Gość: ania PRZYJMUJE ZA CCC.....???? IP: 195.116.234.* 01.12.04, 14:35 jakiś lekarz ginekolog(pani)przyjmuje za ccc, mam pytanie czy jest dobra ??? i jak ma na nazwisko !! dzięki za odpowiedź !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re:Dr Lemanski IP: *.prenet.pl 23.02.07, 17:43 Co do Lemanskiego to jest naprawde super. Miły, kulturalny. Przyjmuje na Sobieskiego w Klinice matki i dziecka oraz na gen. Kutzreby (prywatnie). Bardzo ludzki człowiek. Chodze do niego teraz i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re:Dr Lemanski IP: 94.251.137.* 27.11.08, 23:10 Może i jest super jak się nic nie dzieje ,a jak się coś dzieje to umywa ręce przekonałam się na własnej skórze ... Odpowiedz Link Zgłoś
moniak35 Re:Dr Lemanski 04.12.08, 17:08 nie zgadzam sie z tym, bo jak zaczelam w 4 miesiacu mocno krwawic i on nie mial dyzuru to od razu kazal mi jechac do szpitala i mialam juz zalatwione miejsce i opieke a na drugi dzien byl u mnie juz z samego rana i okazalo sie ze wczesne poronienie i po tygodniu zaczelam rodzic to do niego zadzwoniłam ze rodze ( byl to 16 tydzien ciazy) to w ciagu 5 min byl u mnie i on wszystko robil mimo ze nie mial dyzuru. jest lekarzem naprawde z powolania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA PRZYJMUJE ZA CCC.............??? IP: 195.116.234.* 01.12.04, 22:00 CZY KTOS MOZE POWIEDZIEĆ COS O TEJ PANI DOKTOR , PONOC JEST BARDZO CHWALONA , A NAWET NIE ZNAM NAZWISKA , MOZE KTOŚ SIĘ WYPOWIE !!DZIĘKUJE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 13:23 Moim zdaniem najlepszym lekarzem w dziedzinie ginelokogii jest dr Słabikowski. Dzięki niem urodziłam dwoje dzieci, chociarz wcześniej lekarze częstochowscy uważali, że mam duży problem. Na pierwszej wizycie u dr Słabikowskiego okazało się, że to jest niewielki problem. Może jest formalistą, jak wcześniej określiła go jedna z Pań, ale trzeba ściśle przestrzegać jego zaleceń i będzie naprawdę dobrze. Jest to człowiek bardzo odpowiedzialny, podejmujący słuszne decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magducha76 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 80.51.236.* 06.12.04, 11:47 Witajcie!Czy ktoras z Was zna dr Marka Mikołajczyka?Czy prowadzil ciążę którejś z Was? Czy któraś z Was rodziła w jego obecności? Jakie sa koszty korzystania z jego usług, wizyt, prowadzenia ciąży i porodu. Będę wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.inds.pl / *.inds.pl 27.01.05, 22:59 masz racje ja tez jestem mu wdzieczna jest super lekarzem ktory uspokoil mnie maksymalnie ,a inny lekarz dr kruk mnie pognebil w mojej niby chorobie,dr slabikowski uspokoil mnie i wszystko bylo ok ,mam dwie piekne zdrowe coreczki.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Dr. Urszula Szary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 23:40 Moje problem polega na tym ze mam gruba blone dziewicza i poszlam z tym problemem do dr Szary. Czytalam bowiem i rozmawaialam na ten temat z innym ginekologiem ze w takich przypadkach lekarz moze ja przebic. Na co ta pani doktor powiedziala ze ona tego nie zrobi. Na pytnie dlaczego nie chciala udzielic konkretnej odpowiedzi i powiedziala ze mam sie najlepiej zglosic na Parkitke, o ile dobrze pamietam do dr Strzelczyka. Po tym zdarzeniu zastanawiam sie czy jest ona dobrym lekarzem skoro nie potrafi przeprowadzic takiego zabiegu lub chociaz szczerze odpowiedziec na pytanie. Aha, jedyne co powieziala ze taki zabieg przeprowadza sie podczas spiaczki i trzeba lezec potem w szpitalu co wydaje mi sie glupota. Bo czy po normalnym stosunku dziewczyna idze do spitala?(mimo wzystko iz jest to troche inna sytuacja). Czy ktoras z was miala podobny problem?Co zrobic i do kogo isc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachelec Re: Do Niny i innych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 21:17 Ja miałam taki problem jak Ty. Będąc pierwszy raz u lek.ginekologa dowiedziałam się ,że mam grubszą niż inni błonę dziewiczą.Gdy chciałam rozpocząć współżycie po raz kolejny odwiedziłam lekarza , który doradził mi żeby spróbować w sposób "naturalny".No to próbowaliśmy.Zaczeliśmy w poniedziałek,próbowaliśmy aż do piątku<oczywiście nie cały czas>.W piątek nie byłam już dziewicą.Ale i tak wylądowałam w szpitalu gdyż krwawienie było bardzo silne i nie mogło się obyć bez narkozy i interwencji lekarza.Gdybym miała teraz wybierać wolałabym ,aby lekarz wcześniej usunoł błonę.Mogłabym wtedy przeżyć swój pierwszy raz spokojnie,bez nerwów i "krwawych" niespodzianek.Ale to jest indywidualna decyzja każdej kobiety.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monia78c Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 06.12.04, 11:39 Slyszal ktos o Dr. Alinie Kowalczyk??? Odpowiedz Link Zgłoś
klotylda78 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 14.12.04, 15:53 niestety nie, pierwszy raz slysze to nazwisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maladi Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 212.87.244.* 28.12.05, 21:35 chodziłam do p. dr Kowalczyk,bardzo miła, delikatna, posiada w gabinecie usg wewnętrzne, poza tym wizyta u niej kosztowała ok.30-40zł.,niestety nie pracuje już w szpitalu, chyba jest na emeryturze, ptzyjmuje w Gabinetach Lekarskich na Krakowskiej(koło katedry) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAWINIA Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.scout.pl 08.12.04, 15:55 polecam P. Jarosława Strelczyka. Jest rewelacyjny opanowany i wogóle dobry z niego fachowiec. Przy nim mój poród był bajką (oczywiście tą dobrą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loa Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 22:22 Wszystkie piszecie o lekarzach a ktora sie zastanowila ze caly porod to prowadzi polozna i to ona go odbiera ja nie mialam swojego lekarza w danym szpitalu i bez niego tez urodzilam Odpowiedz Link Zgłoś
barb42 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 08.12.04, 22:40 Gość portalu: loa napisał(a): > Wszystkie piszecie o lekarzach a ktora sie zastanowila ze caly porod to > prowadzi polozna I dlatego polecam Jolantę Janiak jest niepowtarzalnie dobra i cierpliwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demi Do Brarb42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 23:03 Z kednej strony przyznam Ci rację: tak to położna przyjmuje poród. Tylko skoro nie masz przy sobie prowadzącego lekarza, który podejdzie do Ciebie, poinformuje wyczerpująco, co się dzieje z Tobą i Twoim dzieckiem w danym momencie, powie dobre słowo; leżysz cierpiąca z bólami, a wokół masz same obce twarze i nawet nie ma tego, który prowadził Twoją ciąże.... a położna...? cóż... różnie to bywa, ale zazwyczaj nie jest to przychylna Tobie kobieta, ona wszystko wykonuje rutynowo i zadko można usłyszeć od niej dobre słowo... skoro tak miałby wyglądać mój poród - to ja dziękuję bardzo... mimo wszystko wolę, aby w czasie mojego porodu zaglądał do mnie lekarz, którego widywałam przez cały czas trwania ciąży i po którym wiem czego mogę się spodziewać. A i jeszcze jedno: nie pisz pod moja wypowiedzią, że nie wiem co mówię (piszę). Otóż wiem co mówię - własnie osobiście przeżyłam taki samotny poród (I dziecko) i odczułam to na własnej skórze. Zapewniam, że nie dosyć, że ból, cierpienie, to jeszcze same obce twarze, brak jakiegokolwiek wsparcia psychicznego - po prostu koszmar!!! W obecnych czasach jest możliwośc wybierania sobie lekarza, który może być przy porodzie i moim zdaniem jest to rewelacyjne rozwiązanie. Ważnym jest, aby wybrać odpowiedniego lekarza, który w tej najważniejszej dla kobiety chwili w jej życiu - nie zawiedzie. Pozdrawiam Demi Odpowiedz Link Zgłoś
barb42 re. Do Demi 09.12.04, 12:44 Kochana Demi! Nie odpowiadałam na Twój post,więc nie wiem skąd ta wypowiedź: > A i jeszcze jedno: nie pisz pod moja wypowiedzią, że nie wiem co mówię (piszę). Rozumiem Twoje poczucie samotności i rozżalenie związane z porodem, ale to ulega szybkiemu zapomnieniu. Z całą służbą zdrowia jest różnie,chciałam tylko powiedzieć,że spotkałam przy moich porodach(nie u lekarzy prowadzących ciążę, bo akurat urlopowali się!) dwoje wspaniałych ludzi: doktora Maćkowiaka i położną Janiak i tyle. Pozdrawiam Cię i to chyba wyjaśnia nieporozumienie z Twoją odpowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loa Re: Do Brarb42 IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.04, 15:30 No to szkoda droga demi ze ten wspanialomyslny lekarz ktory wezmie kase nie odbierze jeszcze porodu jak te polozne takie zle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 18:34 a wktórym szpitalu pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Ginekolog do dobrania antykoncepcji IP: 80.54.173.* 03.07.08, 00:07 Powyższe posty głównie dotyczą prowadzenia ciąż - mam to już dwukrotnie za sobą :) -ze swojej strony polecam dr Mikołajczyka ze szpitala PCK. Aktualnie poszukuję lekarza ginekologa, który pomógłby mi dopasować odpowiednią antykoncepcję. Byłam u polecanego tu na forum dr Najmana, ale spodziewałam się bardziej profesjonalnego podejścia do tematu. Na pierwszej wizycie zostałam zbadana. Okazało się, że mam nadżerkę,na którą pan dr zalecił stosowanie różnych globulek. Tabletki antykoncepcyjne zostały dla mnie dobrane na nie wiem jakiej podstawie - nie otrzymałam skierowania na żadne badania (a wszędzie można wyczytać, że należałoby zrobić np. próby wątrobowe....). Na drugiej wizycie nie zostałam już zbadana a spodziewałam się, że dr skontroluje jak zadziałały leki przepisane na nadżerkę, ale nie... Doktor na moją sugestię o zmianie antykoncepcji (przy dwójce szkrabów łatwo zapomnieć o łyknięciu) przepisał plastry - odrazu zestaw na 6 miesięcy. Nie usłyszałam nic o działaniu czy skutkach ubocznych (na szczęście jest internet) - zrozumiałam wręcz, że mam przyjść dopiero za te 6 miesięcy po kolejną receptę. No cóż? Kupiłam plastry, zużyłam miesięczny zestaw i mogłabym Wam wymienić same wady tej metody antykoncepcyjnej :-(. Na wizytach byłam państwowo w przychodni Kolejowej, ale to właśnie z forum dowiedziałam się, że dr nie traktuje inaczej pacjentek prywatnych od państwowych. Nie wiem dlaczego czułam inaczej, ale może skończyły się w przychodni limity na badania??? Pomijając powyższe moje perypetie - możecie mi doradzić Ginekologa, najlepiej Ginekologa-Kobietę, która jest naprawdę świetna w doborze antykoncepcji - najlepiej specjalizującą się w zakładaniu wkładek/spiralek. Nie chciałabym mieć przepisanej np. Mireny tylko dlatego, że jest teraz na topie... Z góry dzięki za sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabik Surówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 12:16 nie chce misię czytac od początku. Ale widzę, że jest duzo typów - ile głów tylu dobrych lekarzy. Ja tam chodzę do Surówki. Jak się tu sprowadziłam dwa lata temu koleżanka z pracy mi go poleciła. I jestem zadowolona. ma fajne, luźne podejście do tematu, które nie każdemu może pasować. Ale jak dla mnie jest Ok. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demi Re: Dr Blukacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:53 Dr Arkadiusz Blukacz przyjmuje "państwowo" w Poliklinice MSW przy ul. Kopernika, przyjmuje też w przychodni w Dźbowie, ale dokładnego adresu nie znam. Pracuje w Szpitalu przy ul. PCK (Tysiąclecie) na Oddziale Położniczym. Prywatny gabinet ma przy ul. Kilińskiego 23 (na przeciwko "Prasowej") śr i pt godz. 17- 18. Tel. kontaktowy: 0-602-175-137 i pod tym numerem można się znim umówić na wizytę, nawet jeśli chodzi o przychodnię państwową, to udzieli informacji: gdzie i kiedy przyjmuje. Jest naprawdę rewelacyjnym lekarzem i chyba jedynym, który potrafi "normalnie" rozmawiać z pacjentką i każdą traktuje indywidualnie a nie "hurtowo". Natomiast jego profesjonalizm i doświadczenie nie mają sobie nic do zarzucenia. Jeśli, któraś z Was kobietki poszukuje ginekologa, badź ma zamiar zmienić obecnego - to polecam właśnie dr A. Blukacza. Pozdrawiam Demi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala J. Re: Dr Blukacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 22:49 Ja dziewczyny polecam wam dr M.Wilkowskiego.Polecam ze swego doświadczenia, bo rodziłam przy nim swoje drugie dziecko ( i miałam porównanie do pierwszego porodu) i opinii moich znajomych, ktore takze leczą sie u niego.To odpowiedzialny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Dr Blukacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 10:13 Ogromne dzieki za namiar tego lekarza. Posłuchałam Twojej rady i postanowiłam tez do niego pojsc. Świetny facet i juz widze ze dobry specjalista. Na pewno bede jego stała pacjetką. Polecam go w 100%. Najlepszy lekarz z jakim miałam do tej pory do czynienia i bardzo sympatyczny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
meg771 AAA. Dr Blukacz 18.01.05, 21:57 Polecam jak najbardziej Dr.A.Blukacza super lekarz profesjonalny nie jest jeszcze zmęczony swoją pracą jak niektórzy z Częstochowskich ginekologów. Podejście super do pacjentki nigdy nie pytał mnie jak sie nazywam tylko zawsze pamiętał to o czymś świadczy.Prowadził moja drugą ciąże jestem bardzo zadowolona również z porodu którego bardzo sie bałam a on był i wcale nie za kase!!! Pozdrawiam Meg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.inds.pl / *.inds.pl 27.01.05, 23:02 to prawda jest bardzo dobrym opanowanym czlowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 19:20 Najlepszym ginekologiem jest Pan Dr. Jacek Mackowiak. Nie chcial ode mnie przyjec pieniedzy przed porodem!Bylam zdziwiona bo slyszalam ze wszyscy inni biora!To bylo moje pierwsze dziecko.Jest delikatny,uprzejmy a przy tym doskonaly fachowiec.Zycze wszystkim takich lekarzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga 2 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 17:35 To bardzo dziwne chyba tego dnia nie bardzo sie czuł.Od mojego męza wziął bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 19:31 jesli jestes mloda dziewczyna nigdy w zyciu nie wybieraj sie do Pani dr.Muskaly!!!!!!!!!! Jest nie delikatna,nie uprzejma ,spawila ze podczas wizyty czulam sie bardzo nieprzyjemnie!!! Naprawde nikomu jej nie polecam! Natomiast zgadzam sie z poprzedniczka i uwazam ze Pan dr.Mackowiak jest bardzo dobrym lekarzem,to samo moge powiedziec o Panu dr. Piotrze Oleksiku,sa to naprawde dobrzy fachowcy i szanuja swoje pacjentki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gandzia19 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 80.51.236.* 11.12.04, 15:28 a czy slyszala może któraś z pań o dr. Dybalskiej?co o niej myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.pl 19.12.04, 00:06 no jezeli chcesz chodzic tylko po recepte to owszem,ale nie zrobi ci cytologii(mimo ze przed wypisaniem recepty powinna), nie zrobi hormonow i w ogole...Mila, dosc delikatna, ale nie polecam jezli zalezy ci na zdrowiu... Odpowiedz Link Zgłoś
anecia0705 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 22.02.06, 13:22 ODRADZAM. Na poczatku mila , a później szkoda słow. Odpowiedz Link Zgłoś
klotylda78 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 14.12.04, 15:51 a co sadzicie o dr grzegorz Jagielski?? czy znacie go, jaki on jest? czy jest godny polecenia??? pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.04, 19:43 Czy ktoras z was chodzila do dr Grazyny Adamkiewicz, przyjmuje w przychodni na dekabrystow. Bylam u niej pare razy i jestem zadowolona, jest bardzo mila i przyjemna, na kazde pytanie szczegolowo odpowie i wytlumaczy. Prosze napiszcie co o niej sadzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
hania11 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 28.01.05, 21:19 Rzeczywiscie jest bardzo mila i sympatyczna. Ona prowadzila moja pierwsza ciaze, tylko ja chodzilam prywatnie do gabinetu, bylo to 5 lat temu. Wtedy polecilabym ja kazdej kobiecie. Trzy lata temu zaczelam chodzic do niej do przychodni na Dekabrystow z druga ciaza i zrezygnowalam. Zaczela przyjmowac "rutynowo". Bedac jej pacjetka 5lat temu , a 3 lata temu naprawde odczulam duza roznice. Przenioslam sie do dr Czekaja, w tej samej przychodni przyjmuje. Z trzecia ciaza bylo podobnie, pani Adamkiewicz- nadal rutyna. Pan Czekaj- o ile dobrze sie ukladalo wydawalo sie, ze jest dobrym i milym lekarzem. Ale kiedy zaczely sie problemy,okazalo sie, ze doktor tez je ma i skonczylo sie martwa ciaza, na ktora pan wzruszyl ramionami twierdzac, ze i tak mam dwojke dzieci. Po tej tragedii, zdecydowalismy sie z mezem na jeszcze jedno podejscie, nie moglismy sie pogodzic z mysla, ze nie mamy tej trzeciej istoty, na ktora tak czekalismy. I z czwarta ciaza od razu poszlam do pani MENDAKIEWICZ, naprawde bylo mi ciezko wyszukac lekarza o dobrej opinii. Ta pani przyjmuje na Mickiewicza w szpitalu. Chodzilam do niej na kase chorych. Uwazam, ja za super kobitke, polecam. Urodzilam dwa tygodnie temu druga corke :)) Po swoich doswiadczeniach i tak uwazam, ze kazdy oceni po swoich wlasnych doswiadczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 212.160.108.* 17.12.04, 16:49 AAA POLECAM BARDZO DR A. BLUKACZA LEKARZ JAKICH MAŁO SUPER PODEJŚCIE DO PACJENTKI. PRZYJMUJE W POLIKLINICE NA KOPERNIKA I PRYWATNIE NA KILIŃSKIEGO NA PRZECIWKO JEDYNKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta co sie bala Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 21:13 ja osobiscie polecam dr Pawinska przyjmuje w przychodni na ksiezycowej...bardzo sympatyczna i mila a przy tym naprawde delikana...bylam u niej na pierwsszej wiycie u ginekologa...cholernie sie balam...ale tra zjuz wiem ze nie bylo czego...wszytsko dokladnie wyjasnila odpowiedziala na kazde pytanie i nawet skierowala na badania poniewaz biore inny lek...przesympatycna..polecam wszytskim dziewczyna ktore boja sie isc pierwszy raz do ginekologa...minusem jest to ze aby sie zarejstrowac trzeba czekac ponad miesiac albo wstawac o 6 rano i biec do przychodni w kolejke :) pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.04, 23:11 a czy ktos slyszal cos o doktor Politanskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:47 A do jakiego lekarza powinna iść kobieta po pięćdziesiątce? Byłam u dr Minknera w szpitalu na Tysiącleciu, nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.04, 16:34 Ja też nie.Bardzo zarozumiały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laya Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 11:15 czy ktos moze mi powiedziec cos na temat dr Kwietnia jest w przychodni na michalowskiego musze sie wybrac po raz pierwszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:16 Dr Kwiecień prowadził całą moją ciążę, odpowiadał na każde pytania i wątpliwości.Urodziłam zdrową, piękną córeczke 4100g.Nie jest delikatny,prawie za każdym razem bolało, ale myślałam, że tak ma być, w końcu to pierwsza ciąża.Każda wizyta to ogromny stres przed jego łapami.Jest jednak dobry w tym co robi.Pomocny na każde zawołanie.Nie mógł być przy porodzie, ale polecił mi kolegę dr Lemańskiego - dopiero wtedy przekonałam się jak powinna wyglądać wizyta u ginekologa-u niego mogę leżeć na fotelu cały dzień, wspaniały przy porodzie, cudowny potem, lekarz z powołania jakich mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 212.160.108.* 05.11.05, 08:08 Badanie wykonane przez Kwietnia to zwykły koszmar - kiedy zbadał mnie w ciąży, leżałam przez dwa dni w domu, ponieważ bolał mnie bardzo po nim brzuch i bałam się, że mogę poronić. Do tego wciska pacjentkom leki, którymi prywatnie handluje, a skierowanie na badanie stanowi dla niego problem. O Kwietniu naprawdę krąży po osiedlu sporo opowieści ( nie wiem czy przesadzonych, czy też nie), naprawdę nie zaufałabym temu lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:49 A co sądzicie o dr Z.Krzemieniu??Zdziwiłam się,że nic na jego temat nie zostało napisane. Ten Pan w Częstochowie przyjmuje niestety tylko prywatnie chyba w drugiej bramie za pasażem, a na codzień pracuje w szpitalu w Dąbrowie Górniewczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 17:12 Czy znacie takich lekarzy ginekologow Dr.Pogorzelska i dr.Langier którzy specjalizuja sie w leczeniu krwawien.mięsniaków,itd.Jeśli tak to prosze niech ktos napisze .Ponoc gabinety maja na ul Waszyngtona.Pilne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ala Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 20:23 Dr Pogorzelska i Dr Langier przyjmują na Orkana chyba 84. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foczka Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.azvu.nl 31.12.04, 12:03 Tak czytam sobie te Wasze listy i wlasciwie pojawiaja sie wciaz te same nazwiska w Czestochowie: Jagielski, Oleksik, Blukacz, Korn, Olek, Sikora, Adamkiewicz, Strzelczyk, Ziebinski itd. Moze trzeba policzyc glosy i ocenic Wasze wypowiedzi, kto jest w koncu dobry a kto nie. Do kogo warto a do kogo nie warto chodzic. Kto ile bierze i za jakie badania i jakosc leczenia. Pamietajcie, ze jak ktos jest mily, to nie oznacza, ze jest dobrym lekarzem. Usmiech to nie wszystko, liczy sie wiedza. Prawidlowe badanie lekarskie sklada sie z kilku czesci. Z wywiadu lekarskiego, badania i badan dodatkowych. Ja Wam moge pomoc, sama jestem lekarzem (nie ginekologiem), wiec znajdzmy tych najlepszych w Czestochowie wspolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 21:23 Jagielski,Oleksik kto to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foczka Do Barbary IP: *.azvu.nl 03.01.05, 09:29 To sa ginekolodzy w Czestochowie. Nie chce Wam wskazac imion lekarzy do ktorych macie chodzic, bo nie wiem kto jest najlepszy. Chce to wlasnie razem z Wami ustalic. Chce aby kazda dziewczyna napisala u kogo byla, jakie badania wykonal i ile wzial, tak bedzie najprosciej. W ten sposob mozemy wspolnie ustalic kto jest dobry a kto nie. Ja choruje od 12 roku zycia i wielki glowy naszego miasta opdsylaly mnie do domu az sie to zle dla mnie skonczylo. Wiec zrobmy te liste w spolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Do Barbary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 16:07 "Jesteś lekarzem tylko innej specjalności"Jesteś chora od 12 roku życia czy ginekolodzy maja coś z tym wspólnego?Jagielski to nazwisko padło tylko raz jako pytanie bez odpowiedzi,Oleksik nie znalazłam dlaczego piszesz o nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foczka Do Barbary IP: *.azvu.nl 03.01.05, 16:35 bo mnie zapytalas. jestem lekarzem innej specjalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
paula847 Gdzie teraz przyjmuje dr Blukacz ??? 02.04.06, 02:41 Dziewczyny Wiecie może gdzie przyjmuje teraz dr A.Blukacz (mam na myśli gabinet prywatny)? Wiem, ze na ul. Lodzkiej, ale dokladnie gdzie? Macie moze nr tel do niego? W jakie dni i w jakich godzinach przyjmuje? Ja wczesniej nie bylam jeszcze u ginekologa, ale ostatnio doszlam do wniosku ze juz najwyzszy czas. Wasze pozytywne opinie na jego temat zachecily mnie do wizyty u niego. Myslicie ze jak na pierwszy raz u ginekologa to dobry wybor? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Do Foczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 21:43 W takim razie jesli moge prosic o rade to prosze mi podpowiedziec czy moge spokojnie sie wybrac do dr,Pogorzelskiej lub do dr.Langiera. Problem dotyczy mięsniaków.Na szyldzie lekarze ci maja napisane ze specjalizuja sie w tej chorobie.Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do Foczki IP: 212.87.240.* 31.12.04, 22:40 Spokojnie możesz się wybrać.Pogorzelska jest świetna,konkretna,miła i dobry fachowiec.Niestety nie ma już gabinetu na Waszyngtona.Nie wiem gdzie teraz"urzęduje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Do Foczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.05, 11:24 Bardzo Ci dziękuję za informację. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Do Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 20:29 Nowy adres Dr Pogorzelskiej to Orkana chyba 84 -taki różowy domek.Ma wiele pacjentek. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha781 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 03.01.05, 13:42 Cześć!Jestem w 18 tc i jest to moja pierwsza ciąża.ginekologa wybrałam pod wpływem opini mojej znajomej,której ciązę prowadził i która była zachwycona.ja natomiast po trzech wizytach mam mieszane odczucia.Pan dr nazywa się Jedryka i przyjmuje prywatnie na Wałach Dwernickiego. Czy ktos chodził do niego?jakim jest wg was lekarzem?Prosze o odpowiedz,bo jest to dla mnie bardzo wazne.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: gocha 781 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 18:13 Jest niezły ale to już emeryt przy porodzie ci nie pomoże.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka dr Korn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 20:08 Dziewczyny, znacie może numer komórkowy do dr Marka Korna.Potrzebny mi na już!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babol do Jolki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 18:44 601 504 273 lub 501 504 273 ale nie wiem czy aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu dr Pogorzelska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 09:50 stanowczo odradzam dr Pogorzelska!ta pani nastawiona jest tylko na kase, przy wypisywaniu recepty na tabletki antykoncepcyje nie wysilila sie nawet aby mnie zbadac i stwierdzic czy taki rodzaj tabletek jest odpowiedni dla mnie! moja siostra urodzila przez nia martwy plod bo od 5 miesiaca dziecko nie zylo a ona wykonujac usg nawet nie raczyla io tym poinformowac i tak do 7 miesiaca do rozwiazania nie pisnela pary! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: dr Pogorzelska IP: *.pl / *.sfc.pl 07.02.06, 12:45 Ja nie zgadzam sie ze Pogorzelska jest zla.Pierwsza ciaze poronilam i zaczelam chodzic do Pogorzelskiej.Pomogla zajsc mi ponownie w ciaze w naprawde niedlugim czasie.Prowadzila mnie az do samego porodu i odebrala zdrowego synka.Pozniej urodzilam corke.Tez zdrowa i tez u tej samej babeczki.Ona wcale nie ciagnie za kase.Ja chodzilam do niej panstwowo a prywatnie tylko na USG(poniewaz w przychodni nie bylo jeszcze USG.Teraz juz jest)Dzwonilam do niej ze jade do szpitala rodzic i ona natychmiast przyjechala.Opiekowala sie mna bardzo.Pomogla mi urodzic szybko.I dziecko 45 minut a drugie 30 minut.Wiadomo ze jak kazdy lekarz zaplacilam jej za odebranie porodu.Ale co niektorzy biora kase przed i nie przyjezdzaja jak trzeba.Ona jest naprawde do polecenia.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: dr Pogorzelska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 11:39 nigdy w życiu już nie pójdę do pani pogorzelskiej. jak chodziłam tylko po tabletki to było ok. miła i sympatyczna. ale jak miałam problem to nic mi nie pomogła tylko ciagnęła kasę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabs Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 17:57 Witam! ja zdecydowanie polecam jednego z chyba najlepszych ginekologów w Częstochowie. Dr Romuald Górniak. Nie tylko świetny specjalista, ale także niesamowity człowiek. Przyjmuje w przychodni na Nadrzecznej oraz w gabinecie na Armii Krajowej (tak jakby na końcu Promenady, na przeciwko linii tramwajowej, niedaleko przystanku 24). Miałam w swoim życiu doczynienia z kilkunastoma ginekologami i dopiero jak trafiłam do dr Górniaka zaczął polepszać mi się stan zdrowia. Nie dość, że uratował mnie przed pęknięciem torbieli (co mogłoby doprowadzić do zapalania otrzewnej i nawet...aż starch myśleć), które zbagatelizowała dr G.A, to odkrył mi źle pracującą przysadkę mózgową, czego przez kilka lat nie zrobili nawet lekarze specjaliści (neurolodzy). Dzięki fachowości dr Górniaka, a przede wszystkim traktowania pacjentek z godnością i po ludzku, mam szansę zajść w ciążę i urodzić dziecko. Dodam jeszcze, że zarówno w przychodni jak i w prywatnym gabinecie, jest to wciąż ten sam człowiek, a przede wszystkim dobry lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: W Częstochwoie nie ma dobrych ginekologów IP: *.com.pl / *.com.pl 10.01.05, 19:41 W Częstochowie nie ma dobrych ginekologów, wszyscy sa łapczywi na kase. Jeśli któras z Was ma kłopoty z ciążą polecam ginekologów z Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: W Częstochwoie nie ma dobrych ginekologów IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.01.05, 17:05 Teraz to chyba przesadziłaś.W Częstochowie są badzo dobrzy ginekolodzy co prawda każda ma inne odczucia i przekonania, ale nie możesz napisać że są źli. (CEZARY NAJMAN, JAROSŁAW LEMAŃSKI,ARKADIUSZ BLUKACZ, LESZEK MITAS, GRZEGORZ JAGIELSKI, SIKORA to lekarze z PCKi wielu innych z innych szpitali-ZNASZ TAKICH )-to są fachowcy w swojej dziedzinie!!!! Czy ginekolodzy w Łodzi nie leca na kasę?. to sytuacja materialna i społeczna zmusza ich do tego, ze biora pieniądza za poród w ich obecność.poród prawidłowo odbywa się tylko przy połoznej więc to kobiety sobie życzą exstra żeby lekarz był przy porodzie więc oni też muszą znać swoją cene.przecież zawse jest na dyżurze w szpitalu lekarz który zszyje pacjentkę więc nie widze problemu pieniędzy. Połozne są bardzo dobrze wykwalifikowane więc odbierają porody.A może trzeby było płacic właśnie im.co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: W Częstochwoie nie ma dobrych ginekologów IP: *.pl / *.sfc.pl 07.02.06, 13:09 Niestety polozne nie chca brac pieniedzy chociaz ja probowalam dwukrotnie.Zapewne boja sie o swoja prace.Jezeli zaplacisz swojemu lekarzowi za to ze bedzie przy porodzie to on powinien ten porod odebrac a nie polozna.Ja mialam dwa porody rodzinne i byl przy mnie maz.Byc moze dlatego bylam traktowana inaczej ze ktos byl i mogl poswiadczyc jakby cos poszlo nie tak ze strony lekarza.Naprawde wspominam to wszystko baardzo dobrze.I masz racje mowiac ze wszyscy lekarze biora kase.Bez wzgledu na to czy sa z Czestochowy czy z Łodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
agus777 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 10.01.05, 21:07 Ja chodzę do drAndrzeja Minknera pracuje on dla Blachowni.Jest on bardzo przemadrzały i lubi straszyc pacjentki hipotecznymi chorobami.Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MO Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 23:12 Dzieki temu forum wybralam lekarza do ktorego isc na pierwsza wizyte u ginekologa. Poszlam do dr Pawinskiej - rzeczywiscie sympatyczna...ale...Czytalam wczesniej,ze wszystkim wypisuje Diane...a ja poszlam juz z wypisana recepta na inny lek antykoncepcyjny. Przepisala mi go zaufana pani dermatolog, u ktorej lecze sie od dziecinstwa. Ale dr Pawinska stwierdzila,ze to nie jest dobry lek (pomimo,ze nie widzi przeciwwskazan,zebym go brala) i przepisala mi...Diane. Postanowilam jednak zaufac dermatologowi.W koncu ginekolog pozwolila mi brac ten inny lek ale nie byla zachwycona widzac moja recepte. Mam zamiar jednak zmiecic lekarza. Czy ktos slyszal cos o dr Rubik?Tych wypowiedzi jest tu tyle,ze nie wiem kto o niej cos wspominal:) Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.inds.pl / *.pl 13.01.05, 23:47 Bylam u niej z 3 miesiace twmu.KonkretnaMila, delikatna, zrobi badania i w ogole.Bardzo pozytywnie!Pierwszy ginekolog ktory podchodzi do kobiety indyidualnie a nie traktuje jako 90 zl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:42 Chodzę do dr Rubik i mam dobre o niej zdanie. Zleciła mi wykonanie wszystkich badań, zbadała piersi, zrobiła usg i cytologię. Ma dla mnie zawsze czas. Fakt na nic poważnego nie chorowałam i nie byłam w ciązy więc trudno ocenić mi jej fachowość, ale jak na chwilę obecną jestem zadowolona. Czas pokaże co będzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalenka201 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 23:48 Dr Schiller.Przyjmuje w przychodni na ul.Ksiezycowej.Polecam jest dobrym lekarzem i diagnostykiem,a oprocz tego jest sympatyczny Odpowiedz Link Zgłoś
monmiz Marek Mikołajczyk 14.01.05, 01:07 Napiszcie swoje opinie o Marku Mikołajczyku. Ile kosztuja u niego wizyty, jakie ma podejście do pacjentki, czy przyjeżdża do porodu i ile to u niego kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelcia Re: Marek Mikołajczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 23:55 Dr Blukacz prowadził moją drugą ciążę.Nie chodziłam do niego prywatnie a mimo to dobrze się mną zajmował.A przede wszystkim,jak wchodziłam do gabinetu od razu mnie poznawał i mówił po imieniu.Wniosek z tego,że rozmawia z pacętkami i je pamięta,a nie"następna proszę".To nie tylko moja opinia.Mogę go śmiało polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melisa dr Rubik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 10:35 Bardzo prosze o podanie adresu pani Dr. Rubik! Wybieram sie na pierwszą wizyte do ginekologa i chce isc wlasnie do niej! Czy ktoras z was orientuje sie moze ile kosztuje wizyta i wszystkie podstawowe badania np. cytologia? Dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona27 dr Olek Sławomir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 19:05 co powiecie o nim?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lale Re: dr Rubik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 08:49 wizyta 60 zł nie wiem ile cytologia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melisa do lalae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 13:48 dziekuje ci bardzo za cenne informacje! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lale Re: do lalae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 15:45 trzeba sie rejestrowac telefonicznie moge podac komorke jakbys chciała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: dr Rubik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 15:08 daj sobie spokój z nią ona Cię tylko na kasę na ciągnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwia A DR NAJMAN Z PCK???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 19:51 Planuję ciążę i nie wiem do jakiego lekarza się zadeklarować. Co sądzicie o dr Najmanie? Bo ja już naprawdę nie wiem. A spieszy mi się trochę :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A DR NAJMAN Z PCK???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 08:57 To świetny lekarz, uratował mi ciążę i mam synka. Polecam go z całego serca.Przyjmuje w przychodni kolejowej na Wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna CEZARY NAJMAN Z PCK I PRZYCHODNI KOLEJOWEJ IP: *.21.pl / 213.199.204.* 22.02.05, 02:30 Z całego serca polecam bardzo dobrego ginekologa CEZAREGO NAJMANA.Nie ma lepszego człowieka i lekarza w Częstochowie.Jest wspaniałym lekarzem umiejącym słuchać swoich pacjentek,poradzić,wytłumaczyć i nie zbywa kobiet byle szybciej.Dlatego też pod drzwiami do gabinetu jest mnóstwo kobiet niezaleznie od wieku.Ja urodziłam pod jego fachową opieką dwóch wspaniałych zdrowych synków.Mój mąż natomiast nie wychodzi z podziwu do dnia dzisiejszego jak ten lekarz w sposób bardzo delikatny podchodzi do kobiet i w jak doskonały sposób wykonuje tak bardzo odpowiedzialny zawód.Ma bardzo dużą wiedzę oraz praktykę.Polecam z całego serca.Wiem że dopóki nie skończy swojej praktyki lekarskiej to nigdy w życiu nie pójdę do innego ginekologa.Wspaniały lakarz i zarazem rówinież bardzo przystojny mężczyzna.Proszę mi wierzyć naprwdę warto poznać takiego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 00:18 przeczytalam wszystkie wypowiedzi i najbardziej przekonal mnie dr NAJMAN wybieram sie pierwszy raz wiec nie wiem jak mam sie zachowac doradzcie co ja mam powiedzieccccccccc SOS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 17:32 Ja też jestem pacjentką Dr Najmana i jestem bardzo zadowolona bo mam synka dzięki niemu.Możesz powiedzieć że na forum gazety są same pozytywne opinie o nim . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: POMOCY IP: *.21.pl / 213.199.204.* 11.03.05, 20:08 super że pójdziesz do niego,napewno nie zawiedziesz się.Ja też jestem jego pacjentką i jesten bardzo zadowolona z niego jako człowieka i lekarza ,już wczesniej wypowiadałam się na jego temat ,ale również warto napisać że bardzo zadowolony jest z niego mój MĄŻ,uważa go za bardzo dobrego fachowca i dzięki niemu mamy dwóch wspaniałych synków. Co masz powiedzieć ,najlepiej prawdę- że jesteś po raz pierwszy i że duzo o nim przecztałaś bardzo pozytywnych opini ,ze się boisz tej pierwszej wizyty i nie ma co się denerwować to naprawdę przemiły człowiek -zrozumie bo jest normalnym człowiekiem,ale trudno sie do niego dostać w przychodnii kolejowej i jesli rejstratorka-położna bedzie Ci robiła problemy i namawiała Cię , abyś poszła do innego lekarza to nie daj się namówić.Do niego jest masa ludzi (I one wtedy mają duzo pracy )i trzeba rejstrowac sie o 930 na miejscu bo później poprostu brakuje miejsc.Najlepiej jest chodzić w poniedziałki i środy(13.00-20.00) bo przyjmuje popołudniu i ma więcej wolnego czasu aby porozmawiać.Tylko problem jest taki że trzeba rano przyjść do przychodni i się zarejestrować.Zabierz ze soba kartę czipową i trzymaj się.Jest to lekarz sprawdzony przeze mnie i nikt mi go nie polecał tym bardziej jestem zadowolona z siebie że udało mi sie trafić na tak porządnego czlowieka-lekarza i wiemy z mężem ,że dopóki bedzie prowadził swoją praktykę lekarską to zawsze bedę chodziła tylko do niego.Pozdrawiam i zycze powodzenia.Daj znać jak już bedziesz po:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A DR NAJMAN Z PCK???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 09:04 To świetny lekarz i fachowiec.Przyjmuje w przychodni kolejowej na Wolności. Mnie uratował ciąże i mam synka dzięki niemu.Polecam z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: A DR NAJMAN Z PCK???? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.01.05, 17:13 NIE MOGŁAŚ WYBRAĆ LEPIEJ, JEŚLI PODJEŁAS DECYZJE I CHODZISZ DO NAJMANA.JA URODZIŁAM POD JEGO OPIEKĄ DWÓJKĘ MOICH SYNKÓW, JESTEM BARDZO ZADOWOLONA I NIE CHODZIŁAM PRYWATNIE TYLKO DO PRZYCHODNI KOLEJOWEJ NA WOLNOŚĆI. UMIE SŁUCHAĆ TO NAJWAZNIEJSZE JEST WSPANIAŁYM FACETEM I SPECJALISTĄ CO SWIADCZĄ CHOĆBY DŁUGIE KOLEJKI DO NIEGO PACJENTEK,OPIEKUŃCZY POSIADAJĄCY BARDZO DUŻĄ WIEDZĘ LEKARSKĄ WIĘC NAWET SIE NIE ZASTANAWIAJ. OPOTRAFI NAWET ZADZWONIC DO PACJENTKI I ZAPYTAĆ CZY DOBRZE SIĘ CZUJE A JESLI SIĘ COŚ DZIEJE TO OD RAZU REAGUJE.MOGŁ TU PISAC I PISAĆ.TRZEBA POPROSTU SAMEMU SPRAWDZIĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meggi DR Najman PCK IP: *.apus-net.pl 28.05.09, 20:09 Ja niestety mam przykre doświadczenia z Dr Najmanem, Czarowniś z tego Pana ale nic pozatym.... Fakt wygodnie - bo podjeżdzasz na Pólnoc do gabinetu na Gombrowicza i co dalej.....Jak już zajdziesz w ciążę - bliźniaki jak u mnie usłyszysz: że to patologia przecież..... Standardowo jak sie Pani nazywa - i co tam słychać (ponieważ z nadmiaru pacjentek - prywatnych wogóle ich nie kojarzy..), który to tydzień - nie pamięta niczego kompletnie, co jest u Pani nie tak - przypominamy sobie nawzajem, w ciąży bliźniaczej trzeba częśćiej chodzić do lekarza - pan doktor Cię o tym uprzedzi - bo na tym się kończy, na 5ty miesiac ciąży - raptem 4 wizyty,(jak dzwonisz - bo tak się umawia Pan z pacjentkami - brak mu czasu) panika jak sie coś dzieje, a na koniec rozczarowanie - jak poronisz swoją część Siebie - Twój skarb - to stwierdzi że nawet w tak zaawansowanej ciąży się to zdarza..... Brak kontroli szyjki macicy, i wiele innych zaniedbań, rutynowo wykonywanych badań - PONIEWAŻ JESTEŚ KOLEJNYM TOWAREM W HURTWONI NA GOMBROWICZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I najgorsze jest to, że idziesz do Pana doktora z polecenia, chodzą do niego Twoje koleżanki z pracy ale niestety jesteś kolejnym przypadkiem (NIEUDANYM)i prorocze słowa po wszystkim: BO JAK TAK NIE LUBIĘ BLIŹNIAKÓW!!!!! Jak nie lubi to niech sie nie zajmuje. Obiektywna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam lek. med. Małgorzata Muskała IP: 213.227.124.* 19.01.05, 17:52 Zna ktos tę panią doktor? Potrzebuje opinii na jej temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: lek. med. Małgorzata Muskała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:23 ZNAM DOKTOR MUSKAŁĘ. SWOJEGO CZASU BYŁA MOIM LEKARZEM; PIERWSZYM GINEKOLOGIEM. NIE MAM O NIEJ DOBREGO ZDANIA. JEST OSCHŁĄ I NIEUPRZEJMĄ KOBIETĄ. W DODATKU LUBI STRASZYĆ. RADZIŁABYM CI INNYCH GINEKOLOGÓW. JEŚLI ZALEŻY CI NA KOBIECIE, TO WIELE DOBREGO SŁYSZAŁAM O MAGNUSZEWSKIEJ I POGORZELSKIEJ.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igiełka Re: dr Krzysztof Muskała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:26 Chciałabym odradzić wszystkim dr Muskałę Krzysztofa.Na moje nieszczęście zdarzyło się tak,iż odbierał mi poród.Po przyjęciu mnie do szpitala na oddział,poszedł spać.Zbudził się dopiero jak położne nie dawały sobie rady.Rodziłam z mężem.Z jego relacji wiem jak wulgarnie wyrażał się lekarz podczas szycia krocza.<bo mu się cały czas igły łamały>. Po porodzie leżałam 2 tyg. w szpitalu bo był jakiś stan zapalny w organiżmie i gorączkowałam.Po 6 tyg. od porodu coś bardzo mnie "uwierało" w pochwie .Myślałam,że to szwy jeszcze.Wsadziłam palec do pochwy i wysunełam igłę.Taką pół okrągłą ,przyrdzewiałą , nadłamaną.Ręce mi opadły... Następnie udałam się do innego ginekologa ,aby sprawić czy wszysto jest ok.Poza tym jak stwierdził mój,obecny ginekolog" Jestem nieprawidłowo zszyta".W sposób który naraża mnie, na częste infekcje pochwy.Można to naprawić drogą operacyjną w ogólnym znieczuleniu.Ale ja mam już dość leżenia w szpitalu i bólu. No i igłę mam na pamiątkę.Jestem ciekawa, jakie macie zdanie o tym doktorze? Podzielcie się z innymi.Czy miałam po prostu pecha?Czy można było tego uniknąć uciekając ze szpitala na jego widok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewsia Re: dr Krzysztof Muskała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:27 To musiał być pech trafić na Krzycha, mnie też się to przydarzyło. Do tej pory zgrzytam jak o nim pomyślę(rodziłam w 2002r). Scenariusz był podobny: poród rodzinny, noc, pan doktor-brutal po zbadaniu mnie stwierdził, że jeszcze daleko i poszedł spać(dzięki Bogu-bo cham jakich mało), urodziłam po godzinie i była to bajka, bułka z masłem, łaskotanie w porównaniu z tym co przeżyłam podczas zszywania.Odczuwałam to raczej jako rozrywanie. Zszył mnie tak,że cieszę się, że to część ciała nie na pokaz. To jednak miło z jego strony, że nie zostawił mi igły. Od dziś będę mu wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giga Re: dr Krzysztof Muskała IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.05, 19:54 dziwię sie czytając te wszystkie opinie bo i ja rodziłam u doktora Muskały i miałam zupełnie odmienne doświadczenia. Jestem mu wdzięczna ponieważ uratował i mnie i moje dziecko. Myślę że nie jestem odosobniona w swoich odczuciach bo ten lekarz został mi polecony przez inne zadowolone pacjętki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Dziewczyny i Kobiety!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 15:14 Czytajcie posty!!!!!!!.Pytacie o lekarzy ,o których była już mowa.W ten sposób nie wybierzemy najlepszego ginekologa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia A na ul.Michalowskiego ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:25 ja bym chciala sie dowiedziec czy jest jakis dobry lekarz w przychodni na ulicy Michalowskiego, no i nieinteresuja mnie wizyty prywatne, niemam 50 zl na to zeby ktos mnie poogladal. Ale chcialabym rowniez zeby niebyl milczusiem i zeby co nieco mi wytlumaczyl. Wybieram sie poraz pierwszy i niechcialabym sie niemilo rozczarowac. PROSZE O POMOC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaaaa Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 12:30 a DOKTOR KOWALSKI ktory przyjmuje na Michalowskiego w przychodni??? co wy o nim sadzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
cocokoko Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 27.01.05, 21:18 Z całego serca radze.Chodze do niego już dosc długo i wiem ze kobiety z całej Częstochowy przyjezdzaja do niego. cocokoko Odpowiedz Link Zgłoś
cocokoko Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 27.01.05, 21:19 Polecam Kowalskiego z Michałowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 212.160.108.* 05.11.05, 07:59 Dr Kowalski skończył się w momencie, kiedy zaczął wszystkie pacjentki traktować rutynowo.Do tego jeszcze zdarza mu się być nieuprzejmym i zniecierpliwionym. Jakiś czas temu coś mi tam zamrażał w przychodni na państowym sprzęcie i stwierdził, że nie powinien tego robić, ponieważ i tak nikt mu za to nie zapłaci. To był ostatni raz, kiedy byłam u niego. Ja wykonując swoją pracę robię wiele rzeczy bezinteresownie i nie czekam na zapłatę,w pewnych zawodach zwykła przyzwoitość jest podstawą. Natomiast zachowanie Kowalskiego mnie po porostu odrzuca. Dodam jeszcze, że kiedyś prosiłam go o przepisanie tabletek antykoncepcyjnych. Zaznaczyłam jednak, że zależy mi, żeby nie był to Cilest, ponieważ bardzo się po nim żle czuję. Oczywiście wyszłam z gabinetu z receptą na ... Cilest i reklamówkami tego leku( broszurka, kosmetyczka itd.). Człowiek nie dał się przekonać...więc recepty poszły po prostu do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepo Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:03 a tomasz strzelczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.inds.pl / *.inds.pl 27.01.05, 22:53 t.strzelczyk jest bardzo ok Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka272 Re: dr.grabska nie polecam 03.12.08, 22:42 Doktor Grabska jest bardzo szorstka,niekompetentnaa ,niedelikatna wywarla na mnie bardzo negatywne wrazenia NIE POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuśka Jagielski - WARTO IP: *.pl 28.01.05, 17:06 Polecam dr Jagielskiego. Dobry specjalista i konkretny facet. Warto się wybrać na wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja i ja a na ulicy wielkoborskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 21:35 taki pan jaroslaw tyle pamietam bylam u niego rok temu pierwszy raz byl strasznie mily, wszystko mi tlumaczyl i wogole hehehe. znacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: a na ulicy wielkoborskiej IP: 213.199.204.* 29.01.05, 10:56 witam, pierwszym lekarzem do jakiego mialam watpliwa przyjemnosc trafic byla dr muskala i baaaaardzo nie polecam!!! pozniej dr owsiejko ktora leczyla mnie bez badan i omal nie zaszlam w ciaze dzieki temu ze zapomniala mi napomknac ze pierwsze opakowanie tabletek nie dziala tak jak powinno (dzieki bogu za postinor). dr pawinska goraco polecam z tego co wiem dostala nagrode "twojego stylu" dla przyjaznego lekarza, natomiast co do tabletek to biore harmonet i powiedziala ze jak najbardziej poleca ato ze lekarz stara sie nie przepisywas najdrozszych tabetek to chyba raczej plus...aktualnie uczeszczam do dr szary i szczerze powiedziawszy jestem zaskoczona opiniami na jej temat poniewaz jestem zadowolona, bardzo ciepla osoba bardzo delikatna po trzech latach leczenia sie u dr owsiejko pierwszy raz mialam robione prawdziwe badania cytologia na dzien dobry...to z czegodr owsiejko leczyla mnie bez przerwy zaocznie bo nawet badan nie robila dr szaly zalatwila w niecaly miesiac i juz po klopocie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asia_czwa Re: a na ulicy wielkoborskiej 19.02.05, 18:27 Jarosław Lemański? Jeśli o niego chodzi to bardzo polecam, nie tylko jest świetnym fachowcem, bardzo miły, wszystko sam wyjaśnia, bez pytania, jak lezałam w szpitalu w ciąży to bardzo dbał o wszystkie pacjentki, pamietał co której dolega, bez zaglądania w kartę, poza tym ma sporą intuicję lekarską, wie o co wypytać, jakie badania zlecić. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: a na ulicy wielkoborskiej IP: 195.46.43.* 20.01.09, 15:49 to z pewnością jarosław drabek, (taki grubszy (?)...;-) Odpowiedz Link Zgłoś