Dodaj do ulubionych

Jakie LO wybrac?

IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 28.05.05, 08:58
stroje przed trudnym wyborem LO. Z egzaminu licze na jakieś trochę ponad 50pkt. Moje oceny to mniej więcej:
Matematyka 4
Informatyka 5/6
Polski 4
Chcialem isc na Matematyczno-informatyczny ale nie wiem czy sie dostane. Gdzie isc z takimi ocenami i wynikami z egazminu?
Obserwuj wątek
    • Gość: axwell Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 09:49
      Mysle, że z raczej dostaniesz sie do Samorządowki, Żeromskiego. Gdybyś miał
      troche wiecej punktów mogłbys probować Dąbrowskiego ale tam o ile się nie mylę
      przyjmują od 120 pkt. pozdrawiam
      • Gość: LO Re: Jakie LO wybrac? IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 28.05.05, 16:21
        dzieki za odpowiedz tak myslalem zeby isc do LOS 8:D
        • Gość: Marzena Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 21:37
          A moze na Rejtana?podobno super liceum albo Kopernik??????
          • Gość: ola Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 12:03
            ucze sie na Rejtana, nauczyciele wymagajacy ale szkoła super, trzeba się uczyć;
            nie mogę powiedzieć, że nie, ale na korepetycje już nie trzeba chodzić. Cześć!!!
    • lookas.prv.pl Re: Jakie LO wybrac? 28.05.05, 21:48
      Ja skończyłem profil matematyczno-informatyczny w Zespole Szkół
      Samochodowo-Budowlanych. Mam stamtąd super wspomnienia :-)

Nie wiem od ilu przyjmują, bo mnie te punkty nie dotyczyły jeszcze.
      Info: www.zssb.ids.czest.pl

----------------------------------------
      www.lookas.prv.pl
      • lookas.prv.pl Re: Jakie LO wybrac? 28.05.05, 21:49
        Shit, wchodź bez 'www', tzn zssb.ids.czest.pl :-)

----------------------------------------
        www.lookas.prv.pl
        • Gość: axwell Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 22:10
          Do Kopernika napewno Cie nie przyjmą z takimi ocenami i z 50 pkt z egzaminu. Ja
          się wybieram do Traugutta na francuski profil. Jesli ktoś tez ma zamiar tam
          isc to piszcie :)
    • malibu90 Re: Jakie LO wybrac? 28.05.05, 22:37
      Żeromski?
      • Gość: zenon Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 21:36
        Ja mam zamiar iść na profil ekonomiczny w Traugucie. Trza się było uczyć, teraz
        w zawodówkach zgnijecie buuuahahahahaha
        • john_fontane Re: Jakie LO wybrac? 30.05.05, 06:32
          Wiesz jest takie powiedzenie, że z wielką dupą wejdziesz wszędzie, ale z wielką
          mordą nigdzie... i tego Ci życzę. Poza tym Traugutt to obecnie już nie jedna z
          lepszych szkół, ale placówka usilnie próbująca utrzymać się w mentalności
          ludzkiej jako dobra - co im sie nie udaje zbytnio.
          • Gość: www.jaskola.pl Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 12:51
            Trucno się zgdozić. Od pięciu lat w rankingach na 2 pozycji za Norwidem!
            • Gość: jakas laska Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 21:32
              a majac ok 120 pkt co proponujecie ? mam isc do gorszego liceum czy lepszego ?
              piszcie swoje opinie... chcialabym traugutta.. na scisle profile, co wy na to ?
              • Gość: zenon Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 21:39
                Heh, możesz próbować, opinie o tym, że trzeba mieć minimum 150 ptk są mocno
                przesadzone, ode mnie tylko ja jako laureat mam wstęp wolny (normalnie miełbym
                ze 130-140) a kumpel z klasy ze średnią 5,5 będzie miał ze 145 jak se liczył.
                Najlepszy wynik z przeciętnej gimnazjalnej klasy.
                Bardzo uogólniając: Tani przeciętnie porządny wynik to 70 ptk z egzama z 50 za
                świadectwo. Reszta to osiągnięcia dodatkowe.
                • Gość: jakas laska Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 12:52
                  no wlasnie.. licze na 70 pkt z exama i ok 60 pkt za swiadectwo... z egzaminu
                  niewiem czy wiecej bede miec czy mniej.. ale z paskiem na pewno
                  (swiadectwo) :) co mi doradzicie ? chcialam zlozyc do norwida,traugutta i
                  jeszcze jakiegos.. jakiego mi 3 doradzicie ? pewniaka jakiegos.. czy
                  zaryzykowac? pliss odp :)
                  • Gość: Aśka Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 14:34
                    Napisze wam od ilu pkt. przyjmowali w zeszłym roku :
                    słowacki-125, traugutt-123, biegański-119, sienkiewicz-138, mickiewicz-105,
                    dąbrowski-87, samorządowe-77, norwid-138, zs.reymonta-43, zs.sam-bud.-90,
                    żeromski-86, ekonomik-80, anders-60. jest to oczywiście minimalna punktacja z
                    jaką można się było dostać. ja liczę na ok.130pkt. i wybieram się do
                    biegańskiego. co o nim sądzicie?? myslę że trochę wam pomogłam tą punktacją.
                    pozdrawiam i życzę powodzenia przy wyborze szkoły :)))
                  • Gość: absolwentka Re: TYLKO HERBERT na Rejtana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:35
                    super szkoła bez korek pozdrawiam
            • Gość: xbf Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 14:36
              Trudno brac rankingi na powaznie ...
              • Gość: werka :) Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 14:47
                no wlasnie.. nie musi byc w tym roku identycznie... ale do bieganskiego nie
                chce isc.. 130 pkt.. ehh, chyba wy wszyscy macie teraz maly stresik.. jak oni
                mogli nam zrobic egzaminy tak wczesnie i tak pozno wyniki.. w ogole to sie do
                wakacji bedzie ciaglo, jeszcze caaly miesiac... a wy ile macie pkt i gdzie
                idziecie ?
                • Gość: werka Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 14:52
                  aha... pomylilam nicki, wpisywalam sie pod nick wczesniej: jakas laska..., a co
                  do punktacji... troche sie boje tego wszystkiego, z resztą wszyscy sie boją
                  tego że nie wiedzą jak bedzie, moze jest ktos kto tez wybiera sie do
                  renomowanego liceum?? ile macie pkt?? niekoniecznie renomowany jest lepszy..
                  ale starsze szkoly mają starszych i dobrych nauczycieli.. a to tez sie liczy.
                  ok, to czekam na wasze wpisy. pa :)
                  • Gość: axwell Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:48
                    Ja ide do Traugutta. Licze na 140 pkt (około 75 egzamin +66 świadectwo) , myśle
                    że to mi w zupełności wystarczy. Składam jeszcze do Sienia i Słowaka.
        • Gość: Aśka Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:27
          Gość portalu: zenon napisał(a):

> Ja mam zamiar iść na profil ekonomiczny w Traugucie. Trza się było uczyć,
          teraz
          >
          > w zawodówkach zgnijecie buuuahahahahaha

zenon nie każdy musi byc tak zdolnym i inteligentnym pawianem jak ty!!!
          są jeszcze ludzie dla których liczy się coś więcej niż nauka. i co skończysz
          takiego trauguta i pójdziesz na studia, bedziesz kuł jak głupi a potem będziesz
          latał z mopem pomiędzy regałami w TESCO bo nigdzie nie bedzie dla nikogo pracy.
          nieważne do jakiej szkoly się idzie, ważne są późniejsze efekty. jeśli nie masz
          znajomości przy podejmowaniu jakiej kolwiek pracy to znajdujesz sie w takiej
          samej sytuacji jak ten co skończył zawodówkę. także nie wiem czy warto....
          pozdrawiam i na przyszłość nie obrażaj tych co wybrali w życiu inny poziom
          nauczania niż twój bo nikt nie jest doskonały :)
          • lookas.prv.pl Re: Jakie LO wybrac? 01.06.05, 20:24
            Mądrze piszesz :-)
            Ludzie ślepo biorą udział w "wyścigu szczurów" zapominając co się tak naprawdę
            liczy. Mój znajomy uparł się na naukę w Norwidzie, bo zachwalał jej pozycję w
            woj. śląskim. No i co? Dostał się na studia i wyleciał po pierwszym semestrze.
            Więc to jaką szkołę skończysz nie ma znaczenia - znaczenie ma to co masz w
            głowie - bo każdy człowiek komu zależy na wykształceniu i doświadczeniu potrafi
            się kształcić i rozwijać we własnym zakresie.

Osobiście pchanie się do "renomowanej" rękoma i nogami tylko dlatego, że jest
            "renomowana" uważam za przejaw jakiejś desperacji.

Pozdrawiam przedmówczynię ;-)

---------------------------------
            www.lookas.prv.pl
          • Gość: zenon Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 20:50
            Może częściowo masz rację, ale nie wmówisz mi, że zawodówka jest lepsza od
            porządnego liceum. Owszem nie jestem głupi i nie zamierzam marnować się w
            szkole do której idą same nieuki, a mój post był odpowiedzią na posty ludzi
            którzy mają po 120 ptk i liczą na dostanie się do dobrego licka.
            • Gość: Aśka Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:14
              oczywiste jest to, że nikt kto jest inteligentny nie złoży podania do
              zawodówki, bo się tam zmarnuje, ale są tacy, którym się nie powodzi w życiu i
              muszą ją wybrać. uważam, że nie należy trepować takich ludzi, i masz zenon
              rację, że są takie przypadki, które pną się jak najwyżej z lichymi wynikami co
              uważam za głupotę. zauważyłam również, że przez ten wybór szkół każdy z mojego
              otoczenia głupieje tzw. "wyścig szczurów". pozdrawiam wszystkich i rozmówcę
              lookasa :)))
              • Gość: zenon Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 08:58
                Ni mniej ni więcej o to mi chodziło. Mam trochę inny sposób wyrażania tego o co
                mi chodzi :P
                pozdrawiam
    • Gość: Agacia Żeromski!!!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:06
      Ja proponuje Żeromski:)naprawde super szkoła!!!Nauczyciele nie sprawiajacy
      wiekszych klopotow(oczywiscie sa rowniez Ci bardziej wymagający-jak wszedzie)
      Ogolnie w szkole panuje miła atmosfera no i szczerze powiedziawszy nie trzeba
      zakuwac tak jak np w norwidzie czy koperniku.Jest profil
      informatyczny-przynajmniej był jeszcze 2 lata temu:)A maturka w Żeromskim
      zupełnie bezstresowa:)Ja mam same pozytywne wspomnienia:)POLECAM !!!pozdrawiam i
      zycze trafnego wyboru:)
      • Gość: zenon Re: Żeromski!!!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:11
        No ja tam akurat się nie stresuję, ale moi kumple się trzęsą ;);) hihihi
        • Gość: werka Re: Żeromski!!!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:59
          macie ludzie racje... ja bede miec ok 130 pkt a to tylko dlatego ze mnie stres
          zezarl na egzaminie, co powiecie na to ze jak przyszlam do domu okazalo sie ze
          te zadania umialam zrobic ?? zalamalam sie troche,szczerze mowiac, ale w sumie
          nie jestem wcale taka glupia, chcialabym isc do dobrego liceum ale sa male
          szanse, to co mam zlozyc do zawodowki ? a noz mi sie uda i dostane sie do
          traugutta, a potem bede sie uczyc i z teorii wyniose duzo na przyszlosc, chce
          by uczyli mnie tylko dobrzy starzy nauczyciele, dlatego dobre są renomowane
          szkoly bo w tych nowych (niemowie ze w kazdej) są nauczyciele mlodzi a
          niektorzy z nich nie wymagają zbyt wiele.. co o tym powiecie? mozecie uznac ze
          nie mam racji, ale w koncu liczyc sie to co umiesz a nie to co masz zapisane
          gdzies tam na swistku papieru, te pkt sa troche zaklamane, egzamin jest ten
          sam, a co jesli ktos mial np temp 39 stopni i sie nie mogl skupic? ... odp na
          to pytanie, mam 130 pkt - wybieram dwa renomowane licea i jednego pewniaka,
          zaryzykuje..a noz mi sie trafii..
          • Gość: X Re: Żeromski!!!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 09:13
            Powiem ci szczerze, że sam miałem zamiar zrobić w ten sposób, że składam do
            2-óch porządnych szkół i jednej nędznej. Oczywiście jak dowiedziałem się, że
            mam wolny wstęp wszędzie to się to mijało z celem, po prostu złożyłem podanie
            do jednej klasy. Ale generalnie twierdzę że dobrze robisz. Jest też drugi
            sposób. Z podaniem załączasz kopertę i idziesz gdzie ci się podoba. Tylko, że
            potem są klasy gdzie masz osoby co miały 30 ptk z egzaminu i same dwóje i tróje
            na koniec. W takim przypadku to się w ogóle mija z celem, ale w twoim wypadku
            koperta może być dobrym rozwiązaniem. Oczywiście jeżeli nie będziesz mieć kaca
            moralnego, że zabierasz miejsce komuś lepszemu. Decyzja należy do ciebie...
            • Gość: zenon Re: Żeromski!!!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 09:15
              Sorki, znowu się wyżej krzyżykiem podpisałem :p
              • Gość: werka Re: zadnych kopert.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:12
                moze i bym chciala bardzo sie dostac do dobrego liceum ale nie wpadloby mi do
                glowy to bym komus dala w lape i dostala sie gdzie chce... wiesz, dobra ucze
                sie w miare dobrze ale nie chce zajmowac komus innemu miejsca.. zrobie tak ze
                zloze do dwoch porzadnych i jednego pewniaka, trudno najwyzej sie nigdzie nie
                dostane jak sie okaze ze do tego "pewniaka tez sie nie dostalam" pojde do
                gorszej.. ( no wlasnie i tu mozna znowu dyskutowac czy szkoly mniej renomowane
                są gorsze) wiec pojde do tej innej szkoly i bede zla na siebie po czym mi
                przejdzie i jakos sobie poukladam zycie, w sumie to nie jest moje marzenie ale
                przynajmniej nie bede miala na sumieniu tego że ktoś sie nei dostal, poza tym
                gdybym sie nawet dostala do tego jednego porządnego... mialabym wlasną
                satysfakcje że sie tam dostalam a nie z powodu lapowki.. a co bys ty zrobil na
                moim miejscu ? chyba bys nie dal lapowy ? odp :]
                • Gość: Aśka Re: zadnych kopert.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 17:25
                  masz 100 % racji werka. też bym nie dała dyrkowi w łape. licze się z tym, że
                  nie jestem wybitną ucznnicą i będę się cieszyła z tego co będzie. źle bym się
                  czuła gdybym wiedziała, że ktoś naprawdę zdolny i inteligentny nie dostał się
                  do porządnej szkoły przez to, że ja "załatwiłam sobie nauke." poza tym naprawdę
                  wiem, że źle bym zniosła przebywaniewśród osób, które są tak jak wyżej
                  napisałam zdolne i mądrzejsze. nie jestem osobą, która "żywi się" tylko nauką i
                  musiałabym wiele pracować, aby w pewnym stopniu im dorównać. idę do takiej
                  szkoły, która dorównuje mojemu poziomowi i to mnie cieszy oraz będę miała
                  satysfakcję, że dostałam się uczciwie i ktoś docenił moje wyniki w nauce. co wy
                  na to?? :)))
                  • Gość: zenon Re: zadnych kopert.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 20:36
                    Niby macie rację, żadna sztuka dostać się za kasę. Ale dzisiaj takie czasy, kto
                    smaruje ten jedzie. Pomyśl sobie Werka, że ty masz 130 ptk i załóżmy nie
                    dostaniesz się a na twoje miejsce wskoczy ktoś z 90 ptk, kto posmarował. Byłoby
                    trochę rozgoryczenia nie? A zawsze te kilka osób, które są "pod kreską" tylko
                    dzięki układzikom. Ja Bogu dzięki mam wstęp wolny, ale nie wiem co bym zrozbił
                    gdybym miał iść np: do żeroma. Ale podziwiam uczciwość. Ja naprawdę szczerze
                    nie wiem cobym robił jakbym miał 130...
                    • Gość: zenon Re: zadnych kopert.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 20:44
                      Nie dokończyłem. Nie mówię, że jakbym miał 130 to bym posmarował (raczej bym
                      tego nie zrobił), ale chcąc być uczciwym nie mogę też powiedzieć, że na 100%
                      bym tego nie zrobił. Ciężka decyzja, a wrazie czego cholerny kac moralny. Ale
                      kurde muszę dbać o swoją przyszłość. Naprawdę nie wyobrażam sobie siebie w
                      klasie razem z jakimiś nieukami w zawodówie. Mam nadzieję żę rozumiesz o co mi
                      chodzi... ;)
                      pozdrawiam
                      • Gość: werka Re: zadnych kopert.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 13:53
                        tyle że Ty masz juz z glowy ten caly stres ;) ale wiesz.. jest cos fajnego w
                        tym stresowaniu sie ;) zastanawiasz sie jaki bedzie wynik, gdzie sie
                        dostaniesz, jakby przezywasz cos.. gdzie sie dostaniesz ?? patrzysz na liste:
                        wynik ok 77 pkt łącznie, patrzysz jak innym poszlo a potem patrzysz na wyniki w
                        szkolach gdzie sie dostales.. stres niesamowity ;) ale patrzysz: dostales sie !
                        odetchnąles z ulgą :] jestes zadowolony z siebie, niewiedziales ze mozesz sie
                        tam dostac.. a jednak ;) jest cos w tym fajnego.. tylko zeby to krocej trwalo,
                        faktycznie zawsze sie znajdzie ktos sprytny kto dal lapowe.. np zajal mi
                        miejsce, faktycznie bylabym rozgoryczona, ale nie chce isc do zawodowki :/
                        niee...
                        • Gość: zenon Re: zadnych kopert.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 20:19
                          Wiesz ja wolę jednak ten spokój, stresika to ja miałem przed finałem :P Byłem
                          dzisiaj w Traugucie, najpierw pani mnie wyprosiła bo nie miałem teczki, potem
                          jak wróciłem z teczką to mi tłumaczyła, że wybrałem tylko jedną klasę, ale jak
                          powiedziałem, że jestem laureatem to zaczaiła. W sumie spoko kobitka, da się
                          załatwić sprawę... ;)
                          Co do łapówy, to jeżeli znajdziesz się kilka miejsc pod kreską (czego ci nie
                          życzę) to możesz być pewna, że przed tobą dostały się "dzieci wpływowych
                          rodziców".
                          • Gość: Aśka Re: zadnych kopert.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 11:03
                            Nas w szokle nauczyciele zapewniali, że jak wejdzie ten system elektroniczny to
                            skończy się dawanie w łapę, hahaha :]] teraz to się dopiero zacznie dawanie
                            kopert !!! szczerze mówiąc to męczy mnie już to czekanie na wyniku. z dnia na
                            dzień coraz bardziej się stresuje i mam dużo obaw co do wyniku, ale nie jestem
                            jedyna która ma ten stresik :))) trzymajcie się !!!
                            • Gość: Werka Re: kiedy te wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 17:23
                              Asia a gdzie Ty skladasz ? mowilas wczesniej... nie przypominam sobie... :] to
                              z teczka trzeba skladac ? moja kumpela skladala same kartki :P bez teczki i
                              jakos nic nie powiedziala(ale to byla inna szkola) ja tez z utesknieniem czekam
                              na wyniki... boje sie zarazem ale chce juz miec to za sobą, teraz do piątku
                              wystawiają oceny długopisem wiec bedzie niezle zakuwanie do poprawek z
                              przedmiotow.. :] dlatego ide uczyc sie maty :/ :] a moze jeszcze nie :P...
                              • Gość: zenon Re: kiedy te wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 12:17
                                Heh, mi tam szczerze mówiąc wiszą wyniki egzama, ale w sumie fajnie znać wynik
                                z polaka. Koperty będą, a z resztą nawet mi wychowawczyni mówiła, że to nie
                                komputer decyduje o przyjęciu, ale człowiek te wnioski w systemie rozpatrza.
                                • Gość: xxx Re: kiedy te wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 18:42
                                  Patrzac na ortografie wydaje mi sie, ze nie jestes zadnym finalista (w kazdym
                                  badz razie nie z j. polskiego). Natomiast co do osoby wychowawcy. Proponuje aby
                                  zainteresowala sie rekrutacja doglebiej poniewaz wydaje mi sie dziwne, ze ma
                                  wspierac was w procesie rekrutacji, a bladego pojecia nie ma o jej przebiegu.

Jesli macie jakies dowody na "koperty" jako praworzadni obywatele III RP
                                  powinniscie zlozyc zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa do prokuratury
                                  zamiast glupio dywagowac. Obrazacie ludzi, ktorzy poswiecali swoj wolny czas
                                  (cale dnie i wieczory na poczatku wakacji) na proces rekrutacji. Troche pokory.
                                  • Gość: zenon sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:15
                                    Jeszcze sprostowanie:
                                    1. Nie jestem finalistą ale laureatem (różnica zasadnicza)
                                    2. Faktycznie, nie jestem laureatem z polskiego ale z geografii (nigdy tego nie
                                    ukrywałem, nie wiem skąd taka aluzja)
                                    3. Spójrz chłopie na swoją ortografię, a potem krytykuj (nawet ci się nie
                                    chciało alta wcisnąć, żeby polski znak napisać
                                    4. Jeszcze raz radzę abyś najpierw sam nabrał pokory
                                    5. Nie potrzebuję twoich dobrych rad, ponieważ póki co jesteś dla mnie tylko
                                    trzema krzyżykami
                                    PS: Mimo wszystko pozdrawiam
                                  • Gość: Aśka Re: kiedy te wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:25
                                    Gość portalu: xxx napisał(a):

Obrazacie ludzi, ktorzy poswiecali swoj wolny czas
                                    > (cale dnie i wieczory na poczatku wakacji) na proces rekrutacji. Troche
                                    pokory.
                                    > Jesli macie jakies dowody na "koperty" jako praworzadni obywatele III RP
                                    > powinniscie zlozyc zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa do prokuratury
                                    > zamiast glupio dywagowac.

xxx czytając twoją żałosną wypowiedź stwierdzilam, że ty chyba przez ostatni
                                    czas w jakimś bunkrze przebywałeś z dala od ludzkości. gdyby każdy miał składać
                                    zawiadomienia do prokuratury o "kopertach" to chyba każdy obywatel tej pięknej
                                    III RP udał by się tam z nim nie raz w życiu.to przecież bez sensu! każdy wie,
                                    co się dzieje i po co to jeszcze wałkować na wyższym szczeblu. i tak nic to nie
                                    zmieni. a zwróć uwagę na to, że ci w prokuraturze też mogą sobie dorabiać
                                    kopertami :))) a ci ludzie, którzy to niby tracą swój wolny czas na naszą
                                    rekrutację, to ich nie będziemy przecież żałować, bo to ich praca. co z tego że
                                    na początku wkacji. mają płacone wypłaty we wakacje to mogą się troche
                                    poświęcić i przerobić pare tych dni. niektórzy w cały rok zarywają dni i
                                    wieczory przy pracy i nie parskają. jesteś tak prymitywny, że nie da się tego
                                    opisać. życze ci troche wiecej rozumu pod kopółą i jak masz sie tak wypowiadać
                                    to zamilcz:)))
                              • Gość: Aśka Re: kiedy te wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 16:32
                                Do Werki : ja składam do biegańskiego, mam też na liście kopernika i ekonomika
                                (to ten mój pewniak). jak zawoziłam podanie to od razu teczka mi była
                                potrzebna. ale np. moja kumpela składa do sienkiewicza i nie była potrzebna jej
                                teczka. powiedzieli, że dopiero z kopiami świadectw bedzie potrzebna. u nas
                                oceny juz są prawie wystawione. ja też zakuwam na poprawki. :)) musze wszystko
                                podciągnąć w góre, zresztą jak co roku :)))
                                • Gość: zenon Re: kiedy te wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:07
                                  cóż ja myślę, że jeżeli się do kopernika dostaniesz to do biegana na pewno
                                  wejdziesz. Dziwi więc kolejność, ale to już nie mój problem ;) Ja prawdę mówiąc
                                  po sukcesie zaniedbałem oceny :/ zdegraduję się z trzech ale może przy niezłych
                                  układach z trzech się wyciągnę, więc pewnie wyjdę na zero.
                                  Co do pana xxx szkoda, że odrazu wyjechał z pyskiem a nawet się nie
                                  przedstawił. Skrytykował moją ortografię ale nawet nie wskazał błędu chyba, że
                                  slang to błąd. Co do systemu mi też wydaje się oczywiste, że człowiek musi
                                  zaingerować w system i przejrzeć wnioski, choćby ze względu na laureatów, ja
                                  np. nie mam jak zaznaczyć w systemie, że jestem laureatem i z tego co wiem, nie
                                  wszystkie szkoły przyjmują laureatów za darmo. Dlatego złożyłem do tej gdzie
                                  wiem, że się dostanę. Zaś co do słynnych kopert, pan xxx łudzi się, że Polska
                                  jest krajem czystym jak łza, gdzie o korupcji można tylko poczytać. Jakby nie
                                  wiedział, że łapówki są wszędzie nawet w podstawówkach, gdzie dziani rodzice
                                  płacą nauczycielom, coby podwyższyli dziecku ocenę, bo to się popłacze. Panu
                                  xxx radzę aby spojrzał w lustro i sam nabrał pokory.
                                • Gość: werka Re: kiedy te wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:15
                                  hej xx... napewno jak sie dowiem o jakichs kopertach to nie wspomne o tym tym
                                  wyzej... i co z tego ? tyle sie dzieje na swiecie i jakimis kopertami sie beda
                                  przejmowac ? komisje sledczą powołają ? :P to nie sprawiedliwe.. ale tak juz
                                  jest od zawsze, nigdy nie jest wszystko takie jak sie wydaje, powiem wprost-
                                  swiat jest czasem okrutny, a raczej ludzie ktorzy nie szanuja innych...
                                  dawaniem w " łape" udowadniają to że są wlasnie okrutni i niesprawiedliwi, ale
                                  niestety są tacy ludzie, a z każdym pokoleniem rośnie ich liczba, gdybym miala
                                  sie spierac o to że świat jest niesprawiedliwy... moze by rozpatrzyli "na
                                  gorze" te donosy o kopertach.. ale co z tego, jak dadzą spokoj po ktorys tam z
                                  kolei.. to po co mam sie trudzic ? ehh.. niesprawiedliwe... teraz do Asi: ja
                                  myslalam zeby zlozyc do Biegana.. ale rodzice mi odmawiają go, co myslisz o tej
                                  szkole ? jest ona na dobrym poziomie ? ogolnie wiesz kto tam uczy ? starsi
                                  nauczyciele, mlodsi... ile lat ma ta szkola ? gdzies wyczytalam że jest ona na
                                  dobrym miejscu wsrod liceow w naszym wojewodztwie, nawet bardzo dobrym, co o
                                  niej wiesz ? ja jutro sie loguje, i ostatecznie jutro wybieram szkoly: teraz
                                  mysle że na 1 = Norwid, 2= Sienkiewicz/Kopernik, 3 Traugutt/
                                  Bieganski/Mickiewicz. co o tym myslisz ? co myslicie ? koncze.. :] pozdrawiam :)
                                  • Gość: zenon Re: kiedy te wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:19
                                    Wcześniej mówiłaś, że masz ok. 140 ptk. Z tego co wiem to trochę za mało do
                                    Norwida, nie tyle super szkoła co duża renoma i "wszyscy wybitni" tam lecą.
                                    Reszta szkół w porządku. Wiele dobrego słyszałem o Traugucie i Mickiewiczu,
                                    ostatecznie wybrałem tylko tą pierwszą (nie chciałem blokować miejsc).
                                    pozdrowki ;)
                                  • Gość: werka Re: kiedy te wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:19
                                    nie zauwazylam że Zenku jesteś teraz na necie.. masz racje, popieram Cie. pan
                                    xxx wyraznie niewie jakie są realia życia, no dobrze... hmm moze wie, ale gdyby
                                    wiedzial to by takich rzeczy nie pisal.. nie oplaca sie panie xxx informowac o
                                    kopertach bo jeszcze by okazalo sie że to ja coś daje i ja bym miala
                                    problemy :P no wlasnie.. mnie tez dziwi kolejnosc szkol.. najlepiej dawać od
                                    najwyzszych.. ale jak cie wezmą to najwyzszej to na bank przyjmą cie do
                                    gorszej.. no chyba że wiecej ludzi idzie do niby " gorszej" wlasnie, dlaczego
                                    napisalam gorszej ? bo nie renomowanej ? hmm.. takie istnieje wlsanie mniemanie
                                    o nie renomowanych szkolach... to co sądzicie o mojej kolejnosci ? jutro
                                    ostateczne logowanie :] Norwid, Sieniu, TRaugutt :/ i ok 135 pkt (max) absolutne
                                    • Gość: zenon Re: kiedy te wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:21
                                      Tak se razem piszemy o tej samej porze ;););) Kolejność dobra, jak już pisałem
                                      może być ciężko, lae próbuj. Ja bym jednak dał jednego pewnika, ale twój
                                      wybór ;)
    • Gość: werka Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:22
      a renomowane lepsze od nie renomowanych ? a slyszeliscie o tym że na maturze
      będą oceny brane pod uwage z roznych przedmiotow ? moze lepiej nie skladac do
      takich lepszych... bo bedziesz mial gorsze oceny a tam gdzie gorsze liceum
      lepsze ocenki a ty sie uczysz bo chcesz dla siebie... hmm, ja wiem że stawiam
      na wiedze a nie oceny ale co do matury... moze wziac pod uwage i ten fakt ? co
      myslicie ?
      • Gość: werka Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:23
        ok, to moze juz podam swoj nr gg ;) 7991236.. jak gdyby co ;]
    • Gość: Aśka Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:38
      Do Werki : byłam juz dwa razy w Biegańskim i podobało mi się. szkoła jest
      odnowiona (pomalowane ściany, nowa podłoga itp.) grono pedagogiczne śr. ok. 45
      lat (słyszałam, ze im starsze tym lepiej uczy) szafki na korytarzach, w szkole
      uczy się około 500 osób, od znajomych słyszałam ze miła atmosferka, nie ma
      kocenia, ćpania itp. każdy się zna (posiadają identyfikatory) i mnie się
      podobało. poziom ma w miare wysoki, ale nie tak jak słowacki i norwid, szkoła
      dużo wymaga od uczniów. ja osobiscie chciałabym się tam dostać ale zobaczymy to
      za kilka tygodni :))) jak coś to pisać na gg, bo ja nie zawsze jestem na
      forum :) 4963667, pozdrawiam:)
      • Gość: zenon Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:02
        widzę żę nie tylko xxx mnie wkurzył ;)
        pozdro
    • Gość: Kazik Re: Jakie LO wybrac? IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:21
      Czy ktoś wie jak jest w Sienkiewiczu , Słowackim , Traugucie ? Chodzi o to jaka
      atmosfera panuje , jacy nauczyciele itp.
      • Gość: axwell Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:00
        chyba wszystkich wkurzył pan xxx;) moje gg 1332376 ja tez ide do traugutta wiec
        Zenonie odezwij sie do mnie :)
        • Gość: zenon Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:01
          Tośmy se przez gg pogadali. No to ja też uczciwie mówiąc powinienem podać gg no
          to podaję 7499884. Jakby ktoś miał coś do mnie jakąś sprawę to pisać.
          pozdrawiam wszystkich forumowiczów ;)
    • Gość: aaa Re: Jakie LO wybrac? IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 18:35
      aaa
    • Gość: gogo Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:51
      Jasne, że Herbert na Rejtana. kończyłem tą szkołę jestem prawie informatykiem
      (Wrocław) i nigdy nie zamieniłbym tej szkoły na inną. Spoko szkoła, ja miałem
      stypendium więc nie było drogo. Pozdrawim wszystkich z Herberta. Ludzie ale
      było OK!!!!!!!!!!
      • Gość: zenon Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:32
        Jasne, wypaśna szkoła dla dzieci wypaśnych rodziców, a może nie każdy ma na
        tyle kasy żeby szastać na czesne???
        • Gość: gogo Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:34
          za korki płacisz więcej niż to całe czesne. moze nie miałes ich przed maturą?
          • Gość: X Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 22:47
            Trudno mi powiedzieć, ja dopiero decyduję się licka, ale jedno wiem, nie pójdę
            tam gdzie wymagają kasiory, bo nie na tym mi zależy. Co do korków, do tej pory
            nie potrzebowałem myślę, że nie będę potrzebował i w przyszłości.
    • Gość: xxx Re: Jakie LO wybrac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 07:16
      Pisałem wczoraj, jakiego koniecznie nie wybierać, czyli LO KOpernika!!!! I,
      oczywiście, ktś skutecznie to WYKASOWAŁ. Dranie z VII LO!!!
      • Gość: zenon Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 08:35
        no ja słyszałem wiele negatywnych opinii o koperniku. Mógłbyś dokładnie
        stręscić co się tam dzieje??
        • Gość: werka Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 14:36
          noo... dawno tu juz nie bylam, z 3 dni :D ok, ja slyszalam o koperniuku ze tam
          same lapowy są, no ale i ze jesli chcesz sie uczyc dobrze musisz chodzic na
          korki do nauczycielek... oczywiscie z jednej strony to prawda bo ten gosc
          moglby byc np gorzej uczacym sie, a ten kto mowi o tej szkoly same plusy
          dobrze sie uczy badz ma kase, ale nigdzie nie ma tak że jest idealnie... no
          coz, nie ma tak, szkol idealnych..
          • Gość: maturzysta Re: Jakie LO wybrac? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.05, 18:14
            jak to nie ma szkol idelanych???
            Jasne ze jest taka;) Koniecznie do Herberta na Rejtana!!! Luz szkola, mozna
            zapomniec o korkach - 3 lata wakacji i swietne szanse na dalsza edukacje!!!
            • Gość: zenon Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 20:13
              A możesz w końcu pomyśleć że nie każdy ma dzianego tatusia co jeździ 5 furami i
              nie każdy ma kasę żeby topić w czesne? Jak wy czasem nie znacie
              rzeczywistości...
              • Gość: maturzysta Re: Jakie LO wybrac? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.05, 21:04
                policz sobie ile trzeba wydac na nauke dwoch jezykow, bo z tego co wiem to nie
                za wiele szkol ma to w programie, nie liczac konsultacji itp, itd.
                zreszta co Cie bede przkonywal, rob co chcesz tylko nie zapominaj od czasu do
                czasu pomyslec i otworzyc swoj umysl troszeczke szerzej...
                • Gość: zenon Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 21:13
                  Ja idę do Traugutta i jakoś są tam dwa języki. Myślę szerzej, myślę że jeśli
                  nie jest się głupim można sobie poradzić w normalnej szkole i nie brać co
                  chwila korków. (Nie pomyśl sobie że to jakaś aluzja w stosunku do ciebie, po
                  prostu uważam że człowiek inteligentny nie musi chodzić do szkoły prywatnej ani
                  na korki coby zdać maturę)
                  • Gość: maturzysta Re: Jakie LO wybrac? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.05, 10:56
                    Coby zdac mature to faktycznie mie musi, ale zeby uzyskac jakies sensowne
                    wyniki... - no nic sam sie przekonasz za tych pare lat. Ja nie musialem brac, w
                    Herbercie, i mam swietne przeczucia.
                • Gość: gogo Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 10:58
                  to znowu ja nie, prywatna tylko spoleczna szkola super, mala ale nie trzeba w
                  niej miec duzo kasy. Wspominam ja bardzo mile, absolwenci HERBERTA odezwijcie
                  sie, pamietacie jak bylo extra?
    • Gość: y Re: Jakie LO wybrac? IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:48
      ...
      • Gość: baran Re: Jakie LO wybrac? IP: *.realestate.net.pl 16.06.05, 19:49
        dzisiaj były wyniki. dzisiaj był artykuł w częstochowskim dodatku. zacznijcie
        wreszcie coś logicznie myśleć. jak ktoś baran to i tak nie ma szans na rozum.
        każde liceum jest dobre jak sie chce człowiekowi uczyc.
        • Gość: werka Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 22:45
          no i tak przeczuwalam.... wyniki dzisiaj byly u nas w szkole.... aah, mam ok
          70 z egzaminu i z ocen ok 65 :/ zlozylam do norwida sienia i traugutta... co wy
          o tym myslicie ? zenonie ;) odpowiedz..
          • Gość: zenon Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 22:51
            Cóż droga Werko. Ja myślę że się dostaniesz ;)
            • Gość: J Re: Jakie LO wybrac? IP: *.prenet.pl 17.06.05, 11:24
              a na jaki profil zlozyliście?
              • Gość: werka Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 17:04
                ja zlozylam na scisle profile... jak rowniez na te humanistyczne ;) zobaczymy
                gdzie sie dostane.. a wy ?
                • Gość: J Re: Jakie LO wybrac? IP: *.prenet.pl 17.06.05, 18:37
                  ścisłe a ile p?
                  • Gość: werka Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 17:45
                    nooo.. :] jeszcze pare dni.. jak tam ? stresik dopisuje :D ? środa <-
                    • Gość: zenon Re: Jakie LO wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:03
                      Właśnie pierwsza rzecz nie kracz!! Przecież Ty się na pierwszy profil
                      dostaniesz. Co do mnie to szczerze mówiąc to mi się bardziej luzik udziela, bo
                      jak się loguję to mi pisze 200/200 jako laureata mnie tak zweryfikowało. Tak
                      więc czekam już tylko na formalności. Dokumenty idę zanieść w środę tak jak
                      kopię zaniosłem w od razu w piątek. Już chce mieć to za sobą i udać się na
                      zasłużony spocznek :]
                      No to pozdrawiam i życzę wszystkim dostania się tam gdzie chceta ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka