Dodaj do ulubionych

"Ekonomik" na Augustyna.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 16:51
Chodziłam do tej szkoły w latach 1997-2001. Jeśli jest ktoś kto chciałby sie
podzielić wspomnieniami o tej budzie to zapraszam, mozemy pogadac o
nauczycielach, imprezach, znajomych...o wszystkim czym żyło się w tej
szkole.:) Pozdrawiam.PA
Obserwuj wątek
    • Gość: gwiazdka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 16:54
      a do ktorej klasy chodzilas?
      • Gość: dzyrafa Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.com / 213.199.204.* 10.03.05, 19:02
        ja tez chodzilam w tych latach . pozdr.
    • Gość: mia Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 22:52
      ja też tam chodziłam 3 lata temu miałam maturę.kogo najbardziej zapamiętałam?
      p.Dudka od historii i domagalskiego od informatyki a wy? kto was uczył? jak wam
      się akademie podobały????
      • Gość: cornohlio Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 09:47
        Mia, którą dziewczynką z klasy B jesteś?? nie mogę skojażyc niku z żadną z
        was ;-))
      • Gość: Veilchien Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:15
        ja chodizłam do tej szkoły w latach 1996-2000, Domaglaski uczył mnie, ale i
        Lorent, i Zymek, i Tokarz, Kotula, Panicz... oj fajne to były czasy:)
        • Gość: emila Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:31
          ja też tam chodziłam w latach 1992-96. Ale p. Panicz nie wspominam szczególnie
          mile, jak i p. Kuszewskiej od historii brrrr... A pamiętasz p. Jacka z
          czytelni ??:-)) Chyba tam jeszcze pracuje?
          • Gość: Veilchien Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 21:39
            pan Jacek był bombowy:) choć powoooolny, ale wiedzy miał od groma, czytał
            czytał i tyle miał w głowie że sie co poniektórym z nas nie śniło nawet...
            • Gość: Marek Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.imipkm.pcz.czest.pl 19.12.05, 09:45
              Pan Jacek był niezły. Pytałem o jakąś lekturę, a on zawsze odpowiadał na szybko "nie ma", a po chwili "zaraz sprawdzę" i okazywało się, że była !
    • Gość: Barone Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 23:45
      Ja chodziłem tam w latach 1999-2003. Klasa "a", wychowawca Andrzej Duber.

Pozdrawiam
      • Gość: Ziima Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 212.160.108.* 16.03.05, 20:43
        podzro dla wszytkich z Ekonomika. 1999-2003 w tych latach sie tam ksztalcilem.
        Mr Duber is the best, wigilie byly swietne :)
      • Gość: _sandra_ Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 21:43
        Hej,ja chodziłam do Ekonomika w latach 2000-2004 i również wspominam ten czas
        bardzo sympatycznie. Moim wychowawcą był p.Cykowski. Pozdrawiam
        • Gość: yyy Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 80.54.171.* 19.12.06, 14:58
          bzudry? to prawda ! 90 uczniow to 3 klasy w zeszlym roku bylo o wiele wiecej
          klas maturalnych !! tylko co niektorych uratowala amnestia
    • kapkola Re: "Ekonomik" na Augustyna. 11.03.05, 08:47
      Ja tez skonczylam w 2001. Klasa IV B, wychowawca A.Duber. Szkole wspominam
      suuperr!! Mikado moze sie znamy...??
      • Gość: Barone Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 17:40
        Andrzej Duber był wychowawcą klasy "a" w latach 1999-2003.
        Z Twojej wypowiedzi wynika, że w latach 1999-2001 miał dwie klasy.
        Troche to dziwne, może się mylę...
        • Gość: Aga_84 Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 08:01
          Cześć ja jestem rocznik `84 :P Pozdrawiam cały Ekonomik, a najbardziej moją
          klase "A" której wychowawcą był p.Andrzej Duber:P Za naszych czasów ożenił się
          z p.Turbiarz od matematyki:P Nie wie ktoś czy jest już mały potomek :>:> Ja
          pomaturze niestety wyjechałam... i bardzo za Waszystkimi (w wyjątkami małymi:P)
          tęsknie... Za wagarami, za chodzeniem na pifko do Barbadosa:D w pierwszej
          klasie:) Buzialeee dla wszystkich :)/Aga
          • Gość: ona Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 11:34
            jest malutki potomek :)
    • Gość: Ilona Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:22
      Witam :) Ja tez chodziłam do tej szkólki, bardzo miły okres mojego zycia, chyba
      najmilszy jesli chodzi o moja edukacje :) Pana Dudka wspominam baaaardzo miło,
      przede wszystkim jednak Pania Bereśniewicz, która starała sie "wychować" moja
      klase "F".
      jestem rocznik '80. a Wy?
      Pozdrawiam!
      • Gość: Ewa Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:02
        klasowki z histoii u Pana Dudka sa niezapomniane :) pozdrowienia dla Ilonki i
        calej klasy "F"
        • Gość: Dororcia Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 19:50
          Niech ktoś z rocznika 80 wymysli jakies spotkanie i da znac co gdzie kiedy. Ja
          się piszę :)
          • Gość: ja Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 22:05
            O dobry pomysl z tym spotkaniem. Ja tez rocznik 80;)
      • Gość: ewa moze jakies spotkanie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 19:40
        a moze jakies spotkanie??
    • Gość: Nowijka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:45
      Ja tez chodziłam do tej szkoły ale troche wcześniej.
      Dla mnie to nie był jakis niezapomniany okres. W szkole zakaz długich własów u
      chłopaków ( a modne wtedy były i to bardzo) wszelkich ozdób, jaskrawych
      uboiorów bodajze tez nie barzdo, tarcze na rękawach które chyba tylko w tej
      szkole jeszcze wymagali. Ale wspomnień to nie mam dobrych przez klase, oj
      zgrani to my nie bylismy.
      chyba dużo tam sie zmieniło.
      niech ktos napisze z obecnych uczniów kto taam jest teraz dyrektorem,
      zastepca...
      czym zajmuje sie teraz P. Dyr. Barszcz (pozdrawiam przy okazji)?, czy P.
      Kędzierskiej od polaka nadal mąż podaje oceny z wypracowań przez telefon? a na
      nich nie ma ani jednego czerwonego znaczka ani uwagi bo podobno teraz nie
      wolno? ( a błędy ortograficzne to ja sadziłam zawsze)
      A P. Dudka pozdrawiam najgoręcej. Nieuczył mnie co prawda, ale moze pamieta
      dyskusje na temat komunizmu w beskidach...
      pozdrawiam również P. Chłąd. czy ona jeszcze uczy?? Oj rachunkowości było sporo
      a ja sie totalnie pomyliłam z kierunkiem.( jestem teraz Mgr.Inż skonczyłam
      kierunek technicznyi i praca w zawodzie to jest mój zywioł) Naszczęscie u Niej
      było zawsze "bardzo słabiutko, bardzo...człowiek juz przyjął do wiadomosci pałe
      a ona dopowiadała- trója"
      Pozdrawiam P. Pachulską (jesli przekreciłąm nazwisko przepraszam, niepamietam
      dokładnie).Zeszyt to ja moze umiałm na pamiec na bdb, ale pity to mi teraz
      ksiegowa niestety rozlicza...( regułka swoimi słowami była najwyżej na db)

Fajnie ze Ktoś założył ten temat. Jeszcze sę odezwe. Pa
      • Gość: Nowijak Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:48
        • Gość: xxy Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.21.pl / 213.199.204.* 03.08.05, 22:31
          chodzialm do tej szkoly bardzo dawno a 2 lata temu potrzebowalam odpis
          swiadectwa i wiecie co mnie spotkalo w sekretariacie straszna gruba baba ktorej
          wzrok brawie zabijal cudem ocalallam gdyby ona byla tam wtedy kiedy zaczynalam
          chyba bym nie zaczela albo bym nie przezyla tej babie tak strasznie praca
          skodzila i odreagowywala to na uczniach. drodzy uczniowie jesli ona tam jeszcze
          jest to przechodzicie naprawde dobra szkole zycia
      • Gość: Nowijka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:54
        No i zapomniałabym.
        Oczywiście P. Flis od matematyki. Mozecie jej niepamietac bo jestescie młodsze
        roczniki ale to była Osoboswosc. jej powiedzonek niezopomne nigdy i duzo mozna
        wspominac. Wymagajaca była. Ja nienarzekam bo miałam głowe do maty zawsze
        (chociaz u niej ocena wachała sie miedzy 3 a 4 nigdy nie wyzej tylko czy ktos
        miał u niej wyżej??)
        Jeszcze o p. Flis powspominam kiedys bo zapomniec to jej chyba niegdy nie
        zapomne. Ona zawsze powtarzała ze liczą sie najlepsi i ci na końcu, szary tłum
        sie nie liczy. Wiekszośc osób z tej szkoły mi jez zaszerze w pamięci ale o p.
        Flis to ja wnukom będe opowiadac. No i to dzieki Niej nigdy nie miaałam
        problemów z mata.
        Czy ktos ma wiadomości o p.Flis??
        • Gość: gwiazdka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:16
          pani Flis jeszcze chyba uczyla i straszyla biednych uczniow ekonomika, ja
          pamietam dobrze pania Barszcz i jej stroje, pamietam tez panie z szatni,
          wyrywkowe kontrole sprawdzania obuwiaz zmiennego i workow na obuwie oraz
          identyfikatorow... Pamietam wspaniala pania Kiczek i pania Lampe

Bardzo, bardzo milo wspominam ta szkole
      • Gość: jaaa Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:40
        Deyrektowrka teraz jest kochana pani Wołek.. Pozniej jest Sumlinska i Trzmiel :D
        • Gość: Mikado Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:10
          Ja jestem rocznik 82.Pani Flis uczyła mnie w pierwszej klasie -to był pogrom,
          ale wtedy cos jeszcze z matmy kumałam a później to już wogóle. Szczerze
          niecierpiałam Wieczorkowej od systemu bankowego-zadzierała nosa a wiedze miała
          średnią. Od polskiego Zdanowicz-bardzo dobry człowiek, po skończeniu liceum
          brakowało mi jej punktu widzenia świata i wszystkiego.
          Obecnie Dyrem jest Trzmiel-nawet go lubiłam jak chodziłam do szkoły uczył mnie
          geografi. Pamiętacie jak Barszczowa zawsze chodziła po korytarzu potrzasała
          łebkiem i podziwiała swój biust:):)
          W liceum poznałam ludzi z którymi przyjażnie sie do dziś to był najlepszy czas
          mojego życia. Beztroskie dni, wagary w parku za seminarium, jedyny problem to
          czy złapie mnie w glanach na korytarzu czy nie. Klasę mieliśmy fajową,
          wychowawczynię troche mniej ale i tak było super!!!!!!!!!
          • Gość: Mikado Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:12
            Fakt-PITy rozlicza mi ksęgowa:):):):):):)
          • Gość: Mikado Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:13
            W Cykowskim od wf-u kochało się połowe dziewczyn z mojej klasy:):):):):)
            • mamawiktorki Re: "Ekonomik" na Augustyna. 11.03.05, 14:50
              Witajcie ja jestem chyba z Was najstarsza mam teraz 27 lat.wspominam lata w
              ekonomiku super.Pozdrawiam zwłaszcza panią Flis bo pomimo ze to była piła jakich
              mało to z matą nigdy nie miałam problemu.Moją wychowawczynią była p.Pelc fajna
              kobitka tylko nie nadawała sie na wychowawce.Moja ulubiona nauczycielka to
              p.Zymek od polaka chyba juz nie uczy.Jesłi przeczyta ten post to bardzo
              sredecznie ją pozdrawiam no i p.Barsz swietna do konca zycia bede pamietac
              stukot jej klapek na korytarzu i ubiorów galowych.
              pozdrawiam Justyna
            • Gość: absolwent Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 195.116.81.* 10.12.05, 23:42
              a Cykowski woli raczej chlopcow choc dziewczynkami zgrabnymi tez nie pogardzi
              • Gość: xtonyx Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:58
                Ty chyba człeku na czoło upadłeś ze schodów :))) Jacek Cykowski i chłopcy :)))
          • Gość: Nowijka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:13
            Trzmiela pamietam jako super gościa. Zwracał sie do uczniów per pan/pani co
            było dziwne w szkole średniej. I niezapomne jego pytan gdy się chciałam
            poprawic na 5 :ile mamy dróg w polsce( do dzis sie zastanawiam czy chcił zebym
            podała w km czy w sztukach), ile mamy wsi w polsce i tego typu
          • Gość: Veilchien Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:21
            piszesz o p. Zdanowicz, niestety nie uczyła mnie , ale kojarze tą Panią taka
            przyjemna brunetka niewysoka. Za to bardzo mile wspominam p. Zymek, ona
            wywarła na mnie znaczący wpływ, nauczyła mnie pewnych zachowań, które owocują
            do dzisiaj.. mówiła nam"nie dajcie się zaszufladkować" ... ..więc nie dałam się
            zaszufladkować Pani Profesor Zymkowej! ..
            Baardzo mile tez wspominam prof. Tamre Kotulę, i panią prof Dziubek, która
            wydawała się groźna a była naprawdę super babką i miała ogromna wiedzę..
            A pani prof Kotuli to nalezą się specjalne podziękowania..zaszczepiła we mnie
            bakcyla języka niemieckiego, za rok zdaję na filologię ger, bo choć już jedne
            studia skonczyłam i to z bardzo ładnym wynikiem ten język to moja pasja:)
        • Gość: Agni Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 20:29
          W tym roku przypada moja 25 rocznica ukończenia matury w Ekonomiku, organizuję
          spotkanie 25 latków kto chętny?
      • Gość: sweter Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.pl / *.sfc.pl 13.03.05, 11:09
        Flis, Chład, Barszcz już nie pracują. W szkole teraz się trochę pozmieniało i
        jest... beznadziejnie :D
      • Gość: Ewa r.1966 Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 13:01
        A ja chodziłam do tej szkoły jeszcze wczesniej i właśnie mija 20 lat od czasu
        zdania matury.Za moich czasów ciekawą postacia był prof. Jerzy Matuszczyk a p.
        Barszcz uczyła mnie fizyki(zresztą bardzo mile ją wspominam)Wychowawczynią była
        p.Chłąd (kl.B)Pozdrawiam wszystkich absolwentów 1985 r. A może ktoś
        zorganizowałby spotkanie z okazji 20 rocznicy, chętnie pomogę. Mój e-mail
        e_ska@poczta.onet.pl
        • Gość: Mila Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 23:02
          moj wychwawczyni tez była P. Chłąd
          I jakie po niej pozostały ci wspomnienia
          • Gość: Edysia Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 10:05
            moją wychowawczynią była dyrektor Barszcz, matura 1992
            • Gość: :P Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:21
              Matura 2006
              kalsa "E" :D
    • Gość: aneczka Re: "Ekonomik" na Augustyna. to był......... IP: *.gold.pl 11.03.05, 16:02
      ...najgorszy okres w moim życiu i wolę do tego nie wracac.
      • Gość: gwiazdka Re: "Ekonomik" na Augustyna. to był......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:13
        to chyba jestes jedna z niewielu osob z taka opinia
      • Gość: rocznik 92 Re: "Ekonomik" na Augustyna. to był......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:30
        Witam, szkołę rozpoczełam w 92 roku, to były wtedy świetlane lata szkoły Liceum Ekonomiczne na Augustyna:) Szkołę wspominam bardzo dobrze, chociaż na tamte lata uczeń miał rygor. Pamiętam jak dziś sprawdzanie paznokci na lekcjach przez Panią pedagog i Panią Dyrektor Elżbietę, o bałyśmy sie jak nikt, jaka będzie reakcja na pomalowane paznokcie choćby bezbarwym lakierem:) Akcja przyszywania tarcz przed szkołą, zmiany obuwia:) Teraz to są fajne wspomnienia, przynajmniej wyszedł człowiek z jakąś wiedzą. Oczywiscie ubrania stosowne na uczennice szkoły ekonomicznej, która w tamtych czasach była bardzo renomowana.
        W tamtych czasach oczywiście każda z nas narzekała na poziom nauczania, rygor i oczywiście identyfikatory w szkole:)
        Pozdrawiam całe grono pedagogiczne Panią Barszcz- byłą wchowawczynię, Panią Chłąd, Panią Brik, Panią Zymek, Pania Grzyb, Panią Kiczek, Pania Majkusiak, Pana Sobczyńskiego, i wszystkich których nie Pamiętam
    • Gość: Agniecha Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 212.87.240.* 11.03.05, 17:37
      rocznik '80. Ja też 4 lata miałam matmę z p. Flis. Wtedy wydawało mi sie, że
      nic gorszego nie mogło mi się trafić - dziś wspominam ją bardzo ciepło i
      uważam, że była jedną z lepszych nauczycielek. Poza tym wprowadziła cudowną
      atmosferę na naszej maturze ustnej. No a poza tym lekcje z p. Dudkiem - do dziś
      się uśmiecham na samą myśl:)))
      Nie mogę też zapomnieć jak przed ósmą, przed wejściem do szkoły przyszywaliśmy
      sobie tarcze, bo w drzwiach stał nie kto inny jak p. Barszcz i dokładnie
      sprawdzała solidność szwu:) (że nie wspomnę o identyfikatorach i obuwiu
      zmiennym). To były czasy!!!
      • Gość: Mikado Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 17:42
        Czy ktoś jeszcze miał polski z p. Zdanowicz?
        • Gość: mia Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 23:17
          pewnie że pamiętam.uczy podobno jeszcze,trochę pomyliła chyab szkoły i się tam
          bardzo męczy ale b.lubiłam jej lekcje!!!!pozdro ja chodziłam do klasy g
        • Gość: joasia Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:59
          miałam lekcje z p. Zdanowicz ale nie wspominam miło zawsze przybita ględziła
          ciągle coś o filozofii a jak pytała to chciała wiadomości ksiażkowe nie wiadomo
          było czego tak na prawdę chciała
          • Gość: Beata Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:40
            To prawda p.Zdanowicz pewnie pomyliła zawody szkoda że zrobła paru ludziom
            krzywdę pamiętacie dziewczynę ,która miała problemy z mówieniem nie pomogła jej
            tylko zostawiła na następny rok
            • Gość: Mikado Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 00:01
              Naprawdę??? Mam wrażenie że mówimy o innych osobach. Zapamiętałam ją jako
              wyjątkowo wrażliwą osobę. Kurczę złośliwość mi do niej wogóle nie
              pasuje.Właśnie pochlapaliście błotem obraz ideału:( Piszcie bardziej wyraziste
              i szczegółowe przykłady bo może musze zweryfikować pogląd.(bardzo bardzo bym
              nie chciała-lubiłam ją)
            • Gość: xtonyx Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 15:00
              no sory,a le jeśli ktos w szkole średniej ma problemy z MÓWIENIEM to na pewno nie powinien zdac - nawet do drugiej klasy :)))
        • Gość: IVh - 2000-2004 Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 80.54.171.* 26.01.07, 14:11
          Pani Zdanowicz to jedyny nauczyciel w tej szkole, który w pełni wie co robi.
          Niestety zawsze wydawało mi się, że mnie nie lubi. Mury Ekonomika ograniczają
          Ją- wspaniała polonistka. Umiała i pewnie nadal umie zainteresować lekcją.
          Szkoda, że na studiach nie mam takich wykładowcow.
          Co do samej szkoły- może kiedyś to liceum miało klase. W chwili gdy zmieniła
          się dyrkacja i nie było już Pani Barszcz to zrobiło się z tej szkoły marne
          liceum(oczywiscie to moje zdanie). Na uwagę zasługuje jeszcze p. Kotula, p.
          Trzmiel i to chyba wszyscy. reszta to zwykli przekazywacze wiedzy. nie uczą i
          nie wychowują.
      • Gość: kam Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 195.205.138.* 28.09.06, 08:40
        hej ja tez tam chodziłam do szkoły w latach 1996-2000. najmilej wspominam Panią
        Zdanowicz od j polskiego, która serdecznie pozdrawiam!!
    • Gość: she Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 18:19
      Hej. Ja tez jestem rocznik '80:) Czyli standardowo mata z p.Flis (ale mimo jej
      ostrosci wspominam milo,szczegolnie maturke pisemna na ktorej pomagala jak
      mogla),Polski z p. Pigoń, tez super kobitka:),a p.Barszcz(pozdrowienia:)) to
      bede wspominac do konca zycia. No i oczywiscie p. Skubis tez nic dodac nic
      ujac. Sporo bylo nauczycieli godnych wspomnienia, np. kochana p.Pawełkiewicz
      (rowniez gorace pozdrowienia), p.Więckowska(rachunkowosc), p.Dudek (och te jego
      dowcipy, z ktorych tylko on sie smial;))wychowawczyni p.Pietrzak i wiele wiele
      innych o ktorych bede pamietac do konca zycia:) GORACE POZDROWIENIA DLA CALEJ
      BYLEJ I OBECNEJ KADRY "EKONOMIKA":))))
      • Gość: Agniecha Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 212.87.240.* 11.03.05, 19:53
        Wychowawczyni Pietrzak? No to chyba my sie znamy:) Fakt - Pawełkiewicz
        wspaniała babka. Pozdrowionka dla absolwentów i tych co próbowali nas czegoś
        nauczyć:)
        • Gość: she Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 20:12
          No pewnie tak :))))))))))))))
    • Gość: Aen Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 22:44
      Rocznik 79', wychowawczyni: P. Grzyb :)
      Zdecydowanie szkole wspominam jako najlepsza z dotychczasowych :) Niezapomniane
      lekcje z polskiego, z pania Zymek, gdy ludzie woleli zarobic 1, niz isc i
      odpowiadac pod tablica :) Tudziez lekcje rosyjskiego z pania Skubis, gdy uczyla
      nas piosenek w tym jezyku. Jedna pamietam do dzis ;)
      Choc szkole wybralam nietrafnie, inne mam zainteresowania, niz ekonomika i
      ksiegowosc, to jednak nie zaluje jakos tych spedzonych tam lat. Zapadly w pamiec
      gleboko i sa to wspomnienia raczej mile :)
      Eh, jak sobie przypomne pewnego pana wykladajacego ksiegowosc, noszacego..
      peruke.. ktora kiedys zdjal razem z kapeluszem klaniajac sie dyrektorce ;) Nie
      jest to udowodnione, aczkolwiek smialismy sie kiedys z tego opowiadania do lez :)
      Pozdrawiam moja byla klase LH i wykladowcow, ktorzy mieli szczescie (lub
      nieszczescie? :) znosic nasze wybryki :)

A.
      • Gość: gwiazdka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 11:07
        Co do pana z peruczka to ja mialam z nim egzamin na praktykach... tez byly jaja
        niesamowite :))
        Ps. ja jestm tez rocznik 82 i chodzilam do klasy LH
      • Gość: Adi Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 11:31
        Rocznik 79. - Wychowawczyni mgr Pałęga.
        Rzeczywiscie to byly czasy heheh.
        Mata z P. Flis do dzis mi sie po nocy sni i te jej powiedzonka typu : "z jakiej
        ty szkoly przyszles ?," , "co za glupie dziewuszysko takiego prostego zadania
        nie potrafi rozwiązac" , W domu zrobicie sobie przyklad "FY" :)
        Oprocz tego milo wspominam takie nazwiska jak: P. Beresniewicz od polskiego,
        P. Mach od P.O, P. Kiczek ze statystyki oraz Pana z Czytelnii :)
        Pozdrawiam
        • Gość: Nowijka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 14:22
          qrde Pan z czytelni... ale mi przypomniałas...:)
          • Gość: gwiazdka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 14:59
            a kto pamieta studniowke rocznika 82? bo wlasnie tam pan z czytelni cudnie
            tanczyl z pania Panicz - od matematyki :)))))
            • Gość: Aen Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.03.05, 15:29
              Hehe, no tak, tez mialam egzaminy z praktyk z onym panem w tupeciku, nazwiska
              juz niestety nie pomne :)
              A pan Mach byl niesamowity, szkoda, ze pozniej przestal chyba juz w tej szkole
              uczyc.. Pozniej P.O. uczyla pani Grzyb, w kanciapie obok sali od fizyki lezaly
              maski przeciwgazowe, kombinezony i inne rownie podejrzane rzeczy ;) Kiedys ktos
              z mojej klasy nawet sie w to przebral i biegal po szkole ;)
              Wspomniec tez trzeba o 'szefie' prowadzacym bar :)) Nie wiem, czy wlasciciele
              sie zmienili, ale osobiscie nie zapomne tych hot-dogow, w ktorych najlepsza
              rzecza byl ketchup ;)

A.
              • Gość: Adi Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 18:31
                Rzeczywiscie hot dogi byly THE BEST, a wlasciciel baru byl niezlym luzakiem.
                Czesto na okienku spijalismy u niego na zapleczu browar :D, ktory kupowalismy
                obok
              • Gość: Gustaw Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 10:25
                Ja
            • Gość: sweter Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.pl / *.sfc.pl 13.03.05, 11:14
              Ha, ha.... Dobre! Pan z czytelni (Pewnie chodzi o pana Jacka) z moją aktualną
              wychowawczynią :D :D MIGOTKĄ :D
          • Gość: Barone Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 17:33
            Podobno pan z czytelni (chyba Jacek mu było na imię) jest bratem Andrzeja Dubera.
        • Gość: luma7 Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.sanetja.pl 18.12.06, 20:11
          Pozdrawiam kolegę z klasy
      • Gość: Alpinista Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 11:02
        pozdrawiam rocznik `79 klasa LH a moja Żona rocznik `80 klasa F
        • Gość: Aen Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.03.05, 11:50
          Hmm.. Ten nick 'Alpinista'.. Marcin? :)

A.
          • Gość: ewa Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 13:57
            jak Marcin to buziaczki dla Ilonki :) i powodzenia ;)
            • Gość: Aen Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.03.05, 22:11
              Heh, a co z reszta naszej wspanialej klasy sie dzieje? ;)

A.
              • Gość: Gustaw Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 10:27
                A gdyby AEN jaki kontakt pozostawił :)
                • Gość: Aen Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.03.05, 13:59
                  Guucio :) Jak sie ma Joasia? :)
                  Hehe, a pani Zymek nie byla najgorsza, na maturze ustnej mam wrazenie, ze
                  wyciagala nam te oceny w gore jak mogla :)
                  Kontakt do mnie: aenyeth@amber.eu.org :) Moze w koncu uda sie jakies spotkanie
                  po latach zrobic kiedys ;)

A.
          • Gość: ilonka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 11:23
            Yes :) Alpinista to Marcin. Ja mysle ze koniecznie trzeba jakies reintegracyjne
            spotkanko zrobic :) Pozdrawiam wszystkich a tych którzy mnie pozdrawiaja -
            szczegolnie ;)
      • Gość: Gustaw Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 10:21
        :D Chyba będę jednym z niewielu którzy miło wspominają zajęcia z Panią Zymek, do
        tej pory zastanawiam się czemu wywoływała taki strach, ale chyba nigdy nie dane
        będzie mi tego zrozumieć> jeżeli chodzi o zajęcia językowe :D to po 4 latach
        edukacji nadal więcej umiałem z angielskiego wyniesionego z podstawówki niż z
        rosyjskiego (zółty=źółty ktoś kto tam był wie o co chodzi) i niemieckiego razem
        wziętych. Coś bym napisał negatywnego o JP z WF-u którego cień ciągnie się za
        mną do tej pory ( nie dawał sobie rady z młodzieżą szkoły średniej teraz myśli,
        że ze starszymi da sobie radę hehe :) ) Maty, Maty to się bałem i jak z
        polskiego można być dyslektykiem i innym jakimś to zapewne ja to schorzenie
        miałem z maty. Szczerze powiem wam, że wyjątkowo miło wspominam kobitkę od
        Ekonomi, Ekonomiki która po 4 latach sadystycznych podejść do ucznia na
        ostatnich zajęciach podniosła wszystkim bez wyjątku oceny i co nie często się
        zdrza zrobiła to z głębi serca, a przynajmniej miałem takie wrażenie. Co do mnie
        to nadal zajmuję się tym na co byłem skazany :D, ale co ważne mam z tego
        konkretne korzyści i strasznie lubię to robić. Pozdrawiam Wszystkich gorąco
        życząc Wesłoych Świąt. biuro@gkstudio.com.pl tak na wszelki wypadek. ps. Jak
        znajdę więcej czasu napiszę coś więcej
        • Gość: Olga Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 10:49
          Panie Prof. Zymek była moją wychowawczynią,.... bałam się jej panicznie na
          początku, ale potem przekonałam się, że to jest naprawde równa babka, nikogo
          nie skrzywdziła i była sprawiedliwa... a mnie bardzo pomogła
        • Gość: xtonyx Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 15:01
          JP pracuje teraz w traugucie
    • Gość: mia Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 23:21
      a kto pamięta jak się nazywała p.od arytmetyki gospodarczej co miała takie
      śmieszne teksty:ale masz plaże w zeszycie itp.
      a no i p.od ekonomii dziwnie się ubierała i czasem nosiła jakiś turban na głowie
      i zawsze buty na koturnach albo wysokie obcasy???kto mi przypomni???
      • Gość: Barone Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 23:51
        Od ekonomii była pani Pelc. Nazwiska tej od arytmetyki nie pamiętam, lubiła patrzeć się w sufit i mówić "Pokaż mi swoją działalność" :)

Pozdrawiam
        • Gość: Agniecha Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 212.87.240.* 13.03.05, 00:14
          Od arytmetyki to nie była przypadkiem p. Leśniewska? U nas na lekcji miała
          pewnego razu problemy żołądkowe i powiedziała, że to po tic-takach. Od tej pory
          nazywaliśmy ją pani tic-tak:)
          • Gość: Barone Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 10:55
            Tak jest, p. Leśniewska :)
            • Gość: sweter Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.pl / *.sfc.pl 13.03.05, 11:17
              Pani Leśniewska była genialna. Uczyła mnie tylko w pierwszej klasie, ale
              zapadła mi w pamięć. Jej powiedzonka, oceny z kosmosu i pająk Józio. I
              kalkulator, który rzekomo 'źle liczy'. Aktualnie chemii uczy pani Czajka i jest
              to jadna z najlepszych i najsympatyczniejszych nauczycielek w szkole.
              • Gość: she Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 14:00
                A p. Rozenfeld?? Czy nadal chodzi w bialych rajstopach pochlapanych
                blotem?:)))))
          • Gość: EWA Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.sfc.pl / *.sfc.pl 15.03.05, 21:31
            Hej,
            Witam wszystkich.
            A jeżeli chodzi o Panią Leśniewską, to proponuję trzymać za nią kciuki, walczy z
            chorobą.
            Spotkałam ją kilka miesiecy temu, jest dzielna,ale nasze kciuki jej na pewno pomoga.
            Pozdrawiam rocznik 80 i moja "babska" klase.
            • Gość: vennuussss Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 22:00
              co do P. Liberdy-Leśniewskiej to naprawdę jest kobietą ok. Młodsze roczniki nie
              pamiętają lub nawet nie wiedzą, że wcześniej uczyła nas chemii (4 godziny
              tygodniowo!!! 2 wtorek i 2 środa) i miała na jej punkcie bzika. Potrafiła
              rzucać w nas kredą, wyzywać od tępaków itp. Bezpiecznie było tylko w I rzędzie,
              bo pulpit zasłaniał ławki. Po wycofaniu chemii z Ekonomika zaczęła uczyć nas
              materiałoznawstwa ...i.....to była nasza słodka zemsta, ponieważ okazało się,
              że mamy większą wiedzę z tej dziedziny niż ona. Na lekcji graliśmy w karty, a
              jak p. Liberda z zaskoczenia coś nam zadała, to każdy bez większego problemu
              odpowiedział (nadmieniam, że była to już klasa III, a materiałoznawstwo na tym
              etapie to częściowo połączenie ekonomiki i ekonomii).Następnie uczyła nas
              ochrony środowiska. To też było ciekawe doświadczenie.... Ale przez te ostatnie
              2 lata naszej nauki przeszła znaczną metamorfozę i po części pisemnej pracy
              dyplomowej naprawdę pokazała drugą, dobrą stronę swojego charakteru...... Moja
              klasa wie, o co chodzi. Okazała się osobą, której można zaufać.
              Największą, wredną i paskudną babą w tej szkole była ta cholera od
              mechanizacji !!! Mój umysł na szczęście wymazał jej nazwisko z pamięci, ale jej
              paskudnej gęby nie zapomnę do końca życia. Ta kretynka w erze komputerów uczyła
              nas obsługi maszyn z lat 60-70 i klasyfikowała ucznia po wyglądzie. Za dobrze
              ubrany - no to już po nim. Robiła klasówki z 3 pytań, na które trzeba było
              odpowiadać jak idiota(należy wcisnąć klawisz x, następnie klawisz y.. itd.) i
              każde pytanie osobno oceniała. Zazwyczaj dostawaliśmy 2=, lub 1. I to w IV
              klasie, gdzie każdemu zależało na średniej na świadectwie maturalnym. Zero
              zrozumienia dla ludzi. My stresowaliśmy się obroną pracy dyplomowej w kwietniu,
              następnie za 2 tyg. maturą, a ta zero zrozumienia - dalej klasówki z obsługi
              durnych maszyn. Już mieliśmy pisać petycję do kuratorium, ale na szczęście ktoś
              się obudził i od następnego roku wycofali ten przedmiot. Wiem, że ta idiotka
              zaczęła uczyć informatyki. Współczuję tym, którzy musieli to przeżyć.

Pozdrawiam ludzi przebywających na terenie szkoły w latach 1989 - 93 !!!
              zarówno tych starszych, jak i młodszych.
          • Gość: kasiaS-Mmatura2000 Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 212.87.244.* 23.09.06, 21:33
            u nas na p. Leśniewską mówiliśmy "biedronka" bo w takim czerwonym swetrze
            chodziła, bądź też p. "sufitowa" bo gdy do nas mówiła to patrzyła w sufit ;).
            Powiedzonka faktycznie zajebiste miała, kiedyś do kumpelki ścierającej tablicę
            powiedziała: "zmocz tą gąbkę bo mnie zapylisz zaraz" :)
      • Gość: Mikado Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 20:57
        Od arytmetyki gospodarczej nie zapomne baby do konca zycia.Laliśmy z niej
        zawsze. Nazywała się Leśniewska!!!!!!!!!!!!!1
    • Gość: Ja kl.g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 19:36
      a jast ktoś z klasy G od pani Chłąd?? rocznik 80?
    • Gość: Dzyrafa Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.com / 213.199.204.* 13.03.05, 22:52
      Kalasa C, Pani Bechyne, maturka 2001- moze jakis zjazd absolwentów??
      • Gość: Pablo Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.03.05, 04:58
        Serdeczne pozdro dla wszystkich "ekonomistów".He, he... Ja jestem rocznik '82, maturka 2001, klasa D. Ekonomik był najlepszym okresem w moim życiu... a przynajmniej najweselszym :) Tęskni mi się za tymi czasami. Pozdrawiam rocznik 82
        • Gość: ewa Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 08:25
          widac po reformie sporo sie zmienilo. kiedy w 99 zdawalam mature nie bylo
          jeszcze ani chemii,ani biologi,fizyki i to byl jeden z powodow dla ktorych szlo
          sie do ekonomika :)
          • Gość: Barone Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 13:21
            Ja jestem rocznik '84, też nie miałem fizyki, chemii, biologii, a już rocznik po mnie miał.

W moim przypadku to też był jeden z powodów, żeby iść do Ekonomika.
            Nie wiem, czy to do końca dobry wybór, bo miałem ograniczony wybór kierunków studiów, bo prawie wszędzie jest fizyka.

Ale również bardzo miło wspominam te 4 lata.

Pozdrawiam
            • Gość: gwiazdka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 16:05
              ROCZNIK 82 miał fizyke! ale tylko klasa lh :) fizyka odbywala sie z p.Barszcz i
              trzebabylo miec 1zeszyt jako brudnopis, 1zeszyt do jednostek, 1zeszyt do zadan,
              1do zapisywania tematow! i ona sprawdzala te wszystkie zeszyty :)))))

PS. jest ktos moze z 82 z klasy lh????
        • Gość: Biedron Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 212.160.108.* 14.03.05, 13:14
          Dobra szkoła bardzo fajny okres wesoły. Czeste bóle głowy! Pozdro Klase E mgr
          Panicz:D
          • Gość: mia Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 23:22
            a ja pozdrawiam rocznik 83 jest tu ktoś dajcie znac!!! ;)
            • Gość: Biedron Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 212.160.108.* 15.03.05, 13:33
              Mia pozdro też rocznik 83:D:D
              • Gość: mia Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:54
                która klasa???kto był twoim wychowawcą???pozdro
                • Gość: epona Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:13
                  mia IV E, mgr Panicz :D
                  a Ty?
          • Gość: epona Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:12
            pozdro Biedron pozdro :D
        • Gość: Gosia G. Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 80.51.57.* 16.03.05, 14:28
          cześć Pawełku tu Gosia mi też się tęskni bardzoza ekonomikiem a szczególnie za
          naszą klasą i wychowawczynią Panią Błasiak. Złota kobieta.
    • Gość: absolwentka 96'(e) Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 09:34
      Ja natomiast pozdrawiam Wychowawczynię P. Barbarę Balas-Gąsior. Dzięki niej
      znam angielski. Poza tym zawsze potrafiła wysłuchać racji obu stron konfliktu..
      Pozdrowienia również dla P. Pachulskiej za całokształt :)
      • Gość: skrollan do absolwentki.... IP: *.arcor-ip.net 16.03.05, 10:48
        ....to chodzilysmy razem do klasy....bo ja tez jestem absolwentka ´96 i moja
        wychowawczynia tez byla p. balas-gasior....odezwij sie jesli jeszcze tu
        zagladasz :-)
        • Gość: absolwentka Re: do Skrollana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 15:11
          Cześć tu Ewelina, ale teraz już pod innym nazwiskiem. Pozdrawiam Cię kimkolwiek
          jesteś :)
          p.s. mogę wiedzieć kim?
          • Gość: skrollan Re: do Skrollana IP: *.arcor-ip.net 17.03.05, 18:38
            czesc, to juz wiem jaka ewelina :-).....ja jestem sylwia i tez juz pod innym
            nazwiskiem ;-)

jesli masz ochote pogadac o dawnych czasach odezwij sie na vindico@web.de
      • Gość: xtonyx Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 15:03
        pani Balas to w ogóle jest starsznie miła, taka ciepła kobieta, i mimo że ma z 55 lat co najmniej, to fajna jest z niej sztuka i mógłbym sie koło niej zakrecic jakby miała ze 25 mniej :) bo teraz to mogłaby chyba byc moją mamą ;)
    • Gość: Piotrek Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.pcz.czest.pl 15.03.05, 13:15
      ekonomik jest fajny chodze do niego od 10 lat i jest niezle
      • Gość: Mikado Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:08
        Jak to od 10 lat???????? Pracujesz tam czy jestes rekordzistą
        spadochroniarzem?:):)
        • Gość: on rocznik 81 niezle babeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:21
          ja powiem tylko tyle- zawsze krecila mnie P. Wieczorek, Kędzierska. siedziało
          sie wtedy w pierwszej ławie z kolegą co miał nr w dzienniku 38 :))))
          pozdro dla tych co kojarzą!!!
          • Gość: numer 38 Re: niezle babeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:23
            zgadza sie ... numerze 12 :) to co przeżyliśmy to nam nikt nie odbierze
            • Gość: nr 12 Re: niezle babeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:27
              a po szkole szlo sie na brioszke z super ludzmi!!!
              • Gość: EWA Re: niezle babeczki IP: *.sfc.pl / *.sfc.pl 15.03.05, 21:42
                no to witam numery 12 i 38:-)
                ja też uczestniczylam wtych slynnych brioszkach, bylo fajnie
                nigdy nie zapomne tamtych chwil
                a najlepsze jest to,ze nawet kiedy teraz sie spotykamy to zawsze mamy o czym
                gadac...tylko brioszek juz nie ma w naszym miescie:-(
                • Gość: nr 12 Re: niezle babeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:48
                  odezwala sie Pani Redaktor :)))
                  a jak nazywala sie ta gazetka???
                  • Gość: Ewa Re: niezle babeczki IP: *.sfc.pl / *.sfc.pl 15.03.05, 21:50
                    no, jak to? ska to pytanie?
                    KRACH oczywiście
                    znam takich, co probowali nawet biznes na tym zrobic :-)
                    • Gość: rocznik.81 "E" Re: niezle babeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 22:03
                      A pamiętacie Panią "Biedronkę" z szatni? Zawsze darła pyska że sie brudzi
                      posadzke! Że nie ma identyfikatora! brrrr :P
                      • Gość: Redaktorka Re: niezle babeczki IP: *.sfc.pl / *.sfc.pl 15.03.05, 22:10
                        melduje sie poslusznie
                        i wzywam caly sklad redakcyjny do stawienia sie na symbolicznych wspominkach
                        pamietacie cenzure, ktora nam stosowal Duber?
                        • Gość: rocznik.81 "E" Re: niezle babeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 22:16
                          Oczywiscie, cenzura cenzurą, ale czasem sie nie da :) kiedy na akademii przed
                          cala szkola paradujesz w ... bokserkach ze spodniami na kostkach :) P.Barszcz
                          nie patrzyla ... podobno :)
                          • Gość: Redaktorka Re: niezle babeczki IP: *.sfc.pl / *.sfc.pl 15.03.05, 22:18
                            ona raczej wolala na to nie patrzec...
                            • Gość: rocznik.81 "E" Re: niezle babeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 22:21
                              albo stanowisko jej nie pozwalalo, reputacja i te sprawy
                      • Gość: epona Re: niezle babeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:15
                        za moich czasow (`83) to byla po prostu BASKA;p
                        • Gość: rocznik.81 "E" Re: niezle babeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:47
                          Wlasnie chodzi o Baske :) Kiedys miala koszulke w grube czarne grochy,
                          nazwalismy ja "biedronka" i tak juz jakos zostalo.
                          • Gość: epona Re: niezle babeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 14:54
                            hehehehe
                            nieestety 2 lata pozniej chyba juz jej nie nosila:/ coz za strata;p
                • wredota1 Re: niezle babeczki 16.05.05, 18:20
                  pani Ewo pewnie M brioszki znajdziesz w Makro blisko twojego zamieszkania za
                  czasów ekonomika jest tam flerynka możesz nawet dostać odgrzaną.
              • Gość: nr 6 Re: niezle babeczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 00:49
                chyba was kojarze chłopaki nr 12 i 38
          • Gość: rocznik.81 "E" Ekonomik - niezła impreza :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:49
            Wychowawca P.Kędzierska :) - śle buziaka :* Systemy i statystyka P. Wieczorek -
            śle gorącego buziaka :* Matematyka P.Fils przez 3 lata, które miałem w jednym
            palcu, ostatni rok z P.Turbiarz >>teraz Pani Duber, tak? :)<< nic nie kumałem.
            WF z Saboczyńskim - człowiek guma. Operacje bankowe P.Kaleta - raz o mało nie
            potłukłem jej okularów, dostała z łokcia. Dobra była gazetka szkolna, haha,
            tydzień zajęć to pierwsza wychowawcza w poniedziałek i ostatni WF w piątek :)
            Reszta to było pisanie u Domagalskiego i pifko w Metro :)
            • Gość: rocznik.81 "E" Re: Ekonomik - niezła impreza :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:50
              Brioszka Brioszka ... pani Redaktor :) Buziak :*
              • Gość: Ewa Re: Ekonomik - niezła impreza :) IP: *.sfc.pl / *.sfc.pl 15.03.05, 21:53
                Pozdrowienia dla wszystich, co czytali Nasza gazetke
                a jeżeli nie czytali, to na pewno ludzie,ktorzy nad nia pracowali bardzo wiele
                zyskali
                takich przyjazni nie zdobywa sie latwo:-)
                buziaki dla Was :-)
                • Gość: rocznik.81 "E" Re: Ekonomik - niezła impreza :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:57
                  sie wie :) Gazetka szkolna, brioszki, a teraz po latach ... jestem z kobietą
                  rocznik 80 z "E" ... niezbadane są wyroki boskie :)
                  • wredota1 '80 "E" 16.05.05, 18:26
                    chciałabym tylko wiedzieć co się dzieje z moją kumpelą z czasów ekonomika
                    niestety bo się nam później z deczka drogi rozstąpiły chętnie bym walnęłą z
                    tobą jakieś piwko ale w knajpie a nia za czasów szkoły w bramie miałaś
                    specyficzne poczucie humoru Kamilko jak coś to daj znać Izabelka1980@interi.pl
            • Gość: rocznik.81 "E" Re: Ekonomik - niezła impreza :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:53
              Nie zapomnę smaku żurku w barze u Szefa kuchni. Szkoda że wyleciał z branży.
              Teraz można go spotkać pod NorthMarket'em z pifkiem. Równiacha. Pozdrawiam
              Szefie.
          • Gość: rocznik 81 Re: niezle babeczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 00:34
            oj Hamak
          • Gość: koleżanka Re: niezle babeczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 00:44
            oj damianku
    • mamawiktorki Re: "Ekonomik" na Augustyna. 15.03.05, 22:45
      Fajne to były lata na Augustyna ja jestem rocznik 78 z klasy p.Pelc jesli jest
      ktos z tego rocznika chetnie pogadam.
      Justyna
      jkupczak@adm.pcz.czest.pl
      • millii1 Re: "Ekonomik" na Augustyna. 16.03.05, 08:33
        Ja jestem rocznik 79,klasa E. Czy ktoś pamięta p. Kuszewską, była moja
        wychowawczynia na początku. Niestety z historii nigdy nic nie będę umieć bo
        zawsze pisaliśmy gotowce, żeby było ładnie. Matematyka z p. Flis - lekcje z nią
        to był koszmar. Pani Wieczorek zawsze nadęta i niedostępna no i kochana pani
        Wołek, którą serdecznie pozdrawiam.
        A może by tak jakieś spotkanie klasowe?
        • Gość: rocznik Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:53
          mili ty chodzilas do klasy razem z grubym i z maxem???
          • Gość: millii Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 16.03.05, 10:48
            Tak, a ty też?
          • Gość: Biedron Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 212.160.108.* 17.03.05, 18:26
            Mia klasa Pani Panicz rocznik 83 fajne klimaty:D Epona pozdro! Jestem po
            formacie klejnym.... już mnie strzela:D Może jakieś spotkanie klasowe??:D
            • Gość: epona Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 11:10
              hehehe Biedron jestem za;] ale znasz moje zdanie:D
    • Gość: Zuzka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:46
      ja tez tam chodziłam, tylko rok wczesniej (1996-2000)
      • Gość: nea Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 13:17
        mój rocznik to 81. wychowawczyni oczywiście p.Zymek, historię zapamietam do
        końca zycia (p.Dziubek0, to dopiero kobieta.jednak najmilej wspominam p. Kotule
        od niemieckiego - pozdrowienia dla niej!!!
        • Gość: Mikado Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:05
          Dziubkowa brrr zawsze próbowała wcisnąć nam swoje poglądy polityczne i zawsze
          twierdziła że posłowie to najbardziej zapracowani ludzie w Polsce a jak ktoś
          ośmielił się niezgodzić i wyrazić swoją opinię no to miał kłopoty na
          historii...Wieczorkowa-nadęty babsztyl, niecierpiałam jej wyniosła i dumna.Moja
          wychowawczynią była p.Kantor taka "ciepłe kuchy" nie zapiała się za bardzo w
          mojej pamięci-tyle że była,niezbyt nadawała sie na wychowawcę. Najcieplej
          wspominam P.Zdanowicz od polskiego-wspaniały nauczyciel i człowiek. Lubiłam tez
          p.Błasiak od prawa bankowego. Jestem z klasy "f".Pozdrawiam.
          • Gość: enormous Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.pl / *.sfc.pl 16.03.05, 17:14
            Kurcze.... za Waszych czasów to musiało być fajnie w tej szkole, a teraz??
            Boże... Liczę dni, kiedy w końcu dostanę świadectwo i będę mógł nagadać tym
            wszystkim beznadziejnym psorom (Dziubek, Kaleta, Grzyb, itp). Poraaaażka ;)
            • mamawiktorki Re: "Ekonomik" na Augustyna. 16.03.05, 17:27
              Jak ja chodziłam do tej szkoły to tez nie mogłam sie doczekac zeby ja skńczyc a
              teraz kiedy mam juz 27 lat niestety to chetnie bym tam wróciła.Wtedy były
              najlepsze lata mimo pani Flis która nie dawała życ.
              Pozdrawiam i szybkiego ukończenia.
              • Gość: AgnieszkaM Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 00:08
                Cześć Justynko, cieszę się że Cię spotkałam tu na fotum. Mam nadzieję,że
                wkrótce cała nasza klasa spotka się na jakiejś rocznicy razem z niezapomnianą
                p.Pelc. Jeśli tu zaglądacie - rocznik '78 klasa D - to piszcie do mnie na
                agnieszkam@nedpol.com. W przyszły roku nasze 10-lecie matury.
        • Gość: Judyta Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:07
          Czesc Wam!!!!
          No No musze Wam powiedziec ze za waszych czasow w ekonomiku to bylo super!!! Ja
          teraz tam chodze i zmienil.o sie doslownie wszystko!!! Jestem wq klasie 3 i za
          rok pisze mature. Wielu nauczycieli ktorych wyumieniliscie niestety juz nie ma.
          Nawet wlasciciele baru sie zmienili... Juz nie mozna uciekac tylnym wejsciem
          baru... :( Ale cale szczescie poczucie humoru co niektorych nauczycieli nadal
          pozostaje konkretne:)
          Pozdrowiam.
          Judyta
          • Gość: sweter Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.pl / *.sfc.pl 16.03.05, 17:19
            Judyta z klasy 3? Się znamy:)
            Co do poczucie humoru, to masz racje, niektórym jeszcze pozostało;)
          • Gość: Mikado Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:14
            Nic się nie martw kiedys-pare latek po maturze i tak bedziesz wspominać.Jak ja
            tam chodziłam to też nie zawsze było tak słodko, wkurzałam sie i przeklinałam
            nieraz ale z perspektywy wspomnienia mam fajowe, przede wszystkim dlatego że
            miałam fajną klasę no i nie dawaliśmy się belfrom a raczej dawaliśmy im nieżle
            popalić czasami...:):)
            • Gość: Mikado Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:16
              Szczerze mówiąc zakładając ten wątek nie liczyłam że tyle ludzi się
              odezwie.Super i Dzięki....:):)
              • Gość: 4aNajlepsza;) Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:19
                pozdro wielkie dla Baśki szatniary i dla Dubermana(nie pozdrawiam mgr
                sUMLINSKIEJ bleee)
                • Gość: she Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:45
                  A wlasnie Baska - szatniara :)))))Qrcze ona kiedys nawet dostala dyplom za
                  wzorowa prace :PPPPPPPP To jest kobitka nie do zdarcia!!Pozdrawiam wszystkich
                  bylych i obecnych uczniow "ekonomika":))
                  • Gość: rocznik.81 "E" Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:50
                    A po wybudowaniu nowych szatni przechrzcili ja na "Baske z Alcatras":P
                    Pozdrawiam wszystkich powiazanych z Ekonomikiem, a szczegolnie tych, z ktorymi
                    pisalem mature.
                    • Gość: Judyta Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 23:04
                      A no dokladnie Judyta z 3... Znamy sie hmm...?Sweter to kto Ty taki?

A tak w ogole to co sie dzieje z pania szatniarka Basia!!!!Cos zaniedbuje nas
                      ostatnio. Teraz w podziemiach kroluje pani ruda:)
                      • Gość: Judyta Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 23:10
                        aaaa juz mi sie przypomnialo sweter z 3c??Wydaje mi sie ze sie nie myle...
                        Pozdrowienia
                    • Gość: Olga z "A" Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:28
                      hehe Baśka była dobra!!
                • Gość: Barone Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 13:08
                  Wiem, że to ty Maciek. Nie musiałeś mi wklejać na GG moich wpisów :)
        • Gość: kasiaS-Mmatura2000 Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 212.87.244.* 23.09.06, 21:40
          kim jesteś?? bo ja też byłam u p. Zymek, oczywiście klasa "a"
      • Gość: Veilchien Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:25
        Zuzka ja też w latach 1996-2000 :) w której byłaś klasie?
    • przewodnik8 Re: "Ekonomik" na Augustyna. 17.03.05, 11:51
      Rocznik '80 wychowawczyni p.Tkocz -matematyka polski -pPigon ,ekonomika p
      Tokarz ,rachunkowosc Tabaka,fizyka Beresniewicz,Rosyjski -Skubis,ekonomika Pelc
      tylko ,ze wtedy nazywala sie inaczej ,bo slub brala pozniej .Te jej slynne
      apaszki na glowie i smieszne fryzury,ale ogolnie bez zastrzezen -mila kobieta.A
      i jeszcze od prawoznawstwa -Krawiec -taki mis.Jeszcze byla p Jurkowska chyba od
      historii ,ale to juz tyle lat ,ze nie pamietam.Pozdrawiam klase lll3 czyli
      trzecia trójkowa .Kto jest z tej klasy?
      • Gość: ilona Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 14:39
        P. Beresniewicz od fizyki? Ona jest polonistką, chyba ze sobie dorabia :)
        • przewodnik8 Re: "Ekonomik" na Augustyna. 17.03.05, 14:52
          Pan Beresniewicz jest mezem pani Beresniewicz ,ktora w tym czasie nazywala sie
          Nawrot.Dopiero pózniej zostala pania Beresniewicz.Ale ja mature zdawalam w 1980
          roku jak napisalam wczesniej ,wiec ktos kto do szkoly chodzil pozniej tego nie
          wie lub nie pamieta.
          • Gość: ewa Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 15:22
            ale ten czas leci !!!!!!! juz 6 lat od studniowki minelo .......
            • marysia333 Re: "Ekonomik" na Augustyna. 17.03.05, 18:07
              A od mojej 25
              • Gość: madzialenka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 15:55
                cześć. a ja pisałam maturkę w 96r. moją wychowawczynią była p. Chluska
                bllllleeeee:(. pan Duber dopiero co zaczynał swoje podrygi w tej szkole,a z
                tego co tu czytam to nieźle mu idzie do tej pory...:) pozdrawiam p. Pachulską,
                którą zawsze dało się odpowiednio "urobić". pozdrawiam też kobietę z sercem na
                dłoni - panią Wołek, która jest teraz chyba dyrektorem tej szkoły. miło też
                wspominam p. Barszcz i śmiać mi się chce nawet teraz z jej "cichobiegów", które
                było słychać aż na drugim piętrze. może znajdzie się tu ktoś z mojej dawnej
                klasy? odezwijcie się. ... papa
              • Gość: madzialenka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 16:08
                zagląda tu może Gosia z mojej klasy?urwał nam się kontakt a chciałabym z nią
                sobie pogadać... i pozdrowienia dla Ewelinki z "e".
                • Gość: Ewelina Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 17:32
                  Dziękuję za pozdrowienia :-). Nawet wiem, która Madzialenka mnie pozdrawia.
                  Więc ja też pozdrawiam całą "c" no i oczywiście moją "e".
                  (skarb77@poczta.onet.pl)
        • Gość: Ola Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.09.05, 13:31
          Nie masz racji,od fizyki był jej mąż,pan Bereśniewicz
    • Gość: Wojtek Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 10:43
      Ekonomik na Augystyna hmmm...szczerze powiedziawszy, to niezbyt dobrze
      wspominam to miejsce. Nauczyciele bez poczucia humoru (no może oprócz paru
      osób), zadufani i zapatrzeni w siebie. Na czele z tą pseudo romantyczną duszą
      Zdanowiczową, która w rzeczywistości była zawistna i fałszywa. Chodziła
      wiecznie ubrana w jakieś ciemne ciuchy i usypiała nas na swoich lekcjach. Nie
      wiem czy brak jej było odwagi, żeby podnieść ton głosu, czy może bała się, że
      się przewróci i potłucze jak jakaś porcelanowa lalka. W ogóle nikła ilość
      nauczycieli była gotowa do jakichkolwiek zmian. Nie wiem czy byli już na to za
      starzy, czy może mieli przerośnięte ego i uważali, że ich system nauczania jest
      za dobry by móc coś w nim zmienić. Również młodzież była jakaś bezbarwna. Nikt
      nie nosił ciekawych fryzur, kolorowego ubioru czy może jakichś innych
      śmiesznych gadżetów. Może ludziom brakowało fantazji, a może odwagi by móc
      posmiać się z samego siebie i ogólnie się pośmiać. Gdyby nie parę pozytywnych
      osób jak choćby pani Basia, czy moi koledzy to chyba bym tam umarł z nudów.
      • Gość: Mikado Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:35
        Uważam że Zdanowicz to jedyna osoba z duszą w tej szkole. A tobie jak sie tak
        nudziło to trzeba było coś wymyślić , zmienic , zrobić...Mnie i mojej
        klasiie "f" raczej się nie nudziło:).
      • Gość: Mikado. Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:42
        Basia to pozytywna osoba??????????? A w którym momencie kiedy darła ten swój
        ryjek bez opamiętania o każdą głupotę? To to jest dla Ciebie rozrywkowe i
        pozytywne? Pewnie najbardziej bawiło Cie to wtedy kiedy darła sie na kogoś
        innego...Tej babie zadna siłą nie dało się nic wytłumaczyć.Jak drewniany
        kloc. A Zdanowiczowa was usypiała bo nie rozumieliście co do was mówi-
        podawała wam po prostu zbyt dużą dawkę do przemyślenia i nie nadążaliście
        przetrawiac. Poza tym wszyctko było takie bezbarwne bo wszyscy liczyli na to ze
        taka wybitna indywidualność jak ty potrz ąśnie całym tym szkolnym światkiem i
        nastanie złota era. No cóż -zawiodłeś cały ekonomik...:):)
    • Gość: ona 82 Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 21:30
      pozdrawiam rocznik 82 a szczególnie klase G:) Wspomnienia miłe, ale jak dobrze,
      że nie muszę tam wracać...
      • Gość: Wojny Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:47
        Ja tez chodziłem do ekonomika.Ale dawno dawno temu....:)
        • Gość: bart Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 00:31
          Witam:)
          Mój rocznik to 79 a ekonomik to dziwne czasy. Wiele radosci ale równiez
          porażki. Szczególnir tych którzy mineli sie z powołaniem...;) Klasa F, kierunek
          bankowość. Niezapomniane lekcje u p.Kalety, stukot dyr.Barszcz,szefuncio z baru
          i hot dogi na kreche:) Tyle wpisow i ani jednego pozdrowienia dla p.Lorenta. Ja
          to w takim razie naprawiam i pozdrawiam serdecznie w imieniu swoim i mysle
          całej reszty zdroworozsadkowych bankowcow z F klasy:). Do zobaczenia gdzies na
          piwku panie profesorze. Klimat w szkole za moich czasóe był momentami nie do
          zniesienia. Naloty na ubikacje,tarcze, identyfikatory,obuwie zmienne,akademie
          (tu pozdrowienia dla Łukasza Brysiaka) ale z perspektywy czasu to wszystko jest
          fajna całoscia. pozdrowienia dla całej szkoły.
          • Gość: licealistka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.d.ae.katowice.pl 22.03.05, 12:46
            aż miło było poczycać i pośmiać się...znów:)
          • Gość: gonia Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.03.05, 12:48
            Jak czytam wasze wypowiedzi to wydaje mi się że chodzi o zupełnie inną szkołę.
            Ja też chodziłą do niej, matura w 92 roku i to był zakon żeński. W pierwszej
            klasie granatowe fartuchy, tarcze, obuwie zmienne i nauka na drugą zmianę,
            dosłownie. Pamiętam że w środę miałam do szkoły na... 15:05. Fartuch
            obowiązkowo musiał mieć bieluśki kołnierzyk, bo pani dyr. Przewratil
            robiła "naloty" i sprawdzała. Moją wych. była p. Liberda-leśniewska - chemia,
            mata - Tkocz, polski- Pigoń, fizyka-Barszcz, informatyka-Chluska, ruski -
            Korzonek, iemiecki - Kmieć a potem Brick, PO-Kosmala, historia -Kuszewska,
            geografia-Kocik, ekonomia-Micińska iwiele innych których nie pamiętam. Dla co
            niektórych prehistoria. Zazdroszczę tym co mają miłe wspomnienia z ekonomika,
            ja mam takie sobie. Pozfdrawiam, jak sobie coś przypomnę to się dopiszę
            • Gość: pyskata Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.nhs.uk 22.03.05, 15:58
              Czesc,

Matura 89, klasa p Barszcz - jest tu ktos? Prosze o kontakt na:

anna34london@hotmail.com

Pozdrowka wszystkim.....

• Gość: vennuusss Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 15:49
              Hej,
              ja chodziłam w latach 1989-93 . Nie przesadzajmy z tymi mundurkami w tych
              latach . Owszem, p. Barszcz goniła kogo mogła za ubiór, obuwie, makijaż (prawie
              niewidoczny), pomalowane paznokcie i oczywiście jej kontrole na lekcjach. Ale
              było super - po to były nakazy, aby je łamać i było super - to ukrywanie się
              przed p.Barszcz na przerwach, kontrole tarczy przy wejściu do szkoły itp.
              aaa Pamiętacie Dudka tańczącego tylko "owczej" skórze !!!!
              Moją wychowawczynią w tych latach była p.Kuszewska. Wredna baba. Ogólnie
              wspominam szkołę bardzo fajnie. Co prawda babiniec, ale mieliśmy kilku
              rodzynków.... no i oczywiście samochodówka na Augustyna. Tam chłopców było do
              wyboru i koloru !!
              Czy Ekonomik nie organizuje już żadnych rocznic? Pamiętam, że chyba w 1991 lub
              92 była wielka impreza i full absolwenów.
              • Gość: sandzelas Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:52
                TAAAAAAAA DUDEK W OWCZEJ SKÓRZE TO BYŁO NIEBYWAŁE WYDARZENIE< DO DZIAISAJ PAMIETAM TĄ "AKADEMIE". iSTNY CYRK :-). JEDNK TO BYŁY NIEZAPOMNIANE CZASY
          • Gość: A Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 212.87.240.* 22.03.05, 18:16
            Ja też pozdrawiam p. Lorenta!!!! bardzo fajny gość:)
      • Gość: "G" ' 82 Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 20:04
        Było, minęło i dobrze, że nei wróci. Pozdrowienia dla wszystkich z "G" rocznik 82
        • Gość: IV G do G Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 11:43
          Nie bylo tak zle. Po 4 godziny z Rozia niezly maraton. Dobrze ze siedzialem w
          ostatniej lawce.
          • Gość: ona 82 Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 21:41
            Który z Was siedział w ostatniej ławce, nie mogę sobie przypomnieć:P Ja
            niestety pierwsza ławeczka:( źle wspominam takie "maratony".
    • Gość: IV G Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 11:36
      Ja tez chodzilem do Ekonomika w tych samych latach. Klasa G. Fajnie było.
      • Gość: Adi Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 14:26
        a kto tam teraz WF-u uczy ?. Za moich czasow to byla moja wychowawczyni mgr
        Pałęga oraz Saboczynski i Poradomski potem jeszcze byl Cykowski
        • pyskata36 Re: "Ekonomik" na Augustyna. 23.03.05, 15:32
          Zakon żeński - potwierdzam. U mnie w klasie byl jednak jeden (JEDEN) chlopczyk -
          Stefan, czytasz to biedaku? Jak czytasz to sie odezwij.

Moją wych. była p. Barszcz - fizyka.
          angielski - Balas,mata - Tkocz, polski- Pigoń, ruski - Skubis
          PO-Kosmala - czyz to nie bylo piekne? "VIKTORIA" hehehehehe

Nie pamietam innych nazwisk.

Co do w-f to o ile wiem Macius tam dalej meczy ludzi a reszta?

No to jak, jest ktos z mojej starej klasy tutaj?

Marura 89, wychowawca Barszcz.

anna34london@hotmail.com
    • Gość: lawinia Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 24.03.05, 10:03
      matura96. wychowawczyni p. Flis. pozdrawiam cały rocznik 1977
      • Gość: Dorota Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 11:40
        a co sądzicie o p. Hetmańczyk? jakie wspomnienia?
        • pyskata36 Re: "Ekonomik" na Augustyna. 27.03.05, 14:28
          do gory
      • wredota1 Re: "Ekonomik" na Augustyna. 16.05.05, 18:00
        ty lawinia nie dosyć że znam cię z ekonomika to jeszcze wiem kim jesteś i co
        robisz jak tu zaglądniesz to daj znać bo napewno zakapujesz kto ja nie
        podpowiadam papatki
        • Gość: lawinia Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 17.05.05, 08:33
          skąd mnie znasz?? mała podpowiedź?
    • Gość: abc Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.arcor-ip.net 30.03.05, 13:52
      • Gość: ReMail Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:09
        Ja jestem rocznik 1980, klasa a, wych. pani Olbinska, czy ktos pamieta
        Glucholazy? oraz jedynego profesora - pana Makowke?
    • Gość: Landryn Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 22:48
      Ja smigalem do ekonomika w latach 2000-2004 serio moj rocznik rozkrecil ta bude to co sie dzialo na poczatku naszych dni w tej szkole to byla parodia moze dlatego ze wtedy dyrektorem byla P.Barszcz i wszyscy jak ja widzieli stawali na bacznosc zawsze jak starsi nie nosili obuwia zmiennego to bylo slychac na caly korytarz 4h a gdzie ma obuwie na zmiane :D nie pamietala imion ale znala prawie kazdego z ktorej byl klasy,Mnie na poczatku uczyla fizyki o matkooo a mielo jej nie byc tak samo jak chemii daltego poszedlem do ekonomika,pierwszy rok fizyki z Pania Barszcz i mialem duze watpliwosci jak i cala moja ekipa czy zdamy,ale pozniej juz bylo coraz lepiej fizyka z Panem Lorentem pamietam jak sie zapytal tylko kto zdaje ja na maturze heheh wszyscy jednoglosnie odp.ze nikt i caly rok laby kurcze teraz co niektorzy sie mecza na studiach ale to byly uroki... Moja klasa chyba byla dosc specyficzna jezyka polskiego uczyla nas co roz to inna osoba Pigon,Beresniewicz,Zdanowicz az sie balismy ze w koncu nas nikt nie doporowadzi do matury :D Z mata bylo podobnie jesli ktos znal P.Makowke"Maki" wie o co chodzi on znami tez dlugo nie pociagnal slyszelismy zawsze tekst "Jak ci sie nie podoba to papiery i von z tej szkoly!!" to byl facet ale mial slabosc do .... i przyszla kryska na niego,P,Sumlinska mile wspominam duzo nam pomogla,P Rozenfeld nazywana przez nas "Rozi" lub "piotrus pan" to za jej wyglad biale rajstopki szkocka sukienka i wlosy w kok,oj rachunkowsc to mi wpoila i to bardzo dobrze :DMoglbym tak opowiadac bez konca o reszcie ale godna poswiecenia uwagi jest P.Basia jak druga mama nie kazdy z nia mial tak dobrze ale niektorzy z mej klasy mieli z nia uklady co pozniej sie przelozylo na maturze :DPozdrawiem Cie WOJTEK Duzo osob mi mowi ze teraz zrobilo sie chamstwo w tej szkole i po naszym odejsciu nie jest juz to samo....
      • Gość: w tym roku maturka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 23:05
        z tego co czytam to faktycznie byla to barwna szkola :D
        a teraz jest parada tlenionych lal barbie, rozowych landrynek i puszczalskich
        panienek, ktore nie wiedza ile to 2+2 ....
        POPROSTU ZENADA!!!
        a z roku na rok gorzej...
        wogoe to co poniektort epaniusioe to juz chyab gole beda chodzic, bo teraz
        wiecej odslaniaja niz zaslaniaja tymi skrawkami materiału... no coz... gdyby
        jeszcze mialy co odsłaniac...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka