Dodaj do ulubionych

W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka

IP: *.pl / *.sfc.pl 11.07.06, 22:13
A co z mieszkańcami okolic Częstochowy, gorsza kategoria obywateli? Żenujące.
Obserwuj wątek
    • Gość: Profilaktyk Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:39
      Uprzejmie informuję, że NZOZ Przychodnia "Południe' przy ul.Mireckiego 29a
      udziela porad z zakresu onkologii w Poradni Onkologicznej każdemu
      ubezpieczonemu zamieszkałemu na obszarze Polski zgodnie z zawartą umową
      z Narodowym Funduszem Zdrowia.
      Przyjecia bez skierowania, szczegóły na naszej stronie www.nzoz-
      poludnie.czest.pl.
      Celem Programu Promocji Zdrowia, który współfinansuje Prezydent Miasta
      Czestochowy jest rozbudzenie czujności onkologicznej mieszkańców.
      Co w tym żenujacego? A może by wszyscy prezydenci, burmistrze i wójtowie wzięli
      przykład z Czestochowy?
      Przypominam - w Polsce rejestruje sie ponad 1500 zachorowań na czerniaka i
      ponad 800 zgonów z jego powodu.
      Pozdrawiam i ponawiam apel o wzmożenie czujności onkologicznej.

Leszek Cichoń
      • Gość: kalifornijczyk Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: *.eu / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 21:29
        Potwierdzam.Dzwoniłem dzis i umówiłęm, się na wizyte. Byłem bardzo miło
        zaskoczony. Grzecznie kompetentnie. I mam nadzieje że to bedzie tylko wizyta
        kontrolna.
      • Gość: Internautka Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 22:07
        Bardzo cenna informacja dla wielu osób, którym zdrowie nie jest obojętne. I
        zarazem godna pochwały aktywność dr Cichonia, który już nie pierwszy raz
        informuje na necie o tego typu akcjach. Tak trzymać ! Pozdrowienia dla lekarza
        z powołania
    • Gość: gość Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 23:33
      Może przebadałoby się więcej osób, gdyby akcja była bardziej nagłośniona.
      Szkoda, że dopiero teraz się o niej pisze. No cóż - lepiej późno, niż wcale. Ja
      mam zamiar skorzystać z tych badań w każdym razie.
      • Gość: Profilaktyk Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 07:37
        Zapraszam
        L.C.
        • Gość: observ To super pomysł tylko dlaczego jedna przychodnia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:10
          Skandalem jest olanie problemu przez inne przychodnie, jak widać nie każdemu
          dyrektorowi ośrodka ZUS zależy na profilaktyce i zdrowi swoich pacjentów.Godne
          napiętnowania.Powinna być jeszcze akcja profilaktyki raka jelita grubego!Ludzie
          bzdury gadają że tego rodzaju badania są bolesne. Myślę że najboleśniejsza jest
          wiadomość od lekarza że za wiele teraz to my już nie zrobimy...Ludziska -
          obudźcie się!
          • Gość: observ Re: To super pomysł tylko dlaczego jedna przychod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:11
            Oczywiście chodziło mi o ośrodki zdrowia a nie ZUS...(przejęzyczenie)
          • Gość: PROFILAKTYK Re: To super pomysł tylko dlaczego jedna przychod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 23:27
            Uprzemie informuję, że poszukiwany Program wczesnej diagnostyki nowotworów
            jelita grubego ralizuje W.Sz.S, ul.Bialska w Częstochowie.
            Placówka którą kieruję (www.nzoz-poludnie.czest.pl) realizuje również w sumie
            10 programów, w tym trzy z zakresu wczesnej diagnostyki chorób nowotworowych:
            1.Wczesne wykrywanie chorób nowotworów skóry,
            2.Profilaktyka Raka Szyjki Macicy,
            3.Program badań przesiewowych w celu wczesnego wykrycia raka stercza.
            Pozdrawiam i zapraszam.
    • Gość: Absolwent Re: Super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:25
      Czasami trzeba pochwalić nasz Urząd Miasta (a może to sam pan Prezydent?). Szczerze!
    • Gość: ona Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: 212.87.234.* 12.07.06, 08:27
      a ja boję się tam iść i tego co mogę tam usłyszeć...
    • Gość: Łukasz Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:18
      A wie ktoś może jak wygląda takie badanie?
      • gregorz Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka 12.07.06, 13:59
        Ktos moze wie w jakich godzinach sa prowadzone te badania?? Dzwonilem chcialem
        sie zapisac ale niestety telefon zajety :(
        • Gość: Południe Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:43
          W każdy wtorek od godz. 15:30, po wczesniejszym uzgodnieniu terminu.
          Rejestracja osobiście, telefonicznie i za pośrednictwem osób trzecich.
          Szczegóły: www.nzoz-poludnie.czest.pl
          • gregorz Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka 13.07.06, 14:39
            Wlasnei sie dowiedzialem ze limit miejsc juz sie wyczerpal :((( Szkoda. Czy to
            sie czyms rozni od normlnej wizyty u dermatologa?
    • Gość: Paolo Re: Chyba Pan oszalał..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 20:44
      a na mieszkanców okolic Częstochowy powinny pieniadze wykładac Urzędy Gmin. Bo
      do nich płaci Pan podatki i to one rozpożadzająą sie Panskimi pieniedzmi. Do
      URZędu Miasta trafiaja pieniadze tylko od częstochowian....wiec nie wiem
      dlaczego takie obużenie...
      czy Pan za mnie w sklepie zapłaciłby za np.: zakupy? wątpie..
      wiec po co Pan wykrzykuje o jakis obywatelach drugiej kategoriii nie ma cczegos
      takiego tylko poprostu kazdy samorzad płaci za swoich podatników...
      • justine74 potrzebne jest skierowanie? 13.07.06, 12:59
        mam 2 pytania :

1. w informacjach podanych na forum podano, ze nie jest potrzebne skierowanie.
        A na stronie przychodzni, że tak. Cytuję : "Pacjent zgłasza się do Programu za
        skierowaniem (ankieta)lekarzy POZ, dermatologa, ginekologa". Więc muszę iść
        najpierw po skierowanie czy też nie?

2. w jakich godzinach najlepiej dzwonić w celu rejestracji, bo numer jest non
        stop zajęty? Jeżeli zmienił się nr tel, to proszę o jego aktualizację.

Z góry dziękuję za odp.

Pozdrawiam
        • Gość: pytak Re: potrzebne jest skierowanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 13:13
          pytanie do profilaktyka - bez skierowania, bez ubezpieczenia w nfz czyli
          prywatnie to ile to kosztuje?przyjmujecie?pozdrowienia.
        • justine74 Re: potrzebne jest skierowanie? 13.07.06, 18:04
          proszę o odp na moje pytania
          • justine74 Re: potrzebne jest skierowanie? 13.07.06, 21:49
            podciągam z prośbą o odp.
        • Gość: Profilaktyk Re: potrzebne jest skierowanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 09:20
          Odpowiadam,
          Program ma na celu zwiększenie czujności onkologicznej społeczeństwa oraz
          wczesne rozpoznawanie chorób nowotworowych skóry.Biorąc pod uwagę
          zainteresowanie, to można ostrożnie powiedzieć, że część celu została
          osiagnieta. Program jest realizowany od lutego i będzie realizowany do końca
          roku 2006. Do dnia dzisiejszego nie było żadnej trudności w uzyskaniu
          konsultacji specjalistycznej.Dodatkowa ankieta, która została przez nas
          opracowana (wypełniona przez lekarza POZ lub dermatologa jest tylko konieczna
          dla nieubezpieczonych mieszkańców Częstochowy), spełnia również założenia
          informacyjne programu - wymienione są wszystkie zagrożenia i zmiany na skórze,
          które powinień skonsultować specjalista z dziedziny onkologii.
          1. Bez skierowania. Program jest realizowany w Poradni Onkologicznej, przez
          Specjalistę z dziedziny Chirurgii Onkologicznej
          2.Najlepiej dzwonić po godz. 10:00.

Inne informacje po przesłaniu na adres podany na naszej stronie
          www.nzoz-poludnie.czest.pl
          Pozdrawiam.
          P.S. Zapraszam również do udziału w innych bezpłatnych programach
          profilaktycznych - a jest ich 10, (szczegóły na naszej stronie).
          np. od 1 sierpnia ruszy Program bezpłatnych szczepień p. grypie dla osób
          wymienionych w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia.
    • Gość: Wyleczony????? Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: 212.160.86.* 14.07.06, 22:19
      kochani , ja to miałem jakiś czas temu , wycieli we wczesniej fazie i podobna
      mam prawie 100 % szans na zdrowie . Naprawde jeżeli jest taka mozliwości to
      biegnijcie tam z całych sił , u mnie przypadek sprawił , że wykryto to tak
      wczesnie i może dzieki temu moge Wam o tym napisać. Pozdrawiam
      • Gość: PROFILAKTYK Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 23:06
        Dziękuję za wypowiedź.
        Nasz Program ma w tytule cel- rozpudzenie czujności onkologicznej społeczeństwa!
        Jest dokładnie jak piszesz - wczesne rozpoznanie to gwarancja 100% wyleczenia.
        Pozdrawiam
        Na straży zdrowia......
        • Gość: Wyleczony?? Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: 212.160.86.* 15.07.06, 15:53
          W tym temacie to macie jeszcze cholernie duzo do zrobienia , wiem po sobie jak
          bardzo byłem wczesniej nieswiadomy , ale może takie posty uratuja pare istnien.
          Pozdrawiam i gorąco popieram
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka