Gość: tomek info............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 20:14 Zgodnie z art. 261 punkt 1 i 3 Ustawy z dnia 23 maja 1991r. o Związkach Zawodowych, CF Gomma Polska Sp. z 0.0. niniejszym zawiadamia o tym co następuje: 1. Przewidywany termin przejścia Planuje się, że w dniu 31 grudnia 2006 część CF Gomma Poland Sp. z 0.0. stanowiąca cały zakład znajdujący w Częstochowie, przy ul. Morsztyna 7/9 oraz część zakładu znajdującego się w Częstochowie, przy ul. Legionów 244 (zgodnie z zał. Nr 1) będzie przeniesiona do CF Gomma Polska Spółka z 0.0. z siedzibą operacyjną w Częstochowie, przy ul. Morsztyna 7/9. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anielka Re: info............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 00:37 jak ku.. nie wiesz to niepier... wybrandzlowany arbuzie... wieśmaki z Kościelca to jest temat... a nie jakieś przeniesienie oczym ty mówisz atm atf zostaje ja tak powidziałam ...wsiądziesz w PKS i dojedziesz a ty sie martwisz...przeniesieniem ten ..y Kościelec ...dalej tego nie wytrzymam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono Re: info.............Do Anielka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:18 Anielka to Ty jestes wiesniarą jak oceniasz ludzi tylko po tym gdzie mieszkaja,,,.Ja nie lubie osobiscie kogos obrazac,,bo wydaje mi sie ze robia to osoby które nie maja kultury..I ty do nich anielko nalezysz...Wiec nie obnos sie ze swoimi pogladami,,bo mozesz zostac wysmiana,,mam nadzieje ze nie siedzisz w biurze,,chociaz spodziewał bym sie tego po tobie,,,nie obrazajac nikogo bo nie twierdze ze wszyscy w biurze sa tacy jak Ty...Ja jestem dumny i nie zamienil bym sie na mieszkanie w miescie..KOSCIELEC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 10:43 Witam serdecznie wszystkich. Czy ktoś z was słyszał o Sobotnich wieczorach tanecznych "SALSA BAUNCE" w Klubie i Restauracji "TORI". Podobno jest tam super zabawa. Jeżele ktoś coś o tym wie napiszcie. Pozdrawiam. www.tori.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 07:44 Już niedługo premia za niechorowanie. Cieszmy się. Ale nie wszyscy , bo połowa to darmozjady i udają że chorują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: KOCHAM GOMME IP: 89.174.23.* 08.12.06, 13:02 premia a za 3 lata kolego xxx bedziesz na raczka pluc chory a udawac to moze twoja stara orgazm hahahhaha jak jeszcze go ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol1 Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 16:36 Mniej pal papierosów, albo zrezygnuj z palenia to nie będziesz miał RAKA PŁUC. Nie moja,ani nasza wina że Twoja"Stara"udaje orgazm zastamów się co robić aby go miała(najlepiej poproś kolegów jak takich masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownicy!!! Re:...DO ksiegowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:33 Droga pani...Nie wiem jak sie to stało i co pani piła naliczajac nasze wyplaty,,ale musiala nas pani niezle okantowac..Nie wiem jak to sie dzieje ze co roku mamy mniej..W zeszłym roku przy przepracowanych takiej samej ilosci godzin i tej samej premii switecznej mialem o przeszlo 200 zł wiecej wyplaty,,a w tym roku 200 mniej..Jak to jest..Niech pani powie co sie dzieje z ta kasa,,i kto ja dostaje,,Niech sie pani nie martwi przejrzymy paski,,wiele osób z tego co słyszałem ma udac sie do innych ksiegowych zeby zostaly one dokladniej przegladane,,nie damy sie dalej kantowac..bo coraz czesciej zdaza sie ze czegos brakuje,,cos jest nie policzone..Pani zarabia wiecej,,a my na taka premie czekamy cały rok!!Chce tylko dostac swoj pasek,,i niech pani lepiej przejrzy jeszcze raz te nasze wypłaty i liczy je jeszcze raz,,,bo ludzie juz tego nie ch ca znosic..A jezeli nie moze pani sobie poradzic,,to niech odda pani ta prace mlodszym i zdolniejszym...My chcemy tylko swoja premie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re:...DO ksiegowej IP: 212.87.241.* 13.12.06, 16:55 na pewno karol musiał kupić sobie nowe auto fiat bo to już jest stare a francuzi muszą wynająć samochody najlepiej z lotniska w duparyżu bo Katowice to za mała wiocha i tam są stare modele samochodów i co na to nowiutki zwiazek zawodowy , co macie zaćmę i nic nie widzicie jak nie macie informacji o zakładzie i o tym co się w tym zakładzie dzieje to .... bez komentaża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 12:16 no no wczoraj nasze kierownictwo na atb i chyba nie tylko dzielilo sie stolkami..... . Zobaczymy co sie z tego wykluje , a co powiecie shrek kierownikiem cobry na atb???????? wydaje mi sie ze to pomylka!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broda Zwolniony IP: 80.54.173.* 13.12.06, 16:56 Pozdrowionka dla Wszystkich Gommowców , właśnie zostałem zwolniony po trzech latach pracy w Gommie . Pozdrawiam i trzymajcie się!!! Ja szukam roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol1 Re: Zwolniony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 17:04 sam sie zwolniłeś , czy Cię zwolniono(za co?}bez przyczyny nie zwalniają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Do złodzieji . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 08:04 Macie racje mój pasek w zeszłym tygodniu był do dupy nie podobny w tym dwie setki pensja = 1400 zł. SKANDAL!!! Złodzieje jeba.ne !!!!!! Łażą tylko do Chińskiej z Babami z Gommy!!! Wstętne pudernice chlają tylko kawę i gó.. robią. Ciekaw jestem gdzie są nasze pieniądze!!!! Mam nadzieję , że to się kiedyś skończy!!! A nowe chałpy dyrekcji wciąż rosną!!!! Za czyje?????? No kur.a za nasze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono Re: Do złodzieji . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 13:14 Nie wiem czy chodza z dziewczynami z gommy,,ale watpie ze niektore by z nimi poszły..Ale pan D..lubi drogie kolacje za nasze pieniazki,,,bo przeciez trzeba cos z wyplaty ujasc zeby mogli isc pozadnie pojesc i popic,,,tylko ze niedlugo to my na swieta pojdziemy do tego pana,,bo za nasze pensje raczej nam nie starczy,,A kantowac to nas lubia..Pewnie ksiegowa tez lubi drogie kolacje:)Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Do złodzieji . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 10:30 Jakbyś miał takie stanowisko,też lubiałbyś "drogie kolacje"ale nie masz i prawdopodobnie nigdy miał nie będziesz, a zazdrość to rzecz ludzka. "Ludzie" wypisujecie brednie jakie w głowie się nie mieszczą jak nasz coś do kogoś to powiedz Mu prosto w oczy, teraz Macie to forum przetem Mieliście drzwi w ubikacjach do oczerniania ludzi tam pracujących(duży postęp).Jak Komuś coś nie pasuje to ma dwa wyjścia , I zwolnić się ,II siedzieć cicho. To jest KAPITALIZM i demokracja, a nie "zasrana" komuna że jak Ci coś nie pasowało to poszedłeś poskarżyć się do P...,jak nie pracowałeś to"Niebiescy"Cię pałowali na ulicy. NIE OCZERNIAJ ANI NIE OSKARżAJ NIKOGO JAK NIE JESTEś PEWIEN NA 100%TO CO PISZESZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Do złodzieji . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 19:11 a jesteś pewny że to nie prawda.bo chyba żyjesz w zakłamaniu i nie wiesz co jest prawdą a co kłamstwem.obłuda to priorytet tej firmy.fałsz naśmiewanie ubliżanie drugiemu to jak karma potrzebna do życia .jeden drugiego pożera codzienie a najlepsze jest to ze każdy uważa się za chodżący ideał i piękność.jakie to prostackie zachowanie.buzi buzi tiuti tiuti a zero kultury .nie ma co się rozczulać tylko się gnoić dalej.co ma stanowisko do kolacji każdy może ją zjeść tylko za swoję a nie za czyjeś .to śię nazywa sumienie dobrze że każdy ma swoje.siedzieć cicho też nie musisz pracować to każdego wybór żyjemy w wolnym kraju ponoć.a górka przeprośna zostaw ją lepiej w spokju bo to święte miejsce.wyjście ewakuacyjne teoretycznie jest tylko że rady zostaw w swoich gaciach za wszelką cenę chcesz drugim rządzić.od czasu do czasu lepiej weż zimny prysznic to się zaraz zrobi przyjemniej....koledzy i koleżanki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Do złodzieji . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 13:25 P.... to nie"Górka"tylko dawna PZPR , widać z Twojej wypowiedzi,jesteś bardzo młody bo nie znałeś powiedzenia że można poskarżyć się partii. teraz masz związki zawodowe one Tobie w różnych sytuacjach napewno NIE POMOGA. (z powodów osobistych- lepiej korzystać dla siebie niż narażać się dla innych) A tu masz rację"gomma"a raczej ludzie tam pracujący to kolebka fałszu i obłudy ale takie jest już życie.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono Re: Do złodzieji . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 19:45 Ludzie zastanówcie sie,..te kolacje i wszystkie imprezy to nasze ciezko zarabiane pieniazki,,i ja tu nikogo nie oskarzam,,bo mi nie przeszkadza ze kierownictwo chodzi na kolacyjki,,tylko zastanawia z czego na to biora,,bo raczej ich sobie sami nie sponsoruja..Ktos musi na to dac!Co do falszu w goomie to macie racje.I to juz nie chodzi nawet o biuro bo tyczy sie to wszystkich..Kolega sprzedaje kolege..Co najbardziej bawi mnie ze jest pare osób po których nigdy nie spodziewalibysie sie ze sprzedaja ludzi a sa najgorszymi kapusiami,,Przestrzegam przed nimi>..Pozdrawiam tych majacych jakies wartosci.,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Brother Re: Zwolniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 13:22 Mistrzu Mizera! Na Boga zmądrzej........ Ciekawe czemu nikt Ciebie nie lubi, pyszałkowaty chamie. P O M Y Ś L O T Y M psychologu od siedmiu boleści Na szczęście mają Ciebie przenieść na POL 1, ciekawe czy już o tym wiesz... a tam to będziesz już musiał siedzieć naprawdę cichutko bo ludzie nerwowi i wpie..gotowy /lepiej po ciemku nie wychodź przestawiać auta/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UPS Re: Mizera? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 07:44 No witamy gościu na naszej hali< znasz górkę przeprośną! zawsze możesz ją poznać>a autko całe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga DO Wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 13:36 Ludzie przestancie sie nawzajem obrazac niszczycie sie teraz nadchodza swieta jest to czas refleksji wyciszcie sie chociaz w tym okresie po dumajcie pomyslcie badzcie ludzcy i od razu zrobi sie lepiej zycze wam zdrowych i wesolych swiat duzo cierpliwosci i zrozumienia dla innych Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: DO Wszystkich IP: 212.160.86.* 21.12.06, 15:08 WESOŁYCH ŚWIĄT............GOMOWICZE !!!!!!!!! POZDROWIENIA DLA NAJWSPANIALSZEGO MISTRZA G A W R O N K A HEJ DO SIEGO ROKU!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źle Re: DO Wszystkich IP: 212.87.241.* 22.12.06, 00:03 atb - od kwietnia lub maja 2007 nie bedzie 4 brygad , tak ponoć powiedział Niccolino dzisiaj , pieniadze dalej są tematem tabu ale w styczniu ma sie to wyjasnic, w co nie wieże bo każdy powinien walczyć sam o swoje pieniądze , piszcie podania o podwyżki bezposrednio do Nicolino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: DO Wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 00:25 oj tak w styczniu tzeba przeprowadzic negocjacje , dlatego przylaczcie sie do wzz sierpien 80 , jezeli bedziemy zgranym zespolem , dzialajacym w zwiazku mamy duze szanse na lepsze pensje , bo jednostki nikt nie wyslucha pozdrowienia dla zwiazkowcow i przyszlych zwiazkowcow .oraz duzo radosci w te swieta , duzo pysznosci i zrozumienia , lepszej placy w przyszlym roku .... i tego co sobie zyczycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: DO Wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 21:22 Wesołych Świąt skarbie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plusik SLONKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 22:26 wesolych swiat slonko pomysl o mnie troszke w te swieta caluski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: SLONKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 17:34 PRZESYŁAM CI TRZY BUZIAKI,JEDEN MALUTKI TAKI SŁODZIUTKI ,DRUGI PŁONĄCY TAKI GORĄCY ,TRZECI PAMIĘTNY TAKI NAMIĘTNY...:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin601 Re: DO Wszystkich 25.12.06, 12:07 wg nowego schematu organizacji pracy największe możliwości podniesienia pensji pracowników będą mieli ich bezpośredni przełożeni , nie będzie mistrzów , jeśli w najbliższym czasie nie będą się o to upominać u nowej kadrowej to żaden związek tego nie załatwi , radzę poczytać fora brembo , trw , polontexu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbert Re: DO Wszystkich IP: 212.160.86.* 23.12.06, 15:53 ja ci dam gawronka gamoniu jeden... porozmawiamy na lini..he he ...no Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Brother Re: DO Wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 17:18 Mistrzu Gawronie (vel Gawronek) Na Boga nie unoś się tak bardzo bo nam odfruniesz. I cóż byśmy poczeli bez Ciebie, wyluzuj choć w Święta. Martwisz się że ktoś Cię pozdrawia? Chcesz zgrywać twardziela, budzić postrach i siać przerażenie? No cóż przy Twoim wzroście jest to technicznie niewykonalne. Lepiej pomyśl co zrobić aby ludzie lubili Cię, a zobaczysz że uśmiechem i życzliwością zdziałasz więcej i będziesz lubiany a nie wyśmiewany. Pomyśl o tym............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miod Re: wesolego IP: 89.174.23.* 24.12.06, 20:14 wesolych swiat plusik czekam do lu........?pozdrowienka i caluski Odpowiedz Link Zgłoś
marcin601 Re: DO Wszystkich 25.12.06, 12:15 kup sobie wyższe buty i zacznij interesować się tym co dzieje się na wydziale razem z twoimi niezorientowanymi mistrzami , to wielka żenada .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: DO dziewczyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 13:22 Dziewczyny z Gommy chodzą wiecznie wyposzczone. Tylko czekają aż je któryś walnie w tyłek, łaszą się jak głupie. A głupie.. człopwiek zasadzi jakiś komplement a te szczają w majty i robią słodkie oczka. A lusterka nie kłamią!!! Przykro stwierdzić ale w Gommie same paździory... ale łatwe idiotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: DO wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 00:19 Ciekawe co zmieni się od nowego roku w Gommmie....jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: DO wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 09:39 Może przyjmą jakieś ładne dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: DO wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:29 Nic się nie zmieni. Praca ta sama wypłata ta sama kierownictwo to samo. A do negocjacji z dyrekcją nie ma kogo posłać. Bo jak kogoś się już wybierze (związki zawodowe)to patrzy swojej"PUPY" żeby mu było lepiej(dostać lżejszą pracę a może lepiej płatną"wyższa stawka") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: DO wszystkich IP: 89.174.23.* 31.12.06, 16:12 to sie zmieni ze wiecej ludzi bedzie karmiona przez rureczke hahahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: DO wszystkich IP: 80.54.168.* 31.12.06, 16:29 dobre paranoja w tej gommie och dziekuje panu Panku ze mnie zwolnil teraz chodze do pracy bo ja lubie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXX;;;;]]]] Re: DO wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.07, 16:49 SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU GOMMOWICZE i znow kolejny rok w tej gommie oooo Boze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plusik Re: Slonko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.07, 16:54 witaj slonko w NOWYM ROKU napewno to bedzie dobry rok a nawet bardzo dobry (musi)HAHAHAHAHAHAHAHAHhihihihihihihihihihihihihihi :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny Re: Slonko IP: 212.160.86.* 01.01.07, 19:32 odchodze hahahah nie liczcie na jakieś pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohli do wieśniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 20:00 panowiie z prowincji ja wiem ze jeszcze nie tak dawno tyraliscie w polu .Ale zaczniijcie myśleć. Pszestancie cie bać.Jak patsze na was to szkoda slów(z wyjątkmi)żygac mi sie chce na wasz widok.polacy hheeeeeeeeeeeeeeeeee.byscie spszedali jeden drugiego . pozdro ale nei dla was palanty!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do hohli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 16:38 ty analfabeto z prowincji za kogo ty sie uwazasz wszedzie tam gdzie napisales ''sz'' powinno byc ''rz'' hohli to burak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plusik Re: slonko IP: 89.174.23.* 02.01.07, 17:59 ja tez ci zycze wszystkiego dobrego slonko ta pewno bedzie lebszy ten rok bo bede cie ........................? calowal hahahhahhahahhahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodek Re: slonko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 14:01 juz sie nie moge doczekac........a najbardziej tego obiecanego MAJA!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: slonko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 14:11 a co ma byc w maju ???podwyzka?????????obiecanki cacanki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nunek Re: slonko IP: 80.54.168.* 03.01.07, 15:02 maja byc zwolnienia grupowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: slonko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 12:03 to niemozliwe w telewizji mowia ze w tym roku to praca szuka ludzi a nie na odwrot wiec zwolnien to napewno nie bedzie a juz nie grupowe nie martwcie sie .strzalka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: slonko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 19:44 no jasne że zwolnień grupowych nie będzie za dużo by to zakład kosztowało.nie będzie podwyżki nie będzie miał kto pracowac no i dobrze bo ludzie ch cą zarabiac i gomma to najniższe zarobki, nędzne1000 zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzł żadna rewelka.a wiosna tuż tuż..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POL1 Re: slonko IP: 217.153.233.* 06.01.07, 14:09 Chodzą słuchy ze gomma miała milion złotych na premie świąteczne,do podziału dla pracowników,a zwineli ją umysłowi.Pozdrowionka dla pol2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a zwiazki siedza Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 18:09 na dupie zdjecia se robia z dziecmi klawisci zasrani .trojca swieta tszeba ich chyba puscic z torbami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bo jak narzie to wszystko farsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broda Dzięki Pani Magdo IP: 80.54.173.* 07.01.07, 11:08 Dzięki Pani Magdo ,że zmusiła mnie Pani do zwolnienia się . Teraz nie mam prawa do zasiłku , po ponad trzech latach pracy dla was nie należy mi się wyprawka , kompletnie jestem zdruzgotany ale cóż ... mogłem się uczyć prawa pracy co mi sie należy a co nie a tak to dałem się Pani wrobić (" niech się Pan zwolnii to jedyne wyjście" ). Ale cóż świat jest mały myślę , że się kiedyś spotkamy. Szkoda , że jestem bez grosza bo wytoczył bym sprawę w Sądzie Pracy a tak nie stać mnie na adwokata a sam tego nie wygram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidor Re: Dzięki Pani Magdo IP: 80.50.232.* 08.01.07, 09:40 hej Broda,robiłeś może na USA?byłem u księgowej i okazało się że ze znajomością prawa pracy u nich kiepsko,jestem pełen nadzieji że panie te posiądą odpowiednią wiedzę z zakresu księgowości.Zamiast komputera biała kartka i długopis do sporządzania notatek,rewelacyjny system informatyczny-niech ktoś nie myśli że drwię z wiedzy pań biurokratek.Tak serio jestem wściekły nic nie da się załatwić,w TRW dostaniesz się do księgowej a w Gomie na zapisy.Niedługo moja przygoda z Gommą się skończy,liczę dni do końca.Życzę tego wszystkim niezadowolonym gommowiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broda Re: Dzięki Pani Magdo IP: *.realestate.net.pl 08.01.07, 12:27 tak robiłem kiedyś na USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasiasty Przejście zakładu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 17:22 Ktoś wie może czy planowane przejście zakładu już było ? W sumie różne osoby mają różną wiedze na ten temat - jedni że już było inni że nie było, jeszcze inni że 22 stycznia. Chodzi mi o to czy już można składać rozwiązania umowy bez wypowiedzenia i spodziewać się wyprawki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Przejście zakładu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 14:16 Oficjalne przejście ma nastąpić dopiero 22 stycznia.Od tego dnia będzie można składać podania o rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: booro Re: Dzięki Pani Magdo IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.01.07, 19:49 Moja przgoda z Gomma juz sie skonczyla jakis czas temu teraz siedze sobie w Anglii i tutaj sobie pracuje. Praca latwiejsza a za duzo wieksza kase. Jest za co zyc i odlozyc sporo mozna. Pozdrawiam wszystkich z produkcji. Ludzie!!!! Odwagi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidor Re: Dzięki Pani Magdo IP: 80.50.232.* 08.01.07, 20:40 hej Marcin, pracowaliśmy na jednej zmianie.Nie łam się znajdziesz lepszą robotę,ja już dostałem kilka propozycji,może gorsze warunki socjalne ale napewno mniejsze pomiatanie pracownikiem.Dasz radę.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: Dzięki Pani Magdo IP: 212.160.86.* 09.01.07, 22:04 ja mam takie pytanie do SIERPIEŃ 80 cały czas słysze że walczycie już pół roku ,ale z wiatrakami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan pytanie do pały IP: 212.160.86.* 09.01.07, 22:31 PAŁA BIURO MIAŁO PODWYSZKI TAK CZY NIE???? TO JA CI POWIEM ŻE MIAŁO I TO NIEMAŁE A WIESZ POCO A NO POTO ŻEBY BYŁ BASIOR NA NASZE I TWOJE DUPSKO.A PODRUGIE TO ONI WIEDZĄ ILE NAM DAĆ BO WIEDZĄ CO SIĘ DZIEJE NA RYNKU PRACY A TAKIE PIEPSZENIE GUPOTY ŻE O 3CZY 5ZŁNA GODZINE WALCZYCIE TO JEST ŚMIECH PAŁA TA TWOJA WALKA TO PRZYPOMINA WALKE Z WIATRAKAMI BEZ URAZY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Dzięki Pani Magdo IP: 212.160.86.* 09.01.07, 21:56 kolego w sądzie pracy nie musisz mieć adwokata możesz sam dociekać swojch praw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broda Re: Dzięki Pani Magdo IP: 80.54.173.* 10.01.07, 08:26 Oczywiście , że mogę jednakże sam nie wygram jak już pisałem . Aby wygrać trzeba mieć pojęcie o prawie pracy trzeba szastać artykułami a w moim przypadku trzeba wykazać , że działałem w granicach błędu nie znając swoich praw. Niestety taka jest rzeczywistość . Wielka mi " gomma " która karze się zwolnić pracownikowi byle by tylko zaszczędzić na wyprawce ... Dla mnie te pieniądze to ratunek a dla Gommy pestka . Pewnie przez te ponad trzy lata mało żeście na mnie zarobilii... Chciałem dalej tam pracować ale niestety miałem ciężką operację, niestety nieudaną ale coż życie. Tylko Pani Magdo tak się tego nie robi. TO PANI ZMUSIŁA mnie do odejścia z zakładu i niestety uwierzyłem w " to jest jedyne wyjście" ale spotkamy się jeszce kiedyś napewno... Pozdrawiam dziewczyny i chłopaków robiących na produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do broda Re: Dzięki Pani Magdo IP: 80.54.168.* 10.01.07, 09:33 idz do inspekcji pracy powiec im co i jak i ci pomoga mnie jak zwolnili z gommy (teraz dziekuje pankowi za to wyszlo mi to na dobre) drogi work servic przygarnal sobie moje 6 dni urlopu i twierdzil ze go nie mam na swiadectwo pracy czekalem 14 i nic poszedlem do inspekcji powiedzialem co jest zlozylem podanie dlugo nie trzeba bylo czekac urlop sie znalazl swiadectwo pracy tez mialem mozliwosc zlozenia sprawy do sadu pracy z tego co sie orjentuje i dobrze pamietam to tam adwokata nie potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol1 Re: Dzięki Pani Magdo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 12:16 Zgłoś się do Solidarności u nas są prawnicy. pan Deska powinien ci pomuc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heeeeeee solidarni Re: Dzięki Pani Magdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:19 deska ale smieszne pomoc to on może ale sobie hehehehehehh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Dzięki Pani Magdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 15:08 W Inspekcji Pracy zatrudniony jest prawnik znający się na prawie pracy. Porad i informacji udziela za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasiasty Re: Dzięki Pani Magdo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 19:18 Tak jest w życiu że i Pani Magda (i Pan Kaziu też)trafi na kogoś kto się odwdzięczy, prędzej czy później ktoś taki się znajdzie i to jak jej łeb ukręci to będzie najmniejsza dla niej krzywda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predzej tobir leb Re: Dzięki Pani Magdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 19:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bushido ten syff to czyste naiwniactwo z naszej strony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:43 broda co teraz porabiasz?? mieszkasz w wspólnocie mieszkaniowej <<Północ>> u starej? znam twoją sutuacje i powiem ci bez kozery nie zazdroszcze ci!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bushido Re: 3 majcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 00:10 broda 3 maj sie !!! ja w maju jade na truskawki :) do Niemiec Sprobuj !!!!! jak to mowia szukajcie a znajdziecie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOLEK Re: 3 majcie sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 14:25 Ludzie Gomma nie ma przyszłosci..Potrafia tylko krasc nasze pieniadze..Ciekaw jestem jak bedzie w tym miesiacu,,ma byc wypłacana premia za chorobowe i pewnie dodatkowo jeszcze pewnie premia kwartalna..zeby wiecej zabrali..W zeszłym roku mialem gdzies 1750zl,,w tym pewnie z 1500,,bo co rok jest mniej,,ja nie wiem jak one to robia,,,sprawdzajcie dokładnie paski bo w tym miesiacu znow mnie orabali na przeszło 40zl,,dla nich to nieduzo ale dla mnie na ulicy nie lezy...a tak od kazdego po pare groszy to juz jest na jakies miłe dofinansowanie dla pewnych osob.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: pócie to w obiego to najlepsza rzecz.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:00 Trafił wreszcie h..na h...i się będzie na pol1 bujał, kierownikom jadał z ręki niech więc teraz przejdzie męki,kawkę,wódę z nimi pijał myślał swym kontaktom sprzyjam lecz śmietanka widać cała hałabały też nie chciała,bo za cienki gość jest w uszach i śmietanki to nie rusza.Wystawili delegacje i tu przyznam mieli rację,bo gość luzu nie miał wcale i zarządzał doskonale - "tak się jemu wydawało",zawsze źle było i mało.Lecz skończyła się sielanka trafisz teraz w łapy 'Panka',gwarantuję ci to dzisiaj już za tydzień będziesz wisiał a jak jeszcze coś zawalisz to cię może i wywali bo tam nie ma kolesiostwa tylko zwykła jazda ostra.Rzecz jest dla mnie doskonała tak się kończy hałabała,czy też Shaza czy jak chcecie tak poprostu kończą ś.....e.Zastanawia rzecz mnie taka? kto ustrzelił tego ptaka,widać koleś "nasz" równiacha i należy mu się flacha, chciałbym poznać kierownika co go pięknie tak wypykał bo choć czekać długo kazał posunięciem się wykazał.To ruch bardzo postępowy najgorszego mamy z głowy cała reszta pozostał już się podporzadkowała i nie będzie się rzucała jak nasz krasnal hałabała.Oby tylko w tej radości tyfus jakiś nie zagościł by zmnienika nie rzucili żeby życie nam umilił,nam wystarczą pozostali dla nas są już doskonali robią swoje a my swoje nie potrzebni inni gnoje. Jeszcze raz dziękuję szczerze i z radościa serca wieżę że w tym nadchodzącym roku będzie więcej takich kroków,no a tobie hałabało jedno powiem ŻEGNAJ pało..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ktos1113 Re: pócie to w obiego to najlepsza rzecz.. 25.01.07, 18:53 mistrzu ,pamiętaj ze niektóre osoby uwazają ze jestes najlepszy,i nie zastąpiony.i mam nadzieje ze inni tez to z czasem zrozumią....pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhehehehehhe Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 19:55 predzej tobie leb ukreca palancie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasiasty Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:17 no jak będe podskakiwał tak jak ty to prędzej czy później napewno, ale narazie mam czyste sumienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 07:34 W tym mieiącu zabrali podatek od paczek dla dzieci i pieniędzy na święta . Ale swoją drogą to rzeczywiście nieźle nas szwabią. A zarząd jeździ coraz to lepszymi brykami. No cóż ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 16:59 ..a wczoraj znow mialo mjejsce potajemne spotkanie solidarnosci z penem D... . o godzinie 14.00na pol1. ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 08:12 Nic na to nie poradzimy, miejmy nadzieję że te wichury które zapowiadają zniszczą całą pieprzo.. gommę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 22:03 ale tu nudy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxx Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 19:33 xxxxxx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reżyser Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 19:13 i znowu narzekanie :())))((())) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 20:06 młody jeszcze jesteś i masz to tam gdzie napisałeś.gó.. prawda jakbyś to miał tam to byś dawno tu nie robił a jak gadasz z przełożonym to dygasz wafla i się nic nie odezwiesz a w gaciach masz mokro aż żal na ciebie patrzeć ,jeszcze musisz dorosnąć mam nadzieje że prędko pszukasz sobie innej roboty życzę ci tego............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:24 ujawniij sie to obiecuje ze do ciebie podejde .uwierz mi na slowo.jestem czlowiekiem honoru i nie boje sie zadnych majstrów.co ty sobie myslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? :) Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:12 kolego "oj" pracuje w tej zasranej firmie tyle ze moge cos powiedziec i powiem Ci kolego "oj" ze jeszcze nigdy nie "dyglem wafla" i nie mam najmniejszego zamiaru te wszystkie kierowniki na sztucznych niby potrzebnych stanowiskach to zwykle pionki ktorzy w pracy mysla ze sa najwazniejsi a wychodzac na dyskoteke stoja pod sciana oparci plecami zeby ich kto w leb nie trafil bo wiedza co robia w pracy wiec kolego "oj" ujawnij sie a obiecuje ze do ciebie podejde i nie DYGNE tego twojego "wafla" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legionista oboz pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:33 ta firma to prawdzimy obozik dla desperantow co niepotrafia sobie normalnej roboty znalesc powodzenia murzynki babo:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king chlopcy na marszuczrnym marsz w rudzie slaskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 17:49 wejdz na tego linka tam sa fotki z kolesiami z gommy sierpnia 80 na czarnym marszu w rudzie slaskiej af.dz.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miod Re: gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 09:05 serdeczne pozdrowienia dla sloneczka od sloneczka czekam i tesknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 20:47 Co to za słoneczka są w naszej Gommie? :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: gomma IP: 212.87.241.* 25.01.07, 01:15 a jednemu od nas z pol2 zesrany nowy kierowniczek nie podpisal wypowiedzenia,chlopak zalamany jest,,a kierowniczek po prostu zwykly lach ktory nie ma szzacunku dla ludzi ojoj panie kierowniku bardzo nieladnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Re:do zaciekawiony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:51 a co cie to obchodzi!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:54 ale nam sie zima zrobila moze by tak gommowski kulig urzadzic co o tym myslicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMIGO Re: gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 16:03 co do nie podpisania wypowiedzenia przez kierownika Maj..... panu K. to nie ma takiego prawa nie podpisac. To reguluje ustawa ui w przypadku nie podpisania takiego wypowiedzenia odpowiada on przed sądem pracy. P.S. Sprawa wyjasniona i juz jest ok. pozdrowienia i powodzenia na nowej drodze życia dla pana Ł. K. Sierpień 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 20:33 Amigo w pełni cię popieram w twojej wypowiedzi! i wcale się nie przejmój dupkami którzy chcą opuścić szeregi Sierpnia 80!!!to są ludzie którzy tylko patrzą za korzyściami do swojej kieszeni,nie mają pojęcia o idei Sierpnia 80!!! Nasz czas nastąpi! ale nie wszyscy mogą zrozumieć że potrzeba poczekać do oficjalnego podzału naszego zakladu,A niecierpliwi niech wypieprzają do Solidarności!!!bo w naszych szeregach łachów nie potrzeba.Z pozdrowienień dla Sierpnia 80! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do robssona smieszny sierpien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 20:26 przecierz tam sama banda dupków którzy dbają o swoje dupy w tym sierpniu,pozatym mają mala sile przebicia popatrzcie kto jest przewodniczacyym tego zwiazku i cała ta reszta jeden była pała ,drugito nigdy nic nie wie ,nie iwem jak tam na niego mówia taki grubas bynajmniej zero pojecia koles ma o tym co robi.ja wtym związku nie jestem ani zadnym innym i nie bedzie banda idiotów rostrzygac o waznych kwestiach.jak byscie pokazali co kolwiek to ludzie zapisywali by sie sznurkiem a wy se siedzita nadupach i pier....lita farmazony i nic pozatym.zreszta nie dlugo was bedzie malutko bo slychac co rusz ze ludzie od was odchodza!!!!!!!!!!!!!!!!oby tak dalej.............................zwia, hehehe......zkowcy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: smieszny sierpien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 00:06 to jak myślisz tak dobrze i nie jesteś dupkiem to powiedz mi kto ma nas w końcu reprezentować solidarność sprzedawczyki zawodowe lizusy i bojażliwe ludki.no kto bo ja widzę tylko jedno wyjście które zawsze by zdało egzamin.ale to nie przejdzie w tej firmie bo zazdrość zjadła już wszyskim szare komórki.więc nie pisz głupot że dobrze żeby się sierpień rozpadł bo już całkiem nie miałbyś co brać z konta.czasem pomyśl za nim wypowiesz się na forum publicznym bo to zle swiadczy o twoim rozumowaniu widac ze nie znasz reguł i zasad.Uswiadoimię cię zawsze musi być ktoś kto będzie mógł rozmawiać w naszej sprawie.WIĘC NIE MYŚL TYLKO ZAPISZ SIĘ DO SIERPNIA BO TAM SĄ LUDZIE KTÓRZY MYŚLĄ ZA CIEBIE. TERAZ NIE WIDZĘ ŻADNEJ INNEJ ORGANIZACJI.A TAK NA MARGINESIE TO CO TY DO TEJ PORY ZDZIAŁAŁEŚ ŻE MASZ ODWAGĘ KRYTYKOWAĆ INNYCH.TO JEST PROSTE NO NIE.POKAŻ NA CO CIĘ STAĆ A MY Z KRYTYKUJEMY CIEBIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cf Re: smieszny sierpien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 11:29 Ten wasz sierpień to jakaś paranoja jeśli tam działa Luiz spytajcie się waszego przewodniczącego za co wyrzucili Go z policji a dopiero wpatrujcie się w niego jak w bożka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bushido Re: MY ROBAKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:24 czytam ten hłam i troche mnie irytuje fakt jak działacze sierpnia i jego zwolenicy przypisują sobie laury i zasługi za coś czego nie dokkonali a samo zdanie jakie padło tu taj zagotowało mnie cytuje <<ZAPISZ SIĘ DO SIERPNIA BO TAM SĄ LUDZIE > KTÓRZY MYŚLĄ ZA CIEBIE. TERAZ NIE WIDZĘ ŻADNEJ INNEJ ORGANIZACJI. nie interesuje mnie rywalizacja między sierpniem a solidarnościa ale wypisywanie k... wa takich bzdur że ludzie z sierpnia myśla za wszystkich mnie wkur..., każdy pracuje na swój rachunek, każdy codzienie musi iść do tego syffu i odpokótować swoje, miały być podwyżki i co ?? cisza gdzie ?? jest Śierpień jak wiem w dupie!! więc płęta jest taka niech nikt z frajerów z śierpnia i solidarnośći nie stara się mi wmówić jak to bardzo działa na rzecz interesów ,,robaków" nikt nikomu nie pomógł i nie pomoże, dopóki P.Kazik piastuje swój urząd, tak było i będzie wcześniej słyszałem szereg zapewnień od P.Goudego,który reprezetował solidarność teraz jest na pol1, w jego miejsce przyszli nowi, którzy mydlą oczy i stwarzają pozory na lepszą przyszłość ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bushido Re: to były czasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:32 W dawnych latach może opłacało się przystać do solidarnośći .. można było wyjechać na delegację płatne)do makaronów raczej to były czasy ( można było być póżniej nieźle premiowanym np. stawka negocjowana, małe skromne awansiki.. no i opie...ko do emeryturki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: dupowlaza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:30 ... skoro tak wypowiadasz sie o innych , co chca cos k..... zrobic to jestes jeba.... dupowlazem , ciota , i h.. wie czym jeszcze .... bo pewnie ty bys kor... od razu duzo zrobil ( chyba qpe)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo ????? IP: 212.160.86.* 30.01.07, 19:25 solidarność to już pokazała jak weszły cztery brygady sprzedawczyki jedne, a panów z sierpnia to nie oceniam bo to niesą za bystre muzgi , ale gdybm miał wybierać to wole pałe i ten jego sierpien a wiecie dlaczego bo jeszcze nie sprzedali nikogo tak jak solidarność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Brother Re: (nie)ZBĘDNI ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 20:13 Co sądzicie o zbędnych stanowiskach pracy w biurach? Takie na przykład jak "koordynatorzy" jakiegoś durnego programu 5S. Przecież to jest paranoja do kwadratu, Oni sami szukają sobie jakiegoś zajęcia, byle tylko ktoś ważny i MYŚLĄCY nie zauważył że te osoby są całkowicie zbędne i bezproduktywne.... Ale to już tak jest że im mniej znaczysz tym więcej robisz wokół siebie szumu by tylko zaistnieć. Można z całą pewnością pozbyć się połowy biura i KJ i zakład będzie funkcjonował dalej, ale gdzie usadowić tych wszystkich protegowanych "specjalistów", przecież nie na produkcji, no to niech idą na Szymanowskiego szukać ofert pracy dla utalentowanych, zdolnych, NIEROBÓW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUSHIDO Re: (nie)ZBĘDNI ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:50 WYJEBAĆ GIELCA, 5S, I INNYCH IDIOTÓW...OKROIĆ ADMINISTRACJĘ ZROBIĆ CZYSTKĘ..TAKI MAŁY REKONESANSIK...NA POCZĄTEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUSHIDO Re: biurokracja??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:53 WYJEBAĆ GIELCA, 5S, I INNYCH IDIOTÓW...OKROIĆ ADMINISTRACJĘ ZROBIĆ CZYSTKĘ..TAKI MAŁY REKONESANSIK...NA POCZĄTEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sloneczka Re: Slonko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:49 to dobrze bo juz sie martwil.. ze jest inaczej...duzy buziak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Slonko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 22:08 na pol2 juz mur postawili i jest teraz jak u karguli i pawlakoe ''podejdz no do plota'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Slonko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 10:55 CO WAS CIĄGLE OBCHODZĄ INNI NIECH SOBIE SIEDZĄ JAK ICH ZATRUDNIAJĄ PRZEMAWIA PRZEZ WAS ZAZDROSĆ BO SAMI CHCIELIBYŚCIE MIEĆ TAKIE STANOWISKO WIĘC WALCZCIE O SWOJE BY DOBRZE ZARABIAĆ A NIE KOPCIE DOŁKÓW POD INNYMI ODWAŻYSZ SIĘ IŚĆ DO DYR I POWIEDZIEC ZE WAM SIĘ NALEŻY BO ZAPIEPRZACIE NA TO WSZYSTKO SZUKAJCIE SPRAWIEDLIWOŚĆI U TYCH KTÓRZY NAM JĄ ODBIERAJĄ CZYLI U WŁASCICIELI TO ONI PŁACĄ WA WY SIĘ OBRZUCACIE BŁOTEM A JEDZIECIE NA TYM SAMYM WÓZKU.POCZEKAJCIE DO PODZIAŁU POTEM WSZYSCY ZACŻNĄ DZIAŁAĆ NA RÓZNE SPOSOBY WIELE ODEJDZIE W POSZUKIWANIU CHLEBA Z MASŁEM A NIE PONIEWIERKI ZA 1000 ZŁ ALE ZAPOMINACIE O JEDNYM ZE PRZYCHODZICIE TU DO PRACY I TEZ MUSICIE COŚ Z SIEBIE DAĆ A WSZYSCY OLEWAJĄ BO TO NIE MOJE A CO NIE MOJE TO ZNISZCZYĆ WYRZUCIĆ KOPNĄĆ BO ON MA AJA NIE TO TAK WYGLĄDA PRAWDA.NIE RUJNUJCIE SIE SAMI TA WREDNOŚĆ NISZCZY WAS NA WZAJEM A TO TYLKO 8 GODZIN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m pol2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 13:46 witam , jezeli chodzi o podzial to niewiem czy wiecie ze na ten podzial sad francuski nie pozwala , czyli sa duze niezgodnosci w firmie , jezeli chodzi o negocjacje w sprawie podwyzek to przez caly ten podzial sa wstrzymane , i to nam sie wcale nie[podoba , ..... a.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leniwy bogacz full kasy za nic IP: 212.244.68.* 31.01.07, 13:53 Witam. Jestem jednym z tych nierobów z biura. G..no robią i zarabiają niezliczoną ilość pieniędzy. Zupełnie się zgadzam. Praca w biurze (POL2 dla jasności) to najlatwiejsza i najlepiej opłacana czynność na świecie. Pełen luz. Kawka, internet, ploty. Ideał. Taka jest wizja ludzi zza szyby. No to zapraszam na moje miejsce. Kasa identyczna jak na produkcji (zwykly pracownik operacyjy - wg. was pie.....ony leń z biura), wy macie ciężką pracę, OK zgadzam się, ale 14.00 i warujecie pod zegarem z kartami i do domu. Ja wiem tylko że zaczynam o 8.00 koniec pracy jest sprawą otwartą 19.00; 20.00 i każdy ma to w dupie, że dziecko mówi do mnie "wujku". Jak coś jest nie tak na produkcji, to i tak zaczyna się od nas i dopiero po jakimś czasie trafia do mistrza lub na produkcję. Przychodzicie do pracy i dymacie 8 godzin i robicie swoją prace przy maszynie, ja przychodzę i dymam 8-12 godzin robiąc prace kilku osób chociaż wcale do mnie nie należy. Ale jak nie zrobie to nie będzie. Doceniam was bardzo, ale tych co poniektórych baranów zapraszam na kawkę, internet, plotki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bushido Re: full kasy za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 17:02 Na początku fajnie że się przyznałeś złamasie że niezły z ciebie leser .. a to że pracujesz ponad planowo to chyba dobrze praca uszlachetnia.. a może nie możesz sprostać wyzwaniom jakie niesie ten profil pracy, pracy w biurze.. może lepiej byci było pobiadolić z tymi co mierzą się codzienie z przeciwnościami losu odklepać 8 emkę.. stanąć przed zegarem pomyśleć czy jedenastka się nie spóźni..nie używał złamasie słowa warować bo to kojarzy mi się z psem ogrodnika który liże buty i mu aportuje..chyba jest różnica pomiędzy pracą na produkcji a pracą w klimatyzowanym pomieszczeniu gdzie nie ma mistrza nikt nikogo nie teroryzuje i nienapietnuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biuroNICk Re: full kasy za nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 21:28 Zapraszamy w takim razie do naszej biurowej Arkadii - jutro o 9.00 rano każdemu pasuje? Bo nam tak, i tak się przecież nudzimy, więc jak przyjdziesz do nas - złamasów, to chociaż coś się będzie działo. Koledzy na swoich biurkach pomieszają drinki, koleżanki upieką sernik... Fajnie będzie! Między wyszukiwaniem nowych stron erotycznych w necie porozmawiamy o terrorze, presji czasu i forsie w cztery oczy. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. A MY I TAK ZAPRASZAMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co Re: full kasy za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 23:52 tak bardzo ci tam żle to poproś o zamiane niech wezmą kogoś z produkcji na twoje miejsce a ty pokaż co potrafisz sprawdzimy twoją efektywnośc może pan normista na początek niech stanie na maszynie i wyrobi się w0,08. pewne że się nie wyrobi ciekawe co by wtedy powiedział wiele rzeczy musi się tu zmienić aby było w miarę normalnie.wiele z was nie ma pojęcia jak wygląda wyrób który się tu produkuje więc nie gadaj........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś z biura Re: full kasy za nic IP: 212.244.68.* 01.02.07, 09:58 Wielu pracowników biurowych "wywodzi" sie z produkcji. Wielu ciężko pracowało, zanim przeszło do biura. Więc wbrew waszym opiniom doskonale znają detale i procesy związane z ich produkcją. Co za tym idzie doskonale wiedzą co, kto, gdzie i jak potrafi pracować, więc nie oszukujmy sie że na produkcji jest aż tak strasznie źle, że to taki horror. Jak ktoś robi swoje od początku do końca i to tak porządnie nie na odwal, to nie opowiadajcie mi, że mistrz go terroryzuje albo wyczynia inne dziwne rzeczy o których piszecie. Wiecie jaki macie problem? Niektórzy pracownicy, pracujący na produkcji poprostu mają przerost formy nad treścią i wbili by nóż w plecy każdemu, komu jest chociaż odrobinę lepiej niż im. Wydaje mi się że na tym formum negatywnie wypowiadają sie przede wszystkim Ci ludzie, którzy nigdy w życiu nic nie osiągnęli a chcieli by złote góry, wzamian za nic nierobienie!!!! Tak naprawde to nic nie wiecie o pracy w biurze więc dajcie sobie siana i jak wam tak bardzo źle to radzę kupić w poniedziałek "wyborczą". Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz kocham gomme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 10:20 Jest wielu w biurze którzy nie pracowali na produkcji a wymagają zbyt wiele.Niech staną zobaczą prace z drugiej strony a nie tylko rządząMistrzem powinna być taka osoba która pracowała na produkcji wtedy zrozumie pracowników z produkcji.5s to też nie wypał my nie pracujemy w salonie samochodowym tylko na produkcji więc jak skończy się pracę to się sprząta.Sprzątając w czasie pracy nie zrobimy normy.Fotograf z 5s niech zmieni zajecie a jak nie to trzeba mu zabrać aparat bo on nie wie do czego słuzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogacz Re: full kasy za nic IP: 212.244.68.* 01.02.07, 10:37 Zanim się wirtualnie pozabijamy, to wyjaśnijmy sobie coś. Nie powiedzieliśmy, ze na produkcji nic się nie robi i są to wczasy w Kołobrzegu. Macie totalnie przesrane!!!! Robota na stojąco, smród gumy, gorąco, oddech debili na plecach. W moim poprzednim poscie napisałem, że DOCENIAMY Waszą pracę!!! A na to ten wał Bushido nazwał mnie złamasem. No to ja już nie wiem jak gadać z takimi kolesiami. Stary z tego co piszesz i jak piszesz wynika, że jesteś raczej rozgarnięty ale nadrzędnym celem dla Ciebie jest wyładować się na nas i w co drugim zdaniu zamieniasz się w debila zaślepionego przez wyimaginowaną nienawiść. Prosze bardzo zamieńmy się. Ja na produkcję, produkcja do biura. Ludzie nie przychodzą na świat z tabliczką "pracownik biurowy". Może nim zostać każdy. Dlaczego nie poszedłeś tą drogą? Pracownik biurowy to nie zawsze ktoś o wypielęgnowanych dłoniach, kto ma was w dupie. Jesteśmy po studiach (nie wszyscy, dla niektórych podstawowe to szczyt), tak samo jak wielu z was. Też pracowaliśmy przy maszynach nie koniecznie w tej firmie. Sami wiecie jaka jest sytuacja w kraju. Myslicie, że jesteście przesladowni przez mistrzów. Na pewno tak. My też mamy swoich "mistrzów" (wiele zer na koncie), którzy traktują nas jak śmieci i maszyny do pracy. Na zakończenie. Nigdy nie nazwaliśmy was złamasami, ch..mi itp. Przynajmniej nie zauważyłem tego w moim poście. Więc nie wiem dlaczego tak skaczecie. Tylko dlatego, że nie stoję przy maszynie jestem złamasem. Gratuluje. Zajebiście Nienawidzisz Gommy, nas itp. Słuchaj, wiele 2 mln ludzi wyjechało z kraju. Zajmij ich miejsce tutaj. Nikt cie nie trzyma. Poniedziałek - wyborcza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bushido Re: full kasy za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 23:20 To są słowa jednego z durni z biura <<"pracownik biurowy". Może nim zostać każdy. > Dlaczego nie poszedłeś tą drogą? Pytasz mnie kur... kondonie dlaczego nie poszedłem bo nie miałem ,,pchnięcia''nie miałem takich konekcji i układów jak ty,które by pozwoliły założyć czyste ubranko,wstać sobie o 7h. rano spokojnie pojechać na 8h. do pracy i tak jak ty postać przy dystrybutorze i popie..ć od rzeczy se swoimi kompanami z biura. nie jestem nastawiony anty ani nie kieruje mną żadna ,,wyimaginowana nienawiść,,> jakto nazwałeś.. umiem spojrzeć na sprawy realnie a pozatym nie cierpie głupoty jaką tu próbujecie wmówić i sprzedać innym mówiąć żę < DOCENIAMY Waszą pracę> pracę na produkcji ładnie!!! oby w tym co mówisz był cień prawdy,a sądze że nie . Tak bardzo rozumiecie i solidaryzujecie sie z trudem ludzi pracujących na produkcji? Bo ja jakoś nie widze żadnych działań na poprawę warunków pracy a przejawia to się szczególnie w pracy normistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka -zuch dziewcz Re: full kasy za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 17:02 Nie będe z tobą polemizowała bo i tak masz wypaczony światopogląd.wielu może się wywodzi z produkcji tych wielu to zaledwie 0,5% a reszta to przyjaciele Panka,Czerwińskiego,pupile Głowacza pospolite lizustwo znam te historie wielu technologów przybyło na gotowe posadki..Orzechowski co ty wiesz ja pracuje od 5 lat to wiem coś otym.. kto miał studia a nie miał protekcji mógł pomarzyć . ja stałam w najgorsze mrozy żeby dostać się na audięcje do Kazika a inne farmazony były zwolnione z tego obowiązku. Uważasz że to taka frajda pracować na produkcji? TO jest twoja mylna interpretacja że produkcja to takie kokosy ..wiem nadczym ubolewają pracownicy a mianowicie to że firma nie ogranicza kosztów interpersonalnych, nie dba o pracowników, inwestuje w zbędny kapitał ludzki jakim jest biuro, to jest fundamentalna przyczyna dlaczego robole muszą utrzymać was pospolitych pasożytów, na których musimy pracować,to na nas odbija się i odzwierciedla wasz przyrost co ma pożniej brzemienne skutki w wskaźnikach wyśrubowanych norm. Przyjdz na ATF i zobacz kartę na zgrzewarkę automatyczną to padniesz na cyce 0,023.. coś ci to mówi --15 tyś. wciągu dniówki na 100%, na starej ruinie można to wykonać w dwa dni jak ci się uda znaleść ustawiacza!!idz na galwanizerie gdzie ludzie aromatyzują się zapachami z kadzi w takich warunakch pracuje się a ty mi piep.. że to fajna sprawa. CF gomma włoska nie ma perspektym za dzieśięć lat przejdzie do lamusa,firma opiera się na technologiach z lat 70/80,gdzie tu postęp! TRW posiada centrum inżynierskie, które zajmuje się w prowadzaniem projektów, jest specjalna komórka działu marketingowego specjalizujacego sie w pozyskiwaniu klientów a unas co?? już nie wspomne o DElphi to inna bajka! Mówiąc że ci którzy nic nie osiagneli domagają się złotych gór ha ha ! Oni są zmęczeni tym wszystkim to zmeczenie sie poteguje z dnia nadzień i wpewnym momencie przychodzi kres że mówią dość tego..zanoszą wypowiedzenie a na zajutrz lecą wizzarem do Anglii,a potem za dziesięć lat kiedy GOmmy już nie bedzie a matka żywicielka Gomma opóści takich jak ty zmuszony będziesz biurasie sęgniąć po wyborczą...c.d.n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z was Re: full kasy za nic IP: 212.160.86.* 01.02.07, 17:49 Masz wiele racji w tym co piszesz. Owszem jest cześć ludzi w biurach, którzy nie do końca przejmują sie tym za co sa odpowiedzialni, albo tez nie znaja sie na wszystkim, a moze zlewają sprawe, ale Ty nie zastanowisz sie, że oni także mają już czasami dość. Kazdy patrzy na innych ze swojego pkt widzenia, ale trzeba tez wczuc sie w sytuacje tych na ktorych najezdzamy. Troche obiektywizmu nie zaszkodzi. Ludzie na produkcji maja swoich szefow - mistrzow, ktorzy staraja sie (chociaz nie zawsze) dopilnowywac by jakos ta produkcja szla, ci ambitniejsi pogonia was do roboty, wiec oczywiste jest, ze bedzieci na nich zli, ze beda tymi niedobrymi. Mistrzowie maja z kolei swoich szefow, ktorzy tez ich ciagle poganiaja, wiec tez nie maja latwego zycia. Technolodzy w biurach, oni tez czesto walcza o to, by wam sie lepiej pracowalo, ale niestety gdybyscie wiedzieli na czym to wszystko polega, zrozumielibyscie, ze nialatwo jest cos wywalczyc bo o wszystko trzeba sie pytac Francuzow, Wlochow, Niemcow. Uwazacie ze to prosta sprawa? To sie grubo mylicie, oni nie beda dbac o Polakow, ktorzy we wlasnym kraju traktowani sa jak tania sila robocza, bo dzieki takim realiom moga budowac zaklady i jakby nie patrzec dawac nam prace. Ja tez jestem pracownikiem biura i tez mam swojego szefa, ktory niejednokrotnie tez bedzie wymagal cudow. Takie sa realia, nie tylko Gommy ale kazdego zakladu przemyslowego. Nie narzekajcie, bo nikt was nie rozlicza z kazdej minuty spedzonej na papierosku, w kibelku jak to bywa np w Dospelu czy TRW. Ktos was goni za popychanie pie..przy stanowisku pracy? Watpie. Jedno jest pewne, ze i w biurach i na produkcji znajda sie osoby, ktore nie beda stawac na glowie by dobrze pracowac, oczywiste jest, ze na produkcji "leserow" i udawaczy jest wiecej, ale tez sa i bardzo dobrzy pracownicy, o ktorych mozna miec tylko dobre zdanie, tak jak i w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: full kasy za nic IP: 195.205.202.* 04.02.07, 23:29 technolodzy w biurach jak widze biora kase za nic bo zajmuja sie pie..mi numerkami itd a nie widza tego ze w wierarkach nie ma dobrych szczotek nie ma wyznaczonych miejsc do czysczenia aqili nie ma grzybkow do czyszczenia ciagle brakuje flag bo nie ma uchwytow na prasach do flag ciagle brakuje wzorcow detali olej notorczynie leci z pras maszyny zle ustawione normy dla pracownikow z 20 letnim stazem tylko oni im podolaja Odpowiedz Link Zgłoś
ad69 Re: full kasy za nic 03.02.07, 19:03 zgadzam sie z tobą w 100%. To co sie wyprawia to szczyt wszystkiego. Sama pracuję tam już 4 lata i zastanawiam sie jak ja to wytrzymałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaczek Re: full kasy za nic IP: 195.205.202.* 05.02.07, 20:28 to nie praca to walka do warunkow rekrutacyjnych powinni dopisac odpornosc za pretensje do garbatego ze proste dzieci ma hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: full kasy za nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 13:07 umowa o przejeciu zostala podpisana,,ale w cigu 2 miesiecy ma nastapic podział naszych hal..Wiec znow przez taki okres nie dowiemy sie niczego o podwyzkach..Graja poprostu na czas,,nie chca zeby sie ludzie tak szybko pozwalniali..Licza jeszcze ze zrobia z nas glopkow i przetrzymaja obietnicami,,..Maja jeszcze nadzieje ze nas pracownikami worka zastapia..Bo przyjmuja teraz kupe nowych..Tylko co im taki nowy pracownik zrobi,,zanim sie nauczy to ich zamowienia zasypia i klijenci sie wycofaja..Pozatym nowi jak szybko przychodza tak szybko uciekaja..a starzy pracownicy tez maja to gdzies i ucuiekaja,,nie mozna karmic sie tylko obietnicami,,,ty tzeba szukac pracy w ktorej mozna zarobic na jakies w miare godne zycie i wykarmienie rodziny..Juz niedługo to pan P tam stanie na prasach jak bedzie chciał klijenta utyrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bushido Re: Czy kotyl Zna Angielski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 17:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bushido Re: Czy kotyl Zna Angielski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 17:27 moim zdaniem ma duże problemy z własną osobowością ,w posługiwaniu się polskim, nie idzie mu najlepiej a o angielskim już nie wspomnę..kiedyś nosił ze sobą słownik kieszonkowy angielsko - polski albo dzwonił do swojej nażeczonej a obecnie żony na pol 1....jak to mówią jak ktoś się osłem urodził to rumakiem nie będzie.. czy uważacie że kotyl to świetny gość ;)???? ja stwierdze że jeszcze takiego pajaca jak on nie widziałem wśród mistrzów bije on wszelkie kanowy inteligencji, elastyczności, konsekwencji w działaniu i tak dalej to ucieleśnienie nieprzerwanej odwagi wzór do naśladowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Brother Jaskiniowiec w Gommie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 19:40 Co sądzicie o poczynaniach brodatego gościa który lata z aparatem foto jak głupi i z zamiłowaniem fotografuje wszelkie przestępstwa takie jak np. paleta nie stojąca idealnie na żółtych liniach... Mówią na niego jaskiniowiec bo podobno lubi siedzieć i łazić po jaskiniach -może tam jest jego miejsce.....? Swego czasu spotkała go przykrość podczas sesji zdjęciowej na ATM-ie czy też Ameryce kiedy to kilku bardzo wkurzonych "tubylców" otoczyło go i stanowczo zażądało aby wypier..lał do swego przytulnego biura. Od tego czasu 5S ze strachu zawiesiło działalność w tym rejonie....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo... Co porabia norbi ? IP: 212.160.86.* 01.02.07, 15:06 ..........czy ktoś wie jak stawia pierwsze kroki na pol 1 mój idol lider mojej grupy NORBERT G. ? ...CZEKAM NA INFO ; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Co porabia norbi ? IP: 80.54.168.* 01.02.07, 15:35 tak sobie czytam co tam sie wyczynia w tej gommie i chyba napisze scenariusz na zajebista komedie hmm komedie to malo powiedziane parodie powinniscie sie spotkac jak kibole na boisku i lac po mordzie jeden drugiego i tak co tydzien taka lige sobie zaloscie pol1 kontra pol2 hehe bedziec ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: Co porabia norbi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:44 Mistrzu Gawronku, mistrzu nad mistrzami (za wyjątkiem Mizery bo On jest bezkonkurencyjny w swojej głupocie )czy tęsknisz za swoimi dziewczynkami z hytlerów? Bo my wcale nie tęsknimy za Tobą...... Ciekawe czy już tresujesz ludzi na POL 1 czy też może jesteś przez nich tresowany. Radzimy Ci na nich uważać bo nerwowi a ty na Rambo nie wyglądasz, oj nie. I na co Ci było terroryzowanie załogi, nikt tego nie docenił, wy..i Cię POL1 bo inni mieli lepsze znajomości i zostali. A tam już skończy się sielanka jak wpadniesz w łapy Panka..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POL1 Re: Co porabia norbi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 12:42 Spoko skończy jak"SZAZA" jego brat też taki "figo fago" co On to nie był. Starsi pracownicy go chyba pamiętają. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos1113 Re: do mistrza Norberta 02.02.07, 15:00 wielkie pozdrowionka dla Ciebie ! trzymaj się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbi Re: Co porabia norbi ? IP: 212.244.68.* 06.02.07, 23:47 Każdy który uchodzi za cwaniak i chce oceniać innych przynajmniej miał by odwagę się podpisać ty napewno nim nie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś1113 do bubu IP: *.11.inds.pl 02.02.07, 14:44 niewiem czy byleś(bylaś) u Norberta na zmianie i czy tak cię terroryzowal ???Ja bylam ! i na początku mialam o Nim takie samo zdanie jak ty .ale bardzo szybko je zmienilam ! ps.nie wypowiadaj się za innych ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 15:35 Bardzo podoba mi się postępowanie w tej firmie w biurze tworzy się tysiące stanowisk niepotrzebnych to czym zajmował się tylko Rafał B teraz podzieliło się to na 2 i jeszcze Darek M a na produkcji odwrotnie to co robiły 3 osoby teraz 1 za te same pieniądze. Przy tej tendencji to niedługo będzie jeden kierownik na jedną maszynę a jeden operator na całą linię troszeczkę wam się proporcje pomieszały. A waszą głupotę widać gołym okiem jak ktoś się zwolnił z produkcji tego syfu nikt nie wraca a z biura odwrotnie zwolnił się planista odwiedził parę firm do niczego się nie nadaje to co wraca do gommy na pol-1 jako planista. Ale niestety nie zanosi się na zmiany na leprze dopóki nie zmieni się dyrekcji to nie ma szans na poprawę pan Kazimierz D myśli że to dalej dawne czasy jak ludzie prosili się o pracę na szczęście czasy się zmieniły i niedługo pan Kaziu będzie mógł sobie rządzić tą kupą złomu pięknie nazywaną maszynami tylko bez obsady bo ludzie słusznie mają w dupie taką firmę i się zwalniają. Pozdrowienia dla wszystkich mądrych co się zwolnili z tego Gówna zwanego Gomma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: IP: 212.87.241.* 02.02.07, 15:40 o Jezu!nasze narzekanie i tak nic nie mieni! dziewczyny, może pogadamy o przystojniakach z Gommy? mój typ to taki jeden z pol2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: x IP: 212.87.241.* 02.02.07, 16:03 nie znam go niestety osobiście,chyba robi na membranach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tanzi Re: x IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 19:44 w gommie malo jest wyboru..ale znalazlo by sie paru przystojnych na produkcji i nawet calkiem milych,,,(bo teraz to rzadko sie z tym spotykam).No i w biurze tez widze kilku tez w miare sympatycznych,,,..Był tez calkiem slodki normista,,ale chyba go przeniesli na pol1,,a szkoda...:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tanzi Re: x IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 19:44 w gommie malo jest wyboru..ale znalazlo by sie paru przystojnych na produkcji i nawet calkiem milych,,,(bo teraz to rzadko sie z tym spotykam).No i w biurze tez widze kilku tez w miare sympatycznych,,,..Był tez calkiem slodki normista,,ale chyba go przeniesli na pol1,,a szkoda...:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MENIU Re: x IP: 212.160.86.* 02.02.07, 22:30 jaki normista dlamnie największy przystojniak to SHREKU oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: x IP: 212.87.241.* 02.02.07, 22:33 oj meniu chyba jestes zazdrosny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: x IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 23:30 gdzie wy macie oczy, ani przystojnych ani miłych oni wypisują o was wstrętne rzeczy a wy piszecie ,że są przystojni.gratuluje!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hitler gdzie ten sierpien 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 07:43 powiem krotko.przewodniczacy czyli głowa związku choruje w krate non stop go niema czyli autorytet jak h.....j,nastepnie jego zastepca tepy jak łeb karpia o co bysie go nie zapytało to nic nie wie,następnie pan kszykacz ktory duzo gada mało robi .pisza ciagle głupoty na kartkach a konkretów wcale .bo dyrkcja ich zlewa skoro takie z nich orzeszki.a jeszcze jedno jak by przyszlo do strajku to tak naprawde stanie was tszech o soory pewnie z waszej trójki gruby sie wyłamie..pozdrowienia dla tych co myśla i już szukaj sobie nowej normalnej pracy!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: gdzie ten sierpien 80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 17:25 .... a co mamy przekazywac ty tepa dzido, jak podzial firmy jest wsyrzymany przez sad francuski, .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hitler Re: gdzie ten sierpien 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:03 tępa dzida stary to chyba mowa o tobie złamasie jeden jak powiedz mi dlaczego tak jest ze was wogole nie widac nie dajecie ludziom zadnej nadzieji rozbijacie sie kasa z naszych skladek po jkis pochodach 1 majowych na slasku po jaki huu...j myslisz ze gornicy wam pomoga.jestes koles w bledzie.jedno jest pewne jak juz bedzie podzial to uwierz mnie na slowo i jak nic nie zrobicie to juz nie bedzie sierpnia moge ci to zagwarantowac.jesli cos pokazecie to ok bo narazie zajmujecie sie bzdurami i nie...pie..mnie o podziale bo jak chcesz wiedziec tepaku to gornicy nigdy nie czekali jak cos sie wydarzy tylko reagowali duzo wczesniej dlatego sa silni w tym co robia a wam do tego duzo brakuje.mysl stary jeszcze raz mysl.zreszta co to za zwiazki ku...wa ludzie obudzcie sie .zreszta mam pomysl taki i juz go pomalu realizue ze wy panowie zdziwicie sie lekko jak zostanie was moze 15 no góra 16.powodzenia obejszczymury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grosz Re: IP: 212.160.86.* 02.02.07, 18:14 Kilka zdań z kodeksu pracy Art. 231. [Przejście zakładu pracy] [2] § 1. W razie przejścia zakładu pracy lub jego części na innego pracodawcę staje się on z mocy prawa stroną w dotychczasowych stosunkach pracy, z zastrzeżeniem przepisów § 5. § 2. Za zobowiązania wynikające ze stosunku pracy, powstałe przed przejściem części zakładu pracy na innego pracodawcę, dotychczasowy i nowy pracodawca odpowiadają solidarnie. § 3. Jeżeli u pracodawców, o których mowa w § 1, nie działają zakładowe organizacje związkowe, dotychczasowy i nowy pracodawca informują na piśmie swoich pracowników o przewidywanym terminie przejścia zakładu pracy lub jego części na innego pracodawcę, jego przyczynach, prawnych, ekonomicznych oraz socjalnych skutkach dla pracowników, a także zamierzonych działaniach dotyczących warunków zatrudnienia pracowników, w szczególności warunków pracy, płacy i przekwalifikowania; przekazanie informacji powinno nastąpić co najmniej na 30 dni przed przewidywanym terminem przejścia zakładu pracy lub jego części na innego pracodawcę. § 4. W terminie 2 miesięcy od przejścia zakładu pracy lub jego części na innego pracodawcę, pracownik może bez wypowiedzenia, za siedmiodniowym uprzedzeniem, rozwiązać stosunek pracy. Rozwiązanie stosunku pracy w tym trybie powoduje dla pracownika skutki, jakie przepisy prawa pracy wiążą z rozwiązaniem stosunku pracy przez pracodawcę za wypowiedzeniem. § 5. Pracodawca, z dniem przejęcia zakładu pracy lub jego części, jest obowiązany zaproponować nowe warunki pracy i płacy pracownikom świadczącym dotychczas pracę na innej podstawie niż umowa o pracę oraz wskazać termin, nie krótszy niż 7 dni, do którego pracownicy mogą złożyć oświadczenie o przyjęciu lub odmowie przyjęcia proponowanych warunków. W razie nieuzgodnienia nowych warunków pracy i płacy dotychczasowy stosunek pracy rozwiązuje się z upływem okresu równego okresowi wypowiedzenia, liczonego od dnia, w którym pracownik złożył oświadczenie o odmowie przyjęcia proponowanych warunków, lub od dnia, do którego mógł złożyć takie oświadczenie. Przepis § 4 zdanie drugie stosuje się odpowiednio. § 6. Przejście zakładu pracy lub jego części na innego pracodawcę nie może stanowić przyczyny uzasadniającej wypowiedzenie przez pracodawcę stosunku pracy. Art. 83. [Normy pracy] § 1. Normy pracy, stanowiące miernik nakładu pracy, jej wydajności i jakości, mogą być stosowane, jeżeli jest to uzasadnione rodzajem pracy. § 2. Normy pracy są ustalane z uwzględnieniem osiągniętego poziomu techniki i organizacji pracy. Normy pracy mogą być zmieniane w miarę wdrażania technicznych i organizacyjnych usprawnień zapewniających wzrost wydajności pracy. § 3. Przekraczanie norm pracy nie stanowi podstawy do ich zmiany, jeżeli jest ono wynikiem zwiększonego osobistego wkładu pracy pracownika lub jego sprawności zawodowej. § 4. O zmianie normy pracy pracownicy powinni być zawiadomieni co najmniej na 2 tygodnie przed wprowadzeniem nowej normy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek al-kajdy Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 08:47 Tak przy okazji to wie ktoś kiedy ma nastąpić ten podział? Dyrekcja coś nie bardzo o tym chce nas powiadomić, bo albo zlewa nas dokładnie, albo boi się, że ci co znają się choć trochę na robocie po prostu wypną się na firmę, wezmą wyprawki, które im przysługują i "cześć jak Czesiek". A tak na marginesie to podobno pan dYREKTOR Duda powiedział, że podwyżek nie będzie choćby załoga strajkowała. Chcę się o tym przekonać. Oflagować ten syf, zadzwonić po media, wyrwać kostkę brukową...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek mroz Re: IP: 195.205.202.* 04.02.07, 23:17 niedawno przeszedlem z workera do gommy na stale "to byl muj blad" zarabiam teraz srednio 100-150 zl mniej o co tu chodzi?? moze mi ktos powie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grosz Re: IP: 212.160.86.* 02.02.07, 18:16 Kilka Art. z Kodeksu Pracy Art. 231. [Przejście zakładu pracy] [2] § 1. W razie przejścia zakładu pracy lub jego części na innego pracodawcę staje się on z mocy prawa stroną w dotychczasowych stosunkach pracy, z zastrzeżeniem przepisów § 5. § 2. Za zobowiązania wynikające ze stosunku pracy, powstałe przed przejściem części zakładu pracy na innego pracodawcę, dotychczasowy i nowy pracodawca odpowiadają solidarnie. § 3. Jeżeli u pracodawców, o których mowa w § 1, nie działają zakładowe organizacje związkowe, dotychczasowy i nowy pracodawca informują na piśmie swoich pracowników o przewidywanym terminie przejścia zakładu pracy lub jego części na innego pracodawcę, jego przyczynach, prawnych, ekonomicznych oraz socjalnych skutkach dla pracowników, a także zamierzonych działaniach dotyczących warunków zatrudnienia pracowników, w szczególności warunków pracy, płacy i przekwalifikowania; przekazanie informacji powinno nastąpić co najmniej na 30 dni przed przewidywanym terminem przejścia zakładu pracy lub jego części na innego pracodawcę. § 4. W terminie 2 miesięcy od przejścia zakładu pracy lub jego części na innego pracodawcę, pracownik może bez wypowiedzenia, za siedmiodniowym uprzedzeniem, rozwiązać stosunek pracy. Rozwiązanie stosunku pracy w tym trybie powoduje dla pracownika skutki, jakie przepisy prawa pracy wiążą z rozwiązaniem stosunku pracy przez pracodawcę za wypowiedzeniem. § 5. Pracodawca, z dniem przejęcia zakładu pracy lub jego części, jest obowiązany zaproponować nowe warunki pracy i płacy pracownikom świadczącym dotychczas pracę na innej podstawie niż umowa o pracę oraz wskazać termin, nie krótszy niż 7 dni, do którego pracownicy mogą złożyć oświadczenie o przyjęciu lub odmowie przyjęcia proponowanych warunków. W razie nieuzgodnienia nowych warunków pracy i płacy dotychczasowy stosunek pracy rozwiązuje się z upływem okresu równego okresowi wypowiedzenia, liczonego od dnia, w którym pracownik złożył oświadczenie o odmowie przyjęcia proponowanych warunków, lub od dnia, do którego mógł złożyć takie oświadczenie. Przepis § 4 zdanie drugie stosuje się odpowiednio. § 6. Przejście zakładu pracy lub jego części na innego pracodawcę nie może stanowić przyczyny uzasadniającej wypowiedzenie przez pracodawcę stosunku pracy. Art. 83. [Normy pracy] § 1. Normy pracy, stanowiące miernik nakładu pracy, jej wydajności i jakości, mogą być stosowane, jeżeli jest to uzasadnione rodzajem pracy. § 2. Normy pracy są ustalane z uwzględnieniem osiągniętego poziomu techniki i organizacji pracy. Normy pracy mogą być zmieniane w miarę wdrażania technicznych i organizacyjnych usprawnień zapewniających wzrost wydajności pracy. § 3. Przekraczanie norm pracy nie stanowi podstawy do ich zmiany, jeżeli jest ono wynikiem zwiększonego osobistego wkładu pracy pracownika lub jego sprawności zawodowej. § 4. O zmianie normy pracy pracownicy powinni być zawiadomieni co najmniej na 2 tygodnie przed wprowadzeniem nowej normy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: do bubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 10:51 Dzięki wam serdeczne !!!!!!Dzięki !!!!!!Popłakałem i posikałem się ze śmiechu . Naprawde dziękuję........Dzięki !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lui Re: do bubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 14:27 jest garstka ludzi którym się chce pracować reszta to obiboki zlewacze ten układ się powinien zmienić ale do tego doprowadziła dyr bo zawsze w tej tyrce ludzie którzy olewali mieli luzik a w dodatku popychali ich by się pozbyć goscia na lżejszą robotę jak pokazałeś że zap....alasz to po tobie stay tkwisz na najcięższej robocie na prasach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicek Re: do bubu IP: 195.205.202.* 06.02.07, 23:23 masz racje ze tak jest i tak samo jest znormamy a kodeks pracy mowi jasno ze normy sie nie podnosci ze indywidualnych wzgledow pracownika np jak ktos nie zejdzie na przerwe albo jak ma nadprzyrpdzone zdolnosci a rozpisywanie sie na wyzszy procent to jest chwyt glowy i panka bo ludzie juz sie nauczyli rozumu ze sami sobie sznurek na glowie zawiazuja podnoszac normy nie da sie podniesc to zrobmy wyzszy procent w koncu dojdzie do 100 % a potem robcie ponad 100 % a jak tak zrobicie to wtedy norma wzrosnie oni wezma raz premi a potem wszyscy sobie beda zyly wypruwac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamka Re: Co porabia norbi ? IP: *.flatpla.net 19.02.07, 19:45 Norbi trzym sie na pol1 i nie przejmuj sie poj....nymi tekstami pracowałem z toba i było ok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewaderda Re: Czy kotyl Zna Angielski?? 09.12.07, 11:22 co sądzicie o kotylu bym moim mistrzem kawał hama nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany zwlnili IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.07, 10:17 te h..e głowacz i debil panek zwolnili najlepszego mistrza na pol1 MIRKA K. ale tak jest zawsze w tym po..ym zakładzie ,że jak ktos jest dobry dla ludzi to tym debilom nie odpowiada i wogule co to za debile z bi€ra co srają w swoje gniazdo zapomnieli jak skonczy łysy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg re IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.07, 11:52 h... nie brakuje a porządnych ludzi w tym guwnianym zakładzie to z pochodniąnie znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik CF Re: re IP: 212.244.68.* 28.12.07, 10:08 K...a, dajcie już spokój przecież tego się czytać nie da. W tym zakładzie nie było i nie będzie dobrze. Jak BARANY siedzą na górze to tak jest. Nie gadajcie i nie piszcie tyle tylko coś trzeba zrobić z tym, trzeba pogadać ze " związkami " bo chyba tak oni się nazywają i zrobić wkońcu jakiś strajk może to coś polepszy, a jak nie to szukać nowej pracy, a nie ciągle narzekać. Samym pisaniem takich rzeczy na forum nie polepszymy sobie. A z tego co tutaj czytam to kilku już dawno powinni się zwolnić a nie szczekać. Opanujcie się troszeczkę. A związki niech nie piszą że się boją zaprotestować, bo jak tak to co to za związki. Mniej gadania więcej konkretów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaczek Re: full kasy za nic IP: 195.205.202.* 05.02.07, 00:12 to przenies sie na produkcje zobaczysz jak fajni jest na maszynach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaczek Re: full kasy za nic IP: 195.205.202.* 05.02.07, 00:27 no własnie tyrales nie pracowales Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaczek Re: full kasy za nic IP: 195.205.202.* 05.02.07, 00:30 praca.onet.pl/oferta/pOferta.ij?job=8A82339E-1422-0D00-EAFFC99A93AE7E6E w ofertach pracy powinno byc napisane przyjme do tyrania a nie do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaczek Re: full kasy za nic IP: 195.205.202.* 05.02.07, 00:32 Opis Praca w bezpośredniej produkcji przy obsłudze maszyn do wulkanizacji oraz montażu elementów antywibracyjnych dla przemysłu samochodowego Wymagania: Od kandydatów oczekujemy: - udokumentowane doświadczenie zawodowe w firmach produkcyjnych, mile widziane w branży motoryzacyjnej - wykszatłcenie min. średnie techniczne - znajomość rysunku technicznego Mile widziane: - mile widziani kandydaci posiadający uprawnienia na wózki widłowe/suwnice/urządzenia gazowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaczek Re: full kasy za nic IP: 195.205.202.* 05.02.07, 00:32 Opis Praca w bezpośredniej produkcji przy obsłudze maszyn do wulkanizacji oraz montażu elementów antywibracyjnych dla przemysłu samochodowego Wymagania: Od kandydatów oczekujemy: - udokumentowane doświadczenie zawodowe w firmach produkcyjnych, mile widziane w branży motoryzacyjnej - wykszatłcenie min. średnie techniczne - znajomość rysunku technicznego Mile widziane: - mile widziani kandydaci posiadający uprawnienia na wózki widłowe/suwnice/urządzenia gazowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicek Re: full kasy za nic IP: 195.205.202.* 05.02.07, 00:24 tak wogole ogłoszenia o waktach na mistrza przez miesiac czasu byly na ogłszeniach w onecie i nie wiem dlaczego nie wisialoy takowe ogłoszenia na tablicach w gommie a wielu pewnie spelnia wymagania a co do angielskiego to szanujmy sie ludzie ale moze pare osob z biura go zna a napewno nie mistrzowie w stopniu komunikatywnym wiec to sa kpiny lysy byl pierwsza kpina ale juz go nie ma teraz nastepny cfaniaczek przyjal sie na montaz a czy nie lepiej bylo wziasc kogos z montazu co ma srednie i troche pracowal w gommie tylko osoby z zewnatrz nastepny bedzie kto moze sprzataczka z tesco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: KOCHAM GOMME IP: 89.174.23.* 03.02.07, 17:46 o ku.. ale tu prostactwo wysadcie ta gomme w ch..a prostaki teraz tam pracuja same niedolegi zyciowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:03 Sam jesteś prostakiem kmiocie jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Brother Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:45 Sądząc po tym jak piszesz, to widzę "edek" że twoja edukacja skończyła się na podstawówce, zakładając że ją w ogóle skończyłeś. Zanim nazwiesz kogoś prostakiem zastanów się czy sam nim nie jesteś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góra Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 04.02.07, 10:26 ku... ludzie!nie dziwię się, że wszyscy się z was śmieją. Potraficie się tylko gnoić nawzajem na forum. Na tym polega wspólna walka o lepsze warunki pracy? co to za zwiążki, które na rozmowie nie potrafią żądać konkretnej odpowiedzi i deklaracji na temat podwyżek. zamiast działać(a po to się zorganizowaliście i takie były obietnice z waszej strony) dajecie się wciągać w pyskówki. jedno jest pewne! nie szanujecie się nawzajem, więc nie oczekujcie, że ONI(góra)będą szanować was. Mają was w dupie, bo nie robicie nic konkretnego. zastanówcie się nad sobą i nad tym, co mieliście zdziałać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 11:56 Gora ma racje jak my sie nie szanujemy to oni tym bardziej nie beda przykre ale prawdziwe ...zacznijmy sie szanowac pomyslcie o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KOCHAM GOMME IP: *.trustnet.pl 04.02.07, 19:08 ludzie myślę że to co robicie jest potrzebne [strajk],stańmy i zobaczymy co zrobią drugie związki [żadzone przez emerytow,ktorzy godzą się na wszystko co im p.dyrekor każe]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek al-kajdy Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 19:46 Ja to już bym strajkował, podobnie jak wielu, ale są wśród nas takie herbatniki, że #R%$%^. Narzekają, jadą na dyrekcje i to ostro, chcą nie wiadomo czego a na pytanie czy chcą strajkować odpowiadają "a co to da?". Jak mają takie ciepłe posadki to niech sobie pracują za 1000 zł bez premii. Ja tam uważam, że to wszystko za długo się już ciągnie. Trzeba strajku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldi Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 21:01 Tez jestem za oflagowaniem zakladu i strajkiem..nie wpuszczaniem tam nikogo..Wiekszosc bedzie strajkowala bo ludziom i tak juz nie zalezy,,wiekszosc szykuje na wakacje wypowiedzenia..Nikt nie bedzie pracowac za 1000zl,,z czego rodzine utrzymac..a tu rzadnych podwyzek nie bylo od kad pracuje,,a to juz 5lat..Co to za zaklad..Jak dba o pracownika..Jak tu ma pracownik przykładac sie do czegos jak zaklad ma ludzi w d...!!Ludzie nie opluwajmy sie nawzajem,,tylko pokazmy panom rzadzocym ze nas na cos stac,,a nie tylko na glupie gadanie i oplowanie jeden drugiego...Ten strajk jest potrzebny..Jak na s zwolnia to kto tam przyjdzie..Nowi przychodza i po 2 dniach odchodza,,bo mowia ze w takim syfie pracowac nie beda.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hitler popieram aldiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 21:14 ale tym baranom dupowlazom z sierpnia 80 co liza dupska swoim pszełozonym na klawach(ryjek,i cała reszta nawt fotki se k...wa razem robia barany)trzeba specjalne zaproszenie wyslac zeby to zrobili .wy z sierpnia nie wchodzcie w zadne uklady bo to owas swiadczy!!!!!!!!!!!!!!!lizusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek al-kajdy Re: popieram aldiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 21:55 No właśnie. sOLIDARNOŚĆ już pokazała jak się broni praw pracowników. Ja już przygotowuję opaskę i flagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierpien80 Re: popieram aldiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 22:02 nie lizemy zadnego dupska , a te zdjecia byly w domu dziecka bo mam serce ,a jak cie tam nie bylo to zaluj , jak te dzieciaki sie cieszyly, co do strajku .... poczytajcie troche , strajk to ostatecznosc jezeli do niego dojdzie to tzeba to prawnie zrobic ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hitler Re: popieram aldiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 22:19 ales ty dobry mikołaj.nie chodzi o dzieci stary tylko kto ci kazal tam jechac pytales sie ludzi z waszego zwiazku czy podjeliscie decyzje sami sam wiesz jak jest.poprostu wlazles komus tym w dupe .rozumie jkabys pojechal tam z wlasna inicjatywa jako zwiazek to owszem.wiec nie.pier..ol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali w pustyni Re: popieram aldiego IP: 195.205.202.* 04.02.07, 23:20 Art. 83. [Normy pracy] § 1. Normy pracy, stanowiące miernik nakładu pracy, jej wydajności i jakości, mogą być stosowane, jeżeli jest to uzasadnione rodzajem pracy. § 2. Normy pracy są ustalane z uwzględnieniem osiągniętego poziomu techniki i organizacji pracy. Normy pracy mogą być zmieniane w miarę wdrażania technicznych i organizacyjnych usprawnień zapewniających wzrost wydajności pracy. § 3. Przekraczanie norm pracy nie stanowi podstawy do ich zmiany, jeżeli jest ono wynikiem zwiększonego osobistego wkładu pracy pracownika lub jego sprawności zawodowej. § 4. O zmianie normy pracy pracownicy powinni być zawiadomieni co najmniej na 2 tygodnie przed wprowadzeniem nowej normy. hm....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doCzegoDazyGomma Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 04.02.07, 23:08 z tym strajkiem to racja do mnie na zmiane przyslali dziadka jakiegos porobil troche i dali mu wypowiedzenie bo podobno wyrabial pol normy ale to przeciez widac ze normalny czlowiek wyrabia tam pol normy ze te normy wykoncza ten zakład po pierwsze normy powinny pujsc w dol bo to odbija sie na detalu a po drogie wycofac k2 bo jak ktos raz zasmakuje k2 ten bedzie chcial opuscic zakład jak najszybciej a co do zarobkow to juz szkoda gadac nie ma co sie oszukiwac kazdy juz kombinuje prace na boku w internecie jest juz ogloszenie na onecie 17 wakatow nie ma co sie oszukiwac ze ta liczba bedzie zwrastac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doCzegoDazyGomma Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 04.02.07, 23:08 z tym strajkiem to racja do mnie na zmiane przyslali dziadka jakiegos porobil troche i dali mu wypowiedzenie bo podobno wyrabial pol normy ale to przeciez widac ze normalny czlowiek wyrabia tam pol normy ze te normy wykoncza ten zakład po pierwsze normy powinny pujsc w dol bo to odbija sie na detalu a po drogie wycofac k2 bo jak ktos raz zasmakuje k2 ten bedzie chcial opuscic zakład jak najszybciej a co do zarobkow to juz szkoda gadac nie ma co sie oszukiwac kazdy juz kombinuje prace na boku w internecie jest juz ogloszenie na onecie 17 wakatow nie ma co sie oszukiwac ze ta liczba bedzie zwrastac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? :) Re: DO człowieka z al-kaidy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 15:24 z wielka checia zuce sobie kostka brukowa w to SYFISZCZE i przypne jakiemus patalachowi z biura liscia hehe POZDRO :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!! Re: DO człowieka z al-kaidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 18:11 Mam nadzieje Ze srajk okaże się nie potrzebny i dyrekcja uzna nasze postulaty za właściwe czy my żądamy naprawdę ąż tak dużo.Myslę że właściciel tak dużej firmy powinien dbać o swojego pracownika i zapewnić mu odpowiednie wynagrodzenie.Pamiętajcie że to nasi rodacy doprowadzili że są tak niskie pensje, oczywiście napewno z pominięciem swoich gaży bo ich konto jest doładowywane systematycznie odpowiednią sumką.gomma to najniiższe wypłaty w Częstochowie.jak się to nie zmieni lada moment to naprawdę dyrekcja sama będzie musiała stanąć przy maszynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek al-kajdy Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 00:00 Do SIERPNIA. Może tak się podzielicie wrażeniami z rozmowy z dyrektorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 07.02.07, 00:15 C C CF C jak CF DZIADY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 07.02.07, 00:19 ojciec dyrektor G///acz i jego wierny giermek crazy punk o własnie ten chyba od norm cos mu sie w neuronach porabalo bo go nie ma w pracy chyba czego go rozmowa z ojcem dyrektorem poniewaz poszedl na chorobowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DVHK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 01:16 Wielki???????? brat Ł--k wraz z B---uniem oraz Ojcem dyr.G--cz podjeli decyzję o zwiększeniu dżemu do gofra z czego wynika afera mniej jakości wiecej efektywności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BZL Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 07.02.07, 22:39 czy ja wiem te maszyny piernicza sie 10 razy w ciagu dnia nie wiem jaki sens jest podnoszenia tych norm moze licza na to ze pracownicy zaczna przychjodzic wpoldo i beda sobie wyrywac podajniki z rak zeby wyrobic chora norme a pryskaniu pras mo0zna juz zapomniec moze przez te normy w koncu plyn sie pojawil na hali jak nigdy go nie bylo tak jest no bo jak nikt nie pryska to po co ko0mu plyn norme sie zrobi jasne ale jedna zmiana i forma do wyrzucenia a kanapki to bedziemy sobie przekladac guma przy prasie bo ile to czasu czlowiek straci na przerwie jestem ciekawy jak by spadla efektywnosc gdyby wprowadzono obowiazkowa przerwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BZL Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 07.02.07, 22:39 czy ja wiem te maszyny piernicza sie 10 razy w ciagu dnia nie wiem jaki sens jest podnoszenia tych norm moze licza na to ze pracownicy zaczna przychjodzic wpoldo i beda sobie wyrywac podajniki z rak zeby wyrobic chora norme a pryskaniu pras mo0zna juz zapomniec moze przez te normy w koncu plyn sie pojawil na hali jak nigdy go nie bylo tak jest no bo jak nikt nie pryska to po co ko0mu plyn norme sie zrobi jasne ale jedna zmiana i forma do wyrzucenia a kanapki to bedziemy sobie przekladac guma przy prasie bo ile to czasu czlowiek straci na przerwie jestem ciekawy jak by spadla efektywnosc gdyby wprowadzono obowiazkowa przerwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DVHK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 01:30 Najlepszy pracownik miesiąca TO zgadnij B--nio pomoże,przytuli,pomoże podnieść normę a jak nie to Ci nieprzedłużą umowy WNIOSEK KOCHAJ SWOJEGO MISTRZA BO TO NASZA ZMIANA NICZYM ZA KOMUNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam dziwi sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 06:45 dziwie sie ze tyle mlodych ludzi pracuje na prdukcji i boja sie.rozumiem tych starszych bo imcięzej znalesc prace ale mlodzi.nie bojcie sie.marnujecie sie w tym zakladzie jak tak dalej bedzie to ja nie wiem radze wam szukac nowej pracy.ja juz tak zrobilem!!!!!!!!!!!!!zostawcie ta gomme samma sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani "ponczek'' tłusty czwartek IP: *.zim.pcz.czest.pl 07.02.07, 16:00 hej panie i panowie moze na chwile odsapniemy.... może zna ktoś dobry przepis na ponczki lob oponki lub na faworki ??? tłusty czwrtek za pasem :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faforek Re: tłusty czwartek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:09 ciężko będzie w tym tłoku ważnych spraw dostać taki przepis na "ponczki" ale bądzmy dobrej myśli że ktos z kolegów gommowców nam poda..chętnie się dowiem jak się je robi....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: tłusty czwartek IP: 212.87.241.* 07.02.07, 18:34 1 nicolino + 3 kierowników - rozbić , wrzucić do misy , delikatnie mieszają przez 15 minut , dodać jednego dudę , za chwilę 1 głowcz + 99 panków / ci robią smak / dorzuciłbym troche jaj bo tu nic nie ma z jaj, kilku bezmuzgowców , na 1 cykl do klawa , po wyjęciu do galwanizerii , na mały cynk , potem grill , ciencirka do osłon i wyrzucic na smietnik opanowany przez korupcję smieciarzy - świetlana przyszłość gommy , to przzepis na oponki najlepsze z paguringu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faforek Re: tłusty czwartek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:45 niezły przepis!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oponka 40 Re: tłusty czwartek IP: 212.244.68.* 08.02.07, 03:52 dobre,może by tak więcej tych cudownych przepisów,tylko takich bardziej jadalnych Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: tłusty czwartek 08.02.07, 10:52 piękny przepis ale pare osób tam można by jeszcze można było dorzucić. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oponka 40 Re: tłusty czwartek IP: 212.244.68.* 08.02.07, 03:55 hej faforek,może ty znasz jakiś przepisik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oponka 40 Re: tłusty czwartek IP: 195.205.202.* 08.02.07, 17:55 mercedes niezły pomysł ale mamy tłusty czwartek już wkrótce,więc....pączki,ach te pączki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przepis Re: tłusty czwartek IP: 212.160.86.* 08.02.07, 21:02 przepis bardzo dobra ale i drogi , bo ci panowie to dużo gomme kosztują i są bezproduktywni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? kto ma największy szmal w gommie i układy????? IP: 212.160.86.* 08.02.07, 21:05 waszym zdaniem chodzi mi otych co nie słósznie dużo zarabiają i otych co biorą w (łape)?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: kto ma największy szmal w gommie i układy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 17:29 NO PROSZE CO TO SIĘ W TEJ GOMMIE WYPRAWIA.TO JUŻ NAWET DYREKCJĄ CHCE SIĘ WAM RZĄDZIĆ.TO WAM SIĘ W GŁOWKACH POPRZESTAWIAŁO CZY CO? GDZIE TO TAK JEST NA ŚWIECIE ŻEBY RZĄDZIĆ KIROWNIKIEM DYREKTOREM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: kto ma największy szmal w gommie i układy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 23:31 skoro wśród dyrektorów i kierowników jest tylu nieudolnych to ktoś musi wziąć sprawy w swoje ręce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 10:41 A może porozmawiaj z chłopcami z Solidarności!oni na pewno więcej rozmawiają z panen Dyrektorem,przy kawce ,cherbatce, itp; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrecedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:16 Dajmy spokój pączkom . Ugotujmy lepiej zupę buraczkową . Przecież w gommie buraków jest pod dostatkiem . Może zajmiemy się dożywianiem dzieci . Tylko nie wiem czy będą chciały jeść ciągle jedno i to samo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:27 No można by było upiec jeszce baranine z baranów ,ale trzeba umieć ją doprawić żeby nie śmierdziała . No i salami z osłów na kolacje dla dzieci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mercedes Re: do mercedes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 12:02 ty chamie jakim prawem i kosztem kpisz sobie z biednych dzieci sam wpierd...... te dania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: do mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 11:38 Dogi kolego z postu poniżej . Nie wypowiadaj się jeśli jesteś tak oganiczony , że nie jażysz o czym piszę. Więc żeby ci było lepiej zrozumieć temat- dzieci to taka przenośnia .A niestety biedny to ty jesteś i nad tobą trzeba się litować skoro nie łapiesz żartów . Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: do mercedes 10.02.07, 13:54 brawo mercedesik, i o to chodzi. tak trzymaj.tam u góry to same przekrętasy i nie liczą się z nikim ale to z nikim , a ponadto jak to już wielokrotnie było pisane myślą tylko o swoich tyłkach aby im było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: do mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 16:57 i na dodatek wrzuccie się sami do tego gara słoma nic więcej.robić wam się niechce nieroby to obrzucacie obelgami wszystkich i wszystko.żal wam dupy ściska że nie bierzecie tej kasy a sami chcecie pierdzieć na stołówce w stołki.to się zwolnij i w pole bo hektary ugorem leżą .tam też wam za mało no proszę jak się państwo rozleniwiło brać kasę tylko za co za obrażanie ludzi którzy wami muszą rządzić.niestety ktoś to musi robić inaczej utopilibyście się na wzajem.chcesz mięc więcej do powiedzenia od dyra nikt was tu nie trzyma ..roboty pełno dookoła .to uważasz za żart .dzieci głodują taki żart to zachowaj dla siebie.cała polska i dalej was czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fago Re: do mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 17:03 a pewnie że myślimy o swoich tyłkach.a o czyich mamy myśleć o waszych.ciągle się nas czepiacie i co może mamy was chwalić za to i jeszcze po główkach głaskać cacy cacy. ta złósc was zeżarła a raczej wasze mózgi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacan Re: do mercedes IP: 217.153.246.* 10.02.07, 17:21 facet do roboty to murzyni jak już to do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacan Re: do mercedes IP: 217.153.246.* 10.02.07, 17:06 najlepsze jest to ze pamela po studiach ekonomicanych nie znajacy sie kompletnie na produkcji jeszcze tutaj pracuje facet zna sie tylko na porzadkach i zeby palety byly rowno ustawione wzdluz zoltej lini , oraz na wydajnosci iefektywnosci a placa nam stawke godzinowa a nie akordowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten, ta ,to Re: made in kościelec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 23:49 czy kościelec doczeka się lotniska ??? samolot już jest !!! napiszcie buraki ćwikłowe do DUdy żeby dał wam dotacje na loty do Gommy!! i po spadochronie dla każdego !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono Re: made in kościelec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 12:45 Nie tylko samolot jest w Koscielcu,,ale lotnisko tez...Tylko ze na te loty do goomy jest coraz mniej chetnych i od wiosny bedzie ich tylko garstka...Za te pieniazki to niech sobie pan P tam pracuje,,tylko ze on nie dostaje tych marnych groszy..Zadnej motywacji finansowej nam do pracy nie daja,,,tylko motywacje do szukania bardziej oplacalnej pracy..Gdyby i byla motywacja finansowa to i praca bylaby inna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 18:41 USTAWA z dnia 23 maja 1991 r. o rozwiązywaniu sporów zbiorowych (Dz. U. z dnia 26 czerwca 1991 r.) Rozdział 1 Przepisy ogólne Art. 1. Spór zbiorowy pracowników z pracodawcą lub pracodawcami może dotyczyć warunków pracy, płac lub świadczeń socjalnych oraz praw i wolności związkowych pracowników lub innych grup, którym przysługuje prawo zrzeszania się w związkach zawodowych. Art. 2. Prawa i interesy zbiorowe pracowników wskazane w art. 1 są reprezentowane przez związki zawodowe. Prawa i interesy pracodawców w sporach zbiorowych mogą być reprezentowane przez właściwe organizacje pracodawców. Art. 3. W zakładzie pracy, w którym działa więcej niż jedna organizacja związkowa, każda z nich może reprezentować w sporze zbiorowym interesy stanowiące przedmiot tego sporu. Jeżeli działające w zakładzie pracy organizacje związkowe tak postanowią, w sporze zbiorowym występuje wspólna reprezentacja związkowa. Przepis ust. 2 stosuje się odpowiednio do reprezentacji interesów zbiorowych w sporach wielozakładowych. W imieniu pracowników zakładu pracy, w którym nie działa związek zawodowy, spór zbiorowy może prowadzić organizacja związkowa, do której pracownicy zwrócili się o reprezentowanie ich interesów zbiorowych. Art. 4. Nie jest dopuszczalne prowadzenie sporu zbiorowego w celu poparcia indywidualnych żądań pracowniczych, jeżeli ich rozstrzygnięcie jest możliwe w postępowaniu przed organem rozstrzygającym spory o roszczenia pracowników. Jeżeli spór dotyczy treści układu zbiorowego pracy lub innego porozumienia, którego stroną jest organizacja związkowa, wszczęcie i prowadzenie sporu o zmianę układu lub porozumienia może nastąpić nie wcześniej niż z dniem ich wypowiedzenia. Art. 5. Pracodawcami w rozumieniu niniejszej ustawy są zakłady pracy określone w art. 3 Kodeksu pracy oraz osoby fizyczne zatrudniające pracowników w celu prowadzenia działalności gospodarczej. Art. 6. Przepisy ustawy, w których jest mowa o pracownikach, mają odpowiednie zastosowanie do osób, o których mowa w art. 2 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 23 maja 1991 r. o związkach zawodowych (Dz. U. Nr 55, poz. 234). Rozdział 2 Rokowania Art. 7. Spór zbiorowy istnieje od dnia wystąpienia przez podmiot reprezentujący interesy pracownicze do pracodawcy z żądaniami w sprawach wskazanych w art. 1, jeżeli pracodawca nie uwzględnił wszystkich żądań w terminie określonym w wystąpieniu, nie krótszym niż 3 dni. W zgłoszeniu sporu określa się przedmiot żądań objętych sporem. Podmiot zgłaszający spór może uprzedzić, że w razie nieuwzględnienia wysuniętych żądań zostanie ogłoszony strajk. Dzień zapowiedzianego strajku nie może przypadać przed upływem 14 dni od dnia zgłoszenia sporu. Art. 8. Pracodawca podejmuje niezwłocznie rokowania w celu rozwiązania sporu w drodze porozumienia, zawiadamiając równocześnie o powstaniu sporu właściwego okręgowego inspektora pracy. Art. 9. Rokowania kończą się podpisaniem przez strony porozumienia, a w razie nieosiągnięcia porozumienia - sporządzeniem protokołu rozbieżności ze wskazaniem stanowisk stron. Rozdział 3 Mediacja i arbitraż Art. 10. Jeżeli strona, która wszczęła spór, podtrzymuje zgłoszone żądania, spór ten prowadzony jest przez strony z udziałem osoby dającej gwarancję bezstronności, zwanej dalej mediatorem. Art. 11. Mediatora ustalają wspólnie strony sporu zbiorowego. Może być nim osoba z listy ustalonej przez Ministra Pracy i Polityki Socjalnej w uzgodnieniu z ogólnokrajową organizacją międzyzwiązkową oraz ogólnokrajowym związkiem zawodowym reprezentatywnym dla pracowników większości zakładów pracy. Jeżeli strony sporu zbiorowego nie porozumieją się w ciągu 5 dni w sprawie wyboru mediatora, dalsze postępowanie jest prowadzone z udziałem mediatora wskazanego, na wniosek jednej ze stron, przez Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z listy, o której mowa w ust. 1. Minister Pracy i Polityki Socjalnej określi, w drodze rozporządzenia, warunki wynagradzania mediatorów z listy, o której mowa w ust. 1. Art. 11 Mediatorom na czas prowadzenia mediacji przysługuje zwolnienie od pracy. Łączny wymiar tego zwolnienia w roku kalendarzowym nie może przekraczać 30 dni. Wynagrodzenie należne mediatorowi oraz zwrot poniesionych kosztów przejazdu i zakwaterowania określa umowa zawarta przez mediatora ze stronami sporu zbiorowego. Wynagrodzenie mediatora nie może być niższe od ustalonego w drodze rozporządzenia, o którym mowa w art. 11 ust. 3. Koszty postępowania mediacyjnego, o których mowa w ust. 2, ponoszą strony sporu zbiorowego w równych częściach, chyba że uzgodnią inny ich podział. W razie udokumentowanego braku środków na pokrycie kosztów, o których mowa w ust. 2 i 4, na wniosek strony sporu zbiorowego Minister Pracy i Polityki Socjalnej pokrywa koszty mediacji, z tym że wynagrodzenie mediatora pokrywane jest do wysokości określonej w rozporządzeniu, o którym mowa w art. 11 ust. 3. Art. 12. Jeżeli przebieg postępowania mediacyjnego uzasadnia ocenę, że nie doprowadzi ono do rozwiązania sporu przed upływem terminów przewidzianych w art. 7 ust. 2 i art. 13 ust. 3, organizacja, która wszczęła spór, może zorganizować jednorazowo i na czas nie dłuższy niż 2 godziny strajk ostrzegawczy. Art. 13. Jeżeli w toku postępowania mediator stwierdzi, że rozwiązanie sporu zbiorowego wymaga szczegółowych lub dodatkowych ustaleń związanych z przedmiotem sporu, zawiadamia o tym strony. Jeżeli w związku z żądaniem objętym sporem jest konieczne ustalenie sytuacji ekonomiczno-finansowej zakładu pracy, mediator może zaproponować przeprowadzenie w tej sprawie ekspertyzy. Jeżeli strony nie postanowią inaczej, koszty ekspertyzy obciążają zakład pracy. Podjęcie czynności, o których mowa w ust. 1 i 2, upoważnia mediatora do wystąpienia do organizacji związkowej z wnioskiem o przesunięcie terminu rozpoczęcia strajku na czas niezbędny do dokonania ustaleń mogących mieć wpływ na wynik rozstrzygnięcia sporu. Art. 14. Postępowanie mediacyjne kończy się podpisaniem przez strony porozumienia, a w razie nieosiągnięcia porozumienia - sporządzeniem protokołu rozbieżności ze wskazaniem stanowisk stron. Czynności tych dokonuje się przy udziale mediatora. Art. 15. Nieosiągnięcie porozumienia rozwiązującego spór zbiorowy w postępowaniu mediacyjnym uprawnia do podjęcia akcji strajkowej. Art. 16. Podmiot prowadzący spór zbiorowy w interesie pracowników może, nie korzystając z prawa przewidzianego w art. 15, podjąć próbę rozwiązania sporu przez poddanie go rozstrzygnięciu kolegium arbitrażu społecznego. Spór zakładowy rozpoznaje kolegium arbitrażu społecznego przy sądzie wojewódzkim, w którym utworzony jest sąd pracy i ubezpieczeń społecznych. Spór wielozakładowy rozpoznaje Kolegium Arbitrażu Społecznego przy Sądzie Najwyższym. W skład kolegium wchodzi przewodniczący wyznaczony spośród sędziów sądu przez prezesa sądu oraz sześciu członków wyznaczonych po trzech członków przez każdą ze stron. Strony powinny dążyć do wskazania osób bezpośrednio nie zainteresowanych rozstrzygnięciem sprawy. Prezes sądu wyznacza niezwłocznie termin posiedzenia, zawiadamiając o nim strony sporu lub ich przedstawicieli. Jeżeli rozstrzygnięcie sporu wymaga wiadomości specjalnych, kolegium może zasięgnąć opinii ekspertów. Przepis art. 13 ust. 2 zdanie drugie stosuje się odpowiednio. Orzeczenie kolegium zapada większością głosów. Jeżeli żadna ze stron przed poddaniem sporu rozstrzygnięciu kolegium nie postanowi inaczej, orzeczenie to wiąże strony. Rada Ministrów określi w drodze rozporządzenia szczegółowy tryb postępowania przed kolegiami arbitrażu społecznego. Rozdział 4 Strajk Art. 17. Strajk polega na zbiorowym powstrzymywaniu się pracowników od wykonywania pracy w celu rozwiązania sporu dotycząceg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 19:48 I oto chodzi! tak trzymać,dla niedowiarków mają przykład,że jednak Sierpień nadstawia dupy za innych, a jak chcą wiecej wiadomości to proszę ,w gablocie wszysto pisze ,tylko głąby nie chcą czytać! a potem pretensie że Sierpień nic nie działa!!!!! Ludizie przejrzyjcie na oczy!!!!!czy my mamy coś do stracenia ? Tylko do zyskania,ale to musi chcieć reszta załogi CF Gomma, czas pokaże naprawdę ile wart jest reszta ludzi w naszym zakładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 19:52 Robson w pełni cię popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 20:18 to mi sie podoba koledzy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: poj...lo was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 09:10 zobaczymy czy bedzie strajk ilu burakow by stanelo!!!!!!!!!!!null Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Do Kobiet CF Gomma Polska tak jak na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 22:24 Dziewczyny!Dlaczego wy,nie zabieracia głosu co do przyszłości naszego zakładu????,czy tylko, my ;Męszczyźni zawsze musimy :za przeproszeniem: waLczyc o was ? Kobiety które pracują w CF Gommma to jest czysta parodia.Jestem z wielu zwiąkowców Sierpnia 80 ! i wiem że czasy Dyr-D mineły! a was zaprzaszam w szeregi Sierpnia 80 !-Kobiety za te pieniądze niech Rumuni pracują !!!!ale u siebie! wstępujcie w szeregi Sierpnia 80 ! Kobiety pracujące w naszym zakładzie,są najbardziej mało uposażone finansowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: Do Kobiet CF Gomma Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:01 Diewczyny! nie macie nic do stracenia! tylko do zyskania.W związkach możecie więcej! Zobaczycie że Sierpień jednak będzie widoczny,oraz głośny w naszym zakladzie! a niedowiarkom mówię Do widzenia! ps.<Jesteście Żałośni> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Do Kobiet CF Gomma Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:42 możemy się też przeliczyć?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Do Kobiet CF Gomma Polska tak jak na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 22:24 Dziewczyny!Dlaczego wy,nie zabieracia głosu co do przyszłości naszego zakładu????,czy tylko, my ;Męszczyźni zawsze musimy :za przeproszeniem: waLczyc o was ? Kobiety które pracują w CF Gommma to jest czysta parodia.Jestem z wielu zwiąkowców Sierpnia 80 ! i wiem że czasy Dyr-D mineły! a was zaprzaszam w szeregi Sierpnia 80 !-Kobiety za te pieniądze niech Rumuni pracują !!!!ale u siebie! wstępujcie w szeregi Sierpnia 80 ! Kobiety pracujące w naszym zakładzie,są najbardziej mało uposażone finansowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Pol 1-Robson Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 20:17 Kochani!chcecie lepszego bytu? wstąpcie do Sierpnia 80, a zobaczycie że niemożliwe jest wstanie być MOŻLIWE!!!! Dzisiaj się uśmiechacie! a Dyr....D już się tak nie uśmiecha jak z przed 8 -02-07 ! teraz Chłopina ma troche do myślenia!!!!!!!!!! Sierpień Walczy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majster S... KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 10.02.07, 20:32 "Sierpień rządzi, Sierpień radzi, Sierpień nigdy Was nie zdradzi". P.s. panie dyrektorze niech pan zacznie o tym poważnie myśleć!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FE Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 21:09 NIE STRASZ NIE STRASZ.PODWYŻKI TO OCZYWISTA SPRAWA I WCZESNIEJ CZY PÓZNIEJ DO NICH DOJDZIE..NO I MOZE NARESZCIE WSZYSCY SIĘ ZAMKNĄ I ZAJMIĄ SIĘ TYM CO DO NICH NALEŻY BO JAK NARAZIE TO MACIE LUZIK PAPIEROSKI PLOTECZKI ŁAŻENIE PO HALI I SMAROWANIE DUPY INNYM.WEJDZ SOBIE NA FORUM STRADOMIA TO ZOBACZYSZ JAKI TAM RYGOR ALBO DO TERWU.TAM PRZERWA NIE TRWA WIĘKSZOŚĆ DNIÓWKI JESZCZE ZAPRAGNIECIE TEGO BAŁAGANU.KAŻDY TAM SIEDZI CICHUTKO JAK MYSZ POD MIOTŁĄ JAK CHCE PRACOWAĆ. OCZYWIŚCIE SĄ TACY ŻE OLEWAJĄ ROBOTE I DZIĘKUJĄ ZA PRACE.ALE TO CHWILOWY BUM.TAM GDZIE DOBRZE ZARABIAJĄ NIE MOGĄ POZWOLIĆ SOBIE TAKIE MARNOTRASTWO MATERIAŁÓ.CIESZCIE SIĘ ŻE PRACUJECIE W GOMMIE I NIE JESTEŚCIE OBCIĄZANI ZA TE BEZSENSOWNE BRAKI.TAM WŁAŚNIE LEŻĄ WASZE PIENIĄDZE NA SMIETNIKU.ALE OLAŁ TO NIE MOJE CO MI TAM W KIBLACH SYF JAK NA PODRZĘDNEJ STACYJCE GDZI PEŁNO TYCH CO CENIĄ WÓDĘ NAD RODZINĘ.GRATULUJE WAM WIZERUNKU SWOJEJ FIRMY. NIE SZANUJECIE NIKOGO I SAMI SIEBIE TEŻ NIE.ŻĄDACIE SZACUNKU OD KOGO OD MISTRZA NA KTÓRYM NIE ZOSTAWILIŚCIE SUCHEJ NITKI NA KIEROWNIKU KTÓREMU DUPE LIŻECIE A ZAPLECAMI SYPIĄ SIĘ OBELGI WRESZCIE OD KUMPLI Z PRODUKCJI KTÓREMU CHCECIE WŁOŻYĆ NÓZ W PLECY BO DZIŚIAJ ROBIŁ LEPSZĄ ROBOTĘ NIŻ TY I SKOŃCZYŁ DWIE GODZINY PRZED CZASEM I Z NUDÓW SNUJE SIĘ PO HALI I PATRZY JAK TU KOGO UDUPIĆ WY CHCECIE SZACUNKU.NIBY DOROŚLI A TRUDNO ZNALEŻSC OKREŚLENIE DLA WASZEGO ZACHOWANIA..PODZIELCIE SIĘ WRESZCIE TO BĘDZIE SPOKÓJ CI CO CHCĄ ZAPI... BĘDĄ DALEJ ATYM KTÓRYM NIE PASUJE TO FORA ZE DWORA. HEJA Z POL NA POL Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: KOCHAM GOMME 10.02.07, 21:22 kolego sympatyczny. kto pracuje to pracuje a kto sie opier... to sie bedzie opier...i nikt tego nie zmieni (z czasem oże do tego dojdzie) ale podwyżka musi być i nie ma bata bo ludzie juz powoli sie zwalniają a jesli jesteś z biura i tego nie widzisz to może nie chcesz tego widziec ani o tym słyszeć, zresztą uważam że wszyscy nie chcą tego słyszeć ani o tym wiedzieć bo po co sie mają martwić kogo na to miejsce nowego posadziś aby szło mniej braków itd. itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 21:28 no właśnie KJ to kolejny problem tej firmy to dobiero instytucja od nie robienia nic .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaza Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 21:34 znam wiele dziewczyn które uważają się za super laleczki inteligente pięknę i wszystkie rozumy pzjadały a wejdz po nich do kibla.to bezmózgi czy brak kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 21:42 nie długo trafimy do księgi rekordów... Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: KOCHAM GOMME 10.02.07, 21:28 a jeśli chodzi o kible i inne podobne wybryki to takie rzeczy robią tylko bezmózgi bo inaczej tego sie nie da nazwać :-( Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: KOCHAM GOMME 10.02.07, 21:37 a tak wogóle to nie powinniśmy się ze soba kłucić bo każdy wie co ma robić a że niektórzy zapier... za 2 lub 3 osoby to też dlatego tak sie dzieje że jeden sypie na drugiego obelgami.tu chodzi głównie o kase i tyle (jesteśmy w unii ceny prawie unijne a zarobki nasze polskie).Chociaż i tak będzie źle i jeden drugiemu na forum będzie pluł w twarz bo to jest tylko POLSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 14.02.07, 21:52 popieram słuszne uwagi wiecej takich ludzi a moze w końcu cos da sie zrobic w tej gumci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuda Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 21:24 znajdą sie chętni spokojna twoja rozczochrana.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam do robsona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 09:14 dzis jest sierpien 80 ale lepszy bylby styczen79.robson nie badz pewny tego sierpnia 80 za malo wiesz .odwalasz robote za nich a oni w balona leca i tylko na zebranka jerzdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: do robsona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 16:42 zaczął ktoś o laluniach ,pociągnijcie ten wątek ,troszkę odsapniemy od tego kręcenia mózgiem..... są tam u was jakieś lalunie?,jest na czym oko powiesić? Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: KOCHAM GOMME 10.02.07, 20:20 tak.może wkońcu będą jakieś SPORE podwyżki dla nas szaraków bo jak nie to kto zostanie na produkcji czy też do ustawiania maszyn. chyba zupełnie nowi z worka BĘDĄ PRZYJĘCI bo ci co są też sie będą zwalniać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukający_pracy Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 22:49 Witam , czy są przyjęcia do pracy do C.F.Gomma? Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: KOCHAM GOMME 10.02.07, 20:26 a jak się nic już nie da zrobić to będą wkońcu mieli strajk (a do tego raczej dojdzie) i sami k...... staną sobie przy maszynach i będą zapier........ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raz i dwa Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 21:00 o co się rozhchodzi? Czym jest gomma? ------- www.czestochowaforum.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NUDA Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 21:19 pełny obraz gommy tak to właśnie wyglądacie jak kible to wizytówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesjasz miss chlewika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 22:08 zeby takie panie mogły pracowac w gommie to normy byśmy mieli na 10,98% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesjasz Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 22:08 a oto ta pani sex-tapety.net.pl/foto-58-DupyLaski17.jpg.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 07:44 Mesjasz ona by cię obsikać nie chciała. Stary ale ty jesteś zakompleksiony, widać że twoje wapno nieźle się zlasowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 07:46 Słyszeliście o ostatecznym podziale Gommy 19.02. Coś mi się obiło o uszy, że mają dawać jakieś kontrakty? Co oni jeszcze ku..a wymyślą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 08:51 to się wszystko już niedługo okaże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEZNAJOMY Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 14.02.07, 18:59 WSZYSCY SIĘ MĄDRZĄ, WSZYSCY SĄ CWANI, JAKBY TYLE LAT PRACOWALI CO NIEKTÓRZY PRACOWNICY, TO BY TEGO WSZYSTKIEGO NIE WYTRZYMALI. PRZYJDZIE JEDEN Z DRUGIM GÓWNIARZEM I OBRAŻAJĄ STARYCH PRACOWNIKÓW, H... SIE ZNAJĄ, A SĄ MĄDRZEJSI OD GÓWNA:( DEBILE -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zico Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 08:06 NIEZNAJOMY - ruszyło cię bo zapewnie jesteś mieszkańcem KOŚCIELCA. Ale uważam, że masz rację i niepotrzebnie co niektórzy się przypieprzają. Młoda kadra nie jest nauczona pracy, patrzą tylko żeby się opie..ć ewentualnie coś zaje..ć. Przecięż te kradzieże w szatniach to przez kogo są. Przyjdą nowe młoty i patrzą co by tu zagwiździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowizdżoł Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:25 mam pytanko? w której lidze gra teraz lotnik kościelec? hahaahahahahahah!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukający_pracy Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:05 Witam ,czy są przyjęcia do C.F.Gomma ? Pozdrawiam . Nie chodzi mi o jakieś agencje pracy tymczasowej , tylko normalne przyjęcia do pracy? Pozdrawiam . Może ktoś powie , coś konretnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rx do szukającego pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:27 Ja pracuję na POL 2 /ul.Legionów/ i na stronie francuskiej są przyjęcia ale przez Work serwis. Swego czasu jak ja byłem w Worku to stawkę i premię mieliśmy taką samą jak pracownicy Gommy, nie dostawaliśmy jednak premii świątecznej, za niechorowanie, dodatku urlopowego i premii kwartalnej. Umowę mieliśmy na 3/4 etatu, na miesiąc, Potem work dawał na cały etat, pierwsze trzy umowy miesięczne, następna trzy miesięczna i ostatnia półroczna / zmiękła im rura bo ludzie zwalniali się na potęgę !!!/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pensja Re: do szukającego pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 00:12 i jeszcze się zwolni wielu ,jeśli pensje nie wzrosną. a przyjęcia są systematycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noga Re: do szukającego pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 07:40 Wy tylko narzekać umiecie! Niestety dzisiaj są takie czasy, że jesteśmy białymi murzynami. Wielu z was lamentuje, przecież nikt was na siłę nie trzyma w tej gomie. WOLNA DROGA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: do szukającego pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:32 jasne ze nikt nikogo nie trzyma na siłę.tylko pracuje się po to żeby zarobić a nie dla idei. to trzeba sobie szukać innej pracy.jeżeli zakład uważa że to jest dla nich korzystniejszy układ to jego sprawa .Wiekszość szanujących się firm zmieniło tok myślenia i uważają że nie jest to jednak korzystne dla firmy.a w koncu my aż tak dużo nie żądamy.i w końcu wszyscy pracodawcy będą musieli się z tym pogodzić,bo fachowców coraz mniej.pewne jest jedno czy któryś z kierownictwa postawiłby się na naszym miejscu i pracowałby za te pieniądze na produkcji. ogólnie jest wszystko w rozsypce a wiosna za pasem. masa ludzi zacznie szukać czegoś lepszego.tak się utarło ze jest problem z robotą okazuje się że nie taki straszny wilk jak go malują.jeest w Częstochowie sporo zakładów i na dodatek zamierzają się rozbudowywać to na pewno będzie więcej wolnych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: do szukającego pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:40 wszyscy liczą na ten podział i to rozstrzygnie wiele.dlatego to wszystko tak się ciągnie...ale w końcu musi to nastąpić.cierpliwość też ma swoje granice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: do szukającego pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:43 możemy się też przeliczyć?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek do robssona i jego gadaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 15:57 robert s. przestan pie..yc i namawiać kobitki do przystapienia z wyjatkiem tych co za5 zl/h pracuja ale wiekrzasc zarabia tyle co my czyli ledwo ponad 9zl/h.ppamietasz jak na atm smrody wąchales pracujac na galerce .a wyobraz sobie za te same pieniazki kobieta sprawdza siedzac na du...sku 10 razy papierosek aha i jeszcze kropke stawia a ty dojrze wyprodukowales spocony jak dzika swinia to jeszcze w trakcie cyklu musiałes sprawdaic na 100%.ja nie mówie ze kobieta sie nie nalezy ale powinna byc pomiedzy nami jakas proprcja w zarobkach z wzgledu chociazby na cięzka prace.pomysl o tym robert aha zapraszam cie na asf 00129 na goscinne wystepy na pewno zmienisz zdanie jak to kobiety maja zle.pomysl o tym!!!!!!! pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaa Re: do robssona i jego gadaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 16:41 rzygać mi się chce waszymi wypocinami!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logiczna Re: do robssona i jego gadaniu IP: 212.160.86.* 17.02.07, 19:29 ODPIE..SIE OD KOBIET Z KURNIKA, BO JAKBYS PRZESIEDZIAŁ 8 GODZIN PRZY LAMPCE I CAŁY CZAS PATRZYŁ NA CZARNY DETAL, TO BY CI SIE POJEBAŁO W OCZKACH I NIE ZAPOMINAJ GNOJKU, ZE JEST RÓWNOUPRAWNIENIE, TO SĄDZISZ, ZE KOBIETA ZAPIE..C MOZE, ALE MA BRAC MNIEJSZE PIENIĄDZE NIŻ MĘZCZYZNI??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: do robssona i jego gadaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 20:15 po pierwsze przeczytaj jesze raz co ja napisałem o korniku(jestem za tym aby bylo wam lepiej i podwyzki jak najbardziej wam sie należa)po drugie nauczsie dobrze czytac pózniej odpisuj,po tszecie niepszeklinaj bo to kobiecie niepszystoji,a jakbys chciała wiedziec to sprawdzałem pszy lamce 8h i jest to to tak lekka praca ze az mnie szlak trafiaa jak tak bezsensu piszesz ze tak ciezko ci jest zapraszam cie na prase jak tak bardzo chcesz równouprawnienia.!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DVHK Re: do robssona i jego gadaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 01:40 BARDZO LUBIĘ CHAMA PANKA NIECH SAM ZAPIE.. W IRLANDI A NA KONIEC SAM MOŻE ZAORAĆ MI KAWAŁ OGRÓDKA KAWAŁ CHÓJA I LIZ DUPA WŁOCHÓW A TO SAMO MOŻNA POWIEDZIEĆ O NASZYCH ZWIĄZKACH ZUJĄCY GUMĘ PALANT I DRUGI KIEŁBASA LIZ DUPY STRAJK NAJLEPSZYM WYJŚCIEM OTWÓRZMY PRASY AKWARIUM UMRZE ŚMIERCIĄ NATURALNĄ JAK NIKT NIEBĘDZIE NA NIEROBÓW ZAPIERDZIALAŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: do robssona i jego gadaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 16:18 piszecie tak tyle o koscielcu i ich mieszkancach , a pan D..a z panem D......m, rozgladaja sie obok koscielca za miejscem na postawieniem nowej hali ( mykanow) .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: do robssona i jego gadaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 21:11 Kto Ci umożliwił ukończenie szkoły podstawowej "po tszecie niepszeklinaj bo to kobiecie > niepszystoji,a jakbys chciała wiedziec to sprawdzałem pszy lamce 8h i jest to" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 16.02.07, 16:47 do utrzymania ruchu jak coś potrafisz , mechanik , elektronik, automatyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 17:18 no no "jak cos potrafisz " bo te nasze gamonie to niewiele potrfia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 16.02.07, 19:04 m a co ty potrafisz może jesteś wyścigowym wózkowym co skasował ossbergera i nawet tego nie zauważył , z resztą nie mam zamiaru z tobą dyskutowac bo z tego co napisałeś wynika niechęć do wszystkich chyba łącznie z samym sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:14 a co tojest ossberger Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur Re: pytanko IP: 212.87.241.* 17.02.07, 11:32 maszynka do robienia pieniędzy wymyślona przez Niemców , bliżej zadzaj to pytanie Błotnickiemu i innym tam pracującym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 08:54 Nazwisko Szymczyk Ulica Armii Krajowej 49/4 Kod 42-200 Miejscowość Częstochowa Telefon 693406691 ur mam cie.niebądz cwana bo wiemkim jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 17.02.07, 11:28 widać że jesteś WSIok bo nie używasz polskich liter , przyjdź do utrzymania ruchu jeśli jesteś taki odważny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 08:08 Kiedy w końcu przestaniecie się obrażać? Jak ma być lepiej jak między sobą toczycie głupie walki! Dzisiaj 19 -ty i o ile mnie pamięć nie myli OSTATECZNY PODZIAŁ GOMMY. Życzę nam wszystkim powodzenia, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!! Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:53 Skoro dziś niby ma nastąpić przeniesienie to każdy pracownik podlegający przeniesieniu powinien być o tym powiadomiony najpóźniej 19stycznia!!!!!! A nikt takiego powiadomienia nie dostał. Traktują Was jak śmieci, robią z Wami co chcą, a Wy nadal się łudzicie że będzie dobrze. Życzę powodzenia, ale w tym wypadku to chyba nawet świerszcz na szczęście nie pomoże ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:01 podzial nastapil i zostalismy poinformowani bo ja dostalem papierek ze od 14 02 jestem pracownikiem CF.GOMMA.POLSKA wzyscy dostana wice nie panikuj wykrzytniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:54 ....podzial jest , ale... go nie ma ... odpowiedz dyrekcji na zadane im pytanie "czy jest dzisiaj podzial firm?"... pozostawiam bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 15:22 a gdzie krzys cz.? pojawia sie i znika a mam na jego punkcie bzika.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:22 takie u was zmiany ,a jak z dziwczynkami w tej waszej firmi? Ktore ciekawsze zostaja na włoskiej częsci a ktore na francuskiej? bo szkoda by było stracić jakąkolwiek ładniutką istiotkę...... pozdrawiam i troszkę się rozluznijmy panowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 12:37 ja też, ja też....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 21:00 Gomma to juz upadly dla mnie zaklad,,jeszcze troche takich rzadow a bedziemy walizki pakowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:48 Tej firmie przydałaby się nowa młoda kadra zarządzająca. Nie miałam "przyjemności" pracować tam, ale mam znajomych którzy są pracownikami GOMMY. Ich zdaniem - gdyby wprowadzono system akordowy, to na pewno zaczełaby przynosić większe zyski. wiadomo że człowiek im więcej ma tym więcej chce mieć, a co za tym idzie zmiana stawki godzinowej na akordową z punktu widzenia firmy zwiększyłaby produkcję a dla pracownika byłaby to mozliwość większych zarobków. Mam nadzieję, że zaglądają na to forum pracownicy umysłowi Gommy i wezmą to pod uwagę. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: KOCHAM GOMME 21.02.07, 12:32 słuchaj no stary na akord to może i sie tobie opłaci pracować co nie oznacza że wszystkim.ty chyba nie jesteś z gommy a jeśli tak to nie znasz wszystkich działów.na niektórych działach więcej juz się nie da zrobić produkcji tak więc nie chrzań farmazonów i zastanów sie zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do P Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 24.02.07, 11:04 PIRDOLNIJ SIĘ W ŁEB POCHODNY PAMUŁŁY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:45 czy można zwolnić się w ciągu 7 dni czy coś wiadomo na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 13:51 Tak oczywiście można się zwolnić w ciągu 7 dni: Do Dyrekcji CF GOMMA POLSKA Sp. Z o.o. Zgodnie z art. 23 1 §4 Kodeksu Pracy informuję za 7 dniowym uprzedzeniem iż dnia xx.xx.xxxxr. moja umowa o pracę zawarta dn. xx.xx.xxxxr. ulega rozwiązaniu. Rozwiązanie stosunku pracy w tym trybie powoduje dla mnie skutki, jakie przepisy prawa pracy wiążą z rozwiązaniem stosunku pracy przez pracodawcę za wypowiedzeniem. potem trzeba dopilnować żeby na świadewctwo pracy nie wpisali że za porozumieniem stron czy coś innego tylko ma być napisane że zgodnie z powyższym artykułem nastąpiło rozwiązanie stosunku pracy. Zresztą polecam wizytę w PIP na warszawskiej i tam wszystko wyjaśnią, kolejek nie ma i prawnicy bardzo konkretni ( nie lubią gommy :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: KOCHAM GOMME IP: 80.54.170.* 21.02.07, 16:18 jezeli sie zwolnie w przeciągu 7 dni to czy przysłóguje mi odprawka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 19:49 Pisząc że trzeba dopilnować świadectwa pracy właśnie miałem na myśli że tylko wtedy będzie wyprawka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????????????? Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 22.02.07, 19:14 pozdrawiam najfajniejsze dziewczyny z gommy kocham was i jestescie moimi przyjaciolkami hahahahahhahhaha hakerek m...................................! Odpowiedz Link Zgłoś
korni18 Re: KOCHAM GOMME 22.02.07, 19:31 fajne dziewczyny pozdrawiają Cię również.hakerkiIG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:19 Nikt nie dostaje odprawy jeśli się sam zwalnia .Odpawkę dostają ci którzy są zwolnieni z winy zakładu .Np " redukcja etatów " . No chyba , że wojsko wzywa w takim przypadku odprawa jest . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 17:33 SIERPIEŃ 80 NA ZNAK PROTESTU ! ! ! Koleżanki i koledzy. 19.02.2007 nastąpił oficjalny podział naszego zakładu pracy C.F. Gomma Poland na dwa autonomiczne zakłady : C.F. GOMMA POLSKA Sp. Zoo. Z siedzibą w Częstochowie ul.Morsztyna 7/9(część włoska) i Systemy Polimeryczne Barre Thomas POLAND Sp.zoo. z siedzibą w Częstochowie przy ul.Legionów 244 (część francuzka ). Z uwagi na podział dotychczasowego zakładu uważamy że nadszedł najwyższy czas na podjęcie walki o poprawę naszych warunków socjalno-bytowych w obu nowych zakładach pracy.Nadszedł najwyższy czas na kontrofensywę pracowniczą w wyniku której chcemy doprowadzić do realizacji naszych postulatów przekazanych dyrekcji w dniu 09.02.2007 roku .Jednocześnie chcemy poinformować szanowne koleżanki i szanowanych kolegów że w przypadku niezrealizowania naszych postulatów będziemy jako Wolny Związek Zawodowy SIERPIEŃ 80 zmuszeni do podjęcia radykalnych kroków w postaci sporu zbiorowego z pracodawcami, sporu który w przypadku nie rozwiązania może doprowadzić do referendum strajkowego a w efekcie do strajku. Pokażmy że Polska to nie BANGLADESZ gdzie robotnika traktuje się kijem ! Pokażmy że zjednoczeni we wspólnej walce o swoje niezbywalne prawa pracownicze potrafimy stanąć z podniesioną głową. Pamiętajcie WALKA TRWA. MILCZĄCA WIĘKSZOŚĆ MUSI WRESZCIE PRZEMÓWIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Do Robsona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 20:09 Robson, radykalne kroki to Ty sobie możesz podejmowac u siebie w domu, jak Ci żona pozwoli. A w Bangladeszu to będziesz, jak przez swoją głupotę ludzi pozbawisz pracy i wypłaty....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 02.03.07, 10:20 Przekształcenia i postulaty w częstochowskiej Gommie Jeden z największych częstochowskich zakładów, C. F. Gomma Poland rozdzielił się na dwa zakłady "CF Gomma Polska" oraz "Systemy Polimeryczne Barre Thomas Poland". Wolny Związek Zawodowy "Sierpień 80" po podziale firmy działa w obydwu zakładach, poza osobnymi komisjami zakładowymi, powołana została komisja międzyzakładowa, która koordynuje pracę związku. Obecne zmiany organizacyjne i własnościowe w zakładzie to najwyższy czas na wywalczenie dawno zgłaszanych postulatów poprawy warunków pracy i płacy. Już na początku lutego zwróciliśmy się do władz firmy z postulatami: 1. podwyżki płac dla pracowników (zgodnie z art. 78 KP), w wysokości 50 % obecnej stawki godzinowej oraz stałego corocznego wzrostu stawek godzinowych o 1,50 PLN dla wszystkich pracowników z min. 2 letnim stażem pracy (uwzględniając staż w agencji pracy tymczasowej), 2. zwiększenia dodatku do pracy w godzinach nocnych z 1,10 PLN do 20 % stawki godzinowej, 3. zrównania stawek na stanowiskach pracy, 4. zwiększenie ekwiwalentu za pranie z 20 do 50 zł., 5. zniesienie systemu 4 - zmianowego i przywrócenie systemu 5 dniowego, a do czasu zniesienia systemu 4 - zmianowego zwiększenie dodatków za pracy w soboty i niedziele. 6. respektowanie zapisu art. 90 ZUZP w sprawie przestoju. 7. przywrócenie środków czystości tj. mydło i pasta BHP. 8. umożliwienie awansu lub zmiany stawki zaszeregowania na wyższą dla pracowników, którzy wzorowo wykonują swoje obowiązki, 9. przeprowadzenie kontroli przez PIP w sprawie szkodliwych i szczególnie uciążliwych warunków pracy. Stajemy przed szansą trwałego wywalczenia lepszych uprawnień i warunków pracy. Musimy pokazać naszą determinację w walce o nasze prawa, abyśmy w przyszłości nie byli traktowani jak pracownicy z krajów Trzeciego Świata. Jeśli nasze postulaty nie zostaną potraktowane poważnie, będziemy prowadzili wszystkie działania, przewidziane w ustawie o rozwiązywaniu sporów zbiorowych, co oznacza w przyszłości referendum strajkowe i strajk. Milcząca większość musi wreszcie przemówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:08 W pełni popieram,pozdro dla Sierpnia80 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:08 Tak ładnie te postulaty wygladaja..Tylko teraz trzeba naprawde o to walczyc bo jezeli sie poddamy,,to na nic to wszystko,,ten strajk naprawde by sie przydal,a jak nie to i tak trzeba pokazac ze umiemy walczyc...wszyscy razem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:22 I o to chodzi! tylko że w naszym Zakladzie jest kupa ludzi nie zdecydowanych,sami jeszcze nie wiedzą w którą stronę patrzeć!Przecież nie mamy nic do stracenia,tylko do zyskania,pamiętajcie -Sierpień nie odpuści!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:16 Człowieku takie sprawy to do przedstawicieli dyrekcji a nie tu. Dużo piszecie jeszcze więcej mówicie(wszystkie związki) a jak przychodzi do konkretów to podpisujecie to co Wam podsuną , a w zamian lepsze stanowiska, lepsza kasa a i może rodzinke się ustawi(z agencji pracy tymczasowedo firmy, z produkcji bezpośredniej na pośrednią) ciekawe co tym razem Wam obiecają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:35 Kolego K !ty chyba nie rozumiesz o co wlaściwie walczymy,krytykujesz nas że piszemy na forum o takich sprawach,piszemy wszystko co dyrekcja dostaje od nas! [postulaty] poto aby załoga wiedziala co się dzieje w naszym Zakladzie,a może tobie zależy na tym aby ludzie pracowali w ciemnocie! zastanów się kolego co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 02.03.07, 12:11 Jeżeli stawiasz takie zarzuty wobec WZZ Sierpnia 80 to napisz dalej że chodzi ci o Pana H. ustawiacza na POL1 i o związki branżowe,a nie wciskaj kitu innym. Pozdrowienia WZZ Sierpień 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 12:17 Nie tylko,a na Autoklawach????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 13:03 a co masz do autoklaw?????????? i do tych ludzi ktorzy tam pracuja??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 16:31 Tak ładnie tu piszecie o tych postulatach . Tylko kiedy one będą wyegzekfowane . Bo pisać to można wszysto i o wszystkim . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietakt zobaczymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 16:33 zobaczymy co z tego wyjdzie.czas leci panowie!!!!jak nic z tego nie wyjdzie to siepien80 bedzie w liczbie 20 osób zwłaszcza na francuskiej stronie.wiem ze pewne kroki już poczyniono no i oto chodzi!!!oby tak dalej.ja jestem bierny ale do sierpnia należe .nienawidzę poprostu lewicy.i basta ale jak przyjdzie co do czego stane w pierwrzym rzędzie razem z wami ,chociarz waz nie lubie bo ani jeden z was nie grzeszy rozumem .bez obrazy ale tak jest i wszyscy to wiedza.tylko nikt wam tego nie powie prosto w oczy.pozdrowioneczka milusinscy!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe do siwego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 16:41 kolego ładnie to zrzuciłes na to forum .ale mam małe pytanko do ciebie,kto wymyslił ten postulat n.8 jak to rozumiec umożliwic za dobre wzorowe itd.awans kto ma o tym rostszygac heheehh.debilizm ciekawe kto to napisal może nie ty ale powiedz mu odemnie ze wstyd cos takiego pokazywać dyrekcji.hhehehh nie no nie moge umożliwic hhehehehh jak to sie ma odbywc hehhehhhh nie no idiota jak h.....j hheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: do siwego IP: 217.153.233.* 10.03.07, 14:48 Gość portalu: hehehe napisał(a): > kolego ładnie to zrzuciłes na to forum .ale mam małe pytanko do ciebie,kto > wymyslił ten postulat n.8 jak to rozumiec umożliwic za dobre wzorowe itd.awans > kto ma o tym rostszygac heheehh.debilizm ciekawe kto to napisal może nie ty ale > > powiedz mu odemnie ze wstyd cos takiego pokazywać dyrekcji.hhehehh nie no nie > moge umożliwic hhehehehh jak to sie ma odbywc hehhehhhh nie no idiota jak > h.....j hheheh Art. 105. Pracownikom, którzy przez wzorowe wypełnianie swoich obowiązków, przejawianie inicjatywy w pracy i podnoszenie jej wydajności oraz jakości przyczyniają się szczególnie do wykonywania zadań zakładu, mogą być przyznawane nagrody i wyróżnienia. Nie ubliżaj kolego nikomu bo trzeba byc naprawde jełopem zeby to robić,jeżeli tak ładnie umiesz szukać wszystkiego na necie i znalazłeś "n8" to dlaczego nie umiałeś znalźć KP.Ale to tylko świadczy o tobie i nie będę więcej z tobą na ten temat polemizował! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Wal się od Siwego!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 20:47 To naprawdę jest chłopak z jajami!!!Który coś wam naprawdę w przyszłości pokaże! tzn: Przyszłość NASZEGO zakładu dużo zależy właśnie od takich ludzi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzio Siwy przeczytaj to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PILNE IP: *.sol2.cable.ntl.com 14.03.07, 01:21 czesc siwy tutaj zyzio!!!jesli wogole mowimy o tym samym siwy z aniolowa od witka zmiany.no wiec tutaj mowi do ciebie zyzio jesli mnie nie kojarzysz to ten maly typek od eweliny ze sklepu.no pewnie sobie juz przypominasz.ja siedze w anglii i musze powiedziec ze nie zaluje mam swiety spokoj zdecydowanie inny przekaz.sa tez jakies tam normy ale to problem murzynow z afryki a niepolakow, takie normy jak sa w anglii wyrabiasz bez najmniejszego problemu.jest swiety spokoj i kazdemu ktory robi w gommie, pozalem oba zaklady, radze by pie..l te firme caly cyrk wszytskie normy gommowskie i zaczal szukac pracy poza granicami naszego kraju a przynajmniej poza granicami plotu gommowskiej siedziby.jesli to przeczytasz siwy( dzieki stary nie raz mi pomogles w robocie) to pozdrow mojego brata wiesz o kogo chodzi i reszte znajomych.hihi.666 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 18:28 W tym wypadku przysługuje odprawa, nie kłóć się jak się nie znasz. Artykuł na podstawie którego rozwiązuje się umowę jest podany gdzieś wyżej to sobie przeczytaj.Od chwili przejęcia zakładu ma się dwa miesiące na rozwiązanie umowy w ten sposób. Są to wypowiedzenia uprzywilejowane. Masz prawo nie chcieć pracować u nowego pracodawcy dlatego twoje rozwiązanie umowy przynosi takie skutki jakby to pracodawca wypowiedział ci umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: do robssona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 19:01 no niezle ,niezle stary zaczynasz wrszcie pisac do żeczy.pozdro dla ciebie!!!!!!!!!!!!towarzyszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Klos Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 20:11 Żabojady na POL 2 rozpoczęli czystkę w biurze. Na pierwszy ogień poszedł "niezastąpiony, super zdolny i nieprzeciętnie inteligentny" Maciek Orzechowski, którego zwolnili w trybie natychmiastowym. Ponieważ znam francuski a żabojady o tym nie wiedzą rozmawiali sobie przy mnie o następnych posunięciach kadrowych. Tak więc wiem iż następnym będzie Złotnicki....cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 00:11 Może sierpień 80 niech napisze tutaj na forum że można się zwolnić bez wypowiedzenia i wziąć wyprawkę. Jest sporo osób które by tak zrobiły tylko im się wciska że nie można i tak pracują dalej. Nie jest to oczywiście sporo kasy, ale znam akurat osobę która weźmie tą wyprawkę i starczy jej na wyjazd na zachód do unii. Dodatkowo przy skorzystaniu z tej opcji należy się po zwolnieniu zasiłek z urzędu pracy ( dla bezrobotnych ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość-gumolub Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:46 Może jakieś dodatkowe informacje na ten temat?Jakiś paragraf z kodeksu? Dziś p.kier.SOS.....ski stwierdził, że można wymienić całą ekipę na ATB w ciągu jednej chwili, to po co czekać?!I tak nikt z produkcji nie jest tam potrzebny,(a do pośredniej też nie wezmą bo za dużo osób ma wyższe).Zresztą od dziś "silną grupę" na produkcji tworzą liderzy. Fachowość wielu z nich jest bezsporna.Niektórzy, ci "najefektywniejsi"i "najlepsi" tylko zamienią listę pilnych detali spod pachy na szychtownicę. A pensja prawie 2x większa. Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: KOCHAM GOMME 27.02.07, 20:52 przyjacielu oni są chorzy umysłowo tak więc nie zdziwił bym sie jak by powiedzieli że od 1 marca wszystkie działy mogą mieć zupełnie nowych pracowników i też dadzą rade :-) (paranoja). Niektórzy uważają że ludzi można bardzo szybko wszystkiego nauzyć [(haha)chyba pić i palić].Wogóle ludzi nie szanują wogóle prócz swoich pupilków, lizusów i dupowłazów.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 20:42 to na co czekasz jełopie zwalniaj się jak ci nie pasuje jak ty się wyszkoliłes to inni sie też wyszkolą.wez sie chłopie ogarnij.jedno co chcesz robic to przeobijać się i wziąsć dużą kase.moze jedz szukac roboty do england. tam ci będzie super.i za dużo większą kase.ha ha ha.wystraszyłes się bo przychodzą nowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dvhk Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 22:31 o jakiej kasie ty baranie mówisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lui Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 15:19 kiedy wy wreszcie zaczniecie byc dla siebie życzliwi,koleżenścy, kiedy wreszcie zaczniecie się darzyć szacunkiem,a nie ciągłe pretensje do biura do produkcji.wszyscy jesteśmy ludzmi.niestety do biura sie wszyscy nie zmieszczą więc biuro musi przestać zgrywać ważniaków.bo to dzieki produkcji tam siedzicie.przestancie zazdrościc drugiemu.wasze ploty rujnują was samych,chore wymysły o ludziach których wcale nie znacie.popatrz na siebie czy jesteś w porządku a dopiero tykaj drugich . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie no chory zakla Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 08.03.07, 16:13 czy nie widzicie czasem hamskich wypowiedzi na forum ze strony kierownictwa a ktoz by to mogl to robic i rznac cwaniaka, kto nie zna tego h... co chodzi za 5 na prasach i sprawdza czy cykl jest puszczony to chyba nowy kierownik wulkanizacji zastapij ojca dyrektora i chyba mu palma odbila a takie wypowiedzi " skoro ty sie potrafiles wyszkolic to inni tez sie wyszkola ale przez jaki okres czasu i nie na prostym detalu tylko na baczka go albo na poltuleje i mam takie pytanie do nowego kierownika wukanizacji ktory zastpil ojca dyrektora czy ty myslisz ze omamisz ludzi tym ze nie ma pracy bo pracy jest w brud wszedzie sie zarobi takie pieniadze i bedzie spokoj i czy ty nie widzisz ze ludzie nie schodza na przerwe bo normy sa tak duze i robia od deski do deski i tak czasu im brakuje moze wprowadz obowiazkowa przerwe nie zejdziesz na przerwe to po premi i wez to pod uwage ze na maszynach zeby zejsc na przrwe trzeba pazubiem przepuscic i schodzi 45 minut ?? panie kierowniku daleko nie zajdziesz tak widze ze cos ostatnio na pan mowisz do pracownikow ale wydaje mi sie ze na sile bo do tej pory pracownik byl dla ciebie zerem ale te zera beda odchodzic i sami wejdziecie na prasy tak jak asystetki na montaz teraz zescie im dobrze z3robily bo kiedys narzekaly na to ze sie idzie do nich po karte pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm... Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 08.03.07, 16:14 dla kierownika wulkanizacji pracownik = jelop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopik Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:48 Człowieku nowy kierownik nie jest taki zły , można z nim coś załatwić jeszcze pogadać - miałem problem gosciu pomógł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm.... Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 08.03.07, 16:20 a poza tym w ogloszeniu internetowym dajecie ogloszenia z wymaganiami wyksztalcenie srednie to po co przyjmujecie ludzie po zasadniczej szkole bo mi sie wydaje ze tylko z takim skusza sie na ta prace a cos mi sie obilo o uszy ze po podstawowce bedziecie przyjmowac bo juz ni ma kto robic ( a podobno wedlug was nie ma pracy) a poza tym dlaczego w innych krajach jest jeden czlowiek od wulkanizacji a jeden od kontrolowania i czyszczenia detali a praca w k2 to pracuje za 4 ludzie a wynagordzenie dostaje jak za 1/5 czlowieka nie wiem gdzie tu bedzie przyszlosc ale do tego england chyba bedzie coraz wiecej osob jechalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psikus Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 08.03.07, 17:40 motto cf gomma polska " za duzo zeby zdechnac, za malo zeby zyc " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 28.03.07, 18:34 Kim ty jesteś, że wypisujesz takie głupoty. Najpierw przemyśl trzy razy sytuację jaka jest w tym zakładzie, a dopiero wtedy się wypowiadaj na ten temat. Obecnie to zmierzamy do upadłości, a nie do poprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do zwiazko0w Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 28.03.07, 19:26 Z poczatku nie wierzylem ze bedziecie cos robic,i ze bedziecie walczyc o nasze prawa..Ludzie sie zapisuja i jednoczymysie w sile..Mam nadzieje ze w koncu dadza nam podwyzki jakie byłyby realne do godnego zycia w Polsce..Bo ludzie sie zwalniaja i nie chca pracowac za te pare złotych,niektorzy z nich sa jednymi zywicielami rodziny..Jestesmy z wami i czekamy,,a jak bedzie trzeba staniemy za wami w strajku,,,mamy juz dosc tej sytuacji jaka panuje i w tym zakladzie,,chcemy zarabiac i chcemy zyc,a wszystko idzie w gore tylko nie nasza pensja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: KOCHAM GOMME IP: 217.153.246.* 28.03.07, 21:39 sierpień 80 ma takie wspaniałe cele tylko szkoda że na spotkanie z dyrekcją musi zabierać trzy osoby z zewnątrz bo się nawet sam nie potrafi wysłowić ale to już nie długo jak firma padnie i francuzi zabiorą swoje zabawki, pajdą dalej na wschód szczegolnie po pomocy związków i wcale nie będzie tematu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 22:09 A TO CIEKAWE NA KTÓRY WSCHÓD? BO DALEJ TO CHYBA RACZEJ BĘDĄ SIĘ BALI.... O CZYM TY PISZESZ LUDZI DO ROBOTY BRAKUJE WSZĘDZIE DZIŚ W RADIO MÓWILI ŻE JAKIŚ ZAKŁAD NOWO WYBUDOWANY STOI BO BRAKUJE IM OKOŁO 1000 OÓB CHCĄ SCIĄGNOC AZJATÓW TRELE MORELE TYLKO CHYBA BĘDĄ SPAĆ W NAMIOTACH BO NA WYNAJEM NIE STARCZY PODWYŻKI MUSZĄ BYĆ ALE NIE TAKIE JAK PROPONUJE DYREKCJA.. NIE WCISKAJCIE LUDZIĄ KITÓW O UPADŁOSCI WE FRANCJI PŁACILI DUŻO WIĘCEJ ZARÓBMY CHOCIAZ 1/4 TEGO TO I TAK MAJĄ TANIO JAK BARSZCZ.. SPADÓWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 00:11 Nie strasz, nie strasz, bo sie zesrasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes do pr IP: 195.205.202.* 29.03.07, 00:36 oni tu maja za dobrze nie zabiora swoich zabawek robimy za dwoch 4 razy tyle a w k2 za czterech czterech cztery razy tyle wiec nie pierdol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy do lolo IP: 195.205.202.* 29.03.07, 00:40 ku.. jaka upadlosc pranie brudnych pieniedzy i tyle juz ten zaklad mial 15 razy upasc a jakos sie znajdowali sponsorzy niby bo hajc jest tu nieziemski inwestycji malo a kasy w h.. polak potrafi z gowna bata uklecic mowie o tych wy..ych prasach a tak wogole sram na ten zaklad niech upadnie ale raczej tak sie nie stanie bo wlosi za dobrze tu maja kase trzepia jak h.. na naszym zdrowiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: question do Sierpien 80' IP: 195.205.202.* 29.03.07, 11:03 Czy nie mozna by dolaczyc do postulatów litr mleka powiedzmy co dzien czy co 2 dni przeciez pracujemy w warunkach szkodliwych. Mleko dziala regeneracyjnie na organizm a wiec i pracownicy mieli by wiecej sil by podolac tym normom. A zimą jakies posilki regeneracyjne zeby przyslugiwaly. W wielu firmach tak jest do dnia dzisiejszego. A czy na hali nie moglby stac automat z kawa za darmo?? po co obca firma ma na nas zarabiac ?? tu 80 gr tam 80 gr i juz z ubogiej pensji malo zostaje... mysle ze Sierpien 80' rozwazy te dodatkowe warunki socjalne i dopisze te postulaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 24.02.07, 10:54 znasz francuski i się nie ujawniłeś , chyba przesadzasz kwiatki a ja nie znam franse a dotarly do mnie pierdoły że za 6 mcy zmykają nasz zkład karny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: KOCHAM GOMME IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.07, 17:06 Powiem wam wszystkim, którzy piszecie na tema Gommy i jej pracowników tylko tyle, że sami piszecie na siebie pewnie 99 % z was pracuje w Gommie czy teraz Barre Thomas więc po co w takiej firmie robić jest tyle wolnych miejsc w innych firmach przenieście się. Ale pewnie was tam nie chcą i siedzicie w tej paskudnej gommie i nic nie robicie tylko popychcie pirdoły ! Jesteście beznadziejni i żałośni. Europa na was czeka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek do ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 23:04 odpoeiem ci krótko.A wiec nie którym zalezy na tej pracy, mnie równierz, nie badz taki figo fago,jest ciezkoo kazdemu i biurowcom i na produkcji kazdy ma jakies cele wyznaczone.poczekajmy na rozwój wydarzeń.pozdro dla francuzów!!!!!! opanujcie nerwy..z mojego punktu widzenia w biurze tez nie jest śielanka!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx do"Tomusia" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 19:59 Tomusiu poznaj Język Ojczsty w pisowni i w mowie. Jak to zrobisz i ukończysz wykształcenie podstawowe, to dopiero spróbuj coś napisać ale poprawnie, dzieci w podstawówce znają zasady polskiej pisowni. Już raz napisałem Tobie jakim sposobem ukończyłeś szkołę podstawową, a może nie ukończyłeś????????????????????? To postaraj się ukończyć. Pozdrowienia dla wszystkich wtórnych analfabetów na tym forum. xxx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: do ktos IP: 212.244.68.* 26.02.07, 08:04 Nie chciałem Cię urazić ! Chodzi mi tylko o tych palan... tów którzy piszą pierdoły ! I nie mają nic do zaoferowania tylko swoje beznadziejne opinie. Sam wiem jak jest bo pracuje SPBT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: do ktos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 12:12 Przykro mi to stwierdzic,że masz rację ponieważ też tam pracuję ale tam jest ponad połowa( nie ubliżając ludziom chorym psychicznie )wariatów .Którzy zamiast pracować w tej firmie powinni znaleść się ............. .Ja tam pracuję ponad 7 lat i większość TYCH............ została przejęta do firmy po 2004roku jak połaczyli się z Francją. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin601 Re: KOCHAM GOMME 01.03.07, 19:15 czy jesteś nowym liderem ? mam nadzieję że nie powielisz błędów mistrzów , czemu boicie się zalogować ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:35 wiecie juz ze podwyzek nie bedzie,,tak pan P powiedzial na jednych z licznych teraz zebran..Bo tylko zebrania potrafi robic,czterobrygadowka tez nie zostanie tak szybko zlikwidowana,,a na pewno nie do konca roku..Bo nie mozemy wyjsc z zamowien..I pewnie szybko nie wyjdziemy,,ale czemu sie dziwic jak wiecznie czegos brakuje,,i wiecznie wprowadzaja udoskonalenia ktore zamiast nam ulepszac zycie to utrudniaja..Przy czterech brygadach zarabiac 1200zł to jest smieszne..My nie mamy weekendow wolnych,,nie mozemy sobie spokojnie z rodzina posiedziec,,Rozumiem pracowac na tych brygadach ale wiedziec ze chociaz za cos sie pracuje,,..Tylko niektorzy na gorze ciagle uwazaja ze znajda sie osoby ktore beda pracowac za 1000zl..Pytanie tylko ile???Bo ci nowi ktorzy przychodza szybko uciekaja..Ale chyba ludzie na gorze tez to wiedza..Pozdrawiam tych z gory ktorzy nie wywyzszaja sie tak jak inni..Bo tez sa tam wartosciowe osoby..I pozdrawiam wszystkich pracownikow ktorzy maja juz dosc tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Gileca Gielec ty cieciu wylizałeś dupę Czerwińskiego IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.07, 16:38 Jesteś marnym cieciem który miał sposobność trafić z wiochy zabitej dechami na osobę której zabrakło papieru do dupy...i ty ten papier jemu zastąpiłeś stary wylansowałeś się! gratuluję!!! Od razu mówię nie szanuje cię, nie będę szanował bo nie masz za grosz szacunku do siebie zadając się z KLiką P wawrońskim <cZerwińskim> mAjchrzakiem + błotnicki jesteś marnym bucem ziemniaczanym którego bym chętnie podał obróbce modyfikacji twarzy..kolaborancie kpisz sobie z tego co robią inni szybko zapomniałeś co robiłeś na POL1 dałeś dupala Pancurowi dlatego cię wysłał na pol2 taki mały prezencik Myślisz ze twój byt jest nienaruszalny taka sielanka będzie trwała do emerytury o nie stary kiedyś ten włoski burdel się rozsypie a ty będziesz szukał pracy i może trafisz pod moje skrzydła a wtedy czeka cię dyplomatyczna wjebka tak rozegrana że nie zdążysz się dowiedzieć, Zwracam się również do tych lebrów na Ameryce Atf są to np. osoby :costa, stary Śmieć będziesz .. na przewodach stary kutasie pora wziąść się za poracę i inne lebry konieć ciecie leżycha !!!! papap wasz oddany przyjaciel ............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu blukacz IP: 195.205.202.* 28.03.07, 18:00 blukacz tys najlepszy z calej gommy blukacz dostaniesz premie za najlepsza efektywnosc tylko ze jak tak dalej pojdzie pracownikow nie bedziesz mial na zmianie i wylecisz za znecanie sie tralala ......... i znowy wrucisz na stanowsiko ustawiacza maszyn i juz nie bedziesz sie opierniczal tak jak kiedys tylko sie zatrzesz w kroku od lazenia o leeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu blukacz IP: 195.205.202.* 28.03.07, 18:07 blukacz: "Zrob wiecej co Ci zalezy, jak dobrze idzie to zrob wiecej, no jejku ludzie...., jak zrobisz wiecej to na koniec misiaca bedzie premia, no zrob wiecej co Ci zalerzy" "Wiesz ile sie teraz tutaj robi ........, no co Ty to sie robilo miesiac temu tak teraz podsniesli norma i sie robi o 3 wiecej no zrob wiecej co Ci zalezu no ludzie " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu blukacz IP: 195.205.202.* 28.03.07, 18:09 blukacz za duzy masz brzuch, Ojcu Dyrektorowi nie wejdziesz w ta chuda dupe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Fry...... Re: KOCHAM GOMME IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.07, 09:50 Zapomniałeś dodać o nieprzeciętnej pedalskiej urodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: KOCHAM GOMME IP: 84.19.176.* 03.03.07, 19:53 A ja chcialbym zapytac, czy ktokolwiek z odchodzacych w tym trybie z (siedmiodnowym okresem wypowiedzenia) dostal faktycznie odprawe? Bo cos mi sie obilo o uszy ze kilku na nia liczylo, ale nikt jej nie otrzymal... Po stronie wloskiej ludzie nie dostali nowych umow na nowa firme, tylko swistek do podpisania "witamy w nowej firmie". Jak to wiec jest? Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: KOCHAM GOMME 03.03.07, 21:10 słuchaj kolego jeśli chcesz dostać odprawe to ją dostaniesz ale bedziesz chyba im musiał założyc sprawe bo oni sie migają od wypłaty tej wyprawki chociaz sie należy jak chłopu pole.idź do pipu to ci wszystko wyjaśnią i rób tak jak troche niże zaleca pewien już chyba były pracownik tego syfu.napisał jak ma wyglądać zwolnienie sie z tej taniej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: KOCHAM GOMME 03.03.07, 21:14 to jest to: Tak oczywiście można się zwolnić w ciągu 7 dni: Do Dyrekcji CF GOMMA POLSKA Sp. Z o.o. Zgodnie z art. 23 1 §4 Kodeksu Pracy informuję za 7 dniowym uprzedzeniem iż dnia xx.xx.xxxxr. moja umowa o pracę zawarta dn. xx.xx.xxxxr. ulega rozwiązaniu. Rozwiązanie stosunku pracy w tym trybie powoduje dla mnie skutki, jakie przepisy prawa pracy wiążą z rozwiązaniem stosunku pracy przez pracodawcę za wypowiedzeniem. potem trzeba dopilnować żeby na świadewctwo pracy nie wpisali że za porozumieniem stron czy coś innego tylko ma być napisane że zgodnie z powyższym artykułem nastąpiło rozwiązanie stosunku pracy. Zresztą polecam wizytę w PIP na warszawskiej i tam wszystko wyjaśnią, kolejek nie ma i prawnicy bardzo konkretni ( nie lubią gommy :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 09:43 Byłem odebrać świadectwo pracy i jak się okazuje "zapomnieli" o wypłaceniu zaległego urlopu z zeszłego roku a także o odprawie. Świadectwa więc nie odebrałem i czekam aż mi przyślą. Trzeba potem pisać do nich o korektę świadectwa pracy, jeśli tego nie uczynią to sprawa w sądzie. Sprawy o świadectwa pracy są załatwiane szybko więc nie stracimy dużo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 10:51 slyszy sie o oflagowaniu zakladu za pare dni..czy to pogloski??czy to bedzie juz strajk czy tylko proba..mam nadzieje ze wszyscy stana,,bo jak teraz nie stana to bedzie smieszne potem juz walczyc dalej,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:06 zeby oflagowac zaklad musi byc zgoda dyrekcji, a na to pewnie nie pozwolą, ale jezeli dyrekcja jutro nie odpowie na zadne nasze postulaty kto wchodzimy z dyrekcja w spor zbiorowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 23:21 a co to jeden zakad w Częstochowie ,zawsze gdzies się można zahaczyć nikt was tam na siłę nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bushido Re: KOCHAM GOMME IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.07, 09:56 NIKT NIKOGO NIE TRZYMA KWESTIA ZNALEZIENIA DRUGIEJ PRACY .... MNIE SIE TO UDAłO !!!!!!! JEBE GOMME !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ODprawa ??? :( Re: KOCHAM GOMME IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.07, 10:35 art 23 1&4 do końca nie rozstrzyga tej kwestii....Z takiego zapisu kodeksu nie wynika jednak roszczenie pracownika o odprawę, określoną w art. 8 ustawy z 13 marca 2003 r. o szczególnych zasadach rozwiązywania z pracownikami stosunków pracy z przyczyn niedotyczących pracowników Dz. U. Nr 90, poz. 844. Przyczyna rozwiązania stosunku pracy spowodowana jest, co prawda, przez dotychczasowego pracodawcę, jednakże brak jest w § 4 art. 231 K.p. sformułowania mówiącego o tym, że są to skutki związane z wypowiedzeniem z przyczyn dotyczących pracodawcy. MOżesz jeszcze odwołać się do pip-u lub wytoczyć sprawę w sądzie POWODZENIA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bushido odprawa chyba na tamten Świat IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.07, 10:50 art 23 1&4 do końca nie rozstrzyga tej kwestii....Z takiego zapisu kodeksu nie > wynika jednak roszczenie pracownika o odprawę, określoną w art. 8 ustawy z 13 > marca 2003 r. o szczególnych zasadach rozwiązywania z pracownikami stosunków > pracy z przyczyn niedotyczących pracowników Dz. U. Nr 90, poz. 844. Przyczyna > rozwiązania stosunku pracy spowodowana jest, co prawda, przez dotychczasowego > pracodawcę, jednakże brak jest w § 4 art. 231 K.p. sformułowania mówiącego o > tym, że są to skutki związane z wypowiedzeniem z przyczyn dotyczących pracodawc > y. > MOżesz jeszcze odwołać się do pip-u lub wytoczyć sprawę w sądzie POWODZENIA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewenement Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 12.03.07, 23:07 CF Gomma Polska Zakład Pracy Chronionej "niepelnosprawni umyslowo pelnosprawni w pracy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewnement Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 12.03.07, 23:19 własnie to przypomina literature o czasach 2 wojny swiatowej ze to " ludzie ludziom zgotowali taki los" nowy dyrektor chyba przypomina drugiego Hitlera i na naszych oczach stawia nowy obóz koncentracyjny a podobno oswięcim juz mial sie nie powtorzyc tylko teraz wszyscy ktorzy zyja od wyplaty to wyplaty i na nic im nie starcza oni sa ofiarami ludzie do strajku wystarczy jeden dzien nie pracowania warunki sie zmienia to juz jest ostatni dzwonek jesli nie staniemy do strajku to gomma stanie sie pieklem na ziemi drugie aushwitz kolo dystrybutora nescafe stoi taka tablica ogloszen sa tam koszty brakow a czemu nie ma wyszczegolnienia ile zarobiono na dobrych detalach bo ludzie wtedy od razu by zastrajkowali ze dostaja marny ochlap ze robia za przyslowiowa miche zupy i jeszcze sie truja rakotworczymi oparami gumy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewenement Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 12.03.07, 23:21 nasza kadra zrobila cos z niczego jak to robili niemcy w obozach z ludzi sobie zrobili cos z niczego jestes niczym idziesz do pracy w gommie jestes cos.....(nie mylic z ktos ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm... Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 12.03.07, 23:27 praca.onet.pl/oferta/pOferta.ij/Operatorow-maszyn-i-urzadzen/Czestochowa/job=8A82339E-1422-0D00-EAFFC99A93AE7E6E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: KOCHAM GOMME IP: 80.54.170.* 26.02.07, 19:19 cześc wam.słuchajcie jak tam sprawy się mają odnośnie podwyrzek płac,jak tam dialog związków z kierownictwem(czy taki w ogóle istnieje)i kiedy to się rozszczygnie.Pozdr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al bandi pyta Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 13:23 sorry nie pracuje w gommie ale czy nie obawiacie się tego, iż firma się wypnie na Was i zaczną zatrudniać Ukraińcówi Białorusinów albo przeniosą fabrykę w tamte właśnie strony a wtedy zostaniecie na lodzie? Ja mimo że pracuje w małej firmie ciągle słyszę takie "złote rozwiązania " od szefa nie że przyjdą inni za 600 zł tylko przyjdą Ukraińcy skoro mi sie nie podoba to wy******lać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 17:02 Oczywiście - tylko jak przyjdzie ukrainiec to sobie nie da sobą tak pomiatać i niestety za 600 też nie będzie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 17:05 Aha - niech sobie szef przekalkuluje bo taki ukrainiec też musi kupić bilet na dojazdy, opłacić mieszkanie, no i będzie potrzebował więcej kasy niż polak który ma własne m, dużo więcej bo napewno będzie chciał coś odłożyć, a z naszych pensji się nic nie dołoży. Ukrainiec pojedzie na zachód, w polsce nie zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 23:10 o czym wy ludzie piszecie jacy ukraiNcy gzie oni są,nawet Rumuni wolą przyjechac do nas żebrać bo im się to lepiej opłaca niż robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 23:14 kiedyś to do nas przyjeżdzali ale robić na własny rachunek a nie do fabryki bo taka robota im się nie opyla.pracowali przy murarkach gdzaie dostali spanie i obiad dodatkowo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 06.03.07, 08:26 ukraincy rumunie oni polske to omijaja jak tredowata,ludzie tylko polacy sa debilami tania sila robocza i tepaki ,co mandrzejsze ludzie juz wyjechali,zostali ci co maja zone dzieci i mlodziesz ktora ma wszystko w dupie a gomma to juz dno nieudacznikow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe brak słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 16:21 już nawet ci z biura odchodza bo mają dośc wszystkiego.szkoda ze zakład tak postępuje bo wielu z nich to bardzo wartościowi ludzie dla firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: brak słów IP: 212.87.241.* 06.03.07, 19:56 pracuję w tym zakładzie od początku ,odszło mnóstwo ludzi , tyle samo przyszło i co ? zawalił się zakład ? nie , pozostali ci którzy chcieli pozostać lub musieli bo nie maja innego wyjścia . To wszystko to nic , zobaczymy co się będzie działo kiedy włosi wyprowadzą maszyny do końca 2007 , jeśli poza Cz-wę to ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooo Re: brak słów IP: 80.50.232.* 06.03.07, 20:19 Nie tak dawno słyszłem od mojego znajomego który pracuje w Kłobucku w urzędzie że wasz dyrektor z tłumaczką był w Gminie i pytał o działki pod inwestycje. Nie wiem co to oznacza i czy to ważne ale wiadomość jest pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaaaa Re: brak słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:55 moze tam jaki magazyn chca postawic bo juz pewnie jadą z fundamentami pod nową halę.gm.rędziny. Z tamtejszych stron jest najwięcej roznosicieli słomy po zakładzie hhheeeeeehe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grosz Co wymyslił Dariusz W. IP: 212.160.86.* 07.03.07, 10:43 W zwiazku z powtarzajacymi sie w ostatnim czasie kradziezami na terenie zakladu przy ul. Legionów tak na szkode Barre Thomas jak i Gomma Polska proponuje wprowadzenie i bezwzgledne przestrzeganie nastepujacych zasad: 1. na portierni musi byc przedstawiana lista osób, które beda zatrudnione w godzinach nadliczbowych w dni ustawowo wolne od pracy (weekendy oraz swieta) - osoby spoza listy nie beda wpuszczane na teren zakladu; 2. pracownicy do szatni moga wchodzic tylko przed rozpoczeciem pracy i po jej zakonczeniu celem przebrania sie - w trakcie "dniówki" pracownicy nie beda wpuszczani do szatni, które beda zamykane (wyjatek: przepustka podpisana przez przelozonego); 3. kazde opuszczenie zakladu (chocby chwilowe) przez pracownika musi byc poparte przepustka podpisana przez przelozonego - dotyczy to takze przestawiania samochodów na parkingu, które nalezy ograniczyc lub wrecz zabronic; w momencie braku systemu AS400 moze to byc przepustka wypisana odrecznie i podpisana; 4. zakaz przebywania osób nieupowaznionych na terenie portierni - wszelkie sprawy mozna zalatwic przez "okienko"; Sa to oczywiscie zasady o charakterze restrykcyjnym. Wynikaja one jednak wprost z Regulaminu Pracy i musza byc przestrzegane. Ma to duze znaczenie dla kontroli ruchu osobowego, co w duzej mierze moze przyczynic sie do zmniejszenia liczby kradziezy. Prosilbym tez o zwiekszenie nadzoru ze strony przelozonych (szczególnie mistrzów produkcji) nad pracownikami i mieniem zakladowym - szczególnie chodzi o kontrole sposobu wykonywania pracy przez pracowników i co w danej chwili robia, miejsca ich przebywania, faktu "walesania sie" pracowników po hali produkcyjnej, faktu znajdowania sie detali badz czesci maszyn w miejscach nie dedykowanych (np. w poblizu wyjsc). Prosze o ewentualne uwagi i sugestie z Panstwa strony dotyczacych powyzszego. Powyzsze zasady musimy wprowadzic natychmiast - jesli nie bedzie zadnych uwag, mysle, ze wprowadzimy je juz od jutra (6/03). Prosze o poinformowanie wszystkich pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były gomowiec Re: brak słów IP: *.tktelekom.pl 07.03.07, 21:24 hehheehe dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: brak słów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 21:36 w piatek jest zebranie z dyrekcji ze zwiazkami w sprawie postulatow jakie byly skladane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: brak słów IP: 195.205.202.* 08.03.07, 16:30 no jeszcze do kierownika wyulkanizacji czy robiac takie normy za 2 osoby mowisz na nas ze chcemy sie przeoobijac i wziasc duza kase tylko nie widzialem na zakladzie zeby ktos z pracownikow produkcji sie obijal tylko wala od dechy do dechy wypruwaja sobie zyly z nadzieja ze moze sie cos poprawi ale puki kierownictwo bedzie bralo lapowki od wlochow za siedzenie cicho to dobrze nie bedzie bo wlosi chca sie nachapac pieniedzy nawet inspekcja bhp dostaje w lape zeby siedziec cicho i nie wiem jak to jest ale czasem przed inspekcja nagle bramki zaczynaja chodzic a prasy bardzo wadliwe zaczynaja stac to samo jest na auditach nagle wyroby firm ktore sa zainteresowane swoim towarem przestaja isc pracy w k2 nagle ida w k1 pracownicy z malym stazem ida do domu osoby ktore nie maja przeszkolenia na dany detal a na nim robily nagle nie robia bo nie maja przeszkolenia a po audicie znowu na nich pracuja to jest smiech na sali ten zaklad tyle lat pracuje tu ale to co sie dzieje teraz to jest circus jeden wielki a to wszystko przez nasze kierownictwo ktore w zanmian za lepsze stanowisko albo za dobra premie siedza cicho no bo po co stracic dobra posade kazdy madry by tak zrobil wiec sie nie dziwie jedynym ratunkiem dla zakladu jest strajk jak sie wlosi wystrasza to moze cos bedzie dobrze ale puki nie znajdzie sie osoba ktora poprowadiz strajk wszyscy beda siedziec cicho trzeba zastrajkowac po prostu jak dostana kary za niedostarczenie detalu to wtedy sie opamietaja i zaczna nas traktowac jako partnerzy a nie jak murzyni - mrzyn zrobil swoje murzyn moze isc ale 10 po bo o rownej godzinie trzeba jeszcze cykl puscic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czwartek Re: brak słów IP: 195.205.202.* 08.03.07, 16:55 ostatnio slyszalem ze gomma ma dosc wspolpracy z work serwis bo im na reke nie chce isc i chciala podpisac umowe z inna agencja pracy tymczasowej to jest jobs na lodzkiej ale tam nie chcieli sobie psuc opini i nie chca miec nic do czynienia z gomma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onyx Re: brak słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 23:28 Jeśli te bzdury wymyślił DAREK W. nasz nowy bhp-owiec to gratuluję .....sklerozy. Zapomniał On jak sam latał przestawiać samochód, w obawie iż ktoś może np. włamać się do jego 206-ki, i zarąbać Mu koło..... Teraz parkuje pod zadaszeniem przy portierni to jest spokojny, a innym niech kradną, przecież to jest nie dopomyślenia aby zwykły pracownik jeździł do pracy samochodem, powinien autobusem, rowerem lub pieszo............ Jeśli bhp-owiec zajmuje się teraz ochroną mienia zakładu to może powinien zostać znowu portierem i zastąpić nieodżałowanego TESCO..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak Re: brak słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 15:18 zapomniał jak wynosił coś w butelce po coli teraz nakazuje pilnować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: brak słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 15:47 no to poco się tak kurczowo trzymacie gommy jak tam tak żle .trw są przyjęcia tam ludzie pracują i sobie chwalą.nie ma chołoty nikt nie walczy o robotę .jest mały szczegół nie można się opie...alać.zero fajek.ale tak to dbają o dobrego pracownika..ciągle skaczecie sobie do oczu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: brak słów IP: *.man.czest.pl 10.03.07, 16:03 a tu jak zwykle cale buradztwo gommowskie ale kicha palanty!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: brak słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 19:19 łatwo się wytyka błedy innym nie widzi się swojego ogona ..za nim zaczniesz sie do kogoś przypier...lac to popatrz na siebie.zuchu na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????? Re: brak słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:47 ci z biura to bardzo wartościowi ludzie a ci z produjcji to co ???????mają inne potrzeby też są ludzmi iteż chcą normalnie żyć wielu z nich ma lepsze wykształcenie niż ci z biura i też mogą robić to co oni po dobrym przeszkoleniu. owszem zgadzam się może to nie korzystne jest dla wielu firm ale dla tej to może okazać się lekarstwem.bo ludzie tu nie mogą na siebie patrzeć jeden drugiego patrzy jakby go obsmarować na pleść gupot i cieszy się że go upodlił. ta fałszywość przeszła już granice co nie którym się to już przejadło dlatego chcą tą prace zmienić nawet za mniejsze pieniądze a na prace gdzie da się spokojnie bez nerwów miło w zgranym składzie pracowac .tu każdy chce byc wyższy od drugiego.niestety czasy panów się skończyły więc wszyscy chcą równego traktowania.młodzież która olewała ta robotę doprowadziła ten zakład do takiego rozkładu......teraz się zwalniają i mają to gdzieś co będzie dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: brak słów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:46 Dziś byłem u prawnika prywatnie ( czyt. za kasę ) i jak się okazuje należy się nie tylko odprawa, a dodatkowo można się starać o odszkodowanie za okres wypowiedzenia ( 3 miesięczny wg stawki za urlop ) . Od razu trzeba jednak iść z tym do sądu pracy ( ul. Śląska ) i tam pobrać gotowy wniosek do wypełnienia ( jeżeli kwota wyjdzie do 10 000 zł jeżeli wyższa to nie używamy gotowego wniosku tylko piszemy podanie ). Oba roszczenia ( odprawa i odszkodowanie ) wpisujemy na jednym wniosku, jeżeli nie możemy za bardzo obliczyć kwoty jaka się należy to można ją po prostu zawyżyć, wszystkie wyliczenia potem będą zrobione dokładnie sądownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??/ Re: brak słów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 17:27 No i co dalej,,,coz ze zwiazkami,Czy byla jakas rozmowa??Czy zapomniano o sporze zbiorowym?/Nagle wszystko ucichlo..Kiedy czegos sie dowiemy?/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: brak słów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 19:48 to są pajace nie związki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembol Re: brak słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 20:02 dajcie sobie spokój z mżonkami że strajk poprawi wam sytuację,u nas za dużo to nie dało.Ale próbójcie,co tam,może... wątpie.Pozdro od załogi brembo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieszek Re: brak słów IP: 195.205.202.* 08.03.07, 21:26 co robi pracownik cf gomma polska po przyjsciu z pracy? -szuka pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: brak słów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:34 Szczegóły ofert Opis: Zatrudnimy pracowników produkcyjnych od zaraz. Zgłoszenia osobiste w biurze Adecco Poland Sp. z o.o., ul. Wolności 33/5 (II piętro), Częstochowa lub na adres e-mail: sosnowiec@adecco.pl Dzwonila pani z adecco stawka, 8,67zł czyli tam jakies 1400zł brutto + nadgodziny... 3 zmiany, praca w weekendy. Z tego co piszecie az strach sie bac tam sie pokazac :) Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: brak słów 09.03.07, 20:01 kolego w najlepszym wypadku na trzy zmiany bo 80% ciągnie na trzy zmiany ale w systemie cztero brygadowym tj 4 dni jeden wolny (1 i 2 zm) po 4 nocach jeden odeśpisz drugi wolny i do roboty na 1 zm a nadgodziny bardzo ciężka sprawa (nie realne).przy trzech normalnych zmianach można wiecej nadrobić nadgodzinami ( o ile jest co robić).Ogólnie nie jest wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono Re: brak słów IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.07, 10:05 Czy ty może jesteś tym słynnym ustawiaczem z przewodów hamulcowych ATF CAri ,którego później wy..i po likwidacji 4 -brygad na klawą robotę, o bym nie musiał ciebie oglądać nigdy więcej .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Do nie Dowiarków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 22:25 Mała Sorka!!!-----Sierpeń 80,!!!!!DOPIERO! TERAZ ,WAM-NIEDOWIRKOM, UDOWODNIMY Że możliwe! jest,zawsze,możliwe ,A niedowiarkom -mówimuy WY------lać!!!! i nie wpieda---ać się!!!!!!w przyszłoć naszego Zakładu , To się tyczy tych ludzi którzy byli razem z nami , A TERAZ są anty-POLAKAMI i PATRIOTAMI w słusznej sprawie NASZEGO zakładu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale ty p...lisz Re: Do nie Dowiarków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 23:09 ro....asz mnie konstrukcje takim gadaniem.zachipnotyzoawny jesteś czy co nie widzisz co sie dzieje.to nie zaklad prywatny.zyjesz przeszłoscia ale mozna ciebie do niej tez zaliczyć>>>stare komunistyczne czasy mineły nieodwracalnie!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re:robson IP: 212.87.241.* 10.03.07, 07:56 masz wypłatę na koncie i chyba za dużo wziąłeś pieniędzy , idź się leczyć dupku , brak rozumu nie jest niczym szczególnym w CF GOMMA POLSKA , CZYŻBY SPŁODZIL CIĘ RYDZYK ALBO LEPER , ZIONIESZ NIENAWIŚCIĄ DO WSZYSTKICH LUDZI , TAK TRWAM - y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierpień 80 uwaga !!!!idioci __sierpień 80 IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.07, 10:58 Polakami, Patriotami co ty bredzisz ku.. co ty Kościuszko jesteś zbawiciel Ojczyzny.... weź coś na przeczyszczenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: uwaga !!!!idioci __sierpień 80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 20:43 Nie muszę brać nic na przeczyszczenie BURAKU JEDEN!!!!!Wierzę w coś! co ty nie masz pojęcia,a czuję się naprawdę PATRIOTĄ!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bushido Re: uwaga !!!!idioci __sierpień 80 IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.07, 16:47 Wierz wierz tak ta nasza wiara.... a nie długo spotkasz się na wieczerzy z Panem Naszym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bushido Re: uwaga !!!!idioci __sierpień 80 IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.07, 16:56 wiesz czym jest bushido to nie jest taki burak jak go nazwałeś bo obawiam się że jedna z twoich półkul mózgowych nie pracuje prawidłowo !!!??? a więc BUSHIDO to taki japoński kodeks pozwanych na śmierć a ty chyba nie jesteś gotowy na to :)... jak masz górnolotne zamiary to startuj na wójta, burmistrza lub na wojewodę albo na samego prezydenta, chyba że chcesz jechać w kontyngencie polskiej armii do Afganistanu szerzyć pokój i harmonię... to sie ku.. pakuj zanim ciebie zapakują w dębową jesionkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: uwaga !!!!idioci __sierpień 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 17:11 Wam ku...wa mózgi coś pozjadało ludzie przecież wy wariujecie.sami nie wiecie czego chcecie zazdrość was zżera ze inni nawet liżąc dupe drugiemu osiągneli co chcieli.pomimo swej wredności jaką reprezentowali obrabiając dupę kierownictwu osiągneli to co chcieli ...leżycho i chachanie się z produkcj bo tu ludzi którzy znają produkcję się nie ceni..hej suczki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mantell Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 08:04 a co sie stalo z mistrzami na POL 1?tak dokladnie?ktos cos wie?chodza jakies ploty ze trzech wylal.za co?kto wejdzie na ich miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 09:44 po tym co czytam to chyba jednak sobie odpuszcze, a wieże, że tak jest bo o dospelu też pisane było a tam pracowałem i wszystko sie zgadzało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celtic Re: GOMME IP: *.154.inds.pl 11.03.07, 15:18 witam Sa jakies zatrudnienia w gomme i na jakie działy, i jaka jest tam atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
ikarus13 Re: GOMME 11.03.07, 15:22 witam Sa jakies zatrudnienia w gomme i na jakie działy, i jaka jest tam atmosfera. oraz zarobki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuwa Re: GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 15:51 lepiej nie przychodz 1100 zeta na ręka w pocie czoła.atmosfera do d...y!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: GOMME IP: 195.136.30.* 11.03.07, 18:48 poczytaj troche forum to zobaczysz jaka panuje atmosfera w firmie... szkoda gadac... jeden drugiego w lyzce wody by utopil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: GOMME IP: 195.136.30.* 11.03.07, 18:49 mozesz sie przekonac jaka atmosfera tam panuje jak poczytasz troche forum... LUDZIE ludziom zgotowali taki los Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:53 Ja niestety też nie mam, a pytać się nie ma co bo tylko kłamią! Odpowiedz Link Zgłoś