze w takich przypadkach lekarz moze ja przebic. Na co ta pani
      doktor powiedziala ze ona tego nie zrobi. Na pytnie dlaczego nie chciala
      udzielic konkretnej odpowiedzi i powiedziala ze mam sie najlepiej zglosic na
      Parkitke, o ile dobrze pamietam do dr Strzelczyka. Po tym zdarzeniu zastanawiam
      sie czy jest ona dobrym lekarzem skoro nie potrafi przeprowadzic takiego
      zabiegu lub chociaz szczerze odpowiedziec na pytanie. Aha, jedyne co powieziala
      ze taki zabieg przeprowadza sie podczas spiaczki i trzeba lezec potem w
      szpitalu co wydaje mi sie glupota. Bo czy po normalnym stosunku dziewczyna idze
      do spitala?(mimo wzystko iz jest to troche inna sytuacja). Czy ktoras z was
      miala podobny problem?Co zrobic i do kogo isc?
      • Gość: kachelec Re: Do Niny i innych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 21:17
        Ja miałam taki problem jak Ty. Będąc pierwszy raz u lek.ginekologa dowiedziałam
        się ,że mam grubszą niż inni błonę dziewiczą.Gdy chciałam rozpocząć współżycie
        po raz kolejny odwiedziłam lekarza , który doradził mi żeby spróbować w
        sposób "naturalny".No to próbowaliśmy.Zaczeliśmy w poniedziałek,próbowaliśmy aż
        do piątku<oczywiście nie cały czas>.W piątek nie byłam już dziewicą.Ale i tak
        wylądowałam w szpitalu gdyż krwawienie było bardzo silne i nie mogło się obyć
        bez narkozy i interwencji lekarza.Gdybym miała teraz wybierać wolałabym ,aby
        lekarz wcześniej usunoł błonę.Mogłabym wtedy przeżyć swój pierwszy raz
        spokojnie,bez nerwów i "krwawych" niespodzianek.Ale to jest indywidualna
        decyzja każdej kobiety.Pozdrawiam.
    • monia78c Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 06.12.04, 11:39
      Slyszal ktos o Dr. Alinie Kowalczyk???
      • klotylda78 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 14.12.04, 15:53
        niestety nie, pierwszy raz slysze to nazwisko!
      • Gość: maladi Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 212.87.244.* 28.12.05, 21:35
        chodziłam do p. dr Kowalczyk,bardzo miła, delikatna, posiada w gabinecie usg
        wewnętrzne, poza tym wizyta u niej kosztowała ok.30-40zł.,niestety nie pracuje
        już w szpitalu, chyba jest na emeryturze, ptzyjmuje w Gabinetach Lekarskich na
        Krakowskiej(koło katedry) pozdrowionka
    • Gość: LAWINIA Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.scout.pl 08.12.04, 15:55
      polecam P. Jarosława Strelczyka. Jest rewelacyjny opanowany i wogóle dobry z
      niego fachowiec. Przy nim mój poród był bajką (oczywiście tą dobrą).
      • Gość: loa Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 22:22
        Wszystkie piszecie o lekarzach a ktora sie zastanowila ze caly porod to
        prowadzi polozna i to ona go odbiera ja nie mialam swojego lekarza w danym
        szpitalu i bez niego tez urodzilam
        • barb42 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 08.12.04, 22:40
          Gość portalu: loa napisał(a):

> Wszystkie piszecie o lekarzach a ktora sie zastanowila ze caly porod to
          > prowadzi polozna
          I dlatego polecam Jolantę Janiak jest niepowtarzalnie dobra i cierpliwa!
          • Gość: Demi Do Brarb42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 23:03
            Z kednej strony przyznam Ci rację: tak to położna przyjmuje poród. Tylko skoro
            nie masz przy sobie prowadzącego lekarza, który podejdzie do Ciebie,
            poinformuje wyczerpująco, co się dzieje z Tobą i Twoim dzieckiem w danym
            momencie, powie dobre słowo; leżysz cierpiąca z bólami, a wokół masz same obce
            twarze i nawet nie ma tego, który prowadził Twoją ciąże.... a położna...?
            cóż... różnie to bywa, ale zazwyczaj nie jest to przychylna Tobie kobieta, ona
            wszystko wykonuje rutynowo i zadko można usłyszeć od niej dobre słowo... skoro
            tak miałby wyglądać mój poród - to ja dziękuję bardzo... mimo wszystko wolę,
            aby w czasie mojego porodu zaglądał do mnie lekarz, którego widywałam przez
            cały czas trwania ciąży i po którym wiem czego mogę się spodziewać.

A i jeszcze jedno: nie pisz pod moja wypowiedzią, że nie wiem co mówię (piszę).
            Otóż wiem co mówię - własnie osobiście przeżyłam taki samotny poród (I dziecko)
            i odczułam to na własnej skórze. Zapewniam, że nie dosyć, że ból, cierpienie,
            to jeszcze same obce twarze, brak jakiegokolwiek wsparcia psychicznego - po
            prostu koszmar!!!
            W obecnych czasach jest możliwośc wybierania sobie lekarza, który może być przy
            porodzie i moim zdaniem jest to rewelacyjne rozwiązanie.
            Ważnym jest, aby wybrać odpowiedniego lekarza, który w tej najważniejszej dla
            kobiety chwili w jej życiu - nie zawiedzie.

Pozdrawiam

Demi
            • barb42 re. Do Demi 09.12.04, 12:44
              Kochana Demi!
              Nie odpowiadałam na Twój post,więc nie wiem skąd ta wypowiedź:
              > A i jeszcze jedno: nie pisz pod moja wypowiedzią, że nie wiem co mówię (piszę).
              Rozumiem Twoje poczucie samotności i rozżalenie związane z porodem, ale to ulega
              szybkiemu zapomnieniu. Z całą służbą zdrowia jest różnie,chciałam tylko
              powiedzieć,że spotkałam przy moich porodach(nie u lekarzy prowadzących ciążę, bo
              akurat urlopowali się!) dwoje wspaniałych ludzi: doktora Maćkowiaka i położną
              Janiak i tyle. Pozdrawiam Cię i to chyba wyjaśnia nieporozumienie z Twoją
              odpowiedzią.
            • Gość: loa Re: Do Brarb42 IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.04, 15:30
              No to szkoda droga demi ze ten wspanialomyslny lekarz ktory wezmie kase nie
              odbierze jeszcze porodu jak te polozne takie zle
          • Gość: ewa Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 18:34
            a wktórym szpitalu pracuje?
          • Gość: Edyta Ginekolog do dobrania antykoncepcji IP: 80.54.173.* 03.07.08, 00:07
            Powyższe posty głównie dotyczą prowadzenia ciąż - mam to już
            dwukrotnie za sobą :) -ze swojej strony polecam dr Mikołajczyka ze
            szpitala PCK.
            Aktualnie poszukuję lekarza ginekologa, który pomógłby mi dopasować
            odpowiednią antykoncepcję.
            Byłam u polecanego tu na forum dr Najmana, ale spodziewałam się
            bardziej profesjonalnego podejścia do tematu.
            Na pierwszej wizycie zostałam zbadana. Okazało się, że mam
            nadżerkę,na którą pan dr zalecił stosowanie różnych globulek.
            Tabletki antykoncepcyjne zostały dla mnie dobrane na nie wiem jakiej
            podstawie - nie otrzymałam skierowania na żadne badania (a wszędzie
            można wyczytać, że należałoby zrobić np. próby wątrobowe....).
            Na drugiej wizycie nie zostałam już zbadana a spodziewałam się, że
            dr skontroluje jak zadziałały leki przepisane na nadżerkę, ale
            nie... Doktor na moją sugestię o zmianie antykoncepcji (przy dwójce
            szkrabów łatwo zapomnieć o łyknięciu) przepisał plastry - odrazu
            zestaw na 6 miesięcy. Nie usłyszałam nic o działaniu czy skutkach
            ubocznych (na szczęście jest internet) - zrozumiałam wręcz, że mam
            przyjść dopiero za te 6 miesięcy po kolejną receptę. No cóż? Kupiłam
            plastry, zużyłam miesięczny zestaw i mogłabym Wam wymienić same wady
            tej metody antykoncepcyjnej :-(.
            Na wizytach byłam państwowo w przychodni Kolejowej, ale to właśnie z
            forum dowiedziałam się, że dr nie traktuje inaczej pacjentek
            prywatnych od państwowych. Nie wiem dlaczego czułam inaczej, ale
            może skończyły się w przychodni limity na badania???
            Pomijając powyższe moje perypetie - możecie mi doradzić Ginekologa,
            najlepiej Ginekologa-Kobietę, która jest naprawdę świetna w doborze
            antykoncepcji - najlepiej specjalizującą się w zakładaniu
            wkładek/spiralek. Nie chciałabym mieć przepisanej np. Mireny tylko
            dlatego, że jest teraz na topie...
            Z góry dzięki za sugestie.
          • Gość: gabik Surówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 12:16
            nie chce misię czytac od początku. Ale widzę, że jest duzo typów -
            ile głów tylu dobrych lekarzy. Ja tam chodzę do Surówki. Jak się tu
            sprowadziłam dwa lata temu koleżanka z pracy mi go poleciła. I
            jestem zadowolona. ma fajne, luźne podejście do tematu, które nie
            każdemu może pasować. Ale jak dla mnie jest Ok. Polecam
      • Gość: Demi Re: Dr Blukacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:53
        Dr Arkadiusz Blukacz przyjmuje "państwowo" w Poliklinice MSW przy ul.
        Kopernika, przyjmuje też w przychodni w Dźbowie, ale dokładnego adresu nie
        znam.
        Pracuje w Szpitalu przy ul. PCK (Tysiąclecie) na Oddziale Położniczym. Prywatny
        gabinet ma przy ul. Kilińskiego 23 (na przeciwko "Prasowej") śr i pt godz. 17-
        18. Tel. kontaktowy: 0-602-175-137 i pod tym numerem można się znim umówić na
        wizytę, nawet jeśli chodzi o przychodnię państwową, to udzieli informacji:
        gdzie i kiedy przyjmuje.
        Jest naprawdę rewelacyjnym lekarzem i chyba jedynym, który potrafi "normalnie"
        rozmawiać z pacjentką i każdą traktuje indywidualnie a nie "hurtowo". Natomiast
        jego profesjonalizm i doświadczenie nie mają sobie nic do zarzucenia.
        Jeśli, któraś z Was kobietki poszukuje ginekologa, badź ma zamiar zmienić
        obecnego - to polecam właśnie dr A. Blukacza.

Pozdrawiam

Demi
        • Gość: Ala J. Re: Dr Blukacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 22:49
          Ja dziewczyny polecam wam dr M.Wilkowskiego.Polecam ze swego doświadczenia, bo
          rodziłam przy nim swoje drugie dziecko ( i miałam porównanie do pierwszego
          porodu) i opinii moich znajomych, ktore takze leczą sie u niego.To
          odpowiedzialny człowiek.
        • Gość: Ilona Re: Dr Blukacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 10:13
          Ogromne dzieki za namiar tego lekarza. Posłuchałam Twojej rady i postanowiłam
          tez do niego pojsc. Świetny facet i juz widze ze dobry specjalista. Na pewno
          bede jego stała pacjetką. Polecam go w 100%. Najlepszy lekarz z jakim miałam do
          tej pory do czynienia i bardzo sympatyczny człowiek.
        • meg771 AAA. Dr Blukacz 18.01.05, 21:57
          Polecam jak najbardziej Dr.A.Blukacza super lekarz profesjonalny nie jest
          jeszcze zmęczony swoją pracą jak niektórzy z Częstochowskich ginekologów.
          Podejście super do pacjentki nigdy nie pytał mnie jak sie nazywam tylko zawsze
          pamiętał to o czymś świadczy.Prowadził moja drugą ciąże jestem bardzo
          zadowolona również z porodu którego bardzo sie bałam a on był i wcale nie za
          kase!!! Pozdrawiam Meg.
      • Gość: gosc Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.inds.pl / *.inds.pl 27.01.05, 23:02
        to prawda jest bardzo dobrym opanowanym czlowiekiem
    • Gość: Agnieszka Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 19:20
      Najlepszym ginekologiem jest Pan Dr. Jacek Mackowiak. Nie chcial ode mnie
      przyjec pieniedzy przed porodem!Bylam zdziwiona bo slyszalam ze wszyscy inni
      biora!To bylo moje pierwsze dziecko.Jest delikatny,uprzejmy a przy tym
      doskonaly fachowiec.Zycze wszystkim takich lekarzy!!!
      • Gość: aga 2 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 17:35
        To bardzo dziwne chyba tego dnia nie bardzo sie czuł.Od mojego męza wziął bez
        problemu.
    • Gość: Ala Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 19:31
      jesli jestes mloda dziewczyna nigdy w zyciu nie wybieraj sie do Pani
      dr.Muskaly!!!!!!!!!! Jest nie delikatna,nie uprzejma ,spawila ze podczas wizyty
      czulam sie bardzo nieprzyjemnie!!! Naprawde nikomu jej nie polecam! Natomiast
      zgadzam sie z poprzedniczka i uwazam ze Pan dr.Mackowiak jest bardzo dobrym
      lekarzem,to samo moge powiedziec o Panu dr. Piotrze Oleksiku,sa to naprawde
      dobrzy fachowcy i szanuja swoje pacjentki!
    • Gość: gandzia19 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 80.51.236.* 11.12.04, 15:28
      a czy slyszala może któraś z pań o dr. Dybalskiej?co o niej myślicie?
      • Gość: aaa Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.pl 19.12.04, 00:06
        no jezeli chcesz chodzic tylko po recepte to owszem,ale nie zrobi ci
        cytologii(mimo ze przed wypisaniem recepty powinna), nie zrobi hormonow i w
        ogole...Mila, dosc delikatna, ale nie polecam jezli zalezy ci na zdrowiu...
      • anecia0705 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 22.02.06, 13:22
        ODRADZAM. Na poczatku mila , a później szkoda słow.
    • klotylda78 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 14.12.04, 15:51
      a co sadzicie o dr grzegorz Jagielski?? czy znacie go, jaki on jest? czy jest
      godny polecenia???

pozdrowionka
    • Gość: dziunia Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.04, 19:43
      Czy ktoras z was chodzila do dr Grazyny Adamkiewicz, przyjmuje w przychodni na
      dekabrystow. Bylam u niej pare razy i jestem zadowolona, jest bardzo mila i
      przyjemna, na kazde pytanie szczegolowo odpowie i wytlumaczy.
      Prosze napiszcie co o niej sadzicie.
      • hania11 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 28.01.05, 21:19
        Rzeczywiscie jest bardzo mila i sympatyczna. Ona prowadzila moja pierwsza
        ciaze, tylko ja chodzilam prywatnie do gabinetu, bylo to 5 lat temu. Wtedy
        polecilabym ja kazdej kobiecie. Trzy lata temu zaczelam chodzic do niej do
        przychodni na Dekabrystow z druga ciaza i zrezygnowalam. Zaczela
        przyjmowac "rutynowo". Bedac jej pacjetka 5lat temu , a 3 lata temu naprawde
        odczulam duza roznice.
        Przenioslam sie do dr Czekaja, w tej samej przychodni przyjmuje. Z trzecia
        ciaza bylo podobnie, pani Adamkiewicz- nadal rutyna. Pan Czekaj- o ile dobrze
        sie ukladalo wydawalo sie, ze jest dobrym i milym lekarzem. Ale kiedy zaczely
        sie problemy,okazalo sie, ze doktor tez je ma i skonczylo sie martwa ciaza, na
        ktora pan wzruszyl ramionami twierdzac, ze i tak mam dwojke dzieci. Po tej
        tragedii, zdecydowalismy sie z mezem na jeszcze jedno podejscie, nie moglismy
        sie pogodzic z mysla, ze nie mamy tej trzeciej istoty, na ktora tak czekalismy.
        I z czwarta ciaza od razu poszlam do pani MENDAKIEWICZ, naprawde bylo mi ciezko
        wyszukac lekarza o dobrej opinii. Ta pani przyjmuje na Mickiewicza w szpitalu.
        Chodzilam do niej na kase chorych. Uwazam, ja za super kobitke, polecam.
        Urodzilam dwa tygodnie temu druga corke :))
        Po swoich doswiadczeniach i tak uwazam, ze kazdy oceni po swoich wlasnych
        doswiadczeniach.
    • Gość: ola Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 212.160.108.* 17.12.04, 16:49
      AAA POLECAM BARDZO DR A. BLUKACZA LEKARZ JAKICH MAŁO SUPER PODEJŚCIE DO
      PACJENTKI. PRZYJMUJE W POLIKLINICE NA KOPERNIKA I PRYWATNIE NA KILIŃSKIEGO NA
      PRZECIWKO JEDYNKI.
      • Gość: ta co sie bala Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 21:13
        ja osobiscie polecam dr Pawinska przyjmuje w przychodni na ksiezycowej...bardzo
        sympatyczna i mila a przy tym naprawde delikana...bylam u niej na pierwsszej
        wiycie u ginekologa...cholernie sie balam...ale tra zjuz wiem ze nie bylo
        czego...wszytsko dokladnie wyjasnila odpowiedziala na kazde pytanie i nawet
        skierowala na badania poniewaz biore inny lek...przesympatycna..polecam
        wszytskim dziewczyna ktore boja sie isc pierwszy raz do ginekologa...minusem
        jest to ze aby sie zarejstrowac trzeba czekac ponad miesiac albo wstawac o 6
        rano i biec do przychodni w kolejke :) pozdawiam
        • Gość: dziunia Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.04, 23:11
          a czy ktos slyszal cos o doktor Politanskiej?
          • Gość: lll Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:47
            A do jakiego lekarza powinna iść kobieta po pięćdziesiątce?
            Byłam u dr Minknera w szpitalu na Tysiącleciu, nie polecam.
            • Gość: Aga Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.04, 16:34
              Ja też nie.Bardzo zarozumiały.
              • Gość: laya Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 11:15
                czy ktos moze mi powiedziec cos na temat dr Kwietnia jest w przychodni na
                michalowskiego musze sie wybrac po raz pierwszy!!!
                • Gość: aaa Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:16
                  Dr Kwiecień prowadził całą moją ciążę, odpowiadał na każde pytania i
                  wątpliwości.Urodziłam zdrową, piękną córeczke 4100g.Nie jest delikatny,prawie
                  za każdym razem bolało, ale myślałam, że tak ma być, w końcu to pierwsza
                  ciąża.Każda wizyta to ogromny stres przed jego łapami.Jest jednak dobry w tym
                  co robi.Pomocny na każde zawołanie.Nie mógł być przy porodzie, ale polecił mi
                  kolegę dr Lemańskiego - dopiero wtedy przekonałam się jak powinna wyglądać
                  wizyta u ginekologa-u niego mogę leżeć na fotelu cały dzień, wspaniały przy
                  porodzie, cudowny potem, lekarz z powołania jakich mało
                  • Gość: Beti Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 212.160.108.* 05.11.05, 08:08
                    Badanie wykonane przez Kwietnia to zwykły koszmar - kiedy zbadał mnie w ciąży,
                    leżałam przez dwa dni w domu, ponieważ bolał mnie bardzo po nim brzuch i
                    bałam się, że mogę poronić. Do tego wciska pacjentkom leki, którymi prywatnie
                    handluje, a skierowanie na badanie stanowi dla niego problem. O Kwietniu
                    naprawdę krąży po osiedlu sporo opowieści ( nie wiem czy przesadzonych, czy też
                    nie), naprawdę nie zaufałabym temu lekarzowi.
              • Gość: Anka Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:49
                A co sądzicie o dr Z.Krzemieniu??Zdziwiłam się,że nic na jego temat nie
                zostało napisane. Ten Pan w Częstochowie przyjmuje niestety tylko prywatnie
                chyba w drugiej bramie za pasażem, a na codzień pracuje w szpitalu w Dąbrowie
                Górniewczej.
    • Gość: Ala Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 17:12
      Czy znacie takich lekarzy ginekologow Dr.Pogorzelska i dr.Langier którzy
      specjalizuja sie w leczeniu krwawien.mięsniaków,itd.Jeśli tak to prosze niech
      ktos napisze .Ponoc gabinety maja na ul Waszyngtona.Pilne
      • Gość: Gość Ala Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 20:23
        Dr Pogorzelska i Dr Langier przyjmują na Orkana chyba 84.
    • Gość: Foczka Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.azvu.nl 31.12.04, 12:03
      Tak czytam sobie te Wasze listy i wlasciwie pojawiaja sie wciaz te same
      nazwiska w Czestochowie: Jagielski, Oleksik, Blukacz, Korn, Olek, Sikora,
      Adamkiewicz, Strzelczyk, Ziebinski itd. Moze trzeba policzyc glosy i ocenic
      Wasze wypowiedzi, kto jest w koncu dobry a kto nie. Do kogo warto a do kogo nie
      warto chodzic. Kto ile bierze i za jakie badania i jakosc leczenia.
      Pamietajcie, ze jak ktos jest mily, to nie oznacza, ze jest dobrym lekarzem.
      Usmiech to nie wszystko, liczy sie wiedza. Prawidlowe badanie lekarskie sklada
      sie z kilku czesci. Z wywiadu lekarskiego, badania i badan dodatkowych. Ja Wam
      moge pomoc, sama jestem lekarzem (nie ginekologiem), wiec znajdzmy tych
      najlepszych w Czestochowie wspolnie.
      • Gość: Barbara Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 21:23
        Jagielski,Oleksik kto to?
        • Gość: Foczka Do Barbary IP: *.azvu.nl 03.01.05, 09:29
          To sa ginekolodzy w Czestochowie. Nie chce Wam wskazac imion lekarzy do ktorych
          macie chodzic, bo nie wiem kto jest najlepszy. Chce to wlasnie razem z Wami
          ustalic. Chce aby kazda dziewczyna napisala u kogo byla, jakie badania wykonal
          i ile wzial, tak bedzie najprosciej. W ten sposob mozemy wspolnie ustalic kto
          jest dobry a kto nie. Ja choruje od 12 roku zycia i wielki glowy naszego miasta
          opdsylaly mnie do domu az sie to zle dla mnie skonczylo. Wiec zrobmy te liste w
          spolnie.
          • Gość: Barbara Re: Do Barbary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 16:07
            "Jesteś lekarzem tylko innej specjalności"Jesteś chora od 12 roku życia czy
            ginekolodzy maja coś z tym wspólnego?Jagielski to nazwisko padło tylko raz jako
            pytanie bez odpowiedzi,Oleksik nie znalazłam dlaczego piszesz o nich?

• Gość: Foczka Do Barbary IP: *.azvu.nl 03.01.05, 16:35
              bo mnie zapytalas. jestem lekarzem innej specjalnosci.
        • paula847 Gdzie teraz przyjmuje dr Blukacz ??? 02.04.06, 02:41
          Dziewczyny Wiecie może gdzie przyjmuje teraz dr A.Blukacz (mam na myśli gabinet
          prywatny)? Wiem, ze na ul. Lodzkiej, ale dokladnie gdzie? Macie moze nr tel do
          niego? W jakie dni i w jakich godzinach przyjmuje? Ja wczesniej nie bylam
          jeszcze u ginekologa, ale ostatnio doszlam do wniosku ze juz najwyzszy czas.
          Wasze pozytywne opinie na jego temat zachecily mnie do wizyty u niego. Myslicie
          ze jak na pierwszy raz u ginekologa to dobry wybor?
          Pozdrawiam
      • Gość: Ala Re: Do Foczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 21:43
        W takim razie jesli moge prosic o rade to prosze mi podpowiedziec czy moge
        spokojnie sie wybrac do dr,Pogorzelskiej lub do dr.Langiera. Problem dotyczy
        mięsniaków.Na szyldzie lekarze ci maja napisane ze specjalizuja sie w tej
        chorobie.Będę wdzięczna.
        • Gość: ja Re: Do Foczki IP: 212.87.240.* 31.12.04, 22:40
          Spokojnie możesz się wybrać.Pogorzelska jest świetna,konkretna,miła i dobry
          fachowiec.Niestety nie ma już gabinetu na Waszyngtona.Nie wiem gdzie
          teraz"urzęduje".
          • Gość: Ala Re: Do Foczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.05, 11:24
            Bardzo Ci dziękuję za informację. Ala
            • Gość: Aga Re: Do Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 20:29
              Nowy adres Dr Pogorzelskiej to Orkana chyba 84 -taki różowy domek.Ma wiele
              pacjentek.
    • gocha781 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 03.01.05, 13:42
      Cześć!Jestem w 18 tc i jest to moja pierwsza ciąża.ginekologa wybrałam pod
      wpływem opini mojej znajomej,której ciązę prowadził i która była zachwycona.ja
      natomiast po trzech wizytach mam mieszane odczucia.Pan dr nazywa się Jedryka i
      przyjmuje prywatnie na Wałach Dwernickiego. Czy ktos chodził do niego?jakim jest
      wg was lekarzem?Prosze o odpowiedz,bo jest to dla mnie bardzo wazne.Pozdrawiam.
      • Gość: Ala Re: gocha 781 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 18:13
        Jest niezły ale to już emeryt przy porodzie ci nie pomoże.Pozdrawiam
    • Gość: Jolka dr Korn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 20:08
      Dziewczyny, znacie może numer komórkowy do dr Marka Korna.Potrzebny mi na już!!!
      • Gość: babol do Jolki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 18:44
        601 504 273 lub 501 504 273 ale nie wiem czy aktualne.
        • Gość: lulu dr Pogorzelska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 09:50
          stanowczo odradzam dr Pogorzelska!ta pani nastawiona jest tylko na kase, przy
          wypisywaniu recepty na tabletki antykoncepcyje nie wysilila sie nawet aby mnie
          zbadac i stwierdzic czy taki rodzaj tabletek jest odpowiedni dla mnie! moja
          siostra urodzila przez nia martwy plod bo od 5 miesiaca dziecko nie zylo a ona
          wykonujac usg nawet nie raczyla io tym poinformowac i tak do 7 miesiaca do
          rozwiazania nie pisnela pary!
          • Gość: Edyta Re: dr Pogorzelska IP: *.pl / *.sfc.pl 07.02.06, 12:45
            Ja nie zgadzam sie ze Pogorzelska jest zla.Pierwsza ciaze poronilam i zaczelam
            chodzic do Pogorzelskiej.Pomogla zajsc mi ponownie w ciaze w naprawde niedlugim
            czasie.Prowadzila mnie az do samego porodu i odebrala zdrowego synka.Pozniej
            urodzilam corke.Tez zdrowa i tez u tej samej babeczki.Ona wcale nie ciagnie za
            kase.Ja chodzilam do niej panstwowo a prywatnie tylko na USG(poniewaz w
            przychodni nie bylo jeszcze USG.Teraz juz jest)Dzwonilam do niej ze jade do
            szpitala rodzic i ona natychmiast przyjechala.Opiekowala sie mna bardzo.Pomogla
            mi urodzic szybko.I dziecko 45 minut a drugie 30 minut.Wiadomo ze jak kazdy
            lekarz zaplacilam jej za odebranie porodu.Ale co niektorzy biora kase przed i
            nie przyjezdzaja jak trzeba.Ona jest naprawde do polecenia.Pozdro.
            • Gość: niunia Re: dr Pogorzelska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 11:39
              nigdy w życiu już nie pójdę do pani pogorzelskiej. jak chodziłam tylko po
              tabletki to było ok. miła i sympatyczna. ale jak miałam problem to nic mi nie
              pomogła tylko ciagnęła kasę!
    • Gość: izabs Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 17:57
      Witam!
      ja zdecydowanie polecam jednego z chyba najlepszych ginekologów w Częstochowie.
      Dr Romuald Górniak. Nie tylko świetny specjalista, ale także niesamowity
      człowiek. Przyjmuje w przychodni na Nadrzecznej oraz w gabinecie na Armii
      Krajowej (tak jakby na końcu Promenady, na przeciwko linii tramwajowej,
      niedaleko przystanku 24). Miałam w swoim życiu doczynienia z kilkunastoma
      ginekologami i dopiero jak trafiłam do dr Górniaka zaczął polepszać mi się stan
      zdrowia. Nie dość, że uratował mnie przed pęknięciem torbieli (co mogłoby
      doprowadzić do zapalania otrzewnej i nawet...aż starch myśleć), które
      zbagatelizowała dr G.A, to odkrył mi źle pracującą przysadkę mózgową, czego
      przez kilka lat nie zrobili nawet lekarze specjaliści (neurolodzy). Dzięki
      fachowości dr Górniaka, a przede wszystkim traktowania pacjentek z godnością i
      po ludzku, mam szansę zajść w ciążę i urodzić dziecko. Dodam jeszcze, że
      zarówno w przychodni jak i w prywatnym gabinecie, jest to wciąż ten sam
      człowiek, a przede wszystkim dobry lekarz.
      • Gość: Aga Re: W Częstochwoie nie ma dobrych ginekologów IP: *.com.pl / *.com.pl 10.01.05, 19:41
        W Częstochowie nie ma dobrych ginekologów, wszyscy sa łapczywi na kase. Jeśli
        któras z Was ma kłopoty z ciążą polecam ginekologów z Łodzi.
        • Gość: justyna Re: W Częstochwoie nie ma dobrych ginekologów IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.01.05, 17:05
          Teraz to chyba przesadziłaś.W Częstochowie są badzo dobrzy ginekolodzy co
          prawda każda ma inne odczucia i przekonania, ale nie możesz napisać że są źli.
          (CEZARY NAJMAN, JAROSŁAW LEMAŃSKI,ARKADIUSZ BLUKACZ, LESZEK MITAS, GRZEGORZ
          JAGIELSKI, SIKORA to lekarze z PCKi wielu innych z innych szpitali-ZNASZ
          TAKICH )-to są fachowcy w swojej dziedzinie!!!!
          Czy ginekolodzy w Łodzi nie leca na kasę?. to sytuacja materialna i społeczna
          zmusza ich do tego, ze biora pieniądza za poród w ich obecność.poród prawidłowo
          odbywa się tylko przy połoznej więc to kobiety sobie życzą exstra żeby lekarz
          był przy porodzie więc oni też muszą znać swoją cene.przecież zawse jest na
          dyżurze w szpitalu lekarz który zszyje pacjentkę więc nie widze problemu
          pieniędzy. Połozne są bardzo dobrze wykwalifikowane więc odbierają porody.A
          może trzeby było płacic właśnie im.co Ty na to?
          • Gość: Edyta Re: W Częstochwoie nie ma dobrych ginekologów IP: *.pl / *.sfc.pl 07.02.06, 13:09
            Niestety polozne nie chca brac pieniedzy chociaz ja probowalam
            dwukrotnie.Zapewne boja sie o swoja prace.Jezeli zaplacisz swojemu lekarzowi za
            to ze bedzie przy porodzie to on powinien ten porod odebrac a nie polozna.Ja
            mialam dwa porody rodzinne i byl przy mnie maz.Byc moze dlatego bylam
            traktowana inaczej ze ktos byl i mogl poswiadczyc jakby cos poszlo nie tak ze
            strony lekarza.Naprawde wspominam to wszystko baardzo dobrze.I masz racje
            mowiac ze wszyscy lekarze biora kase.Bez wzgledu na to czy sa z Czestochowy czy
            z Łodzi...
    • agus777 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 10.01.05, 21:07
      Ja chodzę do drAndrzeja Minknera pracuje on dla Blachowni.Jest on bardzo
      przemadrzały i lubi straszyc pacjentki hipotecznymi chorobami.Nie polecam.
      • Gość: MO Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 23:12
        Dzieki temu forum wybralam lekarza do ktorego isc na pierwsza wizyte u
        ginekologa. Poszlam do dr Pawinskiej - rzeczywiscie
        sympatyczna...ale...Czytalam wczesniej,ze wszystkim wypisuje Diane...a ja
        poszlam juz z wypisana recepta na inny lek antykoncepcyjny. Przepisala mi go
        zaufana pani dermatolog, u ktorej lecze sie od dziecinstwa. Ale dr Pawinska
        stwierdzila,ze to nie jest dobry lek (pomimo,ze nie widzi przeciwwskazan,zebym
        go brala) i przepisala mi...Diane. Postanowilam jednak zaufac dermatologowi.W
        koncu ginekolog pozwolila mi brac ten inny lek ale nie byla zachwycona widzac
        moja recepte. Mam zamiar jednak zmiecic lekarza. Czy ktos slyszal cos o dr
        Rubik?Tych wypowiedzi jest tu tyle,ze nie wiem kto o niej cos wspominal:)
        Pozdrawiam wszystkich!
        • Gość: agus Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.inds.pl / *.pl 13.01.05, 23:47
          Bylam u niej z 3 miesiace twmu.KonkretnaMila, delikatna, zrobi badania i w
          ogole.Bardzo pozytywnie!Pierwszy ginekolog ktory podchodzi do kobiety
          indyidualnie a nie traktuje jako 90 zl...
        • Gość: kama Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:42
          Chodzę do dr Rubik i mam dobre o niej zdanie. Zleciła mi wykonanie wszystkich
          badań, zbadała piersi, zrobiła usg i cytologię. Ma dla mnie zawsze czas. Fakt
          na nic poważnego nie chorowałam i nie byłam w ciązy więc trudno ocenić mi jej
          fachowość, ale jak na chwilę obecną jestem zadowolona. Czas pokaże co będzie
          dalej.
    • Gość: magdalenka201 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 23:48
      Dr Schiller.Przyjmuje w przychodni na ul.Ksiezycowej.Polecam jest dobrym
      lekarzem i diagnostykiem,a oprocz tego jest sympatyczny
    • monmiz Marek Mikołajczyk 14.01.05, 01:07
      Napiszcie swoje opinie o Marku Mikołajczyku. Ile kosztuja u niego wizyty, jakie
      ma podejście do pacjentki, czy przyjeżdża do porodu i ile to u niego kosztuje?
      • Gość: ewelcia Re: Marek Mikołajczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 23:55
        Dr Blukacz prowadził moją drugą ciążę.Nie chodziłam do niego prywatnie a mimo
        to dobrze się mną zajmował.A przede wszystkim,jak wchodziłam do gabinetu od
        razu mnie poznawał i mówił po imieniu.Wniosek z tego,że rozmawia z pacętkami i
        je pamięta,a nie"następna proszę".To nie tylko moja opinia.Mogę go śmiało
        polecić.
        • Gość: melisa dr Rubik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 10:35
          Bardzo prosze o podanie adresu pani Dr. Rubik! Wybieram sie na pierwszą wizyte
          do ginekologa i chce isc wlasnie do niej! Czy ktoras z was orientuje sie moze
          ile kosztuje wizyta i wszystkie podstawowe badania np. cytologia? Dziekuje za
          odpowiedzi pozdrawiam
          • Gość: ona27 dr Olek Sławomir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 19:05
            co powiecie o nim??
          • Gość: lale Re: dr Rubik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 08:49
            ul pużaka 5
          • Gość: lale Re: dr Rubik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 08:49
            wizyta 60 zł nie wiem ile cytologia
            • Gość: melisa do lalae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 13:48
              dziekuje ci bardzo za cenne informacje! pozdrawiam!
              • Gość: lale Re: do lalae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 15:45
                trzeba sie rejestrowac telefonicznie moge podac komorke jakbys chciała
          • Gość: mała Re: dr Rubik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 15:08
            daj sobie spokój z nią ona Cię tylko na kasę na ciągnie
    • Gość: oliwia A DR NAJMAN Z PCK???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 19:51
      Planuję ciążę i nie wiem do jakiego lekarza się zadeklarować. Co sądzicie o dr
      Najmanie? Bo ja już naprawdę nie wiem. A spieszy mi się trochę :))))))))
      • Gość: gość Re: A DR NAJMAN Z PCK???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 08:57
        To świetny lekarz, uratował mi ciążę i mam synka. Polecam go z całego
        serca.Przyjmuje w przychodni kolejowej na Wolności.
        • Gość: justyna CEZARY NAJMAN Z PCK I PRZYCHODNI KOLEJOWEJ IP: *.21.pl / 213.199.204.* 22.02.05, 02:30
          Z całego serca polecam bardzo dobrego ginekologa CEZAREGO NAJMANA.Nie ma
          lepszego człowieka i lekarza w Częstochowie.Jest wspaniałym lekarzem umiejącym
          słuchać swoich pacjentek,poradzić,wytłumaczyć i nie zbywa kobiet byle
          szybciej.Dlatego też pod drzwiami do gabinetu jest mnóstwo kobiet niezaleznie
          od wieku.Ja urodziłam pod jego fachową opieką dwóch wspaniałych zdrowych
          synków.Mój mąż natomiast nie wychodzi z podziwu do dnia dzisiejszego jak ten
          lekarz w sposób bardzo delikatny podchodzi do kobiet i w jak doskonały sposób
          wykonuje tak bardzo odpowiedzialny zawód.Ma bardzo dużą wiedzę oraz
          praktykę.Polecam z całego serca.Wiem że dopóki nie skończy swojej praktyki
          lekarskiej to nigdy w życiu nie pójdę do innego ginekologa.Wspaniały lakarz i
          zarazem rówinież bardzo przystojny mężczyzna.Proszę mi wierzyć naprwdę warto
          poznać takiego lekarza.
        • Gość: ania POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 00:18
          przeczytalam wszystkie wypowiedzi i najbardziej przekonal mnie dr NAJMAN
          wybieram sie pierwszy raz wiec nie wiem jak mam sie zachowac doradzcie co ja
          mam powiedzieccccccccc SOS
          • Gość: gość Re: POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 17:32
            Ja też jestem pacjentką Dr Najmana i jestem bardzo zadowolona bo mam synka
            dzięki niemu.Możesz powiedzieć że na forum gazety są same pozytywne opinie o
            nim .
          • Gość: justyna Re: POMOCY IP: *.21.pl / 213.199.204.* 11.03.05, 20:08
            super że pójdziesz do niego,napewno nie zawiedziesz się.Ja też jestem jego
            pacjentką i jesten bardzo zadowolona z niego jako człowieka i lekarza ,już
            wczesniej wypowiadałam się na jego temat ,ale również warto napisać że bardzo
            zadowolony jest z niego mój MĄŻ,uważa go za bardzo dobrego fachowca i dzięki
            niemu mamy dwóch wspaniałych synków.
            Co masz powiedzieć ,najlepiej prawdę- że jesteś po raz pierwszy i że duzo o nim
            przecztałaś bardzo pozytywnych opini ,ze się boisz tej pierwszej wizyty i nie
            ma co się denerwować to naprawdę przemiły człowiek -zrozumie bo jest normalnym
            człowiekiem,ale trudno sie do niego dostać w przychodnii kolejowej i jesli
            rejstratorka-położna bedzie Ci robiła problemy i namawiała Cię , abyś poszła do
            innego lekarza to nie daj się namówić.Do niego jest masa ludzi (I one wtedy
            mają duzo pracy )i trzeba rejstrowac sie o 930 na miejscu bo później poprostu
            brakuje miejsc.Najlepiej jest chodzić w poniedziałki i środy(13.00-20.00) bo
            przyjmuje popołudniu i ma więcej wolnego czasu aby porozmawiać.Tylko problem
            jest taki że trzeba rano przyjść do przychodni i się zarejestrować.Zabierz ze
            soba kartę czipową i trzymaj się.Jest to lekarz sprawdzony przeze mnie i nikt
            mi go nie polecał tym bardziej jestem zadowolona z siebie że udało mi sie
            trafić na tak porządnego czlowieka-lekarza i wiemy z mężem ,że dopóki bedzie
            prowadził swoją praktykę lekarską to zawsze bedę chodziła tylko do
            niego.Pozdrawiam i zycze powodzenia.Daj znać jak już bedziesz po:)
      • Gość: gość Re: A DR NAJMAN Z PCK???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 09:04
        To świetny lekarz i fachowiec.Przyjmuje w przychodni kolejowej na Wolności.
        Mnie uratował ciąże i mam synka dzięki niemu.Polecam z całego serca.
      • Gość: justyna Re: A DR NAJMAN Z PCK???? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.01.05, 17:13
        NIE MOGŁAŚ WYBRAĆ LEPIEJ, JEŚLI PODJEŁAS DECYZJE I CHODZISZ DO NAJMANA.JA
        URODZIŁAM POD JEGO OPIEKĄ DWÓJKĘ MOICH SYNKÓW, JESTEM BARDZO ZADOWOLONA I NIE
        CHODZIŁAM PRYWATNIE TYLKO DO PRZYCHODNI KOLEJOWEJ NA WOLNOŚĆI. UMIE SŁUCHAĆ TO
        NAJWAZNIEJSZE JEST WSPANIAŁYM FACETEM I SPECJALISTĄ CO SWIADCZĄ CHOĆBY DŁUGIE
        KOLEJKI DO NIEGO PACJENTEK,OPIEKUŃCZY POSIADAJĄCY BARDZO DUŻĄ WIEDZĘ LEKARSKĄ
        WIĘC NAWET SIE NIE ZASTANAWIAJ. OPOTRAFI NAWET ZADZWONIC DO PACJENTKI I ZAPYTAĆ
        CZY DOBRZE SIĘ CZUJE A JESLI SIĘ COŚ DZIEJE TO OD RAZU REAGUJE.MOGŁ TU PISAC I
        PISAĆ.TRZEBA POPROSTU SAMEMU SPRAWDZIĆ
        • Gość: meggi DR Najman PCK IP: *.apus-net.pl 28.05.09, 20:09
          Ja niestety mam przykre doświadczenia z Dr Najmanem, Czarowniś z
          tego Pana ale nic pozatym.... Fakt wygodnie - bo podjeżdzasz na
          Pólnoc do gabinetu na Gombrowicza i co dalej.....Jak już zajdziesz w
          ciążę - bliźniaki jak u mnie usłyszysz: że to patologia
          przecież..... Standardowo jak sie Pani nazywa - i co tam słychać
          (ponieważ z nadmiaru pacjentek - prywatnych wogóle ich nie
          kojarzy..), który to tydzień - nie pamięta niczego kompletnie, co
          jest u Pani nie tak - przypominamy sobie nawzajem, w ciąży
          bliźniaczej trzeba częśćiej chodzić do lekarza - pan doktor Cię o
          tym uprzedzi - bo na tym się kończy, na 5ty miesiac ciąży - raptem 4
          wizyty,(jak dzwonisz - bo tak się umawia Pan z pacjentkami - brak mu
          czasu) panika jak sie coś dzieje, a na koniec rozczarowanie - jak
          poronisz swoją część Siebie - Twój skarb - to stwierdzi że nawet w
          tak zaawansowanej ciąży się to zdarza.....
          Brak kontroli szyjki macicy, i wiele innych zaniedbań, rutynowo
          wykonywanych badań - PONIEWAŻ JESTEŚ KOLEJNYM TOWAREM W HURTWONI NA
          GOMBROWICZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          I najgorsze jest to, że idziesz do Pana doktora z polecenia, chodzą
          do niego Twoje koleżanki z pracy ale niestety jesteś kolejnym
          przypadkiem (NIEUDANYM)i prorocze słowa po wszystkim:
          BO JAK TAK NIE LUBIĘ BLIŹNIAKÓW!!!!!
          Jak nie lubi to niech sie nie zajmuje.
          Obiektywna
    • Gość: pytam lek. med. Małgorzata Muskała IP: 213.227.124.* 19.01.05, 17:52
      Zna ktos tę panią doktor? Potrzebuje opinii na jej temat...
      • Gość: gość Re: lek. med. Małgorzata Muskała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:23
        ZNAM DOKTOR MUSKAŁĘ. SWOJEGO CZASU BYŁA MOIM LEKARZEM; PIERWSZYM GINEKOLOGIEM.
        NIE MAM O NIEJ DOBREGO ZDANIA. JEST OSCHŁĄ I NIEUPRZEJMĄ KOBIETĄ. W DODATKU
        LUBI STRASZYĆ. RADZIŁABYM CI INNYCH GINEKOLOGÓW. JEŚLI ZALEŻY CI NA KOBIECIE,
        TO WIELE DOBREGO SŁYSZAŁAM O MAGNUSZEWSKIEJ I POGORZELSKIEJ.POZDRAWIAM
        • Gość: Igiełka Re: dr Krzysztof Muskała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:26
          Chciałabym odradzić wszystkim dr Muskałę Krzysztofa.Na moje nieszczęście
          zdarzyło się tak,iż odbierał mi poród.Po przyjęciu mnie do szpitala na
          oddział,poszedł spać.Zbudził się dopiero jak położne nie dawały sobie
          rady.Rodziłam z mężem.Z jego relacji wiem jak wulgarnie wyrażał się lekarz
          podczas szycia krocza.<bo mu się cały czas igły łamały>. Po porodzie leżałam 2
          tyg. w szpitalu bo był jakiś stan zapalny w organiżmie i gorączkowałam.Po 6
          tyg. od porodu coś bardzo mnie "uwierało" w pochwie .Myślałam,że to szwy
          jeszcze.Wsadziłam palec do pochwy i wysunełam igłę.Taką pół
          okrągłą ,przyrdzewiałą , nadłamaną.Ręce mi opadły...
          Następnie udałam się do innego ginekologa ,aby sprawić czy wszysto jest ok.Poza
          tym jak stwierdził mój,obecny ginekolog" Jestem nieprawidłowo zszyta".W sposób
          który naraża mnie, na częste infekcje pochwy.Można to naprawić drogą operacyjną
          w ogólnym znieczuleniu.Ale ja mam już dość leżenia w szpitalu i bólu.
          No i igłę mam na pamiątkę.Jestem ciekawa, jakie macie zdanie o tym doktorze?
          Podzielcie się z innymi.Czy miałam po prostu pecha?Czy można było tego uniknąć
          uciekając ze szpitala na jego widok?
          • Gość: ewsia Re: dr Krzysztof Muskała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:27
            To musiał być pech trafić na Krzycha, mnie też się to przydarzyło. Do tej pory
            zgrzytam jak o nim pomyślę(rodziłam w 2002r). Scenariusz był podobny: poród
            rodzinny, noc, pan doktor-brutal po zbadaniu mnie stwierdził, że jeszcze daleko
            i poszedł spać(dzięki Bogu-bo cham jakich mało), urodziłam po godzinie i była
            to bajka, bułka z masłem, łaskotanie w porównaniu z tym co przeżyłam podczas
            zszywania.Odczuwałam to raczej jako rozrywanie. Zszył mnie tak,że cieszę się,
            że to część ciała nie na pokaz. To jednak miło z jego strony, że nie zostawił
            mi igły. Od dziś będę mu wdzięczna.
            • Gość: Giga Re: dr Krzysztof Muskała IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.05, 19:54
              dziwię sie czytając te wszystkie opinie bo i ja rodziłam u doktora Muskały i
              miałam zupełnie odmienne doświadczenia. Jestem mu wdzięczna ponieważ uratował i
              mnie i moje dziecko. Myślę że nie jestem odosobniona w swoich odczuciach bo ten
              lekarz został mi polecony przez inne zadowolone pacjętki.
        • Gość: pacjentka Dziewczyny i Kobiety!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 15:14
          Czytajcie posty!!!!!!!.Pytacie o lekarzy ,o których była już mowa.W ten sposób
          nie wybierzemy najlepszego ginekologa!!
          • Gość: ktosia A na ul.Michalowskiego ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:25
            ja bym chciala sie dowiedziec czy jest jakis dobry lekarz w przychodni na ulicy
            Michalowskiego, no i nieinteresuja mnie wizyty prywatne, niemam 50 zl na to
            zeby ktos mnie poogladal. Ale chcialabym rowniez zeby niebyl milczusiem i zeby
            co nieco mi wytlumaczyl. Wybieram sie poraz pierwszy i niechcialabym sie
            niemilo rozczarowac. PROSZE O POMOC
    • Gość: jaaaaaaaaaa Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 12:30
      a DOKTOR KOWALSKI ktory przyjmuje na Michalowskiego w przychodni??? co wy o
      nim sadzicie??
      • cocokoko Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 27.01.05, 21:18
        Z całego serca radze.Chodze do niego już dosc długo i wiem ze kobiety z całej
        Częstochowy przyjezdzaja do niego. cocokoko
      • cocokoko Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 27.01.05, 21:19
        Polecam Kowalskiego z Michałowskiego.
        • Gość: anka Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 212.160.108.* 05.11.05, 07:59
          Dr Kowalski skończył się w momencie, kiedy zaczął wszystkie pacjentki traktować
          rutynowo.Do tego jeszcze zdarza mu się być nieuprzejmym i zniecierpliwionym.
          Jakiś czas temu coś mi tam zamrażał w przychodni na państowym sprzęcie i
          stwierdził, że nie powinien tego robić, ponieważ i tak nikt mu za to nie
          zapłaci. To był ostatni raz, kiedy byłam u niego. Ja wykonując swoją pracę
          robię wiele rzeczy bezinteresownie i nie czekam na zapłatę,w pewnych zawodach
          zwykła przyzwoitość jest podstawą. Natomiast zachowanie Kowalskiego mnie po
          porostu odrzuca. Dodam jeszcze, że kiedyś prosiłam go o przepisanie tabletek
          antykoncepcyjnych. Zaznaczyłam jednak, że zależy mi, żeby nie był to Cilest,
          ponieważ bardzo się po nim żle czuję. Oczywiście wyszłam z gabinetu z receptą
          na ... Cilest i reklamówkami tego leku( broszurka, kosmetyczka itd.). Człowiek
          nie dał się przekonać...więc recepty poszły po prostu do kosza.
    • Gość: lepo Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:03
      a tomasz strzelczyk?
      • Gość: gosc Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.inds.pl / *.inds.pl 27.01.05, 22:53
        t.strzelczyk jest bardzo ok
        • katarzynka272 Re: dr.grabska nie polecam 03.12.08, 22:42
          Doktor Grabska jest bardzo szorstka,niekompetentnaa ,niedelikatna wywarla na
          mnie bardzo negatywne wrazenia NIE POLECAM!
    • Gość: mamuśka Jagielski - WARTO IP: *.pl 28.01.05, 17:06
      Polecam dr Jagielskiego. Dobry specjalista i konkretny facet. Warto się wybrać na wizytę.
      • Gość: ja i ja a na ulicy wielkoborskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 21:35
        taki pan jaroslaw tyle pamietam bylam u niego rok temu pierwszy raz byl
        strasznie mily, wszystko mi tlumaczyl i wogole hehehe. znacie?
        • Gość: kachna Re: a na ulicy wielkoborskiej IP: 213.199.204.* 29.01.05, 10:56
          witam, pierwszym lekarzem do jakiego mialam watpliwa przyjemnosc trafic byla dr
          muskala i baaaaardzo nie polecam!!! pozniej dr owsiejko ktora leczyla mnie bez
          badan i omal nie zaszlam w ciaze dzieki temu ze zapomniala mi napomknac ze
          pierwsze opakowanie tabletek nie dziala tak jak powinno (dzieki bogu za
          postinor). dr pawinska goraco polecam z tego co wiem dostala nagrode "twojego
          stylu" dla przyjaznego lekarza, natomiast co do tabletek to biore harmonet i
          powiedziala ze jak najbardziej poleca ato ze lekarz stara sie nie przepisywas
          najdrozszych tabetek to chyba raczej plus...aktualnie uczeszczam do dr szary i
          szczerze powiedziawszy jestem zaskoczona opiniami na jej temat poniewaz jestem
          zadowolona, bardzo ciepla osoba bardzo delikatna po trzech latach leczenia sie
          u dr owsiejko pierwszy raz mialam robione prawdziwe badania cytologia na dzien
          dobry...to z czegodr owsiejko leczyla mnie bez przerwy zaocznie bo nawet badan
          nie robila dr szaly zalatwila w niecaly miesiac i juz po klopocie. pozdrawiam
        • asia_czwa Re: a na ulicy wielkoborskiej 19.02.05, 18:27
          Jarosław Lemański? Jeśli o niego chodzi to bardzo polecam, nie tylko jest
          świetnym fachowcem, bardzo miły, wszystko sam wyjaśnia, bez pytania, jak
          lezałam w szpitalu w ciąży to bardzo dbał o wszystkie pacjentki, pamietał co
          której dolega, bez zaglądania w kartę, poza tym ma sporą intuicję lekarską, wie
          o co wypytać, jakie badania zlecić. polecam!
        • Gość: basia Re: a na ulicy wielkoborskiej IP: 195.46.43.* 20.01.09, 15:49
          to z pewnością jarosław drabek, (taki grubszy (?)...;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka