Dodaj do ulubionych

Najnowsze uczniowskie mody

IP: *.realestate.net.pl 29.08.06, 21:38
boshe co za dzieciaki widac wasi rodzice niemaja na co kasy tracic to
blyszczyk do usteczek nio panienki !!ktow wieku 14 lat sie maluje!? juz widze
was za jakies 30 lat buehehe.. maskara .. abrzuchanio nei pokazujcie bo
tluszcz wyplywa .. eh.. markowe ciuchu kupe kasy komorki za 700zl.. to
normlaka wsrod was a jak kogos nie stac?! to co?! posmiewisko z tej osoby
dzieciuchy pomyslcie czasem apozniej sie wypowiadajcie!! wrrr a potem sie
dziwic ze mamy mnostwo tipsiar i tlenionych blondynek!!..;/
Obserwuj wątek
    • Gość: kilof Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 23:44
      Spoko jak beda mialy po 22-23 lata to beda sie smialy same z siebie ze byly
      takie prozne i puste, ale tak to jest w tym wieku kazdy przez cos takiego
      przechodzi, naszczescie ludzie z czasem madrzeja, szkoda ze nie wszyscy.
      • Gość: nemo Wprowadzić Mundurki IP: *.ajd.czest.pl 30.08.06, 17:34
        Jednolite mundurki - od podstawówki po gimnazjum - obowiązkowo! (takie ubiory
        mają na razie tylko szkoły prywatne). W liceum zamiast mundurka powinien
        obowiązywać styl: biało-granatowo-czarny, oczywiście też znormalizowany - np.
        bez gołych tyłków i brzuchów na wierzchu. Taka standaryzacja zlikwiduje
        (przynajmniej częściowo) głupie zwyczaje i szpanerstwo w szkołach, a uczniów
        skoncentruje na tym, co najważniejsze - na nauce.
        • Gość: .... Re: Wprowadzić Mundurki IP: 80.54.171.* 30.08.06, 20:44
          dziewczyny w wieku ok 15 lat (przynajmniej ja nie nawidze spodni ktore maja :
          "Ale takie haftowane, z kwiatowymi motywami" żygać mi się chce jak widze takie
          spodnie ja wybieram to co mi się podoba niezależnie od tego czy kosztuje
          powyzej 50 zł czy np jakies spodnie za 30 zł dla mnie nie liczy sie napis
          adidas i 3 paski po prostu musi być w moim stylu ja preferuje stonowane
          odcienie a nie kolorowy piornik i misia przy plecaku koniecznie firmy Nici, jak
          by mi się coś spodobało np misio-breloczek to wole sobie kupic taniej niz co
          roku wydawac na breloczek firmy nici koszt ok 30 zł
          • Gość: ... Re: Wprowadzić Mundurki IP: 80.54.171.* 30.08.06, 20:46
            i zapomnialam dodac ja mam tel nokie z wyswietlaczem mono wcale mi to nie
            przeszkadza ja nosze błyszczyk ale tyko po to by nie miec wysuszonym ust bo
            puzniej nie jest zbyt przyjemnie jak popękają
    • Gość: pani Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 01:45
      Z błyszczykami to już 5-latki biegają do przedszkola.
    • Gość: Jaras Z jednego się cieszę IP: 82.139.55.* 30.08.06, 02:21

Cieszę się że ok jak zawodnik bywa w garniturze. Ja syna ,, od maleńkości"
      przyzwyczaiłem do biało-zielonego szalika i garnituru na odpowiednie okazje. Do
      piaskownicy dzieciak to dzieciak a na poważne imprezy niech ubiera się jak mały
      ale jednak mężczyzna. Każde lata mają swoje mody! Nie ma z czego robic
      wielkiego halo -))
      • Gość: filonek Re: Z jednego się cieszę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 09:25
        oto kolejny przykład, że wczoraj nic sie nie wydarzyło i gazeta, żeby nie
        drukowac pustych stron, wypisuje takie głupoty. czy to jest "brawo", zeby
        opisywac ludzi próżnych jak ocynkowane wiadro? czestochowska redakcja kolejny
        raz raczy nas nic nie wartymi newsami zapychając miejsce na szpaltach "wyborczej".
    • Gość: Moniczka_1331 Najnowsze uczniowskie mody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:00
      Ej czy was czasem nie popiescilo ?? jezeli ktos ma tel z czarno bialym
      wyswietlaczem to jeszcze nic po co jakies pierdoly obraziki czy cos ! wazne ze
      jest, jest sprawny i mozna sie nim kontaktowac! a blyszczyk do ust to Ci po
      co?? uwazaj bo jeszcze ktos na Ciebie uwage zwroci .... zgadzam sie z Toba
      pełnoletnia...
    • Gość: meredithz Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:21
      taka z Ciebie pełnoletnia jak z tych gimnazjalistek:
      "boshe" "nio" "dzieciuchy" "blyszczyk do usteczek"
      chyba pełnoletnie to ty jestes dziecko neostrady
      wstyd kompleksy leczyc na forum wypisujac brednie o rówiesnikach.
      • Gość: ... Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: 80.54.171.* 30.08.06, 20:37
        i zapomnialam dodac ja mam tel nokie z wyswietlaczem mono wcale mi to nie
        przeszkadza ja nosze błyszczyk ale tyko po to by nie miec wysuszonym ust bo
        puzniej nie jest zbyt przyjemnie jak popękają
    • Gość: soad Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 11:10
      Gratulujemy tym trendi dzieciom rozumu. Gazecie gratulujemy artykulu :|. Zeby
      gadac z pusta 14-stka i rozpieszczonym dziesieciolatkiem to juz naprawde trzeba
      nie miec pomyslu na artykul. Te ich wypowiedzi - żenada, to nawet nie żałosne,
      to smutne.. :|
    • Gość: gość Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: 80.48.49.* 30.08.06, 11:20
      niektóre matki są jeszcze mniej dorosłe od tych dzieci !
      najpierw ubierze 10-letnią córkę w mini , błyszczyk , da
      komórke , a później pikietuje za karą śmierci bo jej ktoś
      dziecko zgwałcił . wychowanie w końcu wynosi się z domu !
      • Gość: magda Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: *.man.czest.pl 30.08.06, 11:40
        ty to chyba jestes niepoważn ato ja i moja córka najlepiej jak byśm w worku
        chodziły by nas nikt nie zgwałcił
        • shizuoka20001 Re: Najnowsze uczniowskie mody 30.08.06, 11:44
          Jakby musiała sama zarobić na ten obciachowy czarno- biały telefon to byłaby inna rozmowa. Na pocieszenie można powiedzieć, że każdy z nas kiedyś był taki.. tylko przedmiotem konkurencji nie były telefony, tylko np. trampki :)
        • Gość: gość Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: 80.48.49.* 30.08.06, 11:58
          i jak tu poważnie rozmawiać ? czy ja mówię o workach ?
          wystarczy jak zamiast przesadnej mini przypominającej
          raczej pasek na biodra założy coś do kolan albo spodnie .
          jaka z ciebie matka , jak w ogóle nie przejmujesz się czy
          twoje dziecko za bardzo nieubrane dojdzie bezpiecznie do
          domu . ciekawe , że kobiety w spodniach to najmniejszy
          odsetek gwałtów . a komórki itp to inna sprawa . dziecko
          nie zwraca uwagi na to , że jak widać u niego coś za większe
          pieniądze , to jest potencjalną ofiarą napadu . ciekawe
          ile jeszcze będzie artykułów i informacji w tv o napadach
          na dzieci nawet przez ich nieco starszych kolegów .
          a najbardziej uderzające jest to , że piszę to nie mając
          dzieci do osób czasem starszych ode mnie , mających dzieci .
        • Gość: mama Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: *.hcz.com.pl 30.08.06, 12:07
          To jakie dziecko się "nosi" to też świadczy o rodzicach więc jak komuś
          imponuje "ja mam" a nie co "mam w głowie" to nich Im tak będzie - ja tam chcę
          by moje dziecko miało w głowie. Moja córka nie nosi brzuszka na wierzchu i
          komórki z komutera też korzysta rozsądnie. Ja chcę mieć czas dla dziecka i z
          nim rozmawiać, kształtować jej osobowość po swojemu a kolorowe gazetki niech
          oglądają córunie innych.
          • Gość: bobik Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: *.21.pl 30.08.06, 13:10
            ja mam 15 lat i niestety zawsze od najmłodszych lat tak bylo i tak będzie.
            Dopiero jak sami bedą musieli sobie zarobić na taki telefon czy jakiś ciuch to
            zrozumieja ile to kosztuje itd.
            u mnie w klasie wszyscy maja wypaśne telefony, oczywiscie prawie kazdy w
            oryginalnym ciuchu, a jak nie macz komórki ładnej fajnej za kilka stów to
            jestes Prostak tak samo z ciuchami.
            Boże zebym już skońćzyl edukacje w tym pierd..... gimnazjum.
      • Gość: meredithz Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:12
        kobieta - czy tez dziewczyna moze biegac nago jesli chce
        a zaden facet NIE MA PRAWA jej zgwalcic
        w dodatku w tym przypadku bylby to nie dosc ze gwalt to jeszcze pedofila
        tez bym pikietowala za kara smierci.
        • Gość: gość Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: 80.48.49.* 30.08.06, 17:24
          Gość portalu: meredithz napisał(a):

> kobieta - czy tez dziewczyna moze biegac nago jesli chce
          > a zaden facet NIE MA PRAWA jej zgwalcic

na Księżycu owszem , ale mieszkasz na Ziemii i tutaj jest to nie-re-al-ne ,
          chyba że wszyscy będą oglądać jedyną słuszną telewizję i słuchać jedynego
          słusznego radia . dzieci nie wymyślają filmów z przemocą i reklam superlalek .
          one to oglądają i uczą się takiego świata tworzonego przez dorosłych .
          jakie pokolenie wychowamy teraz , w takim przeżyjemy (mam nadzieję) emeryturę .
          • Gość: meredithz Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:52
            akurat jedyna sluszne radio predzej by usprawiedliwilo gwlaciciela niz zagwlacona
            to to za myslenia zasciankowe - ze sama sobie jest winna?
            nie mozna dawac na gwalty przyzwolenia.
            btw w co bardziej cywilizowanych krajach gwalciciele sa dotkliwie karani, a
            sprawe traktuje sie powaznie
            w Polskim ciemnogrodzie ciagle panuje przekonanie ze kobieta jak mowi nie to
            chce, ale sie droczy. albo ze jak sie nosila tak sie ma. albo jaki tam gwalt -
            malzenski obowiazek
            chcesz do tego reke przylozyc?
    • Gość: monique Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: 195.3.113.* 30.08.06, 12:16
      Od kiedy to panienki z gimnazjum sa znawczyniami co jest trendy a co nie?!Troll
      to ma byc markowy sklep?!Dla mnie dzinsyw kwiatki to totalny obciach i
      bezguscie , bez wzgledu na to kto je nosi..a komorka to juz kwestia wolnego
      wyboru , ma sluzyc do komunikacji i tyle.
      mam na dzieje, ze nie wszystkie malolaty sa takie glupie jak te gluptaski ,
      ktore dzielily sie swoimi opiniami z dziennikarka.
      Nie dajcie sie sterroryzowac.Kupujcie to co wam sie podoba a nie to co wam
      kaze jakas glupia panienka, ktora lepiej wzielaby sie za nauke niz za pouczanie
      co wypada a co nie.No bo za kogo ona sie uwaza?
      • marciaaa133 Re: Najnowsze uczniowskie mody 30.08.06, 12:44
        Ja też osobiście uwarzam że dziewczyna wypowiadajaca się zabardzo nie miała
        zielonego pojęcia o tym co mówi.Od kiedy ludzie patrzą na twój piórnik? Ale nei
        wszyscy myślą takimi kategoriami.Sama niedawno Skończyłam gimnazjum u mnie nie
        byłó czegoś takiego że ty masz modny telefon albo modne spodnie.Każdy chodził
        ubrany jak mu się podoba.Są rzeczy które nie wychodzą z mody.Na temat gustu nie
        powinno się dyskutować.co do błyszczyka to jeszcze bedzie miala czas zeby
        zrozumiec ze w mlodym wieku nie musi sie malowac. ja do tej pory si nei maluje
        nawet blyszczykiem i jakos zyje....echh
      • Gość: icco Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: *.sfc.pl 30.08.06, 13:02
        Glany, czarne spodnie i mam totalnie gdzieś co o mnie mówią.
        Mam kilku znajomych punków co noszączerwone sznurówki i spodnie w krate i ich
        też to nie obchodzi co mówią.

A wy ubierajcie się jak wszyscy, markowe sklepy i drogie komórki...
    • Gość: Harry_man to się nazywa amerykanizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:01
      Te chore zwyczaje przychodzą wprost z kraju próżności. Ja jakoś w technikum
      nosiłem piórnik z myszką Miki, ubierałem się nie markowo, w normalne nie modne
      ciuchy i żyło mi się świetnie. Ale to pewnie dlatego, że w mojej szkole nie było
      "plastiku" którego z roku na rok ciągle przybywa. I obawiam się, że nie długo
      będziemy mieli to samo co w USA - każdy chce być popularny, lubiany i
      naśladowany. 14-latki będą się smiały ze swoich rówieśniczek które ciągle są
      dziewicami. No bo przecież teraz trendy jest stracić dziewictwo w wieku 12
      lat.... Brak słów, po prostu brak słów
    • Gość: ... Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: 80.54.171.* 30.08.06, 20:33
      dziewczyny w wieku ok 15 lat (przynajmniej ja nie nawidze spodni ktore maja :
      "Ale takie haftowane, z kwiatowymi motywami" żygać mi się chce jak widze takie
      spodnie ja wybieram to co mi się podoba niezależnie od tego czy kosztuje
      powyzej 50 zł czy np jakies spodnie za 30 zł dla mnie nie liczy sie napis
      adidas i 3 paski po prostu musi być w moim stylu ja preferuje stonowane
      odcienie a nie kolorowy piornik i misia przy plecaku koniecznie firmy Nici, jak
      by mi się coś spodobało np misio-breloczek to wole sobie kupic taniej niz co
      roku wydawac na breloczek firmy nici koszt ok 30 zł
    • Gość: justak1 Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 20:45
      hej. ja jestem jak najbardziej po stronie przeciwników typowych lalek barbie.
      ale moja najbliższa rodzina ma pewien "dylemat". od urodzenia młoda jest
      wychowywana na najdroższych markach ciuchów, kosmetyków, czy też butów. ma
      również każdą z kolekcji zestawów nici. ma wypasioną komórkę... a i 10 lat. i
      tu jest najlepsze, bo przyszła ostatnio do mnie i prosiła bym porozmawiała z
      jej rodzicami, by kupili jej zwykły strój do szkoły i nie firmowe trampki. co
      się stało---nie wiem. czyżby jej jużto zbrzydło????
    • Gość: ktoś Najnowsze uczniowskie mody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 21:48
      boshe co za dzieci.. zachowuja sie jakby conajmniej byli juz dorośli.. a później
      wyrastaja z takich dziewczyneczek młodociane prostytutki.. i dziwić sie że sa
      gwałty.. jak taka gimnazjalistka zacznie się stroić..
      Wy powinniście chodzić w mundurkach a nie!! Ja nie wiem jak rodzice na to
      pozwalają..
      • Gość: gość Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: 80.48.49.* 30.08.06, 21:56
        ktosiu masz rację . gdzie mundurki ? teraz wyjdzie komu
        zależy na dzieciach równych i równiejszych . Giertycha
        nie lubię , ale tu miał pan minister kompletną rację .
    • Gość: kasia Najnowsze uczniowskie mody IP: *.trustnet.pl 30.08.06, 22:02
      Rany boskiee kto napisał tak beznadzieny artykuł? Wogóle skąd oni wytrzasnęli
      te dzieci? Po przeczytaniu tego artykułu ręce mi opadły.. i nie tylko..
      • Gość: ja Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: 212.160.86.* 30.08.06, 22:30
        i co sie dziwić ze takie koncza edukacje na etapie podstawowki i zasilaja
        szeregi bezrobotnych (bo coz taka osoba bedzie soba reprezentowac??)
    • Gość: x_girl Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: 212.160.86.* 31.08.06, 12:27
      Nie macie sie czego czepiać.Najlepiej jest wytykać palcami kogos a swoich wad
      nie widzieć.wiesz co pełnoletnia zajmij sie czymś bo jak widze co wypisujesz to
      krew mnie zalewa i przypomnij sobie że Polska to woly kraj i po Twoim jednym
      komentarzu nikt nie zacznie sie ubierac tak jak Ty chcesz!!!
    • Gość: . Najnowsze uczniowskie mody IP: *.realestate.net.pl 31.08.06, 13:43
      Tu nie ma kogo krytykować! A ty pelnoletnia spójrz na siebie! Każdy ma prawo
      nosić co chce i robić co chce. A jak tobie to nie pasuje, to już twój problem!
      To jest zwykły artykuł, jak każdy inny. A ty się czepiasz, jakby nie wiem co to
      było. Wyluzuj! I daj innym ubierać się jak chcą, bo twoje poglądy są trochę
      dziwne. Nie ma nic złego w tym, że dużo osób zwraca uwagę na swój wygląd i wcale
      nie muszą one być głupie. A jak ktoś już jest mądry, to nie może się pomalować
      błyszczykiem albo korzystać z komórki?! Ludzie zastanówcie się, jakie głupoty tu
      piszecie...!
      • Gość: Harry_man Re: Najnowsze uczniowskie mody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 14:49
        Widać Panie udzielające wywiadu do artykułu tutaj trafiły :)

Po pierwsze to nie pełnoletnia narzuca jak się ludzie mają ubierać tylko wy.
        Nikt nie mówi, że korzystanie komórki czyni kogoś głupim. Głupi są ci którzy
        twierdzą, że posiadanie komórki z antenką, starej, z monowyświetlaczem to
        obciach. Głupi są ci którzy myślą, że jak ktoś się nie ubiera modnie to obciach.
        Głupie jesteście po prostu wy! :)
        • laurana1986 Re: Najnowsze uczniowskie mody 31.08.06, 18:26
          popieram!!
    • Gość: M.G. Najnowsze uczniowskie mody IP: 213.25.14.* 31.08.06, 22:08
      Nieźle się uśmiałam ze znajomymi czytając ten artykuł. Wygląda na to, że
      powinnam zostać odseparowana ze społeczeństwa za bycie "pasee". Najgorzej, że
      codziennie muszę się pokazywać z moim monotonnym plecakiem. Chociaż nie wiem,
      czy nie większą tragedią jest to, że otwieram mój piórnik przez zamek. No i nie
      noszę w nim błyszczyka! Całe szczęście, że mam przebite uszy i nie muszę nosić
      totalnie obciachowych klipsów...
    • Gość: M.G. Najnowsze uczniowskie mody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 22:13
      Nieźle się uśmiałam ze znajomymi czytając ten artykuł. Wygląda na to, że
      powinnam zostać odseparowana ze społeczeństwa za bycie "pasee". Najgorzej, że
      codziennie muszę się pokazywać z moim monotonnym plecakiem. Chociaż nie wiem,
      czy nie większą tragedią jest to, że otwieram mój piórnik przez zamek. No i nie
      noszę w nim błyszczyka! Całe szczęście, że mam przebite uszy i nie muszę nosić
      totalnie obciachowych klipsów...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka