Gość: janko IP: *.pl / *.sfc.pl 11.07.06, 22:13 A co z mieszkańcami okolic Częstochowy, gorsza kategoria obywateli? Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Profilaktyk Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:39 Uprzejmie informuję, że NZOZ Przychodnia "Południe' przy ul.Mireckiego 29a udziela porad z zakresu onkologii w Poradni Onkologicznej każdemu ubezpieczonemu zamieszkałemu na obszarze Polski zgodnie z zawartą umową z Narodowym Funduszem Zdrowia. Przyjecia bez skierowania, szczegóły na naszej stronie www.nzoz- poludnie.czest.pl. Celem Programu Promocji Zdrowia, który współfinansuje Prezydent Miasta Czestochowy jest rozbudzenie czujności onkologicznej mieszkańców. Co w tym żenujacego? A może by wszyscy prezydenci, burmistrze i wójtowie wzięli przykład z Czestochowy? Przypominam - w Polsce rejestruje sie ponad 1500 zachorowań na czerniaka i ponad 800 zgonów z jego powodu. Pozdrawiam i ponawiam apel o wzmożenie czujności onkologicznej. Leszek Cichoń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalifornijczyk Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: *.eu / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 21:29 Potwierdzam.Dzwoniłem dzis i umówiłęm, się na wizyte. Byłem bardzo miło zaskoczony. Grzecznie kompetentnie. I mam nadzieje że to bedzie tylko wizyta kontrolna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internautka Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 22:07 Bardzo cenna informacja dla wielu osób, którym zdrowie nie jest obojętne. I zarazem godna pochwały aktywność dr Cichonia, który już nie pierwszy raz informuje na necie o tego typu akcjach. Tak trzymać ! Pozdrowienia dla lekarza z powołania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 23:33 Może przebadałoby się więcej osób, gdyby akcja była bardziej nagłośniona. Szkoda, że dopiero teraz się o niej pisze. No cóż - lepiej późno, niż wcale. Ja mam zamiar skorzystać z tych badań w każdym razie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profilaktyk Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 07:37 Zapraszam L.C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observ To super pomysł tylko dlaczego jedna przychodnia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:10 Skandalem jest olanie problemu przez inne przychodnie, jak widać nie każdemu dyrektorowi ośrodka ZUS zależy na profilaktyce i zdrowi swoich pacjentów.Godne napiętnowania.Powinna być jeszcze akcja profilaktyki raka jelita grubego!Ludzie bzdury gadają że tego rodzaju badania są bolesne. Myślę że najboleśniejsza jest wiadomość od lekarza że za wiele teraz to my już nie zrobimy...Ludziska - obudźcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observ Re: To super pomysł tylko dlaczego jedna przychod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:11 Oczywiście chodziło mi o ośrodki zdrowia a nie ZUS...(przejęzyczenie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROFILAKTYK Re: To super pomysł tylko dlaczego jedna przychod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 23:27 Uprzemie informuję, że poszukiwany Program wczesnej diagnostyki nowotworów jelita grubego ralizuje W.Sz.S, ul.Bialska w Częstochowie. Placówka którą kieruję (www.nzoz-poludnie.czest.pl) realizuje również w sumie 10 programów, w tym trzy z zakresu wczesnej diagnostyki chorób nowotworowych: 1.Wczesne wykrywanie chorób nowotworów skóry, 2.Profilaktyka Raka Szyjki Macicy, 3.Program badań przesiewowych w celu wczesnego wykrycia raka stercza. Pozdrawiam i zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:25 Czasami trzeba pochwalić nasz Urząd Miasta (a może to sam pan Prezydent?). Szczerze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: 212.87.234.* 12.07.06, 08:27 a ja boję się tam iść i tego co mogę tam usłyszeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:18 A wie ktoś może jak wygląda takie badanie? Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka 12.07.06, 13:59 Ktos moze wie w jakich godzinach sa prowadzone te badania?? Dzwonilem chcialem sie zapisac ale niestety telefon zajety :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Południe Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:43 W każdy wtorek od godz. 15:30, po wczesniejszym uzgodnieniu terminu. Rejestracja osobiście, telefonicznie i za pośrednictwem osób trzecich. Szczegóły: www.nzoz-poludnie.czest.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka 13.07.06, 14:39 Wlasnei sie dowiedzialem ze limit miejsc juz sie wyczerpal :((( Szkoda. Czy to sie czyms rozni od normlnej wizyty u dermatologa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: Chyba Pan oszalał..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 20:44 a na mieszkanców okolic Częstochowy powinny pieniadze wykładac Urzędy Gmin. Bo do nich płaci Pan podatki i to one rozpożadzająą sie Panskimi pieniedzmi. Do URZędu Miasta trafiaja pieniadze tylko od częstochowian....wiec nie wiem dlaczego takie obużenie... czy Pan za mnie w sklepie zapłaciłby za np.: zakupy? wątpie.. wiec po co Pan wykrzykuje o jakis obywatelach drugiej kategoriii nie ma cczegos takiego tylko poprostu kazdy samorzad płaci za swoich podatników... Odpowiedz Link Zgłoś
justine74 potrzebne jest skierowanie? 13.07.06, 12:59 mam 2 pytania : 1. w informacjach podanych na forum podano, ze nie jest potrzebne skierowanie. A na stronie przychodzni, że tak. Cytuję : "Pacjent zgłasza się do Programu za skierowaniem (ankieta)lekarzy POZ, dermatologa, ginekologa". Więc muszę iść najpierw po skierowanie czy też nie? 2. w jakich godzinach najlepiej dzwonić w celu rejestracji, bo numer jest non stop zajęty? Jeżeli zmienił się nr tel, to proszę o jego aktualizację. Z góry dziękuję za odp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytak Re: potrzebne jest skierowanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 13:13 pytanie do profilaktyka - bez skierowania, bez ubezpieczenia w nfz czyli prywatnie to ile to kosztuje?przyjmujecie?pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
justine74 Re: potrzebne jest skierowanie? 13.07.06, 18:04 proszę o odp na moje pytania Odpowiedz Link Zgłoś
justine74 Re: potrzebne jest skierowanie? 13.07.06, 21:49 podciągam z prośbą o odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profilaktyk Re: potrzebne jest skierowanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 09:20 Odpowiadam, Program ma na celu zwiększenie czujności onkologicznej społeczeństwa oraz wczesne rozpoznawanie chorób nowotworowych skóry.Biorąc pod uwagę zainteresowanie, to można ostrożnie powiedzieć, że część celu została osiagnieta. Program jest realizowany od lutego i będzie realizowany do końca roku 2006. Do dnia dzisiejszego nie było żadnej trudności w uzyskaniu konsultacji specjalistycznej.Dodatkowa ankieta, która została przez nas opracowana (wypełniona przez lekarza POZ lub dermatologa jest tylko konieczna dla nieubezpieczonych mieszkańców Częstochowy), spełnia również założenia informacyjne programu - wymienione są wszystkie zagrożenia i zmiany na skórze, które powinień skonsultować specjalista z dziedziny onkologii. 1. Bez skierowania. Program jest realizowany w Poradni Onkologicznej, przez Specjalistę z dziedziny Chirurgii Onkologicznej 2.Najlepiej dzwonić po godz. 10:00. Inne informacje po przesłaniu na adres podany na naszej stronie www.nzoz-poludnie.czest.pl Pozdrawiam. P.S. Zapraszam również do udziału w innych bezpłatnych programach profilaktycznych - a jest ich 10, (szczegóły na naszej stronie). np. od 1 sierpnia ruszy Program bezpłatnych szczepień p. grypie dla osób wymienionych w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyleczony????? Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: 212.160.86.* 14.07.06, 22:19 kochani , ja to miałem jakiś czas temu , wycieli we wczesniej fazie i podobna mam prawie 100 % szans na zdrowie . Naprawde jeżeli jest taka mozliwości to biegnijcie tam z całych sił , u mnie przypadek sprawił , że wykryto to tak wczesnie i może dzieki temu moge Wam o tym napisać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROFILAKTYK Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 23:06 Dziękuję za wypowiedź. Nasz Program ma w tytule cel- rozpudzenie czujności onkologicznej społeczeństwa! Jest dokładnie jak piszesz - wczesne rozpoznanie to gwarancja 100% wyleczenia. Pozdrawiam Na straży zdrowia...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyleczony?? Re: W Południu sprawdzą, czy nie masz czerniaka IP: 212.160.86.* 15.07.06, 15:53 W tym temacie to macie jeszcze cholernie duzo do zrobienia , wiem po sobie jak bardzo byłem wczesniej nieswiadomy , ale może takie posty uratuja pare istnien. Pozdrawiam i gorąco popieram Odpowiedz Link Zgłoś