Dodaj do ulubionych

Utrata prawka - alkohol

IP: *.pl / 213.199.204.* 03.10.04, 16:02
Czy ktos wie jakie formalnosci trzeba wypelnic zeby odzyskac utracone prawo
jazdy, wlasnie mija termin i nie wiem jaka jest procedura
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Utrata prawka - alkohol IP: 80.51.236.* 03.10.04, 17:53
      Gość portalu: jezdziec napisał(a):

> Czy ktos wie jakie formalnosci trzeba wypelnic zeby odzyskac utracone prawo
      > jazdy, wlasnie mija termin i nie wiem jaka jest procedura

Tak, ktoś wie ale jedno !!!
      Gdybyś nie chlał i za kółko nie siadał, to nie miał byś teraz tych problemów i
      pytań !!
      Po drugie, jeśli już zadajesz pytanie i znajdzie się osoba która udzieli ci
      fachowej odpowiedzi, to bynajmniej jej napisz na jaki okres miałeś to prawko
      zabrane, bo to jest najważniejsze !!! /znaczy procedura jak to ująłeś/
      • Gość: Tabun Do AGI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 01:31
        Słuszność oczywiście po pani stronie ale zamiast bynajmniej to proponuje
        przynajmniej bo z tym pierwszym to bezsensu.
        • Gość: Filip Re: Dozywotnia utrata prawa jazdy ! IP: 69.156.224.* 04.10.04, 01:46
          Pisze z Kanady i darujcie ale niebardzo rozumiem, ta wspolczesna nasza sytuacje
          w kraju.
          Czy mozna, czy zdaza sie uzyskac ponownie prawo jazdy zatrzymane z powody jazdy
          w stanie nietrzezwym ?
          U nas jest to niemozliwe. Gdy jest sie zatrzymanym w stanie nietrzezwym
          nastepuje kasacja prawa jazdy i wciagniecie na liste; "KRIMINAL CAUGHT"
          (przestepstwo kryminalne)
        • Gość: Aga Re: Do Gościa "Tabun" IP: 80.51.236.* 04.10.04, 19:59
          Gość portalu: Tabun napisał(a):

> Słuszność oczywiście po pani stronie ale zamiast bynajmniej to proponuje
          > przynajmniej bo z tym pierwszym to bezsensu.

Bardzo dziękuję za taką drobiazgowość, to jedno.
          Drugie, co sunie mi się na myśl, to jak wynika ze SŁOWNIKA ORTOGRAFICZNEGO
          JĘZYKA POLSKIEGO Wydawnictwo Naukowe PWN - Warszawa 1994 rok, to wyraz przez
          Pana/ią napisany powyżej tj. "bezsensu" to piszemy tak "bez sensu".
          Tak więc, po co drobiazgami się zajmować. Nie lepiej by było dla innych
          uczestników tego forum aby Pan/ni wyraziła swoją myśl a nie zwracał/a innym tak
          mało znaczące uwagi bynajmniej czy tam przynajmniej !!! Ważne, że każda dorosła
          osoba czytająca te posty wie o co tu chodzi, i co autor miał na myśli.
          Życzę miłego dnia i pozdrawiam.
    • Gość: Iris Re: Utrata prawka - alkohol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 07:23
      Najlepiej by było gdybyś już nigdy ani Ty ani Tobie podobni nie odzyskali prawa
      jazdy.Przez takich drani giną ludzie!Skoro wybiera się alkohol trzeba chodzić
      na własnych nóżkach a jeśli bardzo chwiejne,pozostaje MPK lub taxi!
    • taxi.wroclaw Re: Utrata prawka - alkohol 04.10.04, 19:44
      Nie posiadam praktyki w tej materii, ale jest Kodeks Drogowy normalizujący tę
      kwestię. Może Ci być potrzebny też do wzbogacenia wiedzy, bo jeżeli dokumentu
      byłeś pozbawiony na dłużej niż 12 m-cy, to będziesz musiał powtórnie zdać
      egzamin z przepisów.
      Najlepiej odwiedź swój Wydział Komunikacji.
      • Gość: Tabun Do Agi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 22:15
        ""bez·sens -n·su, -n·sie; -n·sów " - piszemy jednak razem; Kropki które tutaj
        występują oznaczają coś innego niż przerwę.
        Ja się nie czepiam po prostu zrobiłem to z dobrej woli chciałem aby pani na
        przyszłość ustrzegła się tego lapsusów, a z treścią pani listu oczywiście się
        zgadzam co już wcześniej podkreśliłem.( Opinia na temat kierowcy)
        Przepraszam jeśli się pani poczuła urażona ale ja niestety albo na szczęście –
        zależy jak na to spojrzeć jestem wrażliwy na punkcie naszego pięknego języka
        ojczystego.
        Pozdrwiam!
        • Gość: Aga Re: Do gościa "Tabun" IP: 80.51.236.* 05.10.04, 17:00
          Widać jednak, że nie tą co ja literaturę miał Pan/i w dłoni. Ja jednak
          przystaję na swoim i uważam temat zakończony.
          Przykre też jest, że Pana/i wrażliwość nie widzi jednak bardziej bulwersujących
          niewypałów serwowanych nam do czytania a jest ich "masa", innaczej rzecz
          ujmując bardzo dużo. Ale Pan/i wyczulił/a się na ten widać tylko jeden
          wyraz "bynajmniej" a winno być w/g Pana/i "przynajmniej", bo w napisanym
          tekście było to tak istotne, jak ta jazda po drinku lub dużym kielichu.
          Miłe też jest, że chociaż w jednym temacie się zgadzamy a mam tu na myśli
          powstały wątek.
          Pozdrawiam.
    • Gość: negatyw Re: Utrata prawka - alkohol IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 22:41
      Walnij sobie flaszkę i zagraj w symulator jazdy samochodem.Po prawko nie sięgaj
      bo znowu je zapewne stracisz albo co gorsza zrobisz krzywdę uczciwemu
      człowiekowi.
      • Gość: !!! Re: Utrata prawka - alkohol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 17:36
        obyś nigdy tego prawka nie odzyskał!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka